Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

"ΞΗΛΩΝΟΥΝ" ΤΗ ΣΤΑΗ

«Ξηλώνεται» σταδιακά το πρόγραμμα της ΝΕΤ, καθώς σύμφωνα με τη Real News, σύντομα ολοκληρώνεται το μπαράζ λήξης των συμβάσεων που αφήνει εκτός Ραδιομεγάρου δεκάδες δημοσιογράφους...

Στον «αέρα», μάλιστα, βρίσκεται και η Στάη αφού τίθεται θέμα της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, καθώς και στις 21 Γενάρη λήγει η σύμβαση της.

Ως τις 20 του μήνα, πάντως, δύο ακόμα εκπομπές θα κοπούν από το πρόγραμμα, καθώς οι βασικοί συντελεστές τους είναι συμβασιούχοι.

Πρόκειται για την εκπομπή «Three Net», με τους Γιάννη Πολίτη, Χρήστο Μαχαίρα και Κωνσταντίνο Ζούλα, και το πολιτιστικό δελτίο «Σημείο ART» που κατεβάζει ρολά μόλις ένα μήνα μετά την πρεμιέρα του.
apospasma.gr

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Αποφασισμένοι είναι οι κάτοικοι της Κέρκυρας να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012, διαμαρτυρόμενοι για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού.

Εδώ και πέντε χρόνια οι Κερκυραίοι πραγματοποιούν μια σειρά από κινητοποιήσεις έτσι ώστε να δώσουν στους ανώτατους άρχοντες να καταλάβουν πως πρέπει να ασχοληθούν με το πολύ σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας.

Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της Κέρκυρας δηλώνουν αρνητικοί στο να πληρώσουν το σήμα κυκλοφορίας των Ι.Χ. εφόσον δεν γίνουν τα απαραίτητα οδικά έργα.

Συμπαραστάτης σε αυτή την κίνηση των πολιτών είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Καλούδης, ο οποίος εξήγησε πως με αυτή τη δράση τους οι συμπολίτες του θέλουν να δείξουν πως αδυνατούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας που τους επέβαλε μια κυβέρνηση η οποία αδιαφορεί να φτιάξει το οδικό δίκτυο του νησιού.

Οι «αγανακτισμένοι» Κερκυραίοι κατέθεσαν μόλις ένα ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αντίδραση για τη μη επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους στους χρήστες του οδικού δικτύου της Κέρκυρας.

apospasma.gr

Η ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ...

Από το θεατρικό σανίδι στο χειρουργείο! Τέλος καλό, όλα καλά για την ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, η οποία την Τετάρτη υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας σε ιδιωτική κλινική των βορείων προαστίων.

Ολα ξεκίνησαν όταν η ηθοποιός, κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Το Μήλο», στην οποία πρωταγωνιστεί με τον Θανάση Τσαλταμπάση, ένιωσε ξαφνικά έντονους πόνους στην κοιλιά, που κατάφερε ωστόσο να τους αντέξει έως το τέλος της παράστασης.

«Την Τρίτη το βράδυ, δέκα λεπτά αφού ξεκίνησε η παράσταση, με έπιασε ένας οξύς πόνος κάτω χαμηλά στην κοιλιά» είπε η Ναταλία .

«Ηταν ένας πολύ δυνατός πόνος. Να φανταστείς, όταν είσαι στη σκηνή, επειδή είναι ανεβασμένη η αδρεναλίνη σου, ξεχνάς τον πόνο. Εγώ όμως πονούσα συνεχώς και αυτό μου έκανε εντύπωση. Παρ' όλα αυτά, με τίποτα δεν μπορούσα να αποχωρήσω από τη σκηνή, εφόσον το θέατρο ήταν γεμάτο από κόσμο. Ετσι, έβγαλα όλη την παράσταση με αφόρητους πόνους».

Η δημοφιλής ηθοποιός μάλιστα αναγκάστηκε να ακυρώσει τη διπλή παράσταση την Τετάρτη, που είχε προγραμματισμένη στη Λαμία, αφού έπρεπε να μπει εσπευσμένα στο χειρουργείο.

«Την επόμενη μέρα το πρωί είχα πάλι ενοχλήσεις. Αμέσως πήγα στον παθολόγο, ο οποίος μου έκανε υπέρηχο που έδειξε ότι έχω οξεία σκωληκοειδίτιδα. Ο γιατρός μού απαγόρευσε να πάω στη Λαμία, όπου είχαμε προγραμματισμένη παράσταση, κι έτσι έμεινα στην Αθήνα. Την Τετάρτη το απόγευμα χειρουργήθηκα».

Η Ναταλία, που χθες το απόγευμα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, εξηγεί ότι γλίτωσε τα χειρότερα γιατί επισκέφτηκε έγκαιρα τον γιατρό.

«Ο γιατρός μού είπε ότι αν το άφηνα, θα μπορούσα να πάθω περιτονίτιδα (μόλυνση σε όλη την κοιλιά). Αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, μπορεί να κινδυνεύσει σοβαρά η υγεία σου. Ο γιατρός ανησύχησε γιατί ήταν οξύ το επεισόδιο και θα μπορούσε ανά πάσα ώρα και στιγμή να σκάσει η σκωληκοειδής απόφυση».
apospasma.gr

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΜΙΝΗΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

Τις αποδοκιμασίες ορισμένων πολιτών συνάντησαν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στο Κολωνάκι.


Συγκεκριμένα την ώρα που αποχωρούσαν από τη Δεξαμενή η κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Καμίνης δέχτηκαν μικρής διάρκειας και έντασης αποδοκιμασίες από πολίτες που φώναζαν «Καλοφάγωτα» και «Φέρτε πίσω τα λεφτά».



Αποδοκιμασίες και σε Μαγκριώτη

Αποδοκιμασίες από το συγκεντρωμένο πλήθος κατά του ο υφυπουργού Μεταφοοών Γιάννη Μαγκριώτη μετά τη λήξη της τελετής καθαγιασμού των υδάτων στο Θερμαϊκό Κόλπο. To παρών στην τελετή έδωσαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης.






Πηγή: Το Ποντίκι, thestival
Πηγή(video: Newsit, Thestival)

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Δολοφονημένος βρέθηκε 83χρονος ιερέας, τα ξημερώματα στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος, στην οδό Κοδριγκτώνος 40, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο ηλικιωμένος ιερέας έφερε μαντήλι στο στόμα, το οποίο προφανως τού προκάλεσε θάνατο από ασφυξία.

Το σπίτι δεν έφερε ίχνη παραβίασης, ούτε έχει διαπιστωθεί αν λείπει κάτι, γι' αυτό οι αστυτνομικοί εκτιμούν οτι ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος και τα κίνητρα του εγκλήματος είναι προσωπικά.

Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
newpost.gr

...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ...

Φανατικούς οπαδούς έχουν αποκτήσει στην Ελλάδα τα τουρκικά σήριαλ που προβάλλονται από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μία «μόδα» των τελευταίων χρόνων που φαίνεται να θυμίζει την πάλαι ποτέ «φρενίτιδα» με τα λατινοαμερικάνικα μεταγλωττισμένα. Ωστόσο, πρόκειται για οικονομικά πακέτα που «ανακουφίζουν» κατά κάποιο τρόπο την χτυπημένη από την κρίση ελληνική τηλεόραση.


Όταν ένας οδηγός ταξί στην Αθήνα έμαθε ότι ο επιβάτης του ήταν το αφεντικό της εταιρείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η οποία «φέρνει» στην Ελλάδα τα τουρκικά σήριαλ, τηλεφώνησε στην σύζυγό του και της έδωσε να μιλήσει με τον άνδρα που καθόταν στο πίσω κάθισμα.

«Ηθελε να μάθει τί θα γίνει στην συνέχεια», δήλωσε χαμογελώντας ο διευθυντής της Global Agency, Ιζετ Πίντο. «Περίμενα ότι θα έχουν επιτυχία, αλλά όχι κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Όλα άρχισαν όταν η «πληγείσα» από την κρίση ελληνική τηλεόραση, συνειδητοποίησε ότι αγοράζοντας φανταχτερές ιστορίες απαγορευμένου έρωτα, μοιχείας ή προδοσίας από την Τουρκία, ήταν μία φτηνότερη λύση από την ιδιωτική παραγωγή.
Οι σειρές αυτές έγιναν γρήγορα κυριάρχησαν στα νούμερα παρά το γεγονός ότι έχουν γυριστεί στα τούρκικα με υπότιτλους στα ελληνικά και κέρδισαν πιστούς οπαδούς στον αποκαρδιωμένο ελληνικό πληθυσμό από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και δεκαετίες.

Σχολιαστές κάνουν λόγο ακόμη και για τουρκική «εισβολή», επικεντρώνοντας τα λεγόμενά τους στην ιστορία της αντιπαλότητας των δύο χωρών, που έχουν φτάσει αρκετές φορές στα πρόθυρα πολέμου, με πιο πρόσφατη την κρίση στα Ιμια το 1996.

Οι σχέσεις αναθερμάνθηκαν με αφορμή τις φυσικές καταστροφές που έφεραν πιο κοντά τις δύο χώρες. Ωστόσο, οι Ελληνες γνωρίζουν λίγα για την καθημερινή ζωή των Τούρκων και συνήθως βλέπουν την τουρκική κοινωνία με επικριτικό βλέμμα.

«Αυτό που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι στα 400 χρόνια κατοχής, το κατάφεραν με την τηλεόραση», γράφει ένας μπλόγκερ αναφερόμενος στον τουρκικό ζυγό, που οδήγησε στην Ελληνική Επανάσταση.

Πανοραμικά πλάνα από τις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες κάποτε φιλοξενούσαν μεγάλες ελληνικές κοινότητες, ξύπνησαν επίσης το αίσθημα της νοσταλγίας στους Ελληνες που αναφέρονται σε αυτήν ως «Πόλη».

«Μου θυμίζουν μία διαφορετική εποχή, της Ελλάδας του '60, όταν στους ανθρώπους κυριαρχούσε η ζωή και όχι ο υλισμός», δήλωσε μία 65χρονη Ελληνίδα. «Τα παρακολουθώ και έτσι δεν απογοητεύομαι». πρόσθεσε.

Οι Ελληνες έχουν ενθουσιαστεί τόσο με τις τουρκικές σειρές με αποτέλεσμα διάφορα γκρουπ να οργανώνουν εκδρομές στην Πρίγκιπο (Buyukada), όπου γυρίστηκε ένα από τα πετυχημένα τουρκικά σήριαλ, το «Κισμέτ».

«Ακριβώς όπως εμείς»

Η τηλεθέαση των τουρκικών σήριαλ στην Ελλάδα το καλοκαίρι έφτασαν μέχρι και το 40% και γκρεμίστηκαν από την κορυφή μόνο από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως ο ΑΝΤ1 και το Mega «μάχονταν» στην βραδινή ζώνη των 9 προβάλλοντας τουρκικές σειρές, οι οποίες μετακόμισαν στην απογευματινή ζώνη.

«Συνειδητοποίησα ότι η έχθρα αυτή είναι κατασκευασμένη», δηλώνει μία 21χρονη φοιτήτρια νομικής. «Δεν βλέπεις τον κακό εχθρό, αλλά τον πραγματικό Τούρκο που ερωτεύεται, που πληγώνεται, που είναι όπως εμείς», προσθέτει.
Ως αποτέλεσμα της μαζικής αποδοχής των τουρκικών σήριαλ, δεκάδες ελληνικές σελίδες έχουν δημιουργηθεί στο Facebook που χρησιμοποιούν τούρκικες λέξεις όπως «harika» (μεγάλος) και «güzel» (ομορφη), ενώ αρκετά ελληνικά περιοδικά προσφέρουν cd με μαθήματα τουρκικής γλώσσας.

Ορισμένοι Τούρκοι βρίσκει την επιτυχία των σήριαλ αυτών στην Ελλάδα δύσκολο να κατανοηθεί παρά το γεγονός ότι βρίσκονται πολύ κοντά, και μερικές περιοχές τις χωρίζουν μόλις λίγα μίλια.

«Εχω εκπλαγεί», δήλωσε ο Ασλί Τουντζ, καθηγητής μέσων ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Μπιλγί της Κωνσταντινούπολης. «Οι Ελληνες χρειάζονται ένα νέο είδος ψυχαγωγίας για να ξεχαστούν από τα προβλήματά τους και αυτά τα σήριαλ μοιάζουν να ανταποκρίνονται στο αίτημά τους προς το παρόν», επεσήμανε ο καθηγητής.

«Η σειρά "Εζέλ" και τα άλλα σήριαλ περιγράφουν μία χαμένη πλευρά της ελληνικής κοινωνίας που θάφτηκε τα τελευταία χρόνια», αναφέρει σε άρθρο του ο συγγραφέας Νίκος Χειλαδάκης για την επιτυχία του αστυνομικού αυτού δράματος. «Ξύπνησα στον σημερινό Ελληνα μία χαμένη ταυτότητα», πρόσθεσε.

Γκρεμίζει τείχη;
Κατά έναν τρόπο, τα σήριαλ αυτά «εξάγουν» την τουρκική κουλτούρα, ακόμη και σε μία αμφίβολη αγορά, όπως της Ελλάδας, δήλωσε ο Πίντο της Global Agency. «Οι Ελληνες νιώθουν πιο κοντά με τους Τούρκους τώρα σε σχέση με το παρελθόν», ανέφερε ο ίδιος στο Reuters.

Ωστόσο, δεν μοιράζονται όλοι τις απόψεις του. Δεκάδες σελίδες με τίτλο «Θάνατος στα τουρκικά σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση» ή «Κέντρο απεξάρτησης από τις τουρκικές σειρές» έχουν εξαπλωθεί στο Facebook από εκείνους που θέλουν να «κοπούν» αυτές οι σειρές, καθώς μερικές σκηνές έχουν γυριστεί στην τουρκική βόρεια Κύπρο.

«Εχουν ξεχάσει τα κανάλια τι πέρασαν οι Ελληνες; Κάποια πράγματα δεν μπορούν να ξεχαστούν, δεν μπορούν να διαγραφούν από την ελληνική ιστορία», γράφτηκε σε μία από τις σελίδες.

Αλλά προς στιγμήν ο απήχηση που έχουν στο κοινό παραμένει ισχυρή και ο Πίντο, η εταιρεία του οποίου έχει αναλάβει την διανομή τριών τουρκικών σειρών στην ελληνική τηλεόραση και σε περισσότερες από 30 χώρες, αναμένει να εξάγει περίπου πέντε με έξι σειρές στην Ελλάδα το χρόνο.

Την επόμενη χρονιά αναμένεται να προβληθεί στην τηλεόραση η σειρά «Muhtesem Yuzyil», βασισμένη στην ιστορία του σουλτάνου του 16ου αιώνα, Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, σειρά η οποία έχει κυκλοφορήσει μόνο σε DVD μέσω περιοδικών, που γίνονται ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες.

Αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα προβάλλονται οι σειρές «Ερωτας και Τιμωρία» και «Πειρασμός».


REUTERS

ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΛΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση" πριν είναι όπως λέει αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.

Μιλώντας σήμερα στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστκά : "Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα" και συμπλήρωσε.

"Όλα είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση. Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί".

Ο κ.Καμμένος επανήλθε και πάλι σε υψηλούς τόνους ασκώντας κριτική στην οικογένεια Παπανδρέου στρεφόμενος κυρίως κατά των κ. Νίκου και Ανδρίκου Παπανδρέου.


Πηγή: 24h.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΗΜΑ"

Δραματική συνέχεια φαίνεται ότι θα έχει η σύγκρουση Παπανδρέου - Ψυχάρη. Ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για ολοσέλιδα… αφιερώματα στο «ΒΗΜΑ» της Κυριακής (η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει το Σαββάτο λόγω της αργίας των Θεοφανείων).

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι η επίθεση του κ. Παπανδρέου στον ΔΟΛ και προσωπικά στον κ. Ψυχάρη θεωρείται απαράδεκτη αλλά και πέραν κάθε δεοντολογίας. Μάλιστα θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε σχέδιο για την εξόντωση του Τύπου το οποίο εκπόνησε ο ίδιος με την συμμετοχή μελών της οικογένειας του αφήνοντας υπαινιγμούς για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου χειρίστηκε τα ζητήματα του ALTER αλλά και της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ».

Στα δημοσιεύματα -για τα οποία θα έχει προσωπική επιμέλεια ο κ. Ψυχάρης ο οποίος ξεκαθάρισε την θέση του σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη όπως έγραψε το blog fimotro - θα γίνονται ευθείες αναφορές στον Νίκο Παπανδρέου καθώς και στον ίδιο τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι αναφορές αυτές θα έχουν κυρίως να κάνουν με τις σχέσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου με το εκδοτικοπολιτικό κατεστημένο αλλά και με συγκεκριμένα πρόσωπα ένα θέμα το οποίο ως φαίνεται θα υπογράφει ο ίδιος ο κ. Ψυχάρης.

Σε ότι αφορά τον κ. Νίκο Παπανδρέου φημολογείται ότι το «ΒΗΜΑ» προτίθεται να φέρει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία σχετικά με τις επιχειρηματικές του δράσεις. Ένα στοιχείο για το οποίο το newpost.gr είχε κάνει αναφορά δημοσιοποιώντας την πληροφορία ότι «στα χέρια εκδότη βρίσκονται οι φάκελοι με τις δραστηριότητες του Νίκου Παπανδρέου».


Στο μεταξύ από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού διαρρέεται η πληροφορία ότι εάν δεχτεί επίθεση η οικογένεια Παπανδρέου σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστούν να ανασύρουν στοιχεία από το παρελθόν για τον ρόλο που έπαιξε το Συγκρότημα αλλά και προσωπικά ο κ. Ψυχάρης στην περιβόητη υπόθεση Κοσκωτά!

Τ.Χ
newpost.gr

Εθνική Τράπεζα :Το δάνειο του ΔΟΛ δεν εγκρίθηκε γιατί δεν πληρούσε τους όρους

Καμία παρέμβαση δεν δέχθηκε από τρίτους η Εθνική Τράπεζα στην υπόθεση δανειοδότησης του ΔΟΛ, όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της τράπεζας, στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι αποφάσεις για τις δανειοδοτήσεις λαμβάνονται με αυστηρά κριτήρια και εγκριτικές διαδικασίες».

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνέχεια της χτεσινής τοποθέτησής της αναφορικά με την υπόθεση της δανειοδότησης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), επαναβεβαιώνει τα εξής:

«Η Εθνική Τράπεζα ουδέποτε δέχτηκε ή, πολύ περισσότερο, επεδίωξε ανάμιξη τρίτων, πολιτικών ή άλλων προσώπων, στη διαδικασία χορήγησης δανείων ή, γενικώς, στη λειτουργία της. Οι αποφάσεις για δανειοδοτήσεις λαμβάνονται από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, με συγκεκριμένες και απολύτως διαφανείς εγκριτικές διαδικασίες και με κριτήρια αυστηρά τραπεζικά, ασφαλώς ούτε πολιτικά ούτε «πελατειακά».

Σχετικά με την υπόθεση του ΔΟΛ, διευκρινίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας εξέτασαν το αίτημα του Οργανισμού να δανειοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ και το απέρριψαν, διότι ο ΔΟΛ δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις. Ουδεμία άποψη ή γνώμη παραγόντων εκτός Τράπεζας ζητήθηκε. Όπως δεν είχε ζητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με 19 εκατ. ευρώ έναντι της εξασφάλισης που της παρείχε με το επί της οδού Μιχαλακοπούλου κτίριο του.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εκατομμύρια καταθέτες και τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της, με μόνη και απόλυτη δέσμευση την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας. Αυτό πράττει και, βεβαίως, αυτό θα συνεχίσει να πράττει».

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σήμα κινδύνου από την Αιματολογική Κλινική Χανίων


Άμεση ενίσχυση της στελέσωσης της κλινικής ζήτησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.
Την άμεση ενίσχυση και στελέχωση της Αιματολογικής Κλινικής Χανίων με δύο ακόμη γιατρούς, ώστε να μην κλείσει το επόμενο εξάμηνο, ζητά από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Οπως αναφέρει ο κ. Βαλυράκης, η Αιματολογική Κλινική λειτουργεί εδώ και είκοσι πέντε χρόνια συνολικά -από το 2002 ως ξεχωριστή νοσηλευτική μονάδα- και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, εξυπηρετεί περίπου 500 ασθενείς κατ’ έτος, οι οποίοι λόγω της φύσεως των παθήσεών τους, αιματολογικές κακοήθειες, επισκέπτονται κατ’ επανάληψη τη μονάδα, ανεβάζοντας έτσι των αριθμό των εισαγωγών σε αυτήν, στις 2.200 ετησίως και το ποσοστό κάλυψης σε 122%, γράφουν τα haniotikanea.gr.

Εκτός των περιπτώσεων αυτών η Αιματολογική Κλινική υποστηρίζει λόγω του αντικειμένου της, όλες τις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, καλύπτει δε με τις υπηρεσίες της ασθενείς της ευρύτερης περιοχής των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Η κλινική -συνεχίζει ο κ. Βαλυρακης- σήμερα λειτουργεί με μία μόνιμη ιατρό, Επιμελήτρια Α΄ και δύο επικουρικούς ιατρούς, η σύμβαση των οποίων λήγει Ιούνιο και Ιούλιο του 2012 καθώς η διευθύντριά της συνταξιοδοτήθηκε ήδη τον Νοέμβρη του 2011.

Για την ενίσχυση της στελέχωσης της μονάδας με δύο ακόμη μόνιμους ιατρούς -επισημαίνει ο Χανιώτης πολιτικός- βάσει του αριθμού εισαγωγών δημοσιεύθηκε τον Οκτώβρη του 2010, η υπ’ αριθ.16387/21-10-2010 προκήρυξη και η διαδικασία της προχώρησε μέχρι την ολοκλήρωση κρίσεως. Εκεί όμως σταμάτησε και ουδέποτε εκδόθηκε στο ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να μην έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα η πρόσληψή τους.

Καταλήγοντας ο κ. Βαλυράκης ζητά από τον Α.  Λοβέρδο να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία για την επαρκή στελέχωση και απρόσκοπτη λειτουργία της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων

24h NewsRoom

Κρήτη: Αντιδήμαρχος κατηγορείται για βιαιοπραγία εναντίον επιχειρηματία


Αυτόφωρη διαδικασία διέταξε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Λασιθίου εναντίον του αντιδημάρχου
Για εξύβριση και ξυλοδαρμό μήνυσε επιχειρηματίας τον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας, κ Εμμ.Κατρίνη. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη να εξύβρισε και να βιαιοπράγησε εναντίον του όταν συναντήθηκαν στο χώρο της χωματερής το απόγευμα της τρίτης 3/1/11.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Λασιθίου διέταξε, σύμφωνα με το CretaLive, να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία κατά του αντιδημάρχου Ιεράπετρας μετά από τη μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας -ιδιοκτήτης του πυρηνελαιουργείου που εδρεύει στην Ιεράπετρα.

Ο κος Κατρίνης φέρεται να διαψεύδει τον επιχειρηματία σε ότι αφορά τις κατηγορίες περί ξυλοδαρμού και καταγγέλλει τον επιχειρηματία ότι μεταβαίνοντας στην χωματερή το απόγευμα της Τρίτης βρήκε τον επιχειρηματία να βιντεοσκοπεί και να παρεμποδίζει με την παρουσία του τα απορριμματοφόρα οχήματα που μετέβαιναν στην χωματερή.

Ο κος Κατρίνης αν και αναζητήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Ιεράπετρας δεν βρέθηκε με αποτέλεσμα να παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

24h NewsRoom

Σύλληψη πρώην μεγαλοπαράγοντα του ΠΑΟΚ για χρέη


Σύμφωνα με την οικονομική αστυνομία, τα χρέη του ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.
Πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η οφειλή αφορά την ανώνυμη εταιρία Παρατηρητής, της οποίας ο 51χρονος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος.

Η εταιρία έχει έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται στον τομέα των Εκδόσεων. Η σύλληψη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε χθες το βράδυ στο Ωραιόκαστρο
της Θεσσαλονίκης.


24h NewsRoom

Νέα Ιστοσελίδα αποκαλύπτει ποιος και τι "κατεβάζει" από το internet


Διχάζει την Γαλλία το YouHaveDownloaded.com
Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι  αποκαλύπτει τις διευθύνσεις IP εκείνων που κατεβάζουν παράνομα αρχεία P2P από το BitTorrent. Ανάμεσα στη λίστα διευθύνσεων που υποτίθεται ότι αποκαλύφθηκαν για παράνομο κατέβασμα αρχείων ήταν υπολογιστές στο Προεδρικό Μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία και στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η λειτουργία της ιστοσελίδας βασίζεται σε μια απλή λογική. Ο ιστότοπος BitTorrent λειτουργεί με trackers για την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των υπολογιστών των χρηστών. Κάποιοι από αυτούς τους trackers είναι σε κρυφή θέση, κάποιοι άλλοι σε δημόσια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολη η εύρεση και η πρόσβαση σε υπολογιστές που συνδέονται σε δημόσια θέση. Το YouHaveDownloaded.com αξιοποιεί ακριβώς αυτή τη λειτουργία για να παρακολουθεί διευθύνσεις IP που συνδέονται με συγκεκριμένα κατεβασμένα αρχεία από το διαδίκτυο.

"Οι χρήστες του BitTorrent δεν έχουν ουσιαστικό τρόπο προστασίας απέναντι στην εύρεση των διευθύνσεων IP τους, σχολίασε ερευνητής του Ιδρύματος Μαξ Πλανκ.

Η γαλλική κυβέρνηση – που έχει κηρύξει εδώ και μήνες εκστρατεία για την καταπολέμηση της παράνομης ανταλλαγής αρχείων – δήλωσε ότι καμία από τις διευθύνσεις IP που προβάλλει το YouHaveDonwloaded.com ως κυβερνητικές δεν της ανήκουν. "Τόσο το Προεδρικό Μέγαρο, όσο και το Υπουργείο Πολιτισμού λειτουργούν με συγκεκριμένες διευθύνσεις IP. Έχουμε πιστοποιήσει όλες τις διευθύνσεις που ανέφερε η ιστοσελίδα και για καμία δεν προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε το BitTorrent", δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Τη χρήση συγκεκριμένων διευθύνσεων IP επικαλέστηκαν και πολλοί ιδιώτες τους οποίους η ιστοσελίδα συνέδεσε με το BitTorrent.



"Είναι λογικό οι άνθρωποι να αρνούνται ότι διέπραξαν ένα αδίκημα. Από την άλλη είναι πολλοί αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά μιας στατικής και μιας δυναμικής διεύθυνσης IP. Για παράδειγμα, μπορεί να συνδέθηκε ένα άλλο μέλος της οικογένειας και όχι οι ίδιοι", δήλωσε ο δημιουργός του YouHaveDownloaded.com, Τερ Συρέν.

Κατά κοινή ομολογία, η λίστα που διαμορφώνεται στην ιστοσελίδα περιέχει σφάλματα, ενώ επίσης είναι εύκολο να αποδοθούν σκόπιμα, παράνομα κατεβάσματα αρχείων σε διευθύνσεις τρίτων, ασχέτων με τη διαδικασία.

Επιπλέον, προβληματισμός υπάρχει για τη νομιμότητα της ιστοσελίδας, εφόσον οι διευθύνσεις IP συλλέγονται χωρίς άδεια των χρηστών. "Δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, αφού δεν συνδέουμε τις διευθύνσεις IP με συγκεκριμένα άτομα", σχολίασε ο Τερ Συρέν. Διαφορετική γνώμη φαίνεται όμως ότι έχουν οι ευρωπαϊκές αρχές.

"Η διεύθυνση IP ενός χρήστη είναι προσωπικό δεδομένο και πρέπει αυτός να ειδοποιείται αν κάποιος προσπαθεί να την ταυτοποιήσει. Υπάρχουν δύο εκδοχές: είτε η συγκέντρωση διευθύνσεων γίνεται νομίμως κατόπιν άδειας της Επιτροπής στο πλαίσιο έρευνας των αρχών , είτε γίνεται παράνομα από ιδιώτη", ανέφερε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Πληροφορικής (CNIL – Commission Nationale Informatique et Liberte).

24h NewsRoom

Κοινωνικά παντοπωλεία: Μια αγκαλιά την εποχή της κρίσης


.Επιμέλεια:M.LAGANA

Τα κοινωνικά παντοπωλεία είναι πραγματικότητα. Τα νέα δεδομένα έτσι όπως διαμορφώνονται στην κοινωνία μας την εποχή της μεγάλης κρίσης, απαιτούν την σύσταση καινούργιων φορέων με σκοπό την στήριξη των οικογενειών που έχουν μεγάλη ανάγκη.


Τα κοινωνικά παντοπωλεία εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα και παρέχουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προιόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού. Οι οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιλέγονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και έχουν πρόσβαση στα καταστήματα με μια ειδική κάρτα που τους χορηγείται.

Το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2007 με τη συνεργασία του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος. Ένα χρόνο μετά, το Δεκέμβριο του 2008, το δεύτερο Κοινωνικό Παντοπωλείο άνοιξε στον Πειραιά. Η λειτουργία τους βασίζεται στο πρότυπο των αντίστοιχων Κοινωνικών Παντοπωλείων για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Carrefour στη Γαλλία και το Βέλγιο. Τα προιόντα προέρχονται κυρίως από τα καταστήματα του Ομίλου σε συνεργασία με τους προμηθευτές.



Ακολουθεί η λίστα με τα κοινωνικά παντοπωλεία στην Αττική και την Θεσσαλονίκη.

ΑΤΤΙΚΗ
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νέας Ιωνίας
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 3
Τηλέφωνο: 2102793916 – 2102777198 – 2102793785.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης
Tηλέφωνο: 210-6604659
Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαρκόπουλο
Διεύθυνση: Χρ. Μεθενίτη 7, δίπλα στο δημαρχείο
Τηλέφωνο: 2299020173/ 20174
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηλιούπολης
Διεύθυνση: Ποσειδώνος 49
Τηλέφωνο: 210 2380208, 6936 784725
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πετρούπολης
Διεύθυνση: Λεωφόρος Πετρουπόλεως 168,
Τηλέφωνο: 2105063660
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Διεύθυνση: Στέλιου Καραγιώργη 2 (Μέγαρο Δημαρχείου -1)
Τηλέφωνο: 2132000221-6974875786
υπευθ. κα Τζικάκη -κος Ζηγούλης
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αμαρουσίου
Διεύθυνση: Παλαιολόγου 9 Μαρούσι,
Τηλέφωνο: 2132038345
υπεύθ. κα Γιαννακοπούλου
Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγ. Αναργύρων
Τηλέφωνο: 6936 784725
υπεύθ. κα. Ανδριαννοπούλου Παναγιώτα,
Τράπεζα Τροφίμων στην Αθήνα
Διεύθυνση: 3ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας,κόμβος Αγ. Στεφάνου και Λεωφ. Κρυονερίου 124
Τηλέφωνο: 210 6220025-210 6220059
Το σούπερ μάρκετ της αλληλεγγύης στην Λ.Συγγρού
Μια φωλιά αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τη στήριξη ανέργων, απόρων, ηλικιωμένων και γενικά προσώπων που πιέζονται από την κρίση δημιούργησε η ομάδα εθελοντών "Παιδί και Οικογένεια".
Διεύθυνση: Δράκου 26-28 11741, Φιλοπάππου, 2ο γραφείο: Διδότου 26, Κολωνάκι
Τηλέφωνο: 210.9245545, 9245518
Εστία Παροχής Τροφίμων, Ρούχων και Οικιακού Εξοπλισμού στο Δήμο Πεντέλης
Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου & Σκρα
Τηλέφωνο:.2108040580, 2132140555,6944659857,6932222072
Κοινωνικό Παντοπωλείο Carrefour Μαρινόπουλος Αθήνας
Διεύθυνση: Σοφοκλέους 66
Ωράριο: κάθε Τρίτη και Πέμπτη
Κοινωνικό Παντοπωλείο Carrefour Μαρινόπουλος Πειραιά
Διεύθυνση: Φίλωνος 31
Ωράριο: κάθε Τετάρτη και Παρασκευή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κοινωνικό Παντοπωλείο Θεσσαλονίκη (Μ.Α.Ζ.Ι)
Αριστοτέλους 4 - Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 698.411.4725,
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης
υπεύθ. κα Υφαντίδου, τηλ. 2313304000-1-2313304035
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πολίχνης Θεσσαλονίκης
Αγίου Παντελεήμονος 10 και Αγνώστου Στρατιώτη (Πάρκο Δημαρχείου), στο χώρο κάτω από τον παιδικό σταθμό, τηλ. 2313302300-301
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης
Σεφέρη & Ίμβρου 25, υπεύθ. κα Χαλκιά, δέχεται και ρούχα, τηλ. 231063026441-2310671100
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μενεμένης Θεσσαλονίκης
Βότση 15 & Δελφών, ρούχων & ένδυσης, υπευθ. Κα Τσολάκη, τηλ. 2310729260
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης
Καπετάν Χάψα 37, υπεύθ. κος Γρηγόρης Ντότσης,τηλ. 2310466555-466610
Κοινωνικό Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης
Το 3ο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στη Θεσσαλονίκη  δημιούργησε ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ως στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μοναστηρίου 124, τηλ. 2310534543-552775
"Μπουτίκ" των φτωχών
Ολύμπου 64, γωνία με Βενιζέλου Το κατάστημα λειτουργεί 9-1 κάθε πρωί -και Σάββατο- και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 5-7.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κόμμα Πειρατών και στην Ελλάδα

Ένα νέο κόμμα, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας. Μυστικά προς το παρόν τα ονόματα των ηγετών. Διαβάστε τι πρεσβεύει


Στα βήματα της Σουηδίας βαδίζει η Ελλάδα καθώς το κόμμα Πειρατών βρίσκεται προ των πυλών και στη χώρα μας.

Το νέο κόμμα το οποίο εκτιμά πως θα αποτελέσει επίσημα κόμμα πριν το τέλος του Ιανουαρίου του 2012, σημειώνει στην ιστοσελίδα του πως επιδιώκει να καταστεί "το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας".

Μάλιστα το καταστατικό του έχει ήδη συνταχθεί και στόχος τους είναι πάντα να έχουν ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του Ιανουαρίου 2012 "για να κάνει πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε κάθε άλλη έκφανση της ζωής μας".

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως οι προσπάθειες για την ίδρυσή του ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2011, ενώ η συντομογραφία του κόμματος είναι "ΠΕΙΡ" και "η οργάνωση και η δράση του εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας".

Παράλληλα, έμβλημα του κόμματος είναι ένα μαύρο ιστίο το οποίο στα αριστερά του έχει ένα μαύρο ιστό, με το σύνολό τους να σχηματίζει το γράμμα Ρ.

Η ιδρυτική ομάδα, η οποία επιλέγει να μην αποκαλύψει τα ονόματα των μελών της, επισημαίνει ότι "το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά" και πως "Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας γεννήθηκε στον 21o αιώνα, για να αποτελέσει το ΝΕΟ Λειτουργικό Σύστημα της Κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον".

Μεταξύ άλλων, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας παρουσιάζει και τις βασικές αξίες των Πειρατικών Κομμάτων κάθε χώρας:

*Η ψηφιακή, συμμετοχική, Άμεση Δημοκρατία.

*Η Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

*Η ενίσχυση του Διαχωρισμού των Εξουσιών.

*Ο Σεβασμός της Ιδιωτικής Ζωής.

*Η διάλυση των Ιδιωτικών Μονοπωλίων.

*Η χρήση Ανοικτών Προτύπων και Ελεύθερου Λογισμικού.

*Η ελεύθερη Πρόσβαση στην Γνώση και τον Πολιτισμό.

*Η Προστασία Πληροφοριοδοτών, Δημοσιογράφων και bloggers, όταν δημοσιοποιούν παρανομίες.

*Η Ανθρώπινη Ελευθερία.

*Η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.

*Ο Πληροφοριακός Αυτοκαθορισμός.

*Η συμμετοχή στην Ψηφιακή Ζωή και ο Ψηφιακός Αλφαβητισμός.

*Το δικαίωμα Ασφαλούς Ύπαρξης.

*Οι δωρεάν και Δημοκρατικά Ελεγχόμενες Τεχνικές Υποδομές.

Μάλιστα υπάρχει συζήτηση για το πρόγραμμα με τη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται συνεχίζεται στο φόρουμ στη διεύθυνση http://www.pirateparty.gr/forum/.

Σημειώνεται ότι το Κόμμα Πειρατών στη Σουηδία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2006 και ηγέτης του κόμματος είναι ο Ρίκαρντ Φάλβινκε.

Κύριος σκοπός του κόμματος είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, ενώ έχει επίσης εκφράσει διάφορες θέσεις, κατά της εμπορικής πατέντας και σχετικά με τα δικαιώματα των χρηστών στο Διαδίκτυο.

Γ. Καρατζαφέρης: "Θα κλειστώ σε μοναστήρι εάν αποδειχθεί ότι έχω λάθος!"

Dead Line το τέλος Γενάρη δίνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για την ικανοποίηση των τεσσάρων όρων... που έχει θέσει για να παραμείνει στην κυβέρνηση. Όπως δηλώνει ο ίδιος, έχει...ήδη ζητήσει συνάντηση την προσεχή εβδομάδα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και η αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, μιας και έχει προβεί σε αρκετές προειδοποιήσεις.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα», ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως περιμένει τα αποτελέσματα από τις επαφές της τρόικας για να λάβει τις τελικές αποφάσεις, ενώ σε περίπτωση αποχώρησής του διευκρίνισε πως θα ενημερωθεί γραπτώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Δεν πρόκειται ούτε έχω πρόθεση να αιφνιδιάσω κανέναν», επανέλαβε. Με δεδομένο ότι η τρόικα αναμένεται στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου, οι αποφάσεις του κ. Καρατζαφέρη θα ληφθούν γύρω στις 20 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στους τέσσερις όρους που έθεσε για την παραμονή του στην κυβέρνηση ο κ. Καρατζαφέρης είπε με νόημα: «Εάν βρεθεί ένας και μου αποδείξει ότι έχω λάθος με τους όρους που έθεσα για την παραμονή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, τότε εγώ θα αποσυρθώ και θα κλειστώ σε μοναστήρι».

Όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε πως καλό θα ήταν να γίνουν το επόμενο έτος. «Δεν συμφωνώ οι εκλογές να διεξαχθούν πριν ή μετά το Πάσχα, αλλά να πάνε όσο πιο πίσω γίνεται, ακόμα και του χρόνου, τέτοια εποχή καλά θα ‘ναι, ώστε να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που γίνονται για τη νέα δανειακή σύμβαση και να δοθεί ώθηση στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.
thestival.gr

Επτά δήμοι θα διαχειρίζονται τα λιμενικά ταμεία

Αλλαγές στην διαχείριση των λιμενικών ταμείων, αποφασίστηκε χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Από την αρχή του έτους και στο εξής, τυπικά η διοίκηση των λιμενικών ταμείων περιέρχεται σε επτά δήμους της χώρας, που πληρούν τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προϋποθέσεις.


Την απόφαση έλαβε η διοίκηση των λιμενικών ταμείων, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μεταξύ του υφυπουργού Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δημάρχου Καλλιθέας, Κ. Ασκούνη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου των επτά δημάρχων, προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα οι Φορείς Διαχείρισης Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων. Οι δήμοι που αναλαμβάνουν ως φορείς διαχείρισης των λιμένων είναι Θάσου, Σάμου, Χίου, Κορίνθου, Σικυώνα (Κιάτου), Πύλου και Αμφιλοχίας.

Να σημειωθεί ότι έως σήμερα στη χώρα λειτουργούν 37 λιμενικά ταμεία και 35 δημοτικά, ενώ εκκρεμούν ακόμη 31 αιτήσεις μεταβίβασης λιμενικών ταμείων σε δήμους.