Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

470 άτομα μπήκαν στη λίστα απόρων μέσα σε 25 μέρες

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης για τους άπορους. Η έρευνα του δήμου εντόπισε συνολικά 470 άτομα και τους κατέγραψε στη λίστα απόρων μέσα σε μόλις 25 μέρες από την έναρξη της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη οι περισσότεροι από τους μισούς αναγκάζονται να ζουν, στην καλύτερη περίπτωση, με...
300 ευρώ το μήνα, ενώ το 80% αυτών εκπροσωπούν οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά.

"Προς το παρόν, ο αριθμός αυτός -που καταγράφηκε μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου- δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που έχουμε από την καθημερινή μας επαφή με τους δημότες που χρειάζονται οποιασδήποτε μορφής βοήθεια. Ως προς αυτό, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η εν λόγω καταγραφή δεν αφορά τους άστεγους. Εξάλλου, τα στοιχεία αφορούν ανθρώπους που είτε ήρθαν στα γραφεία των δημοτικών κοινοτήτων, είτε υπήρχαν εγγεγραμμένοι στις λίστες μας και τα στοιχεία τους επικαιροποιήθηκαν", εξηγεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, στον Αγγελιοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου