Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΡΙΕΤΑ ΚΑΙ ΛΕΟ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΤΙ

Έτοιμοι για μετακόμιση είναι ο Λεό Πατίτσας και η Μαριέττα Χρουσαλά οι οποίοι σύντομα θα ζουν στο νέο τουςπαλάτι στο Ελληνικό το οποίο διαθέτει μέχρι και κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Espresso” η συνολική αξία του σπιτιού υπολογίζεται στα 10.000.000 ευρώ και είναι χτισμένο σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων. Διαθέτει όλες τις ανέσεις, όπως πισίνα, γυμναστήριο, Spa, ξεχωριστό κτήριο με ξενώνες και γήπεδο μπάσκετ στο υπόγειο. Το σπίτι έχει 16 δωμάτια, κουζίνα 100 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η Μαριέττα είναι κατενθουσιασμένη που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του και τώρα κάνει έρευνα αγοράς για να διακοσμήσει κατάλληλα και με πολύ κομψό τρόπο όλους τους χώρους του.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

- Νεαρός υπάλληλος της τράπεζας συνελήφθη για την ληστεία - μαμούθ με λεία 1,4 εκ. ευρώ
- Έχει συγγενική σχέση με υπεύθυνο της ασφάλειας του υποκαταστήματος, που πιθανόν όμως δεν εμπλέκεται
- Φέρεται να γνώρισε τον δράστη σε μπαρ που διατηρεί ο δεύτερος
- Συνολικά πέντε άτομα ανακρίνονται από την αστυνομία
- Πληροφορίες ότι το ζευγάρι που προσήχθη είναι συγγενείς γνωστού επιχειρηματία

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της κινηματογραφικής ληστείας με λεία 1,43 εκ. ευρώ την περασμένη Κυριακή στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με ενδείξεις για "δουλειά από μέσα".

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ένας από τους δύο που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για την υπόθεση είναι 25χρονος υπάλληλος της τράπεζας και γιος ενός από τους υπεύθυνους ασφαλείας του υποκαταστήματος.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται να έδωσε τις πληροφορίες τους ληστές για το χώρο και για όλες τις λεπτομέρειες που ήταν αναγκαίες για να πάρουν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο. Ο 25χρονος κρατήθηκε επίσης "όμηρος" από τον ληστή που μπήκε στην τράπεζα ως "τεχνικός".

Ο ίδιος ο ληστής φέρεται να είναι "μπράβος" της νύχτας και ιδιοκτήτης μπαρ, στο οποίο γνώρισε τον νεαρό υπάλληλο της τράπεζας.

Συνολικά οι κρατούμενοι για την υπόθεση είναι πέντε αφού χτες συνελήφθησαν ένα ζευγάρι και ένας Αλβανός υπήκοος, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο αυτουργός της ληστείας.

Στην κατοχή των δύο νέων προσαχθέντων βρέθηκαν 293.880 ευρώ και ένα πιστόλι REPLICA.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του Αλβανού στα Εξάρχεια και των άλλων δύο που προσήχθησαν χτες, βρέθηκαν: 739.530 ευρώ, 8.990 λίρες Αγγλίας, 31.000 δολάρια ΗΠΑ, δύο πιστόλια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, 802 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 50 δεσμοταινίες τράπεζας, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναμένεται όλες οι προσαγωγές να εξελιχτούν σε συλλήψεις και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Το χρονικό της ληστείας

Η ληστεία που μοιάζει βγαλμένη από χολιγουντιανή ταινία έγινε την περασμένη Κυριακή. Οι υπάλληλοι της τράπεζας είχαν δεχτεί τηλεφώνημα δύο ημέρες πριν. Με αυτό τους ενημέρωναν ότι εταιρεία επισκευών θα έστελνε εργάτες για να κάνουν κάποια τεχνική δουλειά στην τράπεζα.

Τους έδωσαν μάλιστα και τα ονόματα και τους είπαν ότι θα φορούσαν καρτελάκι με τα στοιχεία της εταιρείας- η οποία φέρεται να είναι υπαρκτή αλλά ιδέα δεν είχε ότι χρησιμοποίησαν το όνομά της ως "παγίδα".

Έτσι όταν γύρω στις τέσσερις το μεσημέρι έφτασε ο "τεχνικός" με την μπλε στολή η φύλαξη τον άφησε να περάσει, αφού μάλιστα τα στοιχεία που είχαν συμφωνούσαν με αυτά που τους είπε.

Μόλις ο "τεχνικός" μπήκε στην τράπεζα έβγαλε σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέτρο και άρχισε να μετρά για τις "επισκευές", μετακινούμενος παράλληλα προς το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας. Όταν έφτασε κοντά σε αυτό έβγαλε από την εργαλειοθήκη του ένα πιστόλι και απείλησε τους υπαλλήλους.

Αφού τους ακινητοποίησε τους ανάγκασε να δώσουν τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου, από όπου άρπαξε 1,5 σχεδόν εκ. ευρώ, που αποθήκευσε σε τρεις σχολικές τσάντες. Έκλεισε τους υπαλλήλους στο γραφείο και σαν κύριος έφυγε από την είσοδο και επιβιβάστηκε σε ταξί με το οποίο διέφυγε ανενόχλητος.

Η μαρτυρία του οδηγού ταξί ήταν σύμφωνα με πληροφορίες "πολύτιμη" για την αστυνομία, καθώς οδήγησε στις προσαγωγές. Αρχικά προσήχθησαν την Παρασκευή στη ΓΑΔΑ για ανάκριση τρία άτομα, ένα ζευγάρι και ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής. Σε διαμέρισμα του τελευταίου μάλιστα βρέθηκε και ποσό που θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο μέρος της λείας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης όπλα και σφαίρες.

Κατά την χθεσινή ανάκριση κανείς από τους προσαχθέντες δεν έχει ομολογήσει εμπλοκή στη ληστεία.

Για την πολύκροτη υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. εντός της ημέρας.

newsit.gr

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ : Η Πετρούπολη, οι Λαμπράκηδες, τα μοντέλα, η "παράγκα" και η Παναχαϊκή...

Εδώ και αρκετούς μήνες ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, φέρων (με δική του επιλογή) και το όνομα «μοντελοπνίχτης», διαρρηγνύει τα πανάκριβά του κοστούμια για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που χρήζει διαφάνειας και κάθαρσης.



Διότι εκτός από γνωστός ποινικολόγος είναι και μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου, συγκεκριμένα πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαΐκή. Και ενώ ο κ. Κούγιας προσπαθούσε να φέρει (και έφερε) στο φως όσα περισσότερα στοιχεία (οι περίφημες κασέτες με συνομιλίες του Μπικ Μακ και του Αχιλλέα Μπέου) για την υπόθεση των στημένων και δεν παρέλειπε μέσα από ανακοινώσεις του να κατηγορεί άλλους προέδρους ΠΑΕ για την ανάμειξή τους στην υπόθεση, μόλις προχτές αποδείχτηκε ότι και ο ίδιος δωροδοκούσε για τα παιχνίδια της ομάδας του.


Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Football League-Football League 2 αποφάσισε τον υποβιβασμό της πατρινής ομάδας στην τρίτη επαγγελματική κατηγορία, για δωροδοκία στο ματς με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου! Παράλληλα επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο και πενταετή απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο στον πρόεδρό της, Αλέξη Κούγια. Ωστόσο, το γεγονός δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στον ποδοσφαιρικό και δικηγορικό κόσμο καθώς ο Αλέξης Κούγιας έχει πολλάκις στο παρελθόν παρουσιάσει αντιφατικές συμπεριφορές.

Ο αριστερόφρων από την Πετρούπολη

Ο Αλέξης Κούγιας γεννήθηκε στην Πετρούπολη της Αθήνας σε μια πολύ φτωχή οικογένεια. «Εμείς βέβαια είμαστε αριστερή οικογένεια, κι αυτό δεν το ξέρει κανείς. Εγώ μεγάλωσα στην Πετρούπολη. Η Πετρούπολη ήταν το μέρος που γύρισαν οι άνθρωποι από τα ξερονήσια. Η γιαγιά μου είχε εκτοπιστεί γιατί έκρυβε τους αντάρτες στο πατάρι, την πιάσανε, την εκτόπισαν. Ο πατέρας μου ήταν παλιός χωροφύλακας που η μάνα μου τον φώναζε αυριανιστή. Ήμουν μέλος της νεολαίας Λαμπράκη σε ηλικία 15 ετών. Αυτό όμως δεν με εμπόδισε να είμαι στην Πετρούπολη, Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δεξιά» έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.


Λίγο πριν ενηλικίωσή του αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξει την τύχη του. Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και άσκησε το δικηγορικό επάγγελμα στην Αθήνα. Για πρώτη φορά απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας το 1978 ως συνήγορος του Βαγγέλη Ρωχάμη. Επίσης έχει ασκήσει ποινική δικηγορία σε γνωστές υποθέσεις μεταξύ των οποίων η δίκη των Σατανιστών, η δίκη του Αργύρη Σαλιαρέλη, η δίκη της βύθισης του «Σάμινα», η δίκη της οργάνωσης ΕΛΑ και της 17 Νοέμβρη, η υπεράσπιση του ειδικού φρουρού που πυροβόλησε θανάσιμα τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του έχει αναλάβει 17.500 δίκες, στις οποίες περιλαμβάνονται 5.000 κακουργήματα.

Έχει διαγραφεί μία φορά από το πρωτοβάθμιο συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το 2005 αναμείχθηκε σε βιαιοπραγία σε δημόσιο χώρο εναντίον του δικηγόρου Γρηγόρη Βαλλιανάτου λόγω παλαιότερης διένεξης τους.

Οι θυελλώδεις σχέσεις τους

Ο Αλέξης Κούγιας έχει πολλά πρόσωπα. Είναι ο επιτυχημένος ποινικολόγος, με τις 17.500 δίκες, είναι η εκρηκτική τηλεοπτική φιγούρα που πηδάει μάντρες για να διαμαρτυρηθεί live σε τηλεοπτικές εκπομπές , είναι ο παθιασμένος αρχηγός ποδοσφαιρικής ομάδας που ορμά σε φίλαθλο επειδή πέταξε ένα μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο, είναι ο υπερασπιστής του δολοφόνου του 16χρονου Αλέξη, είναι ο πατέρας δύο παιδιών, είναι ο άνθρωπος που είδε το διαζύγιό του με το μοντέλο Εύη Βατίδου να μετατρέπεται σε τηλεοπτικό σήριαλ, είναι η μόνιμη κόντρα του Λάκη Λαζόπουλου, είναι ο ιδιοκτήτης της Παναχαΐκής.

Ωστόσο, αυτό που κατά καιρούς τραβούσε περισσότερο το ενδιαφέρον των media ήταν οι σύντροφοί του. Ο Αλέξης Κούγιας σύναπτε σχέσεις κυρίως με μοντέλα- το είπε και ο ίδιος στην TV ότι τον αποκαλούσαν... μοντελοπνίχτη. . Ιστορικό γεγονός ο θυελλώδης γάμος του με την Εύη Βατίδου που κατέληξε σε έναν ταραχώδη χωρισμό και σημαδεύτηκε από αλληλοκατηγορίες στα τηλεοπτικά παράθυρα και αλληλοξυλοδαρμούς. Ήταν ίσως ένα κεφάλαιο που ίδιος προσπαθεί να ξεχάσει.

Ωστόσο, μοντέλο και επιχειρηματίας ήταν και η μετά Βατίδου σύντροφός του, Σάνια Μποκάν, που έχασε τον σύζυγο της από μια άγρια δολοφονία. Φίλοι του Μιλόσεβιτς και επιχειρηματικά ενεργοί στο Βελιγράδι, το ζεύγος Μποκάν, ζούσε στην Αθήνα. Η σχέση του Κούγια με τη Σάνια σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τον Τύπο.


Η σχέση του με το ποδόσφαιρο

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Άρη Πετρούπολης για να βρεθεί 18 ετών στην Β' εθνική και στον Ολυμπιακό Λουτρακίου . Το 1973 παίρνει μεταγραφή στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδος ερασιτεχνών, αλλά την ίδια χρονιά ένα τροχαίο ατύχημα τον αφήνει 18 μήνες έξω από τα γήπεδα. Το 1978 επιστρέφει στον Ολυμπιακό Λουτρακίου κι αργότερα στον Πέλοπα Κιάτου.

Παράλληλα με την δικηγορία ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό. Το 1997 και 2004 διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ για μικρά χρονικά διαστήματα ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει πρόεδρος της Κορίνθου, του Άρη Πετρούπολης, της Βέροιας, του Π.Α.Σ. Γιάννινα, της Λαμίας, της Παναχαΐκής. Επίσης έχει χρηματίσει εκπρόσωπος του Ηρακλή στην ΕΠΑΕ και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ.

Στα τέλη του 2008 ανέλαβε την προεδρία της Παναχαΐκής και τον Μάιο του 2009 εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο αυτής από τον Κώστα Μακρή. Ως αθλητικός παράγοντας έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά επεισόδια, στα οποία μεταξύ άλλων έχει ξυλοκοπήσει τον διαιτητή του αγώνα και προπονητή αντίπαλης ομάδας.
Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 η εμφάνιση του Αλέξη Κούγια έξω από το γήπεδο Παναχαΐκής στην Αγυιά δημιούργησε ένταση όταν οπαδοί της ομάδας από την Πάτρα καταφέρθηκαν εναντίον του.

Στην συνέντευξη τύπου ο Κούγιας εξύβρισε και έφτυσε τον Πατρινό δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη. Ενώ μόλις οι δικαστές ανακοίνωσαν χτες του υποβιβασμό της Παναχαΐκής, ο κ. Κούγιας αντέδρασε ως ταύρος μαινόμενος φωνάζοντας συνεχώς «Ντροπή σας παλιάνθρωποι»!

Α.Γ.
newpost.gr

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ... ΡΑΤΙΣΜΟ κύριοι ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ


Μίκα Κοντορούση ---


Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου σχετικά με την επίσκεψη του αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ στην Ελλάδα με κεντρικό θέμα την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild εξαπολύει ευθείες βολές στους Έλληνες και τον "εμφανή ρατσισμό" τους εναντίον των Γερμανών.

Αφορμή, όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα, στάθηκε η αφίσα που τοιχοκολλήθηκε έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και στην οποία απεικονίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ να αγκαλιάζει την Γερμανία καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Το προϊόν φωτομοντάζ ανήκει στην κίνηση πολιτών "Πόρτα-Πόρτα", με σκοπό τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της πρεσβείας, στην οδό Λουκιανού, στο Κολωνάκι χτες Πέμπτη.

Στη συγκέντρωση κατά της επιβολής νέων μέτρων λιτότητας, έλαβε χώρα θεατρικό δρώμενο με ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς που σατίριζαν γερμανικά ιστορικά γεγονότα.

Ωστόσο, το εν λόγω περιστατικό δεν ξέφυγε της προσοχής Γερμανών δημοσιογράφων, που στο δημοσίευμα μιλούν για "τρέλα μίσους από τους Έλληνες", αλλά και για το ότι "την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα και ετοιμάζεται να της δώσει δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων φεύγει από... τη Γερμανία, οι Έλληνες μάς κοροϊδέυουν".

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι "το ευχαριστώ των Ελλήνων είναι οι χυδαίες βρισιές και προσβολές", και κάνει λόγο για εμφανείς προσβολές των Ελλήνων εναντίον τους, μέσα από τα ΜΜΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε σχόλια ελληνικών καναλιών και εφημερίδων, στα οποία όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα "αρκετοί σχολιαστές ειρωνεύονται την Γερμανία και τη γιορτή της μπύρας λέγοντας ότι οι Γεμανοί πίνουν στην υγειά της Ευρώπης, αλλά και για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας εξαιτίας του Β' Παγκοσμίου πολέμου".

"Απλά δεν θεραπεύεστε"

Πιο αναλυτικά, αναφέρεται ότι "στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA, ο Φ. Ρόσλερ σχολιάστηκε αρνητικά και παρουσιαστής σε πρωϊνάδικο είπε: "Τί θέλει αυτός ο Γερμανο- Ιάπωνας στην Ελλάδα;".

Στην ιστοσελίδα "Το Βήμα" σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι: "Αν μας αποζημίωνε η Γερμανία για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα δεν θα βρίσκονταν σε οικονομικό αδιέξοδο".

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος", υπάρχει φωτογραφία από το Oktoberfest στο Μοναχό, με τίτλο: "Οι Γερμανοί μεθάνε εις βάρος των άλλων. Πίνουν στην ευημερία της Ε.Ε. και εμείς υποφέρουμε κάτω από τις διαταγές τους. Είμαστε σε Κατοχή". Κάτι το οποίο εξόργισε τη γερμανική κοινότητα.

Συντάκτης στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" αναφέρει ότι "Η Ελλάδα αποτελεί την κόλαση της Γερμανίας. Κάποια στιγμή, απλά οι Γερμανοί θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε. Έχουν άσχημο και απαιτητικό χαρακτήρα".

Στο ίδιο μήκος κύματος, αρνητικά σχολιάζονται από Γερμανό δημοσιογράφο, οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή είχε δηλώσει: "Οι Γερμανοί έκλεψαν από τους Έλληνες λεφτά και χρυσό στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

Στο στόχαστρο του Γερμανού δημοσιογράφου μπήκε και ο ίδιος ο διάσημος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος είχε παλιότερα δηλώσει ότι "στα μάτια των Γερμανών είμαστε απλά αλλοδαποί".

Το γερμανικό δημοσίευμα κατά της ελληνικής στάσης καταλήγει με μια έμμεση απειλή.

"Έτσι δεν μπορεί κανείς να σάς σώσει από βέβαιο πνιγμό. Με τον τρόπο αυτό, απλά δεν θεραπεύεστε".



news247.gr

ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ "ΦΙΛΑΘΛΟΙ" ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ...


Το δάχτυλό του έχασε από κροτίδα ένας Κροάτης οπαδός, σύμφωνα με όσα διαρρέει η κροατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι περίπου 100 Έλληνες κουκουλοφόροι, κρατώντας ακόμα και μολότοφ, μπήκαν κανονικά με εισιτήριο στο γήπεδο χωρίς να τους ψάξει κανείς και αφού διέσχισαν τη μισή εξέδρα επιτέθηκαν στους φιλοξενούμενους, με την αστυνομία να ρίχνει τις ευθύνες στην... προκλητική συμπεριφορά των Κροατών!
Όλα ξεκίνησαν πριν το παιχνίδι, όταν 30 Κροάτες, που έφεραν ναζιστικά και ακροδεξιά διακριτικά, έσπασαν μία βιτρίνα στο Πασαλιμάνι. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε στο γήπεδο και η Ελλάδα κινδυνεύει με βαριά "καμπάνα" από την UEFA, ιδιαίτερα αν η πληροφορία για τον βαριά τραυματία Κροάτη επαληθευτεί.

Περίπου μία ώρα μετά το ματς, πούλμαν με Κροάτες σταμάτησε στην Ομόνοια και επιτέθηκε σε Έλληνες που πανηγύριζαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας, ευτυχώς όχι σοβαρά, ενώ το επεισόδιο έληξε με τη γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας.

Στους φιλοξενούμενους οπαδούς έριξε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης η αστυνομίας, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος: "Δεν έχω εικόνα για το τι έγινε ακριβώς. Μίλησα με τον Ταξίαρχο της αστυνομίας και μου είπε πως ευθύνες υπήρξαν και από τις δύο πλευρές, κυρίως από την προκλητική συμπεριφορά των οπαδών της Κροατίας. Θα τα δούμε όλα για να μην υπάρξουν τέτοια θέματα στο μέλλον".

Σχηματίζεται δικογραφία

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα επεισόδια στο "Καραϊσκάκη". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Εισαγγελία Πειραιά σχηματίζει δικογραφία σε βάρος τριών υπαλλήλων σεκιούριτι, οι οποίοι δεν έψαξαν τους κουκουλοφόρους κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Ο Βασάρας

Μετά το τέλος του αγώνα, περίπου 10 οπαδοί πλησίασαν τον Κύρο Βασάρα στις εξέδρες. "Δεν αντέχεις αν δεν σφάξεις τον Ολυμπιακό κάποια αγωνιστική, έτσι δεν είναι", είπε ένας από αυτούς, πριν εκτοξεύσουν γιαούρτια προς το μέρος του. Στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι και ενώ δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον... μαινόμενο Βασάρα!

enet.gr

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Την καθιέρωση νέας λίστας σκευασμάτων ανά ασθένεια επιχειρεί το υπουργείο Υγείας, με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή.
Για κάθε ασθένεια θα προβλέπονται συγκεκριμένα φάρμακα, τα οποία θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η νέα λίστα αφορά στα φάρμακα τα οποία χορηγούνται με μειωμένη (10%) ή μηδενική (0%) συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Ο ΕΟΦ αναλαμβάνει την υποχρέωση σύνταξης καταλόγου κατάταξης των φαρμάκων (δραστικές ουσίες με τις αντίστοιχες εμπορικές ονομασίες τους) ανά θεραπευτική κατηγορία.

Για τα φάρμακα που εντάσσονται στη θετική λίστα συνταγογραφούμενων σκευασμάτων θεσπίζεται "εφάπαξ εισφορά ως τέλος εισόδου ίση με το τέσσερα τις εκατό (4%) επί της τιμής παραγωγού ή εισαγωγέα (ex - factory) του κάθε φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος, και βαρύνει αποκλειστικά τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων".





newsit.gr

Η ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ... ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Άγριο κλίμα επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το φλέγον ζήτημα των βουλευτικών προνομίων, με τον Γραμματέα της Κ.Ο., Κώστα Τασούλα, να προσπαθεί να κατευνάσει τους βουλευτές και τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Κώστα Τζαβάρα, να κάνει λόγο για «μειοδοτικό διαγωνισμό».

Ο κ. Τασούλας, σε δήλωση που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Espresso, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πολλοί βουλευτές πανικόβλητοι από την κατακραυγή που δέχεται όλος ο πολιτικός κόσμος αυτομαστιγώνονται. Εγώ για τη διαχείριση πανικού συνιστώ βαθιές αναπνοές, σοβαρότητα και όσο το δυνατόν λιγότερο λαϊκισμό».

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Κώστας Τζαβάρας, έκανε λόγο για «μειοδοτικό διαγωνισμό» στον οποίο έχουν επιδοθεί οι βουλευτές που βγαίνουν και λένε «εμενα να προτιμήσετε γιατί... συμφέρω περισσότερο. Δεν θέλω αυτό το επίδομα, δε θέλω εκείνο το επίδομα, δε θέλω το άλλο το επίδομα». «Εγώ φαντάζομαι ποιος θα είναι ο τύπος του ανθρώπου, που στην επόμενη δεκαετία θα είναι βουλευτής. Θα είναι ο νεκροθάφτης της δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας και επιτέθηκε σε «γόνους» πολιτικών οικογενειών, που όπως είπε έχουν αποκτήσει περιουσία στο παρελθόν. «Απέναντι σε αυτό το όνομα και στην καταπίεση, που δημιουργεί για τους γόνους, δεν έχουν πια ανάγκη οι άνθρωποι. Τα έχουν αποκτήσει οι πατεράδες τους, σε προγενέστερες εποχές, τότε που το πολιτικό σύστημα ήταν καθαρά φεουδαρχικής λειτουργίας», είπε.

Η Φωτεινή Πιπιλή, χθες, στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για τις διπλές συντάξεις πρώην βουλευτών, είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει «να καταργηθούν δια ροπάλου οι συντεχνιακές λογικές των βουλευτών» σημειώνοντας ότι δεν φταίνε οι νέοι πολιτικοί να αποδοκιμάζονται από τον κόσμο εξαιτίας των προνομίων των παλιών. «Δεν είμαστε λαμόγια. Δεν είμαστε προνομιούχοι. Δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Η κ. Πιπιλή εξάλλου, βγήκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και «ξεσπάθωσε» εναντίον του βουλευτή Λέσβου, Σπύρου Γαληνού χωρίς να τον κατονομάσει. Είπε ότι «κάποιοι κάνουν τους ήρωες παραδίδοντας το βουλευτικό τους αυτοκίνητο ενώ την ίδια ώρα απολαμβάνουν τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο κ. Γαληνός ανακοίνωσε ότι αποποιείται όλα τα βουλευτικά του προνόμια. «Είμαι νέος βουλευτής, τα προνόμια τα βρήκα, δεν τα δημιούργησα. Εξ αρχής χρησιμοποίησα μόνον ότι ήταν αναγκαίο για να κάνω αποτελεσματικά την εργασία μου. Τα υπόλοιπα προσπάθησα να τα αξιοποιήσω υπέρ του Νομού μας και όπου αυτό δεν ήταν δυνατόν, τα αποποιήθηκα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γαληνός.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την αρχή, αφoύ επέστρεψε το βουλευτικό του αυτοκίνητο και την αποζημίωση από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, κίνηση την οποία πολλοί εντός Κ.Ο. δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι.

newpost.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ ... ΕΔΕΙΞΕ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Mε νέα παρέμβασή της, κατά την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής Βάσω Παπανδρέου έδειξε... εκλογές.

«Αφού δεν συμπαρατάσσεται ένα ευρύ μέτωπο της κοινωνίας, δεν έχουμε πολλές επιλογές. Πρέπει να δούμε τι λύση μπορεί να υπάρξει για να σωθεί η χώρα. Να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος, που κατάλαβε το νόημα πίσω από τις λέξεις της Βάσως Παπανδρεόυ, σχολίασε: «αν εννοείς εκλογές, θα ήταν καταστροφικό».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε την δραματική κατάσταση στην ευρωζώνη, λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχουν δύο «μπλοκ»: της Γερμανίας και της Ολλανδίας από την μία και της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας από την άλλη.


newpost.gr

ΦΟΡΟΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ... ΜΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Αλαλούμ επικρατεί στην αγορά με τον ΦΠΑ δύο ταχυτήτων. Σύμφωνα με τις νέες διευκρινήσεις του υπουργείου Οικονομικών τα γλυκά και τα παγωτά που καταναλώνονται εκτός καταστήματος, ακόμα και εάν τα πήρε κάποιος στο χέρι, φορολογούνται με ΦΠΑ 13%, εάν όμως καταναλωθούν εντός του καταστήματος πρέπει να μπει ΦΠΑ 23%.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μπουγάτσας, η οποία ανάλογα με το αν θα είναι γλυκιά ή αλμυρή θα έχει διαφορετικό συντελεστή. Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", εάν η μπουγάτσα είναι αλμυρή, είτε καταναλώνεται εντός καταστημάτων είτε όχι, υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23% ενώ αν η μπουγάτσα είναι γλυκιά και καταναλωθεί εκτός καταστήματος έχει συντελεστή 13%. Αντίθετα, ακόμα και αν είναι γλυκιά, αν καταναλωθεί εντός καταστήματος δεν γλιτώνει τον υψηλό συντελεστή 23%.

Γενικά, όλα τα σφολιατοειδή που διατίθενται ψημένα στους καταναλωτές θα πρέπει να φορολογούνται με τον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Όμως, εάν έχουν γλυκαντικές ύλες τότε θεωρούνται γλυκά και στην περίπτωση που καταναλώνονται εκτός των καταστημάτων θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13%. Έτσι πχ. μια τυρόπιτα θα πωλείται με ΦΠΑ 23% ενώ μια γλυκιά μπουγάτσα με 13%.

Το ψήσιμο ανεβάζει τον ΦΠΑ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα φοροτρέλα επικρατεί και στη κατηγορία συσκευασμένων ή μη τυποποιημένων προϊόντων. Ειδικότερα, σάντουιτς, ασχέτως περιεχομένου, το οποίο είναι κλεισμένο αεροστεγώς και στη συσκευασία αναγράφονται ημερομηνίες παραγωγής - λήξης και τα συστατικά υπάγονται στον συντελεστή 13%. Αν όμως ο καταναλωτής ζητήσει από τον καταστηματάρχη να του ψήσει το σάντουιτς, ο ΦΠΑ ανεβαίνει στο 23%!

Μεταξύ άλλων,σύμφωνα και με την Ημερησία, όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, αναλυτικά:

*Οι υπηρεσίες εστίασης που προσφέρονται σε τραπεζοκαθίσματα μέσα ή έξω από τα καταστήματα (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, αναψυκτήρια, καντίνες ή κυλικεία) χρεώνονται με ΦΠΑ 23%, εκτός εάν ο πελάτης παραλάβει τα είδη και απομακρυνθεί από το χώρο του καταστήματος για να τα καταναλώσει, οπότε χρεώνεται με ΦΠΑ 13%.

*Το room service του ξενοδοχείου (σερβίρισμα πρωινού) επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%. Οι καταναλώσεις που γίνονται στο μίνι μπαρ του δωματίου χρεώνονται με το ΦΠΑ του κάθε είδους.

*Σε παράδοση φαγητού σε «πακέτο» από επιχειρήσεις εστίασης ή catering, το κάθε είδος φορολογείται με το συντελεστή στον οποίο υπάγεται.

*Συντελεστής ΦΠΑ 23% ισχύει και στην περίπτωση που ζαχαροπλαστεία ή άλλες επιχειρήσεις τροφοδοσίας αναλαμβάνουν για βαπτίσεις, γάμους παραδόσεις γλυκών, παγωτών και άλλων ειδών διαθέτοντας προσωπικό και τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

*Γλυκά και παγωτά όταν καταναλώνονται εντός των ζαχαροπλαστείων υπάγονται σε ΦΠΑ 23%. Στο μειωμένο συντελεστή 13% υπάγονται όταν καταναλώνονται εκτός των καταστημάτων αυτών, ανεξάρτητα από το εάν προσφέρονται σε κλειστή ή σε ανοιχτή συσκευασία («στο χέρι»).

*Στο μειωμένο ΦΠΑ 13% υπάγονται μόνο τα τρόφιμα (τυρόπιτες, τοστ, σάντουιτς) που πωλούνται από τα κυλικεία που λειτουργούν σε σχολεία, νοσοκομεία. Ροφήματα και ποτά (αλκοολούχα ή μη) υπάγονται στο 23%. Η επιτόπια κατανάλωση οποιουδήποτε είδους σε τραπεζοκαθίσματα που διαθέτει προς τούτο είτε το ίδιο το κυλικείο, είτε ο εκπαιδευτικός φορέας, υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23% ως υπηρεσία εστίασης.

*Ο συντελεστής 13% συνεχίζει να εφαρμόζεται στο γάλα (τυποποιημένο ή μη).



newpost.gr

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΑΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ...

Πρόκειται αν μη τι άλλο για σκάνδαλο. Βουλευτές και αιρετοί των Ο.Τ.Α. λάμβαναν επι μήνες, παράτυπα, διπλές συντάξεις!!! Και σφύριζαν αδιάφορα την ώρα που η κυβέρνηση ζητούσε από τους πολίτες να δώσουν από το υστέρημά τους για να σωθεί η χώρα!

Αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν (ή… ψήφιζαν παλαιότερα) τους νόμους, τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια!

Πρόκειται για βουλευτές που λαμβάνουν σύνταξη από το δημόσιο και τους αιρετούς των ΟΤΑ (που υπήρξαν) βουλευτές!

Επί 7 ολοκληρους μήνες όσοι από αυτούς λάμβαναν σύνταξη από το δημόσιο, την έπαιρναν ολόκληρη και όχι το 30%, όπως προέβλεπε νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2010.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως παραδέχτηκε, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έως και το Φεβρουάριο του 2011 χορηγούσε κανονικά τις επίμαχες συντάξεις του δημοσίου σε βουλευτές και αιρετούς του ΟΤΑ (δημάρχους και περιφερειάρχες) που τις δικαιούνταν και μόνον όταν εξέδωσε ο ίδιος ερμηνευτική εγκύκλιο, αυτές περικόπηκαν κατά 70%, όπως όριζε ο νόμος που ψήφισε η Ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2010.

"Aπό την πρώτη μέρα που ορκίστηκα βουλευτής συνέχισα να παρακολουθώ και να ελέγχω αυτά που παρακολουθούσα, κριτικάριζα, ήλεγχα, ως δημοσιογράφος επί 38 συναπτά έτη", δήλωσε στο Νewsit η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.

Και συνέχισε: "'Οταν πρωτοεκλέχθηκα βουλευτής άρχισα να ερευνώ την πληροφορία που είχα ότι υπήρχει συντεχνιακο σύστημα παλαιών βουλευτών ειδικά της περιόδου 1990 -2002 όπου πάντα οι βουλευτές χωρίς άλλες αντιδράσεις κομμάτων αποφάσιζαν για τακτοποίηση πρώην και τέως βουλευτών. Ξεκίνησα από το 2008 να κάνω ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς για το εάν ισχύουν προνομιακές, συντεχνιακές τακτοποιήσεις βουλευτών. Για παράδειγμα, ένας βουλευτής, ιδιώτης γιατρός και όχι του δημοσίου, με νομο της Βουλής των Ελλήνων όταν χάσει τη βουλευτική του έδρα να μπορεί να επιλέγει νοσοκομείο της αρεσκείας του και να αναλαμβάνει με νόμο της Βουλής, προσωποπαγή, δηλαδή ονομαστική θέση διευθυντή και μάλιστα σε έδρα πάλι της αρεσκείας του. Δηλαδή είναι χειρουργός στην Τρίπολη ιδιώτης, αλλά επιλέγει νοσοκομείο της Αθήνας σε έδρα πλαστικής χειρουργικής. Όπως για παράδειγμα έχω καταγγείλει, ο Πέτρος Τατούλης."

Τι γίνεται όμως και με τους συνταξιούχους βουλευτές; 'Οπως λέει η κα Πιπιλή, "Μπορούν να εισπράττουν νομίμως ολόκληρη την αποζημίωση, την επίσης νόμιμη, δημάρχου ή νομάρχη. Από τότε που ήμουν δημοσιογράφος, είχα καταγγειλει πως η κυρία Φώφη Γεννηματά και ο κύριος Γιάννης Μίχας, υπερνομάρχης η πρώτη, νομάρχης ο δεύτερος, εξακολουθούσαν η πρώτη να λαμβάνει και το μισθό της υπαλληλου της εθνικής τράπεζας και την αποζημίωση της υπερνομάρχη και την αποζημίωση της προέδρου του Ενιαίου Συνδέσμου Νομαρχών που υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος. Το ίδιο φυσικό πρόσωπο δηλαδή έπαιρνε 3 μισθούς. Απο το 2008 μέχρι το 2010 είχα κάνει πολλές ερωτήσεις για αυτα τα θέματα αλλά...φωνή βοώντος εν τη ερήμω."

Το ερώτημα είναι: Θα βρεθεί κάποιος τώρα να τους ζητήσει τα λεφτά πίσω; Θα αναλάβει την ευθύνη ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Πετσάλνικος να πει ποιοί είναι; Αν μη τι άλλο, το θέμα εκτός από οικονομικό, είναι πρωτίστως ηθικό!

newsit.gr

ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ : ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΗΛΗΣ



Σε αφαίρεση κήλης υποβλήθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Ο τραγουδιστής ενώ ετοιμαζόταν για τις εμφανίσεις του στην Κύπρο ένιωσε ξαφνικά έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η σύζυγος του Βένια δήλωσε για την κατάσταση της υγείας του:

«Έκανε ένα χειρουργείο για να του αφαιρέσουν την κοίλη. Είναι καλά και μεθαύριο θα πάρει εξιτήριο. Οι εμφανίσεις στην Κύπρο δεν ακυρώθηκαν. Αναβλήθηκαν μέχρι να μπορέσει να ταξιδέψει και θα προγραμματιστούν σε άλλες ημερομηνίες».

ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ... ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, "ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΣ"


Μίκα Κοντορούση ---


Ανεξέλεγκτη αποδείχτηκε η χρήση βίας των δυνάμεων της αστυνομίας χτες Τετάρτη κατά την πανελλαδική πανεργατική πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, καθώς εκτός από απλούς πολίτες, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και ο διάσημος πλέον σκύλος των διαδηλώσεων "Λουκάνικος" έπεσε θύμα σφοδρής επίθεσης των ΜΑΤ.

Όπως φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία που διέρρευσε στο διαδίκτυο λίγες ώρες μετά το τέλος των διαδηλώσεων και αναρτήθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του σκύλου στο facebook, ο "Λουκάνικος" δέχεται ένα ύπουλο χτύπημα από άνδρα που είναι επιφορτισμένος με την τήρηση της τάξης και την αποφυγή εκτεταμένων επεισοδίων.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι ο συγκεκριμένος σκύλος, έχει δηλώσει "παρών" σε όλες τις διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πρόσφατα μάλιστα ο Λουκ, ο διάδοχος του αγαπητού Κανέλλου, αποτέλεσε τον πρωταγωνιστή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων.

Η "δράση" του έχει πλέον ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, αφού μέχρι και το BBC έκανε προς τιμήν του λαγωνικού που μυρίζεται τις κινητοποιήσεις, εκτενές αφιέρωμα.

news247.gr

Η κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ... ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ... ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ

Άγριος καυγάς με βαριές εκφράσεις εξελίχθηκε στην ολομέλεια της Βουλής μεταξύ της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αστυνομικά μέτρα επιχειρεί να μετατρέψει τους μαθητές σε «σκλάβους» και τόνισε πως το ΚΚΕ στηρίζει και θα στηρίξει τους μαθητικούς αγώνες.

Από την άλλη η υπουργός του απάντησε ότι «με πρωτόγνωρο τρόπο μπαίνουν στα σχολεία συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως το ΠΑΜΕ και έχετε το θράσος να καταγγέλλετε τον διευθυντή που έσπασε τις αλυσίδες για να ανοίξει το σχολείο; Επικροτείτε την βία ή την καταδικάζετε, δεν έχουμε δει στο παρελθόν να καταδικάζετε τις βαρβαρότητες».

Η τελευταία φράση της κυρίας Διαμαντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή ο οποίος εκτός μικροφώνου της φώναξε «αυτά κομμένα!», άμεση όμως ήταν και η αντίδραση της υπουργού που του είπε «Τα κομμένα εκεί που σας παίρνει. Εγώ είμαι υπουργός και εσείς βουλευτής οπότε αλλού αυτά. Η λογική σας είναι λογική της κραυγάζουσας μειοψηφίας… και εμείς από τα σπλάχνα του λαού είμαστε»



Πηγή: protothema.gr

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ...

Δραματικές εξελίξεις βλέπει ο Λουκάς Παπαδήμος γι΄ αυτό έσπευσε χθες να διαχωρίσει τη θέση του από τον Παπανδρέου και τα κοράκια του γαλλογερμανικού άξονα λέγοντας ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε «κούρεμα» μεγαλύτερο του 21% όπως αυτό που σχεδιάζει η Μέρκελ και θα δεχτεί αναγκαστικά η κυβέρνηση .

Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος έχει βγει τελείως από το «κάδρο» και αρνείται πεισματικά να επιστρέψει υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα.

Δύο τινά συμβαίνουν όπως λένε στην τραπεζική αγορά , ή δεν θέλει να ταυτίσει το όνομα του με την επικείμενη χρεοκοπία ή τον κρατάνε στην άκρη οι Αμερικάνοι για να τον στείλουν αργότερα στην Αθήνα ως πρωθυπουργό...

parapolitika.gr

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ "ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ" ΕΚΤΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Το είχε πει στη Θεσσαλονίκη πριν από τρεις εβδομάδες ότι υπήρξαν πολλοί στο επιτελείο του που τον πίεζαν να αποδεχτεί το Μνημόνιο και κάμποσοι ακόμη που τον πιέζουν μέχρι σήμερα να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Η αναφορά αυτή του Σαμαρά πέρασε στα … ψιλά της επικαιρότητας, επανέρχεται όμως τώρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του apospasma.gr ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει έμπρακτες αποδείξεις ότι οι Νεοδημοκράτες που θέλουν συγκυβέρνηση «μπαινοβγαίνουν και σε άλλα γραφεία».

Ένας από αυτούς βρίσκεται πολύ κοντά του, τουλάχιστον χωροταξικά, στη Συγγρού και ανακαλύψανε πρόσφατα ότι συνομιλεί και με πρεσβείες!
apospasma.gr

Happy Birthday to PASOK ...


Χτες είχαμε γενέθλια. Κλείσαμε τα δύο χρόνια. Ήρθε το ΠΑΣΟΚ στο σπίτι με δώρα. Ο Βαγγέλης μας έφερε μια εισφορά -έκτακτη!- έκτακτη!, η Άννα μας έφερε ένα dvd για να μάθουμε γράμματα, ο Παπουτσής έφερε κάτι χημικά για να κάνουμε ατμόσφαιρα, ο Κουτρουμάνης μας έφερε μια σύνταξη –μας συγκίνησε γιατί το δώρο αυτό είναι σπάνιο πια.

Που το βρήκε ο μπαγάσας; Ο Ραγκούσης άργησε, δεν πρόλαβε την τούρτα γιατί έψαχνε ταξί…Είναι πολύ ταπεινός άνθρωπος, δεν χρησιμοποιεί αμάξι της Βουλής….. Ε εντάξει δεν πειράζει για την τούρτα … Κάπου θα φάει καμία…Ο Ρέππας ήρθε με ένα φίλο του ξένο που τον λέγανε Τόμσεν και ήτανε μεγάλη αντιπαθούκλα και συνέχεια μέτραγε κεφάλια. Σημείωνε και μετά έλεγε πως κάποιοι περισσεύουν και πρέπει να φύγουν γιατί δεν φτάνει το φαΐ… Τι παπάρας…Ο Γερουλάνος ήρθε ντυμένος αρχαίος Θεός για να κλέψει την παράσταση. Νόμιζε ότι έχουμε απόκριες. Πάντα αλλού αυτό το παιδί…Ήρθε και ο Πάγκαλος, την έπεσε στο μπουφέ, τον ρήμαξε και μετά μας είπε: Αν σας ρωτήσει κανείς, μαζί τα φάγαμε….Και τώρα ξηλωθείτε γιατί έχω πολλά ακίνητα να θρέψω…Ο Πάγκαλος είναι κουραστικός στα πάρτι…

Μαζευτήκαμε λοιπόν είδαμε video τον Γιώργο να λέει «λεφτά υπάρχουν», να λέει «ο δρόμος είναι ανοιχτός… πάμε», είδαμε το άλλο το ωραίο «πρώτα ο πολίτης», μετά την εκδρομή στο Καστελόριζο που μας έβαλε στο ΔΝΤ και κλάψαμε από συγκίνηση. Τον Παπακωνσταντίνου είδαμε να λέει πως αν χρειαστούν άλλα μέτρα σημαίνει πως θα έχει αποτύχει - γελάσαμε πολύ…Ήπιαμε λίγο και αρχίσαμε τα ανέκδοτα…Ο Γιώργος έλεγε πως θα τα καταφέρουμε, πως θα έρθει η ανάπτυξη, πως δημιουργούνται θέσεις εργασίας για τους νέους, πως υπάρχει ελπίδα και προοπτική για να βγούμε από την κρίση….Και έχει έναν τρόπο να τα λέει…Ξεκαρδιστήκαμε… Καλά κι ο Βαγγέλης είναι ασυναγώνιστος στην παρέα. Είπε πως θα εκπληρώσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας και πως δεν θα χρειαστούν αλλά μέτρα…. Γελάσαμε πολύ σου λέω … Βέβαια το καλύτερο ανέκδοτο το είπε πάλι ο Γιώργος. Είπε πως οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο- μα που τα βρίσκει-που τα βρίσκει…κατουρηθήκαμε…Είπαμε το τραγούδι σε μία έκρηξη αυτοκριτικής «Να ζήσεις ... και χρόνια πολλά κι αυτοί να σου παίρνουν χοντρά και ψιλά, εσύ να ψηφίζεις για νάσαι φτωχός και όλοι να λένε αντέχει αυτός….»…

Τέλος παίξαμε θάρρος ή αλήθεια όπου σε μια στιγμή ο Γιώργος μας εξομολογήθηκε ότι δεν μπορεί ποτέ στη ζωή του να πει ψέματα. «Είπα πως λέφτα υπάρχουν…. Απλώς δεν είπα ολόληρη τη φράση γιατί την ξέχασα.. Λεφτά υπάρχουν μέχρι τον Νοέμβρη»……


Αντώνης Ανδρικάκης
newpost.gr

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ κ.ΡΕΣΛΕΡ

Mε αφορμή την επίσκεψή του υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, στη χώρα μας, εν μέσω σεναρίων χρεοκοπίας και «κουρέματος» του χρέους της Ελλάδας, το Newpost.gr σκιαγραφεί το προφίλ του επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP).

Ο Φίλιπ Ρέσλερ γεννήθηκε πριν από 38 χρόνια στο νότιο Βιετνάμ. Ένα ζευγάρι Γερμανών τον υιοθέτησε (κι ενώ είχε άλλα δύο βιολογικά παιδιά) από το ρωμαιοκαθολικό ορφανοτροφείο, το οποίο τον φιλοξενούσε και τον πήρε μαζί του στη Γερμανία σε ηλικία εννέα μηνών. Μεγάλωσε στο Αμβούργο και στο Αννόβερο. Υπηρέτησε στο στρατό ως υποψήφιος στρατιωτικός γιατρός, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Ιατρική στο Αννόβερο και πήρε ειδικότητα στο νοσοκομείο των Ομοσπονδιακών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αμβούργο. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο κόρες.

Ο σοσιαλδημοκράτης πατέρας και η άνοδος στην ηγεσία των Φιλελευθέρων

Σε ηλικία τεσσάρων ετών οι γονείς του χώρισαν ο Φίλιπ έμεινε με τον πατέρα του, αξιωματικό του γερμανικού στρατού και φανατικό σοσιαλδημοκράτη. Παρά την επιρροή που άσκησε πάνω του, ο Φίλιπ Ρέσλερ ακολούθησε διαφορετική πορεία. «Είδα στην αρχή τους "Γιούζος", τη νεολαία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, αλλά ήταν πολύ αριστερά. Στο σχολείο, με την ιστορία, απέκτησα μια διαφορετική οπτική σχετικά με τη διαφώτιση. Εκτίμησα κυρίως πράγματα όπως, να αμφισβητείς, να μην αποδέχεσαι να σου επιβάλλουν μια άποψη. Έτσι προσέγγισα την πολιτική των Φιλελευθέρων, πήγα στη νεολαία τους και έμεινα» είπε χαρακτηριστικά ο μελλοντικός πρόεδρός τους.

Ο Φίλιπ Ρέσλερ ήταν μέλος του FDP από τα 18 του χρόνια. Από το 2003 ως το 2009 πραγματοποίησε ανοδική πορεία σε αξιώματα στην Κάτω Σαξονία (βουλευτής, επικεφαλής της ΚΟ του FDP και υπουργός Οικονομικών, Εργασίας και Μεταφορών και αναπληρωτής πρωθυπουργός του κρατιδίου). Από τον Οκτώβριο του 2009 έως το Μάιο του 2011 διετέλεσε υπουργός Υγείας της Γερμανίας, μέχρι που διαδέχθηκε τον Ράινερ Μπρούντερλε στο υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας και τον Γκίντο Βεστερβέλε στην προεδρία του FDP και στη θέση του αντικαγκελαρίου της χώρας.

Τι απαντά σε όσους τον χαρακτηρίζουν φιλόδοξο; «Φιλόδοξος; Αυτό έχει μια χροιά σπασίκλα και τέτοιος δεν είμαι. Για αυτό και προσπαθώ να είμαι χαλαρός και να χαίρομαι τη ζωή μου. Αλλά στους στόχους μου είμαι οπωσδήποτε προσηλωμένος».

Όταν είχε αναλάβει υπουργείο -για πρώτη φορά- στην κυβέρνηση του Βερολίνου, όπως λέει, δείχνει ότι «η Γερμανία είναι μία φιλελεύθερη, ανοιχτή και ανεκτική χώρα». Δεν χρησιμοποίησε ποτέ την καταγωγή του στην πολιτική αντιπαράθεση.

Σκληρή στάση κατά της Ελλάδας και «τιμωρία» στο Βερολίνο

Ο Ρέσλερ τέθηκε επικεφαλής του δεύτερου πόλου του κυβερνώντος κεντροδεξιού συνασπισμού υπό την Άγκελα Μέρκελ κι ενώ ο συνασπισμός βρισκόταν εν μέσω πολιτικής κρίσης. Γι' αυτό, εξάλλου, και το FDP αποφάσισε την αλλαγή ηγεσίας, απομακρύνοντας τον Γκίντο Βεστερβέλε.

Τα πράγματα όμως δεν πάνε καθόλου καλά για το FDP, με ενδεικτική την πρόσφατη πανωλεθρία στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου. Η σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας, η συζήτηση περί συντεταγμένης χρεοκοπίας που ο ίδιος ο Ρέσλερ έφερε στο προσκήνιο, προφανώς αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους, ενώ είχε προκαλέσει και την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον συνέτισε με βάση την κυβερνητική «ιεραρχία».

Ο ευρωσκεπτικιστής επικεφαλής του FDP, εξάλλου, σε αντίθεση με την Μέρκελ θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να είναι απαγορευτική η ιδέα μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Αναλυτές στο Βερολίνο σημειώνουν ότι οι πολίτες, που γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ωφελείται η Γερμανία από το κοινό νόμισμα, «τιμωρούν όσους προσπαθούν να θυσιάσουν το ευρώ στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων». Και αυτό ο Ρέσλερ κατάλαβε ότι θα το πληρώσει και γι' αυτό λίγες μέρες μετά το βατερλώ του Βερολίνου «μάζεψε» τις δηλώσεις του, τασσόμενος υπέρ της σωτηρίας της Ελλάδας με κάθε τρόπο.

Τα πρόσφατα σχόλια, πάντως, που είχε κάνει ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, για τον Φίλιπ Ρέσλερ, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και υποτιμητικά...

Βαγγέλης Βιτζηλαίος


(Με πληροφορίες από Deutsche Welle)

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΣΤΑΝΟ




Θύμα ένοπλης ληστείας έπεσε ο πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος. Περίπου στις 2 τα ξημερώματα τρία άτομα εισήλθαν από τη μπαλκονόπορτα στη μονοκατοικία του στην Κηφισιά και με την απειλή όπλου και μαχαιριού απέσπασαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.


Έρευνα για το συμβάν διεξάγει η αστυνομία.

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ - ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΘΗΤΗΣ

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας μαθητής από τη Λαμία έπειτα από άγριο ξύλο σε σχολική εκδρομή.


Παιδιά από το 1ο και το 4ο Γυμνάσιο της πόλης βρίσκονταν στο γήπεδο όταν μαθητές του 4ου Γυμνασίου, γνωστοί στη σχολική κοινότητα και όχι μόνο για την παραβατική τους συμπεριφορά, με προκλητικό τρόπο επιτέθηκαν σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου.

Ο άγριος καβγάς έγινε σε δύο φάσεις και όπως περιέγραψε γονιός στο LamiaReport, 15-20 μαθητές με επικεφαλής έναν Βούλγαρο, έναν Αλβανό και έναν Έλληνα χτύπησαν μια παρέα 5 παιδιών από το 1ο γυμνάσιο, που καθόντουσαν στις κερκίδες, ενώ λίγο πριν η ίδια συμμορία είχε χτυπήσει και άλλο παιδί.

Η αγριότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που μαθητής, ο οποίος μπήκε ανάμεσα για να τους χωρίσει, δέχθηκε κλωτσιές και μπουνιές ενώ του χτυπούσαν το κεφάλι στα καθίσματα της κερκίδας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Ο Σύλλογος γονέων επισκέφθηκε σήμερα και τους δυο γυμνασιάρχες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς θα πάνε και στον Εισαγγελέα για να καταθέσουν μηνύσεις.

Πάρα πολλοί γονείς τηλεφώνησαν στο LR εκφράζοντας την αγανάκτησή τους αλλά και την αγωνία τους για την επόμενη μέρα. «Απειλούν τα παιδιά μας μέσα από το facebook γράφοντας ότι θα τα περιμένουν να τα δείρουν έξω από το σχολείο ή στην πλατεία έξω από το φροντιστήριο.

Για πρώτη φορά ο γιος μου μου ζήτησε σε αυτή την ηλικία να τον πηγαίνουμε και να τον παίρνουμε από το σχολείο. Έχουν τρομοκρατήσει τα παιδιά και κανείς δεν κάνει τίποτα».

Μητέρα μαθητή είπε: «Αν δε γίνει κάτι άμεσα θα έχουμε "Αλεξ" και στη Λαμία. Μην σας ακούγεται σαν υπερβολή, είμαστε πολύ κοντά σε αυτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίδια αυτά παιδιά της συμμορίας τρομοκρατούν, χτυπούν και ληστεύουν συνομήλικα ή μικρότερα παιδιά στην πλατεία Διάκου.
newpost.gr

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

Την πλήρη αντίθεσή τους στα προγράμματα της εργασιακής εφεδρείας , τόσο της κυβέρνησης όσο και της Ν.Δ. , εξέφρασαν οι επικεφαλής της ΔΑΚΕ σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη τους στον κήπο της Ρηγίλλης.

Πρόκειται για αντισυνταγματικό μέτρο που βάλλει ευθέως κατά του δικαιώματος της εργασίας , ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ν. Κιουτσιούκης.

Από τους μεγάλους απόντες της χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης ήταν ο γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης που δεν πήγε για να μην μπει στο κάδρο των διαφωνούντων με την εργασιακή εφεδρεία που προτείνει ο Σαμαράς.


parapolitika.gr

Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ




Πρόστιμο 800€, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας του ΙΧ φορτηγού αυτοκινήτου επέβαλε το ΣΔΟΕ σε έμπορο λαχανικών για 2,5 κιλά κολοκύθια αξίας μόλις 10 ευρώ που είχε μαζί του χωρίς δελτίο αποστολής.
Ένα εξοντωτικό πρόστιμο σε έναν επαγγελματία για αξία προϊόντων 10 ευρώ, όπως οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ το εκτίμησαν.
Μάλιστα τα κολοκύθια δεν προοριζόταν προς πώληση, αλλά ως προσφορά του προμηθευτή του σε ίδρυμα αναξιοπαθούντων. Ο έμπορος απλώς είχε προσφερθεί να το παραδώσει στο ίδρυμα.
Αξίζει ένα μπράβο στο άτεγκτο σύστημα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που δεν χαρίζεται σε κανένα και έτσι συμβάλει αποφασιστικά, ώστε τα δημόσια έσοδα να υπερβαίνουν κατά πολύ τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών.
Εύλογα δε γεννιέται το ερώτημα, πόσα πραγματικά λαβράκια και όχι ψιλομαρίδες έπιασε εκείνη την ημέρα το ίδιο συνεργείο;

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ




Στο κακουργιοδικείο του "Σάουθγουορκ" στο νότιο Λονδίνο άρχισε η δίκη με κατηγορούμενο 45χρονο Έλληνα επιχειρηματία, μέλος γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας, που κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα (εγγυητικές επιστολές , εκτιμήσεις ακινήτων, τραπεζικούς λογαριασμούς) εξασφάλιζε από δύο μεγάλες τράπεζες, την IRISH ALLIED Bank και την Bank of Scotland, μεγάλα ποσά για στεγαστικά δάνεια και με αυτά αγόραζε σημαντικής αξίας ακίνητα στο Λονδίνο.Ο κατηγορούμενος, ο οποίος πριν λίγαχρόνια θεωρείτο ένας από τους πλέον ισχυρούς παράγοντες στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου, έχει προκαλέσει στις δύο αυτές τράπεζες, που υπολογίζονται σε 750 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επιχειρηματίας έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο εταιρειών στην Αθήνα, στην Αμερική και το Χονγκ Κονγκ και τις χρησιμοποιούσε για να εκδίδει πλαστές εγγυητικές επιστολές και να δημιουργεί πλαστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, για να εξασφαλίζει τα δάνεια από τις τράπεζες. Στο δικαστήριο έχει κατατεθεί μια επιστολή στην οποία βεβαιώνει ότι το οικογενειακό τους ίδρυμα έχει περιουσία 410 εκατομμύρια δολάρια και η συμμετοχή τους σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις έχει αντίκρισμα 750 εκατομμύρια δολάρια. Ο Έλληνας επιχειρηματίας, σύμφωνα με τις αγγλικές αρχές, άλλαξε το πραγματικό του επίθετο όταν καταδικάστηκε γιατί πουλούσε αριστοκρατικούς τίτλους σε ανύποπτους Αμερικανούς.

"KΟΝΤΡΕΣ" ΣΤΟ ΤWITTER




Οι κόντρες διασήμων στο twitter αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο εντατικές. Τελευταία «χρυσή σελίδα» στη Βίβλο των ιντερνετικών τσακωμών η χθεσινή παρεξήγηση μεταξύ της Βίκυς Χατζηβασιλείου και της Καίτης Φίνου...
.
Ο χαμός ξεκίνησε όταν μια follower της Καίτης Φίνου της πόσταρε την… παρατήρηση ότι η Βίκυ Χατζηβασιλείου δεν έχει timeline, αφού μόνο η ίδια γράφει και δεν ακολουθεί κανέναν.
Η Καίτη Φίνου είπε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη καλοπροαίρετη (not) παρατήρηση τουιτάροντας «βίτσιο; πώς λέγεται αυτό;». Η απάντηση της Βίκυς ήταν θέμα δευτερολέπτων.
«Αυτό λέγεται σωστή αντίληψη περί ισότητας και δικαιοσύνης, και όχι βίτσιο. Για βίτσια ψάξε αλλού γλυκιά μου«, «κελάηδησε» η Βίκυ για να απαντήσει άμεσα η απορημένη Καίτη: «Δεν κατάλαβα, πού κολλάει αυτό; Διαβάσατε τη συγκεκριμένη συζήτηση ή απομονώσατε το συγκεκριμένο;» ρώτησε στον πληθυντικό τη Βίκυ, η οποία ουδέποτε της ανταπάντησε.
Για να κλείσει την ωραία αυτή ιστορία, η Καίτη Φίνου «μονολόγησε» στη συνέχεια «ειλικρινά δεν ξέρω πώς έγινε ξαφνικά παρεξήγηση. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά, αλλά αν έχεις τη μύγα…».
Παρακάτω, οι δύο κυρίες σε μια φιλική στιγμή του παρελθόντος

6 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΕΝΑΙ , ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ , ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά... έξι δημοσιογράφους (πρώην και εν ενεργεία) θα έχει κατά πάσα πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών, και μάλιστα υψηλής αναγνωρισιμότητας άπαντες. Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί έντονο εκνευρισμό στους υπόλοιπους βουλευτές και πολιτευτές καθώς οι συγκεκριμένοι έξι υποψήφιοι έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν όλοι στη Βουλή.

Αναλυτικά: Ένα πρόσωπο-έκπληξη από τον δημοσιογραφικό-τηλεοπτικό χώρο βολιδοσκοπεί εδώ και λίγους μήνες στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών. Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν το καλοκαίρι και το συγκεκριμένο πρόσωπο που βρίσκεται στο «γυαλί» πάνω από 15 χρόνια, δεν έχει απαντήσει θετικά αλλά δεν έχει πει και «όχι». Πάντως, αν τελικά πει το μεγάλο «ναι» τότε οι συνάδελφοι του-νυν και επίδοξοι Νεοδημοκράτες βουλευτές που προέρχονται από το χώρο της δημοσιογραφίας, μάλλον θα ενοχληθούν ιδιαίτερα καθώς η αναγνωρισιμότητα του είναι πολύ μεγάλη και αυτό ενδεχομένως να τους στερήσει ψήφους στις οποίες υπολογίζουν λόγω και της δικής τους αναγνωρισιμότητας.

Άλλωστε η μάχη που έχει ξεκινήσει στη Β' Αθηνών μεταξύ γαλάζιων δημοσιογράφων είναι ιδιαίτερα σκληρή καθώς η Β Αθηνών είναι μια περιφέρεια όπου η αναγνωρισιμότητα αποτελεί τον σημαντικότερο ίσως παράγοντα εκλογής. Αυτός είναι κι ένας σοβαρός λόγος που παραδοσιακά η Νέα Δημοκρατία είχε και έχει εδώ και πολλά χρόνια βουλευτές προερχόμενους από τον δημοσιογραφικό χώρο. (Θεόδωρος Κασσίμης, Σοφία Βούλτεψη, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αργύρης Ντινόπουλος). Οι δύο τελευταίοι θα είναι και πάλι υποψήφιοι στις εκλογές, όπως ενδεχομένως και η Σοφία Βούλτεψη, μόνο που θα έχουν ανταγωνισμό και από νέα δημοσιογραφικά πρόσωπα στις λίστες.

Δύο σίγουρες νέες υποψηφιότητες θα είναι της Μαριάνας Πυργιώτη και της Αννας Καραμανλή. Η πρώτη είναι αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων στο κόμμα και η δεύτερη , ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Κικίλια. Μάλιστα η Μαριάνα Πυργιώτη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις τηλεοπτικές εμφανίσεις με τη νέα της ιδιότητα ενώ η Αννα Καραμανλή έχει ως «προίκα» και το επώνυμο της που σε μια περιφέρεια με πεντασταυρία για τον Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο αποτελεί ισχυρότατο κίνητρο.

Όλα αυτά σημαίνουν πώς η Νεα Δημοκρατία στη Β Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να έχει ...έξη υποψήφιους βουλευτές-δημοσιογράφους, με μεγάλες πιθανότητες εκλογής.

iefimerida.gr

50% ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Αγκαλιά με τις ξυλόσομπες θα βγάλουν το χειμώνα οι καταναλωτές καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί περίπου στο 1 ευρώ το λίτρο, τιμή απαγορευτική για εκατομμύρια νοικοκυριά. Η ζήτηση για ξυλόσομπες αυξήθηκε κατά 30% την τελευταία διετία.Ο κόσμος δεν προλαβαίνει να πληρώνει το ένα χαράτσι μετά το άλλο με αποτέλεσμα οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί να έχουν τιναχθεί στον αέρα.
Ηδη από πέρυσι ήταν πολλοί αυτοί που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και αντιμετώπισαν τον χειμώνα με ξυλόσομπες και με ηλεκτρικά καλοριφέρ. Όμως η αδυναμία να πληρώσουν ακόμη και τη ΔΕΗ κάνει φέτος την κατάσταση ακόμη πιο δραματική.
Οι επαγγελματίες που εμπορεύονται καυσόξυλα για τζάκια και ξυλόσομπες κάνουν λόγο αύξηση 50% στη ζήτηση σε σχέση με πέρυσι.
Αύξηση κατά 30% την τελευταία διετία καταγράφεται στη ζήτηση για ξυλόσομπες οι οποίες κοστίζουν από 150 ευρώ έως και 1.000 ευρώ.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ
Οπως μας λέει ο κύριος Νίκος Γγόγκος που διατηρεί κατάστημα εμπορίας καυσόξυλων στον Νέο Κόσμο φέτος το κιλό κοστίζει 19 λεπτά και ο τόνος 190 ευρώ με το ΦΠΑ να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Αν κάποιος ζητήσει να γίνει και τοποθέτηση των ξύλων στην αποθήκη του ή στη βεράντα του θα πληρώσει επιπλέον 30 ευρώ για την τοποθέτηση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ
Καλό ειναι να προμηθεύεστε τα ξύλα μέσα στο φθινόπωρο και πριν ξεκινήσουν οι βροχές γιατί τότε είναι στεγνά και καίγονται πιο εύκολα.
Ο χώρος που θα τα τοποθετήσετε πρέπει να είναι στεγνός και καθαρός.
Εάν τα τοποθετήσετε στη βεράντα σας πρέπει να τα καλύψετε με κάποιο προστατευτικό πανί προκειμένου να τα διατηρήσετε στεγνά.
Μην αγοράζετε μόνο μια ποικιλία ξύλου αλλά κάντε συνδυσμό. Για παράδειγμα το πεύκο και η οξιά λαμπαδιάζουν εύκολα ενώ η ελιά και ο δρυς έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.
Πριν πάτε για ύπνο φροντίστε να μη καίει ούτε το τζάκι, ούτε η ξυλόσομπα καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς εάν η φωτιά καίει δίχως να την παρακολουθείτε.
newsit.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΟΙ... ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ... ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ;

Απίστευτος, μοναδικά απλός και συνάμα πειστικός ο Γιώργος Κουτρουμάνης εμφανίζεται στο προεκλογικό του σποτάκι για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου(σαν σήμερα) δύο χρόνια πριν.

Ο σημερινός υπουργός Εργασίας, έδωσε υποσχέσεις για όλα όσα ΔΕΝ έκανε!

Ιδού οι προεκλογικές δεσμεύσεις του υπουργού:

Δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας σε κατασκευές, γεωργία, τουρισμό και περιβάλλον
Προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων
Καταπολεμούμε τη μαύρη εργασία
Καταργούμε τους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ
Δίνουμε κίνητρα για να βρουνε οι νέοι μας δουλειά
Διασφαλιζουμε τη βιωσιμότητα των ταμείων
Αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη
Δεσμευόμαστε για σύνταξη το πολύ σε τρεις μήνες
Διευρύνουμε των αριθμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ

και το κερασάκι στην τούρτα:

Καταργούμε νόμους που αυξάνουν τα όρια ηλίκιας και μειώνουν τις συντάξεις. ΑΠ.

newpost.gr

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ... ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ κ. ΟΘΩΝΑ

Πολύ, μα πάρα πολύ θύμισε τον Βύρωνα Πολύδωρα όταν μιλούσε για τον «στρατηγό άνεμο», ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας.


Μιλώντας στη ΝΕΤ fm, αφού είπε ότι η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε «είμαστε στη μεγάλη καταιγίδα πριν το ουράνιο τόξο»!
Άντε και συγγραφέας βιβλίου για τον κώδικα των σαμουράι...

newpost.gr

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής, σε συνεντευξή του στον Flash 96 FM και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά δήλωσε ότι υπάρχει μια κινητικότητα μεταξύ βουλευτών του ιδίου, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουπλής τόνισε ότι πραγματοποιούνται συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν βουλευτές που έχουν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης και άλλες προσωπικότητες, με στόχο τη δημιουργία μιας ευρείας πατριωτικής, κυβερνητικής κεντροαριστερής παράταξης.

«Είναι ώριμες οι συνθήκες. Ο δικομματισμός χρεώνεται όλες τις επιλογές για τις οποίες καλούμαστε να πληρώνουμε ο ίδιοι και οι ίδιοι», εξήγησε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.


newpost.gr

"ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ" ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ... ΑΝ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ"

Αν ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος δεν πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας όπως απείλησε γιατί δεν έχει λεφτά και πρέπει να πουλήσει κάποιο από τα ακίνητα του, θα αντιμετωπίσει ..συνέπειες.

«Θα του κάνω κατάσχεση του Πάγκαλου αν δεν πληρώσει» δήλωσε ο αν.υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου στην «Κοινωνία ώρα Μέγκα«. «Στο φαγητό βέβαια θα είναι δύσκολο!» πρόσθεσε, κάνοντας χιούμορ για ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο οι πολίτες κλαίνε!

Ο κ.Οικονόμου χαρακτήρισε “αυτοκτονική προτροπή” την τάση του “δεν πληρώνω” γιατί σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν δημόσια έσοδα. Αφησε, πάντως, ανοιχτό το παράθυρο για όσους όντως δεν έχουν να πληρώσουν. «Κάτι πρέπει να γίνει και το μελετάμε ήδη» τόνισε.

ΠΗΓΗ: zoomnews.gr

"ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αρκετά «πηγαδάκια» σχηματίστηκαν σήμερα το πρωί στους διαδρόμους και το εντευκτήριο της Βουλής αμέσως μετά το τέλος του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου.

Το πιο ενδιαφέρον σχηματίστηκε στο εντευκτήριο, όπου βρέθηκαν ο πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος μαζί με περίπου 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, οι βουλευτές Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Διαμαντίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Ηλίας Καρανίκας, Βασιλική Τσόνογλου, Έλενα Παναρίτη, Μαρία Θεοχάρη, Δημήτρης Λιντζέρης και Μιχάλης Τζελέπης.

«Είμαι ανοιχτός στις προτάσεις σας. Συζητήστε το και μεταξύ σας, κάντε προτάσεις και θα τις συζητήσουμε. Ό,τι εσείς αποφασίσετε θα γίνει» ακούστηκε να λέει στους βουλευτές ο κ. Πετσάλνικος.

Η κυρίαρχη πρόταση ήταν περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης από τις συμμετοχές των βουλευτών στις επιτροπές. Πολλοί τάσσονταν υπέρ της πρότασης, αλλά υπήρχαν και αρκετοί άλλοι που εξέφραζαν αμφιβολίες.

Ωστόσο, υπήρχε σε όλους διάχυτος ένας έντονος προβληματισμός αν θα συμβάλει θετικά οποιαδήποτε πρόταση μείωσης των προνομίων των βουλευτών, καθώς, όπως τονίστηκε από ορισμένους, υπάρχει έντονο αρνητικό κλίμα κατά του πολιτικού συστήματος.



Πηγή: in.gr

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ... ΚΑΥΓΑΔΙΣΑΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ - ΑΝΝΟΥΛΑ ...

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στάθηκε η αφορμή για να «ανάψουν τα αίματα» στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μεταξύ του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην «Καθημερινή της Κυριακής», επαναφέροντας στο προσκήνιο και το σενάριο που θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

Μόλις ο πρωθυπουργός άκουσε τη τοποθέτηση της κ. Διαμαντοπούλου, ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε...

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος και με έντονο ύφος έστειλε μήνυμα με... πολλαπλούς αποδέκτες.

«Δεν πρέπει να μιλάμε εμείς, ως κυβέρνηση, για αυτά τα σενάρια, γιατί τότε θα προκαλούσαμε πανικό στους πολίτες, οι οποίοι θα έτρεχαν στις τράπεζες να σηκώσουν τα λεφτά τους», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τους υπουργούς του να μην αναπαράγουν τις φήμες.

Ίσως βέβαια ο τελικός αποδεκτης να βρισκόταν εκτός υπουργικού... προς Αναγνωστοπούλου πλευρά.

newpost.gr

Η ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ "ΕΚΛΕΨΕ" ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Δουλειά δεν έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τσακώνονται για τις... επιστολές! Και μάλιστα για το ποιός είναι ο αρχικός εμπνευστής της ιδέας για την επιστολή και ποιός έπρεπε να λάβει τα εύσημα. Ο λόγος για την επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της μετάβασης αδειών ΤΑΞΙ και για τον «καυγά» της κυρίας Τσόνογλου με τον Δημήτρη Παπουτσή.

Τα άκουσε για τα καλά η κυρία Βασιλική Τσόνογλου από τη συνάδελφό της κ. Δημήτρη Παπουτσή κι αυτό γιατί εμφάνισε επιστολή διαμαρτυρίας για τα ταξί ως δικής της έμπνευσης ενώ την είχε συντάξει ο δεύτερος.

Όταν ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής διαπίστωσε ότι το δικό του κείμενο, το οποίο είχε στείλει σε διάφορους συντρόφους προκειμένου να το υπογράψουν, είχε αναρτηθεί σε τοπικό blog τής Θήβας με τίτλο Β. Τσόνογλου, αντισυνταγματική η μετάβαση των ΤΑΞΙ, εκνευρίστηκε ιδιαίτερα.

Το δεύτερο και ισχυρότερο «πλήγμα» για τον Παπουτσή ήρθε μια μέρα μετά, την περασμένη Πέμπτη δηλαδή, όταν είχε συμφωνηθεί να κατατεθεί η επιστολή στον κ. Γιάννη Ραγκούση και τον πρωθυπουργό και ο κύριος Παπουτσής είδε να πιστώνεται η επιστολή στην κυρία Τσόνογλου από καθημερινή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.

Η ιστορία μπορεί να ακούγεται αστεία, δεν τη βλέπουν όμως έτσι οι βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ, καθώς τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της... λογοκλοπής.





Με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα»

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΠΡΑΣΙΝΟΥ" ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ασκεί ο “πράσινος” βουλευτής Ν. Σαλαγιάννης σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, μιλώντας για “θεμελιώδες λάθος” Παπανδρέου “να μην σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας”.

“Θεωρώ θεμελιώδες λάθος του πρωθυπουργού της χώρας που όταν κατάλαβε πού βρισκόμαστε δεν κήρυξε πανστρατιά, δεν είπε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, δεν έκανε συγκεκριμένο σχέδιο ριζικών αλλαγών τότε, δεν κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν στο παιχνίδι και δεν έκανε και μια κυβέρνηση, εμπόλεμη κυβέρνηση, που να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αυτό είναι θεμελιώδες λάθος” τόνισε.

Κάλεσε παράλληλα τον πρωθυπουργό να το πράξει έστω και τώρα. “Αργήσαμε αλλά να το κάνουμε”, ανέφερε ο κ. Σαλαγιάννης.

Δήλωσε επίσης ότι στήριξε και θα στηρίξει τα μέτρα γιατί δεν θέλει να έχει την ευθύνη πτώσης της κυβέρνησης, ωστόσο άσκησε σκληρή κριτική σε υπουργούς και στον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο για όσα – κυρίως – δεν έκαναν.

Τόνισε ότι από το πρώτο μνημόνιο έπρεπε να έχουμε οργανώσει δημόσια διοίκηση. “Δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση. Κανείς υπουργός δεν φταίει γι' αυτό;” αναρωτήθηκε.

Ως προς τον Θ. Πάγκαλο, ο κ. Σαλαγιάννης τον επέκρινε για τις καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις. “Λέμε τώρα ότι πρέπει να πάμε σε αποκρατικοποιήσεις συσσωρευμένα. Δεν υπήρχε γι' αυτό αρμόδιος αντιπροέδρος;” ρωτάει ξανά.



newsit.gr

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΑΣΣΙΟΣ

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 15.30 και θα ταφεί στο Νεκροταφείο Γλυκών Νερών.


Ο Παύλος Τάσσιος, σκηνοθέτης των ταινιών «Παραγγελιά», «Νοκ Αουτ», «Βαρύ Πεπόνι» και «Στίγμα», έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 69 του χρόνια, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Ο Π. Τάσσιος, από τις πιο ακραίες φυσιογνωμίες του ελληνικού σινεμά στις δεκαετίες του '70 και του '80, εμπνεύστηκε από το αθηναϊκό περιθώριο και κατέγραψε πρώτος τη ζωή στα Εξάρχεια, την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Η τραγική σύμπτωση είναι ότι έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Νίκου Κοεμτζή, που υπήρξε ήρωας του εκλιπόντος στην ταινία «Παραγγελιά» και τον οποίο ερμήνευσε εξαιρετικά ο Αντώνης Αντωνίου.

Ο Παύλος Τάσσιος πρωτοεμφανίστηκε στον ελληνικό κινηματογράφο τη δεκαετία του '60 ως βοηθός σκηνοθέτη και διευθυντής παραγωγής. Γύρισε 14 ταινίες και 12 τηλεοπτικές σειρές. Επίσης, έγραψε τους στίχους για το τραγούδι «Αν είσαι μάγκας», σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και πρώτη εκτέλεση Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Η ψεύτρα» γνωρίστηκε με την ηθοποιό Κατερίνα Γώγου, με την οποία λίγο καιρό μετά παντρεύτηκε. Έxει μια κόρη, τη Μυρτώ.
newsit.gr

"ΑΠΕΚΑΤΑΣΤΑΘΗ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Με ένα λουλούδι στον τάφο του, στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών και μία δράση έξω από αυτό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από το ΚΚΕ εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Ζαχαριάδη, η πρώτη μετά την αποκατάστασή του από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της 16ης Ιουλίου 2011.

Όπως τόνισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Ιουλίου αποκαθίσταται και επίσημα κομματικά ο Νίκος Ζαχαριάδης, ως αφοσιωμένος στην υπόθεση της εργατικής τάξης και του προλεταριακού διεθνισμού και στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση.

Επισήμανε, επίσης, ότι «με την απόφαση αυτή αποκαθίσταται πλήρως ως γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ καταργώντας τις αποφάσεις που έλαβαν οι ολομέλειες του 1956-57 και τα πορίσματα του 1964 και του 1967», ότι «οι άδικες κατηγορίες, που του αποδόθηκαν, δεν στιγμάτισαν την μνήμη και την προσφορά του» και πως «η αποκατάσταση έπρεπε να γίνει, αφού πρώτα αποτιμηθεί συνολικά το έργο του ως γενικού γραμματέα».

Διάβασε, δε, την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Σύμφωνα με αυτήν, οι πράξεις καθαίρεσης του Νίκου Ζαχαριάδη, χαρακτηρίζονται «άδικες», οι κατηγορίες για συνεργασία με τον εχθρό «συκοφαντικές», ενώ οι κατηγορίες για εγκαθίδρυση ξένων στοιχείων στον λαϊκό αγώνα «προπέτασμα καπνού και προσχηματικές».

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα όποια λάθη ή παραλείψεις έγιναν, ήταν εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε τόσο στο εσωτερικό της χώρας και του κινήματος, όσο και στις αντιφάσεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, έχοντας, στον βαθμό που του αναλογούν, ευθύνες και ο ίδιος ο Ζαχαριάδης, ως γενικός γραμματέας.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1903 στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης. Από τα 15 του χρόνια αναγκάστηκε να δουλέψει στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, όπου εντάχθηκε στη σοσιαλιστική Διεθνή Πανεργατική Ένωση.

Επηρεασμένος από την Οκτωβριανή Επανάσταση, ταξίδεψε στη Σοβιετική Ρωσία, το 1921 έγινε μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας και το 1922, μέλος και του Κόμματος των Μπολσεβίκων.

Το 1924 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και ανέλαβε καθοδηγητική δουλειά στην Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας, την ΟΚΝΕ.

Το 1926 εντάχθηκε στον καθοδηγητικό μηχανισμό του ΚΚΕ και καταδιωκόμενος και πάλι, έφυγε το 1929 στη Σοβιετική Ένωση, όπου φοίτησε στην Ανώτατη Κομματική Σχολή της Μόσχας.

Από τη Μόσχα επέστρεψε το 1931 και ανέλαβε την καθοδήγηση του ΚΚΕ. Το 1934 εκλέχθηκε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Το 1936, έναν μήνα μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά, φυλακίστηκε και έμεινε στην απομόνωση έως το 1941.

Με την εισβολή των χιτλερικών στρατευμάτων, μεταφέρθηκε από τη Γκεστάπο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, όπου έμεινε κρατούμενος ώς το 1945.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, στις 30 Μαΐου του 1945, ανέλαβε και πάλι την ηγεσία της ΓΓ του ΚΚΕ.

Μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας, το 1949, εγκαταστάθηκε ως πολιτικός πρόσφυγας στο Βουκουρέστι.

Ο Ν. Ζαχαριάδης αρχικά εξορίστηκε στο Μποροβίτσι, της ΕΣΣΔ, όπου έως το 1962 εργάστηκε σε δασική επιχείρηση, συνεχίζοντας την πολιτική του δραστηριότητα και τις επαφές με τα διαγραμμένα μέλη του ΚΚΕ. Τότε ζήτησε από την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα να γυρίσει στην Ελλάδα για να αναλάβει την ευθύνη της πολιτικής του ΚΚΕ κατά τον εμφύλιο πόλεμο, αλλά εκτοπίσθηκε στο Σουργκούτ της Σιβηρίας.

Την 1 Αυγούστου 1973 βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο Σουργκούτ, όπου επί 24ώρου βάσεως ήταν υπό την επιτήρηση των σοβιετικών αρχών, οι οποίες τον υποχρέωσαν να φέρει ταυτότητα με το όνομα Νικολάι Νικολάγιεβιτς Νικολάγιεφ.

Το 1991, λίγες μόλις μέρες μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η σορός του Ζαχαριάδη επιστράφηκε στην Ελλάδα και κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
newpost.gr

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ , Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...

Με θαυμασμό μιλά για την Ελλάδα και τον ετεροθαλή αδερφό της, Γιώργο Παπανδρέου η Εμιλία Αντρέα Νίμπλουμ σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής. Η Νίμπλουμ τη στιγμή που το μέλλον ελάχιστοι βλέπουν να προμηνύεται ... λαμπρό για τη χώρα εκφράζει τη σιγουριά(!) ότι η χώρα θα ορθοποδήσει ενώ εκφράζεται γεμάτη πάθος για την πολιτική που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, πιστεύει ακράδαντα ότι ο αδερφός της χειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομική κρίση της Ελλάδας: «Ισως με τον μοναδικό τρόπο που υπάρχει θα έλεγα. Οι αλλαγές είναι απαραίτητες έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων και περνά δύσκολες στιγμές. Γνωρίζω πόσο δύσκολα αντεπεξέρχεται ο κόσμος όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Η Εμιλία Νίμπλουμ δεν δείχνει δυσαρεστημένη από τις αλλαγές και τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι συντάξεις, παρότι και η ίδια είναι δικαιούχος μέρους της σύνταξης του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Από τη στιγμή που είμαι και Ελληνίδα και Σουηδή, φυσικά και θα ακολουθήσω τους ελληνικούς νόμους και τις νέες κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Αποδέχομαι κάθε αλλαγή που είναι για το καλό των Ελλήνων», δηλώνει με διάθεση συμπαράστασης.

ΥΓ. Τον Οκτώβριο του 2009 η ετεροθαλής αδελφή του Γιώργου Παπανδρέου, Εμιλία Αντρέα Νίμπλουμ, έγραφε στο προσωπικό της μπλογκ για τον αδελφό της πως "ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου πολιτική ιστορία", στέλνοντάς του ευχές για τη νίκη στις εκλογές, σίγουρα δεν περίμενε πως η μετέπειτα Ιστορία της Ελλάδας θα γραφόταν με μελανά χρώματα...


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ