Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : ΚΑΘΟΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Αιχμηρή τοποθέτηση έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό με αφορμή τις δηλώσεις του Μιλτιάδη Παπαιωάννου περί εκπτώσεων ιδεολογικών αξιών με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. «Θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι αναγκάζομαι να κάθομαι δίπλα σε κλέφτες και ανίκανους» είπε χαρακτηριστικά.



Και συμπλήρωσε : «Βλέπω υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν αντιμνημονιακοί. Αντιλαμβάνεστε πόσο σχεδόν, κωμικό φαίνεται σε μένα, να μου λένε ότι εγώ πρέπει να προσπαθώ να στηρίζω τα μέτρα που παίρνει αυτή η κυβέρνηση για να σώσουμε την Ελλάδα και ταυτόχρονα να βλέπω στ κανάλια υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να κηρύσσουν τον αγώνα του αντιμνημονίου. Ε, αυτό είναι αστείο».

«Δεν γίνεται να συγκυβερνάμε με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που μας έφεραν ως εδώ», κατέληξε o υφυπουργός Ναυτιλίας.









newpost.gr

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ... ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Δύο 15χρονοι με την απειλή μαχαιριού λήστεψαν στις 9:30 το πρωί δύο παιδιά 6 και 12 ετών που είχαν βγει να πουν τα κάλαντα.

Οι νεαροί κακοποιοί πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Τα δύο παιδάκια έβαλαν τις φωνές με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν πολίτες, αλλά και αστυνομικοί οι οποίοι και συνέλαβαν τους δράστες.

Το περιστατικό έγινε στην οδό Μοσχονησίων στη Νέα Σμύρνη.




newpost.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ... ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΜ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!

Μία Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή (ΑΤΜ) της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας "ξήλωσαν" άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου.

Οι δράστες, στις 3:50' τα ξημερώματα, πιθανότατα, με ένα Ι.Χ. αγροτικό φορτηγό, "φόρτωσαν" την ΑΤΜ στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν .

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ είναι άγνωστο το χρηματικό ποσό υπήρχε μέσα στο μηχάνημα .

Πηγή: ΑΠΕ
..

Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ... ΕΦΡΑΙΜ

Από την άλλη κανένας πολιτικός δεν κρίνεται προφυλακιστέος και αγχωνόμαστε. Με τόσο έντιμους πολιτικούς με αρχές και αξίες, γαλλικά και «τα πιάνω» τι έφταιξε και όλα πήγαν στραβά;

Σκέφτομαι, έπειτα, ότι ο Πεταλωτής ήταν από τους βουλευτές που ανακίνησαν το θέμα της Μονής Βατοπεδίου.

Σήμερα ο Πεταλωτής είναι Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Μπά…

Αποκλείεται να έχει σχέση με την προφυλάκιση του Εφραίμ, παραμονές Χριστουγέννων!

Όφις Ιοβόλος
antinews.gr

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ... ΗΡΩΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕ ....

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα των «ηρώων» του 2011 της ιστοσελίδας της Telegraph, η οποία κάνει αφιέρωμα στους «ήρωες» και τους «κακούς» («Ηeroes and Villains») της χρονιάς που ετοιμάζεται να αποτελέσει παρελθόν.

Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται, τρίτος κατά σειρά με την βρετανική ιστοσελίδα να αναφέρει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έκανε μία καθοριστική κίνηση ώθησης της δημοκρατίας. Αντιμέτωπος με αυξανόμενη πίεση να αποδεχθεί αυτό που πολλοί χαρακτήριζαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εκείνος είπε: "εντάξει, αλλά μόνο αν περάσουν από δημοψήφισμα"».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι παραμένει ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες, που ρίσκαρε να αφήσει τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους όσον αφορά το ευρώ. «Και μπορεί το δημοψήφισμα να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η Ε.Ε. επέβαλε τεχνοκρατική κυβέρνηση, ωστόσο η δήλωσή του παραμένει», γράφει χαρακτηριστικά.

Στους «ήρωες», εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνονται οι αγορές ομολόγων και η Κριστίν Λαγκάρντ. Στους «κακούς» συγκαταλέγονται οι Τζέιμς Μέρντοχ, αλλά και οι Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί.

Οι έλληνες πολίτες, πάντως, μάλλον κατατάσσουν των πρώην πρωθυπουργό στην κατηγορία των «κακών», αν κρίνουμε από την «βουτιά» που παρουσιάζει η δημοφιλία του στις δημοσκοπήσεις. Πολλοί είναι αυτοί, εξάλλου, που θα τον είχαν ως ήρωα στις συνειδήσεις τους, εάν είχε μιλήσει για δημοψήφισμα την άνοιξη του 2010, όταν προσέφυγε η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης και όχι για το δεύτερο πακέτο...


Β.Β.
newpost.gr

ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΤΟΥΣ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ…

“Χρυσές δουλείες» κάνουν πλέον τα ενεχυροδανειστήρια – χρυσοχοΐα της πόλης των Σερρών, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που φτάνουν στο σημείο να πουλήσουν μέχρι και τα χρυσά τους δόντια προκειμένου να ανταποκριθούν είτε στο χαράτσι που τους επέβαλλε η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ, είτε στις απαιτήσεις της εφορίας, είτε για να επιβιώσουν.
Οι πινακίδες στα κεντρικά σημεία της πόλης που αναφέρουν ότι «αγοράζονται παλαιά κοσμήματα της μετρητοίς» πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο στο κέντρο της πόλης των Σερρών , δίνοντας άμεση λύση σε όσους έχουν ανάγκη από μετρητά.
«Πουλάνε ακόμη και τα χρυσά τους δόντια για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αναφέρει ένας εκ των χρυσοχόων που αποφάσισε να σταματήσει την κατασκευή των χρυσαφικών και να ασχοληθεί με το εμπόριο μεταχειρισμένου χρυσού.
Τα πέντε καταστήματα που ασχολούνται πλέον με αυτή τη προσοδοφόρα δουλειά στις Σέρρες είναι απολύτως νόμιμα, καθώς το νέο αντικείμενο της δουλειάς τους δηλώνεται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, η οποία τους υποχρεώνει για ένα μήνα τουλάχιστον να κρατούν τα μεταχειρισμένα τιμαλφή, καθώς και τα στοιχεία των κατόχων, προκειμένου να αποφευχθεί το γεγονός να είναι κλεμμένα.
Το εμπόριο των μεταχειρισμένων χρυσαφικών έχει ανθίσει το τελευταίο εξάμηνο στις Σέρρες, με τους χρυσοχόους εμπόρους να «τρίβουν» τα χέρια τους και τους αναξιοπαθούντες Σερραίους να πουλούν όσο- όσο ότι πολυτιμότερο έχουν προκειμένου να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους.
πηγή: nooz.gr

ΑΙΡΕΤΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ , ΚΑΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή αναστολή λειτουργιών του Νοσοκομείου Ρόδου -μετά την αποχώρηση συμβασιούχων στο τέλος του χρόνου-, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Παππούς, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ιάκωβος Γρύλλης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μιχαήλ Μιχαήλ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάββας Χατζησάββας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστος Μαντάς, σε κοινή τους ανακοίνωση.

Αιρετοί, φορείς και επαγγελματίες καταγγέλλουν «την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας για τη μη αντιμετώπιση των προβλημάτων» και απαιτούν «τη συνεχή κάλυψη με προσωπικό κατ' ελάχιστο 60 ατόμων εκ των οποίων 40 νοσηλευτές και 20 θέσεις παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού μέχρι τη μόνιμη στελέχωση του Νοσοκομείου».

«Αν δεν υπάρχει άμεση λύση, προειδοποιούμε για δυναμικές κινητοποιήσεις», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
aftodioikisi.gr

Βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα





Αλήθεια, ξέρετε πώς γεννήθηκε αυτή η φράση;

 Λέγεται ότι όλοι οι Σουλτάνοι της Κωνσταντινούπολης αγαπούσαν πολύ τα σκυλιά και αυτό γιατί κάποια προφητεία έλεγε, πως όταν θαέλειπαν αυτά τα τετράποδα από τη «βασιλίδα» των πόλεων, θα κατέρρεε και η δυναστεία των σουλτάνων. Έφτασε, λοιπόν μια εποχή,που οι δρόμοι της Πόλης κατάντησαν αληθινή πληγή. Δεν μπορούσε να περπατήσει άνθρωπος σε αυτούς ιδίως τις νύχτες χωρίς να κινδυνέψει. Τα σκυλιά ορμούσαν πάνω του και τον ξέσχιζαν.

Στα 1502 επειδή το πρόβλημα παραείχε γίνει μεγάλο ο Μεγάλος Βεζύρης Αχμέτ πασάς, επιχείρησε να συμβουλέψει το Σουλτάνο να τα φαρμακώσουν. Ήταν καλοκαίρι και πολλά από αυτά είχαν λυσσάξει και ο κίνδυνος ήταν μεγάλος. Ο Σουλτάνος, όμως, έγινε έξωφρενών από την εισήγηση αυτή και έβαλε άλλο Βεζύρη στη θέση του Αχμέτ Πασά.

Επί Σελίμ Β' πάλι, ο Καϊνακτάρ πασάς, προσωπικός φίλος του πρώτου, έδωσε διαταγή να σκοτώνονται όλα τα μαύρα σκυλιά, επειδήείχε ονειρευτεί πως ένα μαύρο σκυλί τον είχε δαγκώ­σει. Όταν το έμαθε αυτό ο Σελίμ, φυλάκισε τον πασά στα μπουντρούμια του Γεντί Κουλέ.

Ο Αμπντούλ Χαμίτ αγαπούσε κι αυτός τα σκυλιά. Μα όταν το κακό παράγινε, διέταξε όλους τους Χριστιανούς που είχαν δικά τουςσκυλιά να τα περιορίσουν και να τα δένουν ενώ τα αδέσποτα να τα μαζεύουν οι αρχές και να τα στέλνουν σε κάποιο ερημονήσι τουΜαρμαρά.
         
Όμως για την προέλευση της φράσης υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, ότι δηλαδή τη διαταγή την είχε βγάλει ο βασιλιάς Γεώργιος  Α’ γιατα αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας.

Όπως και να έχει όμως το θέμα όλους τους ξεπέρασε ένας υπενωμοτάρχης στην Αστυνομική Περιφέρεια Δημητσάνας στα 1883.

Τι θα λέγατε λοιπόν να  γυρίσουμε στα τέλη του 19ου αιώνα . για να θυμηθούμε μαζί το επικό ευτράπελο διάγγελμα που εξεδόθη από τον Αστυνομικό Διευθυντή  υπενωμοτάρχη Εμμανουήλ Λαγουδάκη προς τους δημότες της Δημητσάνας και όχι μόνον; Επιβιβαστείτε λοιπόν στη μηχανή του χρόνου και ας βρεθούμε στην. Δημητσάνα Αρκαδίας το 1883 για να διαβάσουμε μαζί με τους πολίτες της και τις λοιπές αρχές την παρακάτω αναρτώμενη εγκύκλιο διαταγή που υπάρχει στην βιβλιοθήκη της Δημητσάνας και έχει συνταχθεί την3η Δεκεμβρίου 1883 από τον τότε Αστυνομικό Διευθυντή Εμμ. Λαγουδάκη υπενωμοτάρχη.

(Τηρήθηκε η ορθογραφία και σύνταξη του πρωτοτύπου)

ANOXH TEΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ...

Λοιπόν, κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα έξω από τα δόντια. Αρκετά με την κοροϊδία.

Το 2009, όλο το σύστημα των διαπλεκομένων ΜΜΕ είχε λυσσάξει εναντίον του Καραμανλή, ενώ παράλληλα είχαν αναγάγει σε μέγα τιμονιέρη τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Ψυχάρης μάλιστα την τελευταία Κυριακή των εκλογών είχε παραχωρήσει και το κύριο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ στον Παπανδρέου. Έτσι, μας έφεραν το Γιώργο παντοδύναμο στην εξουσία.

Επί ένα εξάμηνο αναπαρήγαγαν όλη την προπαγάνδα. Με σακίδια, νεωτεριστικές πρωτοβουλίες της πλάκας, opengov, ανοικτά υπουργικά συμβούλια, Αθεμπίγιο, Στίγκλιτς και κάτι άλλους συμβούλους εξ εσπερίας που θα έκαναν το Μέγαρο Μαξίμου ….Λευκό Οίκο. Μας σερβίριζαν αμάσητα, «τιτανικούς», «εντατικές», «δεν υπάρχει σάλιο» και πανηγύριζαν που ο Παπανδρέου μας …διαφήμιζε ως διεφθαρμένους.

Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, άρχισαν νέοι δοξαστικοί ύμνοι. Το μνημόνιο ήταν η σωτηρία μας. Γιώργος, Ντόρα, Καρατζαφέρης, ΣΕΒ, κανάλια, εφημερίδες, όλοι, ανακάλυψαν το νέο εθνικό στόχο.

Όταν ο Σαμαράς …τόλμησε να παρουσίασε μια άλλη πρόταση, τον είπαν … Χάρυ Πότερ, «λαϊκιστή», «ανεύθυνο» και «δημαγωγό».

Μας έλεγαν ότι το 2011 θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και θα βγούμε στις αγορές.

Έπεσαν έξω σε όλα!

Ύστερα, ανακάλυψαν τον Βενιζέλο!

Τον Ιούλιο σωθήκαμε και μπήκε πάτος στο βαρέλι! Έτσι μας είχε πεί δημοσίως ο Βενιζέλος. Όπως αποδείχθηκε όχι μόνο δεν είχε μπεί πάτος, αλλά κατρακυλήσαμε πιο κάτω!

Μετά άρχισαν τα χαράτσια στα ακίνητα, τις έκτακτες εισφορές, τις περικοπές, μπάς και μπεί πάτος.

Το σύστημα κινδύνευε να γελοιοποιηθεί επειδή ό,τι είχε υποστηρίξει βγήκε λάθος.

Στη συνέχεια θεοποίησαν τον Παπαδήμο. Εκλεκτό τέκνο των τραπεζιτών εγχωρίων και εξωχωρίων, και των απανταχού διαπλεκομένων.

Μας τον παρουσίασαν ως το νέο σωτήρα που θα έσωζε την τελευταία τους ζαριά.

Τώρα που καταλαβαίνουν ότι χάνουν για μια ακόμα φορά, αναζητούν άλλοθι για τις αποτυχίες τους. Όλο αυτό το βρώμικο σύστημα που κατέστρεψε την Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια, έχει γαντζωθεί γύρω από τον Παπαδήμο για να μην καταρρεύσει. Και ταυτίζουν το μέλλον τους, με αυτό της χώρας.

Λοιπόν, αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα τη τελευταία διετία, είναι αδύνατον να τη σώσουν. Πρέπει πρώτα να πληρώσουν για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε βάρος της χώρας.

Και πρέπει να μιλήσει ο λαός!

Αντώνη Σαμαρά: ανοχή τέλος!

Οργισμένος Αδέξιος Δεξιός
antinews.gr

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ..."ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"

Η Βιβλιοθήκη, για τους μη γνωρίζοντες, είναι γνωστό στέκι της Πλατείας Κολωνακίου.

Εκεί,λοιπόν, έφτασε πριν τις 2 ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σήμερα, φαίνεται θα έλυσε τα προβλήματα του Υπουργείου του νωρίς και είπε να ξεσκάσει.

Συνομιλούσε με τον πρώην επιτελάρχη του Παπανδρέου και αργότερα υπουργό…..επενδύσεων Χάρη Παμπούκη.

Τι συζητούσανε;

Δεν τα ακούγαμε και όλα επειδή καθόμασταν μακρυά, αλλά μάλλον δεν λέγανε για το ..γέμισμα της γαλοπούλας…

Πάντως, κάποια στιγμή του Χάρη μάλλον του ξέφυγε ένα “το σύστημα καταρρέει…”

Τώρα ποιό σύστημα εννοούσε δεν πάει το μυαλό μας, γιατί ο Χάρης ξέρει και παίζει σε πολλά …συστήματα….

Οφις Ιοβόλος
antinwes.gr

ΤΟ ... sms ΤΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Συγκεκριμένα τόνισε πως λίγο πριν μπει ο κ. Παπανδρέου στην ... αίθουσα των συνομιλιών του έστειλε ένα ηλεκτρονικό «sms» στο οποίο του έγραφε: "Μην κάνεις την πρόταση περί δημοψηφίσματος, θα σε ρίξουν οι βουλευτες σου"...

H συνέχεια είναι γνωστή. Μετά από 10 μέρες δεν ήταν πλέον πρωθυπουργός…







newsbomb.gr

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΦΛΩΡΙΔΗΣ : Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ...ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν φιλοδοξεί να γίνει κόμμα ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος», αλλά θέλει τη συγκρότηση ενός νέου πατριωτικού μετώπου με στόχο τη διάσωση και την ανόρθωση της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, που πριν από μήνες παραιτήθηκε από βουλευτής του Κινήματος. Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε υπουργικό συμβούλιο».

Μιλώντας στην πρώτη εκδήλωση του «Κοινωνικού Συνδέσμου», που έγινε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», ο κ. Φλωρίδης είπε ότι πρέπει να εκφραστεί πολιτικά ο χώρος του ριζοσπαστικού κέντρου και της μετριοπαθούς και υπεύθυνης Αριστεράς και η πρόταση είναι «νοικοκύρεμα με δικαιοσύνη».

«Αν η χώρα δεν λύσει το πολιτικό της πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσει κανένα», επισήμανε κι έστρεψε τα πυρά του εναντίον του πολιτικού συστήματος.

Το χαρακτήρισε «ανάπηρο», που μπορεί να οδηγήσει σε «μόνιμη αναπηρία». Ακόμα και σήμερα, είπε, στα πολιτικά επιτελεία δεν συζητούν τα προβλήματα της χώρας, αλλά τι θέλει ο αρχηγός, πότε συμφέρει να γίνουν οι εκλογές και ποιός θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου.

Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας και για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι υπήρξε η πιο ακραία εμφάνιση της αντίληψης του ηγεμόνα που όταν εκλέγεται αρχηγός του κόμματος κατακτά το κόμμα και όταν εκλέγεται πρωθυπουργός κατακτά και τη χώρα.

«Μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε υπουργικό συμβούλιο», είπε για τον Γ. Παπανδρέου κι επειδή παλαιότερα είχε μιλήσει για «κηπουρούς» σχολίασε πως αδίκησε τους επαγγελματίες κηπουρούς. Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό το 2001 και παρατήρησε πως οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που στο υπουργικό συμβούλιο ψήφισαν το νομοσχέδιο, οι ίδιοι το καταψήφισαν ως μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

«Το ΠΑΣΟΚ νίκησε κατά κράτος τον πρωθυπουργό του, τον Κώστα Σημίτη και τέλειωσε το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα». Τόνισε πως από το 1922 η Ελλάδα ηττάται συνεχώς και είχε μόνο δύο στρατηγικές κατακτήσεις.

Την ένταξη στην ΕΟΚ με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο Ευρώ με τον Κώστα Σημίτη. Η ένταξη στο Ευρώ ήταν η αρχή, αλλά στο ΠΑΣΟΚ τη θεώρησαν το τέλος μιας πορείας και είπαν στον Κ. Σημίτη να καθίσει στην άκρη, σχολίασε. Για τον προϋπολογισμό του 2011 τόνισε ότι έπεσε έξω κατά 200% και το έλλειμμα μπορεί να μην μειωθεί ούτε κατά ένα ευρώ.

Στην ίδια εκδήλωση ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε πως η Ελλάδα έγινε αποδιοπομπαίος τράγος «λόγω χαζομάρας» και η λύση πρέπει να βρεθεί εντός του ευρώ, διότι επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει καταστροφή.

Για το ευρώ είπε ότι δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το ευρωομόλογο ή τα υποκατάστατά του, αλλά η Γερμανία έχει αυτοπαγιδευτεί στην αρχική της ρητορική και παρασέρνει και τη Γαλλία. Υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κινήματος τάχθηκε ο καθηγητής Ορέστης Καλογήρου.







newpost.gr

ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ... ΑΡΜΕΞΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη προ ημερών σε μαντρί, σε χωριό κοντά στη Βόνιτσα.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ένας κτηνοτρόφος αντίκρισε παραβιασμένη την πόρτα που οδηγούσε στο μαντρί με τα πρόβατά του. Αμέσως σκέφτηκε ότι κάποιοι είχαν κλέψει τα ζώα, αλλά... τα πρόβατα ήταν στη θέση τους... Αυτό που έλειπε ήταν το γάλα!

Οι κλέφτες είχαν αρμέξει όλα τα πρόβατα, ενώ καθώς αποδείχθηκε η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που άφησαν μια καρδάρα με γάλα ως «δώρο» στον ιδιοκτήτη...

Πηγές: Skai.gr - agrinionews.gr

Φυλάκιση και τσουχτερά πρόστιμα για την κακοποίηση ζώων

κατοικίδια σκύλος Υποχρεωτική και η σήμανση των κατοικιδίων με ηλεκτρονικό μικροτσίπ
Νομοσχέδιο με στόχο την ουσιαστική προστασία των κατοικίδιων αλλά και των αδέσποτων ζώων κατατέθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών. Το σχέδιο προβλέπει ποινές φυλάκισης, αλλά και τσουχτερά πρόστιμα ύψους έως και 30.000 ευρώ για περιπτώσεις κακοποίησης. Επιπλέον, υπάρχουν επιμέρους διατάξεις “για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό”. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης καταγραφής των ζώων συντροφιάς και γίνεται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση με μικροτσίπ.
Όσον αφορά στα κατοικίδια ζώα, το νομοσχέδιο προβλέπει τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων ευζωίας, ενώ για τα αδέσποτα δημιουργείται οργανωμένο σύστημα στους δήμους, οι οποίοι πρέπει από εδώ και στο εξής να ιδρύσουν και ειδικά αποτεφρωτήρια για τα νεκρά ζώα συντροφιάς.
Σημειώνεται επίσης ότι με τη νέα νομοθεσία απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, καθώς και η χρησιμοποίησή του σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.
24h NewsRoom

Δριμύτατη επίθεση της Bild στον ελληνικό πολιτικό κόσμο

"Μοναδική ηθική τους γραμμή είναι το ρητό "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα."Μοναδική ηθική τους γραμμή είναι το ρητό "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Δριμύτατη επίθεση σε βάρος του ελληνικού πολιτικού κόσμου εξαπέλυσε με σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Bild, χαρακτηρίζοντας ως "δήλωση χρεοκοπίας" τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών. 
"Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν κάθε φορά με κάτι νέο να μας αφήνουν άναυδους. Οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται - και δικαίως - με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι μισθοί στο δημόσιο περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν άνεργοι στους δρόμους. Η εξυγίανση της χώρας συνιστά ένα ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί μόνο εάν συμπράξουν όλοι, όμως οι πολιτικοί κάθονται πάνω σε περιουσίες εκατομμυρίων. Πως θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες σκληρές θυσίες; Σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα, που τους δείχνουν μια ηθική βασική γραμμή. Στην Ελλάδα αυτή η γραμμή ακούει στο όνομα: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω", παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα, η οποία πριν από λίγο καιρό κατέκτησε το "Ευρωπαϊκό γαϊδουράγκαθο" για τα δημοσιεύματα που "δημιουργούν αντιθέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών".
24h NewsRoom

'Εξι προσαγωγές για τη διπλή δολοφονία στην Καλαμάτα

Καλαμάτα

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει έξι άτομα τα οποία έχουν προσαχθεί και εξετάζονταιΜέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει έξι άτομα τα οποία έχουν προσαχθεί και εξετάζονται
Σε εξέλιξη βρίσκονται, από τις απογευματινές ώρες, οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση διπλής δολοφονίας στην Καλαμάτα που έγινε στις 29 Νοεμβρίου, αλλά και την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.
Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει έξι άτομα τα οποία έχουν προσαχθεί και εξετάζονται σε σχέση με τη διπλή δολοφονία, ενώ αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση.
24h NewsRoom

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από αύριο

'Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή, αλλά από την ερχόμενη Δευτέρα η κακοκαιρία επανέρχεται'Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή, αλλά από την ερχόμενη Δευτέρα η κακοκαιρία επανέρχεται
Κύμα κακοκαιρίας πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές χιονοπτώσεις. Στην Αττική δεν αποκλείεται να χιονίσει στην Πάρνηθα, κατά τις βραδινές ώρες.
Πάντως, σύμφωνα με την ΕΜΥ μικρή υποχώρηση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή, αλλά η κακοκαιρία επανέρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα , με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες .
Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να χιονίσει στα βόρεια και δυτικά ορεινά της Αττικής, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Μέσα στην πόλη σημειώνονται βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να έχει υποχωρήσει αισθητά.
Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση από το μεσημέρι της Παρασκευή, με τη μέγιστη θερμοκρασία μέχρι και τα Χριστούγεννα να φτάνει τους 11 έως 12 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα, αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.
Επίσης, το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα. Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Τα Χριστούγεννα στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού τουλάχιστον έως την Τετάρτη. Νεφώσεις θα επικρατήσουν τα Χριστούγεννα και στη Θεσσαλονίκη και βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη.
24h NewsRoom

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ... ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τους βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Καθημερινά αποποιούνται το μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Διαβάστε τι είπε η Ξενογιαννακοπούλου και βγάλτε συμπέρασμα.


«Με την εμπειρία που έχουμε τώρα, θα μιλήσω με κάθε ειλικρίνεια, θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη διαπραγμάτευση για το μνημόνιο».

Έλεος κυρία μου…







newpost.gr

XTYΠΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΕΤΟΣ

Συνέβη πριν από λίγο... Ο Γιώργος Χειμωνέτος κατά τη διάρκεια της προπόνησης σήμερα έπεσε και χτύπησε...



Τραυματίστηκε στο κεφάλι του και σκίστηκε στο φρύδι. Έτσι λοιπόν χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να κάνει ράμματα, ενώ για σήμερα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνεχίσει τις προπονήσεις.



πηγή: golema.gr

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ...ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Νέος ενδοκυβερνητικός καυγάς σημειώθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, με «πρωταγωνιστές» αυτή την φορά τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη.

Όλα άρχισαν όταν η συζήτηση οδηγήθηκε στο αξιόποινο των μεταναστών. Ο κ. Βορίδης διαφώνησε ανοικτά με τη διάταξη του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη μειωση του αξιόποινου κάποιων πράξεων, που αφορούν και τους μετανάστες.

Τα αίματα, όμως, «άναψαν» κυριολεκτικά όταν η κουβέντα έφτασε στο θέμα του διαζυγίου και στη νέα διαδικασία που προωθείται για τη λύση ενός γάμου.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει απλούστευση των διαδικασιών με την βοήθεια συμβολαιογράφου ή δικηγόρου.

Ο υπουργός Μεταφορών με έντονος ύφος τοποθετηθήκε κατά της διάταξης, τονίζοντας: «Εμείς διαφωνούμε. Ο γάμος είναι θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι εδώ έχουμε κραυγάζοντες».

Ο κ. Βορίδης φυσικά έσπευσε να σχολιάσει: «Κύριε υπουργέ είμαστε κυβέρνηση εταίρων και όχι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Οφείλετε να λαμβάνετε υπόψιν σας και τους προβληματισμούς των άλλων κυβερνητικών εταίρων».

«Πρόσεχε πως μιλάς», του είπε ο κ. Βενιζέλος για να λάβει την απάντηση του Μάκη Βορίδη «θα μιλάω όπως θέλω!».

Τελικά, ως συνήθως, παρενέβη ο πρωθυπουργός και το φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο υπουργών έληξε.





newpost.gr

ΚΑΒΓΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ..."ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ"

«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται το PSI. Κωλύομαι να μιλήσω δημόσια για το PSI που διαπραγματευόμαστε νυχθημερόν αλλά θα έπρεπε να μπορώ ώστε να ξέρει ο λαός τι γίνεται», είπε πριν από λίγο στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.

«Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές προτού συμφωνήσουμε για το νέο δανειακό πρόγραμμα», ανέφερε ακόμη ο υπουργός σημειώνοντας ότι «η διαρκής παραγωγή αβεβαιότητας δεν βοηθά τη χώρα» για να προσθέσει: «προσωπικά ντρέπομαι να ασχοληθώ με θέματα πέραν των επιτακτικών αναγκών διάσωσης της πατρίδας μου».

Η παρέμβαση του υπουργού έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια των διμερών συμφωνιών της Ελλάδας με την Καναδά και την Ελβετία για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Της ομιλίας του υπουργού είχε προηγηθεί παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη που για μια ακόμη φορά υπογράμμισε πως πρέπει να βελτιωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης και πως χρειάζεται να δοθεί και άλλος χρόνος στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να προχωρήσει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και αυτές να αρχίσουν να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς.

«Χρειάζεται νέα κυβέρνηση και ένας άλλος χρόνος διαφορετικά θα εμπλακούμε σε νέα προβλήματα. Ή θα πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ή προκήρυξη εκλογών σε χρόνο που θα μας επιτρέπει να διαχειριστούμε τα σοβαρά προβλήματα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επίσης ανέφερε αρκετές φορές ότι η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία και αποτελεί τον εγγυητή γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος είπε ότι «Τι είναι αυτά που μας λέτε για πλειοψηφία; Αν το λέτε για να στείλετε μήνυμα, καθίστε καλά γιατί θα συνεχίσουμε μόνοι μας, αυτό θα αποτελέσει πολιτικό πραξικόπημα».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Θέλουμε την κυβέρνηση και να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα. Συμφωνώ ότι υπάρχει επικοινωνιακό κλίμα που προκαλεί ανησυχίες. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα και θα ήταν παρεξηγήσιμο να μιλήσω εγώ για την σχέση κυβέρνησης με τα κόμματα που την στηρίζουν»

Καταθέσεις στην Ελβετία

Να πουν τα κόμματα την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το που μπορεί να φθάσει ο έλεγχος για τυχόν καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό, προέτρεψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

Αφορμή για την αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έδωσε παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου με την οποία ενημέρωσε το Σώμα ότι «μετά από επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών διαπιστώθηκε η ανάγκη να εξουσιοδοτήσουν οι βουλευτές την Ένωση Τραπεζών της Ελβετίας για έλεγχο τυχόν λογαριασμών, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απήυθυνε έκκληση προς τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες της διασποράς και προς το ελληνικό ναυτιλιακό κεφάλαιο, για τη διαμόρφωση κινήματος επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα. Η Βουλή μάλιστα επικύρωσε, κατά πλειοψηφία, τις διμερείς συμφωνίες της Ελλάδας με τον Καναδά και την Ελβετία για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Ο υπουργός αναφερόμενος στην κυρωτική διαδικασία των συμφωνιών για την αποφυγή διπλής φορολογίας, είπε ότι το περιεχόμενό τους θα συμβάλλει στην ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις φορολογικές αρχές με πιο οργανωμένο τρόπο. Επισήμανε επίσης ότι, ευρισκόμενη σήμερα η Ελλάδα, σε άλλες διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, για συμφωνία στο θέμα των καταθέσεων ελληνικής προέλευσης, «είναι λογικό και ευπρεπές, η Ελλάδα να έχει κυρώσει και τη σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, ώστε να διεκδικήσει καλύτερο αποτέλεσμα στην αποκάλυψη του όγκου των καταθέσεων και τη δίκαιη φορολόγησή τους».



Πηγή: AΠΕ/protothema.gr

ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΠΕΡΙ...ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ

Για «γόρδιο δεσμό, που κρατάει τη χώρα αιχμάλωτη των δυνάμεων, που την εμποδίζουν να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία» γράφει ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, στο προφίλ του στο Facebook.

O κ. Μόσιαλος αναφέρει κατηγορεί τον λαϊκισμό και τον κρατισμό ότι δεν επέτρεψαν στις «υγιείς και δραστήριες δυνάμεις όλης της κοινωνίας» να ενεργοποιηθούν.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Μόσιαλου:

«"Ραντεβού κορυφής για καθαρές λύσεις", "Νέος κύκλος επαφών Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς", "τον Ιανουάριο, οι επικουρικές", "το σκεπτικό της ΝΔ για τις εκλογές δεν έχει αλλάξει"...

Ποιές είναι οι καθαρές λύσεις; Είναι ικανό το σημερινό πολιτικό σύστημα να δώσει λύσεις;

Οι μεγάλες αλλαγές δεν άνθησαν γιατί φυτεύτηκαν στο έδαφος του λαϊκισμού και του κρατισμού. Χρειαζόμαστε μια χώρα που ο καθένας μας θα αξιολογείται και θα ανταμείβεται ανάλογα με την προσφορά του, ο καθένας μας θα έχει τη θέση που αναλογεί στις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, αλλά και μια χώρα που ο κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα από τα προσόντα του θα έχει μια θέση στην κοινωνία. Είναι επομένως απαραίτητο να ενεργοποιηθούν άμεσα οι υγιείς και δραστήριες δυνάμεις όλης της κοινωνίας.

Πρέπει να στρατευτούμε σε μια προσπάθεια για να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό που κρατάει τη χώρα αιχμάλωτη των δυνάμεων, που την εμποδίζουν να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία».




newpost.gr

"ΓΑΛΑΖΙΟ ...ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ" ΓΛΕΝΤΙ...

Συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ, γλέντησαν χθες ως τις πρώτες πρωινές ώρες στην πλατεία Καλογήρων, αφού πρώτα εκφώνησαν φιλιππικούς κατά του Μνημονίου και της κυβέρνησης Παπαδήμου, παρουσία στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι επέλεξαν το κέντρο «Αντιμνημόνιο».


Η πρωτοβουλία ήταν του Γιάννη Μανώλη. Γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ.

Στη συνεστίαση, παραβρέθηκαν ο διευθυντής της ΝΔ Κώστας Μπούρας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης και ο Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης Μενέλαος Δασκαλάκης.

ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΥ Ο 2ος ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κατέληξε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο 50χρονος, που είχε συλληφθεί χθες το απόγευμα ως κατηγορούμενος για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, αφού νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε.



Την ώρα που το Ρέθυμνο προσπαθεί να συνέλθει από την αποκάλυψη της δράσης του 47χρονου προπονητή μπάσκετ, Νίκου Σειραγάκη, μία νέα υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων ήρθε να σκάσει σαν βόμβα χθες το απόγευμα, όταν συνελήφθη ένας 50χρονος ρεθυμνιώτης γυμναστής και προπονητής στίβου μετά από επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ο 50χρονος, μάλιστα, λίγο μετά τη σύλληψη του σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όταν οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς – παρουσία και του Εισαγγελέα – στο σπίτι του για έρευνα, βρήκε ένα μαχαίρι με το οποίο αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και στο λαιμό.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι, αν και το τραύμα στο λαιμό δεν ήταν σοβαρό, είχαν πληγεί δύο αγγεία στην κοιλιακή χώρα και τον εισήγαγαν άμεσα στο χειρουργείο, όπου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υποβαλλόταν σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση, καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γιατροί είχαν διασωληνώσει τον 50χρονο και μετά την επέμβαση θα μεταφερόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς οι πρώτες ώρες ήταν κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας του.



Πηγή: goodnet.gr

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ... ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Με εμπλοκή στις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ απειλούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του κόμματος, οι οποίοι μέσα από το blog που δημιούργησαν, δήλωσαν αποφασισμένοι να εμποδίσουν ακόμη και τις συνεδριάσεις στην Ιπποκράτους, αν δεν τους καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων σήμερα, 21 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση των υπαλλήλων στο σχετικό blog, επισημαίνεται πως η δημιουργία του δεν αποτελεί επίσημο μέσο έκφρασης καθώς δεν υπάρχει σωματείο. Toνίζουν, μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «ένα φτωχό κόμμα με πλούσιους πολιτικούς».

Οι εργαζόμενοι του κόμματος σημειώνουν ότι έχουν υποστεί όλα τα χαράτσια του ιδιωτικού τομέα και ότι είναι «απαράδεκτο να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, όπου κι αν δουλεύουν», ενώ τονίζουν ότι «δεν μπορεί τα στελέχη του κόμματος να κονταροχτυπιούνται για θέσεις, καρέκλες και κομματική εξουσία και να μην νοιάζεται κανείς για το ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι τα Χριστούγεννα».









newpost.gr

Η ΚΡΙΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ...

Η κρίση χτύπησε και... το ΠΑΣΟΚ! Φαίνεται ότι μετά τις τόσες δημόσιες παραδοχές υπουργών του ΠΑΣΟΚ ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν είναι πλήρως αναποτελεσματικές, ήρθε η κατάσταστη και γύρισε μπούμερανγκ. Όχι σε πολιτικό επίπεδο- οι εκλογές αργούν ακόμη- όσο σε οικονομικό καθότι το κόμμα βυθίζεται στην κρίση και δεν έχει ρευστό ούτε για... σημαίες.



Αφού λοιπόν εκτός από την φύση και η... κρίση εκδικείται, το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί πλέον να πληρώσει το προσωπικό του καθώς και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ( τους οποίους εδώ και μήνες αδυνατεί να πληρώσει και ο ταλαίπωρος έλληνας πολίτης του οποίου το ρεύμα κόβεται δίχως δεύτερη συζήτηση). Κάπως έτσι βρέθηκε και το ΠΑΣΟΚ χωρίς ρεύμα, ή καλύτερα τοπικοί φορείς του κόμματος, όπως το ΠΑΣΟΚ Κοζάνης.

Στάση πληρωμών κήρυξε το τοπικό ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, απο χτές, τα γραφεία του οποίου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, καθώς η Νομαρχιακή Επιτροή δεν πλήρωσε το ρεύμα στη ΔΕΗ, λόγω έλλειψης χρημάτων! Το ρεύμα κόπηκε εδώ και δέκα ημέρες, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης επί της οδού Π. Μελά, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί άκρως προβληματική και σχεδόν αδύνατη η όποια λειτουργία της οργάνωσης και του κομματικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πτολεμαίος», το άλλοτε εύρωστο οικονομικά, κραταιό κυβερνητικό κόμμα, ειδικότερα η Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης οφείλει δύο λογαριασμούς ρεύματος, αξίας περίπου 800 ευρώ. Κομματικά στελέχη επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι «το κόμμα βυθίστηκε στο σκοτάδι», διευκρινίζοντας ότι «η οφειλή δεν είναι για το χαράτσι ακινήτων», αλλά για κατανάλωση ρεύματος.

Το τραγελαφικό της κατάστασης ωστόσο είναι ότι γίνονται προσπάθειες με... έρανο μεταξύ των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό, ώστε να πληρωθεί η ΔΕΗ και να ξανασυνδεθεί το ρεύμα μέχρι τη Δευτέρα – Τρίτη. Η κάνουλα χρηματοδότησης από της Ιπποκράτους έχει κλείσει, καθώς και τα κεντρικά οικονομικά δεν είναι τόσο ανθηρά. Μάλιστα από το κεντρικό Ταμείο του κόμματος διαμηνύθηκε προς τη Ν.Ε Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, να μην περιμένει χρήματα μέχρι τον Φεβρουάριο.

Στο μεταξύ οι δύο υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη, οι οποίοι πληρώνονται απ' ευθείας από την Ιπποκράτους είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, ενώ είναι αμφίβολο αν θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων, ενώ απλήρωτοι είναι και δεκάδες υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Α.Γ.






newpost.gr

Η "ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ" ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Η οργάνωση «Μηδενική ανοχή» ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα πολιτικά γραφεία της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών και τέως υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου.

Οι επιθέσεις συνέβησαν από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και προκάλεσαν υλικές ζημιές. Οι συντάκτες της προκήρυξης, που δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο Indymedia, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους «Ν.Μαζιώτη, Π.Ρούπα, Κ.Γουρνά και σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα», στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Πηγή: in.gr

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΤΖΑΜΠΑ" ΤΗΣ Media Markt

Έξαλλη ήταν σήμερα το πρωί η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Η βουλευτής του ΚΚΕ στα πλαίσια της συζήτησης αναφέρθηκε στη διαφήμιση της γερμανικής Media Markt και τον πρωταγωνιστή της με το χαρακτηριστικό όνομα «Τζάμπα» με διόλου κολακευτικά σχόλια.

Συγκεκριμένα, η κ. Κανέλλη είπε ότι πρόκειται για μία άκρως προσβλητική διαφήμιση για τον Έλληνα πολίτη αφού τον παρουσιάζει ως ένα τζαμπατζή που επωφελείται από τα αγαθά των άλλων χωρίς να (θέλει να) ξοδεύει ούτε ένα ευρώ.

Ειδική μνεία έκανε και στο στιγμιότυπο με τον πρωταγωνιστή της διαφήμισης να φαίνεται ότι πίνει από το πότο - αναψυκτικό άλλου ζευγαριού ενώ ακούγεται το σλόγκαν ο «Τζάμπας Ζει!»

Σύμφωνα με την Λιάνα Κανέλλη η γερμανική εταιρεία προϊόντων τεχνολογίας εμπαίζει τους Έλληνες παρουσιάζοντάς τους ως τεμπέληδες και… άφραγκους που επωφελούνται από τα προϊόντα των Γερμανών.







newpost.gr

Οι αγγελίες εργασίας και τα κρυφά νοήματα

Για να ξέρετε τι σας περιμένει

Άλλα λένε και άλλα εννοούν. Εντάξει, όχι πάντα αλλά τουλάχιστον πάρα πολύ συχνά...

Μισθός από 600€ – 2000€:  Ο μισθός είναι 600€

Συστάσεις: Η δουλειά έχει κλείσει ήδη από μέσα

Χρειάζονται ικανότητες επικοινωνίας: Telemarketing

Μισθός διαπραγματεύσιμος: Θα πάρουμε όποιον ζητάει λιγότερα

Δυνατότητες εξέλιξης: Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κι αν επιζήσεις, θα δούμε...

Δυνατότητες ανέλιξης: Καθαριστής τζαμιών.

Δεν απαιτείται εμπειρία: Για να φέρνεις καφέδες...

Βοηθός Διοίκησης: Παιδί για όλα τα θελήματα με τίτλο

Προοδευτική εταιρεία: Επιτρέπονται τα τζιν κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα

Ομαδικό πνεύμα: Ικανότητα να βγάζεις τα μαχαίρια από την πλάτη σου

Δημόσιες Σχέσεις: Ρεσεψιόν

Σημαντική η ενδυμασία: Εργασία 10.000€ το χρόνο που απαιτεί 20.000€ μόνο για γκαρνταρόμπα

Ευχάριστη τηλεφωνική απασχόληση: 090...

Ενδυμασία σπορ: Αποθηκάριος ή σε ψυγείο

Απολυτήριο απαραίτητο, πτυχίο προτιμάται: Πτυχίο απαραίτητο για δουλειά με μισθό απολυτηρίου

Τρομερό πακέτο παροχών: Ι.Κ.Α.

Ανεξάρτητη συνεργασία: Όποτε έχει παλιόκαιρο θα σε φωνάζουμε να παραδίδεις πίτσες

Ελεύθερο ωράριο: 10-11, 15-16, 21-22, 02-03 και θα πληρώνεσαι 4ωρο.

Ποικιλία: Ό, τι δουλειά δεν κάνει κανείς άλλος το φορτώσαμε σε αυτή τη θέση

Νέες εγκαταστάσεις: 4ο λυόμενο δεξιά περίπου 8 χιλιόμετρα από τον προαστιακό Κορωπίου.

Αφοσίωση: 80 ώρες δουλειάς την εβδομάδα μέχρι να σε «σουτάρουμε»

Ανταγωνιστικός μισθός: Σου δίνουμε 2% παραπάνω απ’ όσα έπαιρνες πριν 10 χρόνια

Ανταγωνιστικός αρχικός μισθός: 0.10€ επιπλέον του βασικού

Ευχάριστη ατμόσφαιρα: Έχουμε εγκαταστήσει... αποσμητικό χώρου.

πηγη:newsbeast

Αναστολή της πίστωσης στα ασφαλιστικά ταμεία από το νέο έτος

Αναστέλουν, από την 1η Ιανουαρίου του 2012, την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία οι φαρμακοποιοί, όπως είχαν προαναγγείλει.Αναστέλουν, από την 1η Ιανουαρίου του 2012, την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία οι φαρμακοποιοί, όπως είχαν προαναγγείλει.
Αναστέλουν, από την 1η Ιανουαρίου του 2012, την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας οι φαρμακοποιοί, όπως είχαν προαναγγείλει.
Κατά τη διάρκεια της σε εξέλιξη ενημέρωσης στους δημοσιογράφους, οι εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν ότι βιώνουν δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, που καθιστούν τη λειτουργία των καταστημάτων τους αδύνατη.
 
24h NewsRoom

25χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γιαγιά του

Το έγκλημα έγινε στο Ηράκλειο ΚρήτηςΤο έγκλημα έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη εγκλήματος στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 25χρονος νεαρός τραυμάτισε θανάσιμα την ίδια του τη 85χρονη γιαγιά, με την οποία έμενε στο ίδιο διαμέρισμα, και στη συνέχεια έβαλε φωτιά για να κάψει το πτώμα της, η οποία όμως δεν επεκτάθηκε. 
 
Κατά την αστυνομία, στο σώμα της γυναίκας βρέθηκαν μώλωπες και εκδορές που φανερώνουν ξυλοδαρμό, ενώ υπάρχουν και ενδείξεις ότι ο δράστης προσπάθησε να την μαχαιρώσει.  Ο νεαρός απευθύνθηκε στην αστυνομία για να δηλώσει το θάνατο της γιαγιάς του, όμως οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε δεν έπεισαν την αστυνομία, που τον θεώρησε ύποπτο.  
 
Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
 
 
24h NewsRoom