Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

... ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ Ο ΓΗΡΑΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Μίκα Κοντορούση -----




Περιμένοντας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αργά το βράδυ της Παρασκευής να ανέβει στο βήμα της Βουλής και να ξεκινήσει την ομιλία του προκειμένου να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, η αγωνία στο εντευκτήριο και τους διαδρόμους του ιστορικού κτιρίου κορυφώνονταν λεπτό προς λεπτό.

Η τρίωρη αναμονή αφόρητη, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα" ένας γηραίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξοργισμένος, αναφώνησε: "Τι να κάνω; Καρτερώ. Μάς είχαν πει για τις οκτώ και πήγε δέκα. Δεν αντέχω άλλο. Θέλω να πάω για ύπνο".

Οι συζητήσεις πολλές, τα πηγαδάκια αμέτρητα και ο καπνός από τα δεκάδες αναμμένα τσιγάρα υποδήλωναν την ασάφεια στις προθέσεις του πρωθυπουργού και τη διάχυτη ανασφάλεια που καλλιεργήθηκε, ακόμα και σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πανοραμική εικόνα

Στο φυλάκιο της Βασιλίσσης Σοφίας ο μέσος χρόνος αναμονής είναι δέκα λεπτά. Μακιγιαρισμένες μεσήλικες με προσκλήσεις για τα θεωρεία των κομμάτων και ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης περιμένουν υπομονετικά να εισέλθουν στη Βουλή.

Σε καφενείο και εντευκτήριο δεν πέφτει καρφίτσα. Το σασπένς αυξάνεται και πλέον αποτελεί συνάρτηση με τα τσόφλια από τα φιστίκια που πέφτουν στο πάτωμα.

Στους διαδρόμους τα γκαρσόνια πηγαινοέρχονται με δίσκους ασφυκτικά γεμάτους. Ουίσκυ, βότκα. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί ότι η αγωνία είχε φτάσει στο απόγειό της και ένα ποτάκι θα μπορούσε να χαλαρώσει την τεταμένη διάθεση.

Οι σταρ της βραδιάς

"Τι να πω ρε παιδιά. Αν μιλήσω θα παρεξηγηθώ. Αυτοί που πραγματικά ξέρουν τι θα πει ο πρωθυπουργός είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού. Ό, τι και να πω, θα είμαι λάθος", είπε στην εφημερίδα "Τα Νέα", πράσινος εθνοπατέρας. Όλοι οι παλαίμαχοι του ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν τις κάμερες.

Άλλοι με ανακούφιση ενημερώνουν πως έμαθαν ότι άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και άλλοι ενεργοποιούν τα ιστορικά αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ. "Είμαι ΠΑΣΟΚ από το '74 και δεν θέλω να ταπεινώσουν έναν Παπανδρέου", εκμυστηρεύεται πολιτικό στέλεχος.

"Αργεί και φαίνεται ότι τα συμφέροντα θέλουν να τον ρίξουν", αναφωνεί άλλος, σχεδόν σε απόγνωση από την εξαντλητική τρίωρη αναμονή.

Στο πολιτικό κουτσομπολιό δεν συζητείται το ματαιωμένο δημοψήφισμα. Δεν σχολιάζεται το νέο τελεσίγραφο των Γερμανών "ότι θα περιμένουν ακόμα μόνο λίγες μέρες". Το θρίλερ τελείωνε στο περιστύλιο της Βουλής. Το Βερολίνο φάνταζε πολύ μακριά.

Ο Γερουλάνος - σε ρόλο Μπαμπινιώτη

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού είχε οριστεί για τις 8, ωστόσο ο ίδιος έγραφε στο γραφείο του λίγο μετά τις 9.

Αρχικώς, ξεκίνησε να γράφει μόνος του την ομιλία του, αλλά λίγο αργότερα εκλήθη για βοήθεια στο κείμενο που είχε διαμορφωθεί ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Η έκτακτη συνδρομή - παρέμβασή του ηρέμησε αρκετά τον πρωθυπουργό.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν αρχίσει να θορυβούνται για την καθυστέρηση και η αγωνία τους έγινε ακόμα πιο έντονη, όταν γύρω στις 10 το βράδυ, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος που είχε ανέβει στο έδρανό του για να κάνει την προσφώνηση του Παπανδρέου, το εγκατέλειψε και κατευθύνθηκε προς το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η μίνι σύσκεψη

Εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε μίνι σύσκεψη με τη συμμετοχή, εκτός του κ. Πετσάλνικου, του Δημήτρη Ρέππα, του Χρήστου Παπουτσή, της Ρεγγίνας Βάρτζελη και του Νίκου Αθανασάκη.

Στο εντευκτήριο της Βουλής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν συμμετέχουν στις εργασίες της Ολομέλειας άρχισαν να διερωτώνται αν άλλαξε κάτι και εάν ο πρωθυπουργός θα αλλάξει την αρχική του απόφαση.

Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν. Ο καπνός πύκνωσε. Και η Βουλή νέκρωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Άλλοι έφυγαν με χαμόγελα, άλλοι με απογοήτευση και άλλοι απλά... δεν κατάλαβαν τί ακριβώς συνέβη.



news247.gr

ΒΟΥΓΙΑΣ : "ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ"

«Η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου σήμαινε την αποχώρησή του από τη θέση του Πρωθυπουργού», εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις, χαρακτήρισε αποχαιρετιστήριο το λόγο του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής πριν από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και έκανε λόγο για «επώδυνο τοκετό στο δρόμο για τη συναίνεση».




newpost.gr

ΤΗΣ ΚΑΪΛΗ ΤΑ ... ΤΟΥΪΤΑΡΙΣΜΑΤΑ

Θέλει η Εύα να κρυφτεί και ο Γιώργος δεν την αφήνει. Δεν είχαν περάσει λίγα λεπτά από την έναρξη των συζητήσεων στο υπουργικό συμβούλιο χτες το απόγευμα και η Εύα Καϊλή «ανέβαζε» ειδήσεις στο Twitter που αφορούσαν στην παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Η βουλευτής με τις πρόσφατες επιστολές της είχε ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού απειλώντας μάλιστα με ανεξαρτητοποίηση. Από όσα μετέδιδαν από τα Μέσα Ενημέρωσης, η κυρία Καϊλή θεώρησε πως το πιο σημαντικό για να μοιραστεί με όσους την παρακολουθούν στο twitter ήταν τα σενάρια για παραίτηση Παπανδρέου. Έτσι, δημοσίευε συνεχώς στο twitter της πως «ο Παπανδρέου παραιτείται το επόμενο μισάωρο».

Τέτοια ήταν μάλλον η προσμονή της κυρίας Καϊλή για το... ευτυχές κατ' εκείνην γεγονός που αναρτούσε μετα μανίας στο twitter της την ώρα που ο κ. Παπανδρέου μιλούσε τις ειδήσεις από ξένα και ελληνικά μεσα για το επικείμενο τέλος του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπανδρέου τελικά δεν παραιτήθηκε και διόλου τυχαία η βουλευτής δεν ξανατουίταρε για το υπόλοιπο της ημέρας.


Α.Γ.
newpost.gr

Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΡΑΤΗΣΕ ... ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ , ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ... ΥΠΟΥΡΓΟΣ ;

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ επανεντάχθηκε λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή της η βουλευτής κυρία Λούκα Κατσέλη η οποία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησηΓ. Παπανδρέου.
Εξερχόμενη από την Βουλή η κυρία Κατσέλη εξήγησε πως στήριξε την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης καθώς ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κάλυψε τα δύο ζητήματα στα οποία η ίδια είχε σταθεί κατά τη δική της τοποθέτηση κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.


Πηγη: tovima.gr

ΜΕ ΤΟ ...styling ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ Η ΚΑΓΙΑ ... ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ...

Ενώ όλοι άκουγαν με προσήλωση όσα λέγονταν μέσα στη Βουλή δια στόματος Παπανδρέου, το δαιμόνιο μάτι της Βίκυς Καγιά επικεντρώθηκε στο... ντύσιμο του Πρωθυπουργού.

"Άραγε στον ΓΑΠ ποιος κάνει styling; Purple γραβάτα με blue jacket… NOT!", έγραψε το μοντέλο - παρουσιάστρια στο Twitter της για τις ενδυματολογικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Βίκυ, που απ' ότι φαίνεται παρακολουθούσε από την αρχή την ψηφοφορία είχε τουιτάρει λίγον νωρίτερα μερικά σχόλια "φωτιά", "εντός θέματος":

"Χειροκροτούν κιόλας! Δεν χτυπάτε καλύτερα τα κεφάλια μεταξύ σας μπας και ξεκολλήσει ο αυτόματος πιλότος;", σχολίασε καυστικά το μοντέλο.


Πηγή: cosmo.gr

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙ"

Μίκα Κοντορούση -----




Με ένα εύστοχο πρωτοσέλιδο η ευρωπαϊκή έκδοση του Economist επιχειρεί να παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό τις συνέπειες των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, των πολιτικών χειρισμών του πρωθυπουργού και του ορατού πλέον φόβου της εξόδου της χώρας από το ευρώ, όχι μόνο λόγω της σκληρής στάσης που διατηρούν οι αγορές, αλλά και λόγω των ψηφοφόρων που πλέον αντιδρούν.

"Η Ελλάδα περνάει θλίψη" είναι ο τίτλος του άρθρου, με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα το περιοδικό Economist, ενώ στη φωτογραφία επεικονίζεται η Ακρόπολη, η οποία "λούζεται" από τα γράμματα της λέξης Greece. Το σύμβολο του ευρωπαϊκού νομίσματος έχει αντικαταστήσει το γράμμα "e". Η ειρωνεία είναι ότι τελικά η λέξη μετατρέπεται ως Gr - C, δηλαδή Gr για την Ελλάδα και C για την κρίση.

"Ο κ. Παπανδρέου είναι εν μέρη ο αυτουργός της ίδιας της κακοτυχίας του" γράφει ο Economist, σημειώνοντας πως η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα καταδικάστηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες και τελικά ιεωρήθηκε "είτε ανόητος είτε προδότης".

Το κείμενο πραγματοποιεί αναφορές στον εσωτερικό πόλεμο του ΠΑΣΟΚ με τους κυβερνητικούς βουλευτές να εγκαταλείπουν σταδιακά τα έδρανα της Βουλής, με αφορμή της διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ ανφορές γίνονται και στη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στις Κάννες και το θρίλερ των ατέρμονων διαπραγματεύσεων που έληξαν αργά τα ξημερώματα, χωρίς κοινές δηλώσεις.

"Ο Παπανδρέου έγραψε εν μέρει μόνος του την μοίρα του και έχει κετεθεί βάναυσα", παραδέχεται το δημοσίευμα. "Αναζητώντας την υποστήριξη του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος, καταδίκασε σε μακρόπνοη αναμονή τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ως ανόητος και προδότης. Πώς τολμά να φέρει την καταστροφή στην ευρωζώνη;", συνεχίζει το κατα τ' άλλα ειρωνικό άρθρο.

Και συμπληρώνει: "Δεν υπάρει αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου έχει δημιουργήσει ένα παντοδύναμο χάος και έχει αφήσει την ευρωζώνη να βασανίζεται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Το δημοψήφισμα έχει ακυρωθεί και το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με τη ΝΔ με επικεφαλής τεχνοκράτη ή ακόμα και όλα αυτά θα τιναχτούν σύντομα στον αέρα. Και όλο αυτό το διάστημα το ρολόι τρέχει. Εντός του μήνα, η Ελλάδα πρέπει να λάβει νέο δάνειο από ΔΝΤ και Ευρωπαίους διασώστες".

Τι πρέπει να γίνει;

"Η κυβέρνηση στην Ελλάδα πρέπει σοφά να ξοδεύει το πενιχρό πολιτικό κεφάλαιο που της έχει απομείνει" επισημαίνει ο Εconomist και υπογραμμίζει ότι "πάνω απ 'όλα, η οικονομία πρέπει να αναπτυχθεί. Παρά το θυμό τους, το 70% των Ελλήνων δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ, αλλά η ανοχή τους για λιτότητα έχει όρια.

Η κυβέρνηση πρέπει να αφιερώσει λιγότερη προσπάθεια στην καθιέρωση φορολογικών αυξήσεων και να επιδοθεί στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική εξυγίανση.





news247.gr

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ : ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΕ ΚΑΪΛΗ: "ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑ"

Σκηνές απείρου κάλλους μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διαδραματίστηκαν σήμερα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν ο διάλογος μεταξύ του Σωκράτη Ξυνίδη και της Εύας Καϊλή.


Αμέσως μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, η κυρία Καϊλή αποχωρώντας είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Λίγα λεπτά νωρίτερα η Ευα Καϊλή ενώ είχε σηκωθεί όρθια και φώνάζε γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος, ο Σωκράτης Ξυνίδης είπε: «Σιγά την καλτσοδέτα»!

Κάποιος παρευρισκόμενος τον παρατήρησε, λέγοντας: «Ρε συ Σωκράτη πώς μιλάς έτσι στην κοπέλα; Τι είναι αυτά που της λες;»

Και εκείνος απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο:

«Γιατί θα την φοβηθώ. Δεν ξέρεις που την έχω γραμμένη;».

newpost.gr

Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ...

Ο Μιχελάκης διαψεύδει τα περί συζήτησης Ρέππα και Αθανασάκη. Μήπως ο Αντώνης τον κλείδωσε έξω από την Συγγρού; Γιατί οι πληροφορίες μας λένε άλλα!
Ο κ. Μιχελάκης έκανε παρέμβαση στο ΜΕΓΚΑ : δεν υπάρχει καμία επαφή με τη ΝΔ από πλευράς ΠΑΣΟΚ , είναι διαρροές της κυβέρνησης, επειδή είπατε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εμείς λέμε για προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένη αρμοδιότητα, και αμέσως μετά εκλογές,
Λιάρος το Βήμα γράφει ότι είστε με τον Τασούλα οι διαπραγματευτές που θα συναντηθείτε με Αθανασάκη Ρέππα
Μιχελάκης δεν ισχύει αυτό που λέτε
Λιάρος αυτά τα αποδεικνύει η ζωή

smartpost.gr

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Σαμαράς συναίνεσε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας όταν ο Χατζηγάκης τον απείλησε με ανταρσία και δημόσια διαφωνία. Οι εξελίξεις πια είναι ραγδαίες!








smartpost.gr

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ... ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΥΣ

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και το σενάριο ότι το Βερολίνο ζητά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης.

Στο σενάριο αυτό αρχικά είχε αντιδράσει ο κ. Σαρκοζί αλλά τελικά φαίνεται ότι τον έπεισε η κ. Μέρκελ τονίζοντας ότι αυτή την ώρα και για να κυρωθεί σίγουρα η συμφωνία του «Αγίου Δημητρίου».

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ήδη ο κ. Σημίτης επικοινώνησε σήμερα το πρωί με Γερμανούς Αξιωματούχους!

newpost.gr

ΕΓΚΥΟΣ Η ΤΑΤΙΑΝΑ



Την εγκυμοσύνη της νύφης του Τατιάνας ανακοίνωσε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Η είδηση μάλιστα μεταδόθηκε άμεσα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της Νικόλαος είναι ιδιαίτερα αγαπητοί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τον παραμυθένιο γάμο του ζευγαριού που έγινε το καλοκαίρι του 2010 στις Σπέτσες κάλυψαν πάνω από ογδόντα δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

Αυτό θα είναι το δέκατο εγγόνι του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, οι οποίοι περίμεναν κι ένα μωρό από του νιόπαντρους που ήθελαν πολύ την απόκτηση ενός διαδόχου, την κατάλληλη στιγμή όμως όπως δήλωναν

ΣΤΟΥΣ "ΤΡΕΙΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΣΙΑΛΟΣ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται σύσκεψη με τον σκληρό πυρήνα της ομάδας (Ρέππας-Καστανίδης-Έξαρχος-Καρχιμάκης κλπ) του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ λίγο νωρίτερα συναντήθηκαν Λοβέρδος-Διαμαντοπούλου-Ραγκούσης-Μόσιαλος.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Νewpost.gr στην σύσκεψη δεν εκλήθησαν ο κ. Ηλίας Μόσιαλος και ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας. Και αυτό γιατί και οι δύο έχουν κρατήσει από την πρώτη στιγμή αποστάσεις από τις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου.

Μάλιστα οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού θεωρούν ότι ο κ. Μόσιαλος αποτελεί το τέταρτο μέλος της «ομάδας» Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου και Ραγκούση και έτσι δεν θεωρούν ότι θα μπορούσε να μετέχει της συσκέψεως.

Σχετικά με τον κ. Πρωτόπαπα οι απόψεις των συνεργατών του κ. Παπανδρέου είναι αρνητικές γιατί ως πολιτικός φίλος της Άννας Διαμαντοπούλου δεν δίνει γη και ύδωρ στον Πρωθυπουργό και στο περιβάλλον του!

newpost.gr

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΪΛΗ

Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί ανακοίνωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, μέσω του λογαριασμού της στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Twitter.

Πλέον, έπειτα και από την αποχώρηση της κ. Αποστολάκη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι 151.
newpost.gr

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Telegraph :"Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ"

«Ο κύριος Παπανδρέου είναι τρελός», γράφει στην ανάλυση του στη Daily Telegraph, o δημοσιογράφος Ντάμιαν Ρις, ο οποίος με αφορμή την αιφνιδιαστική κίνηση του έλληνα πρωθυπουργού επιχειρεί να αναλύσει το φαινόμενο «ευρωζώνη».


Ο δημοσιογράφος χρησιμοποιεί αρκετό κυνισμό τόσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταγράψει και να αναλύσει την πολιτική της ευρωζώνης.

«Είναι τρελός; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης σήμερα που να απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το σύστημα της ευρωζώνης; Και όλα αυτά για να δώσει το λόγο στο λαό. Αηδίες.», γράφει ο Ρις.

Το άρθρο στηλιτεύει πάντως όχι μόνο τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού, αλλά και αυτή του λαού, ο οποίος εμφανίζεται πολύ αντιφατικός.

«Οι Έλληνες από τη μία αντιδρούν στα πακέτα στήριξης, αλλά όταν καλούνται να αποφασίσουν κάνουν πίσω. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η πλειονότητα των πολιτών θέλει το δημοψήφισμα».

newpost.gr

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΝ κ.ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ;

Προς έκπληξη της κοινής γνώμης χθες η κ. Έλσα Παπαδημητρίου-πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας- δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παπανδρέου και την Κυβέρνηση του επιχειρηματολογώντας ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αφεθεί να κάνει το έργο του.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε όλοι ότι η κυρία Παπαδημητρίου ήταν φίλη της κ. Μπακογιάννη.

Η στάση όμως της Ντόρας στο επίμαχο ζήτημα δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία ότι είναι αντίθετη με την κ. Παπαδημητρίου. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν οι δυο κυρίες συνομίλησαν πριν την δήλωση της βουλευτού Αργολίδας. Αλλά και εάν έγινε υποθέτουμε βασίμως ότι η κ. Μπακογιάννη θα επιχειρούσε να την αποτρέψει αφού είναι αυτή η οποία σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τι συνέβη όμως και η κ. Παπαδημητρίου προχώρησε σε αυτή την κίνηση;

Οι πληροφορίες λένε ότι όταν ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε τοποθετηθεί μαζί με τους κ.κ Μεϊμαράκη, Δένδια και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ως αντιπρόσωπος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρώπης. Μια θέση με πολλά ταξίδια, επαφές και τέλος πάντων μια θέση που δίνει κύρος και άλλα πολλά προνόμια σε όσους την κατέχουν. Όταν όμως έφυγε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να κατέχει πλέον και την θέση. Όμως διαπιστώσαμε οτι η κ. Παπαδημητρίου φιγουράρει στη λίστα των μελών της εν λόγω επιτροπής.

Αλήθεια ποιος την επαναδιορισε; Η Νέα Δημοκρατία; Πολύ αμφιβάλω. Μήπως το ΠΑΣΟΚ; Εδώ είναι το θέμα.

Γιατί εάν ο διορισμός της στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρώπης έγινε από το ΠΑΣΟΚ τότε προκύπτει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα μετά και την πρόσφατη πρωτοβουλία της κ. Παπαδημητρίου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η βουλευτής έχει χρέος να απαντήσει όπως και το ΠΑΣΟΚ άλλωστε. Και η απάντηση θα πρέπει να δοθεί πριν την Παρασκευή!



newpost.gr

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ... ΑΝΔΡΕΑ

Είναι βέβαιο ότι η τακτική του κ. Παπανδρέου στερείται στρατηγικού στόχου. Εξ αυτού προκύπτουν και οι πολλές αντιπαράθεσες και εσωκομματικές συγκρούσεις οι οποίες έχουν αρχίσει να διαφαίνονται.


Συνεπώς το συμπέρασμα ότι ο κ. Παπανδρέου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το κόμμα του πατέρα του σε εμφύλιο πόλεμο δεν είναι καθόλου αυθαίρετο.

Ποιος θα κερδίσει στο τέλος;

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει μετά βεβαιότητας. Απλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο κ. Παπανδρέου έχει χάσει το παιχνίδι. Τώρα αν τον υποστηρίζει η κ. Κατερίνα Μπατζελή καμία απολύτως σημασία.

Το ζήτημα είναι εάν ο ίδιος μπορεί να υποστηρίξει πλέον τον αυτό του!
newpost.gr

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΒΡΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟ ΝΑΘΑΝΑΗΛ... : Η ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τη Βουλή, η πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητη Έλσα Παπαδημητρίου αναμένεται να ψηφίσει υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου.


Η κίνηση της αυτή θα γίνει για να μη χάσει ο πρωθυπουργός την δεδηλωμένη και διαμηνύει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν, η κυρία Παπαδημητρίου είπε ότι θα ψηφίσει στην συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή.
newpost.gr

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"

Την απόφαση να σταματήσει την έκδοση της "Ελευθεροτυπίας" ανακοίνωσε η εκδότριά της Μ. Τεγοπούλου. Προσπάθεια να μεταπειστεί. Δεν εγκρίθηκε το δάνειο από την Alpha Bank
Πρόκειται για την πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά την Μεταπολίτευση, στις 21 Ιουλίου του 1975 και εδραιώθηκε από τα πρώτα χρόνια σε μία από τις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας.

Το ξαφνικό τέλος δόθηκε το μεσημέρι όταν η εκδότρια ανακοίνωσε λιτά στους συντάκτες ότι δεν εγκρίθηκε το δάνειο από την Alpha bank, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και διακόπτει την έκδοση άμεσα την έκδοση της εφημερίδας.

Αμέσως μετά η κα. Τεγοπούλου αποχώρησε για το σπίτι της, ενώ αυτήν τη στιγμή οι διευθυντές της εφημερίδας την επισκέφθηκαν προκειμένου να την μεταπείσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει αύριο, όμως η εκδότρια δεν δεσμεύθηκε στους διευθυντές για το μέλλον. Οι εργαζόμενοι στο μεταξύ, συνέρχονται εκ νέου αύριο Τετάρτη σε γενική συνέλευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άλλοτε κραταιά εφημερίδα τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και οι συντάκτες παρέμεναν του τελευταίους τρεις μήνες απλήρωτοι.





news247.gr

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΑΛΓΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Με κοιλιακό άλγος μεταφέρθηκε στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος αισθάνθηκε κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στην κλινική. To πρόβλημα, στη συνέχεια, παρουσίασε ύφεση.

«Ο κ. Βενιζέλος εισήχθη στο νοσοκομείο προληπτικά, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία» και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υπολογίζεται ότι θα παραμείνει στην κλινική μέχρι αργά το απόγευμα».

Toν υπουργό Οικονομικών επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο Δημήτρης Ρέππας, ενώ αργότερα τον επισκέφθηκαν οι κύριοι Παπαϊωάννου, Κρεμαστινός, Μπεγλίτης, Πετσάλνικος και ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης.

Λίγο αργότερα, το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για καλή κατάσταση της υγείας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.



newpost.gr

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

TO "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΚΑΙ ΟΙ ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Από την αρχή του χρόνου ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επισκεφτεί τις Βρυξέλλες πολλές φορές. Τρεις ήταν ως τώρα οι τακτικές σύνοδοι, μια την 21 Ιουλίου, άλλη μια - παρατεταμένη - η τελευταία, Αθήνα- Βρυξέλλες είναι για τον Πρωθυπουργό και το πολιτικό ρεπορτάζ που τον ακολουθεί δρομολόγιο ρουτίνας.


Ο Πρωθυπουργός δεν ταξιδεύει μόνος. Ουκ ολίγοι παρατρεχάμενοι τον ακολουθούν. Ο Παπανδρέου παίρνει και διάφορους συμβούλους – διαβάζοντας προσεκτικά τα ρεπορτάζ μάθαμε ότι στις Βρυξέλλες ήταν και ο Τζόφρι Ζακς, το νέο αστέρι ανάμεσα στους οικονομικούς συμβούλους του Γιώργου. Ως εδώ καλά, Το πρόβλημα είναι ότι η αποστολή καταλύει κάθε φορά στο Conrad.


Για όσους ξέρουν από Βρυξέλλες πρόκειται για το πιο λουσάτο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, το πιο φημισμένο - και ακριβό - από τα πεντάστερα. Όχι δεν λέμε να πάει ο Πρωθυπουργός σε ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας. Αλλά ότι πιο ακριβό και πιο πολυτελές διαθέτουν οι Βρυξέλλες για τον ηγέτη μιας χρεοκοπημένης χώρας και τους παρατρεχάμενους του όπως και να το κάνουμε είναι πρόκληση.

Υπάρχει κανένας λόγος ο τελευταίος παρατρεχάμενος της αποστολής να διανυκτερεύσει σε δωμάτιο 45 τετραγωνικών-τόσο είναι τα μικρότερα δωμάτια στο Conrad, μια ματιά στην ιστοσελίδα του θα πείσει και τους πιο δύσπιστους, ενώ υπάρχουν τόσα ξενοδοχεία εκεί κοντά στην Avenue Louise; Άσε που ούτε το γυμναστήριο ούτε το ιντερνέτ είναι δωρεάν, στοιχίζουν έκαστο, 25 ευρώ την ημέρα επιπλέον.


Βεβαίως μιας και είμαστε καλοί πελάτες, μπορεί να μας κάνουν και καλές τιμές. Όσο καλές τιμές όμως και αν κάνει ένα ξενοδοχείο με τιμή πόρτας άνω των 300 ευρώ το φθηνότερο δωμάτιο, τα ποσά που μαζεύονται είναι γιγαντιαία, αν λάβει μάλιστα κανείς υπ’ όψη του και το μέγεθος της αποστολής. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τον περασμένο Μάρτιο, οι Έλληνες είχαν κλείσει δύο ορόφους. Και αν μαζέψει κανείς τα ποσά από τον Δεκέμβρη του 2009 ως σήμερα, ισοφαρίζουν και με το παραπάνω τις περικοπές στους μισθούς των διπλωματικών υπαλλήλων τα τελευταία δύο χρόνια.


Μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και υποτίθεται καίγεται για οικονομία δεν στέλνει τον Πρωθυπουργό της στο Conrad. Όχι τουλάχιστον στις Βρυξέλλες, όπου είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι χωρίς διόλου έκτακτα, είναι εκεί 4 φορές το χρόνο. Οργανώνει λοιπόν κάτι οικονομικό. Προφανώς όμως συνηθίσαμε στο Conrad, έτσι μάθαμε. Και η μόνη μας ελπίδα να κλείσει αυτή η πληγή στα δημόσια οικονομικά είναι να πάρει το ίδιο το ξενοδοχείο σοβαρά τη χρεοκοπία και να μην δίνει δωμάτια στην ελληνική κυβέρνηση ή να ζητάει εξόφληση με το κλείσιμο της κράτησης…


ΥΓ. Ανάλογης πολυτέλειας είναι και το ξενοδοχείο όπου έγινε η Σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κρήτη. Αλλά εκεί, πλήρωνε η Διεθνής…



Θέμης Δαγκλής

ΚΚΕ : ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σήμερα το ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της κοινοβολευτικής ομάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τόσο η επίσκεψη όσο και οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, "δείχνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πανικόβλητη μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο".

"Εκείνοι που έκαναν σημείο αναφοράς τους το Δεκέμβρη του 2008 και την Κερατέα, μιλώντας για εξεγέρσεις, έρχονται τώρα να επαναλάβουν τα ίδια που νύχτα μέρα ακούγονται από τα μεγαλοαστικά κόμματα περί κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής ομαλότητας. Αποδεικνύουν έτσι ότι η πολιτική τους είναι ένα εκκρεμές στο πλαίσιο πάντα της διαχείρισης του συστήματος", υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

"Εκείνο που φοβούνται είναι το συνειδητό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων", αναφέρεται στην ανακοίνωση και κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει τις εκλογές "ως μέσο εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, για να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση και όχι ως ένα μέσο που μπορεί να επιφέρει ένα βαθύ ρήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα".

ethnos.gr

AΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ

"Δεν μπορούν να επιμένουν τώρα στην επαναδιαπραγμάτευση, διότι τώρα έκλεισε το κεφάλαιο, ύστερα από πολύωρες συσκέψεις. Νομίζετε ότι θα ξανακαθίσει ο Σαρκοζί, η Μέρκελ και όλοι οι αρχηγοί να αρχίσουν την κουβέντα πάλι για τα ελληνικά προβλήματα;" διερωτήθηκε το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης άφησε αιχμές για την ηγεσία της ΝΔ ότι δεν ζητά τη γνώμη του, επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο κυβερνήσεων συνεργασίας αλλά δήλωσε πως μια κυβέρνηση της ΝΔ θα ήταν καλύτερη από τη σημερινή. "Αρχή άνδρα δείκνυσι, πάντως θα είναι καλύτερη από τη σημερινή νομίζω, εκτιμώ" είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός τάχθηκε επίσης εναντίον του δημοψηφίσματος, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκλογές ανέφερε: "Θα έδιναν εκτόνωση στην κοινή γνώμη, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική λύση. Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι. Έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και μεγαλύτερη περίσκεψη όταν κάνουμε ή όταν λέμε κάτι".

ethnos.gr

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση θανάτου της 48χρονης από την Αλβανία η οποία διέμενε στην περιοχή του Αυλώνα, και το πτώμα της είχε βρεθεί την Παρασκευή σε αγροτική περιοχή στο Σχηματάρι.

Αρχικά, θεωρήθηκε για τροχαίο με εγκατάλειψη, όμως αυτό που έκανε τους αστυνομικούς να το ερευνήσουν περαιτέρω ήταν τα χτυπήματα στο σώμα της.

Όπως διαπιστώθηκε, δράστης της δολοφονίας είναι 32χρονος αστυνομικός ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, διατηρούσε ερωτική σχέση με την γυναίκα, ενώ όταν οι αστυνομικοί τον είχαν ανακρίνει είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις. Κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας ενώ υπηρετεί στην Αττική.

newpost.gr

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

"ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΨΑΝ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΙΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ"

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Σαμάνθα Θεολόγου, αδελφή της 18χρονης Κίρστι απο το Γιοχάνεσμπουργκ που βρήκε φρικιαστικό θάνατο στα χέρια σατανιστών."Η αδελφή μου έχασε τη ζωή της από τα πολλαπλά εγκαύματα. Είχε καεί πάνω από το 75% του σώματός της. Η εικόνα που έβλεπα στην εντατική ήταν φρικτή" αναφέρει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα η 24χρονη αδελφή της Κίρτσι, Σαμάνθα Θεολόγου.

Όπως διηγείται στην εφημερίδα η 18χρονη κοπέλα αρχικά αρνήθηκε να ακολουθήσει τους καινούριους της φίλους όταν της πρότειναν και να πάνε βόλτα στον λόφο της περιοχής. Στη συνέχεια όμως και μετά απο τις επίμονες προσπάθειές τους, πήγε μαζί τους μαζί με μία κοπέλα της παρέας.

Η συνέχεια είναι τουλάχιστον φρικιστική. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η αστυνομία, τα αγόρια όταν έφτασαν όλοι μαζί στο λόφο, πιθανώς να έδωσαν αλκοόλ ή άλλες ουσίες στα δύο κορίτσια. Οπως ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι νεαροί άρπαξαν την άλλη κοπέλα, της έκοψαν το ένα χέρι και ανάγκασαν της Κίρστι να πιει το αίμα της. Εκείνη τρομαγμένη υπάκουσε στις εντολές τους και στη συνέχεια την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά!

Στην κατάθεσή της η μητέρα της Κίρστι αναφέρει οτι η κόρη της ήρθε μόνη της στο σπίτι. Ανοιξε την πόρτα και μπήκε κατευθείαν στην κουζίνα. “Μόλις με είδε παραδόθηκε στους αφόρητους πόνους και έπεσε κάτω λιπόθυμη. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι έβλεπα μπροστά μου και τι θα μπορούσε να της είχε συμβεί. Κατάφερα μόνο να τηλεφωνήσω στις πρώτες βοήθειες και να μεταφρεθεί το αγγελούδι μου στο νοσοκομείο”.


newsit.gr

Ο Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν.Δ. ΜΕ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τις οποίες ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλίες ενότητας της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.

Συγκεκριμένα, σε δήλωση - «βόμβα» στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού σημειώνει ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το αποτέλεσμα», τονίζει: «Θα πρέπει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ να αναπτύξει τώρα δίαυλο επικοινωνίας με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δίνοντας -φυσικά- προτεραιότητα στα κόμματα της κεντροδεξιάς, δηλαδή στο ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη και τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη. Πρέπει να μιλήσουμε με «ανοιχτά χαρτιά» με όλους για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Χωρίς τακτικισμούς και θολά μηνύματα, αλλά με στόχο τη διαμόρφωση μιας minimum συναίνεσης στα πλαίσια μιας εθνικής στρατηγικής», υπογραμμίζει.

Μάλιστα ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ακόμα ότι «χρόνος πλέον δεν υπάρχει και ο κ. Σαμαράς πρέπει να αποδείξει με τις πρωτοβουλίες του ότι υπάρχει και άλλος δρόμος».

newpost.gr