Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ

Επιμέλεια:
Τόνια Φιλιππή ---



Δεν θα ξεχάσει και πολύ εύκολα την σημερινή μέρα ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης, μετά από τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε στο πάρκο Ματσόπουλο.

Αρχικά τον υποδέχθηκε στην αίθουσα με ειρωνικό χειροκρότημα, ο Χάρης Μαντέλλος λέγοντας του: «Ξεπουλήσατε την χώρα. Αν είσαι επαναστάτης, μην ψηφίσεις την Τετάρτη αλλά είστε κότες και προβατάκια».

«Ντρέπομαι και θλίβομαι για σένα», του απάντησε ο κ. Μαγκούφης, πριν οι αστυνομικοί απομακρύνουν από την αίθουσα τον πρώην συμβασιούχο του Δήμου Τρικκαίων. Ωστόσο, κατά την αποχώρησή του, ο βουλευτής δέχτηκε επίθεση με αυγά, το ένα από τα οποία «προσγειώθηκε» στην πόρτα του αυτοκινήτου του ενώ δεκαπέντε περίπου άτομα προσπαθούσαν να τον εμποδίσουν να περάσει με το αυτοκίνητο του.
Παρά τα κορναρίσματα, οι Αγανακτισμένοι δεν υποχωρούσαν και όταν το έπραξαν, το αυτοκίνητο του βουλευτή ξεκινώντας να βγει στην Τρικάλων-Πύλης, λίγο έλειψε από την βιασύνη του οδηγού να συγκρουστεί.


newsbomb.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗ !!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Nonews- news πολίτες αποδοκίμασαν τον βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Χαλβατζή στο κέντρο της Αθήνας.

Μερίδα πολιτών που είδαν τον βουλευτή στην οδό Ευριπίδου άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν φωνάζοντας το... σύνθημα "όλοι ίδιοι είστε".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, αντιμετώπισε τις αποδοκιμασίες με ψυχραιμία και προσπάθησε να κάνει διάλογο με τέσσερις από τους πολίτες.


newpost.gr

EΤΡΩΓΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Το «17» επί της οδού Αμερικής, είναι φημισμένο για την ποιότητα των πιάτων που προσφέρει, για το φινετσάτο περιβάλλον και τον σεβασμό στον πελάτη. Ταυτοχρόνως, προσφέρεται για συναντήσεις εργασίας και αποτελεί πρώτη επιλογή για πολλούς από τους πολιτικούς.

Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν, τακτικός συνεργάτης του Newpost.gr, είδε να γευματίζουν στο περί ου ο λόγος πολυτελές εστιατόριο, τους Θεόδωρο Πάγκαλο, Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Σγουρό.

Η περιέργεια των ώθησε να... τεντώσει το αυτάκι του, να γίνει δι' ολίγο ωτακουστής, για τις ανάγκες της ενημέρωσης. Και οποία απογοήτευση...

Έχοντας στον ουρανίσκο τους ουράνιες γεύσεις με κύριο συστατικό το αρνί- το «17» φημίζεται για αυτό, καθώς και για τα φιλέτα καθώς και το γεμιστό ψαρονέφρι με μοτσαρέλα και πορτσίνι, οι τρεις προαναφερόμενοι πολιτικοί, μιλούσαν για τα... σκουπίδια!

Οποία ντεκαντάνς. Μετά από ένα λουκούλειο γεύμα εστιατορίου που για να διαβείς την πόρτα του πρέπει να υπολογίζεις ότι θα δαπανήσεις 50 ευρώ (έκαστος) χωρίς υπερβολές...

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΜΕ ΡΩΣΣΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Επίσκεψη στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Βεβαίως και θα υποδεχθούμε με πολύ μεγάλη χαρά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις. Και θέλουμε τη στήριξη της Ρωσίας, όπως θέλουμε και τη στήριξη της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας στο ΔΝΤ ..και για να υπάρξει το πρόγραμμα (στήριξης της Ελλάδας), για να μετέχει το ΔΝΤ, πρέπει στο διοικητικό του συμβούλιο να ψηφίζουν θετικά εκπρόσωποι 24 διαφορετικών περιφερειών του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε την ημερομηνία της επίσκεψης.

Η επίσκεψη Μεντβέντεφ ήταν … απαίτηση του κ. Καρατζαφέρη καθώς είχε προτείνει στον Πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να στρέψει το ενδιαφέρον του για βοήθεια και εκτός Ευρώπης δείχνοντας το Ρώσο Πρόεδρο.

Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι ο κ. Μεντβέντεφ θα επισκεφθεί τη χώρα μας συνοδεία πάνω από 100 Ρώσους επιχειρηματίες, η οικονομική δυνατότητα του καθένα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ είναι ικανή να αγοράσει δύο φορές το χρέος της Ελλάδας.

parapolitika.gr

ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΑΞΙΑΣ ... 1353 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Λείπει στην Ιορδανία, ωστόσο του ετοιμάζουν το γραφείο του να είναι έτοιμο και ωραίο, με... καλό φως!

Αναφερόμαστε στον Σταύρο Λαμπρινίδη, η οποίος κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, θα δει τις ανέσεις στο υπουργείο του να είναι καλύτερες, αφού τελικά αγοράστηκαν οι... λαμπτήρες αξίας 1353 ευρώ.

parapolitika.gr

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ... ΧΡΕΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Βόμβα... μεγατόνων έριξε σήμερα το πρωί ο Ανδρέας Λυκουρέντζος σχετικά με τα υπέρογκα χρέη της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο 9 και αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα υποστήριξε ότι το πρόβλημα αυτό ξεκινά απο το 1990, «δείχνοντας» έτσι την περίοδο Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ.

«Ο κος Σκορδάς έχει παράσχει τις οφειλόμενες εξηγήσεις. Εγώ ασχολούμαι με την πολιτική γραμμή και την οργάνωση του κόμματος και συνεπώς δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω», επεσήμανε και συνέχισε: «Η πολιτική διάσταση είναι το νοικοκύρεμα της ΝΔ που γίνεται με την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, με μια δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων».

Ωστόσο, τόνισε ότι «η υπόθεση του χρέους των κομμάτων έρχεται από πολύ μακριά, όχι από την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, από το 1990 και αυτό είναι ένα ζήτημα. Εν πάση περιπτώσει αυτό που συμβαίνει με τις εκλογικές εκστρατείες, με τις διαφημίσεις, με τις έρευνες κλπ είναι μια οικονομική πίεση στα κόμματα που βεβαίως δεν έχουν τη δύναμη πλέον να την αντέξουν» κατέληξε.

apospasma.gr

... ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ Η ΒΑΝΔΗ ...


Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Μου» μίλησε η Δέσποινα Βανδή, από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, καθώς αύριο ξεκινά η μεγάλη περιοδεία της στην Αμερική με την Έλλη Κοκκίνου και τον Κώστα Καραφώτη.

Η 41χρονη τραγουδίστρια μίλησε για την αναβολή του μιούζικαλ που ετοιμάζει με τον Αλέξανδρο Ρήγα και διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να πουλάει το σπίτι της λόγω οικονομικής κρίσης!

«Όχι, δεν το πουλάμε το σπίτι μας!» γελάει. «Τι να σας πω; Λέγονται και τόσα πολλά, που δεν μπορείς να μπαίνεις στη διαδικασία να απαντάς σε διάφορα» απάντησε η τραγουδίστρια διαψεύδωντας -με αυτόν τον τρόπο- τις φήμες. Υποστήριξε ωστόσο, ότι και την ίδια, την έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση: «Η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους. Ασφαλώς έχει επηρεάσει και τη δική μας ζωή, όπως και τη ζωή του καθένα» σχολίασε.

Όσον αφορά το μιούζικαλ, που ετοιμάζει η Δέσποινα Βανδή με τον Απόστολο Ρήγα, η τραγουδίστρια δήλωσε ότι αναβλήθηκε για τον χειμώνα του 2012, καθώς, αυτή τη στιγμή, δεν είναι διαθέσιμος ο χώρος που είχαν επιλέξει.




Πηγή: yupi.gr

ΤΟ ΣΔΟΕ ... ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ

Μείωσαν τις εξόδους, «φρέναραν» τους ελέγχους και φρόντισαν να περιορίσουν τις αποστάσεις από την έδρα τους.
Ο λόγος για τα κινητά κλιμάκια του ΣΔΟΕ, που έχουν τραβήξει «χειρόφρενο« στα οχήματά τους, όχι επειδή απεργούν αλλά εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τους.

Όπως είναι γνωστό η κατάσταση στα ταμεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι δραματική και δεδομένο ότι οι μισθοί και οι συντάξεις βγαίνουν οριακά, η προμήθεια καυσίμων θεωρείται μάλλον σπατάλη από τους υπεύθυνους.

Ενδεικτικό του αδιεξόδου που έχει περιέλθει η υπηρεσία είναι το γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώσουν από τη τσέπη τους τα καύσιμα ή να χρησιμοποιήσουν το δικό τους αυτοκίνητο.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι από την κατάσταση είναι αναμφισβήτητα οι χιλιάδες φοροφυγάδες, που παραμένουν «φαντάσματα», παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο.

newpost.gr

ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Ο απόλυτος πανικός επικράτησε χθες το βράδυ στο Αίγιο με τα ΜΑΤ να φυγαδεύουν τον υφυπουργό Άμυνας, Κώστα Σπηλιόπουλο από τη μία και τους διαδηλωτές να τους κυνηγούν πετώντας πέτρες από την άλλη!


Ο κ. Σπηλιόπουλος πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ μεταξύ των ομάδων του Στρατού Ξηράς και Πυροσβετικής. Την ίδια ώρα εργαζόμενοι της ΕΒΟ αλλά και εργαζόμενοι στο δήμο Αιγίου ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το γυμναστήριο.

Το συγκεντρωμένο πλήθος κατά την άφιξη του κ. Σπηλιόπουλου άρχισε να τον γιουχάρει και να πετάει πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσουν μερικά τζάμια του γυμναστηρίου. Τα ΜΑΤ που από νωρίς είχαν φτάσει στο σημείο φυγάδευσαν τον υφυπουργό από την πίσω πόρτα. Οι συγκεντρωμένοι συνεχίσοντας να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα ενώ προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί και μία πόρτα.

Από τα γιουχαϊσματα δεν γλίτωσαν και ο δήμαρχος της πόλης Στάθης Θεοδωρακόπουλος, όσο και ο αντιδήμαρχος κ. Φιλιππόπουλος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καμπέρης οι οποίοι δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις από τους διαδηλωτές, λόγω της συνεργασίας του Κώστα Σπηλιόπουλου με την παράταξη Θεοδωρακόπουλου στις δημοτικές εκλογές. Τα αίματα αναψαν περισσότερο όταν έφτασε στο γυμναστήριο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας τον οποίο οι διαδηλωτές αποκάλεσαν «απατεώνα και πουλημένο» λόγω της φιλικής του σχέσης με τον υφυπουργό Άμυνας, Κώστα Σπηλιώπουλο.

Μέσα σε όλα αυτά να σημειώσουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησαν και οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Κατερίνα Θάνου.


Mε πληροφορίες από το Dete.gr
newpost.gr

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΜΟΥΛΗΣ - ΜΟΥΤΑΦΗ : ΤΟ ΝΕΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ...


Μπορεί να είναι και οι δύο χαμηλών τόνων, όμως ο έρωτας και ο βήχας λένε δεν κρύβεται. Έτσι ο φωτογραφικός φακός… τσάκωσε τον Γιώργο Κιμούλη και την Ελισάβετ Μουτάφη σε κοινή τους έξοδο να είναι μες στα μέλια.

Οι δύο ηθοποιοί είναι μαζί εδώ και λίγο καιρό και προσπαθούν να μην προκαλούν με τον έρωτά τους.

Επειδή όμως δεν μπορούν να μένουν και κλεισμένοι μέσα στο σπίτι για να μην τους πάρει κανένα μάτι, πριν από λίγες μέρες δείπνησαν στο club restaurant Mercedes, παρέα με κοντινούς τους ανθρώπους.

Ανάμεσά τους και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Ελισάβετ στη «Βέρα στο δεξί» και με τον Γιώργο Κιμούλη το καλοκαίρι που μας πέρασε στη θεατρική παράσταση «Οθέλλος».


Πηγή: star.gr

Β.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ :"ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ"

Ένας άκρως αποκαλυπτικός διάλογος για τα μέτρα που έρχονται εκτυλίχθηκε μεταξύ της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, προέδρου της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής και του κ. Γιάννη Παναγόπουλου, προέδρου της ΓΣΕΕ.


Αναλυτικά, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο και στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων ο κ. Παναγόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και στις επιταγές της Τρόικας.

Ο προβλεπόμενος χρόνος για την τοποθέτησή του όμως είχε λήξει, με αποτέλεσμα να τον διακόψει η κυρία Παπανδρέου , λέγοντάς του «δεν πειράζει! Θα ολοκληρώσετε την τοποθέτησή σας σε ένα άλλο νομοσχέδιο, που θα καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις».

Έκπληκτος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απάντησε, λέγοντας «μας απειλείτε;», για να εισπράξει και πάλι την αφοπλιστική απάντηση της προέδρου, η οποία, με εμφανή τη διάθεση χιούμορ, του είπε: «Όχι. Όμως απ' ότι έχω καταλάβει κουμάντο κάνει η Τρόικα, οπότε να πάτε εκεί να τα πείτε».

Πηγή: protothema.gr

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ (ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ) ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, θέλει να ξεχάσει ότι ψήφισε το Μνημόνιο και το σημαντικότερο, θέλει να το ξεχάσουμε και εμείς. Γι αυτό προφανώς εξαπολύει επιθέσεις στην κυβέρνηση «μας οδηγήσατε στο μνημόνιο με το μαχαίρι στο λαιμό», χωρίς να λέει ωστόσο πως του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό- εμείς μέσα στην καλή χαρά να ψηφίζει τον θυμόμαστε και τον Άδωνι να φωνάζει ότι χωρίς τη δική του ψήφο δεν θα παίρναμε μισθούς και συντάξεις.


Και για να μας... τρελάνει εντελώς, λες και δεν μας φτάνει το Μνημόνιο που ψήφισε, προσθέτει ότι δεν πρέπει ως χώρα να έχουμε μόνο... δυτικό προσανατολισμό και κένει έκκληση στην κυβέρνηση «να επιτρέψει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τον πρόεδρο Μεντβέντεφ»!

Διαβάστε (με χιούμορ και υπομονή) τις δηλώσεις του: «Είστε ως κυβέρνηση όμηροι και υπόδουλοι των αμερικάνων.Έχετε δουλείες κι εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως. Μας οδηγήσατε στο μνημόνιο με το μαχαίρι στο λαιμό και πρέπει να απολογούμαστε τώρα γιατί και αυτό το μνημόνιο δεν το εφαρμόσατε σωστά.
Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να επιτρέψει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τον πρόεδρο Μεντβέντεφ»

Επικριτικος και για το Ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας της Χώρας: «Η δικιά μου αίσθηση και βεβαιότητα είναι ότι έχουν αποφασίσει ότι τελειώσαμε. Μας έχουν βάλει σε καραντίνα και αυτό που κάνει τώρα η Ευρώπη είναι να φτιάξει ένα τείχος για να μην τους χτυπήσει η μόλυνσης και η απόφαση θα έρθει σε λιγότερο από 1 μήνα.»

Και τέλος, αρνητικός στο κούρεμα του χρέους, ζητώντας η χώρα να μην έχει μόνο δυτικό προσανατολισμό. «Θανατώνεται η πατρίδα με το ανήκωμεν εις τη Δύση. Ανήκωμεν εκεί που είναι το συμφέρον της Ελλάδας. Το ανήκωμεν εις τη δύση μας τελείωσε. Ποιοι θα αποφασίσουν ερήμην μας για το κούρεμα και με ποιο γνώμονα;
Κούρεμα 65% σημαίνει εξαφάνιση και εξαέρωση όλου του τραπεζικού συστήματος.
Μιλήσατε με την εθνική για να δείτε τι κούρεμα αντέχει; Η κυβέρνηση αμέτοχη περιμένει έξω από την εκκλησία να ακούσει το όνομα του μωρού. Αν θα είναι χάρος ή θάνατος.»

Μιλάμε για μεγάλο μάστορα της (πολιτικής) κωλοτούμπας...
newpost.gr

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε αγρότης από το Βραχάτι ο οποίος αρνήθηκε να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο Δημήτρης Λαφαζάνης, αγρότης στο επάγγελμα και κάτοικος Βραχατίου Κορινθίας δικαζόταν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου αλλά η δίκη του αναβλήθηκε λόγω πληθώρας υποθέσεων.

Το «αμάρτημα» του αγρότη ήταν ότι δεν ψήφισε στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, εκλογές στις οποίες δεν ψήφισαν συνολικά 4.734.959 Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το «λάθος» του κυρίου Λαφαζάνη ήταν ότι προσήλθε στο 45ο εκλογικό τμήμα του τότε Δήμου Βόχας, έδωσε κανονικά την ταυτότητα του, μπήκε πίσω από το παραβάν και βγαίνοντας, «χωρίς αποχρώντα λόγο», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αρνήθηκε τελικά να ψηφίσει.

Η κίνηση αυτή του αγρότη, προκάλεσε την αντίδραση του δικαστικού αντιπροσώπου ο οποίος του ζήτησε εκείνη τη στιγμή να υπογράψει για το συμβάν, χωρίς να τον ενημερώσει ότι θα υποστεί ποινική δίωξη. Τα περί δίωξης τα έμαθε πρόσφατα όταν του ήρθε η δικάσιμος.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει τη θέση του λέγοντας «Κανονικά θα ήθελα να ψηφίσω λευκό, και όχι να απέχω. Δυστυχώς το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν σέβεται τη λευκή ψήφο, αφού η αξία της είναι ίση με το άκυρο. Έτσι αποφάσισα να διαμαρτυρηθώ έμπρακτα». Παράλληλα, όπως εξηγεί, δεν έριξε άκυρο για να μην ταυτιστέι με κάποιον που δεν έριξε έγκυρο ψηφοδέλτιο.



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/lifo.gr

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

www.kozan.gr - Αποδοκιμασίες Κουκουλοπουλου - Κασαπίδη

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στη Συγγρού, εξαιτίας της φημολογίας που έχει δημιουργηθεί περί παραίτησης του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Παραγωγικών Τάξεων της ΝΔ.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και απειλεί με παραίτηση από τα κομματικά του καθήκοντα, μετά και την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα σχετικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τις συντεχνίες.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους, δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τις φήμες. Αφήνει ωστόσο, να ενννοηθεί ότι αύριο πιθανότατα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Από τη πλευρά του κόμματος, υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν πλήρη άγνοια επί του θέματος.
newpost.gr

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΟΥΣΕΛΑ...

Είπαμε ότι συστατικό στοιχείο των σχέσεων στο ΠΑΣΟΚ είναι η διαπλοκή και μάλιστα η μικρομεσαία διαπλοκή αφού βαρβάτη αφορά τα υψηλά κλιμάκια της κομματικής πυραμίδας.

Με το που είπε λοιπόν ο Κουσελάς την περασμένη εβδομάδα ότι διαθέτει λίστα 3.800 μεγαλοοφειλετών η οποία αποτέλεσε και τον βασικό λόγο της απομάκρυνσης του από το υπουργείο Οικονομικών , εκτός από την άγρια επίθεση που δέχτηκε από τον Βενιζέλο, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο υπουργείο άρχισαν να ψάχνουν τα κιτάπια για τα έργα και τις ημέρες του πρώην υφυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανακάλυψαν πολλά και σπουδαία τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και σε εφορίες που ο Κουσελάς είχε βάλει δικούς του και τα έστειλαν στο άψε - σβήσε στον Βενιζέλο. Εκείνος με τη σειρά του δεν καθυστέρησε καθόλου να τα κοινοποιήσει στον Παπανδρέου και τον Καρχιμάκη και έτσι τα πράγματα πήραν τον δρόμο προς την θεαματική κωλοτούμπα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που , όπως έχουμε ξαναγράψει , ο Κουσελάς δεν είναι χτεσινός . Κι αν σήμερα υποχώρησε , σε κάποια στιγμή θα επανέλθει όχι μέσω προσκηνίου αλλά μέσω παρασκηνίου. Ένας παλαιός συνδικαλιστής σαν τον Κουσελά , έχει πάντα τον τελευταίο λόγο σε κάτι τέτοια.
apospasma.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΚΕΡΑΣΕ" ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΓΕΥΜΑ ... 750 ΕΥΡΩ

Να «καλοπιάσει» τους επικεφαλής της τρόικας με ένα «πλούσιο» γεύμα φαίνεται πως επιχείρησε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, φέρνοντας ωστόσο το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η γερμανική εφημερίδα Welt, σε δημοσίευμα της που κάνει ειδική μνεία στους εκπροσώπους των δανειστών, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα, ως τα «παιδιά μας στην Αθήνα», αναφέρει ένα περιστατικό με Έλληνα υπουργό που έβγαλε την τρόικα για φαγητό.

«Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν πάει για φαγητό με ένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν πολύ γενναιόδωρος. Ο λογαριασμός έφθασε τα 750 ευρώ. Ο υπουργός άφησε φιλοδώρημα 50 ευρώ και ζήτησε να του σταλεί στο γραφείο ο λογαριασμός» τονίζει η εφημερίδα χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα η τρόικα «δεν ξαναβγήκε με αυτόν τον άνθρωπο» και προτίμησε να τρώει στο Κεντρικόν, ένα αξιοπρεπές εστιατόριο για πιο «ταπεινά» γούστα.

Φαίνεται πως οι τροϊκανοί γνωρίζουν καλύτερα από τον υπουργό πως 750 ευρώ δεν είναι πλέον ούτε ο βασικός μισθός στην Ελλάδα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται μάλιστα και λεκτικές επιθέσεις που έχουν κατά καιρούς δεχθεί οι επικεφαλής της τρόικας με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πλέον με τη συνοδεία σωματοφυλάκων!

«Ο κόσμος αναγνωρίζει τα πρόσωπα τους στην Αθήνα και σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Οι καθημερινές τους βόλτες έχουν σταματήσει και κινούνται με τα τρία τους αυτοκίνητα» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

newpost.gr

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ;

Η πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αλλά είναι στην προτεραιότητα κάποιον πολιτικών προσώπων τα οποία ενεπλάκησαν με την ιστορία αυτή και ως αντάλλαγμα των υπηρεσιών τους κατέλαβαν υψηλές κυβερνητικές θέσεις.

Παραλλήλως γίνεται όπως μάθαμε σε βάθος δημοσιογραφική έρευνα προκειμένου να δουν το φως της δημοσιότητας άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της υπόθεσης!

Ο κ. Σανιδάς στην παραγγελία –πόρισμά του- συμπεριλάμβανε κατηγορίες όπως αυτή της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, έγκυρες δικαστικές πηγές μας πληροφόρησαν ότι η κατηγορία αυτή δεν υφίσταται. Άλλωστε ο πρώην δικαστικός λειτουργός μένει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα. Ο ίδιος σε εκπομπή του ΣΚΑΙ παραδέχθηκε οτι είχε πάει στον Άγιον Όρος τον Ιούλιο του 2008. Βασικά δεν πήγε τον Ιούλιο αλλά τον Αύγουστο. Προφανώς δεν θυμάται καλά. Μήπως όμως μαζί του ήταν και... Αμερικανική συνοδεία; Έτσι ακούγεται αλλά δεν έχει διασταυρωθεί. Πάντως ο Αμερικανός πρόξενος της Θεσσαλονίκης ήταν την ίδια περίοδο στο Όρος.

Στο μεταξύ και κατά την διάρκεια των «αποκαλύψεων» κατηγορήθηκε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών για τις υπερεκτιμήσεις και υπερεκτιμήσεις αλλά δεν προκύπτει από καμία έγκυρη πηγή ούτε από κανένα σοβαρό Ελληνικό ή ξένο οίκο κάτι τέτοιο ενώ οι τοπικές Δ.Ο.Υ. έχουν αποφανθεί ότι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το Σ.Ο.Ε. και είναι αναρμόδιες.

Το περίεργο και άκρως ανησυχητικό είναι οτι η Κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι σήμερα δεν έχει αναθέσει σε καμία εταιρία η διεθνή οργανισμό την εκτίμηση των ανταλλαγών. Το γεγονός αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα Βουλευτές και Υπουργούς που χωρίς κανένα πρόσχημα διαλαλούσαν την μεγάλη χασούρα του ελληνικού κράτους απο τις ανταλλαγές. Ακούσαμε απο κάποιους μάλιστα και για κάποια δισεκατομμύρια! Που είναι λοιπόν η έρευνα που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός;
newpost.gr

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Στο κρανίο τα έχουν πάρει βουλευτές και στελέχη της ΝΔ με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Αιτία, η σημερινή εμφάνιση του alter ego του Αντώνη Σαμαρά στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Φάκελοι» του Παπαχελά. «Μα καλά δεν έχει αρμόδιους τομεάρχες το κόμμα; Από πότε οι σύμβουλοι των προέδρων εκπροσωπούν το κόμμα στα κανάλια», ανέφερε με νόημα βουλευτής του στενού σαμαρικού πυρήνα.

Βλέπετε, το γεγονός ότι ο Λαζαρίδης (αλλά και ο Σταμάτης) έχουν πάρει τον τελευταίο καιρό σβάρνα τα μέσα ενημέρωσης, εκφράζοντας τις θέσεις της ΝΔ για όλα τα κρίσιμα θέματα, έχει εξοργίσει ακόμη και κορυφαία στελέχη της Συγγρού. Για την ιστορία και μόνο, υπενθυμίζεται ότι ο Λαζαρίδης ήταν αυτός που παρουσίασε πριν από λίγες μέρες τις θέσεις της Συγγρού για την εργασιακή εφεδρεία, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους Ζώη, Νικολόπουλο και Μανώλη.
apospasma.gr

Β.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ Δ... ΡΕ Μ..."

Ακόμα ένα επεισόδιο μεταξύ βουλευτών που δεν τιμά την ελληνική Βουλή συνέβη τη Δευτέρα με πρωταγωνιστές την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου και τον βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο με τους δύο να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, έξαλλος από τα όσα έλεγε ο υπουργός Οικονομικών κατά της ΝΔ, άρχισε να φωνάζει. Η Βάσω Παπανδρέου με συνεχείς παρατηρήσεις προσπάθησε να τον κάνει να σταματήσει, ωστόσο ο βουλευτής την αγνόησε.

Η κα Παπανδρέου τον αποκάλεσε "τραμπούκο" και προειδοποίησε ότι θα τον βγάλει από την αίθουσα.

Ακολούθησε ένας απολαυστικός διάλογος...

-"Θα γίνετε ποτέ πρόεδρος της επιτροπής, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

-"Με τραμπούκους σαν εσένα δεν μπορώ να γίνω" απάντησε η κα Παπανδρέου

-"Φέρεστε ανοήτως. Είστε η χειρότερη πρόεδρος, να είστε σοβαρή. Αν δεν μπορείτε να φύγετε από το έδρανο του προέδρου" συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

-"Δεν υπολογίζω ότι υπάρχετε", απάντησε η κυρία Παπανδρέου.

Τότε ο κ. Κεφαλογιάννης, εκτός εαυτού της είπε "θα σε πλακώσω", προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της πρώην υπουργού.

"Δεν πας στον διάολο ρε μ…." φώναξε η κα Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να διακοπή η συνεδρίαση για λίγα λεπτά.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας με δημοσιογράφους διέψευσε ότι απείλησε την κα Βάσω Παπανδρέου, ενώ οι συγκεκριμένες εκφράσεις με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, δεν γράφτηκαν στα πρακτικά.

news247.gr

"ΕΚΟΨΑΝ" ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΛΟΓΩ ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

"Θύμα" της οικονομικής κρίσης αποτέλεσε η παρέλαση που επρόκειτο να γίνει στις 13 Οκτωβρίου...με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών από τον τουρκικό ζυγό.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος γνωστοποιεί ότι η παρέλαση δεν θα γίνει «λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης», ωστόσο διευκρινίζει ότι η απόφαση αυτή δεν αποτελεί έλλειψη τιμής και σεβασμού προς το γεγονός της απελευθέρωσης.





newsit.gr

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΛΙΓΟ ...

Δε μπορεί, στην κυβέρνηση μας κάνουν πλάκα για να γελάσουμε και να ξεχαστούμε. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι την ώρα που η χώρα διαλύεται, χρεοκοπεί και οι πολίτες γίνονται απίστευτα φτωχότεροι ή δεν έχουν δουλειά, κάποιος στο Μαξίμου σκέφτηκε να φτιάξει έναν απολογισμό για τα 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Την ίδια ώρα που Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσιζαν να μας κάνουν… μπανανία κάποιοι που δεν έχουν ουδεμιά σχέση με όσα νιώθουν οι πολίτες ή όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη αποφάσιζαν. Στις 15 σελίδες του απολογισμού με τίτλο «Απολογισμός κυβερνητικού έργου 2009-2011 Δύο χρόνια βασικά στοιχεία και γεγονότα Αλλάζουμε μαζί την Ελλάδα» ξεχάστηκαν ορισμένα πολύ βασικά στοιχεία κι αυτά που πονάνε.

Αλλά ας πάμε σε αυτά που αναφέρονται.

Εξοικονομήθηκαν 2 δις από τις λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου δηλαδή ρεύμα, αυτοκίνητα πολιτικών, αμοιβές επιτροπών, αναλώσιμα κ.λπ. Εύγε αλλά απ’ ότι θυμόμαστε οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν πάνω από 8%.

Μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη 1,6 δις, μειώθηκαν 20% τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, μειώθηκε 12 δις το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης.

Μα καλά αφού έγιναν όλα αυτά γιατί χρεοκοπούμε; Τόσο οικονομία και δεν έχουμε ταμειακά αποθέματα ούτε για τις συντάξεις. Αφού υπάρχουν τα λεφτά που είναι;

Ο απολογισμός αναφέρεται στην κατάργηση των stage, τη μείωση των συμβασιούχων, ότι απολύθηκαν 23 γιατροί για διαφθορά, ότι ξεκαθαρίζει το ποδόσφαιρο, ότι αυξάνονται οι εξαγωγές, πήγε στα 16 εκατ. ο αριθμός των τουριστών, ότι 1,5 εκατ. μαθητές έχουν ήδη το ψηφιακό σχολείο, άσχετα αν δεν έχουν πραγματικά βιβλία και δασκάλους.

Αναφέρεται στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ όπου επί ΝΔ ήταν 2,7% και επί ΠΑΣΟΚ τρώμε με χρυσά κουτάλια αφού είναι στο 23%. Μιλά για την ασφάλεια του Πολίτη, την ίδρυση της ΔΙΑΣ, την εξάρθρωση 327 εγκληματικών οργανώσεων. Επίσης, ότι εξασφάλισε η κυβέρνηση 219 δις δάνεια και άλλα πολλά που θα χρειαζόταν ώρες για να γράψουμε τα επιτεύγματα της κυβέρνηση Παπανδρέου. Όμως, ξέχασαν τα βασικά:

Δεν αναφέρονται καθόλου ότι το χρέος φτάνει τα 400 δις ευρώ.

Δε μιλάνε για το έλλειμμα που υπολόγιζαν κάτω από 7,5% και είναι πάνω από 8,5%.

Ξεχνούν ότι η ύφεση είναι πάνω από 5,5% ενώ έλεγαν ότι το 2012 θα έχουμε ανάπτυξη και θα βγούμε στις αγορές.

Ξεχνούν ότι έχουν επιβάλλει τόσο σκληρά εισπρακτικά μέτρα και παρ’ όλα αυτά τα έσοδα κατέρρευσαν.

Δε μας λένε για τα λάθη που έκαναν και πόσο έξω έπεσαν σε όλες τις προβλέψεις τους.

Αγνοούν άραγε ότι οδηγούμαστε στη χρεοκοπία για να μην πούμε ότι είμαστε ήδη εκεί.

Μιλούν για την ασφάλεια του Πολίτη όταν η καθημερινότητα όλων μας έχει γίνει κόλαση από το έγκλημα.

Κάνουν πώς δε βλέπουν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι διαλυμένος, ότι τίποτε δε λειτουργεί σωστά.

Δεν είχαν άραγε χώρο να βάλουν την καταστροφή της χώρας μέσα σε δύο χρόνια, ότι γίναμε παρίες της Ευρώπης, χάσαμε την αξιοπιστία και αξιοπρέπειά μας.

Ξεχνούν τις γκάφες με τις εγγυήσεις της Φιλανδίας, τα ψεύτικα στοιχεία της «ανεξάρτητης» ΕΛΣΤΑΤ.

Γιατί όλα αυτά είναι μικρά γράμματα για την κυβέρνηση η οποία έκανε έναν απολογισμό μισό προκειμένου να μας πείσει πόσο πετυχημένη είναι.

Μπράβο σε όσους σκέφτηκαν τόσο κρίσιμες ημέρες να μας κάνουν να ξεχαστούμε με τις βλακείες τους.

antinews.gr

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ...ΚΥΠΡΟ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ---


Με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου ξεκίνησε συνεργασία ο Γιώργος Βουλγαράκης. Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας έκανε αίτηση που έγινε δεκτή, και συνεργάζεται πλέον με το Πανεπιστήμιο, μέσω διαδικτύου, αλλά και με διαλέξεις τις οποίες πραγματοποιεί στη μαρτυρική νήσο.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι ο Γιώργος Βουλγαράκης παραδίδει μαθήματα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ οργανώνει και μια σειρά ακόμη από δράσεις, γύρω από την οικονομία.

Ο πρώην υπουργός, με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα, αφήνει να εννοηθεί ότι το κεφάλαιο της εμπλοκής του στην ενεργό πολιτική δεν έχει κλείσει για τον ίδιο. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα απέκλειε μια μελλοντική επιστροφή του στην πολιτική, εφόσον είχαν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Βουλγαράκης έχει διαρρήξει τους δεσμούς του με τη Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς τον είχε αναφέρει ονομαστικά, στις περιπτώσεις από το παρελθόν που αφήνει πίσω της η Συγγρού. Ενώ, δημοσιεύματα του Τύπου τον εμφάνιζαν προ μηνών να βρίσκεται στο… στόχαστρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

statesmen.gr

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΥΔΑΠ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!


Η εταιρεία ύδρευσης γλιτώνει τους χιλιάδες εργαζόμενους της από την πληρωμή διδάκτρων για ξένες γλώσσες, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους.Διαβαστε την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ.

Το συγκεκριμένο ''βοήθημα'', όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής, προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις και η ΕΥΔΑΠ κάνει λόγο για κοινωνική παροχή, ενώ οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για παροχή αντί αυξήσεων.

Μάλιστα για να μην υπάρχουν ''αδικημένοι'' η ΕΥΔΑΠ έβγαλε και ανακοίνωση πως το βοήθημα ισχύει για ΟΛΟΥΣ :''κατά το σχολικό έτος 2011-2012 η Εταιρεία αναλαμβάνει τη δαπάνη των διδάκτρων για την εκμάθηση Ξένων Γλωσσών απο τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους".

Στην ανακοίνωση υπάρχει μάλιστα μία παράγραφος σύμφωνα με την οποία ''ο εργαζόμενος θα εισπράξει ολόκληρο το ποσό που κατέβαλε, προσαυξημένο κατα 45%!.


newsit.gr

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ , ΣΤΟ ... ΚΡΑΝΙΔΙ

Δήμος της Αργολίδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει 200 off shore εταιρείες, με αποτέλεσμα να αντιστοιχεί μία σε κάθε 25 κατοίκους!Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, το Κρανίδι των 5.000 κατοίκων αποτελεί έδρα περισσότερων από 200 off shore εταιρειών. Αιτία είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δυνατότητα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε για “κρυφές” αγοραπωλησίες γης μεγάλης αξίας και μισθώσεις ακινήτων μέσω αυτών των εταιρειών, χωρίς να καταβάλλονται πάντα οι σχετικοί φόροι.

Το φαινόμενο φαίνεται να γιγαντώθηκε σύμφωνα με το Έθνος, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι στην τοπική ΔΟΥ υπηρετούν δύο μόνο υπάλληλοι με φόρτο εργασίας που δεν τους επιτρέπει να κάνουν τέτοιους ελέγχους σε υπεράκτιες.

Τα στοιχεία όσο απίστευτα κι αν ακούγονται, αποτελούν ευρήματα του ΣΔΟΕ, το οποίο ελέγχει τώρα τις εταιρείες αυτές, από τις οποίες 104 είναι ενεργές σήμερα. Ιδιαίτερη έξαρση του φαινομένου φαίνεται να παρουσιάστηκε μετά τους Ολυμπιακούς και να γνώρισε τη μεγαλύτερη άνθηση τη διετία 2007-9.

Σύμφωνα με το Έθνος, τον περασμένο μήνα συνέβη το εξής παράδοξο: Ενώ από το 2003 λίγες ήταν οι υπεράκτιες που πλήρωναν φόρους με τα ποσά που καταβάλλονταν να κυμαίνονται ως 50.000 ευρώ ετησίως, ξαφνικά υπήρξε στροφή 180 μοιρών. Δηλαδή σε διάστημα 25 ημερών καταβλήθηκαν φόροι 280.000 ευρώ.

Αξιωματούχος του ΣΔΟΕ, ο κ. Ν. Λέκκας, αναφέρει ότι "η ανυπαρξία φορολογικών ελέγχων εξέθρεψε το φαινόμενο των εκατοντάδων off shore". Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση τόσων υπερακτίων δεν σημαίνει απαραίτητα φοροδιαφυγή, ωστόσο είναι ένα ενδιαφέρον δείγμα του "πολυμήχανου" Έλληνα.

Επίσης, τονίζεται ότι δεν ανήκουν όλες οι υπεράκτιες σε κατοίκους της πόλης αλλά και επιχειρηματίες - Έλληνες και ξένοι - δικαιούχοι μεγάλων εκτάσεων γης ή επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Όσο για το ρεκορ κατοχής off shore, αυτό ανήκει σε έναν εργάτη, σύμφωνα με το Έθνος, ο οποίος - κάνοντας μεροκάματα σε οικοδομή ή γεωργικές εργασίες - εκπροσωπεί 14 υπεράκτιες εταιρίες!



newsit.gr

Γιαούρτωμα από φοιτητές στον Καστανίδη

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

Επίθεση με γιαούρτια δέχθηκε ο Χάρης Καστανίδης από φοιτητές σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης.


Ο υπουργός Εσωτερικών είχε πάει να παρακολουθήσει την τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν σε κινηματογράφο της πλατείας Αριστοτέλους ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Βενιζέλου φοιτητές πραγματοποιούσαν συναυλία διαμαρτυρίας.

Όταν έγινε γνωστή η παρουσία του υπουργού στον κινηματογράφο ομάδα 100 φοιτητών κρατώντας πανό αλλά και γιαούρτια εισέβαλε στο «Ολύμπιον» και φωνάζοντας συνθήματα γιαούρτωσαν τον Χ.Καστανίδη.


newpost.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΗΡΕ 4 ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ (ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ) ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ...


Με προσόντα το απολυτήριο Λυκείου και την καλή σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών, το δεξί χέρι του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο, Άντα Κιούρκα, κατάφερε να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα και να ανεβαίνει 4 κλίμακες στο μισθολόγιο της μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα!


Με την... βούλα Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα λοιπόν πήρε τέσσερις αυξήσεις σε δέκα μέρες, όταν οι περισσότεροι συνάδελφοί της στο υπουργείο ετοιμάζονται να μην ξαναδούν αύξηση στο μισθό τους ή να βγουν σε εφεδρεία!

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες δίνει μαθήματα... διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων ως εργοδότης στο υπουργείο του. Μπορεί ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας να καταρρέει λόγω των συνεχών οικονομικών μέτρων εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να είναι στα πρόθυρα της «αυτοκτονίας», ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών αποτελεί εργασιακό παράδεισο για τους υπαλλήλους του κ. Βενιζέλου καθώς ο ίδιος δίνει κάθε μέρα –κυριολεκτικά- μισθολογικά κίνητρα στους συνεργάτες του.

Η κυρία Άντα Κιούρκα, στενή συνεργάτιδα του υπουργού ήταν γνωστή ως «σιδηρά κυρία» του ΥΕΘΑ, καθώς η συνεργασία της με τον κ. Βενιζέλο ξεκινά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ως έμπιστη του υπουργού η κυρία Κιούρκα συνέχισε τη θητεία της και στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο κ Βενιζέλος είχε προσλάβει την κ. Κιούρκα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με μισθό 2.600 ευρώ στη θέση της δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου και την ίδια σύμβαση υπέγραψε και στο υπουργείο Οικονομικών.

Όμως, στο υπουργείο Οικονομικών εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας της χώρας και καταιγισμό νέων μέτρων δια στόματος Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα αύξησε το μισθό της και ανέβηκε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες από τις 17-06-11 έως τις 02/08/11. Προφανώς ο μισθός ανέβηκε από τις 2.600 ευρώ, αλλά από τα ΄έγγραφα δεν προκύπτει δυστυχώς το σημερινό του ύψος. Και όλα αυτά, όταν σύμφωνα με τον νόμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι υπουργείων εν γένει επιτρέπεται να ανεβαίνουν μία μισθολογική κλίμακα ανά δύο χρόνια.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του ΦΕΚ που παρατίθενται παρακάτω , οι περίεργες μισθολογικές αλλαγές της κυρίας Κιούρκα υπογράφονται πάντα από τον κ. Βενιζέλο. Επομένως, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την ευθύνη του υπουργού στο εν λόγω ζήτημα που αποτελεί πρόκληση για τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους...

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν ξεχνά να ανταμείψει αδρά τους υπαλλήλους που είναι ικανοί αλλά κυρίως έμπιστοι, έστω και αν στο τέλος αποδεικνύονται μια απλή... γκάφα.

Εκτός από την κυρία Κιούρκα, ο υπουργός είχε και άλλους «δικούς του» ανθρώπους που τον ακολουθούν στη θητεία του ως υπουργό, όπως ο κ. Ηλίας Βεργίτσης, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα εξαιτίας της διπλής γκάφας που έκανε με τα SMS που συμπεριέλαβε σε e-mail με παραλήπτες τα ΜΜΕ. Ο κ. Βεργίτσης ήταν σύμβουλος Τύπου του κ. Βενιζέλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τον τρίτο έμπιστο συνεργάτη του υπουργού, τον κ. Κώστα Βουβάλα.
newpost.gr

ΚΑΛΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΤ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ...

Που την ξέθαψαν την εκπομπή με τον Πάγκαλο δίπλα στον Θεοδωράκη και τον Βενιζέλο... έξω φύλα ρούχα(!) όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας. Από το ψυγείο της ΝΕΤ η εκπομπή του Σπυράκου του Παπαδόπουλου σε μια περίοδο που ο Πάγκαλος έλυνε και έδενε...
και με τον Βενιζέλο δεν ασχολείτο κανένας! Κάτι τέτοια θα βλέπει ο Μπένι και θα νομίζει ότι ο Ταγματάρχης του την έχει στήσει τη δουλειά. Από ασχετοσύνη έγινε, αλλά βγήκε το ρεπορτάζ μας...
fimotro.blogspot.com