Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ- ΡΟΚΑΝΙΣΜΑ 3,5 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΕΜΥ ΖΟΥΝΗ

 
 
Την τελευταία στιγμή χάλασε το... πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, με επίτιμο προσκεκλημένο μια δραματική σχολή αλλά και πολλούς φίλους του ΠΑΣΟΚ. Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χτύπησε συναγερμός όταν αντιλήφθηκαν ότι 3,5 εκατ. ευρώ θα κατέληγαν στη σχολή υποκριτικής “Ιασμος” , της οποίας διευθύντρια ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιός Πέμη Ζούνη. Με ανοιχτό το στόμα έμειναν ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Αννα Δαλλαπόρτα όταν είδαν τι προέβλεπε η προκήρυξη διαγωνισμού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» . Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 20 Μαΐου 2011 από την τότε υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου, και προέβλεπε τη συμμετοχή σχολών υποκριτικής μόνο από τρεις περιφέρειες με αντικείμενο τη «συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης στις δραματουργικές σπουδές υποκριτικής τέχνης» . Η νέα ηγεσία του υπουργείου προχώρησε...
στην ανάκληση του διαγωνισμού τον περασμένο Οκτώβριο, επικαλούμενη αλλαγή πολιτικής όμως τα γεγονότα που έπεισαν τον Γ. Κουτρουμάνη ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο σε αυτό τον διαγωνισμό ήταν πολλά. Η μεγαλύτερη σύμπτωση αφορά την Π. Ζούνη, η οποία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν διευθύντρια σχολής που «φωτογραφιζόταν» ξεκάθαρα στον διαγωνισμό, μια και διαθέτει παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται για άλλο ένα, στην Κομοτηνή. Κατά... διαβολική σύμπτωση, ο διαγωνισμός αφορούσε μόνο την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή.
Φάνηκε από την αρχή...
Μερικούς μήνες πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού, η βουλευτής Α' Αθηνών παρέδωσε τη σκυτάλη της διεύθυνσης στον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη και οι δηλώσεις που έκανε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής έδειχναν τι θα ακολουθούσε: «Ο λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική, αφήνοντας πράγματα που αγαπάω, είναι για να σπρώξω τα πράγματα στη σωστή τους κατεύθυνση... Τώρα που η συγκυρία είναι δύσκολη, προσπαθούμε από το άνοιγμα του ΕΣΠΑ στον πολιτισμό να βοηθήσουμε άνεργους και φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν το αντικείμενό μας» . Στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι αποχωρεί από τη διεύθυνση, αλλά δεν αποχωρεί από τη σχολή. Η θέση του Γ. Κουτρουμάνη παρέμεινε αμετάβλητη, καθώς θεωρήθηκε ότι το πρόγραμμα των 3,5 εκατ. ευρώ επιδοτούσε 1.200 ώρες διδασκαλίας δηλαδή έδινε χρήματα σε σχολές που θα παρήγαγαν εκατοντάδες ηθοποιούς που δεν θα έβρισκαν πουθενά δουλειά, αφού η ανεργία στον κλάδο τους ξεπερνά το 85%! Η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αννα Δαλλατόλα δήλωσε στην «R» : «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ανταποκρινόταν στην πολιτική μας δεν έδινε διέξοδο στους ανέργους. Το θέμα είναι να επιδοτούνται δράσεις για τη μείωση της ανεργίας στον χώρο του πολιτισμού, που είναι ιδιαιτέρως υψηλή» .
(Realnews)

Σοκ στην Καστοριά: Φοιτήτρια βρέθηκε σφαγμένη στη λίμνη..Ο δολοφόνος είχε προαναγγείλει την πράξη στο Facebook


Δείτε φωτογραφίες του θύματος και του δολοφόνου.
Επίσης διαβάστε τι έγραψε στο τελευταίο του μήνυμα πριν κάνει το φονικό...
Σοκ στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς από το αποτρόπαιο έγκλημα. Νεαρός μαχαίρωσε την 22χρονη φίλη του με αιχμηρό αντικείμενο. Έφερε 10 χτυπήματα στην καρδιά. Το πτώμα εντοπίστηκε στην λίμνη. Ο δράστης συνελήφθη στο Κιλκίς, όπου και ομολόγησε...


Άγριο έγκλημα διαπράχτηκε στην Καστοριά, με θύμα μια 22χρονη κοπέλα, φοιτήτρια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα σε σχολή Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας από το 2009.

Το θύμα έφερε τουλάχιστον δέκα χτυπήματα στην καρδιά από κρητικό μαχαίρι και ένα τραύμα στο λαιμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, το έγκλημα έγινε μέσα σε αυτοκίνητο και αμέσως μετά ο δράστης έριξε το πτώμα της άτυχης κοπέλας στην λίμνη, όπου υπήρχαν ακόμα καρφωμένα το κατσαβίδι και το μαχαίρι.

Η 22χρονη ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Καστοριά, ωστόσο είχε καταγωγή από την Κέρκυρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να πιστέψουν στο άκουσμα της είδησης, ενώ έχουν σπεύσει να καταθέσουν υπέρ της αθωότητας του θύματος, καθώς επρόκειτο "για μία ήσυχη κοπέλα που ποτέ δεν είχε δώσει αφορμή για σχόλια".

Ο δράστης έχει συλληφθεί στο Κιλκίς, όπου η αστυνομία τυχαία τον σταμάτησε για έλεγχο - ίσως και για υπερβολική ταχύτητα - και εντόπισε στο κάθισμα ίχνη από αίματα και τρίχες από μαλλιά.

Αμέσως ο δράστης (κάτοικος Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια) ομολόγησε τη δολοφονία της κοπέλας, ενώ είπε ότι ήταν ζευγάρι για ένα χρόνο.







Μάλιστα, ο δράστης φαίνεται ότι μετά την αποτρόπαια πράξη του, αποχαιρέτησε τη γυναίκα της ζωής του, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook, λέγοντας: "Λυπάμαι και συγγνώμη… ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει… σε αγάπησα… σε αγαπάω και θα συνεχίσω να σε αγαπάω Μάου μου!!!

Ένα ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα έως την αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου! Άλλωστε 1 χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλο μόνο του… Έρχομαι (Νιέχ-Νιέχ μου)".





Οι άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να κατανοήσουν τα πραγματικά αίτια της στυγερής δολοφονίας, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φίλων, επρόκειτο για ένα "αγαπημένο ζευγάρι", ενώ στον προσωπικό λογαριασμό του νεαρού δολοφόνου, έχουν ήδη καταθέσει σχόλια σοκαρισμένοι πολίτες που ενημερώθηκαν για τον άτυχο χαμό της 22χρονης από την Κέρκυρα.

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Αντιμέτωπος με δεκάδες αγανακτισμένους πολίτες βρέθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.


Όταν άριχσε η εκδήλωση, πολίτες αποδοκίμασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα όσον αφορά το μνημόνιο. Το ακροατήριο απάντησε άμεσα και άναψαν τα «αίματα». Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν φραστικά πυρά και κάποιοι από αυτόυς λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.

Πάντως με την παρουσία των ψυχραιμότερω, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες αποχώρησαν και η πολιτική εκδήλωση συνεχίστηκε.

Σ.Σ.:VIDEO ME TΙΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ fyllasiliasnews.blogspot.com



newpost.gr

Λουκέτο σε επώνυμες αλυσίδες, 100.000 άνεργοι


Κλείνουν καταστήματα οι επώνυμες οργανωμένες αλυσίδες εστίασης, καθώς δεν αντέχουν το βάρος του ΦΠΑ 23%. Για το 2012 αναμένεται, αν δεν μειωθεί η έμμεση φορολογία σε όλο τον κλάδο της εστίασης, δηλαδή και στις ανώνυμες ταβέρνες, ψησταριές, καφέ κ.λπ., να χάσουν τη δουλειά τους περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι.
Τις τραγικές επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ περιέγραψαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (Goody’s, Everest, TGI Friday’s, Γρηγόρης, KFC, McDonald’s, Flocafe, Φούρνοι Βενέτη,
Απολλώνιον, Pizza Hut, Pizza Fan, Coffee Time κ.λπ.) στη διάρκεια συνάντησής τους με τους δημοσιογράφους. Πρόκειται για 28 επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το 25% του συνόλου της εστίασης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθανάσιος Παπανικολάου (διευθύνων σύμβουλος της Goody’s & Everest) υπογράμμισε πως «έχουμε ήδη κλείσει καταστήματα και για το 2012 εκτιμούμε ότι από τις επιχειρήσεις-μέλη μας θα χαθούν 20.000 θέσεις εργασίας. Βγάζουμε κραυγή αγωνίας…», συνέχισε ο κ. Παπανικολάου, «και καλούμε την κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στο 9%». Οπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Σ.ΕΠ.Ο.Α. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Βενέτης»), «τα έσοδα έχουν μειωθεί και δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών. Κι αυτό γιατί οι πωλήσεις μας έχουν πέσει από τον Σεπτέμβριο κατά 40%».
Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Νίκος Νέγκας (γενικός διευθυντής των TGI Friday’s) και το μέλος Βλάσσης Γεωργάτος (διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Γρηγόρης) μίλησαν για έκρηξη της φοροδιαφυγής. Οπως είπαν, από τις ανώνυμες επιχειρήσεις εστίασης (αντιπροσωπεύουν το 75%) λίγοι είναι εκείνοι που εκδίδουν αποδείξεις ταμειακής μηχανής. «Σε αντίθεση με εμάς που πληρώνουμε τους φόρους, ασφαλίζουμε τους εργαζομένους μας και γι’ αυτόν τον λόγο εμείς είμαστε που θα κλείσουμε, καθώς δεν μπορούμε να φοροδιαφύγουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργάτος.
Ο κ. Παπανικολάου έφερε ως παράδειγμα των επιπτώσεων τα Goody’s: «Κλείσαμε τρία ιστορικά καταστήματα στο Πασαλιμάνι, στην Κηφισιά και την Ομόνοια», ενώ ο κ. Νέγκας έκανε γνωστό ότι τα τέσσερα από τα 10 καταστήματα TGI Friday’s είναι πια ζημιογόνα.
Ο πρόεδρος του Σ.ΕΠ.Ο.Α. είπε ότι «αν ο ΦΠΑ πέσει στο 9% θα μειωθούν 15% οι τιμές και θα διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας. Η Γαλλία μείωσε τον συντελεστή στο 5,5% από 19% και δημιούργησε 40.000 θέσεις εργασίας, ενώ και η Ιρλανδία που είναι στο ΔΝΤ έριξε τον ΦΠΑ στο 9% από 13%».
Οι εκπρόσωποι του Σ.ΕΠ.Ο.Α. άφησαν αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη, επειδή αν κι έχουν ζητήσει συνάντηση μαζί τους, εντούτοις δεν τους έχουν δεχτεί.

  MAIRI LAGANA

Απίστευτη καταγγελία. Οι Αθηναίοι πάνε τα σκυλάκια τους στη ΧΑΛΚΙΔΑ και...τα παρατάνε στο δρόμο!


Χαλκίδα -

Πολυ μεγαλο προβλημα αντιμετωπιζουν οι κατοικοι της Χαλκιδας και των ευρητερων περιοχων του Δημου Ευβοιας με τα αδεσποτα σκυλια .Συμφωνα με μαρτυριες και καταγγελιες συμπολιτων μας η πηγη του κακου ξεκιναει απο τους ασυνηδειτους επισκεπτες του καλοκαιριου. Χρειαζονται ενα σκυλι για να προσεχει το εξωχικο και το τομαρι του τους καλοκαιρινους μηνες αλλα οταν φτανει η ωρα της επιστροφης στας Αθήνας το δίλημμα ειναι μεγάλο:που θα αφήσουμε αυτο το ζωντανο πλασματάκι ? και η απαντηση ερχεται ευκολα και γρηγορα,χωρις ιχνος ευαισθησιας..

Οποτε οι "καλοι" ιδιοκτητες παιρνουν τον "φιλαράκο" τους για μια βολτα.Η τελευταια του βολτα μαζι τους.Τον επιβιβαζουν στο αυτοκινητο και ξεκινανε...Σταματανε αρκετα χιλιομετρα μακρυα απ το σπιτι τους.Κατεβαζουν το σκυλακι τους απο το αυτοκινητο και του βγαζουν το λουρι αφηνοντας το περιλαιμιο του.Επειτα μπαινουν στο αυτοκινητο και ξεκινανε..Το σκυλακι τρεχει γαυγιζοντας πισω απο το αυτοκινητο,εκεινοι αυξανουν ταχυτητα και το ζωντανο σταματα βγαζοντας λυγμους..Εχω γινει μαρτυρας ενος τετοιου περιστατικου και ενιωσα απολυτη φρικη.Η οικογενεια επιστρεφει στην Αθηνα και συνεχιζει κανονικα τη ζωη της χωρις να σκεφτεται τον μικρο φιλαρακο τους.Αυτοι που μενουν ομως πισω αντιμετωπιζουν,βλεπουν και σκεφτονται το προβλημα.Αυτη η τραγικη κατασταση πρεπει να σταματησει.Επιτελους ας γινουμε λιγο ανθρωποι...

halkida.tv

  Mairi Lagana

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ ΣΤΑΗ



Χειροπέδες για το αδερφό της Έλλης Στάη, που πέρασε όλη τη νύχτα στο αυτόφωρο, ανήμερα της γιορτής του! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του planet-greece...

που επιβεβαιώνονται και από το επίσης ενημερωμένο onair24, ο Σπύρος Τσαρλαμπάς, συνελήφθη από αστυνομικούς ανήμερα της γιορτής του, μετά από μήνυση που υπεβλήθη σε....
βάρος του από την πρώην σύζυγό του.

Ο συγκεκριμένος κύριος, μολονότι του ανήκει η... μισή Λευκάδα, δηλώνει «άπορος» και αρνείται να καταβάλει την επιδικασμένη διατροφή στο γιο και την πρώην σύζυγό του.
Χθες, λοιπόν, συνελήφθη και πέρασε όλη τη νύχτα στο Α.Τ. Κυψέλης, ενώ σήμερα θα θα δικαστεί στο αυτόφωρο της Σχολής Ευελπίδων.

Και κάτι τελευταίο... Σύμφωνα με το onair24, o κύριος αυτός είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο σε ένα έτος φυλάκιση μετά απο μήνυση της πρώην συζύγου του! Φάινεται πως το πάθημα, δεν του έγινε μάθημα...

planet-greece

Νεοάστεγοι: Δραματικές διαστάσεις στο νέο ελληνικό φαινόμενο


Νεοάστεγοι: Ο νέος όρος που εισέβαλε στην ζωή της ελληνικής κοινωνίας και φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει. Ήδη ένας τεράστιος αριθμός «νεοάστεγων» έχει «πλημμυρίσει» τους δρόμους των πόλεων, με τον αριθμό των απόρων που ζητάνε ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια να αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα.

Μιλάμε πλέον για διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης και για Ελλάδα της φτώχειας, καθώς ο αριθμός των νεόπτωχων, έχει αγγίξει τις 20.000!



Άλλο όμως να το λες, και άλλο να το ζεις. Το «Έθνος» του Σαββάτου, φιλοξενείς τρεις συγκλονιστικές μαρτυρίες «νεοάστεγων» που δεν μπορούν να μη συγκινήσουν κανέναν.

Γρηγόρης Μπαχάρης, 31 ετών: «Δούλευα ως security και ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα μείνω χωρίς δουλειά. Είχα δουλειά, σπίτι και μια οργανωμένη καθημερινότητα. Τώρα δεν έχω τίποτα. Μένω στο αυτοκίνητο μου και τρώω όπου βρω. Ψάχνω κάθε μέρα με αγγελίες στο χέρι για δουλειά, αλλά τίποτα…Υπάρχουν μέρες που νομίζω ότι εδώ είναι το τέρμα. Και άλλες που σκέφτομαι ότι είμαι μικρός για να τα παρατήσω. Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρω να σταθώ στα πόδια μου. Με πνίγει η αδικία αλλά τι να κάνω…»

Γιώργος Μπαρκούρης, 60 ετών: επί 20 χρόνια εργαζόταν στο κρατικό ραδιόφωνο. Η κρίση τον οδήγησε στο δρόμο. Σήμερα φιλοξενείται στον ξενώνα της οργάνωσης «Κλίμακα», και λέει:

«Ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο για τους νέους ανθρώπους που δεν βρίσκουν δουλειά. Αλλά σκεφτείτε και το ψυχολογικό άγχος που έχει ένας άνθρωπος της ηλικίας μου, όταν μένει άνεργος λίγο πριν τη σύνταξη! Πρέπει κάτι να κάνει η πολιτεία για μας…»

Στάθης Χήναρης, 49 ετών: «Είμαι 3 μήνες χωρίς δουλειά, στους δρόμους. Βρέθηκα από ένα σπίτι που έμενα, σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Ξέρετε τι είναι να κοιμάσαι με -2 και -3 βαθμούς Κελσίου; Νιώθω ζωντανός-νεκρός. Θέλω να βρω μια δουλειά. Οι άστεγοι δεν είναι αλήτες, αλλά άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Και όμως. Κάποτε είχα μια φυσιολογική ζωή».

star.gr

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ποινικολόγος Νίκος Κωνσταντόπουλος αφού πήρε στα χέρια του τη δικογραφία της υπόθεσης του παιδεραστή Σειραγάκη στα χέρια του και ενημερώθηκε πλήρως για το περιεχόμενό της, αντιλήφθηκε από το υλικό της δικογραφίας πως η νέα γραμμή υπεράσπισης που επιθυμεί ο Σειραγάκης, δηλαδή της ανασκευής της ομολογίας του και της επιμονής του ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι προϊόν σκευωρίας, δεν μπορεί να σταθεί στη Δικαιοσύνη και έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες χθες αρνήθηκε να αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του.



Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, που ήταν σε επαφή με μέλος της οικογένειας του δράστη, που ζει στην Αθήνα, αρνήθηκε και για τον επιπλέον λόγο ότι ζήτησε και ενημερώθηκε για το ιδιαίτερα φορτισμένο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία του Ρεθύμνου εις βάρος του παιδεραστή και δεν επιθυμεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή.

Ο Σειραγάκης, που από την Τετάρτη βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης θεωρείται μάλλον δεδομένο ότι θα στραφεί σε άλλο Αθηναίο δικηγόρο χωρίς να είναι απίθανο όμως να δεχτεί τις υπηρεσίες συνηγόρου, μέλους του δικηγορικού γραφείου Κωνσταντόπουλου.

ΠΗΓΗ: Ρεθεμνιώτικα Νέα

ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Από Μίκα Κοντορούση -----
Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για επιβολή έκτακτου φόρου στις καταθέσεις στο εξωτερικό, φαίνεται πως λίγοι είναι εκείνοι που υπάκουσαν στις προειδοποιητικές εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομικών, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "The Guardian", το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου φυγή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες.


news247.gr

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να σηκώσουν στον αέρα το δέντρο, τμήματα του οποίου βρέθηκαν στην προβλήτα του λιμανιού, όπου σιγά σιγά βυθίζονται.

Σύμφωνα με το spnews.gr η κατασκευάστρια εταιρία του πλωτού δέντρου, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάσυρσης του δέντρου έτσι ώστε να το επισκευάσει και μετά να ξαναστηθεί και να κοσμεί την παραλία.

newsbomb.gr

Στα Ρεκόρ Γκίνες ο Φιντέλ Κάστρο για 638 απόπειρες δολοφονίας

Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας: δηλαδή 639 φορές συνολικά από το 1959, όταν ανέτρεψε τον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα....


www.cubadebate.cu, μέχρι το 2006, όταν ο Φιντέλ παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, είχαν καταγραφεί 638 απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του -σχεδόν όλες είχαν διαταχθεί από τη CIA.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τους επίδοξους δολοφόνους ήταν πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες απέτυχαν: ελεύθεροι σκοπευτές, εκρηκτικά στα παπούτσια του, δηλητήριο στα πούρα του, μέχρι και μια μικρή βόμβα, κρυμμένη σε ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ.

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ανανεώνεται και εκδίδεται κάθε χρόνο και υποστηρίζει ότι έχει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως μετά τη Βίβλο.

kathimerini.gr

Loukanikos, chien errant dans les manifs d'Athènes, promu star mondiale

Loukanikos, un chien présent dans la plupart des manifestations contre l'austérité à Athènes et repéré par les photographes de presse, est devenu une emblème planétaire de la contestation sociale, grâce au magazine Time qui en a fait une de ses personnalités de l'année.
Loukanikos, un chien présent dans la plupart des manifestations contre l'austérité à Athènes et repéré par les photographes de presse, est devenu une emblème planétaire de la contestation sociale, grâce au magazine Time qui en a fait une de ses personnalités de l'année.
Loukanikos, un chien présent dans la plupart des manifestations contre l'austérité à Athènes et repéré par les photographes de presse, est devenu une emblème planétaire de la contestation sociale, grâce au magazine Time qui en a fait une de ses personnalités de l'année.
Loukanikos, mot grec qui veut dire saucisse, apparaît depuis longtemps dans de nombreux reportages photo, de l'Agence France Presse (AFP) notamment, toujours aux côtés des manifestants, en train d'aboyer contre les forces antiémeute casquées et bardées de lourds boucliers.
L'animal au poil blond rosé, est l'un de ces nombreux chiens errants, mais néanmoins identifié par le port d'un collier, qui sont légion dans les villes grecques ne disposant pas de suffisamment de refuges pour les animaux abandonnés.
"Je le photographie depuis au moins cinq ans", déclare Aris Messinis, photographe pour l'AFP à Athènes. "Pour moi, il n'est pas un symbole des manifestations, mais le meilleur ami des manifestants, et une note joyeuse dans les défilés".
"Comme il a un instinct de survie apparemment très développé, il aboie contre la police parce qu'il a été attaqué par des policiers", ajoute le photographe.
"J'ai même vu un jour devant le Parlement des incidents éclater à cause de lui. Un policier a essayé de lui donner un coup de pied, les manifestants n'ont pas apprécié, certains ont envoyé des cocktails Molotov, la police a répondu par des gaz lacrymogènes", ajoute le photographe.
"Il y a d'autres chiens errants dans les manifestations, mais seul Loukanikos participe vraiment", fait remarquer Aris Messinis.
Aujourd'hui, l'internet regorge de photos et de vidéos montrant Loukanikos, qui a même un site sur un réseau social comportant plus de 23.000 inscrits. Ses fans du monde entier lui envoient des voeux dans toutes les langues, ou publient ses photos sur le fond musical de "I need a hero".
Time l'a élu "personnalité de l'année" aux côtés d'autres manifestants dans les cortèges qui ont fleuri dans le monde entier en 2011, depuis les révolutions du printemps arabe jusqu'à Occupy Wall Street.
"Les manifestants le traitent bien, beaucoup d'entre eux le nourrissent", précise Aris Messinis.
"Je ne pense pas qu'il ait été dressé, ajoute-t-il. "D'ailleurs, il n'écoute jamais personne, je pense qu'il me reconnaît, nous sommes un peu comme des amis, mais des amis à distance"

 MAIRI LAGANA