Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τα παιδιά της Ομογένειας πληρώνουν 5.000 δολ. για να μάθουν ελληνικά!

Tα παιδιά των Ομογενών της Αμερικής, φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, με κύριο σκοπό να μάθουν τη γλώσσα τους.

Οι γονείς τους πληρώνουν ετησίως περίπου 5.000 δολάρια (3.670 ευρώ) ως δίδακτρα, ώστε τα παιδιά τους να μιλούν, να διαβάζουν και να γράφουν και τα ελληνικά.


Η Αθηνά Κρομμύδα, που διευθύνει ένα από τα ελληνικά σχολεία της ομογένειας, αυτό της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Νικολάου, που αριθμεί 2.500 οικογένειες ως μέλη της, με έδρα στο Φλάσινγκ της Νέας Yόρκης., λέει: «Προσφέρουμε ένα γερό πακέτο σπουδών.

Η ειδοποιός διαφορά μας είναι ότι όλα τα παιδιά εδώ είναι Ελληνο-αμερικανόπουλα, τρίτης και τέταρτης γενιάς. Φέτος έχουμε συνολικά 445, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την όγδοη τάξη. Άλλα 120 παιδιά είναι ακόμα μικρότερα, ηλικίας 3-4,5 χρόνων, που και αυτά αρχίζουν να καταλαβαίνουν και να μιλούν την ελληνική γλώσσα. Σε κάθε τάξη φοιτούν σήμερα γύρω στα 50 αγόρια και κορίτσια. Διδάσκονται κάθε μέρα τα ελληνικά, για 45 λεπτά της ώρας».

Η ΚΑΪΛΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΞΥΝΙΔΗ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Την παραπομπή του Σωκράτη Ξυνίδη, του Χάρη Καστανίδη και του Στάθη Κουτμερίδη ζητά η Εύα Καϊλή, με αφορμή τον χαρακτηρισμό της από τον πρώτο κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ -πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρεόυ- και τα ειρωνικά σχόλια των άλλων δύο συναδέλφων της.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης είχε προαναγγείλει τη σχετική κίνηση σε τηλεοπτική της συνέντευξη πριν από λίγο καιρό, ενώ την «επιβεβαίωσε» διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, μέσω του Twitter του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Ξυνίδης αποκάλεσε την κ. Καϊλή «καλτσοδέτα» ενώπιον της ΚΟ, ενώ ο πρώην υπουργός κ. Καστανίδης και ο βουλευτής Σερρών κ. Κουτμερίδης την υποβίβασαν πολιτικά σε δηλώσεις τους.
newpost.gr

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ…!

Του Κώστα Γκαλιμάνη, Γερμανία

O διάσημος και πολυβραβευμένος φιλέλληνας Γερμανο-Ελβετός συγγραφέας Jochen Kelter, (που υπήρξε συν τοις άλλοις και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κονγκρέσου Συγγραφέων – European Writers’ Council 1989-2003) …απορεί και εξίσταται, επανηλειμμένως, σε συνεχή άρθρα του:

<< …γιατί οι Κυβερνώντες στην Ελλάδα …αποφεύγουν (δεν φροντίζουν) να εισπράξουν τις εκατοντάδες δις ευρώ με την φορολογία των καταθέσεων των Ελλήνων φοροφυγάδων στις ξένες τράπεζες της Ευρώπης – όπως ακριβώς φρόντισε και η Γερμανία, γιά τον …εαυτό της και μόνον – μέσω Διμερούς Συμβάσεως με την Ελβετία;;;…>>!

Στο από 9.11.11 άρθρο του, ο φιλέλληνας Jochen Kelter, γράφει γιά καταθέσεις 600 δις ευρώ στην Ελβετία και 500 δις ευρώ στην Βρετανία, Λουξεμβούργο και Κύπρο (του διέφυγε βέβαια το Λίχτενστάιν) – βλέπε σύνδεσμο 1) στο τέλος!

Σύνολο λοιπόν, καταθέσεων των Ελλήνων φοροφυγάδων στα παραπάνω μόνον κράτη: χίλια εκατό (1.100) δις ευρώ…!

Είναι απόλυτα σίγουρο, ότι το 70% αυτού του ποσού είναι αφορολόγητο (ίσως και περισσότερο) και με φορολογία 30% μόνον, μπορεί η Ελλάδα, στις αρχές ακόμη του νέου έτους, να εισπράξει περίπου 230 δις ευρώ…!

Κι’εδώ, ερωτώ κι’εγώ ο (…αναλφάβητος) γράφων:

γιατί, αγαπητέ φίλε, εξοχώτατε Πρωθυπουργέ κύριε Παπαδήμο,

η Ελλάς δεν έχει ακόμη, υπογράψει με την Ελβετία τη Σωτήρια αυτή Συμφωνία (όπως έπραξε ήδη η Γερμανία) και αμέσως στη συνέχεια να πράξουμε το ίδιο και με Βρετανία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Λίχτενστάϊν κλπ., κλπ.(;;;)

Και αντ’αυτού:

εμείς, οι …ένδοξοι Έλληνες, συνεχίζουμε να εκλιπαρούμε, σαν ελεεινοί και τρισάθλιοι ζητιάνοι, εκλιπαρούμε τους εχθρούς της Πατρίδας μας, γιά την καταβολή της επόμενης …‘’δόσης μας’’ – για να μην …ξεψυχίσουμε(;;;)

Στο επόμενο άρθρο του, 23.11.2011, με τίτλο: ‘’Η ελληνική τραγωδία’’ o Jochen Kelter συνεχίζει, αυτή τη φορά χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένους αριθμούς:

<< …ο πρωθυπουργός Παπαδήμος, είναι αποφασισμένος να ξεζουμίσει το λαό, αντί να εισπράξει, επιτέλους, τις εκατοντάδες δις ευρώ από φόρους των καταθέσεων των Ελλήνων φοροφυγάδων που …περιμένουν στις ξένες τράπεζες της Ευρώπης. Αντί να τολμήσει συγχρόνως και την φορολογία της περιουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, περιουσία αμύθητης αξίας. Όπως και των Ελλήνων Εφοπλιστών, που κατέχουν την πρώτη θέση στην παγκόσμια Ναυτιλία και οι οποίοι πληρώνουν κάποιες …δεκάρες μόνον γιά τα τονάζ των πλοίων τους αλλά, ουδόλως φορολογούνται τα κέρδη τους – αυτό είναι εμπαιγμός…>>!

Αξιότιμε κύριε Παπαδήμο,

αυτήν την ιστορική στιγμή, είστε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ως εκ τούτου, είστε υποχρεωμένος να εκμεταλλευτείτε-αξοποιείσετε, όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες, να απαλλαγεί η Ελλάδα απ’τον εξευτελισμό και την ντροπή,

φροντίστε πάραυτα, να εισπράξει η Πατρίδα μας Ελληνικά Χρήματα, είναι η

μόνη και μοναδική οδός – και για την άμεση οικονομική της ανάπτυξη…!

Κατά τα λοιπά

(μη υπολογίζοντας και την κληρονομιά του πολιτισμού της Γης που κουβαλάμε

στην πλάτη – αυτό το Ελληνικό Μεγαλείο που λάμπει και θα λάμπει στους αιώνες

τους άπαντες):

Η πάλαι ποτέ ένδοξη αυτή Πατρίδα, θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να

είναι και σήμερα, η πιό ισχυρή οικονομική και πολιτική δύναμη της Ευρώπης,

με την προνομιούχο γεωγραφική της θέση, με τον ασύγκριτης αξίας ήλιο της

που λάμπει 300 ημέρες το χρόνο, την απέραντη γαλάζια θάλασσα, τα αμέτρητα πανέμορφα νησιά της, τον αμύθητης αξίας ορυκτό της πλούτο που …κρίβεται φανερά πλέον στο υπέδαφός της – βλέπε τις απεριόριστες δυνατότητες της δορυφορικής, σήμερα, τεχνολογίας…!

Είναι απόλυτα σίγουρο, ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη και έτοιμη να αναλάβει την εξόρυξη κι’εκμετάλλευση των ορυκτών μας κοιτασμάτων, σε όλη την επικράτια, με αποκλειστικότητα για 30, 40 ή, 50 χρόνια –

π ρ ο κ α τ α β ά λ λ ο ν τ α ς στην Ελλάδα …τ ρ ι σ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α ε υ ρ ώ!

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ, κύριε Παπαδήμο σε χαιρετώ…!

Κώστας Γκαλιμάνης

Γερμανία, Δεκέμβριος 2011

Η πιο σκληρή υπόθεση παιδεραστίας

Στη χειρότερη υπόθεση που έχει αποκαλυφθεί στα χρονικά της Μεγάλης Βρετανίας, 46χρονος άνδρας ασέλγησε αλλά και προκάλεσε βαρύτατα σωματικά τραύματα σε αγοράκι ενός μηνός.

Το παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή εξαιτίας των βαρύτατων τραυματισμών του, καθώς κάθε πλευρό του ήταν σπασμένο, ενώ επιπλέον έφερε σπασμένο χέρι, σπασμένο κόκαλο στον λαιμό, διάτρηση πνευμόνων και πολλαπλούς μώλωπες. Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης και εσωτερικών τραυμάτων, που υποδεικνύουν βιασμό. Το βρέφος δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό και βαρύτατης σωματικής βλάβης. Μαζί του, προσήχθη μία γυναίκα για ανάκριση. Το παιδί βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη από χθες το βράδυ.

Πηγή δήλωσε στη Sun: «Είναι θαύμα που είναι ακόμη ζωντανό. Η κατάστασή του είναι ακόμη κρίσιμη και αγνοείται αν θα επιβιώσει». Οι ύποπτοι κρατώνται ακόμη στο αστυνομικό τμήμα του Κεντ, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι «το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο την Πέμπτη το βράδυ, ενώ η κατάστασή του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Η αστυνομία ερευνά. Ένας άνδρας και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί».

M LAGANA

Σύλληψη του Λάκη Γαβαλά


Στα χέρια του ΣΔΟΕ έπεσε στις 6 το πρωί, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς, για χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οφειλή του μόδιστρου προς το Δημόσιο, φθάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.


Μ.LAGANA

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ



Στα χέρια του ΣΔΟΕ έπεσε στις 6 το πρωί, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς, για χρέη προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οφειλή του μόδιστρου προς το Δημόσιο, φθάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Του ζήτησαν το password του Facebook για να τον προσλάβουν!


Είναι ποτέ δυνατόν ένας εργοδότης να σου ζητήσει το password του λογαριασμού σου στο Facebook για να σε προσλάβει;

Κι όμως...!


Ένας Αμερικανός έπαθε σοκ όταν σε μια φόρμα που του έδωσε εταιρεία να συμπληρώσει τα προσωπικά στοιχεία του, έπρεπε να αποκαλύψει το user name και το password (!) από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα!

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειονότητα των εργοδοτών χρησιμοποιούν το Google για να βρουν πληροφορίες για ένα άτομο πριν το προσλάβουν!

Ωστόσο το να ζητούν passwords τα οποία θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων είναι αρκετά ανησυχητικό!

Κι όμως είναι πραγματικότητα!

Η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω προέρχεται από αίτηση για θέση υπαλλήλου γραφείου σε αστυνομικό τμήμα στην Βόρεια Κορολίνα των ΗΠΑ.

Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαίο ελληνικό λιμάνι

Τούρκοι αρχαιολόγοι εντόπισαν, με υποθαλάσσιες ανασκαφές, αρχαίες εγκαταστάσεις ενός μεγάλου αρχαίου ελληνικού λιμανιού, στην Ούρλα της Σμύρνης, στη σημερινή Τουρκία.

Το λιμάνι χρονολογείται στην αρχαϊκή περίοδο, μεταξύ του 7ου και 6ου αιώνα π.Χ. «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει ένα τόσο αναπτυγμένο λιμάνι» εκείνης της εποχής στα Μικρασιατικά παράλια, αναφέρουν οι επιστήμονες του....


Κέντρου Υποθαλάσσιων Ερευνών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, σχολιάζοντας ότι ανάλογες αρχαίες υποδομές έχουν βρεθεί στο παρελθόν μόνο σε ελληνικά νησιά. Λογικό, σχολιάζουμε εμείς, αφού το λιμάνι είναι ελληνικό. Και αναμενόμενο να εντυπωσιάζονται οι απόγονοι των Μογγόλων της στέπας από τη ναυτική υπεροχή των Ελλήνων, όσο κι αν αποφεύγουν να αναφερθούν στην ελληνικότητα του ευρήματος.

Το αρχαϊκό λιμάνι έχει 400 μέτρα μήκος και θεωρείται το μεγαλύτερο αυτής της περιόδου, που έχει βρεθεί ποτέ, ενώ είναι πιο αναπτυγμένο σε σχέση με ανάλογες εγκαταστάσεις που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα.

tsantiri.gr

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στοιχεία-σοκ για το διπλό φονικό στην Μεσσηνία


Το φριχτό έγκλημα συγκλονίζει την κοινότητα της Πιπερίτσας Μεσσηνίας
Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις έρευνες της αστυνομίας για την δολοφονία του 35χρονου Φιλίπ Μεζάι και του γιου του, ηλικίας μόλις 2 ετών.

Όπως προκύπτει, ο δολοφόνος πυροβόλησε με καραμπίνα στον 35χρονο Μεζάι, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Το όχημα αντράπηκε και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Στην συνέχει ο δολοφόνος, αφού απεγκλωβίστηκε από το όχημα που βυθιζόταν, μαχαίρωσε στο λαιμό το δίχρονο αγόρι. Οπως εκτιμούν οι αστυνομικοί το παιδί ήταν ζωντανό και προφανώς ο δολοφόνος ήθελε να μην υπάρχει μάρτυρας του περιστατικού. Οι αστυνομικοί είναι δύσκολο να εντοπίσουν αποτυπώματα του δράστη στο αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από το κανάλι, λόγω του νερού.
Οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία" αναζητούν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας αξιοποιώντας ευρήματα και καταθέσεις, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για έναν ή περισσότερους δράστες, με τους οποίους ο Φιλίπ Μεζάι μπορεί να είχε προηγούμενα από οικονομικές ή προσωπικές διαφορές. Κάποιοι μιλούν για αλβανική βεντέτα, για εκδίκηση, για υπόθεση εκβιασμού κ.ά. Πολλοί όμως μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στο Πλατύ όπου έμενε, δούλευε σε οικοδομές, ασχολιόταν με τα άλογα και ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.

Από την Αστυνομία προκύπτει ότι ο Μεζάι δεν είχε απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν. Με τη γυναίκα του είχαν και δύο μεγαλύτερα παιδιά, 8 και 12 ετών. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το νεκρό αγοράκι ζούσε με τη μητέρα του μόνιμα στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα μαζί της και με κάποιους ακόμα συγγενείς πριν από 1 μήνα, για το λιομάζωμα. Ο πατέρας, που έμενε μόνιμα στο Πλατύ, είχε δει ελάχιστες φορές το μικρότερο παιδί του.
Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κωτακίδης που εξέτασε τα θύματα, φανερά συγκλονισμένος από την αγριότητα με την οποία σφαγιάστηκε το αγοράκι, μιλώντας στην εφημερίδα "Ελευθερία" είπε ότι το παιδί φέρει κακώσεις στη λαρυγγική χώρα από τέμνον όργανο και ότι ο πατέρας φέρει κακώσεις στο κεφάλι από βολίδα κυνηγετικού όπλου.




24h NewsRoom

Πως δρούσε ο καθηγητής που πιάστηκε στο κρεβάτι με δύο 13χρονους

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο προσέγγισης των μικρών παιδιών στο Ρέθυμνο.
Ολόκληρο σχέδιο είχε καταρτίσει ο 47χρονος εκπαιδευτικός για να προσεγγίζει ανήλικους και να συνευρίσκεται μαζί τους. Σύμφωνα με την αστυνομία ο καθηγητής προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά, λόγω της ιδιότητός του, και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές κατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και τελικά να τα οδηγεί στο κρεβάτι του.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος, καθηγητής σε Γυμνάσιο και προπονητής μπάσκετ παιδικών – εφηβικών τμημάτων τοπικής ομάδας, προσέγγιζε ανήλικους μαθητές, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου και με τεχνάσματα τα προέτρεπε αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους, και κατόπιν – σε αρκετές περιπτώσεις - με τον ίδιο.

Οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του. Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω “chat” σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες το βράδυ, αφού ισχυροποιήθηκαν τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, διενεργήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου πιάστηκε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικους σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακοί δίσκοι και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό.

Οι συναντήσεις του 47χρονου με ανήλικους, επιβεβαιώθηκαν και από άλλους μαθητές, οι οποίοι, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τέθηκαν σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και παιδοψυχίατρους από τις τοπικές νοσηλευτικές δομές.
24h NewsRoom

Μαθητές λιποθύμησαν σε σχολείο της Πολίχνης


Εξαιτίας της ασιτίας μαθητές λιποθύμησαν σε σχολείο της Θεσσαλονίκης
Νέα περιστατικά λιποθυμίας ανηλίκων, λόγω της ασιτίας, παρουσιάστηκαν σε σχολείο της Πολίχνης, φαινόμενο που προκαλεί ανησυχίες.

Όπως κατήγγειλε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, οι μαθητές λιποθύμησαν σε σχολείο της Πολίχνης εξαιτίας της ασιτίας. Ο κ. Ζαριανόπουλος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης των αδύναμων οικογενειών από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό.

24h NewsRoom

Οι Γάλλοι αγανακτισμένοι χορεύουν συρτάκι για τον ελληνικό λαό!


Περισσότεροι από 1.000 Γάλλοι ακτιβιστές του κινήματος «Les Indignes» χόρεψαν συρτάκι προς τιμήν του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται.

H συνοικία La Defense του Παρισιού χόρεψε ελληνικά με πάνω από 1.000 Γάλλους αγανακτισμένους να χαρίζουν έναν χορό αλληλεγγύης στους Έλληνες ομολόγους τους.

Να σημειωθεί ότι σαν τον Ζορμπά είχαν χορέψει και πολλοί Έλληνες ομογενείς και στον Καναδά νωρίτερα το 2011.

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ιδιωτικές συνομιλίες του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη σύζυγό του έγιναν αντικείμενο υποκλοπής, όπως επιβεβαίωσε ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο Τούρκος υπουργός υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Δυστυχώς, ακόμα και σε αυτή τη χώρα, ηχογραφήθηκαν παράνομα οι προσωπικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με τη σύζυγό του, μέσα στην ίδια τους την κρεβατοκάμαρα. Δεν είναι μια απλή υπόθεση η οποία αφορά στην ελευθερία του Τύπου», δήλωσε ο Μπαγίς στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τύπου, στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος υπουργός προσέθεσε ότι έχει πέσει και ο ίδιος θύμα υποκλοπών. Προσωπικές του τηλεφωνικές συνομιλίες με φίλους του έχουν καταγραφεί παράνομα, γεγονός που έχει καταγγείλει στην τουρκική εισαγγελία.

«Αυτές οι ηχογραφήσεις έχουν σχέση με ομάδες που σκοπεύουν στην ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, μέσω αντιδημοκρατικών τακτικών», σημείωσε, απορρίπτοντας παράλληλα την κριτική περί περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.
newsbomb.gr

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΚΑΛΥΚΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕΡΡΩΝ

Μια απειλητική επιστολή που περιείχε πέντε κάλυκες έφτασε στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην επιστολή κατονομάζονται πέντε στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής, μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της επιτροπής και κατηγορούνται για την κατάντια της χώρας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ενημέρωσε την αστυνομία που ερευνά το θέμα αλλά όχι και τα στελέχη της επιτροπής που κατονομάζονται, τα οποία το έμαθαν σήμερα από εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
newpost.gr

ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ "ΠΕΤΑΞΕ" ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ...

Στο 1 δις ευρώ υπολογίζεται το ποσό που κάνει φτερά σχεδόν κάθε χρόνο με προορισμό τη γειτονική Αλβανία, από μετανάστες Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
Το γεγονός αποδεικνύει ότι δεκάδες Έλληνες εργοδότες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να καταβάλλουν μαύρες αμοιβές στο προσωπικό τους.
Το εν λόγω ποσό που κατευθύνθηκε στην Αλβανία με τη μορφή εμβασμάτων το περσινό έτος, αντιστοιχεί σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ της γείτονος και στο 65% του εμπορικού ελλείμματος, χρήματα δηλαδή τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μεταφέρονται χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες και οι Εφορίες χρεώνουν μεγάλες προμήθειες και φόρους στους Έλληνες πολίτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το έτος 2010 η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, που αυξάνεται προοδευτικά από το 1976 και μετά, βρέθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Το υψηλότερο μερίδιο από τα χρήματα που στέλνουν έξω αλλοδαποί μετανάστες που ζουν στη χώρα μας δεν αποτελούν επενδύσεις, ούτε και εμπορικά εμβάσματα.
Πρόκειται ουσιαστικά για δισεκατομμύρια ευρώ που κάνουν φτερά κάθε χρόνο, τις περισσότερες φορές από "μαύρη" εργασία, καθώς είναι κοινό μυστικό, ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και παράνομοι, παρά τη νέα εργασιακή νομοθεσία για την επιβολή εργόσημου.
news247.gr

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ

Μίκα Κοντορούση -------
Τελικά οι αποδοκιμασίες δεν έχουν τελειωμό και φαίνεται ότι δεν υπολογίζουν ακόμα και τις πιο "αυστηρά οικογενειακές" στιγμές.
Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έδωσε το παρών στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων Νομικής στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων φυσικά... και η κόρη του.
Φοιτητές, παρευρισκόμενοι γονείς και τελειόφοιτοι της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αποκάλεσαν τον υπουργό "νεκροθάφτη".
Άλλοι απαίτησαν να αρθεί η κατάργηση του ασύλου που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες, ενώ άλλοι παρευρισκόμενοι φώναξαν κατά της παρουσίας ασφαλιτών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.
Οι αποδοκιμασίες ήταν αρκετά έντονες που οι πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν για λίγο την τελετή. Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των περίπου 50 φοιτητών.
Ωστόσο, και κατά την έξοδο του από την Αίθουσα Τελετών ο κ Βενιζέλος "τα άκουσε" και πάλι για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί.
news247.gr

ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Συγκλονίζει την Πολεμική Αεροπορία η είδηση ότι ένας αξιωματικός με το βαθμό του υποσμηναγού επιχείρησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του μέσα στο σπίτι του!



Ο στρατιωτικός, διαχειριστής στη μοίρα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στο Πεντάγωνο, ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι έπειτα από έλεγχο στο ταμείο του οποίου είχε την ευθύνη διαπιστώθηκε έλλειμμα που υπερβαίνει τις 100 χιλιάδες ευρώ!

Ο έλεγχος των παραστατικών και η διασταύρωση των στοιχείων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ακόμη οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας είναι διστακτικοί να πουν με βεβαιότητα ότι ο αυτόχειρας υπεξαίρεσε τα χρήματα.

Μόλις έμαθε ότι ελέγχεται για πράξεις ή παραλείψεις του, ο υποσμηναγός προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του μέσα στο σπίτι του. Το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκτός κινδύνου.


Πηγή: protothema.gr

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ : "ΤΖΟΥΡΑΣΙΚ ΠΑΡΚ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Είναι απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι το μεγαλύτερο καλαμπούρι που μας έκανε η ιστορία.
Μαζεύτηκαν όλοι αυτοί που απέτυχαν να διορθώσουν τα πράγματα για να μας σώσουν. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την ειρωνεύονται και κάνουν πλάκα.

«Τζουράσικ Παρκ» χαρακτήρισε την κυβέρνηση Παπαδήμου ο Μίμης Ανδρουλάκης, στην εκπομπή του στον «Φλας»!

Για την ακρίβεια αναρωτήθηκε «γιατί κυβέρνηση Τζουράσικ Παρκ»; υπονοώντας προφανώς το τεράστιο μέγεθός της και τις τεράστιες ανομοιογένειες, ενώ συμπλήρωσε ότι «έχασε ευκαιρία ο Παπαδήμος». Βέβαια, όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Μίμης Ανδρουλάκης δεν ξεχνά τον Θόδωρο Πάγκαλο, ειδικά όταν αναφέρεται σε δεινόσαυρους.

Για τον αντιπρόεδρο άλλωστε έχει δηλώσει ότι πρέπει να εκδιωχθεί από την κυβέρνηση, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις για τους αγανακτισμένους που προκάλεσαν σάλο. «Τι ακριβώς αρμοδιότητα έχει ο Πάγκαλος στην κυβέρνηση; Να κάνει δηλώσεις και να τα ανακατεύει;» διερωτήθηκε.
newpost.gr

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ;

Στην πολιτική όλα τα πράγματα κρέμονται στην κυριολεξία από μια κλωστή. Αυτό που κυρίως κινδυνεύει είναι η αξιοπρέπεια των πολιτικών. Δυστυχώς ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έχασε την δική του αξιοπρέπεια μετά από τις προχθεσινές του δηλώσεις του σχετικά με τον εν ενεργεία αξιωματικό, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί σε μια πολύ ευαίσθητη μονάδα.


Κρίμα, γιατί εάν ζούσαμε σε κανονικές συνθήκες Δημοκρατίας θα είχε από την πρώτη κιόλας στιγμή παραιτηθεί. Και σα να μην έφτανε το μέγα ολίσθημα που έκανε παρουσιάστηκε στην Πάτρα και είδαμε φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται καμιά δεκαριά φρουροί να τον προστατεύουν.

Μα καλά υπάρχει σοβαρότητα σ’ αυτή την χώρα; Ποιον φρουρούσαν και από ποιους; Ντροπή και αίσχος! Υπάρχει πρωθυπουργός η έχουμε μαριονέτα τελικά; Γιατί ο κ. Παπαδήμος δεν τον διώχνει εδώ και τώρα; Τι εξυπηρετεί ο εν λόγω κύριος στο Υπουργείο; Και αν φύγει υπάρχουν ακόμα τρεις Υπουργοί να αντικαταστήσουν τον μεγάλο πολιτικό άνδρα της Αχαΐας! Πολύ περίεργα πράγματα…
newpost.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΔΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Κανονικά όσοι εκ των προέδρων των ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν να πολιτευτούν θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί. Κάποιοι εξ αυτών όμως το «παίζουν» υποψήφιοι διατηρώντας παράλληλα το κομματικό τους αξίωμα και μάλιστα με την συμπεριφορά τους τρομοκρατούν και πανικοβάλουν τους κανονικούς υποψηφίους.


Το «παιχνίδι» τέτοιων τύπων είναι γνωστό και από τα παλιά χρόνια. Με την μέθοδο της υπονόμευσης και της λάσπης νομίζουν ότι έτσι μπορούν τελικά να κερδίσουν το παιχνίδι.

Δεν το κερδίζουν το χάνουν γιατί κανένας σοβαρός δεν είναι δυνατόν να επενδύσει σε τέτοια λιμοτάγαρα. Αλλά το θέμα είναι ποιες είναι οι παρεμβατικές κινήσεις εκ μέρους της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα δεν έχουμε δει κάτι… Οψόμεθα!
newpost.gr

MEGA VS ALPHA

Μαρία Μπεκατώρου Vs Βίκυ Χατζηβασιλείου! Mega Vs Alpha! Ποιο πρόγραμμα βγήκε κερδισμένο; Στις 21:00 ξεκινάει το "Πάμε Πακέτο" και την πρώτη ώρα προβολής του έχει απέναντί του την πετυχημένη σειρά "Ζωή της Άλλης". Η σειρά του MEGA έκλεισε με μέσο όρο στο γενικό σύνολο 34,2%, ενώ το πρώτο πακέτο της Βίκυς έκανε 24,5%. Στις 22:00 το Master chef Junior έκανε 27% στο γενικό σύνολο και το «πακέτο» σημείωσε ποσοστό 32% την δεύτερη ώρα προβολής.

Στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες των βουλευτών

Για πρώτη φορά από φέτος θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες

Στις 15 Δεκεμβρίου, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται θα αναρτηθούν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευαγ. Αργύρης τα πόθεν έσχες θα παραμείνουν στο διαδίκτυο, ώστε να έχουν πρόσβαση σ΄ αυτά όλοι οι πολίτες, για 20 ημέρες.



Για να ληφθεί απόφαση να αναρτηθούν τα πόθεν έσχες στο διαδίκτυο σημαίνει ότι η Βουλή των Ελλήνων πήρε το πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι πρώτες πληροφορίες από την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν αξιόλογες μεταβολές, παρά την οικονομική κρίση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τουλάχιστον μία περίπτωση, πρώην υπουργού, που τα περιουσιακά του στοιχεία (αυτά δηλαδή που δήλωσε στο πόθεν έσχες) δεν δικαιολογούνται από τα εισόδήματά του. Ο εν λόγω πρώην υπουργός αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές εισέπραξαν την 1η Δεκεμβρίου (ημέρα μισθοδοσίας τους) μειωμένες αποδοχές που φθάνουν έως και τις 3.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προήλθε από τις περικοπές που τους έγιναν και από γεγονός ότι τους παρακρατήθηκε ένα μισθός, όπως είχε αποφασισθεί και ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο. Ο μισθός έχει παρακρατηθεί σε τρεις δόσεις.


ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ

SOS Καστελόριζο!!!


Από τον Καθηγητή
του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλη:

Για τους σοβαρότατους λόγους που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης, παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς, όχι μόνο τώρα, αλλά και Χριστούγεννα και Πάσχα,
μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση:
Δημαρχείο ή Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης

Μεγίστη, 851 11 ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, προς:

Megisti Municipality or Elementary School
Megisti,
GR-851 11 KASTELLORIZO
GREECE

Παρακαλείστε να διαβάσετε το πιο κάτω κείμενο του Καθηγητή Καρυώτη για να αντιληφθείτε τη σημασία της αποστολής.

Στόχος, να κατακλυσθεί το Ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες από όλον τον απανταχού του κόσμου Ελληνισμό.
Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

«ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ !!! ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ !!!

Mια κάρτα δεν κοστίζει, αξίζει. ΜΙΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!!!!!!

Διευθυνση: Megisti Municipality or Elementary School, Megisti, GR-851 11 KASTELLORIZO, GREECE

Παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές.
Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.
Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο.
Επιμένουμε να σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί.
Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού.
Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά.
Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.

Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμβο, που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας.


Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας αδύνατη, την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.


Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ..
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας,
αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη "Ηρόδοτος", που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί
την τοπο-στρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.


Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.
Η Κύπρος έχει ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο.
Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση, αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κϋπρου δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη
για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα εφάπτονται κι αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μάς παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελλόριζου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :M.LAGANA

Σε μεταμόσχευση νεφρού υπεβλήθη ο Γ. Σουφλιάς


Τον πρώην υπουργό επισκέφτηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος
Επιτυχημένη η επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού, στην οποία υπεβλήθη σήμερα το πρωί, στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Σουφλιάς. Δότρια του οργάνου είναι η αδελφή του. Η επέμβαση έγινε απο τον διευθυντή της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού, Γεώργιο Ζαββό, μαζί με τον διευθυντή, Ιωάννη Μπόκο, και την διευθύντρια αναισθησιολογικού, Καλλιόπη Τσινάρη.

Ευχές για "ταχεία ανάρρωση" μετέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στον πρώην υπουργό, καθώς τον επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα.

Σπουδαστές Κολεγίου οι μαφιόζοι από το Montenegro

Τέσσερις νεαροί από το Μαυροβούνιο και τρεις μαφιόζοι από τη Ποντγκόριτσα, ήταν ο πυρήνας σπείρας της μαφίας του μικρού βαλκανικού κρατιδίου, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στα νότια προάστια της Αθήνας, τμήμα της οποίας εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία.

Το κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, με προμηθευτή από την Κολομβία. Οι τέσσερεις νεαροί, σπουδαστές του αμερικανικού Κολεγίου BCA, είχαν αναλάβει το ρόλο του «πλυντηρίου», ξεπλένοντας το μαύρο χρήμα μέσω off shore εταιρειών. Μιλάμε για νεαρά εικοσάχρονα παιδιά.

Στη παράρτημα της Γλυφάδας του γνωστού αμερικανικού κολεγίου όπου φοιτούν σημαντικοί «κανακάρηδες» όχι μόνον Ελλήνων πλουσίων πατεράδων αλλά και αλλοδαπών εύπορων επιχειρηματιών, οι οποίοι προτιμούν παραδοσιακά τα προάστια της Γλυφάδας και της Βούλας, από τότε που έπιασε σπίτι εκεί ο γιος του Μιλόσεβιτς και νεομαφιόζος της Σερβίας Μάρκο, σε αυτό το κολλέγιο «σπούδαζαν» τα παιδιά από το Μαυροβούνιο.

Οι σπουδές βεβαίως ήταν η βιτρίνα. Το κύκλωμα διακίνησης που ελέγχονταν από τους «μεγάλους» της μαφίας είναι διεθνές, με πλοκάμια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Άλλωστε το Μαυροβούνιο είναι το μοναδικό σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που ελέγχεται ως προς την επιχειρηματική δραστηριότητα από τις διεθνείς μαφίες και ως προς το τραπεζικό σύστημα κυρίως από βρετανικά τραπεζικά κέντρα.

Τα νότια προάστια της Αθήνας ήδη από το 1991 ήταν το επίκεντρο μιας ιδιότυπης «μετανάστευσης» Σέρβων, Σερβοβόσνιων και Μαυροβούνιων επιχειρηματιών οι οποίοι είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους ένα πυκνό δίκτυο τραπεζικών μηχανισμών μέσω των οποίων ξέπλεναν τα μαύρα έσοδα από τον γιουγκοσλαβικό πόλεμο. Όταν ο πόλεμος τελείωσε οι επιχειρηματικές δραστηριότητες αναπροσανατολίστηκαν επί το επικερδέστερο.

Ο στόλος των διακινητών και το ξεκαθάρισμα των μαφιόζων

Ο ένας εκ των επτά συλληφθέντων από την ελληνική αστυνομία, ο Dudic Damjan, ήταν γιoς του Dragan, μαφιόζου που δολοφονήθηκε την άνοιξη του 2010 στο Μαυροβούνιο. Η δουλειά του δολοφονηθέντος ήταν να ναυλώνει τα πλοία μεταφοράς της κοκαΐνης από τα λιμάνια της Λατινικής Αμερικής στη Μεσόγειο.

Τα ίχνη της οργάνωσης είχαν γίνει αντιληπτά από το 2009. Η ελληνική αστυνομία είχε τότε ανακαλύψει 20 κιλά κοκαΐνης στα χέρια μελών αυτής της σπείρας και οι Ιταλοί συνάδελφοί τους πάλι το 2009 είχαν εντοπίσει ποσότητα- μαμούθ, 215 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκαν στα χέρια μελών της ίδιας σπείρας.

Η μεγάλη σοδειά ωστόσο πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά της Ουρουγουάης, πάντα το 2009 όταν εντοπίστηκε πλοίο που μετέφερε 2 τόνους κοκαΐνης για λογαριασμό της σπείρας του Μαυροβουνίου.

Όμως ο πυρήνας της μαφιόζικης οργάνωσης έμεινε ανέπαφος και συνέχισε την δράση του με τα πλοκάμια που διέθετε στα Βαλκάνια και την Δυτική Ευρώπη.

Στα πλουσιόσπιτα στη Βούλα βρέθηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, πληθώρα εγγράφων που σχετίζονταν με νομιμοποίηση εσόδων, εγγράφων με παραστατικά κίνησης μεγάλων ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών και υπερακτίων εταιρειών που αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ καθώς και μετρητά ύψους 65.000 ευρώ.

Η ελληνική αστυνομία είχε θέσει υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα τους 4 νεαρούς (μεταξύ τους και μία κοπέλα). Οι άλλοι τρεις, που θεωρούνται και οι τοπικοί αρχηγοί της σπείρας καταζητούνται.

Tα μέλη της σπείρας

Συλληφθέντες

1. (επ.) KAPETANOVIC (ον.) Duro του Krsto και της Cidja γεν. 04-06-1991 στο Μαυροβούνιο


2. (επ.) DUDIC (ον.) Damjan του Dragan και της Zoja, γεν. 04-05-1986 στο Kotor Μαυροβουνίου



3. (επ.) SAMARDZIC (ον.) Sasa του Smiljan και της Nadja, γεν. 26-10-1990 στη Σερβία, υπήκοος Μαυροβουνίου


4. (επ.) DUDIC (ον.) Srdana του Dragan και της Zoja, γεν. 08-02-1982 στο Μαυροβούνιο


Συγκατηγορούμενοι, μη συλληφθέντες

5. (επ.) SARIC (ον.) Darko του Miro γεν. 21-10-1970 στο Μαυροβούνιο

6. (επ.) RADULOVIC (ον.) Rodoljub του Ljubomir, γεν. 03-11-1948 στο Risan, Kotor Μαυροβουνίου

7. (επ.) SOKOVIC (ον.) Goran, γεν. 05-12-1971 στο Μαυροβούνιο

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

O ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ BILDERBERG Χαρδούβελης, Γκίκας Α., επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού!


O Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού,
-Ο κ. Χαρδούβελης είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


-Είναι (ήταν) Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank!!!

-Διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη.

-Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον.....
ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: επταετή θητεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993)

-Διετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995).

-Διετέλεσε Chief Economist στην Εθνική Τράπεζα (1996-2000)!!!

-Είχε ενεργό ρόλο στο ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών!

-Υπήρξε, επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000)!!!

“Παιδί” και αυτός του αειμνήστου Καρατζά! Και γνώστης της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999!

Έκαναν τα αυτοκίνητα... αγνώριστα

Έκλεβαν αυτοκίνητα από όλη την Αττική, τα τροποποιούσαν και τα προωθούσαν στις αραβικές χώρες.


Σε συνεργείο το οποίο παραποιούσε κλεμμένα αυτοκίνητα είχαν μετατρέψει παλιά μάντρα αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο, δύο Νιγηριανοί, ηλικίας 36 και 34 ετών.

Οι δράστες συνελήφθησαν χτες το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Κατά την έρευνα στην μάντρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά φορτηγά και δύο επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
http://www.newsit.gr/

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΜΟΙΡΑΖΕ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Κύκλωμα το οποίο εξέδιδε άδειες οδήγησης σε άτομα που δεν είχαν πάει καν να παρευρεθούν στις εξετάσεις, αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Συμμετείχαν 7 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, δύο υπάλληλοι σχολών οδηγών, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, δύο ιατροί και τρεις υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας Συγκοινωνιών, από τους οποίους ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί.

Η υπόθεση ήλθε στο φώς έπειτα από αιφνίδιο έλεγχο φακέλου υποψηφίου στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά από ανώνυμη καταγγελία για χορήγηση διπλώματος χωρίς ο υποψήφιος να έχει πετύχει στις εξετάσεις.
Από τη διασταύρωση των στοιχείων με το αντίστοιχο αρχείο των εξετάσεων, προέκυψε ότι ουδέποτε ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε συμμετάσχει τόσο στη θεωρητική, όσο και στην πρακτική εξέταση.

Με βάση τα ευρήματα αυτά, οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν παντελώς από το αρχείο της υπηρεσίας 102 φάκελοι, ενώ από τη διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων των φακέλων αυτών με τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων, προέκυψε ότι σε 86 περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί είχαν αποκτήσει παράνομα δίπλωμα οδήγησης, καθώς είτε δε συμμετείχαν, είτε είχαν απορριφθεί από τις θεωρητικές ή/και πρακτικές εξετάσεις.

Στη διαδικασία παράνομης χορήγησης αδειών ικανότητας οδηγών συμμετείχαν, κατά περίπτωση, επτά ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, δύο υπάλληλοι σχολών οδηγών, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, δύο ιατροί και τρεις υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας Συγκοινωνιών, από τους οποίους ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί.

Από το δικογραφικό υλικό που συλλέχθηκε και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, προκύπτουν, κατά πρόσωπο και περίπτωση, ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων, όπως η υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, η πλαστογραφία, η απάτη, οι ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, καθώς και η ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο που ασκεί δημόσια υπηρεσία.
ethnos.gr

KAΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ :" ΣΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ"

Επίθεση στην Πρόεδρο της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τα όσα είπε εναντίον του.


Απευθυνόμενος στην κυρία Μπακογιάννη σε πρώτο πρόσωπο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ την κάλεσε «να συγκρατεί την πικρία της». «Πολλές φορές συμβαίνει οι παραγιοί να αυτονομούνται και να τραβάνε μπροστά, ενώ τα φυσικά παιδιά να υστερούν. Κάνε τον πόνο σου φιλότιμο και σκέψου την κατάσταση που βρίσκεσαι. Ακόμα και παραδοσιακοί σου φίλοι, εγχώριοι και υπερατλαντικοί, σε έχουν εγκαταλείψει στον σκουπιδοφάγο της απαξίας. Κάτι πρέπει να φταίει», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης, σε αυτήν την προσωπικού χαρακτήρα αντιπαράθεση με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ.
newpost.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΣΗΜΙΤΗ - ΨΥΧΑΡΗ

Είναι γνωστό ότι ο κ. Παπαδήμος είναι ένας εξ’ εκείνων που είχε συνεργαστεί πολύ στενά με το πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Επίσης είναι αυτός που συνέβαλλε στην είσοδο της χώρας στην ζώνη του ευρώ, έχοντας προφανώς κοινό όραμα με το τότε πρωθυπουργό.

Η σχέση- όπως ομολογείται από το περιβάλλον τόσο του κ. Σημίτη όσο και του κ. Παπαδήμου- των δυο ανδρών παραμένει στενή. Ακόμα και σήμερα και μάλιστα σε τακτική βάση συνομιλούν- αλλά όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές- και συνεργάζονται.

Μάλιστα στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη τόνισε μιλώντας σε παρέα δημοσιογράφων ότι «και σήμερα υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δυο ανδρών για ζητήματα που αφορούν την διαχείριση της κρίσης».

Αλλά και η τοποθέτηση του κ. Γιανίτση σε μια από τις πλέον ευαίσθητες και κρίσιμες υπουργικές θέσεις έρχεται ναι επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Από την άλλη είχαμε χθες την τοποθέτηση στην θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου τον κ. Παντελή Καψή, μέχρι πρότινος διευθυντή του «ΒΗΜΑΤΟΣ» αλλά και επί χρόνια διευθυντή των «ΝΕΩΝ», εφημερίδων οι οποίες έχουν επιτεθεί σκληρά στην Νέα Δημοκρατία. Το γεγονός αυτό έχει αναμφισβήτητα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το οποίο και δέχεται σφοδρές επιθέσεις γιατί δεν εμπόδισε την εν λόγω επιλογή.

Τόσο ο κ. Σημίτης όσο και ο κ. Ψυχάρης φαίνεται εν τέλει να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την «Κυβέρνηση συνεργασίας» με αποτέλεσμα να … αιμορραγεί από τα «δεξιά» η Νέα Δημοκρατία αρκετές με απροσδιόριστες, προς το παρόν, συνέπειες ενόψει των προσεχών εκλογών.


Πάνος Ρασσιάς
newpost.gr

"ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ" ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ , ΟΙ ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ-ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ-ΠΛΕΥΡΗΣ

Μπροστά σε έντονες αντιδράσεις σημαντικής μερίδας της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου βρέθηκε κλιμάκιο βουλευτών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου που βρέθηκε την Τετάρτη στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους κ. Μαγκούφη, Εμινίδη, Φραγκίδη, Αντώναρο και Πλεύρη, οι οποίοι με πρωτοβουλία τους συναντήθηκαν με την ελληνική ομογένεια.
Μεταξύ των παρευρισκομένων, μια ομάδα νεαρών οι οποίοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους βουλευτές, οι οποίοι τους έδωσαν το λόγο για να μην ανάψουν τα πνεύματα. Οι νεαροί, εξέφρασαν τις απόψεις τους και στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ η εκδήλωση- συζήτηση συνεχίστηκε, χωρίς την παρουσία «ροπαλοφόρων μπράβων με όπλα» όπως ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ομάδας «Real Democracy Now!»

Η ομάδα «Real Democracy Now!» εξέδωσε μετά την επίσκεψη την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν καταλύσει πραξικοπηματικά τη δημοκρατία, υποστηρίζει ομάδα σπουδαστών και ακαδημαϊκών στη γερμανική πρωτεύουσας

Σήμερα, 30 Νοέμβρη 2011, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Βερολίνου επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας και συνενοχής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα.

Ενσαρκώνοντας την πραξικοπηματική κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την επιβολή «τεχνοκρατών» στη διακυβέρνηση σε συνεργασία με ακροδεξιά-ναζιστικά στοιχεία, η εν λόγω συμμορία δε δίστασε να επιστρατεύσει την τρομοκρατία της ακόμα και στο Βερολίνο: ροπαλοφόροι μπράβοι με όπλα είχαν καταφθάσει στο κτήριο της κοινότητας, για να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική σύναξη.

Η πρακτική αυτή εξόργισε τους παριστάμενους, που απαίτησαν και πέτυχαν την απομάκρυνση της απαραίτητης πλέον, λόγω κατακραυγής του κόσμου, τρομοκρατικής συνοδείας.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων του μνημονίου εντυπωσίασαν με το κλίμα αγαστής συνεργασίας που επέδειξαν. Ανάμεσά τους κι ένας ναζιστής. Όχι ως παραφωνία, αλλά ως επιστέγασμα και γλαφυρή ενσάρκωση μιας πολιτικής που συνθλίβει την αξιοπρέπεια, τις προοπτικές και τις ζωές μας.

Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής εκτροπής και της χούντας των αγορών δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα το θλιβερό τους μονόλογο για τις «επαφές» τους με τη γερμανική κυβέρνηση (δηλαδή το βάθεμα της εκποίησης του ελληνικού πλούτου και της εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας): συνάντησαν την έντονη αποδοκιμασία και την έκρηξη οργής της πλειονότητας των παρισταμένων. Έλληνες-μόνιμοι κάτοικοι του Βερολίνου, νέοι και νέες που πρόσφατα έχουν εξωθηθεί στη μετανάστευση, άνεργοι, εργαζόμενοι/ες κάθε ηλικίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές στους εκπροσώπους του κόμματος του μνημονίου, πως δεν εκπροσωπούν κανέναν μας. Πως δεν ίχνος νομιμοποίησης, πως είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη και πως οι ημέρες της ασυδοσίας του είναι μετρημένες.

Ούτε Βερολίνο – ούτε πουθενά!
Η πραξικοπηματική συγκυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της!»


Πηγή: tovima.gr/ newpost.gr

Έτσι πανικοβάλλεται η γραφειοκρατία: Η εκδίκηση ενός γητευτή φιδιών


Τον πανικό προκάλεσε ένας γητευτής φιδιών στην Ινδία όταν άφησε ελεύθερα δεκάδες δηλητηριώδη φίδια σε κυβερνητικό κτήριο. Ο κ. Χακούλ εξοργισμένος με την τοπική γραφειοκρατία μπήκε στα γραφεία της πολεοδομίας στην πόλη Harraiya του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές και αμόλησε τα φίδια του, μεταξύ των οποίων και κόμπρες, προκαλώντας το απόλυτο χάος.

Έντρομοι οι υπάλληλοι και πολίτες έτρεξαν να βγουν από το κτήριο, ενώ άλλοι ανέβηκαν πάνω σε καρέκλες και τραπέζια για να αποφύγουν το δάγκωμα των φιδιών.


Ο κ. Χακούλ ήταν οργισμένος επειδή η τοπική πολεοδομία καθυστερούσε την έγκριση χορήγησης ενός χώρου όπου θα μπορούσε να εκτρέφει τα φίδια του. Όπως μεταδίδει το BBC, ο Χακούλ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην τοπική κοινωνία καθώς επί σειρά ετών εντοπίζει και "συλλαμβάνει" αδέσποτα ερπετά που απειλούν ακόμη και την ζωή των κατοίκων.

Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του επισοδίου. Πάντως πολλά από τα φίδια του κ. Χακούλ αγννούνται και πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο κάπου μέσα στο κτήριο, ενώ ο ίδιος έγινε άφαντος.



www.theinsider.g

Χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Αθήνας – Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Αποκλεισμένο αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας, με τις πορείες των διαδηλωτών να βρίσκονται σε εξέλιξη, φτάνοντας όλες στην πλατεία Συντάγματος.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική και τα μέτρα που περιγράφονται στον προϋπολογισμό του 2012.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες Υγείας.
Τα λεωφορεία και οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9 το πρωί, και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 8:00 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Το Μετρό θα κινηθεί κανονικά, αλλά από τις 10 το πρωί θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο». Το τράμ θα λειτουργεί από τις 6 το πρωί εως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ : "ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ... ΜΑ....ΚΕΣ

0

Ο Θ. Πάγκαλος για ακόμη μια φορά πήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως...

Αυτή τη φορά ο Αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης επέλεξε τους «Αγανακτισμένους» για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση:
«Οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες όλης της χώρας ήταν ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μ.....ς» υποστήριξε ο Θ. Πάγκαλος στο κανάλι France 5 και στην εκπομπή «Le monde en marche».

Τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά λίστα με τις όσες κατά καιρούς εμπρηστικές δηλώσεις έχει κάνει απευθυνόμενος σε κοινωνικές ομάδες, αλλά και πολιτικούς χώρους.

Τρία από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το «μαζί τα φάγαμε», τα όσα δήλωσε περί τανκς, αλλά και το τα περί «τεμπέληδων Ελλήνων».

Μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν, ωστόσο οι συνήθειες μένουν...

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι δεν είπε «μαλά..ες» τους Έλληνες, αλλά απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου είπε ότι:

«Οι φασίστες, οι κομμουνιστές και οι ηλίθιοι είναι αυτοί που θέλουν να ανατρέψουν το κράτος και αν φύγουμε από το ευρώ».





Π.Β
newpost.gr

Άγρια δολοφονία 35χρονου και του 2χρονου γιου του

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ανθρωποκτονίας 35χρονου άνδρα, αλβανικής υπηκοότητας και του μόλις δύο ετών γιου του. Βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα

Τα θύματα εντόπισε το απόγευμα της Τρίτης, στο αυτοκίνητό τους, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άριος του Δήμου Καλαμάτας διερχόμενος οδηγός.


Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ανέσυραν το όχημα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν νεκροί, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ιδιοκτήτης του οχήματος, καθώς και ο δίχρονος ανήλικος γιος του.

Όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι και ο ανήλικος βαθύ τραύμα στο λαιμό.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

news247.gr

ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ 23 ΚΡΑΤΗ ΤΟ 2010


Στην επιβολή της θανατικής ποινής προχώρησαν 23 χώρες το 2010 τη στιγμή που πολλές δεν την εφαρμόζουν πλέον, χωρίς ωστόσο να την έχουν καταργήσει με νόμο αναφέρει η καθολική κοινότητα Sant'Egidio, εκφράζοντας παράλληλα την...

ανησυχία της για «βήματα προς τα πίσω» εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στο συνέδριο «Πόλεις για τη ζωή, πόλεις κατά της θανατικής ποινής», που διοργάνωσε η καθολική αυτή κοινότητα στη Ρώμη. Το "παρών" στο συνέδριο έδωσαν τουλάχιστον 20 υπουργοί, πολλοί από τη Μαύρη Αφρική, ενώ σύμφωνα με την Sant'Egidio σχεδόν 1.400 πόλεις σε 87 χώρες δέχτηκαν να συμμετέχουν στην εκστρατεία αυτή για την πλήρη κατάργηση της θανατικής ποινής.
Συνολικά, 139 χώρες ανά τον κόσμο κατήργησαν με νόμο τη θανατική ποινή 58 τη διατηρούν.
"Λιγότερες από τις μισές χώρες που έχουν διατηρήσει τη θανατική ποινή την εφάρμοσαν, και σε λιγότερο από το ένα τρίτο των χωρών αυτών, θανατικές καταδίκες εκτελέστηκαν αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινότητας Μάριο Μαρατσίτι.
Ο πρόεδρος της Sant'Egidio, ο Μάρκο Ιμπαγκλίτσο, εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία ότι η οικονομική κρίση συντείνει ώστε "επιφανειακοί λαϊκιστές" να επαναλαμβάνουν με επιτυχία παλιά επιχειρήματα για τον αποτρεπτικό χαρακτήρα της θανατικής ποινής.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου, η νέα υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Πάολα Σεβερίνο υπογράμμισε ότι η "Ιταλία θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή κατά της εσχάτης των ποινών... σε όλα τα αρμόδια όργανα".
http://fimotro.blogspot.com/

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΓΔΥΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Δύο άτομα δέχτηκαν επίθεση από ληστές εντός του χώρου του Πανεπιστημίου. Οι δράστες, αφού γρονθοκόπησαν τους νεαρούς, άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και όσα χρήματα που είχαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια ανάγκασαν τον έναν να βγάλει τα ρούχα του, τα οποία και έκλεψαν, αφήνοντας τον σχεδόν γυμνό.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Με χρήση βίας, οδήγησαν ένα από τα θύματα σε ATM τράπεζας και τον ανάγκασαν να κάνει ανάληψη 440 ευρώ.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, ενώ η αστυνομία αναζητά τους δράστες και διερευνά την υπόθεση.
newsbomb.gr

Ελεύθερος ο Εφραίμ!


Η διαφωνία του εισαγγελέα με την εφέτη ειδική ανακρίτρια κρατά προσωρινά ελεύθερο τον ηγούμενο Εφραίμ, έως ότου αποφασίσει το συμβούλιο εφετών της Αθήνας. Ο ηγούμενος μετά την απολογία αφέθηκε ελεύθερος, παρότι η ειδική εφέτης ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρέπει να προφυλακιστεί για το σκάνδαλο...

των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.. Ο εισαγγελέας όμως είχε την άποψη ότι πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ και υποχρεωτική εμφάνιση 2 φορές στο οικείο Α.Τ.

Να θυμίσουμε ότι ύστερα από δύο προθεσμίες αλλά και το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Ρωσία, έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, ο ηγούμενος Εφραίμ πέρασε χθες το πρωί την πόρτα του ανακριτικού γραφείου και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του τα ξημερώματα.


www.on-news.g

Οι εργοδότες προσφεύγουν στα δικαστήρια για την απεργία!

Αρχίσανε …τα όργανα. Μέχρι τώρα (11.15 πμ) , Τετάρτη (30/11/2011), έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΕΣΗΕΑ και όλων των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών του Τύπου και ΜΜΕ το MEGA, το STAR, ο ΣΚΑΪ (ραδιόφωνο και τηλεόραση), ο Δίεση και ο Δρόμος.


Στις 12.00 συνεδριάζει το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θέμα τις νέες κινητοποιήσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την αντιμετώπιση των απολύσεων
Η συνεδρίαση του Μεικτού είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο συνάδελφο. Η εισήγηση του προέδρου Δ. Τρίμη θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μαζί με όλες τις Ενώσεις του Τύπου και ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: syspeirosi.wordpress.com

Νύχια... 18 ετών!


Η Chris Walton έχει να κόψει τα νύχια της εδώ και 18 χρόνια με αποτέλεσμα αυτά να έχουν φτάσει τα 6 μέτρα!


Ο νους κάθε ανθρώπου ορθώς θα σκέφτεται «καλά, πώς μπορεί να κάνει τις απλές, καθημερινές της δουλειές...»

Εκείνη ωστόσο, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, παίζει πιάνο, γράφει στο κομπιούτερ και κάνει τις οικιακές δουλειές χωρίς ιδιαίτερα προβήματα.

Η Chris Walton έχει να κόψει τα νύχια της εδώ και 18 χρόνια με αποτέλεσμα αυτά να έχουν φτάσει τα 6 μέτρα!

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η «ροζ» ατζέντα των μαστροπών

Μαρτυρίες που σοκάρουν, λεπτομερέστατη καταγραφή των στοιχείων των πελατών, των οδηγών αλλά και των εκδιδόμενων γυναικών καθώς και πλήρης περιγραφή του τρόπου δράσης του αδίστακτου κυκλώματος σωματεμπόρων περιέχονται στη δικογραφία των 15 συλληφθέντων-μελών του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος που δρούσε στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.

Δύο 24ωρα πριν από την προκαθορισμένη απολογία των 15 κατηγορούμενων στην 32η τακτική ανακρίτρια, η zougla.gr δημοσιεύει το απόρρητο υλικό με την ατζέντα, τα προκαθορισμένα ραντεβού αλλά και τις συγκεκαλυμμένες ροζ αγγελίες που δημοσιεύονταν σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.

Ως εγκέφαλοι του κυκλώματος εμφανίζονται να είναι ο Γιώργος Γαβαλάκης και η Ζωή Δαμασκού. Κατά το κατηγορητήριο, συντόνιζαν τη λειτουργία της «επιχείρησης», δημοσίευαν τις αγγελίες στον ημερήσιο Τύπο, κανόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού και εισέπρατταν το σύνολο των «πορνικών εσόδων από τα ραντεβού που πραγματοποιούσαν οι γυναίκες την προηγούμενη ημέρα».

Ενεργό ρόλο στην οργάνωση είχαν και τα δύο παιδιά της Δαμασκού. Ο μουσικός παραγωγός Αθανάσιος Νίκας, ο οποίος -κατά την αστυνομία- απασχολούνταν ως «οδηγός» των εκδιδομένων γυναικών και η Ελένη Νίκα, η οποία εργαζόταν ως… τηλεφωνήτρια. Συνδετικός κρίκος του κυκλώματος ήταν ο Ζαούρ Μουσταφαγέφ, ο οποίος έφερνε στη χώρα μας τις αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια κρατούσε παράνομα, ενώ τον ρόλο του «ταμία» είχε επωμιστεί ο Χαράλαμπος Παλαιολόγος (ιδιωτικός υπάλληλος).

Παράλληλα, ως οδηγοί απασχολούνταν οι: Γιώργος Παπαδάκης (οδηγός ταξί), Αναστάσιος Αθανασάκος (συνταξιούχος), Γιώργος Μαθιουλάκης (συνταξιούχος), Ευάγγελος Παρασκευόπουλος (εργάτης), Νεκτάριος Βουγιούκας (συνταξιούχος), Σύλβιος Μαργαρίτης, Δημήτρης Κολάσης και Αρκαντί Καλατιάν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και δύο αλλοδαπές εκδιδόμενες, ενώ απελευθερώθηκε και μία 27χρονη γυναίκα από τη Ρωσία.

Οι «ροζ» ατζέντες

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, όταν στην Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος περιήλθαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος. Πληροφορίες από την Ελλάδα αλλά και από την Ιντερπόλ Μόσχας ανέφεραν ότι «μέλη της οργάνωσης εντοπίζουν αλλοδαπές γυναίκες στο εξωτερικό και, εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη θέση τους και τη δεινή τους οικονομική κατάσταση, τις πείθουν να έλθουν στη χώρα μας, προκειμένου να εργασθούν. Στη συνέχεια, μέσω γραφείων ερωτικών ραντεβού, που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τις αποστέλλουν σε ερωτικά ραντεβού σε οικίες και ξενοδοχεία, μέσω ροζ αγγελιών στον ημερήσιο Τύπο, παρακρατώντας το σύνολο ή το μέρος των πορνικών τους εσόδων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στους αστυνομικούς, το συγκεκριμένο «γραφείο ερωτικών ραντεβού» ήταν από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, λειτουργούσε σε 24ωρη βάση και απασχολούσε 15 οδηγούς καθώς και περισσότερες από 20 γυναίκες.

Αρχικά, στο στόχαστρο των Αρχών μπήκαν οι κινήσεις των Γαβαλάκη και Δαμασκού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η φυσική παρακολούθηση των μελών του κυκλώματος που προηγήθηκε των συλλήψεων διήρκεσε από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου του 2011.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν οι «ροζ» ατζέντες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα δύο «αρχηγεία» της οργάνωσης. Καταγράφονται λεπτομερώς τα στοιχεία τόσο των εκδιδόμενων γυναικών όσο και των οδηγών που σε καθημερινή βάση τις μετέφεραν στα προκαθορισμένα ραντεβού. Επίσης αναφέρονται οι ακριβείς ώρες «εργασίας» των αλλοδαπών γυναικών, τα ρεπό τους αλλά και τα προβλήματα γυναικολογικής φύσεως που μπορεί να αντιμετώπιζαν.

Δείτε τις σημειώσεις με τα «ραντεβού» της οργάνωσης




Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός θύματος

Απλά συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 27χρονης γυναίκας από τη Ρωσία, η οποία ήρθε στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον και, χωρίς να το καταλάβει, μπλέχτηκε στα δίχτυα του κυκλώματος.

«Μέσα του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2010 με παρέλαβε με ένα όχημα σκούρου χρώματος ο Mustafayen Zaur από το λιμάνι του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τον ρώτησα αν θα με βοηθούσε να βρω εργασία και αυτός μου είπε ότι φυσικά και θα με βοηθούσε» κατέθεσε η μάρτυρας και συνέχισε: «Μου είπε ότι πρέπει να πάω στη Θεσσαλονίκη για να δουλέψω για κάποιον ''Νόντα'', που είχε γραφείο. Εκεί ο ''Νόντας'' μού είπε ότι η δουλεία που θα κάνω θα είναι να πηγαίνω σε ερωτικά ραντεβού με άνδρες, τα οποία θα κανονίζονταν μέσω του γραφείου που έχει αυτός. Τις πρώτες μέρες ο ‘’Νόντας’’ με βίασε και μάλιστα προσπάθησα να τον σταματήσω, παρακαλώντας τον και λέγοντάς του να σταματήσει. Προσπάθησα και να αντιδράσω, αλλά δυστυχώς, επειδή ήταν πολύ δυνατός και προφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών που έπαιρνε, δεν κατάφερα να αποτρέψω τον βιασμό».

Ύστερα από τρεις εβδομάδες κόλασης που έζησε, όπως λέει, στη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε πίσω στην Αθήνα και στον Zaur.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010 ήρθε ο «Δημήτρης», ο οποίος θα τη βοηθούσε να βγάλει γρήγορα τα χαρτιά της κοπέλας. «Μου είπε ότι μπορούσε να μου βγάλει ένα χαρτί αυτός, το οποίο θα ήταν το καλύτερο και το πιο νόμιμο που μπορώ να έχω και μάλιστα θα μπορέσω να βγάλω και άδεια εργασίας, η οποία όμως θα ισχύει μόνο για την Κρήτη. Για να βγάλει όμως το χαρτί αυτό, επειδή ήμουν μόνη στην Ελλάδα, χωρίς χρήματα και χωρίς δουλειά, και επειδή δεν γνώριζα κανέναν, θα έπρεπε να δουλέψω ως πόρνη για λογαριασμό του στα μπουρδέλα με τα οποία συνεργαζόταν για να μαζέψω τα χρήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Όμως, ο «Δημήτρης» έδινε και οδηγίες, σε περίπτωση που η αστυνομία έκανε έφοδο στους οίκους ανοχής. «Αν σε κάποια περίπτωση με συλλάμβανε η αστυνομία, είχε δικηγόρους και το πολύ σε δύο ημέρες θα ήμουν ελεύθερη, αλλά δεν θα έπρεπε να αναφέρω τίποτα για αυτόν και τα μπουρδέλα του. Εγώ κατάλαβα ότι δεν είχα άλλη επιλογή και δεν μπορούσα να ξεφύγω και έτσι αναγκάστηκα να δουλέψω στα μπουρδέλα στην οδό Αγκύρας και Διδύμου» προσθέτει η ίδια.

Έπειτα από έναν μήνα και αφού είχε περάσει και από οίκο ανοχής στην Κρήτη, η άτυχη Ρωσίδα το σκάει και πηγαίνει στο σπίτι του Zaur, ο οποίος της έδωσε το τηλέφωνο ενός φίλου του με το όνομα «Ντίμα»(Κολάσης Δημήτρης).

«Εγώ, μην έχοντας άλλη επιλογή, τηλεφώνησα και μίλησα με τον ''Ντίμα'', ο οποίος μου είπε ότι δουλεύει σε ένα μεγάλο γραφείο, το οποίο λειτουργεί πολλά χρόνια και έχει πολλούς οδηγούς και πολλές κοπέλες» δηλώνει.

«Το κάθε ραντεβού κοστίζει από 80 έως 120 ευρώ, από τα οποία εγώ θα κρατάω τα 30, ο οδηγός 20 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα είναι για γραφείο. Επειδή δεν είχα άλλη επιλογή, φοβόμουν και ήθελα να μαζέψω έστω τα χρήματα που χρειάζονται για να βγάλω εισιτήριο για να γυρίσω στη Ρωσία, ξεκίνησα από ανάγκη πριν ενάμιση μήνα περίπου να εργάζομαι στο γραφείο που είναι οδηγός ο ''Ντίμα''» καταλήγει.

Ομολόγησε ο «ταμίας»

Αποκαλυπτικός για τον τρόπο δράσης της οργάνωσης εμφανίστηκε στην προανακριτική απολογία του ο «ταμίας» του κυκλώματος, Χαράλαμπος Παλαιολόγος. Επεσήμανε ότι γνώρισε τον Γαβαλάκη και τη Δαμασκό πριν από περίπου ένα χρόνο και δέχθηκε να δουλέψει για εκείνους, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα βιοπορισμού. Δουλειά του ήταν να παίρνει τις εισπράξεις από τους οδηγούς και να τους τις μεταφέρει. «Κάθε μέρα πήγαινα από 600 έως 800 ευρώ, καθώς η δουλειά πήγαινε καλά» κατέθεσε, επισημαίνοντας ότι αρχικά και ο ίδιος εισέπραττε 200 ευρώ την εβδομάδα.

Δείτε τι κατέθεσε




Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαίνοντα ρόλο στον «επικοινωνιακό» τομέα έπαιζε και ένας πολύ γνωστός διαφημιστής, ο οποίος μάλιστα μεσολάβησε για καταχωρήσεις στην εφημερίδα «Espresso».

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, κ. Παναγιώτη Βλάσση, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ανεξάρτητα από την ηθική προσέγγιση της υπόθεσης, είμαστε υποχρεωμένοι να την προσεγγίσουμε νομικά. Από τη δικογραφική πραγματικότητα δεν διασταυρώνεται το βαρύ κατηγορητήριο που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αβίαστα και ελεύθερα συμμετείχαν στο "γραφείο συνοδών", χωρίς οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συμπεριφορά που να δικαιολογεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για υπόθεση "καταναγκαστικής πορνείας". Ας μη μας διαφεύγει ότι υφίσταται και η άλλη πλευρά, αυτής της "οικιοθελούς πορνείας". Βάσιμα ευελπιστούμε ότι στη δικαστική πορεία της υπόθεσης οι κατηγορίες θα "αποδοθούν" σε πλημμεληματικό χαρακτήρα»


zougla.gr

Σοκ στο Ηράκλειο - Μαθητής λιποθύμησε γιατί είχε να φάει δύο ημέρες

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», πρόκειται για έναν μαθητή Γυμνασίου, ο οποίος όπως ανέφερε η μητέρα του στους καθηγητές, αυτός και η οικογένειά του είχαν να φάνε δύο ημέρες, λόγω της οικονομικής τους εξαθλίωσης.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό στο νησί. Εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν πως οι γονείς συχνά αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, πολλά από τα οποία υποσιτίζονται

Τα αγαπημένα παιδικα παιχνίδια της γειτονιάς και των σχολικών μας χρόνων


Πάρτε θέση ξανά στα –αξίας ανεκτίμητης, όπως θα έλεγε και η διαφήμιση- «παιχνίδια της αυλής», έστω και ως ανάμνηση ή ως θεατές των δικών σας παιδιών που τα αναβιώνουν, και πείτε μας ποιο ήταν το δικό σας αγαπημένο.

Κρυφτό
«Πέντε, δέκα-δεκαπέντε…» Μία από τις λίγες εκδοχές των μαθηματικών που έχουν εντυπωθεί ευχάριστα στη μνήμη μας είναι αυτή του μετρήματος στο δέντρο, για τον άτυχο που «τα φυλούσε» στο κρυφτό. Ακόμη πιο ευχάριστο γινόταν όταν κατέληγε στο «φτου ξελευθερία», οπότε όλοι ανανέωναν το ραντεβού τους με τις κρυψώνες τους και ο… άτυχος το ραντεβού του με το μέτρημα και το δέντρο.

Μακριά γαϊδούρα Από τα πιο αστεία παιχνίδια της αυλής, η μακριά γαϊδούρα στήνει τους μισούς συμμετέχοντες σκυφτούς τον έναν μετά τον άλλον, όσο οι υπόλοιποι παίρνουν φόρα και τους… καβαλάνε για να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν. Όποιος πέσει, χάνει. Όποιος παίζει, γελάει.


Τα βαρελάκια Ανάλογης φιλοσοφίας παιχνίδι, τα βαρελάκια τοποθετούν τα παιδιά σε απόσταση και κάποιος προσπαθεί να περάσει από πάνω τους, προσπαθώντας να μην τους ακουμπήσει καθόλου, παρά μόνο με τα χέρια.
Σπασμένο τηλέφωνο Λιγότερο δραστήριο παιχνίδι, αλλά ιδανικό για τα… πρώτα πάρτι της ζωής μας, το σπασμένο τηλέφωνο περιλαμβάνει την «αυτί με αυτί» σκυταλοδρομία μιας λέξης ή φράσης. Ο τελευταίος πρέπει να βρει την λέξη, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο, μιας και όλοι φροντίζουν με ηχητικά εφέ και αυτοσχεδιασμούς παρασίτων να αλλοιώσουν την… πρωτόγονη αυτή μορφή τηλεπικοινωνίας.
Μουσικές καρέκλες Το παιχνίδι απαιτεί μουσική, χορό και φυσικά καρέκλες, οι οποίες ολοένα μειώνονται. Όσοι είναι οι συμμετέχοντες, τόσες και οι καρέκλες… μείον μία, ώστε ένας να μην προλάβει να καθίσει όταν σταματήσει η μουσική και να μείνει όρθιος για παραδειγματισμό. Χωρίς βέβαια να μείνει στην γωνία με το ένα πόδι - αυτό ήταν «άλλο παιχνίδι».

Αγαλματάκια ακούνητα Γνωστό σε άλλους ως «στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα», ένα όνομα που δεν προδιαθέτει για ευκαιρίες έκφρασης και εκτόνωσης. Κι όμως, τα καταφέρνει, αφού σπάνια κάποιος συγκρατεί τα γέλια του, όσο το παιδί που τα φυλάει τους περιεργάζεται για να δει αν κινείται έστω και το μάτι τους.

Σχοινάκι και λαστιχάκι Περισσότερο κοριτσίστικο παιχνίδι, το λαστιχάκι συγκινούσε τις μικρές μαθήτριες του δημοτικού, που επιδίδονταν σε διάφορες στάσεις με τα πόδια τους, δίνοντας σχήματα σε ένα μεγάλο λάστιχο. Κατ’ αναλογία, δύο παιδιά κρατούσαν το σχοινάκι και το γυρνούσαν κάνοντας «καμάρες», ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να πηδήσουν χωρίς να μπερδευτούν σε αυτό.
Τα μήλα Σπάνια ως παιδιά μιλούσαμε για μήλα εννοώντας τα γνωστά φρούτα. Περισσότερη όρεξη είχαμε για το γνωστό παιχνίδι με την απειλητική μπάλα, τα «μηλαρόνια» και τις δέκα τελικές ρίψεις που έχουν σκοπό να «κάψουν» τον τελευταίο εναπομείναντα παίκτη ή να τους ξαναβάλουν όλους μέσα στο παιχνίδι. Ανάλογο παιχνίδι είναι τα «λεμόνια», στα οποία η μπάλα κινείται χαμηλά και πρέπει να περνάει ανάμεσα από τα πόδια.
Πατητό
Ήταν το παιχνίδι που, κάθε φορά που ξεκινούσε, έκανε όσους φορούσαν ολοκαίνουρια παπούτσια να τρέμουν. Ο καθένας έχει την ευκαιρία με τρία βήματα –και τρεις ιαχές ταυτόχρονα, «πα – τη – το»- να πατήσει το πόδι ενός φίλου του –ή εχθρού μετά το παιχνίδι, δεν έχει σημασία. Όλοι στο τέλος επέστρεφαν στην τάξη ή στο σπίτι με μαυρισμένα παπούτσια, αλλά δεν ένοιαζε πραγματικά κανέναν, εκτός από τους γονείς.
Κλέφτες κι αστυνόμοι Οι αστυνόμοι κυνηγούν στην κυριολεξία την ομάδα των κλεφτών και τους κλείνουν σε μια περιοχή, που θεωρείται φυλακή. Οι κλέφτες που δεν έχουν αιχμαλωτιστεί προσπαθούν να «αγγίξουν» την φυλακή για να ελευθερώσουν τους «συναδέλφους» τους, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να περιφρουρούν και να κυνηγούν. Από νωρίς στην παρανομία…
Αμπάριζα
Ομαδικό παιχνίδι, στο οποίο οι δύο αντίπαλες ομάδες προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν η μία την άλλη, παίρνοντας πρώτα «αμπάριζα» από την «μάνα», από το καταφύγιό τους δηλαδή. Με άλλα λόγια, μία πιο «πολιτισμένη» εκδοχή των κλεφταστυνόμων.
Μέντα-μέντα Ή κατ’ άλλους «κοφτή αλυσιδίτσα», όπως μας τόνισε υπέρμαχος του παιχνιδιού, που μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνο για τα… άνω άκρα. Οι συμμετέχοντες πιάνονται χέρι-χέρι και κάποιος από άλλη ομάδα πέφτει ανάμεσά τους με φόρα ώστε να «κόψει» την αλυσίδα. Η πιο παραδοσιακή μορφή του παιχνιδιού θέλει τις ομάδες να τραγουδούν ταυτόχρονα την εξής στιχομυθία: «Τα μέντα μέντα / Τα μελεγγίτικα / Να μας τα στείλετε / Με ποιον; / Με όποιον θέλετε». Και μετά την «ποίηση»… γιούρια!
Κουτσό
Τα κοριτσάκια, από την νηπιακή ηλικία ακόμη, φροντίζουν να προπονούνται στον χορό, κάνοντας τις δικές τους φιγούρες στο ένα πόδι, πάνω στο γνωστό «γήπεδο» με τα αριθμημένα τετραγωνάκια. Απλό και αθώο, όπως και οι ηλικίες για τις οποίες προορίζεται, σε αντίθεση για παράδειγμα με την «μπρουτάλ» μακριά γαϊδούρα την οποία απέφευγαν τα λεπτεπίλεπτα κορίτσια όπως ο διάβολος το λιβάνι.
«Σι-μα-ρι-ο» Το «χειροκίνητο» παιχνιδάκι που όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει πως η παρέα του το τραγουδούσε με διαφορετικό τρόπο, έγινε δημοφιλές γιατί είναι… παντός καιρού. Μέσα στην τάξη, στο σπίτι, στην αυλή, οπουδήποτε υπάρχει... βαρεμάρα, απλώς απλώνεις τα χέρια και επιδίδεσαι στο «πτι-πτι-πτι». Παίζεται ακόμη και με δύο άτομα, πηγαίνοντας κατευθείαν στο τελικό στάδιο, όπου ο ένας προσπαθεί να χτυπήσει τα χέρια του άλλου σε μία διαδικασία με άφθονο σασπένς!
Τυφλόμυγα
Το μόνο που απαιτείται είναι ένα μαντίλι για να δεθούν τα μάτια του άτυχου που ψάχνει στα τυφλά. Ακολουθούν σκουντουφλήματα, φωνές, παραπλανήσεις και καταδιώξεις, μέχρι να «συλληφθεί» κάποιος και να εξακριβωθεί η ταυτότητά του, οπότε και το μαντίλι αλλάζει… μάτια.
Σκοτεινό δωμάτιο Συνεχίζουμε στα σκοτεινά, με το «κρυφτό εσωτερικού χώρου». Η πλήρης συσκότιση απαιτεί κλειστά παντζούρια και φώτα, «έξωση» αυτού που θα τα φυλάξει και εύρεση μιας καλής κρυψώνας μέσα στο δωμάτιο για τους υπόλοιπους. Στην συνέχεια, ο «εξόριστος» επιστρέφει, αφού μετρήσει μέχρι το εκατό και ψάχνει στα τυφλά.
Ψείρες
Όλοι οι υποψήφιοι… ψειριάρηδες συγκεντρώνονται και κάποιος πετάει ψηλά μια μπάλα λέγοντας το όνομα κάποιου παιδιού, το οποίο πρέπει να την πιάσει όσο οι υπόλοιποι τρέχουν μακριά. Αφού την πίασει, φωνάζει «ένα, δύο, τρία, στοπ» και όλοι σταματούν. Τότε, μπορεί να κάνει τρία βήματα και να πετύχει με την μπάλα κάποιον άλλο, ο οποίος φορτώνεται με μία «ψείρα». Αν δεν πετύχει κανέναν, παίρνει αυτός την ψείρα. Στο τέλος, ο παίκτης με τις περισσότερες ψείρες πρέπει να ανεχτεί τα πειράγματα των υπόλοιπων και οι μαμάδες να χαρούν που δεν πρόκειται για πραγματικές ψείρες.
Τζαμί
Ελαφρώς πιο περίπλοκο, το τζαμί απαιτεί τουλάχιστον δέκα παίκτες χωρισμένους σε δύο ομάδες και ένα κεραμίδι σε επτά κομμάτια –ή ελλείψει κεραμιδιού, απλές επίπεδες πέτρες στημένες την μία πάνω στην άλλη. Η μία ομάδα σημαδεύει με την μπάλα και ρίχνει τον σωρό. Στην συνέχεια προσπαθούν να ξαναστήσουν τις πέτρες στη σειρά, όσο οι αντίπαλοι προσπαθούν να τους πετύχουν με την μπάλα για να τους βγάλουν από το παιχνίδι. Αν η μία ομάδα κατορθώσει να ξαναστήσει τον σωρό, φωνάζει «τζαμί» και κερδίζει την «παρτίδα».

«Τα βγάζουμε;» Για τελευταίο αφήσαμε το παιχνίδι που προηγείται από κάθε παιχνίδι. Ποιος θα παίξει πρώτος; Ποιος θα διαλέξει πρώτος παίκτες για την ομάδα του; Ποιος θα τα φυλάει; Σε όλα αυτά τα σοβαρά παιδικά ερωτήματα, η απάντηση δινόταν με την φράση «Τα βγάζουμε;» Υπάρχουν αμέτρητα αυτοσχέδια τραγουδάκια για να επιτευχθεί ο στόχος. Τα πιο γνωστά είναι το κλασικό «α-μπε-μπα-μπλομ», το «κινεζάκι που τρώει ρυζάκι», ο «Καρακατσάνης που μπήκε στο τηγάνι» και φυσικά, το «Πέτρα-ψαλίδι-μολύβι-χαρτί» που έκανε την προ του παιχνιδιού διαδικασία πιο απολαυστική και από το ίδιο το παιχνίδι.

Στροφή των Ελλήνων στις online αγορές


Αύξηση 30% σε σχέση με το 2010 σημείωσαν, παρά τις σταθεροποιητικές τάσεις το δεύτερο εξάμηνο, οι συνολικές διαδικτυακές (online) αγορές για προϊόντα και υπηρεσίες των Ελλήνων καταναλωτών και διαμορφώθηκαν το 2011 στα 1,7 δισ. ευρώ. Το παραπάνω...

συμπέρασμα προκύπτει από την ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την "καταγραφή της συνολικής αγοράς B-C ηλεκτρονικού εμπορίου και την συμπεριφορά των Ελλήνων on-line καταναλωτών".

Σύμφωνα με την έρευνα 1,5 εκατ. Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν κατά μέσο όρο 15 φορές ετησίως από το Ίντερνετ, ξοδεύοντας συνολικά περί τα 1.150 ευρώ εκ των οποίων τα 2/3 κατευθύνονται σε ελληνικούς διαδικτυακούς τόπους (sites).

Η ποικιλία και η πυκνότητα των διαδικτυακών (on-line) αγορών το 2011 αυξήθηκε σημαντικά ενώ τα best-sellers παραμένουν οι H/Y, ηλεκτρονικά είδη, εισιτήρια ταξιδιών, κρατήσεις ξενοδοχείων, είδη σπιτιού και βιβλία. Παρ' όλα αυτά οι κατηγορίες που είχαν την μεγαλύτερη αύξηση το 2011 ήταν το έτοιμο φαγητό, καλλυντικά / προσωπική φροντίδα, κοσμήματα/ ωρολόγια, προϊόντα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει επίσης σημαντική αύξηση χρήσης και αγορών από τους διαδικτυακούς τόπους (sites) ημερησίων προσφορών που για το πρώτο εξάμηνο του 2011 εκπροσώπησαν πλέον το 20% των συνολικών on-line αγορών.

Η ωριμότητα των on-line Ελλήνων καταναλωτών διαφαίνεται και από το γεγονός ότι οι βασικοί πλέον παράγοντες εμπιστοσύνης για αγορές από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι η εξυπηρέτηση όταν αγοράζουν και μετά (59%), οι ξεκάθαροι όροι χρήσης (59%) ενώ η ευχρηστία / καλοσχεδιασμένο site από την πρώτη θέση το 2010 είναι στην Τρίτη (με 50%). Ενδιαφέροντες παράγοντες είναι "καλές κριτικές σε blogs / forums" (38%) και "πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα" (37%).


M.LAGANA

Στροφή των Ελλήνων στις online αγορές


Αύξηση 30% σε σχέση με το 2010 σημείωσαν, παρά τις σταθεροποιητικές τάσεις το δεύτερο εξάμηνο, οι συνολικές διαδικτυακές (online) αγορές για προϊόντα και υπηρεσίες των Ελλήνων καταναλωτών και διαμορφώθηκαν το 2011 στα 1,7 δισ. ευρώ. Το παραπάνω...

συμπέρασμα προκύπτει από την ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την "καταγραφή της συνολικής αγοράς B-C ηλεκτρονικού εμπορίου και την συμπεριφορά των Ελλήνων on-line καταναλωτών".

Σύμφωνα με την έρευνα 1,5 εκατ. Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν κατά μέσο όρο 15 φορές ετησίως από το Ίντερνετ, ξοδεύοντας συνολικά περί τα 1.150 ευρώ εκ των οποίων τα 2/3 κατευθύνονται σε ελληνικούς διαδικτυακούς τόπους (sites).

Η ποικιλία και η πυκνότητα των διαδικτυακών (on-line) αγορών το 2011 αυξήθηκε σημαντικά ενώ τα best-sellers παραμένουν οι H/Y, ηλεκτρονικά είδη, εισιτήρια ταξιδιών, κρατήσεις ξενοδοχείων, είδη σπιτιού και βιβλία. Παρ' όλα αυτά οι κατηγορίες που είχαν την μεγαλύτερη αύξηση το 2011 ήταν το έτοιμο φαγητό, καλλυντικά / προσωπική φροντίδα, κοσμήματα/ ωρολόγια, προϊόντα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει επίσης σημαντική αύξηση χρήσης και αγορών από τους διαδικτυακούς τόπους (sites) ημερησίων προσφορών που για το πρώτο εξάμηνο του 2011 εκπροσώπησαν πλέον το 20% των συνολικών on-line αγορών.

Η ωριμότητα των on-line Ελλήνων καταναλωτών διαφαίνεται και από το γεγονός ότι οι βασικοί πλέον παράγοντες εμπιστοσύνης για αγορές από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι η εξυπηρέτηση όταν αγοράζουν και μετά (59%), οι ξεκάθαροι όροι χρήσης (59%) ενώ η ευχρηστία / καλοσχεδιασμένο site από την πρώτη θέση το 2010 είναι στην Τρίτη (με 50%). Ενδιαφέροντες παράγοντες είναι "καλές κριτικές σε blogs / forums" (38%) και "πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα" (37%).

Έτοιμο να μπει στο χρηματιστήριο το Facebook


Το κοινωνικό δίκτυο Facebook ετοιμάζεται πυρετωδώς για την είσοδό του στο χρηματιστήριο, που αναμένεται να γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2012.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Wall Street Journal υπολογίζει την αξία της επιχείρησης στα 100 δις δολάρια.

Ο ιντερνετικός γίγαντας αναμένει να συγκεντρώσει από τη διάθεση των μετοχών του...


περίπου 10 δις δολάρια. Εκπρόσωποι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν ακόμα καταλήξει στο ποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα συμμετέχουν στην είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο.

Συμμορία γυναικών στη Ζιμπάμπουε βιάζει νεαρούς άντρες για να πάρει το σπέρμα τους!

Η αστυνομία στη Ζιμπάμπουε συνέλαβε στις αρχές του μήνα τρεις γυναίκες με την κατηγορία ότι ανήκουν στη συμμορία που εδώ και ένα χρόνο... βιάζει νεαρούς άνδρες. Στην κατοχή των γυναικών βρέθηκαν 31 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά και παρόλο που οι ίδιες ισχυρίζονται ότι είναι πόρνες και απλώς δεν βρήκαν τον χρόνο να ξεφορτωθούνε τα προφυλακτικά, πρόκειται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο με την κατηγορία της σοβαρής σεξουαλικής παρενόχλησης και ενδεχομένως βιασμού σε 17 περιπτώσεις.
Οι νόμοι της Ζιμπάμπουε πάντως δεν είχαν προβλέψει μια τέτοια πιθανότητα, όπου οι άνδρες είναι τα θύματα και οι γυναίκες οι βιαστές.

Οι λόγοι για τους οποίους γυναίκες βιάζουν εδώ και ένα χρόνο νέους άνδρες δεν έχουν γίνει ξεκάθαροι. Πιθανολογείται ότι το σπέρμα που συλλέγουν χρησιμοποιείται σε παγανιστικές τελετουργίες.

Ένα θύμα μίλησε στην κρατική τηλεόραση της Ζιμπάμπουε για την περιπέτειά του τον περασμένο Ιούλιο όταν οι γυναίκες προσφέρθηκαν να τον πάνε στον προορισμό του με το αυτοκίνητό τους.

«Μία από τις γυναίκες έριξε νερό στο πρόσωπό μου και στη συνέχεια μου έκαναν μια ένεση, που μου προκάλεσε ισχυρή σεξουαλική επιθυμία», είπε.

«Σταμάτησαν το αυτοκίνητο και με ανάγκασαν να κάνω σεξ με κάθε μία από αυτές, αρκετές φορές, με τη χρήση προφυλακτικών. Όταν τέλειωσαν με άφησαν στη ζούγκλα εντελώς γυμνό» πρόσθεσε το θύμα.
«Ορισμένοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και με βοήθησαν να καλέσω την αστυνομία, που με πήγε στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσω τις παρενέργειες του φαρμάκου που μου έδωσαν, καθώς η επιθυμία να κάνω σεξ υπήρχε ακόμη», συνέχισε.
Οι μαρτυρίες των θυμάτων, που στις περισσότερες περιπτώσεις επιβιβάστηκαν στα οχήματα των αγνώστων γυναικών που προσφέρθηκαν να τους μεταφέρουν, δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο που δρα η συγκεκριμένη συμμορία και επιβεβαιώνει την μαρτυρία του θύματος.

Αφού επιβιβάσουν το θύμα στο αυτοκίνητο του ρίχνουν νερό στο πρόσωπο και μετά του κάνουν μια ένεση που του δημιουργεί έντονη σεξουαλική επιθυμία. Στην συνέχεια σταματάνε το αυτοκίνητο κάπου απομακρυνσμένα και τρεις γυναίκες (σύμφωνα με την μαρτυρία ) έρχονται σε σεξουαλική επαφή μαζί του ξανά και ξανά. Όταν έχουν πάρει αυτό που θέλουν εγκαταλείπουν το θύμα τους και εξαφανίζονται.

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων δεν είναι γνωστός. Όχι μόνο η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστό τον αριθμό των περιστατικών που έχουν καταγγελθεί, αλλά πιστεύεται ότι θα πρέπει να υπάρχουν πολλά θύματα που ντρέπονται να παραδεχθούν ότι βιάστηκαν από γυναίκες.

Εισαγγελική έρευνα για το “καπέλο” στην κατασκευή ιστοσελίδων του δημοσίου

Η κατασκευή της σελίδας του ΙΚΑ κόστισε 2,2 εκατ. ευρώ.
Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ, Ν.Νικολόπουλου, ο οποίος σε ερωτήσεις του στην Βουλή για τα ποσά που δαπανά το Δημόσιο για την δημιουργία ιστοσελίδων κάνει λόγο για "σπατάλη" και για "ποσά-πρόκληση".

Ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αυτή, με σκοπό να εντοπιστεί αν προκύπτει διάπραξη αδικήματος σε βάρος του Δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων βαραίνει κατά το 80% την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά το υπόλοιπο 20% εθνικούς πόρους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ιστοσελίδα του ΙΚΑ φέρεται να κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις ιστοσελίδες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης φαίνεται να δαπανήθηκαν 1,4 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα για την σελίδα του υπουργείου εξωτερικών, το ποσό ήταν 1,29 εκατ. ευρώ ενώ για αυτήν της Βουλής 1,120.000 εκατ. ευρώ, όταν αντίστοιχες κατασκευές κοστολογούνται γύρω στις 10 χιλιάδες ευρώ.

Σε ανακοίνωση του το ΙΚΑ αναφέρει ότι: “Ο Διαδικτυακός τόπος του ΙΚΑ, ο οποίος δεν συνιστά απλώς ιστοσελίδα αλλά ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους πολίτες , λειτουργεί από το 2002. Το συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 1,95 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Ο βουλευτής θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στον Εισαγγελέα.
24h NewsRoom

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο εθισμός στο Διαδίκτυο φέρνει απομόνωση και κατάθλιψη!

Τάση στην απομόνωση και την εσωστρέφεια εκδηλώνουν τα άτομα που είναι εθισμένα στο Διαδίκτυο, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ξένες μελέτες έδειξαν ότι τα άτομα που είναι εθισμένα στο διαδίκτυο παρουσιάζουν συννοσηρότητα σε ποσοστό 60% με υψηλές συχνότητες εμφάνισης άγχους, κατάθλιψης και κατάχρησης ουσιών.


Την τελευταία πενταετία, αρκετές έρευνες συσχέτισαν την κατάθλιψη με τον εθισμό στο Διαδίκτυο στον εφηβικό πληθυσμό , αναφέρει ο ψυχίατρος παίδων και εφήβων, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Κωνσταντίνος Σιώμος σε ανακοίνωσή του στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας , το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Η Maressa Hecht Orzack, διευθύντρια του προγράμματος υπηρεσιών για τον εθισμό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Χάρβαρντ, αναφέρει ότι συνήθως οι ασθενείς της κλινικής της έχουν ένα τουλάχιστον άλλο πρόβλημα, όπως κατάθλιψη, κοινωνική φοβία, διαταραχή ελέγχου των παρορμήσεων και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής» επισημαίνει ο κ. Σιώμος.

Επικαλούμενος στοιχεία ξένων μελετών αναφέρει ότι το 54% όσων πληρούσαν τα κριτήρια για τον εθισμό στο Διαδίκτυο είχαν ένα προηγούμενο (πριν τη χρήση του διαδικτύου) ιστορικό κατάθλιψης, ενώ άλλοι είχαν για χρόνια χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώμο στη Ελλάδα στην κυρίως ομάδα των εθισμένων εφήβων που ανήκουν τα αγόρια, η κατάθλιψη αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα πρόγνωσης του εθισμού.

«Με δεδομένο την ταχύτατη εξάπλωση του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στους εφηβικούς πληθυσμούς, οι ψυχίατροι παιδιών και εφήβων οφείλουν να εξετάζουν σε βάθος τη σχέση των νέων με το διαδίκτυο και πως αυτή αλληλεπιδρά με ψυχικές διαταραχές, για την παροχή ποιοτικότερης και αποτελεσματικότερης φροντίδας υγείας» υπογραμμίζει.

Ωστόσο, όταν όμως η χρήση των υπολογιστών γίνεται με ένα ξεκάθαρο στόχο μπορεί να βοηθήσει στην όξυνση ανάλογων γνωστικών δεξιοτήτων.

«Η περιήγηση στο Διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει σε ενεργοποίηση ευρύτερων νευρωνικών δικτύων και κατά συνέπεια και αιμάτωση περιοχών του εγκεφάλου.

Άτομα με ελλείμματα γνωστικών δυνατοτήτων και ηλικιωμένοι μπορούν να βοηθηθούν από δομημένα προγράμματα όπου υπάρχει σαφής στοχο-κατευθυνόμενη δράση, όπως απλά videogames.

Η περιήγηση πρέπει να περιέχει όσο το δυνατό πιο ιεραρχικά δομημένο περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να διανθίζεται από γραφήματα και εικόνες οι οποίες όμως συνάδουν άμεσα με το θέμα και δεν συσχετίζονται μέσω ενδιάμεσων συνειρμών» επισημαίνει ο ψυχίατρος- αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Γεώργιος Φλώρος, σε ανακοίνωσή του με θέμα «Αναδιαμόρφωση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου μετά τη χρήση Η/Υ και Διαδικτύου. Η επίπτωση στην εκπαίδευση και στις γνωστικές λειτουργίες μελλοντικών γενεών».

Το περιβάλλον του ηλεκτρονικού υπολογιστή , σύμφωνα με τον κ Φλώρο, πρέπει να απομονώνει και να εμφανίζει αποκλειστικά τη συγκεκριμένη δράση και όχι άλλα ερεθίσματα.

«Η εξάσκηση θα αποδώσει καλύτερα όταν γίνεται συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, όπου το άτομο δεν έχει ταυτόχρονα εξωτερικά ερεθίσματα και είναι ξεκούραστο. Εφόσον έχουμε ένα ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό μας όταν περιηγούμαστε στο διαδίκτυο είναι σκόπιμο να αυτοπεριορίζουμε το βάθος της αναζήτησης μας «μακριά» από το αρχικό σημείο. Η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή με ένα ξεκάθαρο στόχο, γνωστικά απαιτητικό, μπορεί να βοηθήσει στην όξυνση ανάλογων γνωστικών δεξιοτήτων» καταλήγει ο κ Φλώρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

EΠΙΜΕΛΕΙΑ:M.LAGANA

SOS εκπέμπουν 3.000 Έλληνες λαθρομετανάστες στην Αυστραλία...

Φεύγουν για την Αυστραλία με στόχο να βρουν ένα καλύτερο μέλλον αλλά όταν φτάνουν εκεί οι Έλληνες μετανάστες μαθαίνουν πόσο δύσκολη είναι η εύρεση εργασίας και η προσαρμογή ενώ διαβιώνουν με ελάχιστα χρήματα σε απελπιστικές συνθήκες.

Το πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης που οφείλεται στην τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα εδώ και δύο χρόνια κορυφώθηκε τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 3000 Έλληνες μετανάστευσαν στην Αυστραλία από τον Ιούνιο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι...
μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έφτασαν στην χώρα των καγκουρώ περίπου 1000 συμπατριώτες μας.

Οι περισσότεροι από αυτούς πηγαίνουν εντελώς απροετοίμαστοι στην μακρινή χώρα. Οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν μόνο τουριστική βίζα, που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται από τους Αυστραλούς ως λαθρομετανάστες. Συμφωνα με τον πρόδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, η κατάσταση είναι απελπιστική: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει» επισημαίνει στο Πρώτο Θέμα και τονίζει ότι «καθημερινά έρχονται εκατοντάδες Έλληνες και οι περισσότεροι είναι σε απελπισία», αφού χωρίς άδεια εργασίας και καλή γνώση Αγγλικών δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Σημαντικό πρόβλημα είναι και η διαμονή. Οι περισσότεροι διαμένουν σε ξενώνες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έμεναν πέντε-πέντε σε δωμάτια για οικονομία. Η τοπική κοινότητα στη Μελβούρνη προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί βρίσκοντας επιπλέον ξενώνες, ενώ φιλοξενεί μερικούς και στα γραφεία της Κοινότητας, αλλά όπως τονίζει ο κ. Παπαστεργιάδης «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα». Οι Έλληνες αφήνουν τις δουλειές τους εδώ και πηγαίνουν στην μακρινή αυτή χώρα ελπίζοντας να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα όμως εκεί η κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού η Αυστραλία είναι κάθε άλλο παρά Γη της Επαγγελίας.

«Όσοι μεταναστεύουν θεωρούν ότι ερχόμενοι στην Αυστραλία θα βρουν αμέσως δουλειά. Κάνουν λάθος. Η εύρεση εργασίας είναι χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πολύ ψάξιμο και τρέξιμο», τονίζει ο κ. Παπαστεργιάδης και υπογραμμίζει ότι όσοι σκέφονται να κάνουν το μακρινό ταξίδι πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά, να έχουν εξασφαλίσει διαμονή και να έχουν κάνει κάποιες επαγγελματικές επαφές, διαφορετικά δεν μπορούν να εργαστούν.

Ωστόσο ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Κάποιοι τουλάχιστον προνόησαν και πήραν φοιτητική βίζα για να πάνε στην Αυστραλία, πράγμα που τους επιτρέπει να εργάζονται μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα για να καλύπτουν μέρος των εξόδων τους.

Το αποτέλεσμα αυτής της τραγικής κατάστασης είναι ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία της στην Αθήνα να μειώσει την έκδοση βίζας στους Έλληνες ειδικά όσους δεν μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο θέλουν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία. Να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, υπάρχει σχέδιο για υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις για έκδοση working holiday visa, η οποία θα επιτρέπει στον κάτοχό της να εργάζεται με πλήρες ωράριο (50 ώρες την εβδομάδα) για δύο χρόνια...

on-news.gr

Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ... ΨΥΧΑΡΗ

Είναι δικαίωμα του κάθε αρχηγού κόμματος να επιλέγει όποιον θέλει για συνεργάτη και σύμβουλο. Αλλά η περίπτωση του κ. Ψυχάρη (υιού του Σταύρου Ψυχάρη του «ΒΗΜΑΤΟΣ») είναι εξ’ αντικειμένου διαφορετική.

Γιατί ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Για κάποιους ύποπτο για άλλους όμως όχι. Εν πολλοίς πρόκειται για ένα εντελώς αμφιλεγόμενο άτομο. Τι σημασία όμως έχει αυτό σε σχέση με τις δράσεις του γιού του;

Ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά θεωρούμε ότι είναι μια άλλη, ξεχωριστή προσωπικότητα και ενδεχομένως να μην έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πατέρα του (μακάρι να είχε κάποια). Δηλαδή πρέπει να τον καταδικάσουμε για τα όσα θεωρούμε ότι έχει πράξει ο πατέρας του; Μάλλον όχι. Ωστόσο δεν παύει η τοποθέτηση αυτή να έχει σημειολογική σημασία και μάλιστα μεγάλη…

Η… νεκροψία θα δείξει!!!
newpost.gr

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ... ΦΘΗΝΑ ΝΥΦΙΚΑ ΣΤΗΝ ...ΤΟΥΡΚΙΑ

Νέα κορίτσια από την Ελλάδα που λόγω της οικονομικής κρίσης επισκέπτονται την Αδριανούπολη της Τουρκίας για να αγοράσουν...νυφικό, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα «Νέτγκαζέτε».


Όπως αναφέρεται: «Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τουρκικά νυφικά των νέων κοριτσιών που ετοιμάζονται να παντρευτούν στην Ελλάδα. Παλιότερα αγόραζαν τα νυφικά τους, άλλα λόγω της οικονομικής κρίσης ζητάνε πλέον να τα νοικιάσουν. Ο Αχμέτ Μουρανλί ιδιοκτήτης μαγαζιού με νυφικά είδη, δήλωσε πως αυξάνεται το ενδιαφέρον των νέων κοριτσιών από την Ελλάδα για τα τουρκικά νυφικά, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αντί να τα αγοράσουν, «παζαρεύουν» να τα νοικιάσουν.

Ο κ. Μουρανλί εξηγεί ότιο καθώς δεν νοικιάζει τα νυφικά του οι περισσότερες γυρνάνε με άδεια χέρια στην πατρίδα τους, και πρόσθεσε: Όπως τα δικά μας κορίτσια την παραμονή του γάμου ετοιμάζονται, το ίδιο έκαναν και οι Ελληνίδες κοπέλες πριν την κρίση. Έρχονταν για τα ψώνια του γάμου στην Αδριανούπολη. Η νύφη ψώνιζε οπωσδήποτε από εδώ το νυφικό της. Μάλιστα υπήρξαν και κάποιοι που παντρεύτηκαν και εδώ. Και δεν έκαναν ποτέ παζάρια. Όποια και αν ήταν η τιμή του έδιναν τα χρήματα και έφευγαν ευχαριστημένες από το μαγαζί. Μετά την κρίση στην Ελλάδα τα κορίτσια δεν μπορούνε να αγοράσουν νυφικό.

«Οι ελληνίδες που έρχονται σήμερα θέλουν να νοικιάσουν νυφικό. Καθώς όμως εμείς δεν νοικιάζουμε νυφικά οι περισσότερες αφού κοιτάξουν φεύγουν από το μαγαζί. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε ώστε να τις βοηθήσουμε. Αυτή η κρίση μας επηρεάζει και εμάς. Εύχομαι το συντομότερο να ξεπεραστεί».
newpost.gr