Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Guardian : Reuters & AP είχαν βάλει κάμερες στο σπίτι του Μαντέλα και ...περίμεναν να πεθάνει !!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κυνήγι της αποκλειστικότητας ξεφεύγει από τα όρια. Μόνο που όταν στο σκάνδαλο εμπλέκονται δυο από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων, το θέμα αποκτά άλλη βαρύτητα!
«Κατασκοπεύουν τον Μαντέλα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος των Times της Νότιας Αφρικής, όπου το Associated Press και το Reuters κατηγορούνται ότι εδώ και έξι χρόνια είχαν παγιδεύσει με κρυφές κάμερες το σπίτι όπου διαμένει ο ηγέτης κατά του Απαρτχάιντ! Την είδηση αναμεταδίδει η εφημερίδα Guardian.

Και γιατί έπρεπε να μπουν οι τρεις κρυφές κάμερες στο σπίτι του 93χρονου Μαντέλα; Για να υπάρχουν αποκλειστικές εικόνες από τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής να έφευγε από τη ζωή!



Η οικογένεια του Μαντέλα δεν ήξερε τίποτα, αλλά η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, Τσιφτενς Νοκουανέλε Μπαλιζούλου, είχε δώσει την άδειά της να τοποθετηθούν οι κάμερες. Και το παραδέχτηκε, αλλά δε δέχτηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν πληρώθηκε για να πει το ναι!

Η αστυνομία «ξήλωσε» τις κάμερες και αν οι κατηγορίες πως πίσω απ’ όλα βρίσκονται το Associated Press και το Reuters, μπορεί να υπάρξουν ποινικές κυρώσεις.

Η κατάσταση της υγείας του Μαντέλα έχει επιδεινωθεί και ο ηγέτης του αγώνα κατά του απαρτχάιντ δεν κάνει πια δημόσιες εμφανίσεις. Η τελευταία φορά ήταν τον Ιούνιο του 2010, όταν παραβρέθηκε στην τελετή έναρξη του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Τα τελευταία χρόνια, ο Μαντέλα έχει αποσυρθεί και μένει στο πατρικό του σπίτι, στο χωριό Κούνου.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου