Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΞΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ

Ούτε έναν ούτε δύο αλλά .....
έξι αστυνομικοί συνόδεψαν την γυναίκα του Πάγκαλου για να πάει να ψηφίσει στις εκλογές της ΚΕΔΕ στο Caravel. Η κα. Χριστοφάκη αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα απόλαυσε και ένα καφεδάκι στην καφετέρια του ξενοδοχείου. Δεν φτάνει που πληρώνουμε τον Πάγκαλο πληρώνουμε και την γυναίκα του… Η τρόικα να τα ξέρει όλα αυτά άραγε;
tsantiri.gr

ΔΑΝΟΣ ΠΟΛΙΚΟΣ : "ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΩ, ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ"

Ρεσιτάλ θράσους, με αφορμή τις δυσχέρειες της ελληνικής οικονομίας, δίνει δανός ακροδεξιός ευρωβουλευτής που ζητά το νησί της Κω ως υποθήκη.

Ο λόγος που προχωρά σε αυτή τη δήλωση σοκ είναι προκειμένου να εγκρίνει η χώρα του το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Μάλιστα, απόψεις του αναδημοσιεύονται στον δανικό Τύπο.

Ο Μόρτεν Μέσερσμιντ, μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας και ευρωβουλευτής, της ομάδας "Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας", αναφέρει σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας "BT" ότι "αν η Ελλάδα επιθυμεί να δανειστεί εκ νέου από την Ε.Ε., τότε το κόμμα του θα απαιτήσει πιο δραστικά και μη παραδοσιακά μέτρα διασφάλισης".

Συγκεκριμένα προτείνει στην κυβέρνησή του να απαιτήσει το νησί της Κω ως "εγγύηση" ή μάλλον υποθήκη για το δάνειο.

"Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με την μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να μας δώσει ως υποθήκη το νησί της Κω, ώστε όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα" (προφανώς για να πληρωθεί το χρέος), αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, στην οποία παρείχε- για τις "ανάγκες του ρεπορτάζ"- και φωτογραφίες του από την Κω, στις οποίες ποζάρει αναρτώντας σε ιστό τη σημαία της Δανίας.

Ο κ. Μέσερσμιντ εμφανίζεται βέβαιος για την ελληνική χρεοκοπία, λέγοντας ότι "καμία χώρα δεν έχει ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας της, με χρέος άνω του 150% του ΑΕΠ".

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω πολιτικός είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, ενώ το κόμμα του τάσσεται εναντίον των μεταναστών και στον ίδιο τον θεσμό της ΕΕ.
news247.gr

ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ :"Πολλοί καλλιτέχνες είναι υπερικτιμημένοι"


Για τα όνειρα που γίνονται επάγγελμα, «αν επιμείνεις πολύ» μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Πιστεύω στην ζωή που είναι το παν και μετά στην τέχνη. Πολλοί από τους καλλιτέχνες, όμως είναι τρομερά υπερεκτιμημένοι» είπε ο δημοφιλής καλλιτέχνης σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

«Όταν είσαι μέσα στο όνειρό σου παράγεις έργο. Αν δουλέψω πάνω σε κάτι που δεν μου αρέσει, δεν δουλεύω, διεκπεραιώνω» ανέφερε.

«Υπάρχουν αξίες στην Ελλάδα που δεν έχουν παρουσιαστεί. Δεν τολμάει κανείς να προβάλλει τους νέους. Οι νέοι αποκλείονται» τόνισε χαρακτηριστικά.



Πηγή: gossip-tv.gr

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ;

Σε εγρήγορση είναι οι δημοσιογράφοι καθώς προσπαθούν να μάθουν εάν ευσταθούν οι πληροφορίες που θέλουν συγκεκριμένο υπουργό να οδηγείται με δική του θέληση εκτός κυβέρνησης, αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων!

Η συγκεκριμένη είδηση κάνει και το γύρο στην Βουλή, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να επισημαίνουν πως θα είναι... φυσικό επακόλουθο με όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Άλλοι πάλι, δείχνοντας συγκεκριμένες... κατευθύνσεις, λένε πως πηδούν οι υπουργοί από το καράβι πριν "πνιγούν"!

parapolitika.gr

ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΟΣΜΟ ΖΕΙ Ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Δύσκολες ώρες περνάει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος βάλλεται από παντού. Τι Έλληνες, τι Τούρκοι, τι Ελβετοί δημοσιογράφοι προσπαθούν συνεχώς να διαστρεβλώσουν τις δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος είναι αναγκασμένος να βγάζει αυστηρές ανακοίνωσεις μετά από κάθε «σαμποτάζ» που δέχεται- γεγονός το οποίο τον κουράζει ψυχολογικά για αυτό και πέφτει σε αντιφάσεις. Έτσι διέψευσε σήμερα την μονιμότητα του τέλους ακινήτων - όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα ότι το τέλος θα είναι μόνιμο- αλλά και τα περι 70.000 απολύσεων στο Δημόσιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο για... επικρίσεις που δέχθηκε για τα όσα είπε σε συνέντευξή του σε ελβετικές εφημερίδες σχετικά με τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Όσοι λένε ότι ζήτησα να φύγουν 70.000 υπάλληλοι από το δημόσιο, τα λένε αυτά γιατί υπάρχει σύγχυση και αμάθεια, παρατήρησε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84, και επέκρινε ορισμένα μέσα για συστηματική διαστρέβλωση των δηλώσεών του».

Όπως ανέφερε, στη συνέντευξή του ρωτήθηκε αν επιβεβαιώνει τα περί κατάργησης 100.000 θέσεων εργασίας και «εγώ», τόνισε, «απάντησα όχι τόσο πολύ, το πιθανότερο ίσως 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις», κάτι που, όπως επεσήμανε, έχει αναφέρει και ο ΟΟΣΑ (το 10% των 700.000 δημόσιων υπαλλήλων). Ήδη, σημείωσε, 40-50 χιλιάδες βγαίνουν στη σύνταξη, οπότε «προς τι όλες αυτές οι αντιδράσεις και η διαστρέβλωση των λεγομένων μου».

Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε σε όσους «με εγκληματική ελαφρότητα αποδέχονται την προοπτική της χρεοκοπίας». Χρεοκοπία είναι χάος, υπογράμμισε, «και δεν καταλαβαίνω πως μερικοί θέλουν το χάος, εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν πως αν υπάρξει χάος θα έρθουν με το 5% που παίρνουν στις κάλπες» να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, γιατί «υπάρχουν νοσταλγοί του αυταρχισμού στη χώρα».

Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος μάλλον ζει σε παράλληλο κόσμο ξεχνόντας και τι έχει δηλώσει ο ίδιος καθώς με τόσες διαστρεβλώσεις... χάνεται η αλήθεια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος διεψευσε και την «μονιμοποίηση» του τέλους ακινήτων, παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη σχετική τροπολογία από τον υπουργό Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει θέμα μονιμότητας του τέλους ακινήτων» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει σκεφθεί κάτι τέτοιο κανείς ούτε στο οικονομικό επιτελείο ούτε στην κυβέρνηση.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η φορολογία έχει αγγίξει τα όριά της και θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους.
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε συστράτευση πολιτικών δυνάμεων, τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά κατά των εκλογών αυτή τη χρονική στιγμή.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες, όταν - οι δημοσιογράφοι έγραψαν- ότι ο κ. Πάγκαλος αποκάλεσε τους Έλληνες τεμπέληδες, στην Χουριέτ, εξυμνόντας του Τούρκους πολίτες, αναγκάστηκε να βγάλει και πάλι ανακοίνωση για διαστρέβλωση των λεγομένων του έχοντας εκνευριστεί αφάνταστα για τις παραποιήσεις στην συνεντευξή του.

Τόσο μεγάλος είναι ο «πόλεμος» που δέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που... μάλλον έχει φτάσει σε σημείο να διαστρεβλώνει τον ίδιο του τον εαυτό.

Και επειδή πίσω από όλα, στο βάθος βρίσκεται ο... ΣΥΡΙΖΑ, ας μην ξεχνιόμαστε. Δεν παρέλειψε λοιπόν ο κ. Πάγκαλος να εξαπολύσει, σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Κλείνουν 11 ξενοδοχεία στην Αθήνα, γιατί οι εκλεκτοί του κ. Τσίπρα τα κατέστρεψαν» δήλωσε.

Ελπίζουμε να μην ανακοινώσει αύριο ότι και η δήλωση για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν έμπνευση των δημοσιογράφων...

Α.Γ.

newpost.gr

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ... ΛΙΝΤΖΕΡΗ


Άγριο επεισόδιο με πρωταγωνιστές περίπου δέκα πολίτες συνταξιούχοι κατά κύριο λόγο, έλαβε χώρα πριν από λίγο έξω από υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας σε κεντρική περιοχή της Νίκαιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής στη Β' Περιφέρεια Πειραιά, Δημήτρης Λιντζέρης δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες και προπηλακίστηκε έξω από το υποκατάστημα, στο ΑΤΜ από το οποίο προσπαθούσε να σηκώσει χρήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο βουλευτής φυγαδεύτηκε από τον αστυνομικό του φρουρό ενώ λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.





Πηγή: fimotro.blogspot.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΑΠΑΓΩΓΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΚΟΡΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-



ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στα Γιάννενα από την απαγωγή μιας φοιτήτριας, κόρης πρώην Δημάρχου της πόλης, που σπούδαζε στην Καστοριά. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν η νεαρή κοπέλα που σπουδάζει στο τμήμα των δημοσίων σχέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, βγήκε για ποτό με μια φίλη της στην Καστοριά.



Τότε χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο και μια άγνωστη φωνή, την ενημέρωσε ότι είχε κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έπρεπε να παραλάβει η ίδια από εταιρεία courier στην περιοχή. Η φοιτήτρια ρώτησε αν μπορούσε να πάει να το παραλάβει εκείνη την ώρα και η απάντηση ήταν καταφατική. Η κοπέλα ξεκίνησε αμέσως, αλλά από τότε τα ίχνη της χάθηκαν.


Η ώρα περνούσε και η φίλη της ποφάσισε να ειδοποιήσει τον πατέρα της. Όμως πριν εκείνος απευθυνθεί στην αστυνομία, του τηλεφώνησαν οι απαγωγείς από το κινητό της κόρης του και ζήτησαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ!!! για να την απελευθερώσουν.
Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή, οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Εν τω μεταξύ στην Καστοριά εντύπωση προκαλεί η άκρα μυστικότητα με την οποία διενεργούνται οι έρευνες.thebest.gr

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΤΡΩΓΕ ΣΕ ΧΑΣΑΠΟΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Χθες, την ώρα που οι Έλληνες άκουγαν τα νέα μέτρα κι ένιωθαν σαν τους αιχμάλωτους των Ρωμαίων όταν τους πετούσαν στο Κολοσσαίο, για να τους φάνε τα λιοντάρια, ο «εξαφανισμένος» πρωθυπουργός διασκέδαζε με την οικογένειά του στην σικ χασαποταβέρνα της Κηφισιάς «Τηλέμαχος» (από τα καλύτερα στέκια κρεατοφαγίας).

Έδειχνε άνετος και ήταν μαζί με την Άντα και την κόρη του, ενώ γύρω, τον φρουρούσαν μια ντουζίνα σωματοφύλακες.

Ο ΓΑΠ προσέχει πολύ τη διατροφή του και τρώει συνέχεια πρωτεΐνες, ψητά κρέατα και ψάρια, (καθώς και ομελέτες μόνο με ασπράδια για την ενίσχυση των μυών), ενώ έχει μεγάλη αδυναμία και στο σούσι. Μπορεί ο ελληνικός λαός να αναρωτιέται που είναι ο πρωθυπουργός του, καθώς δεν τον βλέπει πια πολύ συχνά τελευταία, οι θαμώνες των καλών εστιατορίων στα βόρεια προάστια όμως , τον συναντούν τακτικά.

Αυτήκοος μάρτυρας ανέφερε ότι πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος σχολίαζε μάλιστα ότι παρά την κρίση, οι ταβέρνες είναι γεμάτες. Προφανώς οι ταβέρνες που επισκέπτεται ο Γιώργος στην Κηφισιά είναι γεμάτες, αλλά κάτι τέτοιες βαθυστόχαστες διαπιστώσεις κάνει και μετά ρίχνει τσεκούρια στο λαό που νομίζει ότι αντέχει ακόμα.

www.antinews.gr

NewsIt.gr: Συναγερμός για δορυφόρο που πέφτει στη γη

ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ , ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΟΚΑΝΑ

Διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, γίνοταν σε καφενείο, παραπλεύρως του ΟΚΑΝΑ, στον Πειραιά.Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών, εντόπισαν και συνέλαβαν στο συγκεκριμένο κατάστημα μετά από πληροφορίες, επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και την ιδιοκτήτρια του καφενείου, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ηρωϊνη βάρους 14,5 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη 1,4 γραμμαρίων, ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι με ακατέργαστη κάνναβη, τρία δισκία υπνοστεντόν, το χρηματικό ποσό των 831 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.





newsit.gr

TO PHOTOSHOP ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΟΥΡΗ



Ένα από τα μεγάλα όνειρά της φαίνεται πως πραγματοποίησε η Μαρία Τσουρή που έκανε την πρώτη έκθεση ζωγραφικής της στο Yabanaki.της Βάρκιζας
Με ένα μαύρο εφαρμοστό φόρεμα και ψηλές γόβες, η Μαρία Τσουρή βρέθηκε ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς της που έδωσαν το “παρών” στην έκθεση ζωγραφικής που έκανε για να παρουσιάσει τους πίνακές της. Η αθλήτρια του πόλο, μετά το dancing και τους αγώνες στην πισίνα έπιασε το πινέλο και παρουσίασε χθες ένα δείγμα από τη δουλειά της.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη, που έχει κρατήσει φιλικές σχέσεις με την Μαρία απο το “Dancing with the stars”, η Μάντα Παπαδάκου, η Αννίτα Ναθαναήλ, η Θέλξη, τα κορίτσια από την ομάδα πόλο, στην οποία παίζει η Μαρία και πολλοί άλλα. Από το πλευρό της δεν έλειπε και ο σύντροφός της, ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Παναγιώτης Βασιλόπουλος

ΚΟΤΣΙΡΑΣ : "ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ , ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ"


Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιάννης Κότσιρας, μέσω Facebook, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Ο γνωστός καλλιτέχνης επεφύλασσε μια «επιθετική» καλημέρα, αποτυπώνοντας στο status του στην ιστοσελίδα το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Έκανε λόγο για «παρανομίες», για «εθνικό ξεπούλημα της χώρας» καλώντας τους κυβερνώντες να παραιτηθούν δίνοντας την εξουσία στους πολίτες.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο μουσικοσυνθέτης:

«Καλημέρα σε όλους. Η κυβερνητικοί πολιτικοί δεν είναι ανίκανοι. Δεν είναι ηλίθιοι. Δεν είναι αργόστροφοι. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν... Δεν αγωνίζονται για τη σωτηρία της χώρας μας. Αγωνίζονται για να μην αποκαλυφθούν οι συμφωνίες και οι παρανομίες που έκαναν αυτοί και οι προκάτοχοί τους. Αγωνίζονται για το Εθνικό Ξεπούλημα της χώρας μας, στους συνεταίρους τους, τραπεζίτες, εργολάβους και χρηματιστές. Με λίγα λόγια δεν πάσχουν από Εθνική Βλακεία. Απλά συμμετέχουν σε Εθνική Μειοδοσία. Να παραιτηθούν τώρα. Η εξουσία σε Έλληνες. Η εξουσία στον πολίτη. Και πάλι καλημέρα σας...».


Β.Β.
newpost.gr

ΤΑ 10 ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ... ΑΒΑΤΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Την ώρα που η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες εξαγγέλει συνεχώς και νέα δυσβάσταχτα μέτρα, την ώρα που απαιτούνται και άλλες θυσίες από τη νέα γενιά και όταν η αναλγησία ενός κράτους μεταφράζεται σε επιπλεον φορολογία ακόμα και στους μη έχοντες και παθούντες, τα βουλευτικά προνόμια σαν άλλο «Ευαγγέλιο» μένουν ανέγγιχτα.

Τα προνόμια των βουλευτών

Η μηνιαία αποζημίωση τους είναι περίπου 6.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι η επικείμενη αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να παρασύρει προς τα πάνω και τους μισθούς των βουλευτών.

Οι βουλευτές υπόκεινται και σε κρατήσεις για τον κλάδο σύνταξης (6,67%) και υπέρ του κόμματος μέχρι και 20%. Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι 10%, ενώ στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ 20%.

Οι βουλευτές λαμβάνουν δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ύψος των μηνιαίων απολαβών τους, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας κατά το ήμισυ.

Η βουλευτική αποζημίωση φορολογείται αυτοτελώς σε ολόκληρο το ποσό, δηλαδή το εισόδημά τους αυτό δεν προστίθεται κατά την εκκαθάριση στα άλλα εισοδήματα που έχουν και για τα οποία φορολογούνται.

Οι Επιτροπές

Οι «300» έχουν επιπλέον οικονομικά κέρδη με τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Συγκεκριμένα οι παρόντες στις συνεδριάσεις των επιτροπών αλλά και τα μέλη των αποστολών της Βουλής στο εξωτερικό λαμβάνουν αποζημίωση ίση με το 1/20 των απολαβών τους ανά παρουσία, δίχως να φορολογούνται τα ποσά αυτά, δηλαδή περί τα 300 ευρώ με μικρές κρατήσεις.

Οι παροχές

Κατά τα λοιπά οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι λαμβάνουν αξιοσέβαστα ποσά για την οργάνωση του γραφείου τους. Συγκεκριμένα για τους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς είναι ίσο με το 20% της αποζημίωσής τους (1.200 ευρώ) και για τους βουλευτές της περιφέρειας είναι ίσο με το 25% (1.500 ευρώ).

Για τα έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ, στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ, ενώ στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ.

Οι ατέλειες

Κάθε μήνα οι βουλευτές λαμβάνουν ποσό που δικαιολογεί 1.000 επιστολές, ενώ αυτό διπλασιάζεται την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Αναφορικά με σταθερά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς παρέχονται επτά με οκτώ τηλεφωνικές συνδέσεις. Η ατέλεια βαρύνει τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet.

Όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών.

Στέγαση

Οι βουλευτές από την επαρχεία έχουν τη δυνατότητα να μένουν σε ξενοδοχείο ή σε διαμέρισμα της επιλογής τους και γιʼ αυτό λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ.


newpost.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΣΕ ΕΙΔΟΣ




Δεν έχω να σας δώσω άλλους φόρους! Ελάτε να πληρωθείτε σε είδος!» Δεν είναι μόνο η ευρηματικότητα του μηνύματος, αλλά και το ότι το υπογράφει η ιδιαίτερα δημοφιλής Αντζυ Σαμίου!
Το μήνυμα που ανήρτησε η τραγουδίστρια στον λογαριασμό της στο Twitter προκάλεσε σούσουρο στη διαδικτυακή κοινότητα, με τους φίλους της να το ερμηνεύουν ποικιλοτρόπως.

Η εκρηκτική τραγουδίστρια, που στο προφίλ της έχει βάλει την ελληνική σημαία επάνω στη φωτογραφία της, άναψε φωτιές με το σχόλιο που έκανε στον τοίχο της: «Δεν έχω να σας δώσω άλλους φόρους! Ελάτε να πληρωθείτε σε είδος». Οι θαυμαστές και φίλοι της έσπευσαν να απαντήσουν με πιπεράτο χιούμορ και εμπνευσμένοι από τα σουξέ της: «Εκεί που χρωστάω πιο πολύ θέλω να νιώσω το φιλί…», «Αντζυ, σώσε μας…» και αρκετά παρόμοια σχόλια.

Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η έκτακτη εισφορά και τα νέα φορολογικά μέτρα φαίνεται πως… έβγαλαν για τα καλά από τα ρούχα της την πασίγνωστη τραγουδίστρια, η οποία συχνά πυκνά γράφει στον τοίχο της διάφορα σχόλια που αφορούν την ισχύουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας μας. Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γράψει: «Δραχμή… μεγάλη τρομοκράτισσα…»

Βέβαια, αυτή τη φορά το σχόλιό της προκάλεσε σάλο, αφού αναφέρει πως αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους με χρήματα παρά μόνο με είδος! Αν και η Αντζυ Σαμίου δεν διευκρινίζει τι είναι αυτό το «είδος» που προσφέρει αντί χρημάτων, τα οποία δεν διαθέτει, και προκειμένου να μη βρεθούν κάποιοι πονηροί καλοθελητές που βγάζουν εύκολα συμπεράσματα, να σας πληροφορήσουμε ότι η Αντζυ Σαμίου, εκτός από άφθονο χιούμορ, διαθέτει… βαρύ χέρι και αρκετές γνώσεις στις πολεμικές τέχνες.


«Επειδή θα ειπωθούν πολλά, η Αντζυ ανήκει στην κατηγορία των πολιτών που έχουν απηυδήσει με τη νέα οικονομική πολιτική. Φυσικά δεν εννοεί αυτό που καταλαβαίνετε, αλλά ότι είναι διατεθειμένη να πληρώσει με ένα χεράκι ξύλο» αναφέρει στην «Espresso» άτομο του φιλικού της περιβάλλοντος.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ , ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Με προϋπηρεσία στο δελτίο της ΝΕΤ και την Εμπολέμη Ζώνη του Σωτήρη Δανέζη, η Ειρήνη Ζαρκαδούλα μπορεί να παινεύεται ότι έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα από την Όλγα Τρέμη και την Μαρία Χούκλη μαζί. Στο Ιράν την παρακολουθούν γύρω στα 60 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Η ανταποκρίτρια της κρατικής τηλεόρασης του Ίραν, IRRIN, έκανε την εμφανισή της για πρώτη φορά, τον περασμένο Μάιο, στη μεγάλη “επανάσταση της πλατείας”. Μια λέπτη γυναίκα με την μουσουλμανική μαντίλα μετέφερε τον παλμό των αναγκτισμένων, τις εξελίξεις της χώρα μας, τηρώντας τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη της στο περιοδικό DOWN TOWN, και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Χαρισόπουλο, λέει πως το να καλύπτει το κεφάλι της είναι επαγγελματικά “προαπαιτούμενο”: “Από τη στιγμή που δέχτηκα να συνεργαστώ με το IRRIN ήξερα ότι μπροστά απο την κάμερα έπρεπε να φοράω μαντίλα. Εφόσον τα ρεπορτάζ μου μεταδίδονται στο Ιράν, οφείλω να σεβαστώ ότι είμαι εκεί, είμαι γυναίκα και πρέπει να φαίνεται μόνο το πρόσωπο μου”.

newsit.gr

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ , ΛΟΓΩ ... ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη για την αγωγή που είχε καταθέσει ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατά του Πάνου Καμμένου γιατί ο γραμματέας της έδρας διέκοψε για να κάνει στάση εργασίας!!!

Στο κτίριο 4 της Σχολής Ευελπίδων έγινε σήμερα άγριο επεισόδιο μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του δικηγόρου του Τσουκάτου.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για στημένη δίκη και εξαπέλησε άγρια επίθεση στο προεδρείο. Οι ψυχραιμότεροι κράτησαν τον Πάνο Καμμένο να μην πλακώσει στον ξύλο τον δικηγόρο του Τσουκάκου, Γκούσκο.


newpost.gr

ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ Η ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ !!!


Η Kάτια Δανδουλάκη βρίσκεται χρόνια στον χώρο της υποκριτικής και μάλιστα σε ότι πρωταγωνιστεί γίνεται επιτυχία. Μπορεί να έχει εμπειρία σε αυτό που κάνει, ωστόσο υπάρχει και η πρώτη φορά για όλα.

Έτσι, πριν μερικά χρόνια και λίγο πριν ανέβει στην σκηνή για να ερμηνεύσει τον ρόλο της, έπαθε… κρίση πανικού. Για τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία μίλησε η ίδια στο περιοδικό Down town.

«Μια φορά στη ζωή μου έπαθα κρίση πανικού, όταν έκανα το μονόλογο του Τζόρνταν. Ήταν πρεμιέρα και είχε μαζευτεί από κάτω όλο το ελληνικό θέατρο για να με στηρίξει. Την ώρα που ξεκινούσα ένιωσα ένα περίεργο μούδιασμα, μια περίεργη ζαλάδα, δεν θυμόμουν καν πώς άρχιζε το κείμενο. Τότε είπα στον εαυτό μου ή εγκαταλείπω τώρα ή θα κάνω αυτό που θέλει η ψυχή μου», δήλωσε η γνωστή ηθοποιός, που κατάφερε να βγάλει εις πέρας το ρόλο της τη συγκεκριμένη βραδιά παρά την αδιαθεσία που ένιωσε.





Πηγή: gossip-tv.gr

ΤΙ ΕΡΓΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ;

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΑΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ!!




Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που σφαγιάζει τους μισθούς και τις συντάξεις στο Δημόσιο, την ώρα που καταδικάζει εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα… Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εκατομμύρια Έλληνες μετρούν τα ευρώ που έχουν στην τσέπη τους για να «βγάλουν» μία...
μέρα ακόμη, κυκλοφορεί με την θωρακισμένη BMW 840!!!

Μέσα στη χλιδή… Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελές, με όλες τις ανέσεις (μέχρι και τηλεόραση έχει μέσα ο κ. υπουργός), το κόστος του οποίου, μαζί με το κόστος θωράκισης φτάνει, αν δεν υπερβαίνει, τα 750.000 ευρώ!

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είχε παραγγείλει ο προκάτοχός του, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Λίγη αιδώς, Αργείοι…

Αν κοιτάξετε, κ. υπουργέ, έξω από το παράθυρο τις λιμουζίνας σας, αξίας 750.000 ευρώ, θα δείτε στα πεζοδρόμια δεκάδες επαίτες με μικρά παιδιά, θα δείτε πρόσωπα απεγνωσμένων ανθρώπων, θα δείτε ανθρώπους να παραμιλάνε… Και εσείς διαβάζετε αμέριμνος μέσα στη χλιδή, την εφημερίδα σας… Δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να απαντήσετε για την ακριβή αξία του αυτοκινήτου;


Εμείς είχαμε συνηθίσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ευαγγελίζονται την «αλλαγή»… Κυκλοφορούσατε με Skoda, Fiat και άλλα μικρότερης αξίας αυτοκίνητα… Τώρα πώς μεγαλοπιαστήκατε έτσι;

Ντροπή!

Και μία τελευταία ερώτηση, κ. υπουργέ: Γιατί τέτοια ανησυχία για έναν υπουργό Οικονομικών και κυκλοφορεί με θωρακισμένη λιμουζίνα, τέτοιας αξίας; Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά και εσείς που το χρησιμοποιείτε, φοβάστε τίποτα; Μήπως φοβάστε την οργή του λαού;

Ντροπή!

Ντροπή για μία σοσιαλιστική κυβέρνηση να παίρνει χρυσό βραβείο στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό…

Και το καλύτερο σας το φυλάξαμε για το τέλος… Ξέρετε ποιος το πληρώνει αυτό το υπερπολυτελές αυτοκίνητο; Εμείς φυσικά!

Ο ελληνικός λαός που δεν έχει καλά-καλά ούτε να φάει, πληρώνει και τις χλιδάτες ορέξεις του κ. Βενιζέλου! Αίσχος, κύριοι… Δεν έχετε πια ούτε τσίπα αξιοπρέπειας πάνω σας;
prionokordela
Super Comments





Πηγή: http://www.supercomments.gr

... "ΕΘΛΙΒΗ" Ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Με μια ολιγόλογη δήλωση, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει εύγλωττα τη θλίψη του για τις χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου:

«Άκουσα τον κ. Βενιζέλο να δηλώνει ότι η χώρα βρίσκεται υπό διεθνή εποπτεία.
Θλίβομαι.
Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στις 8 Ιουνίου, ο κ. Πρωθυπουργός είχε ισχυριστεί σε έντονο ύφος μάλιστα ότι δεν πρόκειται περί διεθνής εποπτείας αλλά περί τεχνογνωσίας.
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
Πού βρίσκεται;
Στην τεχνογνωσία ή στη διεθνή εποπτεία;»

newpost.gr

ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΑΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΕΣ...

Τα λεχθέντα του Ηλία Μόσιαλου, χθες, περί προνομίων των βουλευτών, ενόχλησαν τόσο πολύ κάποιους εκ των συναδέλφων του, οι οποίοι (θεωρώντας προφανώς ότι σπάει την... ομερτά) του επιτέθηκαν λεκτικά στο εντευκτήριο της Βουλής.


Πρώτος ο Γιάννης Διαμαντίδης: «Είναι απαράδεκτα αυτά που λες. Προσβάλλεις τους Υπουργούς και τους βουλευτές. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία, απολογούμαστε συνεχώς και εσύ έρχεσαι και μιλάς για βουλευτικά προνόμια».

Τη σκυτάλη πήρε η Σούλα Μερεντίτη: «Το εντευκτήριο είναι χώρος προνομίων βουλευτών», είπε και αποχώρησε (μεγαλοπρεπώς) από το χώρο.

Ο Μόσιαλος δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και πήγε για καφέ στο καφενείο της Βουλής, μαζί με τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργο Ελενόπουλο.

Στο εντευκτήριο έσπευσε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ο οποίος φέρεται να έκανε τη διφορούμενη δήλωση «είμαι λαϊκός πρόεδρος και είμαι με τους λαϊκούς βουλευτές».

Μπορεί να διαφωνούμε σε αρκετά με τον Η. Μόσιαλο- δεν κατανοούμε όμως προς τι η αγανάκτηση των βουλευτών. Μήπως δεν έχουν προνόμια; Αν όντως το πιστεύουν, ας βγούνε στις εκλογικές τους περιφέρειες να το πούνε και ας υποστούν τις... συνέπειες.

Και μιας και μιλάνε για εκλογικές περιφέρειες, θυμίζουμε ότι η Σούλα Μερεντίτη εκλέγεται στα Τρίκαλα- ιδιαίτερη πατρίδα του Ηλία Μόσιαλου.

Αν είμασταν κακεντρεχείς, θα λέγαμε ότι έχει κάθε λόγο να...ανησυχεί, αλλά δεν είμαστε...

newpost.gr

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ


Καθημερινά λέγονται πολλά και γράφονται πολλά. Ποιά από όλα αυτά ισχύουν και ποια είναι απλώς άλλη μια φήμη;

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι η Ελένη Μενεγάκη συζήτησε με πάνω από 20 άτομα ψάχνοντας ανάμεσά τους τους πιθανούς συνεργάτες της για τη φετινή σεζόν. Το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε ως είδηση, και μάλιστα σίγουρη, ότι μία από τους καινούργιους συνεργάτες της Ελένης θα είναι η δημοσιογράφος Σοφία Χουντάση. Το PEOPLE επικοινώνησε μαζί της το ίδιο απόγευμα και εκείνη δήλωσε χαρακτηριστικά – και με μεγάλη προσοχή: «Δεν έχω υπογράψει κάτι. Το ότι έκανα δοκιμαστικό δεν σημαίνει τίποτα. Ό,τι κι αν έχουμε συζητήσει, από τη στιγμή που δεν έχουμε υπογράψει ακόμη δεν υπάρχει καμία συμφωνία». Παρελθόν για την εκπομπή αποτελεί ο Άρης Καβατζίκης, του οποίου η αναμονή για το αν θα συνεργαζόταν ή όχι παρατάθηκε μέχρι και τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Στον αέρα της εκπομπής θα βρίσκονται και φέτος ο Τάσος Τεργιάκης, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και ο Γρηγόρης Γκουντάρας. Η Άση Μπήλιου σαφώς και θα βρίσκεται ανάμεσα στους συνεργάτες (η εκπομπή της Stars System θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου), αφού το κοινό την ξεχωρίζει, όπως και ο διαιτολόγος Τάσος Παπαλαζάρου αλλά, όπως ειάπώθηκε, «Προφανώς θα εμφανίζεταιμόνο μία φορά την εβδομάδα, αφού η ώρα της εκπομπής είναι απαγορευτική για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις». Αυτές τις ημέρες η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται στην αναζήτηση ενός ακόμη προσώπου, και δεν αποκλείεται να καταλήξει στη Λάουρα Νάργες για να πάρει θέση στο πάνελ. Επίσης, ποτέ δεν έγινε πρόταση στον Σπύρο Λάμπρου να συμμετάσχει στην εκπομπή, ο οποίος έχει τη θέση του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.



Πηγή: yupi.gr/People

ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

Επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς αρ. 29. Ν.3986/2011






Του κατοίκου……………με ΑΦΜ………….

ΠΡΟΣ Την Δ.Ο.Υ

Για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς
ποσού ευρώ

Δηλώνω και με την παρούσα ότι η επιβληθείσα, δυνάμει της υπ' αρ.... ειδοποίησης, σε βάρος μου έκτακτης εισφοράς αρ. 29 Ν.3986/2011 ποσού ευρώ
(υπ' αρ. χρημ. καταλ ) ΔΕΝ είναι σύννομη, διότι η διάταξη αυτή δεν
είναι δυνατό να εφαρμοσθεί, αντιβαίνουσα σε ρητές συνταγματικές διατάξεις.
Ειδικότερα:

Α. Η υπό της άνω διατάξεως επιβολή αναδρομικής φορολογικής επιβάρυνσης

Δια της εν λόγω διατάξεως αρ. 29 Ν.3986/2011 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 (διαχειριστικής χρήσης 2010) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000,00 €.
Δηλαδή διώκεται εν έτει 2011 η επιβολή φορολογικής επιβάρυνσης για ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του έτους 2010.
Συνεπώς η επιβληθείσα εισφορά αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 αρ. 78 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από τις προθεσμίες του οικονομικού έτος κατά το οποίο επιβλήθηκε.

Β. Η υπό του αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.

Στην παρ. 2 του ιδίου αρ. 29 Ν.3986/2011 καθορίζεται ο τρόπος κλιμακώσεως της εκτάκτου εισφοράς, εκκινώντας από το ποσό των 120 € για ετήσιο συνολικό εισόδημα 12.001,00 € και άνω.
Εντούτοις, η καθιερούμενη στην άνω διάταξη κλίμακα προσκρούει στην κατοχυρωθείσα δια της παρ. 5 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας κατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα 12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά .
Σημειωτέον ότι αντίστοιχη παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας παρατηρείται σε όλα τα κλιμάκια εισοδήματος, βάσει των οποίων υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, δηλαδή για διαφορές 1 μόνο ευρώ ο φορολογούμενος υπόκειται σε πολλαπλάσια επιβάρυνση.

Γ. Η υπό της ίδιας διατάξεως παραβίαση, πολλαπλή μάλιστα, της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως .

Γ1.Η εν λόγω εισφορά καταλαμβάνει και έσοδα απαλλασσόμενα της φορολογίας επ' ονόματι των φυσικών προσώπων ή αυτοτελώς φορολογηθέντα με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης (π.χ. μερίσματα, τόκοι κλπ), τα οποία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου φορολογουμένου εάν θα περιληφθούν στην υποβαλλόμενη υπ' αυτού δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αντίστοιχου έτους.
Ωστόσο, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς και επί των άνω εσόδων συνιστά παραβίαση της θεσπισθείσας δια της παρ.2 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά την οποία « οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».
Και τούτο διότι ο συνυπολογισμός των εν λόγω εσόδων άγει σε προφανή άνιση μεταχείριση τον φορολογούμενο που περιέλαβε αυτά στη δήλωση του και αυτόν που εξίσου νομίμως (δεδομένου ότι δε θεσπίζεται σχετική υποχρέωση δηλώσεως αυτών) δεν τα δήλωσε καθόλου.
Γ2. Ετέρα παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας αποτελεί ασφαλώς και η υπό της άνω διατάξεως επιβολή της εισφοράς μόνο σε φυσικά πρόσωπα, ενώ τα νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τεκμήριο έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερα φοροδοτική ικανότητα, δεν υπάγονται στην άνω εισφορά, εξαιρούμενα οιασδήποτε συμμετοχής στο εκτάκτως επιβαλλόμενο φορολογικό βάρος.

Δ. Η δια της περ. 5 παρ.5 αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση του αρ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας.

Στην εν λόγω περ. 5 παρ. 5 του άνω αρ. 29 Ν. 3986/2011 προβλέπεται ρητώς ότι η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που βεβαιώνεται κατά τις διατάξεις της παρ. 5 αυτού.
Εντούτοις, η εν λόγω πρόβλεψη αντίκειται ευθέως στην διάταξη της παρ. 1 αρ. 20 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας, η οποία καταλαμβάνει και την προσωρινή προστασία, καθιερούμενη από την διάταξη του αρ. 2 Ν.820/1978, η οποία, ως γενική διάταξη περί αναστολής εισπράξεως αμφισβητούμενου με προσφυγή φόρου, έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.
Για τους παραπάνω λόγους η ως άνω διάταξη αρ. 29 Ν.3986/2011 περί επιβολής έκτακτης εισφοράς, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ως αντικείμενη στις προαναφερθείσες Συνταγματικές διατάξεις, δεδομένου ότι σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν νοείται ανατροπή της κατάστασης που διαμορφώθηκε κατ' εφαρμογή των νόμων αυτής, άγουσα κατ' ουσία σε κατάλυση αυτών.

Κατόπιν τούτου, υπείκων στην αδήριτη ανάγκη αποφυγής δυσμενών συνεπειών, προβαίνω σήμερα στην καταβολή του ποσού των
ευρώ ……. ..αφορώντος (την πρώτη εκ των προβλεπομένων του άνω αρ. 29
Ν.3986/2011 ……………. Δόσεων) ή (το σύνολο) της επιβληθείσας σε βάρος μου εισφοράς συνολικού ποσού ……………. με την ρητή επιφύλαξη της αναζητήσεως του ποσού τούτου ως και των λοιπών καταβληθησομένων δόσεων της άνω εισφοράς δια παντός νομίμου μέσου ή διαδικασίας και δυνάμει αποφάσεως οιασδήποτε διοικητικής Αρχής ή Δικαστηρίου.










Με την προσήκουσα τιμή

Ο καταβάλλων με επιφύλαξη



φορολογούμενος

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΜΠΕΡ ΑΛΕΡΤ

ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

2

"ΕΞΩ" Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ...


Ελεύθερος και ωραίος, ο επιχειρηματίας Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος κατέθεσε αίτηση αναστολής και ακύρωσης της καταδικαστικής απόφασης που εκκρεμούσε εις βάρος του για οφειλές προς το Δημόσιο (300.000 ευρώ).

Ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί την Τρίτη ελεύθερος για τα "στημένα" λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, ωστόσο παρέμεινε στη ΓΑΔΑ, λόγω της παλιάς απόφασης.

Ωστόσο, την Τετάρτη το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της ποινής και άφησε ελεύθερο τον πρώην ισχυρό άνδρα της Καβάλας, με εγγύηση 20.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Σε 10-15 ημέρες το δικαστικό συμβούλιο θα να εκδώσει με βούλευμά του την απόφασή του, για τον εάν ο Μάκης Ψωμιάδης θα οδηγηθεί στη φυλακή, όπως ζήτησε η εισαγγελέας, Αθηνά Θεοδωροπούλου ή θα αφεθεί ελεύθερος με όρους (χρηματική εγγύηση 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του), όπως είπε ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασσίμης για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Μάκης Ψωμιάδης έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση και υποστηρίζει ότι είναι θύμα πλεκτάνης. Μάλιστα θέλοντας να αποδείξει την αθωότητά του είπε στον ανακριτή: "αν δεν με πιστεύετε βάλτε μου τον ορό της αλήθειας".


news247.gr

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛ


Τα τελευταία λεπτά η είδηση που τρέχει στους διαδρόμους του ΔΟΛ είναι ότι o Παντελής Καψής παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, στην οποία είχε μετακίνηθεί πριν λίγο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Καψής θα παραμείνει στο ΔΟΛ ως αρθρογράφος. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση και λόγω του χρηματιστηρίου, καθώς ο Καψής ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Στη θέση του αναμένεται να επιστρέψει ως διευθύνων σύμβουλος ο κ. Ψυχάρης.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί είναι ότι ο Π. Καψής διαφώνησε με τον τρόπο χειρισμού των οικονομικών του συγκροτήματος- οικονομικών που δεν διέρχονται περίοδο παχέων αγελάδων. Η παραίτησή του, καταδεικνύει ανάγλυφα το πρόβλημα που υπάρχει και ενδεχομένως σκιαγραφεί και το μέλλον του ΔΟΛ.

Θυμίζουμε ότι ο Βίκτορας Ρέστης, εκ των μετόχων του ΔΟΛ, κωφεύει εδώ και μήνες στην ένεση των 20 εκατ. ευρώ που ζητάει ο Ψυχάρης.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ Vitamin

Τέλος στην ζωή του έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Vitamin, Μιχάλης Κριάδης πηδώντας από το μπαλκόνι του γραφείου του στο Μαρούσι. Σύμφωνα με την αστυνομία σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Κριάδης άνοιξε το παράθυρο στο γραφείο του και πραγματοποίησε βουτιά θανάτου από τον τέταρτο όροφο.
Η εταιρία Vitamin δραστηριοποιούνταν στον χώρο του κινηματογράφου και συνεργαζόταν στενά με την Audiovisual. Ο ισολογισμός του 2010 για την εταιρεία εμφάνισε ζημιά της τάξεως των 400.000 ευρώ, ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές έφταναν τις 576.000. Η Vitamin βάσει του ίδιου ισολογισμού είχε προς είσπραξη στις 31 Δεκεμβρίου του 2010 4,8 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 2,8 ήταν σε μεταχρονολογισμένες επιταγές.


Πηγή: iefimerida/Newpost

ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ... ΝΥΦΕΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ... ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε η Ανγκελα Μέρκελ στον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος ξεκίνησε τη Δευτέρα την τετραήμερη επίσκεψή του στη Γερμανία. Οι δύο ηγέτες επέμειναν στις πάγιες θέσεις τους όσον αφορά στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, με τον Γκιουλ να δηλώνει από το Βερολίνο ότι εξακολουθεί να επιθυμεί την πλήρη ένταξη της χώρας του στην ΕΕ και τη Γερμανίδα καγκελάριο να προκρίνει μια "προνομιακή σχέση" βασισμένη στο εμπόριο.
Ο Γκιουλ απέσπασε από το Βερολίνο και, συγκεκριμένα, από τον Γερμανό πρόεδρο, Κρίστιαν Βουλφ, τη στήριξη στο θέμα των αδειών θεωρήσεων εισόδου της ΕΕ για όσους ταξιδεύουν σε αυτήν από την Τουρκία, ωστόσο, ο Βουλφ υπεραμύνθηκε των κανόνων που θέτουν ως προϋπόθεση οι νύφες από την Τουρκία να γνωρίζουν γερμανικά προτού τους επιτραπεί η είσοδός τους στη χώρα. Σχετικά με την τουρκική ένταξη στην ΕΕ, ο Βουλφ δήλωσε υπέρ αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν σοβαρά σημεία τριβών, όπως το Κυπριακό και τα ελλείμματα σε ό,τι αφορά στο κράτος δικαίου και την προστασία των μειονοτήτων.


onalert.gr

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!!!




Ο Παναγιώτης Θ. Αγγελόπουλος, πρωτότοκος γιος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, υπογράφει ένα κείμενο στην εφημερίδα Athens Voice με τον τίτλο "Η Εποχή των Τεράτων" με το οποίο καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το διεφθαρμένο και ξενόφερτο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που έφερε την Ελλάδα στην εξαθλίωση και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Και τάσσεται υπέρ μιας λαϊκής εξέγερσης που θα απονομιμοποιήσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα οδηγήσει σε μια όξυνση της αντικαπιταλιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς με το διεφθαρμένο αστικό καθεστώς.
Το πλήρες κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στις 13/9 στην Athens Voice είναι το εξής:
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ
Στις 25 Μάη ξέσπασε στην πλατεία Συντάγµατος ένα µαζικό πολιτικό κίνηµα αντίστασης και χειραφέτησης, που αποτέλεσε µια κρίσιµη καµπή στον παρατεταµένο λαϊκό πόλεµο, ο οποίος ξεκίνησε µε την ψήφιση του επαχθούς Μνηµονίου και κλιµακώθηκε µε έντεκα πανεργατικές γενικές απεργίες. Στην υπό κινεζοποίηση Ελλάδα της διαρκούς λιτότητας και της οικονοµικής εξαθλίωσης, του εργασιακού µεσαίωνα και...
της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, το κίνηµα των πλατειών εξέφρασε τη διάρρηξη των παγιωµένων σχέσεων αντιπροσώπευσης και των αστικών κοινωνικών συµµαχιών, µεταµορφώνοντας την κρίση από οικονοµική σε πολιτική. Kαθοριστικής σηµασίας στοιχείο, συµβάλλον και στην αντιφατικότητα του κινήµατος, υπήρξε η συµµετοχή χιλιάδων ψηφοφόρων του πελατειακού δικοµµατισµού, ορµώµενων από τη δυσαρέσκεια και την απόγνωση απέναντι στην πολιτική αφαίµαξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ο µαχητικός Ιούνιος, κατά τον οποίο εξαπλώθηκε σε δεκάδες πλατείες της χώρας ο δηµοκρατικός θεσµός της λαϊκής συνέλευσης, χαρακτηρίστηκε από γοργές εξελίξεις όσον αφορά στην ιδεολογική ταυτότητα του κινήµατος των Αγανακτισµένων. Οι πρώτες µέρες της κινητοποίησης, όταν αυτή αγκαλιάστηκε από τα αντιδραστικά ΜΜΕ, σηµαδεύτηκαν από έντονη εχθρότητα απέναντι στην παρέµβαση κοινωνικών συλλογικοτήτων και οργανωµένων µορφών ταξικής πάλης (κόµµατα, συνδικάτα). Σύντοµα, όµως, αποδείχτηκε ότι για να αγωνιστούµε µε το σύνθηµα δεν φεύγουµε αν δεν φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, χρέος, έπρεπε το κίνηµα να ριζοσπαστικοποιηθεί, να αποκτήσει πολιτικές θέσεις και να µπολιαστεί στους χώρους εργασίας, δηλαδή να επεκταθεί η δηµοκρατική αυτοοργάνωση στο πεδίο της οικονοµίας, µε απώτερο σκοπό τον κοινωνικό εργατικό έλεγχο.
Σ' αυτή την κατεύθυνση υπήρξαν αξιοσηµείωτα βήµατα, καθώς στις κινητοποιήσεις πρωτοστάτησαν οι υπάλληλοι σε κλάδους εντατικής εκµετάλλευσης του ιδιωτικού τοµέα, οι νέοι της επισφαλούς διανοητικής εργασίας και των µισθών πείνας, οι συνδικαλισµένοι εργάτες και οι άνεργοι. Ο κόσµος χάραξε το δρόµο µε λαϊκές συνελεύσεις, απεργιακές φρουρές και καταλήψεις διαρκείας (∆ήµος Αθήνας, νοσοκοµείο Ιεράπετρας, σούπερ µάρκετ Dia, ∆ΕΚΟ), ενώ η επιγενόµενη απονοµιµοποίηση των γραφειοκρατικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ-Α∆Ε∆Υ αύξησε την επιρροή των πρωτοβάθµιων σωµατείων βάσης και της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η γενικευµένη οργή για την εκποίηση της δηµόσιας περιουσίας και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας αποκρυσταλλώθηκε στο σύνθηµα δεν χρωστάµε, δεν πουλάµε, δεν πληρώνουµε.
Αναµφίβολα, οι ηµεροµηνίες που σφράγισαν την πρωτοφανή δυναµική του αγώνα ήταν 15-28-29 Ιουνίου, όταν οι γενικές απεργίες συναντήθηκαν µε τις λαϊκές συνελεύσεις. Η επιµονή του κόσµου, ο οποίος, παρά την κυβερνητική απόφαση για σκληρή αστυνοµική καταστολή, ανασυντασσόταν και παρέµενε στο Σύνταγµα, κατέδειξε τον πολιτικό µετασχηµατισµό του κινήµατος και την οριστική ρήξη του µε τη µνηµονιακή συναίνεση. Αποµαζικοποιηµένη λόγω της ιδεολογικής τροµοκρατίας κράτους και κεφαλαίου, που συµπυκνώθηκε στις απειλές Μεσοπρόθεσµο ή χρεοκοπία/τανκς, η Κάτω Βουλή των πλατειών συνέχισε τις εργασίες της.
Οι παραπάνω εµπειρίες συνθέτουν την πολύχρωµη τοιχογραφία της λαϊκής εξέγερσης, που µολονότι δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την εισαγωγή της χώρας στην προκρούστεια κλίνη του Μεσοπρόθεσµου, εγκαινίασε µια νέα, ποιοτικά διαφορετική, πολιτική πραγµατικότητα, µε θεµέλιό της το αίτηµα για άµεση δηµοκρατία και ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια.
Για τη συνέχιση του αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη η δηµιουργία ενός ηγεµονικού πολιτικού µετώπου, µιας κρίσιµης µάζας κοµµάτων, συνελεύσεων, σωµατείων και πολιτών, που θα παλέψει για την πολιτική-κοινωνική χειραφέτηση και θα εκπονήσει ένα µεταβατικό πρόγραµµα εκτάκτου ανάγκης για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων.
Βασικοί άξονες πρέπει να είναι η στάση πληρωµών και η διαγραφή του χρέους σε ρήξη µε την Ε.Ε., η αναδιανοµή του εισοδήµατος εις βάρος του κεφαλαίου και υπέρ της µισθωτής εργασίας, η υπεράσπιση του δηµόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία), η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων και η χάραξη βιοµηχανικής πολιτικής µε στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανακούφιση των εργαζοµένων, η θέσπιση αποκεντρωµένων αµεσοδηµοκρατικών θεσµών και η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Η βίαιη έκρηξη οργής της φτωχής και αποκλεισµένης νεολαίας της Αγγλίας και οι επερχόµενες κοινωνικές συγκρούσεις προοιωνίζουν το ευρωπαϊκό φθινόπωρο θερµό, και καθιστούν επίκαιρα τα λόγια του Αντόνιο Γκράµσι: Ο παλιός κόσµος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει να γεννηθεί. Ζούµε στην εποχή των τεράτων

ΥΠΑΡΧΕΙ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ" ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ;

«Έφτασε η ώρα του λογαριασμού. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ακόμη και το γιαούρτι καθώς έχουμε ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Τάδε έφη ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης σε μία κρίση ειλικρίνειας σήμερα πρωί πρωί στο Βήμα 99,5.

Ο κ. Ξυνίδης με τούτες τις δηλώσεις ενδέχεται να βάλει... ιδέες στους πολίτες και δη στους κατοίκους της εκλογικής του περιφέρειας, την Ξάνθη όπου εκτρέφονται και βοοειδή.


newpost.gr

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΜΟΣ : ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ...

Τρεις άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν με λοστούς και ξύλα στον άτυχο επιχειρηματία, ο οποίος πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από το χώρο στάθμευσης του Πυθαγορείου.

Το θύμα της επίθεσης είχε στην κατοχή του τις εισπράξεις της βραδιάς, αλλά κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητο του και να διαφύγει με κατεύθυνση το νοσοκομείο Σάμου, όπου νοσηλεύτηκε με κακώσεις στο κεφάλι. Το μεσημέρι ο ιδιοκτήτης της καφετέριας πήρε εξιτήριο καθώς οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι δεν διατρέχει κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο.

Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου.




newsit.gr

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 8.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΒΛΑΚΑ Η ΕΡΓΟΔΟΤΡΙΑ ΤΟΥ...

Η χήρα εργοδότρια φαίνεται πως είχε προσωπικό πρόβλημα με τον υπάλληλο και τον έδιωξε από την δουλειά μετά από ένα λάθος του. Εκείνος όμως κινήθηκε δικαστικά εναντίον της και δικαιώθηκε!
Ο οδηγός προσελήφθη τον Οκτώβριο του 2008 ως οδηγός - υπάλληλος γενικών καθηκόντων σε γνωστή ελληνική καπνοβιομηχανία. Αρχικά, ήταν προσωπικός οδηγός του βασικού μετόχου της, για διεκπεραίωση των προσωπικών υποθέσεών του και εξωτερικών εργασιών.

Μετά το θάνατό το 2009, ο οδηγός διατέθηκε για την εξυπηρέτηση της χήρας και της κόρης τού εκλιπόντα, οι οποίες ήταν και αυτές μέτοχοι της καπνοβιομηχανίας.

Ένα πρωί η χήρα έστειλε τον οδηγό σε μια Τράπεζα να παραλάβει ένα φάκελο από μία τραπεζοϋπάλληλο. Η τελευταία είπε στον οδηγό ότι υπάρχει ένας φάκελος και για την κόρη τής χήρας, ο οποίος θα σταλεί υπηρεσιακά.

Όμως, η χήρα πήρε στο τηλέφωνο τον οδηγό και τον αποκάλεσε "ηλίθιο και βλάκα", ζητώντας του εξηγήσεις γιατί δεν πήρε και το φάκελο της κόρης της. Μάλιστα τον ενημέρψσε ότι δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα παραπάνω καθώς έχει ήδη απολυθεί και μέσα στην ίδια μέρα έλαβε και το χαρτάκι της απόλυσης. "Σε έχω απολύσει, μην πας να παραπονεθείς", του δήλωσε η εργοδότριά του.

Παρόλα αυτά ο οδηγός κινήθηκε νομικά εναντίον της. Οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι παρότι ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διατυπώσεις η απόλυση έγινε "από αδικαιολόγητη ιδιοτροπία" αφού θεώρησε τον οδηγό υπεύθυνο της μη παραλαβής του φακέλου. 'Ετσι, η απόλυση κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Στον οδηγό επιδικάστηκε το ποσό των 7.805 ευρώ για μισθούς υπερημερίας συν τους νόμιμους τόκους, όπως και το ποσό των 1.300 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ότι η άκυρη απόλυση, υπό τις συνθήκες που έγινε υπήρξε μειωτική για τον εργαζόμενο και αποτελεί παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του, γι’ αυτό και πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα επαναπρόσληψής του και να υποχρεωθεί η καπνοβιομηχανία να αποδέχεται τις υπηρεσίες του, στην ίδια ακριβώς θέση με πριν.

Σε περίπτωση δε, που δεν επαναπροσληφθεί, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας θα υποχρεωθεί να του καταβάλλει μηνιαίως χρηματική ποινή 500 ευρώ, ενώ θα του επιβληθεί φυλάκιση δέκα ημερών για κάθε μήνα που θα αρνείται την επαναπρόσληψή του.



newsit.gr

ΣΕΡΡΕΣ : 40αρες έδωσαν viagra σε 17χρονο και τον ...λιποθύμησαν


Υποσχέθηκαν σε μαθητή λυκείου να του μάθουν τα... μυστικά του έρωτα και παραλίγο να τον στείλουν λιπόθυμο στο Κέντρο Υγείας, λόγω... viagra. Το περιστατικό συνέβη σε επαρχιακό δήμο των Σερρών, με πρωταγωνίστριες δύο 40αρες και έναν 17χρονο.

Σύμφωνα με.. το infoserres.gr, η μία εκ των δύο γυναικών κάλεσε τον 17χρονο σπίτι της προκειμένουν να... ξεμπλοκάρει το laptop της, αλλά τελικά τα πράγματα «περιπλέχτηκαν» περισσότερο με την έλευση της κολλητής της φίλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του 17χρονου δηλώνει αποφασισμένος να καταθέσει μήνυση κατά των δύο γυναικών, όχι βέβαια για... αποπλάνηση ανηλίκου, μια και ο μαθητής είναι πλέον τελειόφοιτος λυκείου και με τη θέληση του πήρε μέρος στο όργιο, αλλά επειδή οι ζωηρές 40αρες φίλες, του έδωσαν Viagra, με αποτέλεσμα να ... καταρρεύσει σχεδόν λιπόθυμος στο πάτωμα...



Πηγή: nonews-news.blogspot.com

ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ : "ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΕ ΤΗ ΝΔ"


Φανερά ενοχλημένος από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τα «καρφιά» κατά παλαιών στελεχών, ο Γιώργος Βουλγαράκης απάντησε στον αρχηγό της ΝΔ για άλλη μια φορά μέσω του twitter του.


«Λοιπόν, συμφωνώ με το Σαμαρά. Ούτε γω θα μπορούσα να ήμουνα σε ενα κόμμα με αρχηγό κάποιον, που με τη συμπεριφορά του, πλήγωσε τη παράταξη» έγραψε ο Γιώργος Βουλγαράκης μετά περίσσιας ειρωνίας προς τον πρόεδρο της ΝΔ θέλοντας να υπενθυμίσει την «αποστασία» του Αντώνη Σαμαρά το 1993 από την παράταξη της ΝΔ.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι χτες το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς σε ερώτηση δημοσιογράφου που του έθεσε στη ΔΕΘ σχετικά με πιθανή επάνοδο στη Νέα Δημοκρατία, στελεχών των οποίων η συμπεριφορά «πλήγωσε» το κόμμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ ήταν σαφέστατος στην απάντησή του, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο επανόδου των κύριων Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη.


Οι αντιπάθειες, όπως και οι συμπάθειες, δύσκολα κρύβονται...

Α.Γ.
newposwt.gr

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΣΥΝΑΛΑΣΣΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ

Μια γαλλική εταιρεία είχε διαθέσει στη Λιβύη το 2008, με την έγκριση του Γάλλου προέδρου, ένα ειδικό όχημα 4x4 σχεδιασμένο να παρέχει την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια στις μετακινήσεις του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος σήμερα διαφεύγει, αποκάλυψε χθες ο ιστότοπος Mediapart.

Το όχημα είχε κατασκευάσει η γαλλική εταιρεία Amesys (πρώην i2e), θυγατρική της Bull, η οποία νωρίτερα αυτόν τον μήνα αναγνώρισε ότι είχε συναλλαγές με το καθεστώς του Καντάφι, και είχε διατεθεί στην Τρίπολη από έναν ενδιάμεσο του Γαλλολιβανέζου εμπόρου όπλων Ζιάντ Τακιεντίν, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται επίσης σε μια υπόθεση που σχετίζεται με επιθέσεις στο Καράτσι του Πακιστάν, σύμφωνα με τον Mediapart.

«Η πώληση αυτού του υλικού έλαβε το 2007 την έγκριση του (τότε) υπουργού Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί (σήμερα προέδρου) και του (τότε) προσωπάρχη του Κλοντ Γκεάν (σήμερα υπουργού Εσωτερικών). Το όχημα παραδόθηκε τελικά το 2008, με το πράσινο φως, αυτή τη φορά, των Ηλυσίων (της γαλλικής προεδρίας)», τονίζει ο ιστότοπος Mediapart.

Σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι δεν έχει κανένα σχόλιο.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί ηγήθηκε της διεθνούς συμμαχίας που εξαπέλυσε τις επιχειρήσεις στη Λιβύη από τον Μάρτιο.

Ο ιστότοπος δίνει λεπτομερειακές πληροφορίες για το όχημα και «τα 4 εκατομμύρια» που πλήρωσαν οι Λίβυοι γι’ αυτό. Ήταν θωρακισμένο, διέθετε ένα ‘κέλυφος Φαραντέι’, το οποίο προστατεύει τους επιβάτες από εξωτερικά ηλεκτρικά πεδία και διέθετε «ένα ηλεκτρονικό μηχανισμό ικανό να εξουδετερώσει όλες τις συχνότητες ραδιοεπικοινωνιών σε απόσταση 100 μέτρων», σύμφωνα με τον Mediapart.

Η πώληση του οχήματος, ενός τροποποιημένου τζιπ Mercedes, έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας, που περιλάμβανε επίσης ένα συμβόλαιο που η Τρίπολη είχε ονομάσει «Πρόγραμμα Ασφάλειας της Πατρίδας. Αυτό προέβλεπε την πώληση συστημάτων κρυπτογραφίας, παρακολούθησης του Διαδικτύου καθώς και λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αξίας 26,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Sherpa την περασμένη εβδομάδα προσέφυγε σε δικαστήριο εναντίον της Amesys διότι είχε πωλήσει στη Λιβύη το 2007 ένα σύστημα παρακολούθησης εξ αποστάσεως που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των δυνάμεων των εξεγερμένων.
newpost.gr

Η ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΘΡΑΣΚΙΑ


Τυχαία συναντήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε γνωστό bar- restaurant του Ψυχικού οι δύο πρώην αγαπημένοι, Ράνια Θρασκιά και Γρηγόρης Αρναούτογλου, σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινή Μελέτη».

Οι δυο τους κάθονταν σε κοντινά τραπέζια, αντάλλαξαν μόνο τα τυπικά μεταξύ τους, ενώ στη συνέχεια, ο καθένας ήταν προσηλωμένος στην παρέα του.


Πηγή: yupi.gr

ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Φανταζόμαστε πως το συγγραφικό έργο του Νίκου Παπανδρέου δεν του επιτρέπει να έχει σκαφάρα σαν αυτή που φαίνεται στο βάθος της φωτογραφίας που δημοσιεύει αποκλειστικά το Fimotro, από το οποίο πήδηξε στη θάλασσα για να βγει κολυμπώντας, συνοδευόμενος...


από τον φουσκωτό ο οποίος διακρίνεται αριστερά στην φωτό στην παραλία της Ελιάς στη Μύκονο χθες το μεσημέρι!...(Σάββατο 17/9/2011)



Πηγή: Fimotro

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥ ΖΩΗ


Μπορεί ο Απόστολος Γκλέτσος στο παρελθόν να ήταν ένας ιδιαίτερα εκρηκτικός χαρακτήρας, ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι πλέον έχει ηρεμίσει αρκετά και εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να αλλάξει.

«Με ηρέμησε ο θεσμικός ρόλος. Κατάλαβα ότι δεν γίνεται, ότι δεν πρέπει. Κάνω τεράστιες προσπάθειες -ακόμα και όταν με φέρνουν στο αμήν- να παραμείνω ήρεμος όσο γίνεται. Σκέφτομαι ότι εκείνη τη στιγμή δεν είμαι ο Αποστόλης, ότι έχω έναν θεσμικό ρόλο και πως τον προσβάλλω. Και το βουλώνω».


Πηγή: People

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ...




Το θέμα του επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας που λαμβάνει η ακριβοπληρωμένη παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη φαίνεται ότι απασχόλησε πολύ τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, γι' αυτό και θα το θέσουν ως ερώτηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.


Όπως έγινε γνωστό, ο βουλευτής του κόμματος, Κυριάκος Βελλόπουλος, σε δήλωση του αναφέρει πως είναι αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις από την Πολιτεία γιατί δίδεται το επίδομα των 266 ευρώ το μήνα στην κ. Μενεγάκη, μιας γυναίκας που ο μηνιαίος της μισθός ξεπερνά το ετήσιο εισόδημα ενός μέσου εργαζόμενου.

Ο κ. Βελλόπουλος αναμένεται να ρωτήσει τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο προκειμένου να μη χορηγεί τα επιδόματα σε εργαζόμενους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

newpost.gr

"ΕΞΩΣΗ" ΣΕ 220 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Με μία πρωτοφανή κατάσταση βρέθηκαν αντιμέτωποι 220 τουρίστες που είχαν επιλέξει ως κατάλυμά τους ξενοδοχείο στην περιοχή Κολυμπίων στη Ρόδο.

Ουσιαστικά τους έκαναν έξωση, καθώς υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους λόγω εκτέλεσης δικαστικής απόφασης κατά του μισθωτή και υπέρ του ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας όπου διέμεναν.

Συγκεκριμένα, μετέβη στο ξενοδοχείο δικαστικός κλητήρας μετέβη παρουσία αστυνομικών και ζήτησε την απομάκρυνση του ενοικιαστή, αλλά και των πελατών του, προκειμένου να το παραλάβει ο ιδιοκτήτης του.

Οι τουριστικοί πράκτορες κατόρθωσαν να βρουν δωμάτια σε άλλα ξενοδοχεία του νησιού για τους τουρίστες προκειμένου να συνεχίσουν τις διακοπές τους.
news247.gr