Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης στις τρεις ακτιβίστριες


Σε μία τελετή στο Όσλο της Νορβηγίας απονεμήθηκε το Σάββατο το Νόμπελ Ειρήνης στις τρεις γυναίκες που ξεχώρισαν για τους αγώνες τους στην Αραβική Άνοιξη και στην Αφρικανική ήπειρο. Πρόκειται για την πρόεδρο της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ και τις ακτιβίστριες Λέιμα Γκμπόουι, επίσης από τη Λιβερία, και Ταουακούλ Κάρμαν, από την Υεμένη. Και οι τρεις του επιλέχθηκαν για τον ειρηνικό τους αγώνα κατά της αδικίας, της σεξουαλικής βίας και της ...
m.lagana

"Ellada, agapi mou": Φιλελληνικό άρθρο στη Monde

Σε άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα "Le Monde" με τίτλο "Ellada, agapi mou", ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon, καυτηριάζει την εικόνα που δίνεται για την χώρα μας από τα ξένα ΜΜΕ και όχι μόνο.
O καθηγητής εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας την οποία χαρακτηρίζει κοιτίδα του πολιτισμού.
"Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να....

ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία" χώρα ίσως λιγότερο "ευρωπαϊκή" απ' ό,τι φαίνεται", σημειώνει και προσθέτει:
"Νιώθω ταπεινωμένος, όταν οι Γάλλοι συμπατριώτες μου κάνουν αυτό το κακό στην ιστορία και παρουσιάζουν το μύθο του Έλληνα ψεύτη και πονηρού".
Στη συνέχεια ο κ. Roland, εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και σίγουρα είναι περισσότερο ευρωπαϊκή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.
"Δεν θα σταθώ παρά σε μερικά σημεία. Αν η Ελλάδα δεν είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Οι Γερμανοί ή η δόλια Αλβιόνα, της οποίας ο πιο μεγάλος της ποιητής Byron, έχει ήδη κατηγορηθεί για την λεηλασία της χώρας του Ομήρου;
Πιο ευρωπαϊκή είναι η Αγγλία που δεν θέλει καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κυρίως σε εκείνες τις χώρες που της στοιχίζουν χρήματα; Δεν είναι αυτή που έφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προκαλώντας έναν κατακλυσμό, τον οποίο η χώρα επρόκειτο να πληρώσει πολύ ακριβά. Και αυτό έγινε στη χώρα που μπορεί μάλιστα να καυχηθεί για την αντίστασή της κατά της ναζιστικής κατοχής", αναφέρει ο κ. Rolland.
Ο καθηγητής εξηγεί τους λόγους ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν ήθελε την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρώπη και πάλεψε γι' αυτό.
"Ο Ντ' Εστέν ήθελε να επιστρέψει την Ελλάδα στην Ευρώπη επειδή, λέει, η δημοκρατία και η κουλτούρα προέρχονταν από αυτή την χώρα. Ίσως, να υπήρχαν περισσότερα να πούμε για αυτή την αθηναϊκή δημοκρατία, τη δουλεία και τον ιμπεριαλισμό.
Αλλά η έμφαση είναι σε λάθος σημείο, γιατί το πρόβλημα δεν είναι να γνωρίσουμε πού γεννήθηκε η δημοκρατία, το πρόβλημα είναι να αναγνωρίσουμε ότι η ελληνική κουλτούρα, ας την πούμε ελληνορωμαϊκή, είναι το μοναδικό θεμέλιο μέσα σε μία ιστορία που δημιουργήθηκε μέσα σε αντιπαλότητες και παγκόσμιους πολέμους.
Αυτή η διάσημη ελληνική κουλτούρα έθρεψε την Αναγέννηση, τα γράμματα όπως και τις τέχνες, τους κλασσικούς μας του 17ου αιώνα και εμπότισε τις ελίτ του 18ου αιώνα ανά τον κόσμο. Ο 19ος αιώνας έπαιξε έναν ουσιαστικό ρόλο στην εξάπλωση των ελληνικών τεχνών και γραμμάτων δημιουργώντας ένα ρεύμα "νεο-κλασσικό" που το ξαναβρίσκουμε στο Εδιμβούργο- το οποίο ήταν ένα από τα κέντρα και όπου ήθελαν να χτίσουν έναν Παρθενώνα", σημειώνει.
Στη συνέχεια, αφού αναφέρεται στις επιδόσεις της Ελλάδας στις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά και στους μεγάλους Έλληνες του 20ού αιώνα, καλεί τους επικριτές της χώρας μας να αναρωτηθούν αν υπάρχει κράτος χωρίς χρέη.
"Όσο για τις κατηγορίες για απάτη και σπατάλη, ποια χώρα δεν σπατάλησε δεκάδες δισεκατομμύρια πρόσφατα;"αναρωτιέται, και καταλήγει ζητώντας να μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους μας.
"Δεν σημαίνει κάτι αν η Ελλάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκή, δεδομένου ότι τα θεμέλια της Ευρώπης δεν υπάρχουν χωρίς τον ελληνισμό. Ανακαλούμε ότι η Ευρώπη είναι μία φοινικική πριγκίπισσα που την απήγαγαν οι Κρήτες, δημιουργώντας συγκρούσεις ανάμεσα στην Δύση και στην Ανατολή. Η Ευρώπη έχει επίσης ανατολίτικες ρίζες. Η Ευρώπη δεν υπάρχει για να θεμελιώσει τράπεζες και τραπεζίτες, υπάρχει για να θεμελιώσει μία κουλτούρα και μία κουλτούρα ελληνική είναι ένα από τα στοιχεία που μας ενώνουν. Δυστυχώς υπάρχουν πια πολύ λίγα!
Ζήτω η Ελλάδα! Ας μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους και αδερφούς μας και ακόμα λιγότερο να τους εξευτελίζουν και να μας εξευτελίζουν".

M.LAGANA

Πλήγμα για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε την κατάργηση του όρου "εθνικότητα" από επίσημα έγγραφα. Επικαλείται τα προσωπικά δεδομένα. Φόβοι για την ακεραιότητα της ελληνικής μειονότητας στη χώρα

Την αντίδραση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, προκάλεσε η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας με την....

οποία καταργείται πλήρως ο όρος "εθνικότητα" από τις ληξιαρχικές πράξεις.
Το Δικαστήριο επικαλείται την προστασία προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την απόφαση, οι διατάξεις του ληξιαρχικού νόμου του 2009 αντιτίθενται σε άρθρα του αλβανικού Συντάγματος.
Ειδικότερα, το άρθρο 20 προβλέπει ότι "τα άτομα που ανήκουν στις εθνικές μειονότητες δικαιούνται να εκφράσουν ελεύθερα, χωρίς να εμποδιστούν, ούτε να υποχρεωθούν την εθνική, πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική ταυτότητά τους".
Επιπλέον, το άρθρο 35 αναφέρεται στην υποχρέωση για προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Με την απόφαση αυτή, στα επίσημα έγγραφα, δεν θα αναγράφεται η αλβανική, ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη εθνική καταγωγή κάτι που θα καταστήσει απαγορευτική οποιαδήποτε διεκδίκηση αναγνώρισης εθνικής μειονότητας.
"Από εδώ και στο εξής, όποιος ζει στην Αλβανία πρέπει να ζήσει ως Αλβανός" δήλωσε ο Κρεσνίκ Σπαχίου, αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας και πρόεδρος της αλβανικής εθνικιστικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία αναφερόμενος στην απόφαση.
Σφοδρές αντιδράσεις από την ελληνική μειονότητα
Η εθνική ελληνική μειονότητα αντέδρασε άμεσα τονίζοντας ότι στην Αλβανία, η νομική κατοχύρωση των μειονοτήτων δεν είναι καθόλου σίγουρη, λόγω του εθνικισμού που επικρατεί.
Καταγγέλλει ακόμα ότι εθνικιστικοί θύλακες αρνούνται την ύπαρξη άλλων εθνικών ομάδων και έχουν στόχο την καθιέρωση ενός καθαρού ομογενούς κράτους.
Οι Έλληνες βουλευτές στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Τάβος σε κοινή γραπτή δήλωσή τους θεωρούν ότι η επίμαχη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου "βλάπτει την ακεραιότητα της εθνικής ελληνικής μειονότητας και ενθαρρύνει τις εθνικιστικές και αντιευρωπαϊκές τάσεις στην Αλβανία".
Προσθέτουν επίσης ότι η απόφαση αυτή "μετατρέπει το Δικαστήριο από προστάτη του Συντάγματος σε αυθαίρετο παραβάτη του".

http://news247.gr/

The Guardian: Οι Έλληνες, τελικά, δεν είναι τόσο τεμπέληδες

Τον «μύθο» που ακούγεται συχνά τους τελευταίους αρκετούς μήνες στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον λαό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να ανατρέψει με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, οι Έλληνες δεν είναι τελικά τόσο τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί οι εργατικότεροι του κόσμου.

Η εφημερίδα παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι οι Έλληνες εργάζονται πιο σκληρά από κάθε άλλον στην ΕΕ, αφού «γράφουν» 42,7 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί εργαζόμενοι εργάζονται 35,6 ώρες την εβδομάδα.
Πάντως, όσον αφορά τον κρίσιμο δείκτη της παραγωγικότητας ανά ώρα, οι Γερμανοί σκοράρουν με 123,7 μονάδες (με βάση τις 100 μ. στην ΕΕ), ενώ οι Έλληνες καταφέρνουν μόνο να βρίσκονται κάτω από τον μέσο κοινοτικό όρο, με 76,3 μονάδες.

M.LAGANA

ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΝ

Τρεις κρυφές δημοσκοπήσεις ανά την Ελλάδα δείχνουν τη μεγάλη συντριβή που έρχεται για το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μετρήσεις στη Β' Θεσσαλονίκης, την Άρτα και τις Κυκλάδες δείχνουν το ΠΑΣΟΚ όχι απλά να υποχωρεί αλλά κυριολεκτικά να βουλιάζει.

Συγκεκριμένα και στις τρεις δημοσκοπήσεις οι οποίες είναι εν γνώσει της Συγγρού, η ΝΔ έρχεται πρώτη με περίπου 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος στη Θεσσαλονίκη με 13%, το ΚΚΕ στην Άρτα με 12,5% και ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες με 15% και το ΠΑΣΟΚ τρίτο σταθερά με 12% στη Θεσσαλονίκη, 9% στην Άρτα και 8,5% στις Κυκλάδες.

Πρόκειται ξεκάθαρα πλέον για ένα Βατερλώ του Γιώργου Παπανδρέου καθώς ολα δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα χάσει τις εκλογές αλλά θα κινδυνέψει με διασυρμό.
apospasma.gr

ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα κρούσματα αποτρόπαιων δολοφονιών ανυπεράσπιστων ζώων στη Κρήτη.

Αυτή τη φορά η δολοφονία του άτυχου τετράποδου συνέβη στο Ρέθυμνο στην περιοχή Τσεσμές.

Σύμφωνα με το flashnews.gr πάνω από την Μπετάρμ στην Πατρέλα βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο ένας σκύλος ενώ οι "άνθρωποι"-βασανιστές δεν σταμάτησαν εκεί αφού έκοψαν και τα πόδια του ζώου.

Δυστυχώς παρα το ότι υπάρχουν σπίτια σε κοντινή απόσταση, κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

apospasma.gr

ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ;

Μιας και άνοιξε ο ασκός των αποκαλύψεων για το τι πραγματικά συνέβη την περίοδο 2007-2009 και ο Καραμανλής οδηγήθηκε στην έξοδο με συντριβή 10,5 ποσοστιαίων μονάδων , αξίζει να μεταφέρουμε κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό.

Από τους οκτώ έμπιστους αστυνομικούς που είχε δίπλα του , μόνον οι δύο παραμένουν ακόμη στο Σώμα και συγκεκριμένα είναι ακόμη αποσπασμένοι στη φρουρά του. Δεν αναφέρουμε τα ονόματα τους για προφανείς λόγους.

Οι υπόλοιποι έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, ενώ αποστρατεύτηκε βίαια και ο αντιστράτηγος , επιθεωρητής Νότιας Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος τους επόπτευε!

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση αναφέρουμε ότι δεν έφυγαν λόγω κακών σχέσεων με τον Καραμανλή. Αντίθετα μάλιστα , οι περισσότεροι είναι ακόμη δίπλα στον Αχιλλέα Καραμανλή , στον Πέτρο Μολυβιάτη και στο Ίδρυμα Καραμανλή.

Η συνταξιοδότηση τους κρίθηκε επιβεβλημένη αμέσως μόλις ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε από την κυβέρνηση ένεκα του υψηλού βαθμού έκθεσης τους σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr εντοπίστηκαν φωτογραφίες τους όχι μόνο σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες αλλά και σε δύο σπίτια υπόπτων για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ένας ακόμη αστυνομικός του (όχι βαθμοφόρος) , δύο χρόνια πριν ο Καραμανλής αναλάβει την πρωθυπουργία είχε μετατεθεί σε ελληνική πρεσβεία κράτους της Λατινικής Αμερικής επειδή είχε «καεί».

Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε και για τις παρακολουθήσεις που υφίστατο ο Καραμανλής την περίοδο που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς από τότε είχαν μπει "ψύλλοι στα αυτιά" κάποιων για όσα σκόπευε να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός...
parapolitika.gr

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ..ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΙΝΕΙ




Το όνομα του είναι Δημήτρης Οικονόμου. Σας θυμίζει κάτι το επώνυμο; Αν όχι, να σας διευκολύνουμε. Είναι γιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.Τί δουλειά κάνει; Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr είναι σύμβουλος του "μπαμπά" του στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα ...

γνωστή καπνοβιομηχανία που είχε μαζί του ραντεβού μας ενημέρωσε πως πληθώρα είναι οι επιχειρήσεις που καθημερινά περνούν από το γραφείο του "κανακάρη" ο οποιος φυσικά λύνει και δένει και προσπαθεί να λύσει κάθε φύσης ....προβλήματα.

Ο Δημητράκης - για τους φίλους - είναι εγκατεστημένος σε ένα γραφείο που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του υπουργείου. Κατά τα άλλα ο Παντελής Οικονόμου θέλει να σώσει και τη χώρα από τα χρέη και φυσικά να μικρύνει το μεγάλο Δημόσιο. Να μην ξεχνάμε επίσης πως ο κ. Οικονόμου τόσα χρόνια στηλίτευε τα φαινόμενα νεποτισμού και οικογενειοκρατίας. Αυτά βέβαια όταν βρισκόταν εκτός κυβέρνησης. Τώρα, αυτά αποτελούν μια ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι. Πάντως καλό θα είναι ο υπουργός νας μας απαντήσει ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος του γιου του, γιατί συναντά ως εκπρόσωπος του υπουργείου μεγάλες επιχειρήσεις και φυσικά τί δουλειές κάνει μαζί τους, αν φυσικά κάνει τέτοιες
www.parapolitika.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

"ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΩΛΟΒΑΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ" !!!

Με το ίδιο νόμισμα πληρώνει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλίας Μανουσαρίδης για τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά των εργαζομένων στην Καθαριότητα, κατηγορώντας τους ότι «κωλοβαράνε».

Με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, o Η. Μανουσαρίδης επιστρέφει το χαρακτηρισμό στο δήμαρχο και «στους μεγαλύτερους κηφήνες, στην τάξη του, στους βιομήχανους», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Soul» αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα κωλοβαράνε....Με 2.000 άτομα θα έπρεπε να είναι γλειμμένη η Θεσσαλονίκη, αλλά οι μισοί από αυτούς λείπουν διότι έχουν πάρει χαρτί από γιατρό».

Η μίνι-συνέντευξη του Γιάννη Μανουσαρίδη

Κύριε Μανουσαρίδη, πώς σχολιάζετε τα όσα είπε ο δήμαρχος ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα «κωλοβαράνε»;

Επιστρέφουμε στην τάξη του, στους βιομήχανους, και στον ίδιο το χαρακτηρισμό. Διότι υπάρχουν μεγαλύτεροι κηφήνες από αυτούς, οι οποίοι από τότε που γεννιούνται τρώνε αυτά που άλλοι δουλεύουν και άλλοι παράγουν;

Γιατί πιστέυετε ότι επιτίθεται εναντίον σας;

Όλα αυτά γίνονται για να δώσει την Υπηρεσία Καθαριότητας σε ιδιώτες.

Δηλαδή;

Προσπαθεί να απαξιώσει την Καθαριότητα.

Με ποιον τρόπο;

Δεν αγοράζει τίποτε. Το ξέρετε ότι από τα 70 απορριμματοφόρα της πόλης λειτουργούν μόνον τα 12; Δεν αγοράζει ανταλλακτικά. Το ξέρετε ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχει αγοράσει πίσσα και τσιμέντο. Αυτά δεν τα λέει στη συνέντευξή του, γιατί με αυτά και με άλλα, θέλει να απαξιώσει τον Τομέα Καθαριότητας, ώστε μια ημέρα των ημερών να πει: «Ελάτε, ιδιώτες, πάρτε τη Θεσσαλονίκη και καθαρίστε την».


Πηγή: aftodioikisi.gr

ΤΟ Focus ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΕΜΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Την εξαίρεση των μελών της σύνθεσης του Β' Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που δικάζονται για το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος της 22ης Φεβρουαρίου 2010 με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία και τον χαρακτηρισμό «απατεώνες» που αποδίδονταν στους Έλληνες στο δημοσίευμα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η συντακτική ομάδα του περιοδικού αφορούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους, που τους απαγγέλθηκαν μετά από μήνυση δικηγόρων.

Αφορμή για την αίτηση εξαίρεσης των δικαστών ήταν η αρνητική απάντηση του δικαστηρίου στο αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής από την δίκη, με σκεπτικό ότι το δημοσίευμα θα μπορούσε να θίξει οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη. Οι συνήγοροι των Γερμανών κατηγορουμένων θεώρησαν την παραδοχή αυτή του δικαστηρίου που το οδήγησε στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματός τους, ως υπόνοια μεροληπτικής συμπεριφοράς.

Η αίτηση κρίθηκε και απορρίφθηκε από άλλη σύνθεση που ανέβηκε στην έδρα, η οποία δεν αποδέχθηκε το σκεπτικό της υπεράσπισης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.
newpost.gr

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ...

Σε πείσμα της συζήτησης που –και ενδοπαραταξιακά- έχει ανοίξει σχετικά με το χρόνο των εκλογών, με στελέχη της ΝΔ να εμφανίζονται παρασκηνιακά ως υποστηρικτές του σεναρίου παραμονής του Παπαδήμου στο πρωθυπουργικό αξίωμα για περίοδο που εκτείνεται αρκετά μακρύτερα του Μαρτίου, τα εσωκομματικά μέτωπα που κατά τεκμήριο προηγούνται κάθε εκλογικής αναμέτρησης έχουν ενταθεί για τα καλά!


Οι μεγάλες μάχες γίνονται, όπως είναι αναμενόμενο ασφαλώς, μεταξύ των βουλευτών που εκλέγονται στις δύο βασικές περιφέρεις της Αθήνας, την Α’ και την Β’. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι στις συγκριτικά «μεγαλομεσαίες» περιφέρειες, όπως ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη, ή στις τοπικές, δεν καταγράφονται ήδη οι γνωστές γκρίνιες –οι οποίες συνήθως αποτελούν τον προάγγελο της τελικής μάχης.

Ειδικά στην Α’ Αθήνας, όπου όσοι κατέρχονται, πέραν της εκλογικής καταξίωσης, απολαμβάνουν και μιας μορφής ιδιότυπου «πολιτικού κύρους», ένας υπόγειος πόλεμος βρίσκεται ήδη «στα φόρτε» του. Πέραν των πρώιμων συγκεντρώσεων με ομιλίες και συζητήσεις ενώπιον κομματικών ακροατηρίων, δημοσιεύματα για «ψηλώσουν» ή να «κοντύνουν» υποψήφιους, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους ενώ επιδιώκονται και οι πρώτες απόπειρες για τα γνωστά «δίδυμα», «τρίδυμα», «τετράδημα» κ.λπ. για την οργάνωση κοινών εμφανίσεων υποψηφίων ώστε τη μέρα της κάλπης να υπάρξει σταυροδοτική ωφέλεια.

Με βάση τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις οι οποίες ήδη διεξάγονται και φτάνουν στα γραφεία των υποψηφίων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δείχνει να διασφαλίζει την πρωτιά στην Α’ Αθήνας με το νεοεισερχόμενο Νότη Μηταράκη να ακολουθεί δεύτερος. Στην τρίτη και τέταρτη θέση εναλλάσσονται οι Προκόπης Παυλόπουλος και Ελίζα Βόζενμπεργκ, στην πέμπτη βρίσκεται ο Βασίλης Κικίλιας και στις έξι και επτά αλληλομετακινούνται οι Φωτεινή Πιπιλή με την Έλενα Κουντουρά. Πάντα βέβαια υπό την αίρεση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα επιτρέψει στην ΝΔ να διεκδικήσει περισσότερες από τις σημερινές τέσσερις έδρες.

Στο ...λάκκο με τα θηρία πάλι, την Β’ Αθήνας, τα πράγματα εμφανίζονται να περιπλέκονται αρκετά περισσότερο. Τις θέσεις της πρώτης εξάδας μοιράζονται στελέχη που ανήκουν στο αποκαλούμενο «μπλοκ των φιλελεύθερων» -Α. Σπηλιωτόπουλος και Κ. Χατζηδάκης στις πρώτες δύο- με τον Π. Παναγιωτόπουλο να μπαίνει «σφήνα» τρίτος, τον «παραδοσιακό» Β. Μεϊμαράκη να ακολουθεί, τον Γ. Γιακουμάτο- εκ της «λαϊκής δεξιάς» στην 5η θέση και τον–προσωρινώς- ανεξάρτητο Π. Καμμένος να συμπληρώνει τη λίστα.

Αναμεμειγμένοι «φιλελεύθεροι», «προεδρικοί», «καραμανλικοί» και εκπρόσωποι της «λαϊκής δεξιάς» συμπληρώνουν τη 12άδα. Γ. Μανώλης, Κυρ. Μητσοτάκης, Αργ. Ντινόπουλος, Μ. Βαρβιτσσιώτης, Γ. Παπαθανασίου και Β. Πολύδωρας κατά σειρά δείχνουν να διεκδικούν μία ακόμη κοινοβουλευτική θητεία, με τις ανατροπές στην Β’ Αθήνας να φαντάζουν δύσκολες, εκτός αν στη λίστα ενταχθεί κάποιο «ηχηρό» όνομα απο τον τηλεοπτικό, καλλιτεχνικό ή δημοσιογραφικό χώρο. Από τις μετρήσεις που έχουν γίνει λείπουν η Άννα Καραμανλή –που πάντως εκτιμάται ότι θα πάει καλά- και η Βασιλική Τζότζολα, για την οποία παραμένει άγνωστο τελικά εάν θα κατέλθει.
Οι «γκρίνιες» εντείνονται και στην περιφέρεια, με επίκεντρο τις παρασκηνιακές ενέργειες πολιτευτών με κομματικά αξιώματα. Πλέον πρόσφατο κρούσμα, η εμπλοκή του Μ. Δασκαλάκη σε τρέχοντα ζητήματα της Λακωνίας με τυτόχρονη παράκαμψη των ενεργειών που έχουν για την επίλυση προβλημάτων της περιφέρειας –κατάργηση κλινών από τοπικό νοσοκομείο- από τους βουλευτές της περιοχής.


Πάνος Ρασσιάς
newpost.gr

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ, αφού παραμένουν επί δύο μήνες απλήρωτοι, ενώ το μόνο που φαίνεται να είναι διασφαλισμένο από την Ιπποκράτους είναι το δώρο Χριστουγέννων, κι αυτό λόγω... αυτοφώρου.

Οι υπάλληλοι του κόμματος ενημερώθηκαν χθες από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ότι το μόνο που μπορούν να θεωρούν σίγουρο είναι το δώρο, αφού ως γνωστόν, η μη καταβολή του σημαίνει αυτόφωρο, έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο που να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 25% του οφειλόμενου ποσού.

Η εικόνα, πάντως, να σηκώνονται πλακάτ από εργαζόμενους έξω από το κτίριο του (συγ)κυβερνώντος κόμματος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου ταξιδεύει ανά τον κόσμο και οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ περιτριγυρίζονται από στρατιές συμβούλων και υπαλλήλων.
newpost.gr

ΕΚΟΨΑΝ ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ !!!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος μιλούσε ζωντανά από τις Βρυξέλλες, στην ΕΡΤ έπεσαν διαφημίσεις της Unicef!

Oι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης αμέσως μετά τη γενική συνέλευση, κατέλαβαν τη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην ένταξη των δημοσιογράφων στο καθεστώς των ΔΕΚΟ αλλά και στη μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων του καναλιού της Αγ. Παρασκευής.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης παρακάλεσε τους εργαζόμενους με πλήθος επιχειρημάτων να μην καταλάβουν τη ροή προγράμματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά το διαφημιστικό μήνυμα, άρχισε να προβάλλεται σε επανάληψη η εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά, η οποία έχει σταματήσει καθώς η παρουσιάστρια είναι συμβασιούχος και δεν έχει γίνει ανανέωση της συνεργασίας της.

Να αναφέρουμε ότι για το κύκλωμα το οποίο μετέδωσε τη συνέντευξη Παπαδήμου, δεν εργάστηκαν άνθρωποι της ΕΡΤ αλλά επρόκειτο για κύκλωμα EBU.
newpost.gr

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

zappIT.grΠούλης: Έχετε βάλει λάθος φωτογραφία

"ΚΟΒΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ "ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΚΑΙ Η "ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ"

Όχι, το MEGA δεν τρελάθηκε, απλά αποφάσισε να μην προβάλλει για ένα μήνα όποιες σειρές δεν έχουν κάποιο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο! Για αυτό το λόγο, τόσο η "Κλινική περίπτωση", όσο και το "Πίσω στο σπίτι" θα σταματήσουν για περίπου ένα μήνα και το κανάλι θα προβάλλει κάτι άλλο, πιο...εποχιακό! Από τις 15 Ιανουαρίου και μετά, οι δύο πολύ επιτυχημένες σειρές θα ξεκινήσουν και πάλι και ο κόσμος θα μπορεί να τις χαρεί και να τις επιβραβεύσει!









zappit.gr

Στις 22 Δεκεμβρίου οι συντάξεις του ΙΚΑ

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η σύνταξη Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στις 22 του μηνός, ενώ το δώρο κανονικά στις 16 Δεκεμβρίου....


Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι κάθε μήνα πραγματοποιούνται συσκέψεις με όλα τα Ταμεία για την επεξεργασία των στοιχείων και τον καθορισμό των ημερομηνιών καταβολής των συντάξεων, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα, λόγω ύφεσης, ανεργίας, μειωμένων μισθών (άρα και εισφορών).

«Δίνουμε μάχη κάθε μήνα» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει λύση.

Άνεργος, νέος, δεν έχει τελειώσει το Λύκειο…


Το προφίλ του μέσου χρήστη ναρκωτικών στην Ελλάδα

Άνδρας, στην πιο παραγωγική του ηλικία, από 25 έως 34 χρόνων, χωρίς απολυτήριο λυκείου, άνεργος, χρήστης ηρωίνης τουλάχιστον επί δεκαετία, με «υποτροπιάζουσα» παραβατική συμπεριφορά: αυτό είναι το προφίλ του Έλληνα τοξικομανούς που βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).



Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, συμμετείχαν 340 άτομα που βρίσκονταν σε διαδικασία θεραπείας στα προγράμματα ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ τον Οκτώβριο 2011. Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από τη μελέτη, εννέα στους δέκα χρήστες είναι άνδρες και μόλις το 13,2% γυναίκες. Οι επτά στους δέκα είναι ηλικίας 25 με 34 ετών ενώ το 15,6% είναι κάτω των 25 χρόνων.

Ένας στους δύο χρήστες ουσιών που αγωνίζεται να απεξαρτηθεί έχει κάποιο σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας ενώ το 62% γνωρίζει ότι έχει μολυνθεί από ηπατίτιδα. Σε ό,τι αφορά το μορφωτικό τους επίπεδο, ένας στους δύο δεν έχει απολυτήριο λυκείου ούτε και εργασία – περίπου οι μισοί είναι άνεργοι κατά τα τρία τελευταία χρόνια ή έχουν εργαστεί σε περιστασιακή ή επισφαλή εργασία.

Η συντριπτική πλειονότητα των (πρώην) χρηστών δηλώνουν μακροχρόνιοι χρήστες ηρωίνης και επτά στους 10 έχουν κάνει ενέσιμη χρήση. Τέλος, στενός είναι ο συσχετισμός της χρήσης ουσιών με την παραβατική συμπεριφορά: το 55% του δείγματος έχει κατηγορηθεί για κάποιο σοβαρό αδίκημα και ένας στους 3 έχει φυλακιστεί στο παρελθόν.

Κοινωνικό και οικονομικό όφελος από την απεξάρτηση
Η ένταξη των τοξικομανών στη θεραπευτική κοινότητα και η απεξάρτηση τους από τις ουσίες, έχει διπλό όφελος, κοινωνικό και οικονομικό. Αυτό τόνισαν οι ειδικοί του ΚΕΘΕΑ, κατά την παρουσίαση ειδικής μελέτης για το κόστος της χρήσης ουσιών καθώς και εκείνο της θεραπείας, εξηγώντας πως όσο αυξάνεται ο χρόνος παραμονής των ατόμων στη χρήση, τόσο μεγαλώνει η οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, το ημερήσιο κόστος της θεραπείας κάθε χρήστη κυμαίνεται το πολύ έως και 30 ευρώ ενώ το ημερήσιο κόστος της εξάρτησης αυξάνεται κατακόρυφα, φτάνοντας έως και τα 137 ευρώ!

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ επισήμαναν ότι παρά τα προφανή οικονομικά οφέλη από τη στήριξη των προγραμμάτων θεραπείας, τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες των προγραμμάτων απεξάρτησης που προκύπτουν λόγω των περικοπών της κρατικής επιχορήγησης βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη για το ΚΕΘΕΑ με ό,τι επιπτώσεις έχει αυτό στην υγεία των χρηστών (που παραμένουν στη χρήση ουσιών) αλλά και την δημοσιονομική «υγεία» της χώρας.

protothema.gr

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΕ 16χρονο ΓΙΑ 460 ΕΥΡΩ ...

Τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, τράπεζα έστειλε εξώδικο σε ένα 16χρονο παιδί από τη Κρήτη για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο.

Όπως αναφέρει το Cretalive, στην ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην οποία προσέφυγε ο πατέρας -δανειολήπτης, τονίζεται πως "το εξώδικο επεδόθη σε ανήλικο τέκνο του, (δανειολήπτη)παρουσία δευτέρου ανηλίκου πολύ μικρότερης ηλικίας, με τρόπο τελείως παραπλανητικό, δημιουργώντας στον ανήλικο, φόβο, ανησυχία, προβληματισμό και ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της ίδιας του, της οικογένειας".

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει:

"Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δημοσιοποιεί καταγγελία, πατέρα ανηλίκου, κατά Τράπεζας , η οποία σύμφωνα με την καταγγελία καταναλωτή- δανειολήπτη, προχώρησε στην έκδοση "εξωδίκου" ,για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 Ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο, και μάλιστα το "εξώδικο" επεδόθη σε ανήλικο τέκνο του, παρουσία δευτέρου ανηλίκου πολύ μικρότερης ηλικίας, με τρόπο τελείως παραπλανητικό, δημιουργώντας στον ανήλικο, φόβο, ανησυχία, προβληματισμό και ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της ίδιας του, της οικογένειας.

Η Εξώδικη αυτή προσέγγιση της Τράπεζας, προς το ανήλικο τέκνο του δανειολήπτη, αντίκειται στην Νομοθεσία "περί προστασίας των καταναλωτών" αποτελεί δε προκλητική καταχρηστική πρακτική της Τράπεζας, αλλά και καταπάτηση κάθε ανθρώπινης και ηθικής δεοντολογίας και επικοινωνίας "περί προστασίας ανηλίκων".

Η Ένωση, θα διαβιβάσει την καταγγελία του καταγγέλλοντος θιγόμενου δανειολήπτη, στις αρμόδιες αρχές, και θα αιτήσει την προστασία τόσο του ίδιου του δανειολήπτη, αλλά και των μελών της οικογένειάς του, από παρόμοιες πρακτικές καθώς η εν λόγω συμπεριφορά της Τράπεζας, ξενίζει την Κρητική Κοινωνία, από πρέπουσες και νόμιμες προσεγγίσεις των δανειστών".

news247.gr

Ο παιδόφιλος ρίχνει την ευθύνη στους ανήλικους

Στη μαραθώνια και επεισοδιακή απολογία του, που διήρκεσε τουλάχιστον τέσσερις ώρες, ο εκπαιδευτικός και προπονητής μπάσκετ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι όλα έγιναν με τη θέληση των ανήλικων παιδιών και πως δεν υπήρξε σεξιστικό περιεχόμενο στις πράξεις του!


Ο Σειραγάκης επέμεινε δηλαδή και στην αρχική του κατάθεση λέγοντας δηλαδή ότι δεν προχώρησε σε αμιγώς σεξουαλική πράξη, αλλά ότι όλα συνέβησαν καθώς ήταν μέρος της μύησης της ομάδας των «ρούκις» που στόχο είχε τα παιδιά να γίνουν πιο «δυνατά» και «να πιστέψουν στον εαυτό τους».

Ο 47χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του για εννέα μόνο παιδιά, από το 2009 έως και σήμερα.

Μίλησε πάντως για μία μανιοκαταθλιπτική διαταραχή που είχε ο ίδιος, όπως υποστήριξε, από το 2004 ως το 2008 για την οποία ακολουθούσε και αγωγή και υπέβαλε αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, Θωμάς Λεχωβίτης μετά το τέλος της απολογίας του εντολέα του, είπε: «Αντιλαμβάνεται ότι η ιστορία έχει κυρίως εμπλέξει και διασύρει την οικογένεια του και είναι συντετριμμένος γι’ αυτό και για τα παιδιά, τα ονόματα των οποίων δυστυχώς άγονται και φέρονται στο χώρο του Ρεθύμνου». Σε ερώτηση για το εάν πελάτης του έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο κ.Λεχωβίτης απάντησε: «Αν εννοείτε αν είναι μετανοημένος επειδή έπραξε κάτι το οποίο θεωρεί ότι ήταν υπό την έννοια της κακοποίησης των παιδιών, το αρνείται.

Θεωρεί ότι δεν κακοποιήθηκαν τα παιδιά. Θεωρεί ότι αυτές οι πράξεις γίνονταν στα πλαίσια μίας ιδιότυπης σχέσης που μπορεί να έχουν ο προπονητής με τα παιδιά. Αρνείται οποιαδήποτε σχέση πέραν των 9 παιδιών. Και με τα εννέα παιδιά που δέχθηκε ότι είχε κάποια συνεύρεση, είπε ότι δεν είχε ποτέ διείσδυση, ούτε ότι είχε με την έννοια του καθαρά σεξουαλικού χαρακτήρα συνεύρεση μαζί τους».

Ο Νίκος Σειραγάκης, μετά το πέρας της απολογίας του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Πάντως έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να οριστεί πραγματογνώμονας για την ψυχιατρική εξέταση του. Θα κρατηθεί στο Ηράκλειο απόψε και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για σωφρονιστικό κατάστημα εκτός Κρήτης, όπου θα προφυλακιστεί.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο άστεγος και οι διαδηλωτές: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Ο αμισθί Αθεμπίγιο πήρε 180.000 ευρώ για το Ελληνικό

Οι περισσότεροι μάθαμε τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, πριν από δύο χρόνια, όταν του ανατέθηκε να εκπονήσει το πλάνο αξιοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ο Χοσέ Αθεμπίγιο είναι υπεύθυνος για την όψη της Βαρκελώνης των Ολυμπιακών του 1992, η....

οποία θεωρήθηκε πολύ επιτυχημένη.

Εκτός αυτού, συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου, επί πρωθυπουργίας του οποίου του ανατέθηκε και η εκπόνηση της μελέτης.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε ωστόσο, είναι πόσο θα κόστιζε στον έλληνα φορολογούμενο η μεγαλόπνοη μελέτη που μας παρουσίασε τον Ιούνιο του 2011 και για την οποία είχε λεχθεί ότι ο κ. Αθεμπίγιο θα εργαζόταν αμισθί.

Μόλις χθες όμως, πληροφορηθήκαμε ότι το αμισθί αφορούσε μόνο την ιδιότητα του συμβούλου, αφού το κόστος της μελέτης ανήλθε στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 180.000 ευρώ!

Μικρά «εγκλήματα» μεταξύ φίλων…

http://www.newsbomb.gr/

Στο "κατώφλι" της φτώχειας ακόμα 2 εκατ. Έλληνες

Τα ενεργά τμήματα του λαού κι όχι μόνο οι άνεργοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από το τυπικό όριο της φτώχειας. "Μαύρα" μαντάτα από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία για την Ελλάδα

Στελέχη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας επισκέφτηκαν τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο, μετά από καταγγελίες της ΓΣΕΕ για "παραβίαση διεθνών συμβάσεων μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών του Μνημονίου δανεισμού".



Οι προβλέψεις της ΔΟΕ για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, που αποτυπώθηκαν σε σχετική έκθεση, κάνουν λόγο για απειλή από τη φτώχεια, όχι μόνο των ανέργων ή των χαμηλοσυνταξιούχων και των ηλικιωμένων, αλλά και των ενεργών τμημάτων του λαού λόγω της υψηλής φορολόγησης.

Τα πραγματικά στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση, μαρτυρούν την απώλεια εισοδήματος, την ανεργία, το πρόβλημα των χρεοκοπιών, την ανισότητα και τη φτώχεια στην Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα αυτών, περίπου το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ο σημερινός κατώτερος μισθός των 751,39 ευρώ (σύμβαση της ΓΣΕΕ) μετά την παρακράτηση φόρων, οδηγεί πολλούς εργαζομένους στο όριο της φτώχειας.

Σημειώνεται δε, ότι τουλάχιστον 2,2 εκατ. πολίτες βρίσκονταν ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας πριν το ξέσπασμα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, αριθμός που θα διπλασιαστεί κατά τις εκτιμήσεις της ΔΟΕ.

Στην έκθεση γίνεται ακόμη εκτενής αναφορά στις προστατευτικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την ανασφάλεια που διέπει τις εργασιακές σχέσεις, ενώ τα αυξημένα ποσοστά αδήλωτης ή/και ευέλικτης εργασίας ολοένα και πολλαπλασιάζονται.

"Με βάση την έκθεση της ΔΟΕ αναμένεται να εκδοθεί απόφαση καταγγελίας της χώρας από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας", σημειώνει η ΓΣΕΕ.

news247.gr

Φυγαδεύουν τον χρυσό στο εξωτερικό

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αποδεικνύεται, μεγάλες συναλλαγές γίνονται χωρίς κανένα παραστατικό, μ ε αποτέλεσμα η φορολογητέα ύλη που διαφεύγει να είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί και δράσεις κυκλωμάτων που παραπέμπουν αλλού.


Συγκεκριμένα, αυτό το διάστημα το ΣΔΟΕ εντοπίζει περιπτώσεις κατά τις οποίες ομάδες ανθρώπων λιώνουν κοσμήματα και με τον χρυσό που «βγάζουν», κάνουν πλάκες τις οποίες εξάγουν κατόπιν παρανόμως.

Το ίδιο ισχύει και με το ασήμι που «βγάζουν» από την ίδια πηγή.

Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κι άλλων τέτοιων περιπτώσεων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Αυτό, βεβαίως, δεν συνεπάγεται ότι σε όλα τα ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούν στη χώρα σημειώνεται παράνομη δραστηριότητα.

Ωστόσο, σε ορισμένα έχουν παρατηρηθεί και σημειωθεί παράνομες κινήσεις.

Μάλιστα, σε κάποια περίπτωση ερευνάται και η παρουσία ορισμένων εξωχώριων εταιριών, οι οποίες, συνήθως, δεν αξιοποιούνται για …θεάρεστους σκοπούς.

Πάντως οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχισθούν και στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς κρίνεται ότι ο χώρος έχει πολύ «ζουμί».

Από τη στιγμή που έχει εντοπιστεί ήδη ένα κύκλωμα να λιώνει και να εξάγει χρυσό και ασήμι, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει έδαφος για να δραστηριοποιηθεί κι άλλο ή άλλα.

Τα αποτελέσματα αυτής της δράσης αναμένεται ότι θα είναι έτοιμοι στο υπουργείο Οικονομικών να τα ανακοινώσουν σύντομα, καθώς οι ελεγκτικές υπηρεσίες του έχουν φτάσει ήδη σε αρκετά προχωρημένο σημείο τη δράση τους.
http://www.newsbomb.gr/

«Καμία διακοπή ηλεκτροδότησης στην Πελοπόννησο»

«Σε κανένα νοικοκυριό της Πελοποννήσου που αδυνατεί να καταβάλει το ειδικό τέλος ακινήτων δεν θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση», ανέφερε ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο ΠΕΣΥ για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.


Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι «αθόρυβα, εδώ και καιρό, είναι σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος», ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους Πελοποννήσιους να επιδείξουν «γνήσιο, άδολο και ειλικρινή πατριωτισμό» στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.
«Τα χρήματα δεν τα φάγαμε όλοι μαζί και πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα», σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ωστόσο είπε ότι όλοι μας φταίμε για την κατάντια της χώρας, οι πολιτικές ηγεσίες, οι πνευματικές ηγεσίες και όλοι οι πολίτες που δεν αντέδρασαν για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες καταστάσεις όπως αυτή της είσπραξης του τέλους για τα ακίνητα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ειδικό τέλος, ομάδα πολιτών ανήρτησε πανό και φώναζε συνθήματα. Επικράτησε ένταση η οποία όμως δεν έλαβε διαστάσεις.Παράλληλα, έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά διατάραξης της δημοκρατικής λειτουργίας του ΠΕΣΥ και τραγικό να επιχειρούν οι μειοψηφίες να επιβληθούν στις πλειοψηφίες.

Τι έγραφε το πρώτο sms που στάλθηκε πριν από 19 χρόνια;

Πριν λίγες ημέρες, το SMS, το γνωστό γραπτό μήνυμα των κινητών τηλεφώνων, έκλεισε 19 χρόνια...


Στις 3 Δεκεμβρίου, 1992 είχε αποσταλεί το πρώτο μήνυμα. Ο Neil Papworth, ένας 20χρονος δοκιμαστής μηχανικός για την Sema Group, μέσω ενός προσωπικού υπολογιστή στέλνει μήνυμα κειμένου στον Richard Jarvis. Του γράφει απλά «Καλά Χριστούγεννα»! Αυτό ήταν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Wikipedia το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε.

Για να γίνει δημοφιλής όμως η υπηρεσία ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια, όταν και το 1998 Φιλιππίνες η χρήση τους διαδόθηκε ευρύτερα. Σταδιακά από τότε η δημοτικότητα της υπηρεσίας αυξήθηκε. Το 2009, στις ΗΠΑ οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας έστελναν περίπου 4,1 δισ. SMS κάθε μέρα. Αυτό ισοδυναμεί με 17 μηνύματα την ημέρα για κάθε άτομο το οποίο διαθέτει ένα κινητό.

Σήμερα, τα γραπτά μηνύματα είναι μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες κινητών τηλεφώνων, με πάνω από το 74% του συνόλου των χρηστών κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο.

Από τους 3,3 δισ. συνδρομητές, οι 2,4 επικοινωνούν καθημερινά με μηνύματα κειμένου. Σύμφωνα με τη Wikipedia, το μεγαλύτερο μέσο όρο διαθέτουν οι χρήστες στις Φιλιππίνες, με μέσο όρο 27 SMS κάθε μέρα ανά συνδρομητή, ενώ οι Αμερικάνοι στέλνουν περίπου 357 γραπτά μηνύματα το μήνα κατά μέσο όρο.

H υπηρεσία SMS είναι μία από τις κυρίαρχες τεχνολογίες στο σημερινό κόσμο. Τα μηνύματα κειμένου απέφεραν 585 δισεκατομμύρια δολάρια για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο το 2011, και αναμένεται να αποφέρουν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια.

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελλάδα ήταν στο χείλος της καταστροφής ψάχνοντας για Πρωθυπουργό, και παρά λίγο να προέκυπτε πρώτα η Έλσα Παπαδημητρίου και μετά ο Φίλιππος Πετσάλνικος.


Και η Άννα Διαμαντοπούλου, εκείνες τις ώρες, φρόντιζε για την εξασφάλιση κομματικών φίλων της, αφού σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Bουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, με κοινή (με τον Γιάννη Ραγκούση που αποχωρούσε από το υπουργείο) υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 11-11-11 (ώρες πριν από την κυβερνητική αλλαγή), η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου πριμοδότησε πέντε κομματικούς φίλους της, μετατάσσοντάς τους από το υπουργείο Μεταφορών στο υπουργείο Παιδείας, με συνολικό κόστος 108.900 ευρώ ετησίως.

Αν και επιμελώς κρυμμένη στο διαδίκτυο (σύμφωνα με τον βουλευτή) εντοπίστηκε η κοινή υπουργική απόφαση για μεταφορά των πέντε εκλεκτών του ΠΑΣΟΚ και το θέμα έφτασε στη βουλή.
newpost.gr

ΣΙΓΑ ΦΙΛΙΠΠΕ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ...

Την δόξα της ιταλίδας υπουργού που ξέσπασε σε κλάματα καθώς ανακοίνωνε τα νέα μέτρα στη χώρα της φαίνεται πως ζήλεψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Μόνο που η δική του δήλωση δεν συνοδεύτηκε από δάκρυα αλλά από μία ταπεινή πλην... τίμια συγνώμη.

«Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που έχασαν εισοδήματα. Και οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης την Τρίτη στη Βουλή και λίγο έλειψε να τον πιάσουν τα ζουμιά.

«Ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς θα σήμαινε για τον κάθε πολίτη εάν δεν καταφέρναμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Παρά τις προσπάθειες όμως που καταβάλαμε, δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την απώλεια εισοδημάτων», συμπλήρωσε, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα.

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να του πει την αλήθεια πως «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για τη μείωση των ελλειμμάτων και την επιστροφή στην ανάπτυξη» και φυσικά συγκίνησε τους πάντες.

Ακόμα και αν η συγνώμη του κ. Σαχινίδη δεν γινόταν με τόση καθυστέρηση, πάλι θα του υπενθυμίζαμε η σοφή παροιμία του λαού μας: «Από όταν βρέθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο»....



Α.Π
newpost.gr

ΟΙ ΠΡΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Επειδή ο λαϊκισμός όλα τα τσακίζει -συνειδήσεις νόμους και λογική- καλό θα ήταν να μας πουν γιατί συλαμβάνουν εκτός για λόγους εντυπωσιασμού ορισμένους επώνυμους που χρωστάνε στο Δημόσιο; Γιατι πρέπει να λειτουργήσει ο νόμος είναι η λογική απάντηση....


Λειτουργεί ο νόμος; Είναι η επόμενη ερώτηση. Όχι γιατί μετά από την καταβολή εγγύησης βγαίνουν όλοι έξω. Δηλαδή το θέμα μας είναι η καταβολή εγγύησης από εκείνους που χρωστούν;

Γιατί απ ότι μάθαμε η συνέχεια είναι η ίδια…Χρωστούσαν …Χρωστάνε…Τότε γιατί αυτή η επίδειξη;

Τί θέλουν να μας πείσουν ότι οι νόμοι με την κυβέρνηση Παπαδήμου λειτουργούν;
Βρείτε έναν τρόπο να πάρει το δημόσιο τα χρήματα του και μην γελοιοποιείτε τους πάντες…
Γελάει ο κόσμος με την επίδειξη…

M.LAGANA

Ποιοι θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων; Πώς υπολογίζεται και πότε καταβάλλεται;

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούνται να λάβουν δώρο τα Χριστούγεννα.

Ολόκληρο το δώρο, δικαιούνται οι εργαζόμενοι, που η σχέση εργασίας τους στον ίδιο εργοδότη, είχε διάρκεια χωρίς διακοπή, από την 1η Μαΐου μέχρι...
και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Για τον υπολογισμό, λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Όσοι αμείβονται με μισθό, λαμβάνουν δώρο ίσο με το μισθό ενός μήνα και όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο λαμβάνουν ως δώρο 25 ημερομίσθια.

Για τους εργαζόμενους για τους οποίους, η σχέση με τον εργοδότη διήρκεσε, για οποιοδήποτε λόγο, λιγότερο χρονικό διάστημα, το δώρο είναι ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής σχέσης. Σε αυτή τη περίπτωση, το δώρο υπολογίζεται ως τα 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες.

Το δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται υποχρεωτικά μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, ενώ δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος παρά μόνο σε χρήμα.

Στο χρονικό διάστημα που προσμετρείται για την καταβολή του δώρου συνυπολογίζονται οι μέρες της κανονικής άδειας, της άδειας τοκετού, σπουδών και λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει σχετική γνωμάτευση από τον ασφαλιστικό φορέα. Δεν υπολογίζονται, οι ημέρες άδειας άνευ αποδοχών και οι συνδικαλιστικές άδειες.

teras.gr

Κοντά σε συμφωνία ο ΟΤΕ για την πώληση του 20% της Telecom Serbia

Κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του 20% που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Serbia είναι η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας...

Μίρκο Τσβέτκοβιτς.

«Είναι σχεδόν τελειωμένη συμφωνία, αλλά δεν θα ήθελα να αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες καθώς δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές», δήλωσε.

Η απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Telekom Srbija αναμένεται να διευκολύνει το Βελιγράδι στην αναζήτηση νέου επενδυτή για την εταιρεία.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η χώρα του δεν θα καλύψει την εξαγορά από τον προϋπολογισμό της και δεν θα προχωρήσει σε δανεισμό.

Νωρίτερα φέτος, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Telekom Srbija προσφέρει 300 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 20%.

Σύμφωνα με τον κ. Τσβέτκοβιτς, το ποσό θα διαμορφωθεί «κοντά σε αυτά τα επίπεδα».
Ο ΟΤΕ απέκτησε το ανωτέρω ποσοστό στη σερβική εταιρεία το 1997, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πωλήσει το ποσοστό.

Τον περασμένο Μάιο το Βελιγράδι απέρριψε προσφορά ύψους 1,1 δισ. ευρώ από την Telekom Austria για την απόκτηση του 51%.

Η Ινδία ζητά από Google και Facebook να λογοκρίνουν τα πολιτικά σχόλια


Στα… μαχαίρια βρίσκονται τον τελευταίο καιρό η Google και η κυβέρνηση της Ινδίας.

Κορυφαίος αξιωματούχος των τηλεπικοινωνιών στην Ινδία δήλωσε πως Google και Facebook αγνόησαν επιδεικτικά τις απαιτήσεις της κυβέρνησης να «φιλτράρουν» και να απομακρύνουν τα υποτιμητικά για τους πολιτικούς σχόλια.


Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν αναστατωμένοι για τις ιστοσελίδες που περιέχουν προσβλητικά σχόλια για τον πρωθυπουργό Manmohan Singh, την αρχηγό του κυβερνόντος κόμματος Σόνια Γκάντι, αλλά και εξέχουσες θρησκευτικές προσωπικότητες.

Σύμφωνα με τη Washington Post, η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης, αλλά και του μεγαλύτερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει τη συνεχιζόμενη δυσκολία που έχει η Ινδία στο να βρει την ισορροπία μεταξύ της ελεύθερης έκφρασης στο Ίντερνετ και της κοινωνικής και θρησκευτικής κουλτούρας.

«Αυτό είναι ένα θέμα μεγάλης σημασίας για εμάς. Πρέπει να φροντίσουμε την ευαισθησία του λαού μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός τηλεπικοινωνιών της Ινδίας Kapil Sibal.

«Μάστιγα» η ανεργία για τους Έλληνες γιατρούς

Με την ανεργία είναι αντιμέτωποι πλέον και οι γιατροί, καθώς ένας στους τέσσερις είναι είτε άνεργος είτε υποαπασχολείται, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε μέρα δύο γιατροί μεταναστεύουν σε άλλες χώρες.

Η ανεργία, στο ιατρικό σώμα το 2011, ξεπέρασε το 12,69%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 11,55%.
Περισσότεροι από 3.241 γιατροί είναι άνεργοι σε σύνολο 25.521. Κατά την φετινή χρονιά, το 2,49%, δηλαδή 627 γιατροί, εξαναγκάστηκαν ν' αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. Το 2010 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2,11%, δηλαδή 539 γιατροί.

Οι εξειδικευμένοι ιατροί αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς οι χειρουργικές, οι παθολογικές και εργαστηριακές ειδικότητες είναι αυτές που βιώνουν περισσότερο την ανεργία και την υποαπασχόληση. Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τους νεο-ειδικευόμενους γιατρούς μέλη του.

«Οι νέοι ειδικευμένοι γιατροί βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς το Ε.Σ.Υ. δεν προκηρύσσει πλέον θέσεις εργασίας, το Ι.Κ.Α. δεν προσλαμβάνει γιατρούς ενόψει του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το Πανεπιστήμιο αποτελεί ουτοπία μετά το καινούργιο νομοθετικό του πλαίσιο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΙΣΑ, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γιατρών.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΞΥΝΙΔΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΟΛ

Eπίθεση κατά του Κώστα Μητρόπουλου, δημοσιογράφου των «Νέων» εξεπέλυσε μέσω του προσωπικού του μπλογκ ο Αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, με αφορμή σχόλιό του στη σημερινή στήλη του στην εφημερίδα.

Ο κ. Ξυνίδης, μάλιστα, άφησε αιχμές κατά του Mega, αφού δεν ανέφερε την παρουσία του σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ, όπου έδωσε το παρών ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Ξυνίδη όπως δημοσιεύεται στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«Ευχαριστώ τον κ. Μητρόπουλο, δημοσιογράφο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, για την αφιέρωση του μονόστηλού του- μεταξύ των άλλων- και στο πρόσωπό μου σήμερα (ΤΑ ΝΕΑ 06/12/2011).

Καταρχήν το λαχματζούν δεν έχει καμιά σχέση με την Ξάνθη. Το μάθαμε στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια από την κοσμοπολίτικη Αθήνα που αρέσκεται σε εξωτικές κουζίνες. Δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχει το λαχματζούν με το περιεχόμενο του κειμένου του.

Προφανώς θα πρέπει να ρωτήσω την κυρία Κέζα, επίσης δημοσιογράφο του ΔΟΛ (βλέπε σχόλιό της στο Βήμα 05/12/’11), μήπως και πρόκειται για σεξιστικού τύπου αναφορά. Και όλοι μαζί να ρωτήσουν τον κ. Παπαχρήστο, συντάκτη των Νέων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, περί σεξισμού και κοινωνικοπολιτικού savoir-vivre, όταν στον εντευκτήριο της Βουλής, παρουσία πολλών βουλευτών, την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας αποκαθήλωσης Παπανδρέου, μου έθεσε την ερώτηση (σημειωτέον ότι δεν έχουμε μεταξύ μας γνωριμία, πλην της συμπαρουσίας μας σε εκπομπές και χώρους πολιτικής) «ποιος νομίζεις ότι είσαι;». Κατόπιν προτροπής μου, απάντησε ο ίδιος. Αν δεν θυμάται τι απάντησε, πείτε μου κ. Μητρόπουλε και κ. Κέζα, να ανακοινώσω εγώ την απάντησή του.

Νομίζω όμως ότι το μονόστηλο του κ. Μητρόπουλου γράφτηκε μόνο και μόνο για να μας θυμίσει ότι «στο Υπουργικό, που έγινε εκείνη την ημέρα, ο Μιχάλης δεν έβρισκε ούτε ένα επιχείρημα κατά του δημοψηφίσματος, ενώ ο Ξυνίδης πήγε να πατάξει όλους εκείνους -και, κυρίως, τον Γιάννη Ραγκούση- που εξέφρασαν επιφυλάξεις για το εγχείρημα». Το λάβαμε το μήνυμα κ. Μητρόπουλε. Δεν σας υπόσχομαι όμως ότι θα είμαι πιο προσεκτικός.

Στο τέλος ο κ. Μητρόπουλος συμπεραίνει ότι «οι ελιγμοί των μεγάλων έχουν ως αποτέλεσμα το μπέρδεμα-αλλά και τον εκνευρισμό- των άλλων». Λίγο πιο πάνω αναφέρει: «Υπαρχηγός του Βενιζέλου στους δύσκολους καιρούς, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πλέον αντίπαλός του». Γιατί μας θυμίζει ποιός ήταν υπαρχηγός ποιού; Τελικά ποιός είναι ο εκνευρισμένος;

Ακόμη : Χθες παρευρέθηκα επί τρεις ώρες στην πράγματι ιδιαίτερα σοβαρή εκδήλωση της ΕΣΕΕ που αφορούσε την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ελληνικού Εμπορίου για το έτος 2011.

Στο ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κανάλι MEGA (μεγαλομέτοχος του οποίου είναι ο ΔΟΛ) στο εισαγωγικό κείμενο η κ. Τρέμη ανέφερε την παρουσία του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα. Στη δε παράθεση αποσπασμάτων από τις ομιλίες παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Σαμαρά, του κ. Γεωργιάδη (σημειωτέον ότι χαιρέτισε για λογαριασμό του κ. Καρατζαφέρη και όχι ως αρμόδιος υπουργός), του κ. Τσίπρα και του κ. Οικονόμου, εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Για τον κάθε τηλεθεατή που παρακολούθησε το ρεπορτάζ, δεν παρευρέθηκα καν στην εκδήλωση. Και δεν το αναφέρω από προσωπική αγωνία προβολής, την οποία απέδειξα εδώ και δύο χρόνια ότι δεν διαθέτω. Το αναφέρω γιατί προσήλθα, προσφωνήθηκα από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ και μίλησα ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Προφανώς όμως όλα αυτά δεν είχαν καμιά σημασία και ας παρουσίαζε την εκδήλωση δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ του MEGA.

ΥΓ1. Σας παρακαλώ πολύ, αν μπορείτε να προβάλλετε κάθε μέρα τη συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην εκπομπή MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. Όχι! Όχι! δεν καταλάβατε. Δεν είναι μπηχτή στον Χρυσοχοίδη. ΖΟΟΜ στον κ. Αναγνωστάκη να κάνετε, για να βγάζει ο κόσμος τα συμπεράσματά του. Όσοι το έχουν παρακολουθήσει αντιλαμβάνονται.

ΥΓ2. Συγγνώμη αν ενοχλώ με τον grottesco τρόπο μου, την καλή κοινωνία, που δεν πάσχει από σεξισμό, πολιτικό αμοραλισμό και παραγοντισμό».
newpost.gr

TA 10 AΠΙΣΤΕΥΤΑ... ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Απίστευτο και όμως συμβαίνει στη χώρα μας… Διαβάστε τα δέκα πιο κραυγαλέα επιδόματα που λαμβάνουν άτομα που εργάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

10) Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ): 690/μήνα σε 420 άτομα

09) Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ): 420/μήνα σε 1987 άτομα

08) Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα

07) Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ): 1120/μήνα σε 329 άτομα...

06) Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο): 290/μήνα σε 6800 άτομα

05) Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων: 450/μήνα σε 1100 άτομα

04) Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ): 310/μήνα σε 1790 άτομα

03) Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης): 595/μήνα σε άγνωστο αριθμό ατόμων

02) Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ): 870/μήνα σε 657 άτομα

01) Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) :120/μήνα Όλο το προσωπικό!!!



Πηγή: 24wro.blogspot

Robin Williams: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα !

Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία δηλώνει ο Robin Williams, λέγοντας ακόμα ότι μπορεί η οικονομία της χώρας μας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ανίσχυροι.

«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να... θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams.

Είπε ακόμα, ότι έχει κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησιά και πώς δεν ήταν αρκετό για να δει όλα όσα έχει διαβάσει στην ελληνική μυθολογία. «Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις«

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η κ. Τόνια Αντωνίου επετέθη με σφοδρότητα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την, μέχρι τώρα, πορεία της.

«Είδαμε τα τελευταία δυο χρόνια από την πλευρά της προηγούμενης Κυβέρνησης και μάλιστα από το προηγούμενο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης απίστευτη αδράνεια και ολιγωρία να καταπιαστεί με τα δύσκολα, να αναμορφώσει το φορολογικό σύστημα, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, να συλλάβει τη φοροδιαφυγή, να πατάξει το λαθρεμπόριο. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και οι επιπτώσεις επίσης τεράστιες. Είχαμε επισημάνει έγκαιρα από τη Βουλή αλλά δεν εισακουστήκαμε. Δυστυχώς...».
newpost.gr

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

Στο νοσοκομείο εισήχθη εσπευσμένα τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γνωστός Έλληνας κωμικός Στάθης Ψάλτης. Νιώθοντας έντονη ζαλάδα και μούδιασμα στα άκρα, ο θεράπων ιατρός του έκρινε αναγκαίο να μεταφερθεί αμέσως για εξετάσεις.

Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα το πρόγραμμα του Στάθη Ψάλτη είναι πολύ κουραστικό, αφού πραγματοποίησε μια μεγάλη περιοδεία και ετοιμαζόταν για την επόμενη επιθεώρηση, τα πρώτα συμπτώματα της κόπωσης ήταν φανερά. Αν και οι γιατροί του συνιστούσαν ξεκούραση, εκείνος βρισκόταν συνεχώς σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα του Σαββάτου να ζαλιστεί, να νιώσει πονοκέφαλο και να μουδιάσει το δεξί του πόδι.

Αμέσως ο θεράπων ιατρός του ζήτησε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για εξετάσεις, καθώς υπήρξε ανηασυχία, επειδή ο Στάθης Ψάλτης πέρασε στις αρχές του καλοκαιριού ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο, ο γνωστός ηθοποιός είναι καλά. “Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Είμαι καλά. Σήμερα θα πάρω εξιτήριο. Από στιγμή σε στιγμή περιμένω να έρθει η γυναίκα μου να πάμε σπίτι”, αποκάλυψε στην “Espresso”.
tlife.gr

Σεισμό 7.2 Ρίχτερ στο Αιγαίο προβλέπει τούρκος σεισμολόγος. " Ο χθεσινός σεισμός ήταν προειδοποιητικός".


Τούρκος σεισμολόγος προβλέπει πως σύντομα στο Αιγαίο θα γίνει σεισμός μεγάθους τουλάχιστον 7.2 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κων/πολης και σύμβουλος τη Ένωσης γεωλόγων Αχμέτ Ερτζάν μίλησε στα τουρκικά μέσα σχετικά με τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 5.1 Ρίχτερ που συνέβη χθές κοντά στ Σμύρνη

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε «είχα τονίσει πως μετά το σεισμό στην πόλη Βαν, θα συμβεί σεισμός 7.2 Ρίχτερ στο τρίγωνο ανάμεσα στη Μυτιλήνη, Καράμπουρουν και Φώκαιας. Λυπάμαι που το λέω αλλά ο σεισμός 5.1 Ρίχτερ είναι ένα δείγμα αυτού του σεισμού που περιμένω. Δεν μπορώ να πω πως είναι ο προπομπός αλλά ο προειδοποιητικός. Το Αιγαίο μας λέει τώτα « προσέξτε εγώ τεντώνομαι , θα κάνω σεισμό 7.2 Ρίχτερ και σας έστειλα πρώτα τον σεισμό 5.1 Ρίχτερ»

Ο Ερτζάν επίσης προειδοποιεί πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

onalert.g

Βενιζέλος: «Ας μην παρεξηγήσει η πΔΓΜ την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης»

Να πάρουμε τον... Βαρδάρη ζήτησε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης

Την προειδοποίηση ότι «αν οι γείτονές μας παρεξηγήσουν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δεν θα ωφελήσουν την πορεία ένταξής τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς», απηύθυνε προς τα Σκόπια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος από του βήματος της Βουλής, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί την απόφαση αυτή.



Είχε προηγηθεί παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ «ώστε να αφαιρέσουμε την δυνατότητα να επανέλθουν (στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) τα Σκόπια», όπως είπε σημειώνοντας: «Ο αλυτρωτισμός δεν είναι μόνο ο Βαρδάρης από τον Βορρά προς το Νότο, αλλά μπορεί να γυρίσει και νοτιάς».

Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι το κόμμα του «δεν απομακρύνεται από τις κόκκινες γραμμές που τέθηκαν στο Βουκουρέστι το 2008» για μια ονομασία για κάθε χρήση έναντι όλων. «Θέλουμε καλές σχέσεις, θέλουμε να λύσουμε το αγκάθι του ονόματος, αλλά αυτά που έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός και οι πολιτικοί αρχηγοί και όσα έγιναν στο Βουκουρέστι είναι η βάση πάνω στην οποία θα προχωρήσουμε και στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Σεις που υποστηρίζετε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα λούζεστε τέτοιες αποφάσεις σκοπιμότητας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης, επισημαίνοντας ότι «η απόφαση δείχνει το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθήθηκε», ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η πολιτική υποταγής στο Μνημόνιο και την τρόικα έχει άμεσες επιπτώσεις και στα εθνικά θέματα.

tovima.gr

XΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ-«Να κρεμάσουν τον Παπανδρέου στην πλατεία Συντάγματος»!


«Ποια εθνικά μας θέματα; Πουλήσαμε την πατρίδα. Ο Παπανδρέου πούλησε όλη την Ελλάδα. Είμαστε προτεκτοράτο. Δεν υπάρχει πια Ελλάδα. Δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος. Δεν κάνουμε κουμάντο εμείς. Έστειλε κάποιον να αντιπροσωπεύσει τη χώρα. Που ο ίδιος έτρεχε από πάρτι σε πάρτι και έβγαζε λόγους με τους δικτάτορες για να πάρει τα βραβεία ως ο μέγας....

στοχαστής; Ποιος υπερασπίστηκε την Ελλάδα; Πρέπει να περάσει από λαϊκό δικαστήριο και να τον κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος. Τώρα όμως», είπε με στόμφο, o πάντοτε ιδιαίτερα καυστικός Χάρρυ Κλυνν….

Ευθύνες φέρει και ο μεθυσμένος πεζός σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

Ο πεζός ο οποίος τραυματίζεται θανάσιμα από τροχαίο είναι συνυπαίτιος του ατυχήματος, εφόσον έχει κάνει χρήση οινοπνεύματος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, έκρινε ο Άρειος Πάγος και αναίρεσε εφετειακή απόφαση υπέρ του οδηγού του αυτοκινήτου που τραυμάτισε....

θανάσιμα πεζό. Ειδικότερα, το Δεκέμβριο του 2005 οδηγός αυτοκινήτου με κατεύθυνση προς τον Πύργο Ηλείας, στο 68ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου (λίγο πριν από τη διασταύρωση με τη Γαστούνη), σταμάτησε στο δεξιό άκρο του δρόμου, άναψε τα αλάρμ, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για τον προορισμό του (Πύργο) από τους οδηγούς δυο άλλων αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην αντίθετη πλευρά της εθνικής οδού.

Αφού πήρε τις πληροφορίες που ήθελε, τρέχοντας και χωρίς να ελέγξει εάν υπήρχε κινούμενο αυτοκίνητο, προσπάθησε να διασχίσει την εθνική οδό για να επιστρέψει στο αυτοκίνητό του. Όμως εκείνη τη στιγμή ερχόταν ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο με κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν φρενάρισε έγκαιρα, αλλά προσπάθησε ανεπιτυχώς με ελιγμό να αποφύγει τη σύγκρουση με τον πεζό.

Το αυτοκίνητο λόγω του ψιλόβροχου σύρθηκε κατά μήκος της αριστερής πλευράς του σταθμευμένου αυτοκινήτου του πεζού που προσπάθησε να διασχίσει την εθνική οδό, ενώ παράλληλα εκτίναξε τον άτυχο άνδρα σε απόσταση 25 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με την τοξικολογική ανάλυση που έγινε στον άτυχο πεζό, η περιεκτικότητα του αίματος σε αλκοόλ ήταν 1,51 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος, δηλαδή πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, ο οδηγός του αυτοκινήτου παρά το ότι αντιλήφθηκε την κίνηση του πεζού (ο δρόμος στο σημείο εκείνο είναι ευθεία σε μεγάλη απόσταση και με καλή ορατότητα) όφειλε να μην ενεργήσει ελιγμό προς τα δεξιά, όπως έκανε, αλλά προς τα αριστερά για να αποφύγει το πεζό, τη στιγμή μάλιστα που δεν κινούνταν άλλα αυτοκίνητα στην εθνική οδό.

Οι δικαστές έκριναν ότι ο θανατωθείς πεζός είναι συνυπαίτιος του τροχαίου ατυχήματος κατά 40%, λόγω της χρήσης αλκοόλ και ο οδηγός του αυτοκινήτου κατά 60%.

Τέλος, οι αρεοπαγίτες αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση υπέρ του οδηγού, καθώς έκριναν ότι υπήρχαν σε αυτήν ασαφείς, ανεπαρκείς και αντιφατικές αιτιολογίες.

M.LAGANA

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μαρμελάδα made in Uganda από δυο ελληνίδες που εγκατέλειψαν την Ελλάδα της κρίσης


Σίγουρα όσοι σκέφτονται να φύγουν από την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης ονειρεύονται χώρες όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Σουηδία..Δεν ισχύει όμως το ίδιο για κάποιους συμπατριώτες μας, που όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή δεν επέλεξαν κάποια δυτική χώρα αλλά πήγαν στην Ουγκάντα.
Η Γιολάντα και η Λαμπρινή είναι δύο γυναίκες που με μια πρώτη ματιά δεν έχουν πολλά κοινά σημεία, μοιράζονται όμως και οι δύο το ίδιο πάθος για την Αφρική και τις προσπάθειες να στήσουν μια επιχείρηση μαρμελάδας στην Ουγκάντα.
Η 50χρονη Γιολάντα επισκέφθηκε την Ουγκάντα για πρώτη φορά πριν 4 χρόνια. Αν και δεν είχε σκεφτεί ποτέ να εγκατασταθεί στη χώρα, ενεπλάκη ενεργά στη ζωή των κατοίκων του μικρού χωριού που έμενε και μαζί με ντόπιες γυναίκες της κοινότητας προσέφερε βοήθεια στο τοπικό σχολείο. Σε μια από τις επισκέψεις της παρατήρησε τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν τα τοπικά φρούτα.
Η Ουγκάντα είναι ιδιαίτερα γόνιμη χώρα και διαθέτει την καλύτερη ποικιλία τροπικών φρούτων στην Ανατολική Αφρική: μάνγκο, παπάγια, ντοματόδεντρα jackfruits, ανανάς, κίτρινα πεπόνια είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες φρούτα που υπάρχουν άφθονα στην φύση. Η ιδέα να συνδυαστεί η τοπική παραγωγή με την παραδοσιακή ελληνική τέχνη του γλυκού των κουταλιών και της μαρμελάδας ξεκίνησε τότε αλλά χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να γίνει πραγματικότητα.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρήκε την Γιολάντα απροετοίμαστη. Όταν η επιχείρηση της στον κτηματομεσιτικό τομέα κατέρρευσε, η ιδέα για τις μαρμελάδες στην μακρινή Ουγκάντα φάνηκε πιο επίκαιρη από ποτέ. Πούλησε το διαμέρισμα της στη Νέα Σμύρνη και με 40.000 ευρώ κεφάλαιο εγκαταστάθηκε σε ένα μικρό χωριό στις πηγές του Λευκού Νείλου, κοντά στην πόλη Jinja (80 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Καμπάλας).
Μαζί της ήρθε και η 29χρονη Λαμπρινή. Απόφοιτος του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Πειραιά, η Λαμπρινή ήρθε για πρώτη φορά στην Ουγκάντα τον Αύγουστο του 2010, ως εθελόντρια σε ένα χωριό κοντά στην Jinja. Στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να βρει εργασία στην Αθήνα, επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι κοντά στην Άρτα. Στην πορεία γνώρισε την Γιολάντα και τον Αύγουστο του 2011 ήρθε για τρίτη φορά στην Ουγκάντα, αυτή τη φορά να εργαστεί στο στήσιμο της επιχείρησης.

Οι δύο γυναίκες εγκαταστάθηκαν τους πρώτους μήνες στο κοινοτικό κάμπινγκ, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μεταφορικό μέσο. Καθημερινά πηγαινοέρχονταν με τα πόδια στην αγορά του τοπικού χωριού προσπαθώντας να βρουν τρόπο να ξεκινήσουν την επιχείρηση. Αν και οι πρώτοι μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι, σύντομα η τοπική κοινότητα αγκάλιασε τις δύο ελληνίδες οι οποίες κέρδισαν την εμπιστοσύνη των κατοίκων. Εκεί γνώρισαν και τον 18χρονο Ομάρ, ένα ορφανό παιδί που ζούσε στους δρόμους του χωριού και ο οποίος έγινε πολύτιμος βοηθός και αχώριστος φίλος των δύο γυναικών.

Αν και η επιχείρηση είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, η Γιολάντα έχει νοικιάσει ένα χώρο στη βιομηχανική περιοχή της Jinja όπου και έχει ξεκινήσει δοκιμαστική παραγωγή. Για την ώρα απασχολεί μόνο 3 γυναίκες από την κοινότητα αλλά ελπίζει πως όταν η επιχείρηση θα εξελιχθεί θα μπορέσει να προσλάβει περισσότερο προσωπικό. Ονειρεύεται μια μεγάλη επιχείρηση 300 εργαζομένων με καλούς μισθούς και κοινωνική ασφάλεια, αν και για την ώρα το όνειρο αυτό είναι μάλλον μακρινό.

Η παραγωγή της μαρμελάδας και των γλυκών γίνεται εξολοκλήρου στο χέρι, χωρίς τη χρήση τεχνολογίας. Τα φρούτα μαγειρεύονται σε μεγάλες κατσαρόλες από τις γυναίκες οι οποίες επίσης αναλαμβάνουν την τυποποίηση τους στα βαζάκια που εισάγει η Γιολάντα από την Κίνα. Τα πρώτα γλυκά του κουταλιού έγιναν από παπάγια και jack fruits και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα γευστικό.

Ζώντας σε μια μικρή αγροτική κοινότητα όπου οι άνθρωποι επιβιώνουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα και η γη αν και γόνιμη, δεν φτάνει να θρέψει τις πολύτεκνες οικογένειες, οι δύο ελληνίδες προσπαθούν να συνεισφέρουν όσο γίνεται στο χωριό. Σε συνεργασία με τις ντόπιες γυναίκες βοηθούν στο συσσίτιο του τοπικού σχολείου και οργανώνουν μαθήματα για όσους ενήλικες το επιθυμούν. Ελπίζουν πως αν η επιχείρηση της μαρμελάδας πετύχει θα έχουν και οι ίδιες ένα σταθερό εισόδημα αλλά και θα συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται εξωτικά ή και αφελή κάποιες φορές, όμως αυτό που μετράει είναι το όνειρο και η προσπάθεια. Και γιατί όχι, ίσως κάποτε αντί για το παραδοσιακό γλυκό σταφύλι και περγαμόντο να δοκιμάζουμε γλυκό από παπάγια και jack fruit "made in Uganda".
www.theinsider.gr.

m.lagana

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "ΓΥΜΝΑ" ΚΑΨΩΝΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Βαλεργάκης, μετά τη δημοσιοποίηση του «καψωνιού» εις βάρος γυναικών κατά τη διαδικασία ιατρικών εξετάσεων, για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι η δικηγόρος Φωτεινή Μάζαρη έκανε πριν λίγες ημέρες την σχετική καταγγελία, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου, να την αναφέρει για πρώτη φορά στην επιτροπή ισότητας και δικαιωμάτων της Βουλής.


newpost.gr

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Μάνος Χωριανόπουλος -------


Παρέμβαση στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, στη Λυών έκαναν Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι, με αφορμή την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.

Το φόρουμ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και είχε θέμα "Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης φοιτητές διέκοψαν τις ομιλίες και διάβασαν μια ανακοίνωση ασκώντας σκληρή κριτική στους δύο ομιλητές για τη στάση τους στα γεγονότα στην Ελλάδα (ολόκληρη η παρέμβαση των φοιτητών στο τέλος του κειμένου).

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι ο συντονιστής της συζήτησης ζήτησε τρεις φορές η παρέμβαση να είναι σύντομη, ενώ άνθρωπος της ασφάλειας προχώρησε προς το μέρος του φοιτητή που διάβαζε την ανακοίνωση.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση του συντονιστή αναφέρθηκε με απαξιωτικές εκφράσεις στο ΛΑΟΣ, ένα εκ των τριών κομμάτων που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, σημειώνοντας ότι δεν παίρνει στα σοβαρά την άκρα δεξιά.

Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη σημασία της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά.

"Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις φασιστικές, αντισημιτικές ιδέες τους κλπ, γιατί τους γνωρίζουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα αλλάξουν γνώμη με έναν εκπληκτικό τρόπο μέσα σε δύο μέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος χαρακτήρισε την άκρα δεξιά στην Ελλάδα "αστεία".

Ολόκληρη η δήλωση των φοιτητών

"Ως φοιτητές και εργαζόμενοι της Λυών, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η Liberation, μία ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, κάλεσε αυτά τα δύο άτομα να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Για εμάς αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δύο προσωπικότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλήρως την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Καθώς η έννοια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, μιας που η φωνή του λαού έχει πάψει να ακούγεται, αποφασίσαμε να κάνουμε σήμερα αυτήν την παρέμβαση εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας στα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα.

Την παρούσα χρονική περίοδο ένα καινούργιο νεοφιλελεύθερο μέτωπο δημιουργείται στο εσωτερικό της χώρας μετά από το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ σοσιαλιστικού κόμματος, δεξιάς κι άκρας δεξιάς, -στηριζόμενη βέβαια από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης-. Οι σημερινοί καλεσμένοι αποτελούν αντιπροσώπους αυτού του νέου μετώπου.

Από τη μία, βρίσκουμε τον κ. Πρετεντέρη, συμπαρουσιαστή δελτίου ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, ο οποίος αντιτίθεται συστηματικά σε κάθε είδους αγωνιστική εκδήλωση υποστηρίζοντας παράλληλα τις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η τηλεοπτική ομάδα στην οποία συμμετέχει ο κ.Πρετεντέρης δε διστάζει να διαστρεβλώνει ειδήσεις και εικόνες. Παραθέτουμε τα εξής δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Την ημέρα του εορτασμού της 17 Νοέμβρη και κατά την αναμετάδοση του ρεπορτάζ της σχετικά ήρεμης πορείας που έλαβε χώρα εκείνη την ημέρα, προστέθηκαν εικόνες από αναταραχές σε πορεία του καλοκαιριού. Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογης διαστρέβλωσης μπορούμε να βρούμε σε ρεπορτάζ σχετικό με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία το Δεκέμβρη του 2008.

Από την άλλη βρίσκουμε την κ.Μπακογιάννη, μέλος ενός συστήματος οικογενειοκρατίας που κυβερνά την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, ως πρόεδρος του κόμματος που η ίδια ίδρυσε, καταδικάζει τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, τους οποίους θεωρεί "μεγάλο πρόβλημα". Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να αναγνωρίζει με καθαρά λαϊκιστικό τρόπο τις αδικίες εις βάρος του λαού.

Εν ολίγοις ο κ. Πρετεντέρης και η κ. Μπακογιάννη βρίσκονται ανάμεσα στους υποστηρικτές της κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία σχηματίστηκε την τελευταία περίοδο με αντισυνταγματικό τρόπο.

Η κυβέρνηση αυτή δεν εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό και κατ’επέκταση δε χρήζει καμίας νομιμότητας. Για παράδειγμα, τοποθετείται Υπουργός Μεταφορών ο Μ. Βορίδης, γνωστός για τις σχέσεις του με τον Jean Marie Lepen και τον Carl Lang, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος του πρώην δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου κι είναι εξίσου γνωστός για τις βίαιες φασιστικές του δράσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80.

Σημειώνουμε στο σημείο αυτό ότι κανείς βουλευτής που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεωκοπία, όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί αλλά ούτε καν παραιτηθεί των καθηκόντων του.

Κλείνοντας αυτό το κείμενο θα θέλαμε να συνοψίσουμε τα εξής: η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία απαρτίζεται από μέλη της ακροδεξιάς, με έναν πρωθυπουργό τεχνοκράτη και τιθέμενη στην εξουσία εξυπηρετώντας κατά βάση οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των μεγάλων τραπεζιτών, είναι το αποτέλεσμα ενός καπιταλιστικού συστήματος που καταλύει τις δημοκρατικές αρχές κι εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες. Η ελπίδα για έξοδο από την κρίση για ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων κι Ευρωπαίων βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς αγώνες".
news247.gr

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ... ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ... ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η κίνηση της «πράσινης τρόικας» ήταν αναμφισβήτητα η απαρχή των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα για πολλούς, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ήταν ποιος θα είναι αυτός που τελικά θα ηγηθεί της προσπάθειας και θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν έρθει η ώρα.

Για τους περισσότερους δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτός θα είναι τελικά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ωστόσο ουδείς μπορεί να αποκλείει άλλου είδους εξελίξεις και εκπλήξεις. Γιατί η κ. Άννα Διαμαντοπούλου δεν έχει πει οριστικά το ΟΚ στον κ. Λοβέρδο αφού και αυτή επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρεία στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως λέει όμως μια πολύ καλά πληροφορημένη πηγή όλα θα κριθούν, τελικά, από την δημοφιλία των υποψηφίων. Όποιος δηλαδή έλθει πρώτος στις δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ηγηθεί με τους υπόλοιπους να ακολουθούν και να στηρίζουν!
newpost.gr

ΚΑΝΕΛΛΗ : " ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΑ....ΚΑΣ " Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Τη δική της απάντηση στα όσα δήλωσε εσχάτως σε γαλλικό κανάλι ο Θεώδορος Πάγκαλος για τους αγανακτισμένους έδωσε η Λιάνα Κανέλλη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 πως αισθάνεται κάτι από την τριπλέτα του Πάγκαλου, λέγοντας πως αισθάνεται «μ...κας».

«Όταν κάνεις πιπί σου στο σπίτι σου δεν είναι πολιτική πράξη, όταν κάνεις στον τάφο της μάνας μου είναι. Άρα εξαρτάται όλα μπορεί να είναι και να μην είναι πολιτικά», σημείωσε, προσθέτοντας πως σημασία δεν έχει η λέξη, σημασία έχει ποιος το λέει, πού το λέει και πώς το λέει.
newpost.gr

ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ...

Με κάθε μέσο επιχειρούν να ξεφορτωθούν τα αυτοκίνητά τους πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τα Νέα, πολλοί ιδιοκτήτες μην μπορώντας πλέον να τα συντηρήσουν -και με δεδομένο πως η αξία μεταπώλησής τους έχει πέσει στο ελάχιστο- προσπαθούν είτε μόνοι τους είτε προσλαμβάνοντας επαγγελματίες κλέφτες να τα ξεφορτωθούν για να εισπράξουν το αντίτιμο των ασφαλιστικών τους συμβολαίων.

«Οι περίεργες υποθέσεις ολικής καταστροφής πολυτελών ΙΧ έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Ειδικά από τον Οκτώβριο και ύστερα στην εταιρεία ασχολούμαστε με τουλάχιστον 10 συμβάντα τον μήνα, όταν παλιότερα ήταν ένα, το πολύ δύο, τα ύποπτα. Όσο πλησιάζει η περίοδος που οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αυξάνονται και οι εκούσιες κλοπές» δηλώνει στην εφημερίδα στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας.

Επίσης, έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά με τα πολυτελή αυτοκίνητα που παραδίδονται στις φλόγες και οι εταιρείες έχουν πλέον αναθέσει σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ να διερευνούν αν η κλοπή είναι η πραγματική ή έγινε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη για να εισπράξει την αποζημίωση.

Πριν μερικές ημέρες σε ερημική περιοχή στο Κορωπί βρέθηκε καμένη ολοσχερώς μια Πόρσε Καγιέν. Ο ιδιοκτήτης της είχε καταγγείλει την κλοπή δυο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ είχε υποστηρίξει πως οι κλέφτες του πολυτελούς αυτοκίνητου του τον εκβίαζαν πως αν δεν τους πλήρωνε δεν θα το ξανάβλεπε ποτέ.

«Αναθέσαμε την υπόθεση σε ιδιωτικό ντετέκτιβ και αποδείχτηκε μια καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησής μας» αναφέρει στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας.



Πηγή: Τα Νέα

Η άνοδος και η πτώση του «Mr Lak»

Από το απόγειο της δόξας στα δικαστήρια με χειροπέδες

Παιδί εύπορης οικογένειας, ο Λάκης Γαβαλάς απέκτησε τη δικιά του αυτοκρατορία η οποία κατέρρευσε πρόσφατα σαν χάρτινος πύργος. Ο γνωστός εισαγωγέας ρούχων συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κολωνάκι, για χρέη που ξεπερνούν το 1.480.000 ευρώ.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ακόμα και σήμερα που η εταιρεία του έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, δεν χάνει την αισιοδοξία και τον αυθορμητισμό του.

Ο Λάκης Γαβαλάς γεννήθηκε το 1952 και µεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας του είχε εργοστάσιο κοπής μαρμάρων με 200 άτομα προσωπικό. Ο Λάκης Γαβαλάς τελείωσε την Ελληνογαλλική Σχολή St. Paul και, στα 20 χρόνια του, πήγε στην Ιταλία για σπουδές χορού. Εκεί, συνεργάστηκε µε την ιταλική τηλεόραση Rai και γνώρισε πολλούς σχεδιαστές και επώνυµους της εποχής. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα άνοιξε ένα μαγαζί στη Ρόδο με ρούχα από ιταλικές φίρμες που τα πουλούσε σε καλές τιμές.

Στα τέλη του 2010 άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Λάκη Γαβαλά. Η κακή διαχείριση των οικονομικών θεμάτων από αρμόδια στελέχη της εταιρείας του κ. Γαβαλά, όσο και η μεγάλη κάμψη των λιανικών πωλήσεων ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που έφεραν αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Ο Λάκης Γαβαλάς ζήτησε τελικά την προστασία του άρθρου 99, σαν μια προσπάθεια να διαχειριστεί τα οικονομικά του ομίλου έχοντας προστασία από τους πιστωτές του. Με βάση τον ισολογισμό της χρήσης 2009, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 69,32 εκ. ευρώ έναντι 68,6 εκ. το 2008 και καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,84 εκ. ευρώ από 4,4 εκ. το 2008. Τα συνολικά δάνεια της εταιρείας ήταν 17,37 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανήλθε το 2009 σε 94,3 εκ. ευρώ.

Αντίστοιχα, τα οικονομικά αποτελέσματα της «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ Εσωτερικοί Χώροι», η οποία ασχολείται με τις εισαγωγές και εμπόριο επίπλων κλπ., είχε το 2009 κύκλο εργασιών 4,679 εκ. ευρώ και καθαρά αποτελέσματα προ φόρων -568.830 ευρώ και ζημίες εις νέον 3,22 εκ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εν λόγω εταιρείας ήταν 5,8 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε τον περασμένο Ιούλιο την προστασία του άρθρου 99, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τα οικονομικά του ομίλου έχοντας προστασία από τους πιστωτές του.

Ο όμιλος, πάντως, διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία, μεταξύ των οποίων τα κεντρικά κτίρια της διοίκησης στην Κάντζα, σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 33.000 τ.μ., το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να πουλήσει αντί 40 εκατ. ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα

www.newsbeast.g

Συνέλαβαν τους δολοφόνους του σεκιουριτά στην Ελευσίνα


Οι δύο δράστες τον σκότωσαν για 150 ευρώ

Δύο Έλληνες, ηλικίας 31 και 22 ετών, είναι οι δράστες της δολοφονίας του νεαρού υπαλλήλου σεκιούριτι, που πυροβολήθηκε θανάσιμα τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου στην Ελευσίνα.

Οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία και ομολόγησαν την πράξη τους, αναφέροντας σαν κίνητρο του εγκλήματος τη ληστεία.

Οι ληστές σκότωσαν με πυροβόλο όπλο τον 29χρονο υπάλληλο προκειμένου να του αρπάξουν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, με το οποίο στη συνέχεια διέπραξαν ένοπλη ληστεία στα διόδια της Αττικής Οδού στο Ρουπάκι.

Οι ληστές άρπαξαν μόλις 150 ευρώ και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο του θύματός τους.

http://www.newsbeast.gr

Χειροπέδες για οφειλές 231,5 χιλιάδες ευρώ

Η οικονομική αστυνομία συνέλαβε έναν 46χρονο στο Περιστέρι

Συνελήφθη σήμερα στο Περιστέρι, 46χρονος κατασκευαστής ψευδοροφών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 231.530,32ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

http://www.newsbeast.gr

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ?


Τα μηνύματα οργής στο προφίλ του παιδεραστή στο Facebook

Δεκάδες μηνύματα οργής, αλλά και έκπληξης έχουν κατακλύσει από χθες το προφίλ του παιδεραστή του Ρεθύμνου στο Facebook. Ολόκληρη η πόλη είναι σοκαρισμένη και οι άνθρωποι που ήταν «φίλοι» του εκπαιδευτικού δεν διστάζουν τώρα να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους προς το πρόσωπό του.

«Δε σεβάστηκες τις τόσες αθώες παιδικές ψυχούλες!!! Δε σεβάστηκες τα δύο αγγελούδια σου!!! Δε σεβάστηκες τη σύντροφο της ζωής σου που σε αγάπησε, σε πίστεψε, σε λάτρεψε!!! Δε σεβάστηκες μία ολόκληρη κοινωνία που σε είχε σαν πρότυπο!!! Δε σεβάστηκες Νίκο, τον ίδιο σου τον εαυτό!!!» γράφει με θλίψη και οργή μια φίλη του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Και συνεχίζει, λέγοντας, «Το μόνο που σεβάστηκες και λαχτάρησες είναι το τέρας που έκρυβες μέσα σου!!! Και το έκρυψες τόσο καλά!!! Ελπίζω η τιμωρία και η Θεία Δίκη να έρθει από τον ίδιο σου τον εαυτό. Τί θα πεις στα βλαστάρια σου αλήθεια, που σε είχαν σαν πρότυπο - πατέρα; Τί θα πεις Νίκο στα δύο ματάκια που θα σε κοιτάξουν όλο νόημα, αλήθεια;».

Ο κατηγορούμενος Νίκος Σειραγάκης αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Στα 80 υπολογίζονται τα θύματα του «αρρωστημένου» 47χρονου

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου παιδεραστή στο Ρέθυμνο. Στην απολογία του, ο ίδιος υποστήριξε ότι πράγματι έχει πλησιάσει και ασελγήσει σε ανήλικους μαθητές του, ωστόσο «ήρθαν μαζί μου με τη δική τους συναίνεση», εξήγησε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα οι αρχές υποψιάζονται πως ο προπονητής δρούσε τα τελευταία δέκα χρόνια και τουλάχιστον 80 παιδιά είχαν πέσει στα δίχτυα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», ο 47χρονος, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του κατάφερε να φαντάζει ως θεός στα μάτια τους, ώστε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους.

Τους παρουσίαζε μια ζωή όλο επιτυχία ως αθλητές του μπάσκετ όσο και στην προσωπική του ζωή, λέγοντας τους ότι θα γίνουν σαν εκείνον, σπουδαίοι άνδρες.

Το τίμημα όμως για τους ανήλικους ήταν να περάσει από μια διαδικασία μύησης όπως ο ίδιος την ονόμαζε. Αν κάποιοι από αυτούς τα κατάφερναν, γίνονταν πιο γρήγορα άνδρες ή «Σπαρτιάτες», όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλούσε. Η μύηση περιλάμβανε σκληρές δοκιμασίες, υπακοή στους κανόνες που εκείνος επέβαλλε, αλλά και σεξουαλική επαφή μεταξύ τους.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται άμεσα να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Μ.ΛΑΓΑΝΑ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

8 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ ΕΝΑΣ ΥΓΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!





Πόσοι αστυνομικοί χρειάζονται για να απολαύσει τον καφέ του ένας υφυπουργός; Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δεν είναι, ούτε προκαλεί γέλιο. Μάλλον το αντίθετο. Ο Αιγιώτης υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος χρειάστηκε 8 αστυνομικούς – αν βλέπουμε καλά – και τον διοικητή ασφαλείας Πατρών να δίνει το παρών, για να νιώσει ασφαλής και να πιει τον καφέ του στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψής του στην Πάτρα για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέου.

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Στέλιος Μπαμιατζής ------

Ας γράψουμε ένα υποθετικό σενάριο. Μέσος Έλληνας οικογενειάρχης με μειώσεις και περικοπές σε μισθούς και δώρα μεταβαίνει στο σπίτι του. Όπου και πληροφορείται από την εφημερίδα της Κυριακής (Δημοκρατία) πως έχει δώσει και αυτός το κατιτίς του ώστε να μετακομίσει η κ. Μπιρμπίλη στο Παρίσι.

Ποσό, το διόλου ευκαταφρόνητο των 35.372 ευρώ

Από τα έξι χιλιάδες ευρώ βέβαια ξεκίνησε το κόστος και ξεπέρασε το προαναφερόμενο των 35.372.

Σύμφωνα, με την εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία" και όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, τα "έξοδα μετεγκατάστασης" της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, πιο απλά από τους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Γ. Παπανδρέου δεν ήθελε να αφήσει κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους ξεκρέμαστους.

Έτσι, ο Δ. Δρούτσας πήγε στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, ενώ η Τίνα Μπιρμπίλη μετακόμισε στην "πόλη του φωτός", όπως λέγεται.

Διορίστηκε βάση προεδρικού διατάγματος στη "Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης".

Τυπικά ανέλαβε τα καθήκοντα της στα τέλη του Σεπτεμβρίου.Στις 14 Νοεμβρίου όμως, ούτε ένα μήνα μετά, φτάνει και ο λογαριασμός, ο οποίος αναλύεται ως ακολούθως: Ο μισθός της κ. Μπιρμπίλη ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.

Προσθέτουμε τον οδηγό της, καθώς και την ιδιόκτητη κατοικία εις το Παρίσι και φτάνουμε στα συνολικά 35.272 ευρώ και 16 λεπτά.

Με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 48810/ΔΙΟ 8897, η Διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου Ανάπτυξης, βλέπε Χρυσοχοϊδης, "εγκρίνει τη δαπάνη 6.233, 92 ευρώ" ως έξοδα μετεγκατάστασης της πρώην υπουργού στο Παρίσι.

Στο τέλος του εγγράφου επισημαίνεται ότι το "υπόλοιπο προς ανάληψη" είναι 29.138,24 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η κ. Μπιρμπίλη δεν είχε κάποιον θεσμικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ ούτε είχε εκλεγεί από κάποιο όργανό του πριν γίνει υπουργός.

Ήταν όμως σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου από το 2004.

news247.gr

Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ "ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ" ΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΚΡΥΦΟΓΚΕΫ



ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ...

Πρόεδρος της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» εξελέγη πρίν λίγες ημέρες ο Ιστορικός Ηγέτης των Ελλήνων Ομοφυλοφίλων, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, και είναι στα ντουζένια του το παλληκάρι: Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα iefimerida.gr (στον δεδηλωμένο gay δημοσιογράφο Τάσο Θεοδωρόπουλο), ο Γρηγόρης προαναγγέλλει ότι: Στις αρχές του 2012 κυκλοφορεί στα περίπτερα η ελληνική έκδοση του κορυφαίου αμερικάνικου gay περιοδικού «OUT» στο οποίο θα είναι σύμβουλος εκδόσεως. Το εν λόγω έντυπο θα κάνει στην Ελλάδα αυτό που κάνει το μητρικό «OUT» στην Αμερική και πουλάει σαν ζεστό κουλούρι: Θα… ξεφωνίζει (αγγλιστί … outing) τους επώνυμους Έλληνες ομοφυλόφιλους που κρύβουν την ιδιαιτερότητά τους!.. Και για να μας δώσει μία γεύση, ο 55χρονος Βαλλιανάτος ξεκινά από την 58χρονη βουλευτίνα του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, λέγοντας επί λέξει στην ιστοσελίδα iefimerida.gr: «Η Λιάνα Κανέλλη, όχι μόνο δεν ανοίγει το στοματάκι της όταν συζητούνται θέματα όπως η τεχνητή γονιμοποίηση για λεσβίες ή το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ανδρών, αλλά σε κάθε σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, ακολουθεί την προσβλητική πολιτική διακρίσεων στο θέμα αυτό, του αραχνιασμένου ΚΚΕ. Μου κάνει κατάπληξη πώς μιά ΛΕΣΒΙΑ βουλευτής σε μιά Ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να είναι τόσο προκλητικά αντιδραστική σε θέματα σεξουαλικότητας, όταν σε κάθε άλλο μέτωπο "όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει"»!!

ΡΩΤΑΜΕ την αξιότιμη Εθνομητέρα, Λιάνα Κανέλλη: Αληθεύει, συντρόφισσα, πως είσθε Λεσβία (αρχαιοελληνιστί= Τριβάδα), όπως καταγγέλλει ο ειδήμων Βαλλιανάτος; Κι αν δεν είσθε, γιατί δεν του κάνετε μήνυση και αγωγή να του τα πάρετε, όπως έκανε η Εβραία διοργανώτρια του ελληνικού Gay Parade, Andrea Gilbert, στον Κώστα Πλεύρη, επειδή έγραψε πως μία λεσβία προσβάλλει την γυναικεία αξιοπρέπεια και δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη μάρτυς στο δικαστήριο; Πάντως, οι πληροφορίες μας λένε πως πολλοί επώνυμοι (πολιτικάντηδες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κλπ.) έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους για το… ξεφώνημα (outing) που θα κάνει στους κρυφοκίναιδους και στις κρυφοτριβάδες το «OUT» του Βαλλιανάτου με τον νέο χρόνο…

ΠΗΓΗ ΣΤΟΧΟΣ

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το πρώτο όνομα που έθεσε στο τραπέζι του Συμβουλίου Αρχηγών με Παπούλια, Σαμαρά, ήταν αυτό της Έλσας Παπαδημητρίου, παλιάς φίλης και εποχιακής νταντάς της οικογένειας…

Μπορεί να απέτυχε ως Πρωθυπουργός, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά το πολιτικό αισθητήριο υπάρχει στο DNA του. Η Έλσα ήταν η καλύτερη για μεταβατικός πρωθυπουργός. Θα έπαιρνε αγκαζέ τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο και θα «όργωνε» την Ευρώπη για να τους πείσει ότι στην Ελλάδα πεινάμε.

Καλλιτεχνική φύση, ατίθαση, αγέρωχη, το καμάρι της Αργολίδας θα έβαζε τη Μέρκελ στη θέση της, θα έπαιρνε 6-7 δόσεις μαζεμένες από την τρόικα, θα άλλαζε το χρώμα μαλλιών του Ράιχενμπαχ και θα έκανε γλυκούλη τον ξινό Τόμσεν. Αφήστε που αν κολλάγε πουθενά θα έπαιρνε την κολλητή της τηλέφωνο να την ξεμπλοκάρει.

Πραγματικά δεν ξέρουμε οδηγούμαστε ως Έθνος, όταν τα κυκλώματα των τραπεζικών θάβουν τέτοιες λαμπρές υποψηφιότητες. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αυτό που δεν αποκαλύπτει η καλή εφημερίδα είναι η τελική τοποθέτηση του ΓΑΠ;

«Παπαδήμας, Παπαδημητρίου, Παπαδόγγονας, μη στεκόμαστε σε λεπτομέρειες. Σημασία έχει η «μεγάλη εικόνα»…

Μ.Ο.
antinews.gr

"ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ...

Τον έκανε ρόμπα ο Ψυχάρης. Και επέβαλλε να πάρει σύμβουλο τον γιό του και του πήρε συνέντευξη την οποία για μια ακόμη φορά δεν την επέλεξε για πρώτη θέμα και του απέσπασε δήλωση - κωλοτούμπα για τις εκλογές. Κανονική ξεφτίλα. Τα παρέδωσε...
όλα ο Σαμαράς και πάει για ύπνο...
fimotro.blogspot.com

Η Καϊλή στέλνει στο Πειθαρχικό 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σκληρό καρύδι αποδεικνύεται τελικά η Εύα Καϊλή, η οποία θέλει να πάρει τη ρεβάνς για τα όσα άκουσε από συναδέλφους της, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τις ημέρες της κρίσης που συγκλόνιζε το κυβερνών κόμμα.


Έτσι μετά τις «καλτσοδέτες» και άλλα σχόλια τα οποία θεωρεί ότι έχουν σεξιστικό περιεχόμενο και τη θίγουν ως γυναίκα και ως άτομο η κ. Καϊλή αποφάσισε να ζητήσει τη δικαίωσή της από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά την παραπομπή στο Πειθαρχικό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, Χάρη Καστανίδη και Στάθη Κουτμερίδη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Γιορτάζουν:
Βαρβάρα, Δαμασκηνός, Σεραφείμ

Γεγονότα

1913: Υπογράφεται στη Φλωρεντία από τις Μεγάλες Δυνάμεις το ομώνυμο πρωτόκολλο, με το οποίο καθορίζονται τα σύνορα του νεοδημιουργηθέντος αλβανικού κράτους. Στους όρους του περιλαμβάνεται και η απόδοση της Βορείου Ηπείρου (περιοχές Χειμάρρας, Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Τεπελενίου και ....
Αργυροκάστρου) από την Ελλάδα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι οποίες μετείχαν στη συνδιάσκεψη (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Αυστροουγγαρία), θέτουν ως μοναδικό κριτήριο γι’ αυτή τους την απόφαση τη γλώσσα.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου σημειώνεται στο Μιλάνο. Οι συλληφθέντες καταθέτουν ότι διατελούσαν σε επαφή και με άλλους συνενόχους και σκόπευαν να τοποθετήσουν βόμβες στην αμαξοστοιχία, στην οποία επέβαινε ο βασιλιάς.

1950: Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει από το αεροδρόμιο Χουνγκάτ της Κορέας τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών από το πεδίο μάχης. Για τη δράση του αυτή τιμήθηκε με Εύφημο Μνεία από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. (Πόλεμος της Κορέας)



1971: Το Καζίνο του Μοντρέ φλέγεται από ένα πυροτέχνημα που πέταξε κάποιος κατά τη διάρκεια συναυλίας του Φρανκ Ζάπα. Το περιστατικό εμπνέει τους Deep Purple, που γράφουν το πιο γνωστό κομμάτι τους Smoke on the Water.
1980: Ο Τζίμι Πέιτζ, ο Ρόμπερτ Πλαντ και ο Τζον Πολ Τζόουνς ανακοινώνουν την απόφασή τους να μην ξαναδημιουργήσουν τους «Led Zeppelin», εξαιτίας του θανάτου του ντράμερ του συγκροτήματος Τζον Μπόναμ.

1991: Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ασχολείται με το Μακεδονικό και καταλήγει σε τρεις όρους για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ: α) Να αλλάξει η ονομασία «Μακεδονία», β) Να αναγνωρίσει ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας και γ) Να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα δε υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

Γεννήσεις

1866: Βασίλι Καντίνσκι, ρωσικής καταγωγής γάλλος ζωγράφος, θεωρητικός της τέχνης, πρόδρομος της μοντέρνας τέχνης και «πατέρας» της αφαίρεσης. (Θαν. 13/12/1944)

1875: Ράινερ Μαρία Ρίλκε, γερμανός ποιητής. (Θαν. 29/12/1926)

1888: Αλέξανδρος Α' Καρατζόρτζεβιτς, βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας (1921-1934), που δολοφονήθηκε στη Μασσαλία από τον σλαβομακεδόνα εθνικιστή Βλάντο Τσερνοζέμσκι. (Θαν. 9/10/1934)

Θάνατοι


749: Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, διακεκριμένος θεολόγος του Χριστιανισμού. (Γεν. 676)


1993: Φρανκ Ζάπα, αμερικανός κιθαρίστας και συνθέτης. (Γεν. 21/12/1940)


2004: Έλενα Σουλιώτη, ελληνίδα σοπράνο. (Γεν. 28/5/1943)