Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εντολη για επανέλεγχο των δηλώσεων «Πόθεν Εσχες» όλων των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Χ. Νικολακόπουλο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) κ. Ν. Ρουμελιώτη.

Οι δύο συνδικαλιστές είχαν ισχυριστεί -μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή- ο μεν πρώτος, ότι οι εφοριακοί δέχονται διαχρονικά παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο δε δεύτερος ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Κατόπιν αυτού, οπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Οιοκονομικών ο κ. Βενιζέλος «ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των Υπουργείου Οικονομικών και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών».

Σχετικά με τον ισχυρισμό - στην ίδια τηλεοπτικη εκπομπή - του Προέρου των Εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ ότι εάν δοθεί σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί -μέσω των συστημάτων της ΓΓΠΣ- να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Βενιζέλος έδωσε προς τον Γ. Γραμματέα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρη Θεοχάρη, την εντολή να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου