Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΣ ; ΙΣΟΒΙΑ ...

Ύστερα από την απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τους οικονομικούς εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη, σύμφωνα με την οποία η παρότρυνση των προϊσταμένων τους για επίσπευση των υποθέσεων που χειρίζονται –ιδίως δε ως προς τα CDS που αφορούν την οικογένεια Παπανδρέου- δεν συνιστούν παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, χειραγώγηση από ανωτέρους, ρωτάμε την καθ’ όλα σεβαστή Δικαιοσύνη...


Θα ισχύσει το ίδιο και για άλλες, εκκρεμείς, υποθέσεις; Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου η βασική κατηγορία κατά του Γιάννη Αγγέλου –άρα και του Κώστα Καραμανλή- συνίσταται στο ότι ο Πέτρος Δούκας έχει καταθέσει πως ο Γιάννης Αγγέλου του είχε τηλεφωνήσει και του είχε ζητήσει απλώς και μόνο να επισπεύσει την όλη υπόθεση.

Ο Πέτρος Δούκας μάλιστα είχε τονίσει πως, πέραν τούτου, ο Γιάννης Αγγέλου δεν του ζήτησε οτιδήποτε άλλο, παράνομο ή παράτυπο. Τα δεδομένα των δύο υποθέσεων συμπίπτουν απολύτως. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Μόνο κακόπιστοι μπορούν να πουν κάτι διαφορετικό.

Θα ισχύσουν λοιπόν και για τον Γιάννη Αγγέλου –άρα και για τον Κώστα Καραμανλή, που ήταν και είναι ο κύριος στόχος- τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά; Αν όχι, θα ήταν υπερβολή να συλλογιστεί κανείς ότι η Δικαιοσύνη πάσχει; Θα επανέλθουμε. Και μάλιστα με πολύ πιο ολοκληρωμένη τεκμηρίωση. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ θα αναστήσουν, σαν το Λάζαρο, το Βατοπέδι κατά του Κώστα Καραμανλή κάνουν μεγάλο λάθος. Και ελπίζουμε σ’ αυτούς τους «κάποιους» να μην συμπεριλαμβάνονται ούτε δικαστές ούτε πολιτικοί. Κι αυτό για το ΚΑΛΟ και της Δικαιοσύνης και της Πολιτικής. Όσο για κάτι Πρόξενους ξένων «δυνάμεων», κατά Θεσσαλονίκη μεριά, δεν μας ενδιαφέρει η τύχη τους.


Πηγή: Olympia.gr

Ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΝΔΗ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ... "ΚΑΜΟΡΑ" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης των τοκογλύφων - εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, έρχονται στο φως υποθέσεις εκβιασμών με θύματα πρόσωπα από τον αθλητικό, καλλιτεχνικό και επειχειρηματικό κόσμο.

Αναμεσά τους ο πρώην ποδοσφαιριστής και προέδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος είχε δανειστεί μεγάλο χρηματικό ποσό από τους περιβόητους τοκογλύφους. Μάλιστα, ο κ. Νικολαΐδης είχε έρθει σε επαφή με τον Κωσταντίνο Μελέτη, αρχηγό της τέταρτης και νεοσυσταθείσας ομάδας τοκογλκύφων και δανείστηκε... cash 350.000 ευρώ! Αν και η παρέα του Μελέτη φημιζόταν στη συμπρωτεύουσα για τις βάναυσες επιθέσεις τους στα θύματα που καθυστερούσαν τους τόκους, ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν μάλλον ο καλύτερος «πελάτης» καθώς δεν καθυστερήσε ούτε μέρα την αποπληρωμή του δανείου του..

Όπως αναφέρει το «Έθνος», ο Ντέμης Νικολαϊδης δανείστηκε τον Αύγουστο του 2010 από τον Μελέτη το ποσό των 350.000 ευρώ. Για την αποπληρωμή του χρέους ο πρώην διεθνής άσσος έδινε 51.800 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε σε τόκους και μέρος του κεφαλαίου. Το αρχικό μηνιαίο επιτόκιο ήταν 10%. Λόγω της συνέπειας του Ντέμη Νικολαΐδη το επιτόκιο έπεσε στο 6,5%. Ωστόσο ο πρώην ποδοσφαιριστής για το ποσό των 350.000 ευρώ επέστρεψε 620.000, δανείστηκε δηλαδή με επιτόκιο 120% το χρόνο!
newpost.gr

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Τ Α ... ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΡΟΝΤΟΥΛΗ - ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

Ο Αστέριος Ροντούλης είναι ένα από τα πολιτικά στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου διατηρώντας το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στις εκλογές του 2009 εκλέχθηκε βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας στην οποία ζει η οικογένεια του. Παρ' όλα αυτά έκρινε σκόπιμα να χρεώσει τον κρατικό προϋπολογισμό με 12 μέρες απασχόλησης εκτός έδρας οι οποίες εντελώς συμπτωματικά ήταν οι ημέρες των Εορτών.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν του χάλασε το χατίρι και υπόγραψε τη σχετική απόφαση.

Ανάλογη αντιμετώπιση είχε όμως και ο υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος ως βουλευτής Χαλκιδικής χρέωσε τον κρατικό προϋπολογισμό με 6 μέρες εκτός έδρας σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στις σχετικές αποφάσεις.
newpost.gr

ΞΕΡΕΤΕ Ή ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΕ ;

Η υπόθεση εκβιασμών και τοκογλυφίας η οποία απεκαλύφθη στην Θεσσαλονίκη, και όπως ήταν φυσικό συγκλονίζει το πανελλήνιο, δεν έχει μόνο αστυνομικές και νομικές παραμέτρους. Έχει και πολιτικές διαστάσεις.

Γιατί όπως μετέδωσαν αρκετά blogs o κ. Παπαχατζής- στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης- θεωρείται πολιτικός φίλος του κ. Βενιζέλου. Μάλιστα στο blog “fimotro” έγινε λόγος για τις επιτυχίες του ΣΔΟΕ οι οποίες αφορούν κυρίως συλλήψεις φοροφυγάδων επιχειρηματιών στη συμπρωτεύουσα, εκλογική περιφέρεια του υπουργού Οικονομικών. Οι επιτυχίες αυτές όπως ήταν φυσικό πιστώθηκαν στις… καλές πράξεις του κ. Βενιζέλου.

Αλλά το ζήτημα παίρνει διαστάσεις όσο ο υπουργός Οικονομικών δεν αποφασίζει να δώσει μια απάντηση. Γνώριζε ή όχι τον κ. Παπαχατζή; Ήταν ο εν λόγω κύριος πολιτικός του φίλος και συνεργάτης του πολιτικού του γραφείου; Τον είχε ναι ή όχι συναντήσει και πόσες φορές;

Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ευθύνη για τις πράξεις του στελέχους του ΣΔΟΕ. Το ζήτημα είναι καθαρά ηθικής τάξεως και πρέπει άμεσα να δοθούν απαντήσεις.



Π.Ρ
newpost.gr

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ

Νέα σκληρή διαμάχη μέσω Διαδικτύου έχει ξεσπάσει, όπως φαίνεται, μεταξύ του γνωστού συγγραφέα, Πέτρου Τατσόπουλου και του blogger «pitsirikos». Ο συγγραφέας αντέδρασε έντονα και κυριολεκτικά ξέσπασε μέσω facebook με αφορμή κείμενο που δημοσιεύτηκε στο blog του pitsirikos με τον προκλητικό τίτλο «Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες».
 O Πέτρος Τατσόπουλος, μάλιστα, απειλεί με αγωγή τον Πιτσιρίκο που στο κείμενό του αναφέρει πως οι Έλληνες συγγραφείς χρηματίζονται.

Διαβάστε το κείμενο που δημοσίευσε ο Πέτρος Τατσόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:


«ΠΡΟΚΑΛΩ τον ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ να δημοσιεύσει ΤΗ ΛΙΣΤΑ με τους συγγραφείς που χρηματοδοτήθηκαν ή χρηματοδοτούνται από την Siemens. Στο κείμενό του "φωτογραφίζει" αλλά δεν κατονομάζει όσους συγγραφείς μετέχουν στην αυριανή εκπομπή του -"δημοσιογράφου που ξεκίνησε από τον Ριζοσπάστη"- Παύλου Τσίμα και που, διόλου τυχαία, στράφηκαν σχεδόν όλοι εναντίον του για το πρόσφατο κατάπτυστο κοπρολαγνικό κείμενό του: τον Πέτρο Μάρκαρη, τον Αύγουστο Κορτώ, τον Χρήστο Χωμενίδη κι εμένα. Τον ενημερώνω ότι, αν δεν πετάξει αμέσως τη λάσπη από πάνω μου, θα του τραβήξω εγώ προσωπικά μια αγωγή που θα την πληρώνει έως ότου... ενηλικιωθεί και δεν θα δεχτώ κανένα εξωδικαστικό συμβιβασμό, ούτε την ετεροχρονισμένη συγγνώμη του. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ».

Ακολουθεί το άρθρο του Πιτσιρίκου:

Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες

«Πότε θα μάθουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη Siemens; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll του ΔΝΤ, ώστε να προωθούν τις μνημονιακές θέσεις; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll πολιτικών, πολυεθνικών, πρεσβειών και άλλων;

Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, αυτή η συζήτηση έχει σταματήσει. Αν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής είχε δηλώσει δημόσια πως η Siemens δεν είχε στο μισθολόγιό της μόνο πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα.

Σήμερα, πολλοί δημοσιογράφοι χάνουν τις δουλειές τους και υπάρχει επίκληση της αλληλεγγύης. Ναι, αλληλεγγύη, αλλά σε ποιους; Στα παπαγαλάκια της Siemens, του ΔΝΤ και της Ντόρας; Ε, όχι! Ας μάθουμε πρώτα ποιοι ήταν στο payroll –ήταν εκατοντάδες-, ώστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υπόλοιπους. Περιέργως, ούτε οι δημοσιογράφοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη προθυμία να αποκαλυφτούν τα ονόματα των συναδέλφων τους που ήταν στο payroll. Ακόμα ένα μεγάλο λάθος για ένα επάγγελμα που άξιζε τους καλύτερους.

Με την ευκαιρία, δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι που είναι –και ήταν – στο payroll. Στο payroll πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών είναι και συγγραφείς. Δεν πιστεύει κανείς, βέβαια, πως όλοι αυτοί οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς τάσσονται αναφανδόν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης επειδή το πιστεύουν. Ούτε πιστεύει κανείς πως αυτή η σιωπή που έχει πλακώσει στον «πνευματικό κόσμο» -μετά τη χρεοκοπία της χώρας- είναι τυχαία. Ο «πνευματικός κόσμος» της Ελλάδας είναι βαθύτατα υλικός. Και βαθύτατα εξαγορασμένος.

Για την ακρίβεια, ξεπουλημένος. Επίσης, δεν πιστεύει κανείς πως οι Έλληνες συγγραφείς –με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις- ζουν από τις πωλήσεις των βιβλίων τους. Εδώ γελάμε. Δυνατά. Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες συγγραφείς που είναι στο payroll;

Θα τους δείτε στα κανάλια δίπλα σε κομψευόμενους «αριστερούς» δημοσιογράφους που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη και έκαναν εισοδισμό στα ΜΜΕ των νταβατζήδων για να ανατρέψουν το σύστημα από μέσα. Θαυμάστε τους. Είναι οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες. (Ο τίτλος του κειμένου είναι από το βιβλίο «Το ποδήλατο του Λεονάρντο» του Paco Ignacio Taibo II.)».
newpost.gr

ΔΕΙΠΝΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ - ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ...ΜΕΝΟΥ

Το βράδυ της Τρίτης, σε κοσμικό εστιατόριο, που φημίζεται για την κουζίνα του, ατμόσφαιρα και το καλό σέρβις, συνέτρωγαν δύο εξέχοντες εκπρόσωποι του οικονομικού και πολιτικού κόσμου της χώρας. Ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας και ο πρώην υπουργός Χάρης Παμπούκης.

Δυο τους. Άνευ συζύγων και άλλων συνδαιτυμόνων. Στο διπλανό τραπέζι, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορέσαμε να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους. Μπαίνουμε ωστόσο στον πειρασμό να θυμίσουμε ότι ο Χ. Παμπούκης υπήρξε στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο ουδέποτε συμπάθησε ο Γ. Μπόμπολας.

Κατά τα άλλα ουδέν νεότερον από το Χάρη

Μπαίνουμε στον πειρασμό να αναφέρουμε επίσης ότι ο Χάρης Παμπούκης το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σχεδόν εξαφανισμένος και εμφανώς αποστασιοποιημένος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ορισμένοι μάλιστα φτάνουν στο σημείο να λένε ότι ο Χάρης έχει πάρει θέση στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας ότι συντάσσεται με τις απόψεις Βενιζέλου με τον οποίο τους ενώνει... η Νομική.
newpost.gr

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ"...

Βλέποντας την ανεργία να «καλπάζει», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης απόφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του! Όχι δεν αποφάσισε να ανοίξει εταιρεία ευρέσεως εργασίας, ούτε να απασχολήσει άτομα επενδύοντας σε κάποια επιχείρηση, εκμεταλλευόμενος την άριστη οικονομική του κατάσταση.

«Η δουλειά της εβδομάδας. Σκέφτηκα να κάνουμε το fb περισσότερο χρηστικό, γι’ αυτό στην αρχή κάθε εβδομάδας θα ανεβάζω μία ενδιαφέρουσα αγγελία εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο». έγραψε στο status του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας και μία ηλεκτρονική αγγελία από ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας.

Ευτυχώς, πάντως που θα αναρτά τέτοιες χρυσές ευκαιρίες γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δε θα τις... έπαιρναν χαμπάρι.


Β.Β.
newpost.gr

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 53 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ

Από την μία σπέρνει το φόβο στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ότι θα καταντήσουμε με μισθούς Βουλγαρίας, αν δεν δεχτούμε την περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων μας και από την άλλη, βάζει την υπογραφή του για δαπάνες ύψους 54.314.000 ευρώ στο υπουργείο του.
Ο λόγος για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή, ο οποίος φαίνεται να ξεπερνά με τον πιο αναίμακτο τρόπο την κρίση στο υπουργείο του.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Κυριακάτικη Δημοκρατία", πρόκειται για δαπάνες στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας στα ΜΜΕ.
Χιλιάδες ευρώ για δημόσιες σχέσεις, καθαριότητα, προμηθευτές πάσης φύσεως, καύσιμα, μετακινήσεις προσωπικού, αγορά επίπλων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, για ταξίδια, διαφημίσεις, διαμονές εντός και εκτός Ελλάδας, επιδόματα, επιχορηγήσεις, υπερωρίες και άλλα πολλά.
Αναλυτικότερα, τα ποσά αυτά απεικονίζονται στο πρόγραμμα "Διαύγεια", ενώ στις επιμέρους αναλύσεις των δαπανών εκείνες που βγάζουν μάτι είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε υπερωρίες εργαζομένων και κυρίως υπαλλήλων που έχουν διατεθεί στα γραφεία βουλευτών. Τα σχετικά κονδύλια ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ.
Σε ό, τι αφορά τις δαπάνες για την ενίσχυση διακίνησης Τύπου, το ποσό φτάνει τα 1.770.000 ευρώ. Στα 10.000.000 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση στο ΑΠΕμ το οποίο ωστόσο, μετρά τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον 12 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων.
Αντίστοιχα, για δημόσιες σχέσεις το κονδύλι ανέρχεται στις 140.000 ευρώ, ενώ τα επιδόματα στην αλλοδαπή φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν συντελείται ουσιαστικά κανένα έργο.
Για προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, το ποσό ανέρχεται στις 98.000 ευρώ, ενώ για την προμήθεια εκδοτικών συγγραμμάτων το ποσό δαπάνης ανέρχεται στα 337.000 ευρώ.
news247.gr

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ...

Ολομέτπη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για την πρωθυπουργική του θητεία εξαπέλυσε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου η Βάσω Παπανδρέου, επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ. Τάχθηκε υπέρ της εκλογής ηγεσίας του Κινήματος τώρα, ενώ αναφερόμενη στην περίπτωση διεξαγωγής εκλογών τον Απρίλιο τόνισε ότι "θα παραδώσουμε μια χώρα καθημαγμένη".

Κατηγόρησε επίσης "ορισμένους" από όσους μίλησαν, αλλά δεν τους κατονόμασε, ότι δεν μίλησαν με ειλικρίνεια και πρόσθεσε ότι η ειλικρίνεια έλειψε τα 2,5 χρόνια, μέχρι που "η κυβέρνησή μας κατέρρευσε".

Αναφερόμενη στον Γ. Παπανδρέου, είπε ότι αναγνωρίζει ότι έδωσε την προσωπική του μάχη. Όμως, πρόσθεσε τη μάχη τη χάσαμε από την προεκλογική περίοδο. Και επέκρινε τον κ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία του Κινήματος γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά θέλησε να κρύψει την πραγματικότητα.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πορεύθηκε χωρίς πυξίδα και άρχισε τους πειραματισμούς με ερασιτεχνικό τρόπο. Παραλάβαμε πρόσθεσε, ένα διαλυμένο κράτος από τη ΝΔ και το αποτελειώσαμε.

Η Β. Παπανδρέου δεν πείσθηκε από την εξήγηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν", τόνισε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος με το open gov, υπήρξε ατιμωρησία και δεν πήγε κανένας στη φυλακή, έστω και "δικός μας".

Υπενθύμισε ότι υποστήριζε πως η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε μείωση δαπανών και λήψη άμεσων μέτρων και επέκρινε τον κ. Παπανδρέου ότι, τότε, χαρακτήριζε συντηρητικές παρόμοιες απόψεις.

Κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για ερασιτεχνική άμυνα στις επιθέσεις των αγορών, αλλά αναγνώρισε ότι στην Ευρώπη υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας. Κριτική άσκησε και στο σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, τονίζοντας ότι οι ηγεσίες όλων των κομμάτων είναι κατώτερες των περιστάσεων.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα έγινε μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, "λόγω των δικών μας λαθών", και "είμαστε με την πλάτη στον τοίχο".

Αναφερόμενη στη στήριξη όλων των αποφάσεων από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι βουλευτές ψήφισαν, περίπου, υποχρεωτικά, "με το πιστόλι στον κρόταφο" και φέρουν το ασήκωτο βάρος αυτών των αποφάσεων.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι "με το ναι σώσαμε τη χώρα", προσθέτοντας ότι το όχι θα έφερνε την καταστροφή.

Τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά τόνισε ότι αυτή θα φέρει νέα δάκρυα και νέο αίμα για την κοινωνία, και επανέλαβε ότι η άλλη λύση θα είναι καταστροφή.

Προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ σκληρό για τους Έλληνες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα είναι πολύ σκληροί με το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα ποια ηγεσία θα έχει. Γι αυτό πρόσθεσε "πρέπει να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ από την αρχή.

Ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει σκληρή αυτοκριτική, για τον τρόπο που άσκησε την εξουσία, για το ότι, όπως υποστήριξε, μια μικρή ομάδα στελεχών έπαιρνε τις αποφάσεις και εμείς καλούμασταν να τις ψηφίσουμε.

Αυτοκριτική ζήτησε και για τον τρόπο που χειρίσθηκε το θέμα των κυβερνήσεων συνεργασίας τον Ιούνιο, αλλά και το Νοέμβριο, αλλά και για την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΣΕΛΗ : "ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚ"

"Το στρατηγικό διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η με κάθε τρόπο ενότητα, αλλά η σφυρηλάτηση μιας συνολικής προοδευτικής συναντίληψης", τόνισε η Λούκα Κατσέλη στην ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαιτέρως της οικονομικής πολιτικής.
Ωστόσο, αναγνώρισε τη δυσκολία της κατάστασης που παρέλαβε η κυβέρνηση, που ήταν πολύ κακή και βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χειρότερη χρηματοοικονομική κρίση, αλλά κατόρθωσε να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε, "δεν είμαστε υπερήφανοι στην ψυχούλα μας για το συνολικό έργο της κυβέρνησης" και πρόσθεσε ότι "δεν έχουμε κοινή αφήγηση" για όσα έγιναν την προηγούμενη διετία.
Ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί κόψαμε μισθούς και συντάξεις, αυξήσαμε την ανεργία, γιατί δεν λογοδοτούν οι τράπεζες, τι έκαναν με τα 55 δισ. των εγγυήσεων και τι κάνουν με τη ρευστότητα.
Δεν μπορούμε, είπε, να απαντήσουμε αν οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να αποδειχτούμε αναξιόπιστοι.
Σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ "δεν είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Δεξιά και αναβαθμίσαμε τον κ. Καρατζαφέρη", ενώ πρόσθεσε ότι ορισμένα στελέχη του Κινήματος κάνουν περισσότερο νεοφιλελεύθερες προτάσεις και από εκείνες της ΝΔ.
Με όλα αυτά, πρόσθεσε, ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ. Επισήμανε ότι υπουργοί εμφανίζονται σήμερα σαν να μην ήξεραν για το μνημόνιο, δεν το ήθελαν ή ότι ήταν απόντες και λίγοι από αυτούς συγκρούστηκαν με συμφέροντα.
Και παράλληλα ρίχνουν όλες τις ευθύνες στους κηπουρούς, λες και οι άλλοι που κυβέρνησαν 40 σχεδόν χρόνια δεν είχαν καμία ευθύνη.
Τόνισε επίσης ότι δεν μπήκαν κόκκινες γραμμές στις συζητήσεις με την τρόικα και όσοι το έκαναν λοιδορήθηκαν από τα ΜΜΕ και βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης. Συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται να αξιολογείται το κυβερνητικό έργο από τα ΜΜΕ.
Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι για να πετύχει το ΠΑΣΟΚ "πρέπει να ξαναγίνουμε υπερήφανοι που είμαστε ΠΑΣΟΚ".
news247.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ,ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

"Έφοδο" σε κεντρικό εστιατόριο του Ηρακλείου έκανε το βράδυ του Σαββάτου ομάδα νεαρών, με στόχο την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκείνη την ώρα απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένεια φίλου της, γνωστού επιχειρηματία του Ηρακλείου.

Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες και "εφοδιασμένοι" με γιαούρτια,αυγά, πέτρες, και άλλα αντικείμενα έφθασαν, λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το εστιατόριο "Λούκουλος" στην οδό Κοραή, στο κέντρο της πόλης, και άρχισαν να πετούν... τα αυτοσχέδια όπλα προς το μέρος της προέδρου ΔΗ.ΣΥ.

Τα γιαούρτια "βρήκαν" την Ντόρα Μπακογιάννη στο πρόσωπο και στα μαλλιά, ενώ οι πέτρες έσπασαν την τζαμαρία του εστιατορίου.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο εστιατόριο, η κ. Μπακογιάννη παρέμεινε ατάραχη, ενώ οι νεαροί έγιναν "καπνός".

Η αίθουσα, εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη, καθώς ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου πραγματοποιούσε την ετήσια εκδήλωσή του για την κοπή της πίτας.


Πηγή: cretalive.gr