Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ , ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΤΟΥΣ

Περίπου 500 έφεδροι καταδρομείς και πεζοναύτες που υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην στην πλατεία Ομονοίας και έκαναν πορεία προς τη Βουλή, όπου αν και επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικροένταση.

Τελικά, με μία αιφνιδιαστική κίνηση 5 απο τους συγκεντρωμένους έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, και κατέθεσαν το στεφάνι, χωρίς να υπάρξει κάποια ένταση με τους άνδρες της αστυνομίας που απλώς τους παρακολουθούσαν.


newsit.gr

ΤΑΙΝΙΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΗ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ

Έχει βάλει σκοπό να κατακτήσει το Hollywood και στο παρελθόν το είχε δηλώσει σε μια απο τις σπάνιες συνεντεύξεις του. Αλλά να το τονίσουμε, όχι σαν ηθοποιός αλλά σαν παραγωγός. Ο λόγος για τον Πάρη Κασιδόκωστα, ο οποίος ξοδεύει 10.000.000 δολάρια όπως αναφέραμε νωρίτερα για μια παραγωγή ταινίας. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία έχουν βρεθεί μετά απο συνεντεύξεις και δεκάδες βιογραφικά σημειώματα οι καλύτεροι του χώρου για την νέα ταινία που υπογράφει ο γιος της Μαριάννας Λάτση και αδερφός της Εριέττας Κούρκουλου. Η ταινίας έχει τίτλο "Backmack" και αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2012. Σκηνοθέτης είναι ο Μάρκους Νάισπελ, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του πολύ μεγάλες επιτυχίες, όπως το ριμέικ του "Παρασκευή και 13" το 2009 και τη φετινή πολυσυζητημένη ταινία "Κόναν ο βάρβαρος", με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Μομόα. ΄Οσο αφορά στα γυρίσματα, αυτά θα ξεκινήσουν στην αρχή της νέας χρόνιας καθώς αυτή την περίοδο γίνονται ακόμη επαφές με τους ηθοποιούς που θα αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


Αυτό που σημειώνουν κάποιοι σαν παρατήρηση είναι ότι το ποσό είναι σχεδόν αστρονομικό και ότι με ένα τέτοιο ποσό θα γυρίζονταν στην Ελλάδα ταινίες για δύο σεζόν. Άρα, κάποιοι εύλογα αναρωτιόνται γιατί σε καιρούς κρίσης ο Πάρις Κασιδόκωστας δεν ενισχύει τις εγχώριες παραγωγές και την πατρίδα του. Η αλήθεια είναι οτι δεν πιστεύει στον κινηματογράφο της χώρας του. Αγαπάει να διασκεδάζει και να περνάει πολύ χρόνο με την οικογένειά του, αλλά στην συνέχεια βρίσκεται συνέχεια στην Αμερική όπου δημιουργεί βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το αν θα έχει εμπορική επιτυχία ακόμη δε το γνωρίζουμε.

ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα από τα σχέδια της μυστικής οικονομικής διπλωματίας του Παπανδρέου που κινδυνεύει να υποθηκεύσει την Ελλάδα για τις επόμενες τρεις γενιές τουλάχιστον.

Χθες το πρωί, «Έλληνας τραπεζίτης που συνεργάζεται τακτικά με τον πρωθυπουργό» όπως ανέφερε το Reuters διέρρευσε στο διεθνές πρακτορείο ότι η Ελλάδα εξετάζει τη σύναψη ομολογιακού δανείου διάρκεια εκατό ετών (!) προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία στην παρούσα φάση.

Λίγο αργότερα, άρχισαν να βγαίνουν στα διεθνή ΜΜΕ διάφοροι τύποι - αναλυτές από κορυφαίες τράπεζες του γαλλογερμανικού άξονα και φυσικά από τη γαλλοεβραϊκή Lazzard που έχει κατσικωθεί στον σβέρκο της χώρας από την πρώτη μέρα που ο Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός.

Κι ενώ η ώρα περνούσε και κανείς δεν το διέψευδε , εμφανίστηκαν Σαρκοζί και Παπανδρέου όλο χαμόγελα έξω από το προεδρικό μέγαρο του Παρισιού.

Περαιτέρω, ο Σαρκοζί πάει την άλλη βδομάδα στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί ξανά με τη Μέρκελ και μην έχει κανείς αμφιβολία ότι ο σχεδιασμός τους είναι αυτός, δηλαδή να δώσουν δάνειο εκατό ετών στην Ελλάδα και να μας υποθηκεύσουν με αντάλλαγμα να μη χρεοκοπήσουμε τώρα.
apospasma.gr

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ 1 ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ

Την ίδια στιγμή που κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει κάθε Δευτέρα και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως χρειάζονται θυσίες για να εξυγιανθεί η χώρα οικονομικά , η Άννα Διαμαντοπούλου επιχορηγεί με 970.000 ευρώ τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.

Η απόφαση που υπογράφηκε στις 29/7 από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως "επιχορηγούμε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, για το 2011, με το ποσό του 970.000 ευρώ"

Το αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια μέρα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλιας Μόσιαλος εξήγγειλε μέτρα για την εφεδρεία και μίλησε για τις γνωστές απαραίτητες θυσίες..


parapolitika.gr

ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ

Στόχος επίθεσης με αυγό έγινε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στη διάρκεια επίσκεψής της στη Ναύπακτο. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, συμμετείχε σε συνάντησή με φίλους του κόμματος, όταν ένας πολίτης εκτόξευσε προς το μέρος της ένα αυγό.

Η Ν. Μπακογιάννη τη γλίτωσε, αφού ο «αγανακτισμένος» ήταν μάλλον άστοχος. Το αυγό προσγειώθηκε στο διπλανό τραπέζι.

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. δεν θορυβήθηκε ιδιαίτερα. Η συνάντηση συνεχίστηκε και μετά η ίδια έφυγε χωρίς άλλα προβλήματα.

ΑΞΙΖΕΙ: Το γεγονός ότι η αρχηγός ενός μικρού κόμματος δέχεται επίθεση με αυγά, δείχνει ότι ο κόσμος θεωρεί την Ντόρα, αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα στο τέλμα.

parapolitika.gr

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΟΛ ΚΑΙ "ΠΗΓΑΣΟ"

Ένα προδιαγραμμένο σχέδιο, καλά μελετημένο, έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν οι δύο μεγάλοι εκδοτικοί όμιλοι της χώρας. Πήγασος και ΔΟΛ, Μπόμπολας και Ψυχάρης, με αγαστή συνεργασία, ξεκίνησαν πογκρόμ απολύσεων εκατοντάδων εργαζόμενων. Και μιλάμε για υπαλλήλους των 1.000 και 1.500 ευρώ που βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς δουλειά και φυσικά χωρίς την επιλογή της… εφεδρείας. Αφού τους ξεζούμισαν, για ένα κομμάτι ψωμί τώρα εν μέσω της κρίσης τους στέλνουν στο σπίτι τους.

Στον ΔΟΛ οι απολύσεις και οι απομακρύνσεις λένε ότι θα φθάσουν τις 40 με 50. Από τα «Νέα» φεύγουν 11 εργαζόμενοι ανάμεσά τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης (του έκοψαν την στήλη του) και Νανά Νταουντάκη (αποζημιώθηκε και συνεχίζει με μπλοκάκι), οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Δημήτρης Πολιτάκης, Μαίρη Κατσανοπούλου, Ρένα Δημητρίου, Ελένη Ξενάκη και Τάσος Αναστασίου (σκιτσοράφος). Εκτός από την Νταουντάκη με μπλοκάκι θα συνεχίσουν ως αρθρογράφοι και οι Παντελής Καψής και Παύλος Τσίμας (που επίσης πήραν αποζημιώσεις), καθώς και ο Δημοσθένης Κούρτοβικ.

Από το «Βήμα» φεύγουν οι Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Παναγής Γκιόλμας, Σπύρος Φράγκος, Λουίζα Αρκουμανέα, διευθύντρια του in.gr Δέσποινα Γαβριήλ και άλλοι 1 – 2 εργαζόμενοι στα περιοδικά του ομίλου. Από τον ΔΟΛ απολύθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και δύο συνδικαλιστές διοικητικοί υπάλληλοι: ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Χρήστος Μέδης και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών Μιχάλης Πρωτολάτης.

Την ίδια ώρα ο Φώτης Μπόμπολας έκλεινε το «TV Έθνος» και απέλυε τους δημοσιογράφους Ελένη Γκίκα (πολιτιστικό – βιβλίο), Ηλία Σαμαρίκα («TV Έθνος») και Σοφία Στυλιανού (πολιτιστικό). Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν 7 απολύσεις στο ατελιέ και τα τμήματα παραγωγής και ότι λόγω του «TV Έθνος» μπορεί να χαθούν έως και 10 θέσεις εργασίας (π.χ. όσοι συνεργάζονταν και με το «Έθνος της Κυριακής» που έχει μπει σε τροχιά απολύσεων).
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μπόμπολας είχε απειλήσει με 50 απολύσεις αν οι εργαζόμενοι και η ΕΣΗΕΑ αντιδράσει στην μονομερή απόφασή του να μην πληρώνει στην ώρα του. Ωστόσο, προχώρησε σε απολύσεις, αν και ουδείς αντέδρασε…
«Καλά να πάθουν» θα πουν ορισμένοι που απεχθάνονται το ρόλο που παίζουν τα media στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και γενικά της διαπλοκής. Δεν είναι όμως έτσι. Πίσω από τα λαμπερά ονόματα της τηλεόρασης, πίσω από τα φανταχτερά επώνυμα των «δημοσιογράφων» των εφημερίδων με τους παχυλούς μισθούς και τα μπόνους, υπάρχουν “μυρμήγκια”. Πρόκειται για εργαζόμενους που μπαίνουν κι αυτοί στο κολαστήριο της ανεργίας μαζί με άλλους 250 χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους τους τελευταίους μήνες.

Όμως, πέρα από τις δεκάδες απολύσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχουν παραδείγματα «απομακρύνσεων» που δείχνουν πώς έφτασε εδώ που έφτασε η Ελλάδα. Κολλητοί του αφεντικού και συνδικαλιστές με… πλούσια δράση, διευθυντές με μισθούς το μήνα όσους για κάποιους σε ένα χρόνο, κόρες φίλων, όλοι μαζί, αποχωρούν λαμβάνοντας μια μεγάλη αποζημίωση και στη συνέχεια δουλεύοντας με δελτίο παροχής.

Έτσι, δηλαδή θα μειώσουν το κόστος για να ξαναπάρουν δάνεια , ή μήπως για να απολύσουν καμιά εκατοστή “μυρμήγκια” βρήκαν και μερικά φανταχτερά ονόματα και δήθεν τα διώχνουν, στην ουσία όμως τα χρυσοπληρώνουν;

Παλιά τα κόλπα για εκείνους που ζητούν απολύσεις στο δημόσιο γιατί όπως ισχυρίζονται είναι η μόνη λύση και για εκείνους που φαγώθηκαν τόσον καιρό για συγκυβέρνηση στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά μόλις άρχισε να καταρρέει άρχισαν και τις κωλοτούμπες.

Έτσι γίνονται οι μπίζνες στα media.


antinews.gr

"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΕΛΗΣ ...

Η ιστορική επιχείρηση Κατσέλης βρίσκεται στα πρόθυρα του «λουκέτου» ακολουθώντας τα βήματα πολλών επιχειρησέων δυστυχώς που παρουσιάζουν μεγάλες ζημίες λόγω κρίσης. Η για δεκαετίες επιτυχημένη επιχείρηση στο χώρο του ψωμιού τους τελευταίους τρεις μήνες κινδυνεύει με υπαγωγή στο άρθρο 99 προκαλώντας αναστάσωση στους εργαζομένους της εταιρείας.

Η εταιρεία από τις 5 Αυγούστου και παρά τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με τις τράπεζες, δεν έχει λάβει χρηματοδότησαη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πλεον σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές του προσωπικού και στην εξόφληση των προμηθευτών. Οι 700 εργαζόμενοι στον όμιλο αγωνιούν για το μέλλον της επιχείρησης και σε επιστολή που έστειλαν την περασμένη Παρασκευή στις τράπεζες, εξηγούν μεταξύ άλλων «Είναι πλέον θέμα ημερών η κατάρρευση της Nutriart και η απώλεια 700 θέσεων εργασίας».

Στην πραγματικότητα, ο «κατήφορος» στα κέρδη του ομίλου Κατσέλη (πλέον Nutriart) μετρά δύο χρόνια με την εταιρεία να κάνει απέλπιδες προσπάθειες να επανέλθει στα παλιά της επιχειρηματικά δεδομένα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν όμιλο κολοσσό στο χώρο των αρτοποιημάτων που έλυνε και έδενε στην ελληνική βιομηχανία. Ο ιδιοκτήτης της Nutriart, Γιώργος Δαυίδ, στο πλαίσιο συμφωνίας που έκανε με τις τράπεζες μέσω της εταιρείας Tinola Itd, έβαλε στα ταμεία της Nurtiart το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι τράπεζες που υπέγραψαν στις 4 Αυγούστου το σύμφωνο συνεργασίας για την αναχρηματοδότηση και νέα δανειοδότηση της εταιρείας. Οι τράπεζες καθυστερούν, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και πληροφορίες κάνουν λόγο για απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές της εταιρείας, πράξη που αποτελεί κακούργημα. Το κύρος της επιχείρησης φθίνει και η κατάσταση εκτροχιάζεται με αποτέλεσμα να έρχεται βοήθεια απο έξω... από την Ernest & Young στην Ελλάδα και δη από τον κ. Γιώργο Μομφεράτο. Όλες οι ελπίδες της ιδιοκτησίας και των εργαζομένων στηρίζονται σε εκείνον, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει ακόμη λύση στο θέμα με τις τράπεζες.
Nutriart

Η εταιρεία Nutriart δημιουργήθηκε το 2008, από τη ένωση των εταιρειών ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΕ και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ, εταιρείες που κατείχαν ηγετική θέση στο χώρο τους και μεγάλη ιστορία στην ελληνική αγορά.
H Nutriart εγκαινίασε μια νέα εποχή για τα 3 ιστορικά brand names (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, PLAZA), με στόχο την την περαιτέρω ανάπτυξη της στην αγορά. Η Nutriart έχει στην ιδιοκτησία της δύο εργοστάσια, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει στην αγορά το ψωμί Κατσέλης, το αλεύρι Αλατίνη, την κατεψυγμένη ζύμη Plaza και άλλα προιόντα με βαριά εμπορικά σήματα.

To brand Κατσέλης του Γιώργου και Νίκου Κάτσέλη με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ που άνηκε στον πολιτικό Στέφανο Μάνο φαίνεται ότι ένωσαν το κύρο τους υπό την ιδιοκτησία πλέον του Χάρη Δαυίδ. Ο Χάρης Δαυίδ, ο σημερινός ιδιοκτήτης της Nutriart, είναι γνωστός στους επιχειρηματικούς κόλπους από την Coca Cola 3E. Υπενθυμίζεται ότι ο πατριάρχης της οικογένειας κ. Γιώργος Δαυίδ, ιδιοκτήτης της Coca Cola 3E είχε κατά καιρούς στραφεί δημόσια ενάντια στις πολιτικές του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωσταντίνου με αφορμή τις φορολογικές επιβαρύνσεις στα αναψυκτικά.

ΚΑΤΣΕΛΗΣ

Το 1978 ιδρύεται η εταιρία“ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.” από τους αδελφούς Νικόλαο και Γεώργιο Κατσέλη. Το 1989 γίνεται η μεταφορά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και ένα χρόνο μετά η εισαγωγή στο Χρηματηστήριο.
Η εταιρεία παίρνει την πρώτη της χρηματοδότηση από το Υπουργείο Βιομηχανίας με τριετές επιχειρηματικό μόλις το 1995 με πρόγραμμα συνολικού ύψους 1.021 εκατ. δρχ. Απο κει και ύστερα αρχίζουν οι επενδύσεις ύψους 2,2 εκατ. ευρώ για τη νέα γραμμή παραγωγής φρέσκου ψωμιού, δυναμικότητας 6.000 τεμαχίων την ώρα.
Το 2002 ήρθε η ολοκλήρωση της εγκατάστασης της γραμμής προϊόντων bake-off, ενώ το 2005 άρχισε η λειτουργία της νέας γραμμής toast δυναμικότητας 4.500 φορμών την ώρα. Απο το 1992 η εταιρεία εξαπλώνεται και μπαίνει στον χωρό της εξαγορά άλλων εταιριών. «La Frianderie», «CIBUS A.E.», είσοδος του ομίλου ΔΑΥΙΔ - ΛΕΒΕΝΤΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας., εξαγορά του εμπορικού σήματος ¨Mister Bread¨ από την "Chipita. Ταυτρόχρονα, η Αθήνα και η επαρχία γεμίζει με καταστήματα Κατσέλης σε μορφή φούρνων. Το 2006 εν τέλει η Κατσέλης μεταξύ άλλων εταιρειών μετατρέπονται σε... Nutriart.

Α.Γ

Με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα»
newpost.gr

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ"




Στέλιος Μπαμιατζής ---


Τυχαίο; Ίσως, μπορεί να ναι μια απλή σύμπτωση. Πάντως το γεγονός από μόνο του πιθανά να αναδεικνύει και άλλες πτυχές. Κάποια στιγμή μάλλον το περασμένο Σάββατο, ο Αντουάν, ο σκύλος που έκανε παρέα τους αγανακτισμένους βρέθηκε στο νερό. Τον είχαν αρπάξει από το Σύνταγμα και τον πέταξαν από γέφυρα στο λιμάνι του Πειραιά

Η ιστορία ξετυλίγεται τα ξημερώματα Σαββάτου όταν αστυνομικοί δέχτηκαν κλήση για σκύλο πεταμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το adespoto.gr, οι αστυνομικοί απεγκλώβισαν το ζώο και το παρέδωσαν στα μέλη της Φιλοζωικής Κίνησης Κέντρου Αθηναίων και σε μέλη του Σωματείου Άργους.

Το ζώο σοβαρά χτυπημένο μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο ο οποίος και ανακάλυψε:

- Εξάρθρωση των δακτύλων (μεταταρσίων) στο πίσω πόδι.

- Κάταγμα στο μπροστινό πόδι

- Εσωτερική αιμορραγία που οφείλετο σε ρήξη σπληνός

- Κακώσεις στο ήπαρ με διάχυτες μικρο-αιμορραγίες

- Μώλωπες και κακώσεις σε όλο το σώμα

- Κακώσεις στο κεφάλι και σκισίματα στα άνω και κάτω χείλη, σαγόνι και γνάθο. πόνους.

- Οι φιλοζωικές οργανώσεις παρακαλούν όποιον είδε κάτι να τηλεφωνήσει και να το καταγγείλει.

Το περίεργο της ιστορίας είναι πως ο σκυλάκος ζούσε χωρίς να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και δη στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως λοιπόν δείχνουν τα στοιχεία, αρπάχτηκε από αγνώστους από εκεί και με αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και πετάχθηκε από τη γέφυρα.



news247.gr

ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει, μεταξύ άλλων, και τις εξωστρεφείς οικονομικές δραστηριότητες, τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει με ακολουθία σκληρών μέτρων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβάλλει «χαράτσι» στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, με τη μορφή των φόρων αεροδρομίου, οι οποίοι είναι σημαντικά υψηλότεροι συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες.

Ενδεικτικά η Βαρκελώνη έχει φόρο 17 ευρώ, η Ρώμη 18 και το Ελευθέριος Βενιζέλος 42!

Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ζητώντας παράλληλα μείωση των χρεώσεων του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι φόροι αντιστοιχούν στο κόστος ενός ολόκληρου εισιτηρίου μετάβασης ενός τουρίστα στην Ισπανία με μία εταιρία χαμηλού κόστους, ενώ σε αντίθεση το αεροδρόμιο της Αττάλειας, έχει από τα χαμηλότερα τέλη χρήσης αν και υποδέχεται πάνω από 14 εκατομμύρια τουρίστες, μόνο από το εξωτερικό σύμφωνα με στοιχεία του 2007, όσο δηλαδή είναι το σύνολο του Ελληνικού Τουρισμού.

Λίγες ημέρες πριν ανανεωθεί η παράταση της σύμβασης του αεροδρομίου, οι ιθύνοντες θα πρέπει να εξετάσουν εκ νέου το ενδεχόμενο να μειώσουν τους φόρους εάν επιθυμούν πραγματικά να συμβάλλουν στην ανάδειξη της χώρας μας ως έναν από τους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς.

newpost.gr

ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ sms ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος με τα sms των φορολογουμένων που πηγαίνουν σε άλλους παραλήπτες και όχι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών.


Στα sms οι φορολογούμενοι ζητούν είτε να εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων, είτε να φορολογηθούν με τον χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τ.μ. επειδή ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες που προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση.

Ο λόγος που τα sms πάνε σε άλλον παραλήπτη είναι στον λάθος τρόπος καταγραφής των στοιχείων τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό για τη λήψη μηνυμάτων κατέχουν άλλοι δύο συνδρομητές.

Σημειώνεται ότι όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομιών, όσοι δικαιούνται εξαίρεση από το τέλος ή το μειωμένο συντελεστή πρέπει ως τις 2 Οκτωβρίου να στείλουν sms στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους, τον αριθμό παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ αφήνοντας κενό ανάμεσα στα δύο τελευταία

enet.gr

ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ : ... "ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ"

Ένα τραγούδι αφιέρωσε ο Γιώργος Βουλγαράκης στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο μέσω Facebook και Twitter, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για το χαράτσι στα ακίνητα.

«Αφιερωμένο στον Αντιπρόεδρο» έγραψε ο πρώην υπουργός, βάζοντας δίπλα τη διεύθυνση του τραγουδιού του Γιάννη Πάριου «Το πουλάω το σπίτι», στο Youtube.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πάγκαλος είχε δηλώσει, προκαλώντας για ακόμα μία φορά αναταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ότι «για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο». Και όταν ρωτήθηκε εάν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο τι θα κάνει, είπε «δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».



Β.Β.
newpost.gr

ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟΥ, ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ




Της Σίσσυς Παπαδάκη ---



Τούρκικο σήριαλ στις εννέα το βράδυ, τούρκικο στις έντεκα, τούρκικο στα μαύρα μεσάνυχτα… Μόλις μια σειρά παραγωγής της γείτονος τελειώνει, δύο νέες ξεκινούν. Ορκισμένες παρθένες, Λάμιες που βρίσκονται «επιτέλους μόνες» με τον βιολιστή της καρδιάς τους, κοκκινίζουν στο άγγιγμα του και τον στέλνουν να κοιμηθεί …στη στέγη, παραφορτωμένα σπίτια στην πόλη, μαντήλες και σκάφες στα χωριά, ψυχοκόρες, παντοφλάκια, μωρά που τα ταΐζουν άμα τη εμφανίσει και είναι- ανεξαρτήτως καιρού- τυλιγμένα με ζακετάκια και ζιπουνάκια, παιδιά που τρέχουν να φιλήσουν το χέρι του παπού, όλοι σούζα μπροστά στον πατριάρχη της οικογένειας : κοινωνικά και οικογενειακά ήθη και σκηνές που θυμίζουν ένα, ευτυχώς, μακρινό παρελθόν μας. Λες και οι υπεύθυνοι των καναλιών πήραν κατά γράμμα τις δηλώσεις καλεσμένων στα δελτία τους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης θα γυρίσουμε εξήντα χρόνια πίσω και βάλθηκαν να μας προετοιμάσουν για τη νεα κατάσταση και να μας κάνουν εντατικά μαθήματα συντηρητισμού.

topontiki.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

«Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσίασε η κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτο να προκαλούμε σύγχυση με τις αποδείξεις» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στον υπουργό ότι «είναι απαράδεκτο να μεταφέρεις εδώ μέσα όσα ισχυρίζονται τα ΜΜΕ. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών» παραθέτοντας διάφορα επιχειρήματα ως προς το αληθές της δήλωσης του.

Ο κ. Παπαϊωάννου αποκρίθηκε στον κ. Βενιζέλο πως «επί της ουσίας των όσων λες δεν διαφωνώ, εγώ μίλησα για την εικόνα που δημιουργήθηκε».

Τέλος στην φραστική αντιπαράθεση έβαλε ο πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας στην κουβέντα και σημειώνοντας και αφήνοντας αιχμές ότι «καλώς έγινε αυτή η συζήτηση για να υπάρχει μια αποσαφηνισμένη εικόνα για την επιχειρηματολογία που πρέπει να έχει η κυβέρνηση».

(ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/)

ΑΠΟ ΓΚΑΦΑ ΣΕ ΓΚΑΦΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα Πέμπτη ο σύμβουλος Τύπου του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, Ηλίας Βεργίτσης έπειτα από νέα του γκάφα, αυτή τη φορά με το sms που πρέπει να στείλουν οι εξαιρούμενοι από το έκτακτο τέλος ακινήτων. Ο κ. Βεργίτσης στην ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ συμπεριέλαβε και το εμπιστευτικό e-mail που έστειλε στον κ.Βενιζέλο ζητώντας συμβουλές για το πώς θα χειριστεί μία «διαμάχη» με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, στην αρχική ανακοίνωση η οποία ενημέρωνε για το SMS που πρέπει να στείλουν στην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων όσοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ακολουθούσε και δεύτερη σελίδα στην οποία αναγράφονταν.... δια χειρός Βεργίτση τα εξής:

«Υπουργέ,
Σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ; »

H νέα γκάφα!

«Είπαμε ότι η κυβέρνηση μοιάζει με μπουλούκι ατάκτων. Σε ό,τι αφορά το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της, είπαμε ότι διαφωνούν, συγκρούονται και αλληλοκατηγορούνται. Για του λόγου του αληθές θα ήθελα να δείτε τι προκύπτει για τις σχέσεις του Αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών μέσα από Δελτίο Τύπου, που κυκλοφόρησε το υπουργείο, το οποίο, στη συνέχεια, έσπευσε να αποσύρει. Και εδώ, πραγματικά, ταιριάζει…το “έκπληξη!!!”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης κατά την ενημερώση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε επίσης ότι επισυνάπτεται πέρα από το εσωτερικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου, που μπήκε καταλάθος στο e-mail και ένα ακόμη κείμενο του Γραφείου Τύπου που παρακαλούσε να μην ληφθεί υπόψη η 2η σελίδα.




Είχε ήδη προηγηθεί η... γκάφα του υπουργείου Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα λίγο μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης Βενιζέλου με την τρόικα.

Στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς ελληνικών (ανάμεσα τους και το Newpost.gr) όσο και ξένων μέσων ενημέρωσης έφτασε το εξής conferance call από το ΥΠΟΙΚ:

«Έκπληξη!!! Η Τηλεδιάσκεψη τέλειωσε πριν λίγο… Θα ακολουθήσει συνοπτική ανακοίνωση σύντομα…”»
Η ανακοίνωση αυτή είχε προκαλέσει τη θυμηδία και τα ειρωνικά σχόλια από πολλούς ξένους δημοσιογράφους και μάλιστα είχε αναδειχθεί από τη Wall Street Journal.



newpost.gr

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΒΑΖΑΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκου, το οποίο διαβιβάστηκε τη Τετάρτη στη Βουλή, τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη υποβάλλει σχετικά υπομνήματα για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα για παράνομη πρόκληση ζημιάς κατά την παροχή υπηρεσιών τους και τη χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών.

Μάλιστα, αναμένεται η τοποθέτηση της Τραπέζης της Ελλάδος πριν εκδοθεί απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει και η "Ελευθεροτυπία", η έρευνα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011, μετά από καταγγελίες ενώ η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε υποστηρίξει ότι η μονομερής ανάληψη μισθών και συντάξεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας είναι μη νόμιμη και καταχρηστική και προειδοποίησε ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τράπεζες δεν περιορίζονται μόνο στις μονομερείς «αναλήψεις» από τους λογαριασμούς, αλλά εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να χαρατσώνουν τους πελάτες τους, με τον υφυπουργό Γ. Κουτσούκο να επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται πλήθος νέων αμφιλεγόμενων χρεώσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

* η επιβολή μηνιαίων εξόδων καθυστέρησης, τα οποία χρεώνονται πέραν των νόμιμων τόκων υπερημερίας (διπλό χαράτσι),

* χρέωση εξόδων επικοινωνίας,

* χρέωση εξόδων εξέτασης αιτημάτων, ακόμη και όταν πρόκειται για προεξόφληση ενός δανείου,

* χρέωση λειτουργικών εξόδων της τράπεζας,

* χρέωση υποτιθέμενων δαπανών της τράπεζας που ωστόσο δεν φαίνεται να συνδέονται με δαπάνες προς τρίτους κ.ά.

Σημειώνεται ότι το ενημερωτικό έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκου Παρασύρη, ο οποίος επικαλούνταν καταγγελίες του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για αθέμιτες πρακτικές εις βάρος επιχειρήσεων και καταναλωτών.
news247.gr

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ




Την είσοδο των επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών εμπόδισαν πριν λίγη ώρα οι εργαζόμενοι του Δημοσίου που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο. Παράλληλα, καταλήψεις στα περισσότερα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, στην Αθήνα, πραγματοποιούν σήμερα συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι εργαζομένων, σε ένδειξη αντίδρασης στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται στα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.

Πριν λίγη ώρα έληξαν οι καταλήψεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Στα υπόλοιπα υπουργεία και υπηρεσίες που τελούν υπό κατάληψη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ έχει διατυπωθεί και η πρόταση να παραταθούν, ώστε η διάρκειά τους να συμπεριλάβει χρονικά και τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, «οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα».

newpost.gr

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ...




Σεκιουριτάδες, ώστε να μη γίνει κατάληψη από μαθητές, φέρεται ότι προσέλαβαν οι διευθυντές του 4ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου-Λυκείου Ιωαννίνων.
Είχε προηγηθεί δελτίο Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών, σύμφωνα με το οποίο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων έστειλε έγγραφο αίτημα στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την τοποθέτηση έμμισθων σεκιούριτι στα σχολεία της πόλης εν όψει καταλήψεων.

«Το αίτημα -απαντά ο δήμος- που διατυπώθηκε εγγράφως από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για τη φύλαξη των σχολείων δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι η φύλαξη των σχολείων από σεκιούριτι είναι ενέργεια αντιδημοκρατική, που δεν συνάδει με την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας και μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα καταλήψεων».

Σύμφωνα με γονείς μαθητών, η εμφάνιση των σεκιούριτι αποδίδεται στις ελλείψεις επιστατών στα σχολεία, λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων. Ωστόσο, η πρόσληψη σεκιούριτι έγινε σε κακή χρονική στιγμή και συνέπεσε με τις καταλήψεις.

* Επίσης στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με καταγγελίες του ΠΑΜΕ, αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, όπου έκαναν εξακρίβωση στοιχείων.

enet.gr

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

"EΓΩ ΠΕΤΑΞΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ"



Την πλήρη ευθύνη για το αβγό που εκτοξεύτηκε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, ανέλαβε με επιστολή της στην Ελευθεροτυπία η ιστορικός, κυρία Μαρίνα Δημητριάδου.


Στην επιστολή, η κυρία Δημητριάδου αναφέρεται στη μήνυση που υπέβαλε ο υφυπουργός εναντίον της, περιγράφει την εμπειρία της στο κρατητήριο όπου παρέμεινε εκεί 8 ολόκληρες ώρες, ενώ διευκρινίζει με σκωπτικό τρόπο πως δεν ανήκει σε κόμμα και δεν είναι υποκινούμενη από κανένα.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Δημητριάδου:

"Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτή την ιστορία αυγοβολής που έλαβε χώρα ένα κυριακάτικο πρωινό (25/9/2011) στη μαρίνα Ρεθύμνου με δράστρια εμένα και θύμα τον κ. Όθωνα, βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό του υπουργείου Δήθεν Προστασίας του Πολίτη. Αλλά φαίνεται πως τη συνεχίζει ο ίδιος ο κ. Όθωνας έχοντας υποβάλει μήνυση εναντίον μου για προσβολή της τιμής του (και επιπλέον δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εν ολίγοις επιφυλάσσεται να μου ζητήσει χρήματα στο μέλλον!!!). Προβληματίστηκα επίσης για το ύφος που θα ήθελα να έχει ένα τέτοιο κείμενο: χιουμοριστικό ή σοβαρό; Η υπόθεση έχει και τα δύο, επομένως το ίδιο θα συμβεί και στο κείμενο.

Την Κυριακή το πρωί ο κ. Όθωνας ήρθε να μας μιλήσει για την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας! Ενώ καταποντίζεται η χώρα, ο εκπρόσωπος του Ρεθύμνου θεώρησε ότι αυτός ήταν ο καταλληλότερος τρόπος να πλησιάσει τους ψηφοφόρους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες που κρίνεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Ίσως βέβαια να ήταν όντως ο καταλληλότερος να το κάνει, καθώς μας έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο. Ίσως ήγγικεν η ώρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ποδηλάτου στη ζωή μας, γιατί σύντομα δεν θα υπάρχουν λεφτά για βενζίνη και για τέλη κυκλοφορίας. Θεώρησα τουλάχιστον προκλητική αυτή την επιλογή του η οποία και προκάλεσε τη δική μου αντίδραση. Και είπα αφού μπήκα στο χορό να χορέψω λίγο ακόμη. Άλλωστε εγώ δεν έχω τίποτα για να το χάσω.

Την Κυριακή πέρασα οχτώ ώρες στο κρατητήριο λόγω αυγοβολής! Και ο κ. Όθωνας που κατ’ εξακολούθηση πνίγει το Σύνταγμα στα χημικά δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα στο κρατητήριο για πρόκληση σωματικής και ψυχικής βλάβης σε βάρος χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν ενάντια στην ψήφιση μέτρων και νόμων που υποβαθμίζουν περαιτέρω τη ζωή, την εργασία και την αξιοπρέπειά τους. Χημικά που αποδεδειγμένα έχουν κριθεί καρκινογόνα και απαγορεύονται σε καιρό πολέμου, επιτρέπονται σε καιρό ειρήνης. Και στατιστικά η δήθεν σοσιαλιστική και δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει κατάχρηση χρησιμοποιώντας τα πλέον σχεδόν σε κάθε πορεία. Γιατί άραγε δεν υπάρχει αυτεπάγγελτη έγκληση κατά παντός υπευθύνου για εμπρόθετη πρόκληση σωματικών και ψυχικών βλαβών από ξυλοκόπημα και χρήση χημικών; Γιατί πέρασα εγώ λόγω αυγοβολής οχτώ ώρες στο κρατητήριο κι εκείνος καμία; Είναι γνωστό ότι μια μάσκα αυγού ωφελεί το τριχωτό της κεφαλής. Από την άλλη τα δακρυγόνα και τα κλομπ καθόλου!

Θίχτηκε ο κ. Όθωνας γιατί τον αποκάλεσα προδότη και δοσίλογο. Την ίδια ώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι όπως το ποδήλατο έτσι και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αναγκαία. Μήπως επιπλέον ψεύδεται ο κ. Όθωνας; Όπως ομολογείται στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος (Έκθεση του Διοικητή για το 2010 και έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2010-2011), για να μείνουμε στα καθ’ ημάς και να μην παραπέμψω στις εκθέσεις του ΔΝΤ, της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, η ένταση της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων και της τεράστιας αύξησης της ανεργίας που βιώνει η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας είναι αποτέλεσμα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, δηλαδή της πολιτικής βούλησης να δημιουργηθεί ύφεση για να γίνει η «εσωτερική υποτίμηση», όπως λένε οι οικονομολόγοι. Η δημιουργία ύφεσης λοιπόν είναι μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης με όλες τις τραγικές συνέπειες που έχει για τον πληθυσμό αυτής της χώρας. Μήπως λοιπόν τα κοσμητικά που απέδωσα στον κ. Όθωνα εκείνο το κυριακάτικο πρωινό δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της εξύβρισης αλλά συνιστούν χαρακτηρισμούς που περιγράφουν την πραγματικότητα, και ίσως θα μπορούσα να κριθώ ακόμη και επιεικής; Και τελικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα, πού σταματάει η κριτική και πού αρχίζει η εξύβριση; Μήπως η μήνυση που μου κατέθεσε ο κ. Όθωνας αποσκοπεί σε φίμωση οποιασδήποτε κριτικής θα μπορούσε να ασκηθεί στην κυβέρνηση;

Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν 33 χρόνια κι έχω ζήσει σχεδόν όλη μου τη ζωή στην Ελλάδα (με κάποια μικρά διαλείμματα στο εξωτερικό). Δεν ξέρω γιατί υπερτονίστηκε η κυπριακή μου καταγωγή και γιατί θεωρήθηκα ξένη, την ίδια στιγμή που υπάρχει όλη αυτή τη φιλολογία περί αδελφότητας Ελλήνων και Κυπρίων με την ευκαιρία της εξόρυξης του φυσικού αερίου. Έγιναν ξένοι οι «αδερφοί»; Άραγε πώς μπορεί να θεωρηθεί ξένος οποιοσδήποτε εργάζεται, δημιουργεί και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια σε οποιοδήποτε τόπο; Ποιος τους έχει βάλει αυτούς τους διαχωρισμούς και γιατί; Ποιους τελικά ωφελούν;

Είχα την ευτυχία να σπουδάσω Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Και είχα ακόμη μεγαλύτερη ευτυχία να συνεχίσω για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο κάνω το διδακτορικό μου. Έχω την τύχη να γνωρίσω εξαιρετικούς επιστήμονες που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για σπουδή, έρευνα και διάλογο. Η κυβέρνηση στην οποία έχει νευραλγική θέση ο κ. Όθωνας έχει κρίνει τους καθηγητές μου αναξιόπιστους, τους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημίου μειοψηφίες. Και ο κ. Όθωνας ως βουλευτής Ρεθύμνου όφειλε να γνωρίζει ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το νέο νόμο πλαίσιο που αγνοήθηκαν παντελώς. Ψεύδεται η αρμόδια υπουργός ότι δεν της έγιναν προτάσεις. Ψεύδεται ότι έκανε διάλογο. Για το δικό μας πανεπιστήμιο την παραπέμπω στην ιστοσελίδα του, στην περίπτωση που λόγω φόρτου εργασίας πέταξε κατά λάθος το αντίτυπο που της απεστάλη. Άλλοι είναι αναξιόπιστοι και κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και όχι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Όντως υπάρχουν παρατυπίες και όντως υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις παράβαση δεοντολογίας. Μήπως όμως θα καταργούσαμε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επειδή υπάρχουν τριάντα κακοί καθηγητές; Η βουλή έχει συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ανάξιων βουλευτών από το αντίστοιχο ανάξιων καθηγητών στα πανεπιστήμια. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση άραγε; Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι ίσως ο μόνος πραγματικά δημοκρατικός κρατικός θεσμός. Κανένας λειτουργός του δεν είναι διορισμένος, κανένα όργανό του δεν έχει την απόλυτη εξουσία και κάθε όργανο ελέγχεται από άλλα. Και ως δημοκρατικός θεσμός έχει όλα τα προβλήματα που έχει μια δημοκρατία. Μήπως τελικά έχουν με τη δημοκρατία πρόβλημα οι κ. βουλευτές που το ψήφισαν καταργώντας την στο ελληνικό πανεπιστήμιο;

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου (με τον οποίο είμαστε παλιοί γνώριμοι) ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι είμαι 33 χρονών φοιτήτρια και αυτό τα λέει όλα. Ακόμη κι έτσι να ήταν, προς τι η ειρωνεία κ. Μαρινάκη; Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα που δημιουργούν οι αποκαλούμενοι «αιώνιοι» φοιτητές; Πότε υπήρξε μια πολιτική υποτροφιών στο ελληνικό πανεπιστήμιο για να μπορεί το κράτος να μας βάλει χρονικό όριο στις σπουδές μας; Σε τι επιβαρύνει κάποιος που συνεχίζει να σπουδάζει όταν μετά τα έξι χρόνια φοίτησης δεν δικαιούται καμία απολύτως φοιτητική παροχή; Πιάνει χώρο στα αμφιθέατρα άραγε; Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η συζήτηση που αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα του πανεπιστημίου. Δεν είναι ντροπή ούτε βάρος κάποιος που σπουδάζει πολλά χρόνια κάνοντας και άλλα πράγματα στη ζωή του. Άλλα είναι ντροπή και βάρος.

Η κυβέρνηση στην οποία έχει νευραλγική θέση ο κ. Όθωνας, με έχει χαρακτηρίσει λοιπόν αναξιόπιστη και επιπλέον κλέφτρα. «Μαζί τα φάγαμε», είπε ο κ. Πάγκαλος, και αναίσχυντα συνεχίζει να υποστηρίζει τη δήλωσή του μην έχοντας ανακαλέσει. Ο κ. Όθωνας συμφωνεί, καθώς δεν έσπευσε να υπερασπίσει την εντιμότητά μου. Μήπως δεν ξέρει λοιπόν ότι δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο; Ότι δουλεύω από τα 23 μου και έχω δύο μήνες ένσημα; Ότι ζω με 400 ευρώ το μήνα γιατί έχω προσπαθήσει να δουλεύω στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει;

Μου το έχει πει ο κ. Όθωνας και η κυβέρνησή του: οι ανθρωπιστικές επιστήμες δεν είναι απαραίτητο συστατικό ενός πολιτισμού. Δεν παράγουν πολιτισμό. Ποιος σπουδάζει πλέον ιστορία, κοινωνιολογία, αρχαιολογία, ανθρωπολογία και όλα τα συναφή; Μήπως είμαστε περιθωριακοί και ρομαντικοί όλοι εμείς που θεωρούμε ακόμη αυτά τα αντικείμενα σημαντικά; Είναι πολυτέλεια μου λέει ο κ. Όθωνας και να τα παρατήσω. Ίσως και να μην έχει άδικο. Αλλά δεν είχα ποτέ περισσότερα για να τα επιθυμώ. Και προτιμώ να ζήσω τη μικρή ζωή μου με αξιοπρέπεια χωρίς να υπακούω στις προσταγές τις αγοράς. Θα αναγκαστώ βέβαια γιατί πλέον τα περιθώρια στενεύουν και με ωραίες ιδέες δεν γεμίζει το τσουκάλι. Μα όσο μπορώ θα αντισταθώ και θα συνεχίσω το διδακτορικό μου και ας ξέρω πως ποτέ δεν θα καταφέρω να ασχοληθώ με την έρευνα παρόλο που θα μπορούσα να είμαι καλή (να επισημάνω ότι όλα τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας είναι υποψήφια για την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας). Με καταδίκασε σε δυσπραγία βλέπετε ο κ. Όθωνας και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, παρόλη την επιθυμία μου να προσφέρω. Έχει μειώσει το αντικείμενό μου, τη δουλειά μου, το μέλλον μου. Μου έχει απαγορέψει να ονειρεύομαι. Έχει φορτώσει στην πλάτη μου ένα χρέος με το οποίο δεν έχω καμία σχέση. Και επιπλέον μου έχει κάνει μήνυση γιατί του πέταξα ένα αυγό, επιφυλασσόμενος να μου ζητήσει ακόμη και χρηματική ικανοποίηση!

Ο κ. Όθωνας σε δηλώσεις του προεκλογικά έλεγε, όπως και ο κ. πρωθυπουργός, ότι λεφτά υπάρχουν. Άραγε πραγματικά δεν ήξερε; Και αν ναι, μετά που έμαθε γιατί δεν παραιτήθηκε ως όφειλε ζητώντας τη διενέργεια εκλογών για την ανανέωση της εντολής του λαού που δεν ψήφισε την τωρινή κυβέρνηση για αυτά που κάνει. Ο κ. Όθωνας είναι μέλος μιας παράνομης κυβέρνησης που συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία υπό την απειλή δακρυγόνων, απολύσεων, μειώσεων των μισθών, ανεργίας, λογοκρισίας και μηνύσεων για αυγοβολή. Αν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό.

Και να μη μου πει ότι είμαι υποκινούμενη από τίποτα σκοτεινές και αόρατες δυνάμεις. Ούτε τα στρουμφάκια ούτε οι τζεντάι βρίσκονται πίσω μου. Καιρό τώρα υπάρχει αυτή η παραφιλολογία ότι όσοι δεν ανήκουμε σε συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες είμαστε κατευθυνόμενοι.Ούτε κατευθυνόμενοι είμαστε ούτε πιόνια. Ζούμε, βλέπουμε, κρίνουμε, αποφασίζουμε και δρούμε.

Όταν είπα ότι ήθελα να γράψω αυτό το κείμενο, φίλοι με παρότρυναν να το ξανασκεφτώ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αυτός και όχι παίξε γέλασε. Μπορεί να με βλάψει από την υπερβολική του επιθυμία να με προστατεύσει. Μα στοιχείο απαραίτητο μιας υγιούς δημοκρατίας δεν είναι και η κριτική και ο διάλογος; Επιτρέπει ακόμη το διάλογο η κυβέρνηση; Ή η μοναδική απάντηση στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων της Ελλάδας για διάλογο απαντώνται με κλομπ και δακρυγόνα; Ο δικός μας διάλογος με τον κ. Όθωνα θα κριθεί στο δικαστήριο. Αν βέβαια καταδεχτεί να παραβρεθεί στην εκδίκαση της μήνυσης που μου έχει καταθέσει. Μήπως δεν αντέχουν οι πολιτικοί μας στην κριτική; Μήπως πρέπει να φοβόμαστε για κυρώσεις όταν δικαίως --όπως παραδέχεται και ο ίδιος-- διαμαρτυρόμαστε και ασκούμε κριτική; Μήπως ήδη φοβόμαστε και δεν μιλάμε; Και μήπως αυτός ο φόβος δεν αρμόζει σε δημοκρατικά καθεστώτα; Μήπως τότε έχουμε πλέον άλλο πολίτευμα; Ολιγαρχία; Δικτατορία;

Τέλος να κλείσω με μια ερώτηση που μου κάνουν δημοσιογράφοι. Με ρωτούν αν θα το ξαναέκανα. Είμαι υπόδικη για πράξη που έχω ήδη κάνει, παραδεχτεί και αναλάβει τις ευθύνες. Αυτή είναι ερώτηση για δημοσκόπηση. «Τι θα κάνατε σε έναν υπουργό αν σας δινόταν η ευκαιρία να του κάνετε κάτι;» Σε καμιά περίπτωση δεν προτείνω την αυγοβολή ως πολιτική στάση και μορφή κοινωνικού αγώνα! Και πραγματικά δεν ξέρω πώς πρέπει να αντιδρώ όταν με σταματάει κόσμος στο Ρέθυμνο και μου δίνει συγχαρητήρια, τη στιγμή που θεωρώ πως έχω κάνει πιο αξιόλογα πράγματα από το να πετάξω ένα αυγό και δεν έτυχαν ανάλογης υποδοχής! Για μένα το θέμα θεωρείται λήξαν. Οι καιροί που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολοι και οι επιλογές που έχουμε είναι θαρρώ δύο: ή θα συνεχίσουμε να στρεφόμαστε ο καθένας εναντίον όλων των άλλων ή θα οικοδομήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και να αγωνιστούμε μαζί για ένα παρόν με ποιότητα (και όχι επίφαση αφθονίας με διακοποδάνεια). Κι ας αρχίσουμε με τη μαζική άρνηση πληρωμής της του κεφαλικού φόρου (εισφορά «αλληλεγγύης» θα μπορούσε να ονομαστεί μόνο αν προοριζόταν για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει). Η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να μην τη ζούμε με αξιοπρέπεια...

Υ.Γ. Για να αποσαφηνίσω αυτό το σημείο στα βίντεο που συμβάλλει στη φαιδρότητα του όλου επεισοδίου, το «ωχ σόρρυ» που ακούγεται δεν απευθύνεται προφανώς στον κ. Όθωνα, αλλά σε έναν κύριο που βρισκόταν πίσω του και ίσως «έφαγε» το δεύτερο αυγό. Αν τον πέτυχα, του ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Και κάτι τελευταίο. Στην κατ’ ιδίαν συνομιλία μας με τον κ. υπουργό, το μόνο που με ρώτησε ήταν αν χρειάζομαι ψυχολόγο και τίποτε άλλο. Αυτή ήταν «η συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα» που ακολούθησε το περιστατικό, σύμφωνα με το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τα σχόλια δικά σας".
newpost.gr

ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ...

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι εργαζόμασταν για να ζούμε. Από τούδε και στο εξής εργαζόμαστε για να φορολογούμαστε. Όσον αφορά τη διαβίωση των πολιτών κανένας πλέον υπουργός ή βουλευτής δεν ασχολείται. Τους ακούμε όλους να αντιδρούν προτάσσοντας «κόκκινες γραμμές» και άλλα τέτοια... πράσινα άλογα και μεταξωτές κορδέλες αφού τις κρίσιμες ώρες των αποφάσεων δεν είναι συνεπής σε όσα διατυμπανίζουν σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες.


Αυτή είναι η νέα λογική της κυβερνητικής πολιτικής η οποία πλέον δείχνει ότι ξεπερνά κάθε μέτρο και κάθε λογική. Κάθε ημέρα που περνά η καμπάνα νέων μέτρων χτυπά στο πορτοφόλι και την τσέπη των πολιτών. Από σήμερα όμως κάθε συνέχεια αφαίμαξης θα ακουμπά και το εισόδημα που «τυχόν» θα αποταμιεύουν οι φορολογούμενοι.

Το κυρίαρχο κοινό αίσθημα μπορεί να περιγραφεί με τις λέξεις απόγνωση και τρόμο για την επόμενη ημέρα. Κι αυτό γιατί ενώ ακούμε ολοένα και νέα μέτρα δεν έχουμε μάθει πότε επιτέλους αυτά θα σταματήσουν να ανακοινώνονται. Το μόνο που δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου δεν έχει λάβει το «ναι » της... πλειοψηφίας των 154 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι το να φορολογούμαστε επειδή υπάρχουμε. A.Π.
newpost.gr

ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε σύγχυση δείχνει να βρίσκεται η Κ.Ο. της ΝΔ, όπου πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους των «γαλάζιων» βουλευτών που δηλώνουν ότι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις προθέσεις της κεντρικής ηγεσίας σε μία σειρά ζητημάτων που ανακύπτουν στα οποία, με βάση τις δηλώσεις αρμόδιων στελεχών, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται να παλινδρομεί.

Αυτό βέβαια, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν όσοι βουλευτές επισημαίνουν τέτοια φαινόμενα στη στρατηγική του κόμματος, δε σημαίνει διαφοροποίησή τους από τις κομματικές θέσεις, στηλιτεύοντας με αυτόν τον τρόπο αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και μπλογκς που έχουν συνδεθεί με την ηγετική ομάδα της Συγγρού και κατά καιρούς στοχοποιούν βουλευτές και στελέχη, εμφανίζοντάς τους ως διαφωνούντες.

Στην πραγματικότητα, είναι εμφανές ότι οι αντιπολιτευτικοί τόνοι δείχνουν να έχουν πέσει αρκετά από πλευράς της ηγεσίας της ΝΔ, γεγονός που αφήνει περιθώρια σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος να κφράζουν δημόσιο λόγο ανοργάνωτα και –πολλές φορές- ανεξέλεγκτα. Τα δεδομένα αυτά είναι γνωστά στην ηγετική ομάδα του Α. Σαμαρά, μέλος της οποίας όμως σπεύδει να ξεκαθαρίσει στο Newpost.gr ότι «το παιχνίδι το οποίο παίζεται εκτός συνόρων είναι εξαιρετικά πολυεπίπεδο πλέον» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι στην παρούσα φάση αποφεύγονται εσκεμμένα δηλώσεις της ηγεσίας, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί ο διεθνής πολιτικοοικονομικός παράγοντας, αναφορικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

«Αυτή η αδρανής –όπως αποκαλείται από τη δημοσιογραφική κριτική- στάση μας, μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη» σημειώνει το ίδιο στέλεχος, προαναγγέλλοντας στην ουσία, όξυνση των τόνων το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, μόλις λίγα 24ωρα πριν, έγινε μια απόπειρα να προωθηθεί το μήνυμα συστράτευσης, με την επικοινωνιακή ενεργοποίηση και του έτερου αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Σταύρου Δήμα, ο οποίος προχώρησε σε δημόσια δήλωση –αν και με ηπιότερο αντιπολιτευτικό περιεχόμενο από το σύνηθες που ακολουθεί η ΝΔ.

Η τακτική –τουλάχιστον για την ώρα- περιλαμβάνει στάση αναμονής, προκειμένου, μεσοπρόθεσμα, να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο των νέων μέτρων αλλά και μακροπρόθεσμα να αποκωδικοποιηθούν οι προθέσεις του Γ. Παπανδρέου, ως προς τις πολιτικές εξελίξεις, η αφετηρία των οποίων τοποθετείται μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.
newpost.gr

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "ΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Μίκα Κοντορούση ---




Με το μέρος όσων διαμαρτύρονται κατά των έκτακτων εισφορών, του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και των νέων μέτρων των αποδείξεων τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ δηλώνει επιβαρυμένος από τα νέα χαράτσια.

Σε πρωϊνή εκπομπή του Mega, ο ίδιος δήλωσε ότι για να μπορέσει να πληρώσει το φόρο μέσω της ΔΕΗ θα πρέπει να πουλήσει ένα από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του, καθώς ήδη το χαράτσι των ακινήτων που του αναλογούν έχει υπολογίσει ότι φτάνει τα 7.500 ευρώ.

Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

"Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο" είπε, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: "Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει".

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση πριν την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο.

"Νομίζω ότι πρέπει προφανώς εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση να υπάρξει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω θα την αποφύγουμε, νομίζω θα την κάνουμε τη συζήτηση αυτή και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο", ανέφερε.

Και συνέχισε: "Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να δίνουν αποδείξεις και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους", πρόσθεσε.




newpost.gr

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Η ψηφοφορία για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα εξελίχτηκε κατ’ ευχήν για την κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήγαν όμως στην κάλπη με βαριά καρδιά.

Ο Γιάννης Βούρος, ο ένας από τους δύο που είχαν απειλήσει με παραίτηση χρειάστηκε ειδικό ψυχολογικό μασάζ από τον πρόεδρο της βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο για να «δώσει μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση». Στην βουλή εμφανίστηκε από νωρίς, κατά τις 17.00 το απόγευμα ήταν ήδη στο καφενείο και εξηγούσε τη στάση του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό προκάλεσε ο Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος εμφανίστηκε στη βουλή φουριόζος λέγοντας ότι θα υπερψηφίσει μόνο υπό όρους και θα ζητήσει να φορολογηθούν και τα βιομηχανικά ακίνητα. «Να πληρώσουν και οι βιομήχανοι», έλεγε στους διαδρόμους. Να πάρει το λόγο όμως δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία. Ο κ. Μαγκούφης σηκώθηκε και είπε ναι…

Στη βουλή βρέθηκε και ο Νίκος Αθανασάκης, σε μια τελευταία προσπάθεια να «μαρκάρει» όσους ακόμα ταλαντεύονταν. Τίποτε ανεπάντεχο δεν έγινε ωστόσο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν και έσπευδαν να φύγουν από την αίθουσα. Εκείνοι της ΝΔ πάλι πήγαιναν στο καπνιστήριο να ακούσουν τα αποτελέσματα. Κάποιοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγωνία τους μήπως γίνει καμία στραβή, πέσει η κυβέρνηση και κληθούν να σώσουν τη χώρα. Τόσο στενή παρακολούθηση δεν είχαν όμως ποτέ άλλοτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και δυσφορίες που εκδηλώθηκαν για άσχετους λόγους και τοπικιστικούς ανταγωνισμούς εντόπισαν και κατάφεραν να εκτονώσουν οι κέρβεροι της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κάποιοι πάντως βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πλάκα στο γραμματέα της ΚΟ Β. Έξαρχο, διαμηνύοντας του ότι το σκέφτονται αν θα ψηφίσουν. Η αντίδραση του τους έδωσε να καταλάβουν πως ούτε για αστείο δεν ήθελε να ακούει κάτι τέτοιο.

Σε κάποιους πάντως φαινόταν ότι το ναι ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Ας πούμε ο Ευτύχης Δαμιανάκης, που παρακολούθησε όλη την ψηφοφορία στο καπνιστήριο της βουλής (ως βουλευτής Χανίων ψήφιζε ούτως ή άλλως τελευταίος) και κάπνιζε το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Ε, αυτός έχει και έναν ιδιαίτερο λόγο να πονάει παραπάνω με το έκτακτο τέλος. 72 ακίνητα, όσο νάναι, είναι λογαριασμός…
newpost.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ... Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ...

Το Άγιο Όρος θα επισκεφθεί την μεθεπόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


H αποκάλυψη γίνεται από site που ασχολείται με θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, το agioritikovima.gr αναφέρει τα εξής:

Όπως αναφέρει στο agioritikovima.gr ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού κ. Γιώργος Ελενόπουλος, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Άγιον Όρος προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν προς τιμήν του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανάρρησή του στο θρόνο της Κωνσταντινούπολης.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει εαν θα διανυκτερεύσει στην Αθωνική Πολιτεία ο κ. Παπανδρέου.

Υ.Γ: Και ο Θεός μαζί μας...
newpost.gr

"ΣΒΟΥΡΑ" ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΟΥΡΟ

Εντυπωσιακή στροφή έκανε ο Γιάννης Βούρος. Ο βουλευτής τους ΠΑΣΟΚ με χθεσινές του δηλώσεις τάραξε τα νερά αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα νέα εισπραχτικά μέτρα και να παραιτηθεί. Σήμερα ωστόσο με γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Βούρος παίρνει πίσω αυτές τους τις... σκέψεις και δηλώνει:


«Ψηφίζω από καθαρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μου. Δίνω μία ακόμη ευκαιρία στην κυβέρνηση να υλοποιήσει επιτέλους τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα ψήφους εμπιστοσύνης που τις έχω προσφέρει. Ελπίζω από δω και πέρα, αυτή η κυβέρνηση να λειτουργήσει με το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, σε εμένα και τη ψήφο μου».

Υ.Γ. Κάποιοι συνάδελφοί άρχισαν ήδη να τον φωνάζουν με το νέο του παρατσούκλι «Σβούρος»...

newpost.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ;




Σοκ από τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής!

Ο Παπανδρέου κάνει εκλογές στις 13 Νοεμβρίου και στη συνέχεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα φεύγει για μακρύ ταξίδι στο εξωτερικό όπως και ο προκάτοχός του Κώστας Καραμανλής.

Ο συνδυασμός των δύο-για τις εκλογές στις 13 Νοεμβρίου έχει ξαναγίνει λόγος-μοιάζει σενάριο συνομωσίας κι όμως οι γνωρίζοντες λένε πως ο Παπανδρέου έχει πάρει την απόφασή του ν αποστασιοποιηθεί από τη πολιτική ζωή του τόπου, όσο πιο άμεσα γίνεται.

Τις σκέψεις του πρωθυπουργού γνωρίζουν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, και (σωστά κάνουν) παίρνουν θέση για την επόμενη μέρα.

Το σενάριο αποκαλύπτει τη κόλαση που περιμένει τη χώρα.

Μια κόλαση που οδηγεί στην απόδραση τον δεύτερο κατά σειρά πρωθυπουργό της!

ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΣΔΟΕ , ΓΙΑΤΡΟΙ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ -ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για 1.084 γιατρούς, 415 δικηγόρους, 155 παράγοντες του ποδοσφαίρου και 2.175 άλλα πρόσωπα που θεωρήθηκαν ύποπτα έχει ζητήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Mε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ 100,3 ο διευθυντής ελέγχων του Σώματος Νίκος Λέκκας ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα λειτουργεί το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ελέγχου.
newpost.gr

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τον γάμο της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου και του Βαγγέλη Μητρογιάννη και ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Ο γάμος θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου και κουμπάρος θα είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης. Το νυφικό της ηθοποιού θα φέρει την υπογραφή των Deux Hommes και θα είναι λιτό σε γραμμές και θα θυμίζει περισσότερο φόρεμα παρά νυφικό. Οι μπομπονιέρες θα είναι επίσης απλές, αφού όπως λένε οι πληροφορίες θα είναι ένα κουτάκι με τρία κουφέτα και ένα κομμάτι μαλαχίτη. Το ζευγάρι ζήτησε από τους καλεσμένους -που θα ξεπεράσουν τους 400- να μην αγοράσουν δώρα, αλλά να κάνουν δωρεά στο «Νικοπούλειο» ίδρυμα. Ο γάμος θα γίνει στο εκκλησάκι του Island, ενώ μετά θα ακολουθήσει δεξίωση στο μαγαζί. Μερικοί από τους καλεσμένους θα είναι οι: Γρηγόρης Βαλτινός, Ελένη Ράντου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μιμή Ντενίση, Αλέξανδρος Ρήγας, Τζέσι Παπουτσή, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Πέννυ Σταθάκη, Γιώργος Νανούρης και Σάρα Γανωτή.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΖΟΥΝΙΟΡ



Ποιός;;; ο Ανδρεάς Παπανδρέου, γιος του πρωθυπουργού, τί λέει για τον πατέρα του και την κατάσταση της χώρας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε πρώτα για τον πατέρα του, και το άγχος που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σημερινή κατάσταση: «Μέσα σε τρεις μήνες άσπρισαν τα μαλλιά του πατέρα μου».

«Το παλεύει όσο μπορεί, στεναχωριέται, προσπαθεί» λέει για το Γιώργο Παπανδρέου. Ο 29χρονος Ανδρέας Παπανδρέου δηλώνει απλός Έλληνας. Σε πορείες και σε διαδηλώσεις βρέθηκε πολλές φορές, από τότε που ακόμα ήταν φοιτητής.
Ελάχιστοι άλλωστε τον αναγνωρίζουν και έτσι βρέθηκε ανάμεσα σε διαδηλωτές και αγανακτισμένους. Όταν ήταν μαθητής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε δημόσιο σχολείο μετείχε σε διαλόγους στις καταλήψεις ακόμα και όταν ο πατέρας του ήταν υπουργός Παιδείας.
Οι μαθητές είχαν βγει στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το εκπαιδευτικό σύστημα και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν υπέρ του διαλόγου ώστε να λυθεί το πρόβλημα: «Μετέχω ως απλός πολίτης με τις παρέες μου, σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις οχι σε αυτές που σπάγανε τα μαγαζιά και τα πεζοδρόμια».
Η οικονομική κρίση χτύπησε και τον γιο του πρωθυπουργού. Ωστόσο προσπαθεί να βρει και εναλλακτικές λύσεις εργασίες και όπως ακούστηκε προσφάτως να λέει: «Δεν θέλω να με βρει η δουλειά, αλλά εγώ να δημιουργήσω δουλειά». Ο Ανδρέας Γ.Παπανδρέου, έχει σπουδάσει κοινωνιολογία, όπως ο πατέρας του και στατιστική σε πανεπιστήμιο της Νορβηγίας.
Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αλεξιπτωτιστής στις Ειδικές Δυνάμεις στον Έβρο ουδείς όπως ειπώθηκε γνώριζε ποιος ήταν. Ούτε καν ο διοικητής του. Νόμιζαν ότι πρόκειται για συνωνυμία. Δεν τον ρώτησαν, δεν τους είπε.
Μόνος του πέρασε όλα τα δύσκολα τεστ, χωρίς να χρησιμοποιήσει κανένα μέσο. Πληροφορήθηκαν όμως το ποιος είναι όταν ξαφνικά ήρθε ο πατέρας του να τον επισκεφθεί στη μονάδα του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.
Τότε έμαθαν οι πάντες ότι ο στρατιώτης Ανδρέας Παπανδρέου του Γεωργίου των Ειδικών Δυνάμεων που υπηρετούσε στη μονάδα ήταν ο υιός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ πρόλαβε και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως αλεξιπτωτιστής. Έκανε πέντε πτώσεις με αλεξίπτωτο και πήρε την πολυπόθητη για τους κομάντος «πουλάδα».
fimes.gr

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για τον χώρο της εκκλησίας έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα κατά το παρελθόν. Πολλά απο αυτά μπορεί και να ήσαν αλήθεια αλλά και πολλά άλλα δεν ήσαν παρά συκοφαντίες οι οποίες διοχετεύονταν δια του τρόπου των ανωνύμων επιστολών.

Από προχθές όμως έχουμε ένα νέο ζήτημα το οποίο- όπως επεσήμανε προβεβλημένος Ιεράρχης στο Newpost. gr- έχει σφόδρα προβληματίσει τους Ιεράρχες αλλά και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο. Κάποιοι κυκλοφόρησαν φωτογραφίες υψηλόβαθμου ιερωμένου οι οποίες όπως ή ίδια πηγή μας επεσήμανε είναι αυστηρώς ακατάλληλες! Οι φωτογραφίες αυτές έχουν σταλεί σε πολλές μητροπόλεις(αν όχι σε όλες, οι Θεσσαλοί επίσκοποι πάντως τις έχουν παραλάβει) προκειμένου να «κόψουν» τον δρόμο του εν λόγω ιερωμένου προς την οδό του επισκοπικού θώκου τον οποίο φαίνεται να ορέγεται και φυσικά κάνει τα πάντα για να καταλάβει.

«Τα κίνητρα του αποστολέα είναι προφανή» σημειώνει κορυφαίος ιεράρχης για να καταλήξει τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν το περιεχόμενο είναι πραγματικό ή όχι. Θα πρέπει να εξετασθούν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες απο ειδικούς προκειμένου να αποδειχθεί εάν είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ ή είναι αυθεντικές. Είμαι σίγουρος οτι θα γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση χωρίς να αφήσει την παραμικρή σκιά».



Θέμης Δαγκλής
newpost.gr

ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ

Τo ανακαινισμένo σπίτι του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου στην Πλούμιτσα Λακωνίας λεηλάτησαν άγνωστοι, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Το "Καταφύγιο του ποιητή" δημιουργήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη από την οικογένειά του και το σύλλογο "Οι Φίλοι του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου", προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας Ελλήνων και ξένων διανοουμένων με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2012 σε έτος Νικηφόρου Βρεττάκου.

Οι άγνωστοι δράστες "σήκωσαν" όλα τα έπιπλα, τα σκεύη και τα μικροαντικείμενα που υπήρχαν στο σπίτι. Το αστυνομικό τμήμα Κροκεών κάνει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

enet.gr

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ... ΓΥΡΩ ΑΠΟ Τ ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ...

Δεν υπάρχουν επίθετα για να περιγράψουν την κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε άλλες παραιτήσεις είναι γιατί οι βουλευτές βλέπουν εκείνους που καταψήφισαν στο παρελθόν να βιώνουν την απαξίωση (Δημαράς, Οικονόμου, Παπαχρήστος κτλ). Ούτε θέλουν να γυρίζουν στην Ελλάδα, όπως ο Φλωρίδης, και να κάνουν γκρούπες όπως κάποτε οι εκσυγχρονιστές του ΟΠΕΚ. Δεν αντέχουν, όμως, να βλέπουν και τον εμφύλιο στο εσωτερικό του παπανδρεϊκού μπλοκ (Ραγκούσης- Ρέππας) ενώ οι «άλλοι» δεν ξέρουν ποιον να διαλέξουν. Βενιζέλο ή Λοβέρδο;

Για την ώρα όλοι, ανεξαρτήτως εσωκομματικής τοποθέτησης, εκτονώνονται κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση. Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Σε αυτή τη διαδικασία πρωτοστατούν οι Βάσω Παπανδρέου, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάσος Αλευράς, Μιλένα Αποστολάκη, Κώστας Καρτάλης, Νίκος Σαλλαγιάννης, Σούλα Μερεντίτη, Όλγα Ρενταρή, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Τάκης Ρήγας, Τόνια Αντωνίου κα.

Οι οποίοι δεν χαρίζονται ούτε στον Παπανδρέου, ούτε στον Βενιζέλο. Σχεδόν όλοι ζητούν εκλογές ή συγκυβέρνηση, ένας άλλος τρόπος καταψήφισης και άρσης της εμπιστοσύνης χωρίς να το λένε ανοιχτά…

ΤΟ ΓΑΝΤΥ

ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΤΙΣΘΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Γ.ΡΟΥΣΣΑΚΗ

Ανάστατοι συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου 21χρονου Γ. Ρουσάκη, που σκοτώθηκε έπειτα συμπλοκή με «θερμόαιμους» οπαδούς. Άγνωστοι έσπασαν και πέταξαν στη θάλασσα εκκλησάκι που είχε τοποθετηθεί στη μνήμη του Γιάννη, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός.

Ένα μικρό εκκλησάκι, στο Παλιό Γεφυράκι, στην παραλιακή του Ηρακλείου, θύμιζε τη στυγερή δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός από διπλή μαχαιριά σε συμπλοκή "θερμοκέφαλων" οπαδών ομάδων. Το εκκλησάκι αυτό είχαν τοποθετήσει στο σημείο, στη μνήμη του αδικοχαμένου 21χρονου, φίλοι και συγγενείς του, ως ύστατο φόρο τιμής στο νέο άνθρωπο που "έφυγε" πριν καλά-καλά προλάβει να ζήσει.

Σήμερα, το εκκλησάκι αυτό δε βρίσκεται στη θέση του, γιατί κάποιοι το βεβήλωσαν... Το έσπασαν και το πέταξαν στη θάλασσα, μην μπορώντας να δείξουν σεβασμό στον πόνο συγγενών και οικείων του Γιάννη Ρουσάκη.

Βαριά θλίψη έχει κυριεύσει τους συγγενείς και τους φίλους του νεαρού από τα Μάλια, που δεν μπορούν να κατανοήσουν από πού προκύπτει το μένος ορισμένων που δε διστάζουν να βεβηλώσουν τη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε τόσο απροσδόκητα και άδικα από τη ζωή.



Πηγή: cretalive.gr

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ...ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ

Τρεις άγνωστοι, οι δύο με όπλα και ο ένας με μαχαίρι, εισέβαλαν στον οίκο και άρπαξαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, με άγνωστο μέχρι στιγμής περιεχόμενο.

Κατά την διαφυγή τους τραυμάτισαν με τα χέρια την υπάλληλο.

Νύχτα ληστειών

Τρεις ακόμη ληστείες σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε Κερατσίνι, Αιγάλεω και Μεταμόρφωση.

Ειδικότερα, στις 03.50, ληστεία σημειώθηκε σε περίπτερο στη συμβολή των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γκιώνας στο Κερατσίνι.

Ο δράστης άρπαξε χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζή.

Στις 03.56 σημειώθηκε ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Τατοΐου 2, στην Μεταμόρφωση. Δύο άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα, άρπαξαν χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

Τέλος στις 04.30, ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων έγινε στόχος ληστών, επί της οδού Θηβών 325 στο Αιγάλεω.

Δύο δράστες απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

e-go.gr

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΕΝΤΕΤΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

Βεντέτα ξέσπασε ανάμεσα στον Ανδρέα Βγενόπουλο της MIG και τον εκδότη του «Έθνους» Γιώργο Μπόμπολα. Αιτία; Το υστερόγραφο που υπήρχε στην επιστολή του πρώτου, στην επιστολή που έστειλε στις αρχές της βδομάδας προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γόντικα. “Υ. Γ. Προς μιντιακό συγκρότημα κατασκευαστή (ΕΘΝΟΣ, GOAL, SENTRA FM), συνεταίρου του κ. Γ. Βαρδινογιάννη στο MEGA και εργολάβου του γηπέδου του Βοτανικού(!): Πάρτε το απόφαση, αυτή η «χρυσή» δουλειά χάλασε».”Όπως, αποδείχθηκε, οι λιγοστές αυτές λέξεις, ήταν αρκετές για να ανοίξουν ένα ακόμη μέτωπο στο επιχειρηματικό τοπίο. Η πλευρά Μπόμπολα, δείχνει σφόδρα ενοχλημένη από τα όσα γράφει ο Βγενόπουλος. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, το αφεντικό του «Πήγασου», μόλις έγινε κοινωνός των όσων αναφέρει το αφεντικό της MIG, έδωσε εντολή για άμεση απάντηση από την πλευρά του ‘Άκτωρα’, ενώ άναψε το πράσινο φως, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα που θα σχετίζεται με την γενικότερη επιχειρηματική δράση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Το τηλεφώνημα σε Βαρδή

Όπως, αναφέρθηκε και παραπάνω ο «Άκτωρας» προχώρησε σε απάντηση στο Ανδρέα Βγενόπουλο. Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο "ΑΚΤΩΡ" : "Η σύμβαση εργολαβίας μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ έχει εγκριθεί από τα ΔΣ των εταιρειών και περιέχει ως αντικείμενο την εκπόνηση μελετών, την έκδοση αδειών και την κατασκευή του Νέου Γηπέδου του Παναθηναϊκού.". Μάλιστα, όπως τονίζει η "ΑΚΤΩΡ"Α.Ε, από το Μάρτιο του 2010 και μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει αναλάβει την επιμέλεια και φύλαξη του Έργου, της οποία εκτελεί με δικές της δαπάνες . Η κόντρα Βγενόπουλου – Μπόμπολα, όπως, είναι λογικό έφερε πιο κοντά το αφεντικό του «Πήγασου» με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τηλεφωνικά, όπου και είχαν λεπτομερή συζήτηση, σχετική με τις επόμενες κινήσεις τους.


parapolitika.gr

" ΚΑΡΦΙΑ " ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΛΟΥΛΗ

Μέσω Facebook και με αιχμηρότατη διάθεση επέλεξε ο Γιώργος Βουλγαράκης για να σχολιάσει το περιεχόμενο του νέου βιβλίου του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη, στοιχεία του οποίου δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Ο πρώην υπουργός έγραψε στο προφίλ του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Διάβασα οτι ο αναλυτής Γιάννης Λούλης γράφει ξανά βιβλίο για τη ΝΔ. Λοιπόν το καλύτερο γι αυτόν το εχει πεί ο Π. Μολυβιάτης. "Ο Λούλης πρώτα συμβούλευε ολους τους αρχηγούς της ΝΔ πως να πολιτευθούν, και στη συνέχεια έγραφε βιβλία για να εξηγήσει πώς χάσανε !!!"».

Σημειώνεται ότι το Βήμα της Κυριακής δημοσίευσε στοιχεία από το περιεχόμενο του βιβλίου, στο οποίο ο κ. Λούλης χαρακτήρισε άτολμο τον Κώστα Καραμανλή και λαϊκιστή τον Αντώνη Σαμαρά.

Η φράση του στο σχόλιο του Γιώργου Βουλγαράκη, πάντως, αν και δεν ήταν δική του, έδειξε με γλαφυρό τρόπο την άποψή του για το πρόσωπο και το έργο του κ. Λούλη...

newpost.gr

"ΕΠΙΘΕΣΗ" ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ

Διαμαρτυρόμενη για την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, νεαρή κοπέλα πέταξε σήμερα ένα αυγό στην πλάτη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του 1ου Συμμετοχικού Αγώνα Διάθλου που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο.

Η κοπέλα πλησίασε από πίσω τον υφυπουργό και εκτόξευσε το αυγό, αλλά συνελήφθη μετά την άμεση επέμβαση της αστυνομικής φρουράς του κ. Όθωνα, και ακολούθως οδηγήθηκε αδιαμαρτύρητα στην Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πράξη της.

Από πλευράς του υφυπουργού δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως δικογραφία ενώ κινήθηκε και η διαδικασία του αυτόφωρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"ΕΚΡΑΞΑΝ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Την ώρα που ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος έκοβε την κορδέλα για να εγκαινιάσει την Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική έκθεση, στα Κοίλα Κοζάνης, ένα από τα πιο δραστήρια μέλη των "Αγανακτισμένων" της περιοχής, ανέβηκε στα βήμα και διαμαρτυρήθηκε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες.

Στη συνέχεια, σε πιο έντονο ύφος έθεσε αρκετά ερωτήματα στον υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος βέβαια δεν απάντησε και αποχώρησε από το σημείο, ενώ το πλήθος συγκεντρωμένων ζητωκραύγαζε τον αγανακτισμένο που αναρωτιόνταν πόσα χρήματα παίρνουν οι πολιτικοί του τόπου και εάν θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με 800 ή και 1.200 ευρώ.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ψήφισε τον ίδιο στις περασμένες εκλογές, ωστόσο σημείωσε ότι "ο κ. Κουκουλόπουλος λίγα έχει προσφέρει στους συντοπίτες του", ενώ υπονόησε ότι η ανάδειξή του σε υφυπουργό Εσωτερικών έχει προκύψει με δόλιους τρόπους.

news247.gr

ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΡΙΑΣ" κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πρώτα θα βγει η ψυχή (της χώρας) μετά το χούι των Πασόκων να διορίζουν. Αυτή τη φορά είναι η Άννα Διαμαντοπούλου που επιχείρησε να διορίσει 150 άτομα εκτός ΑΣΕΠ και μάλιστα σε ….υπό κατάργηση οργανισμό! Την έπιασαν όμως «με τη γίδα στην πλάτη» κι έτσι αναγκάζεται τώρα να ακυρώσει τις προσλήψεις.

Η ιστορία στήθηκε από το υπουργείο Παιδείας και την «εκσυγχρονίστρια» Άννα Διαμαντοπούλου μέσα στο καλοκαίρι. Η υπουργός που μας κουνά συνεχώς το δάχτυλο και υπεραμύνεται του «μικρού κράτους» επιχείρησε να κάνει προσλήψεις στο «Ινστιτούτο Νεολαίας» παρ’ ότι είχε ανακοινωθεί από τις αρχές Ιουνίου, από τον Θόδωρο Πάγκαλο, ότι θα καταργούνταν, κατόπιν επιταγών της τρόικας. Άλλες οι βουλές της κ. Διαμαντοπούλου όμως, που το παίζει και καλή «μαθήτρια» μπροστά στους ξένους επιτηρητές. Προχώρησε λοιπόν κανονικά το σχέδιό της σαν να μην τρέχει τίποτα, οργανώνοντας και το σχετικό διαγωνισμό, όπου οι εξεταζόμενοι θα διαγωνίζονταν από το σπίτι τους (!) σε ερωτήσεις που θα απαντούσαν στον υπολογιστή. Φυσικά θα μπορούσαν να είχαν δίπλα τους, καθηγητές, βιβλία, λυσάρια, οτιδήποτε. Και μετά, οι επιτυχόντες της α’ φάσης (που ολοκληρώθηκε) θα περνούσαν από προσωπικές συνεντεύξεις (ναι, αυτές που όταν ήταν στην αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, τις κατακεράυνωνε) για την τελική επιλογή των 150.

Οι επιτυχόντες που θα προσλαμβάνονταν θα είχαν ως έργο την ενημέρωση των νέων που επιθυμούν να ….ανοίξουν επιχειρήσεις και το όλο έργο είχε ονομαστεί «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των θυρίδων επιχειρηματικότητας και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας».

Οι αποτυχόντες της α’ φάσης όμως, κατήγγειλαν σημεία και τέρατα για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού κι άρχισαν να πέφτουν οι ενστάσεις (βλέπε και http://www.ify.gr/)και οι διαμαρτυρίες βροχή. Όταν δημοσιεύτηκαν και τα ονόματα των επιτυχόντων όπου μέσα βρισκόταν η ….μισή νεολαία ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε μεγάλος πανικός στο υπουργείο από τηλεφωνήματα και καταγγελίες. Εν τω μεταξύ η υπόθεση έφτασε και στους εκπροσώπους της τρόικας οι οποίοι έφριξαν και δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

Κατόπιν όλων αυτών, φαίνεται ότι η κ.Διαμαντοπούλου πείστηκε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει το σχέδιό της για τους 150 διορισμούς και πιθανότατα θα αναγκαστεί να ακυρώσει και τον διαγωνισμό. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, αλλά μάλλον είναι θέμα ημερών.

Κατά τ’ άλλα η κυβέρνηση αγωνίζεται σκληρά για τη διάσωση της χώρας.

antinews.gr

ΕΙΧΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ;


Ιταλοί επιστήμονες σε συνεργασία με το CERN διαπίστωσαν ότι τα νετρίνα κινούνται γρηγορότερα από το φως
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ανακοίνωση Ευρωπαίων φυσικών ότι εντόπισαν υποατομικά σωματίδια (νετρίνο) που φαίνεται να σπάνε το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν, ταξιδεύοντας ταχύτερα και από το φως. Αν αυτό επιβεβαιωθεί -προς το παρόν υπάρχουν επιφυλάξεις- τότε απειλείται όχι μόνο η θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και όλο το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής, αν όχι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, ενώ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ταξίδια στον χρόνο, ακόμα και στο παρελθόν.

Η θεωρία της ειδικής σχετικότητας από το 1905 -ο ακρογωνιαίος λίθος της Φυσικής- απαγορεύει οτιδήποτε να κινηθεί πιο γρήγορα από την ταχύτητα των 299.792.458 μέτρων ανά δευτερόλεπτο του φωτός. Μέχρι τώρα καμία έρευνα δεν είχε βρει το παραμικρό μεγάλο σώμα ή μικροσκοπικό σωματίδιο να κινείται πιο γρήγορα από το φως.

Όμως, Ιταλοί φυσικοί του πειράματος «Opera», που πραγματοποιείται 1.400 μέτρα κάτω από το έδαφος, στο υπόγειο Εθνικό Εργαστήριο Γκραν Σάσο, σε συνεργασία με το Cern στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, από όπου στέλνονται στην Ιταλία ακτίνες νετρίνο, βρήκαν ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα σωματίδια ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως, σύμφωνα με το BBC, το «Nature», τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ».

Τα νετρίνο είναι ηλεκτρικά ουδέτερα, σπανίως αλληλεπιδρούν με την κοινή ύλη (περνάνε μέσα από τοίχους και πλανήτες) κι έχουν πολύ μικρή μάζα, αλλά υπάρχουν ολόγυρά μας, καθώς αποτελούν υποπροϊόν των πυρηνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό του ήλιου. Δισεκατομμύρια τέτοια υποατομικά σωματίδια περνάνε κάθε δευτερόλεπτο μπροστά από τα μάτια μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Ο τεράστιος ανιχνευτής του πειράματος «Opera» (βάρους 1.800 τόννων) εκτίμησε ότι τα νετρίνο που καταλήγουν σε αυτόν από το Cern, διανύοντας μια απόσταση περίπου 732 χιλιομέτρων, φθάνουν 60 νανοδευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ό,τι θα επέτρεπε η ταχύτητα του φωτός (δηλαδή κινούνται με ταχύτητα περίπου 0,0025% ταχύτερη από το φως).

«Είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε ο Αντόνιο Ερεντιτάτο, φυσικός του πανεπιστημίου της Βέρνης, επικεφαλής και εκπρόσωπος του «Opera». «Αν είναι αλήθεια, τότε είναι πραγματικά εντυπωσιακό», δήλωσε ο φυσικός Τζον Έλις, εκπρόσωπος του Cern, αλλά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση του γεγονότος.

Οι φυσικοί του «Opera» ανέφεραν ότι έχουν πλέον αρκετή εμπιστοσύνη στα στοιχεία τους για να τα δημοσιοποιήσουν, καθώς έχουν καταγράψει ίδια αποτελέσματα σε περίπου 16.000 μετρήσεις κατά την τελευταία διετία, συνεπώς δηλώνουν σίγουροι ότι δεν έχουν πέσει θύμα κάποιας πλάνης ή λάθους.

Είχε προηγηθεί ένα παρόμοιο πείραμα, το Minos στην Μινεσότα των ΗΠΑ, το 2007, όταν επίσης είχαν φανεί νετρίνο που κατέφθαναν από τον επιταχυντή Fermilab του Σικάγο, να κινούνται οριακά ταχύτερα από το φως, αλλά τότε υπήρχε μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τις μετρήσεις. Όμως, οι αμερικανοί φυσικοί, ετοιμάζουν νέα πειράματα που αναμένεται να έχουν ευρήματα σε ένα - δύο χρόνια. Αν το Minos όντως επιβεβαιώσει τις μετρήσεις του «Opera», οι συνέπειες για τη φυσική και την επιστήμη γενικότερα θα είναι κολοσσιαίες.

Ορισμένοι, όπως ο επίτιμος καθηγητής φυσικής του πανεπιστημίου της Μπολόνια Αντονίνο Ζιτσίτσι, πιθανολογούν ότι τα νετρίνο κινούνται μέσα από έξτρα διαστάσεις στο χώρο, όπως προβλέπει η θεωρία των χορδών, για αυτό κινούνται ταχύτερα από το φως. Ίδια ακριβώς άποψη εξέφρασε και ο αστρονόμος νετρίνο Τζον Λέρντ του πανεπιστημίου της Χαβάης.

Άλλοι παραμένουν σκεπτικιστές και δεν βιάζονται να κάνουν τη νεκρολογία της θεωρίας του Αϊνστάιν, θεωρώντας ότι κάποιο πειραματικό λάθος έχει συμβεί. «Αν είναι αλήθεια, τότε πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει τίποτε για τίποτε. Ακούγεται πολύ μεγάλο, για να είναι αληθινό», σχολίασε ο φυσικός Αλβάρο ντε Ρουχούλα του Cern.

Ο Ερεντιτάτο του «Opera» επιμένει πάντως ότι οι φυσικοί του πειράματος δεν έχουν μπορέσει να βρουν κάποια άλλη εξήγηση για τα απρόσμενα ευρήματά τους. Γι' αυτό κάλεσε την επιστημονική κοινότητα να εκφράσει τις δικές της απόψεις ανοιχτά.

newsit.gr

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΑΓΩΓΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η οικονομική κρίση οδηγεί ορισμένους ανθρώπους με λευκό ποινικό μητρώο να κάνουν απαγωγές για να πάρουν...χρήματα. Τι λέει η αστυνομία. Πως παγίδευσαν την νεαρή φοιτήτρια κόρη του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων.

Οι απαγωγές από ανθρώπους της διπλανής πόρτας και με λευκό ποινικό μητρώο προβληματίζουν τις αρχές ασφαλείας , ύστερα κι από την εξιχνίαση της απαγωγής της 22χρονης φοιτήτριας στην Καστοριά που έγινε χθες.

Η 22χρονη αφέθηκε ελεύθερη μετά από τρεις ημέρες ομηρείας κι αφού ο πατέρας της, δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων, κατέβαλε λύτρα 43.000 ευρώ. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας οι δύο έλληνες οργανωτές της απαγωγής ήταν ένας 43χρονος, μάγειρας σε πιτσαρία των Ιωαννίνων, και άμεσος συνεργός του ένας 32χρονος «ντελίβερι» που εργαζόταν στο ίδιο κατάστημα.

Οι δύο δράστες ουδέποτε είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα. Στην απαγωγή είχε συνεργασθεί κι ένας 37χρονος Αλβανός που εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές. Κι αυτός είχε λευκό ποινικό μητρώο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι από τις 15 απαγωγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια μόνο 4-5 (οι απαγωγές των Π. Παναγόπουλου, Γ. Μυλωνά, Ε. Χαΐτογλου, Ι. Ζώνα ) έχουν διαπραχθεί από σεσημασμένους κακοποιούς. Στις υπόλοιπες πρωταγωνιστούν άτομα με λευκό ποινικό μητρώο που συνήθως έχουν απρόβλεπτη εξέλιξη. Όπως συνέβη και με την αρπαγή και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, τον Μάιο του 2009 στο Ηράκλειο. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν στην Αστυνομία «προβληματιζόμαστε από τη συχνότητα των απαγωγών, αφού τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τέσσερις . Κι ίσως υπάρξουν κι άλλες λόγω της οικονομικής κρίσης…».

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις δράστες επειδή αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα αποφάσισαν πριν από δύο μήνες να οργανώσουν την απαγωγή της 22χρονης φοιτήτριας που σπούδαζε στην Καστοριά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντυπωσιαστεί από τη μεθοδικότητα των «ερασιτεχνών» απαγωγέων… Αρχικά οι τρεις δράστες επισκέπτονταν αρκετά συχνά την πόλη αυτή για να οργανώσουν εκεί την απαγωγή.

Ακολούθως άρχισαν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της στο Facebook προκειμένου να βρουν τρόπο να την παρασύρουν. Επιπλέον προ 20 ημερών νοίκιασαν αγροτική κατοικία στο ύψος του 20ού χιλιομέτρου της οδού Ιωαννίνων - Αρτας όπου κρατήθηκε η 22χρονη.

Επίσης φρόντισαν ώστε η επικοινωνία τους με τον πατέρα της κοπέλας να γίνει με το δικό της κινητό τηλέφωνο και όχι με καρτοκινητά δικά τους τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη ταυτοποίησή τους. Στις ίδιες τηλεφωνικές επικοινωνίες άλλαζαν συνεχώς θέσεις απ’ όπου επικοινωνούσαν προκειμένου να μη δώσουν το στίγμα τους και συλληφθούν.

Τελικά, η αρπαγή της κοπέλας έγινε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης αφού την παρέσυραν σε ένα σημείο κοντά στο σπίτι της με πρόσχημα ότι είχε κερδίσει σε διαγωνισμό – μέσω Facebook - ένα ακριβό κινητό τηλέφωνο. Ακολούθως τη μετέφεραν στην αγροτική κατοικία.

Οι δράστες στην αρχική επικοινωνία με τον πατέρα τής ομήρου ζήτησαν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Όμως ύστερα από σειρά διαπραγματεύσεων αλλά και συζητήσεις που είχαν οι δράστες με την 22χρονη πείσθηκαν να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους στα 43.000 ευρώ. Γύρω στις 04:00 χθες το πρωί ο πατέρας της φοιτήτριας παρέδωσε στους δράστες το προαναφερόμενο πόσο και έτσι άφησαν ελεύθερη τη νεαρή κοπέλα στο 8ο χιλόμετρο της οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας.

Υστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και των ΕΚΑΜ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες στα Ιωάννινα και τους συνέλαβαν έχοντας μάλιστα στην κατοχή τους και τα προσημειωμένα λεφτά των λύτρων.

newsit.gr

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΣΑΜΑΡΑ, Ο Γ. ΛΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ αναμένεται να φέρει το νέο βιβλίο του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη με τίτλο ''Ο δρόμος προς την άβυσσο''...στο οποίο ο Κ.Καραμανλής χαρακτηρίζεται άτολμος και ο Αντώνης Σαμαράς λαϊκιστής. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στα δώδεκα κεφάλαιά του, επιχειρείται μια αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τον 1981 έως σήμερα.

«Η χειρότερη κυβέρνηση υπήρξε εκείνη του 1981-1985, διότι δημιούργησε τις στρεβλώσεις που μας ακολουθούν ως σήμερα» λέει ο κ. Λούλης, ενώ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις μετά το 1985 ήταν μέτριες. «Σημίτης και Καραμανλής» συνεχίζει «ήσαν αξιόλογοι πολιτικοί, έντιμοι, με καλές προθέσεις, όμως άτολμοι, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν σε χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα».

Για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού ασκεί δριμύτατη κριτική τονίζοντας ότι δεν συγκρούστηκε με τις πελατειακές λογικές στο κράτος και την παράταξή του.

«Αρκετοί από τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκε ο Καραμανλής διέψευσαν τις προσδοκίες του και σε επίπεδο ήθους, αλλά και σε επίπεδο ικανοτήτων» λέει χαρακτηριστικά και αναφέρει ότι κάποια από τα στελέχη της ΝΔ είχαν «στερητικά σύνδρομα εξουσίας».

Επίσης, εκφράζει την άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί «την πιο λαϊκίστικη αντιπολίτευση στον χώρο της ευρωζώνης».
newsit.gr

Η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ ΣΕ "ΚΑΥΤΕΣ" ΠΟΖΕΣ ...

Τελικά, είναι τόσο κακό να είσαι sexy;Η Ζέτα είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ππρόσωπα της ελληνικής showbiz. Το τελευταίο διάστημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας με την σχέση της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ο έρωτάς τους έχει γίνει δεκάδες εξώφυλλα αλλά δεν είναι μόνο αυτό που τραβάει τα φώτα της δημόσιότητας πάνω της.

Η όμορφη παρουσιάστρια του Dancing έχει κεδρίσει τα καλύτερα σχόλια για την παρουσία της στα τηλεοπτικά πράγματα. Δεν είναι όμως λίγες οι -κατά καιρούς- δηλώσεις, ανθρώπων του θεάματος, που αναφέρονται στο αν αξίζει να χαρακτηρίζεται ''ηθοποιός'' ή όχι.

Στις αρχές του χρόνου, ο Χρήστος Λούλης είχε πει χαρακτηριστικά: ''Μπορεί και να το έκανα. Έχω παίξει σε παραστάσεις, σίριαλ και σε ταινίες με ερασιτέχνες, με τεχνικούς που έκαναν μία σκηνή, με ένα παιδί, ακόμα και με ένα σκυλί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το σκυλί ή το παιδί είναι ηθοποιός;...''. O ίδιος είχε τονίσει τότε ότι δεν θεωρεί συνάδελφό του την Ζέτα, ενώ εκείνου είχε προηγηθεί ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς.

Δεν ήταν όμως, λίγοι και εκείνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν τότε την Ζέτα. Ανάμεσά τους ο παλιός συνεργάτης της Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου, φυσικά ο αγαπημένος της Μιχάλης Χατζηγιάννης, ενώ θέση είχε πάρει σε όλο αυτό και η ίδια η Ζέτα.

Η Ζέτα όμως, για όσους δεν το γνωρίζουν, εκτός του ότι έχει σπουδάσει σε δραματική σχολή έκανε και το ντεμπούτο της στην μικρή οθόνη σε αρκετά μικρή ηλικία. Στα πρώτα της βήματα, μάλιστα, παράλληλα με το modeling συμμετείχε και στη σειρά του Νίκου Μαστοράκη, ''Χωρισμένοι με παιδιά'', ενώ λίγο καιρό αργότερα, μπορούσαμε να την απολαύσουμε στη σειρά ''Αέρινες σιωπές''.

Σαν επαγγελματίας λοιπόν, ηθοποιός, που για τις ανάγκες του ρόλου πρέπει να κάνει και πιο extreme πράγματα, η Ζέτα έπρεπε στο συγκεκριμένο σίριαλ να εμφανιστεί topless ή ακόμα και να κάνει ''σεξ'' με τον Σωκράτη Αλαφούζο!

Κάποιες από αυτές τις επιλογές ίσως είναι αυτές που έδωσαν "λάθος" εικόνα όμως ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το υποκριτικό της ταλέντο; Άλλωστε το να είσαι sexy δεν είναι κακό, ειδικά όταν συνδιάζεται με το ταλέντο!
newsit.gr