Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η γαλλική εφημερίδα "Le Canard enchaine" φέρνει στο φως το απίστευο υβρεολόγιο του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

"Ο Παπανδρέου είναι μ...ς, ένας πραγματικός μ...ς", φέρεται να είπε ο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες.

"Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει.

Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας", ανέφερε.

Αν ισχύει αυτό που γράφει η εφημερίδα, αυτή είναι η πρώτη φορά που ξένος ηγέτης αναφέρεται με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο για εν ενεργεία Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, όπως αναφέρουν σήμερα τα ΝΕΑ, χρησιμοποιεί συχνά ύβρεις με τους συνεργάτες του, αλλά και όταν μιλά σε πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό του 2008 σε μια γεωργική έκθεση όπου, ενώ χαιρετούσε το κοινό, ένας πολίτης αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του και ο Σαρκοζί του είπε κατάμουτρα "φύγε από εδώ παλιομαλ...".

news247.gr

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




Mπορεί να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το βιογραφικό του νέου πρωθυπουργού της χώρας μας Λουκά Παπαδήμου, αλλα δεν μπορούμε να μην ξέρουμε ποια είναι και η νέα πρώτη κυρία της Ελλάδας. Το πραγματικό όνομά της λοιπόν είναι Jeanne H.M. Ingram. Αυτό που χρησιμοποιεί όμως και που υπογράφει τους πίνακές της είναι το Σάννα Παπαδήμα. Με τον Λουκά Παπαδήμο παντρεύτηκαν το 1977 και δεν έχουν παιδιά.




O Nίκος Σταθούλης, γνωστός ιδιοκτήτης γκαλερί είπε: Η ίδια είναι πάρα πολύ διακριτικός άνθρωπος. Είναι οικονομικά ευκατάστατη και στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική. Δεν μένει πολύ στην Ελλάδα. Ταξιδεύει πολύ στη Νέα Υόρκη αλλά και στην Ευρώπη. Το σπίτι τους στην Ελλάδα βρίσκεται στο Ψυχικό. Στην Ελλάδα έχει κάνει ένα καλοκαίρι μία έκθεση σε μια γκαλερί στην Κω κι έχει κι ένα έργο της στο Μουσείο Βορρέ. Η οικογένειά της είναι πολύ πλούσια. (σ.σ Το ζευγάρι, Λουκάς και Σάννα Παπαδήμα συχνάζει στην Κω και διατηρεί πολύ στενή φιλία με τον Βασίλη Ραπάνο, πρόεδρο Εθνικής Τράπεζας και είναι γεννημένος στο νησί). Η οικογένεια της Σάννα είναι πολύ μεγάλη κι ενδεχομένως η πιο πλούσια της Αφρικής. Ο πατέρας της ίδρυσε μία πόλη στη νότια Αφρική, στο Cape Town. Κατάγονται από το Μπαλί της Ινδονησίας, αλλά επειδή μεγάλωσε στην Ολλανδία, πήρε την υπηκοότητα. Τον τελευταίο καιρό πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα, ζει με τον άντρα της στο εξωτερικό. Ελληνικά μιλάει και είναι πολύ χαμηλών τόνων. Την είχα γνωρίσει στο σπίτι μιας κοινής μας φίλης, που μένει στο Ψυχικό. "


Φ

"Αλβανόμετρο" στα λεωφορεία θα βάλει ο Βορίδης

Από την ώρα που ακούστηκε το όνομα του Μάκη Βορίδη στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν διάφορα χιουμοριστικά σχόλια, τα οποία πηγάζουν από την περιβόητη νεανική φωτογραφία του, στην οποία κρατούσε τσεκούρι όντας μέλος της ακροδεξιάς νεολαίας της ΕΠΕΝ.

Σε ένα από αυτά, χρήστης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε: «Τώρα, που ο Βορίδης ανέλαβε το υπουργείο Μεταφορών θα βάλει ειδικούς αισθητήρες στις πόρτες των λεωφορείων. Αν εντοπίσει Αλβανό, θα πέφτουν αυτόματα τσεκούρια μπροστά από αυτές»!

Η συγκυβέρνηση έχει να δώσει άπειρη τροφή για διαδικτυακά σχόλια (και όχι μόνο)...




Β.Β.
newpost.gr

Τώρα και ο Ροντούλης έγινε ... "γομάρι"

Αίσθηση είχε προκαλέσει στα τέλη Σεπτεμβρίου η δήλωση που έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης από το βήμα της Βουλής, όταν αναφερόμενος προς τους βουλευτές και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ είπε: «Παλιότερα είχα πει ότι είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες. Ανακαλώ. Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια».

Αργότερα ο κ. Ροντούλης είπε «γομάρι είναι όποιος σηκώνει τα βάρη». Δεν πέρασε πολύς καιρός οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών έφεραν τον κύριο Ροντούλη στο κυβερνητικό σχήμα και συγκεκριμένα στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης…

Με λίγα λόγια και ο κύριος Ροντούλης έγινε και αυτός - σύμφωνα πάντα - με όσα δήλωνε «γομάρι»…

Γιατί κύριε Αστέριε, άλλο να ασκείς κριτική και άλλο να διαχειρίζεσαι… Και επειδή όλοι κρινόμαστε για αυτά που λέμε και πράττουμε, στην πράξη θα φανεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος...

Π.Β
newpost.gr

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 50 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ...

Δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Περισσότεροι από 50 βουλευτές (από όλες τις διαφορετικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ) πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Γ.Παπανδρέου προειδοποιώντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το πρωί θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!


Ήταν μάλιστα τέτοια η αγωνία των βουλευτών να προλάβουν τις καταιγιστικές εξελίξεις, ώστε μετά τις νυχτερινές συναντήσεις, κατέληξαν σε μία χειρόγραφη επιστολή.

Μεταξύ των υπογραφόντων διακρίνονται και τρανταχτά ονόματα της πράσινης παράταξης που επέλεξαν να ασκήσουν πιέσεις για την άμεση λύση.

Δύο υφυπουργοί και οκτώ βουλευτές απαρτίζουν τη 10άδα που αποτέλεσε τον «πυρήνα» της πρωτοβουλίας.


Πρόκειται για τους υφυπουργούς Μάρκο Μπόλαρη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τους βουλευτές Δριβελέγκα, Κεγκέρογλου, Παντούλα, Βαρβαρήγο, Ζωίδη, Ντόλιο, Τσώνη και Παπαδόπουλο.


Οι βουλευτές φαίνεται πως έχουν ενημερώσει και το Μέγαρο Μαξίμου για την πρωτοβουλία τους, υπογραμμίζοντάς τους ότι έχουν κι εκείνοι, ως κυβερνητικοί, ευθύνη για την «επόμενη μέρα», αν δεν μπει ένα τέλος, άμεσα, στο «θρίλερ».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προσωπικές και προφορικές επαφές έλεγαν ότι εάν είναι πολιτικό το πρόσωπο πρέπει να είναι ο Βενιζέλος, εάν είναι τεχνοκράτης ο Παπαδήμος!

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.

Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Οι υπογράφοντες βουλευτές»





Πηγή: cretalive.gr

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

O Λουκάς Παπαδήμος, αν και σπούδασε φυσική και έκανε μεταπτυχιακό ως ηλεκτρολόγος –μηχανικός, στήριξε την καριέρα του στο διδακτορικό του στα οικονομικά. Οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, υποδιοικητής και διοικητής στη συνέχεια, αργότερα και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας-θέση από την οποία αποχώρησε το 2010, είναι, θέλοντας και μη, και τεχνοκράτης και τραπεζίτης.


Τον κ. Παπαδήμο, δεν τον τσίμπησε κάποια μύγα εκεί που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον και πήρε το αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Ελλάδα, την ώρα που το όνομά του άρχισε να συζητείται (την περασμένη εβδομάδα) για τη θέση του Πρωθυπουργού. Είναι προφανές ότι κάποιος από το περιβάλλον του (τέως πλέον Πρωθυπουργού) Γιώργου Παπανδρέου, τον ειδοποίησε.

Τώρα εάν ήρθε και έως χθες το βράδυ είχε μιλήσει μόνον με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη, αυτό είναι άλλο θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτήση του από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, δεν ήταν direct. Είχε stop over στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη. Και μόνον αυτό το stop over, εάν ο κ. Παπαδήμος ήταν πολιτικός θα αρκούσε για να γραφτούν και να ειπωθούν… δράκοι με φτερά, που βγάζουν φωτιές από το στόμα! Πολλώ δε μάλλον, αν- όπως λέγεται για την περίπτωση Παπαδήμου, κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στη Γερμανία, συνάντησε αξιωματούχους της καγκελαρίας και συζήτησε μαζί τους.

Ο Λουκάς Παπαδήμος βλέπετε, είχε ταχθεί εναντίον του «κουρέματος» των ομολόγων κατά 21% και τώρα θα κληθεί για διαχειριστεί ένα «κούρεμα» της τάξης του 50%! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς διημείφθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι, έθεσαν όρους και στόχους στον εν αναμονή Πρωθυπουργό. Με δυο λόγια, ο Λ. Παπαδήμος έφτασε στην Ελλάδα γνωρίζοντας τι ακριβώς καλείται να κάνει. Αν υποθέσουμε ότι ως τεχνοκράτης- τραπεζίτης ασχολείται με τα νούμερα, δεν προβλέπεται να ευημερήσουν οι άνθρωποι… Τα αναγραφόμενα, είναι γνωστά στο πολιτικό προσωπικό.

Όπως είναι γνωστό και το γεγονός ότι οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό, από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, για να προχωρήσουν στη λύση Παπαδήμου.

Γνωστό- σε όλους πλέον, είναι επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Γ. Παπανδρέου, ούτε την πρώτη επιλογή του Α. Σαμαρά. Αποτέλεσε όμως την τελευταία. Και αυτό είναι που μετράει. Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν με το πρόσωπο του Παπαδήμου, αλλά για να φτάσουμε στη σημερινή τελική επιλογή, μεσολάβησαν οι Ευ. Βενιζέλος, ο Απ. Κακλαμάνης, ο Π. Ρουμελιώτης, ο Φ. Πετσάλινικος και ο Β. Σκουρής. Άπαντες πλην του τελευταίου με (μικρές η μεγάλες) πολιτικές περγαμηνές. Για να γίνει όμως η τελική επιλογή, χρειάστηκαν και οι έντονες διαμαρτυρίες των «ενδιαφερομένων» με όσα μέσα διαθέτουν και αποδείχθηκε ότι διαθέτουν πολλά.

Ήδη αρκετοί άρχισαν να ψιθυρίζουν ότι η επιλογή Παπαδήμου ήταν μια νίκη του οικονομικού κατεστημένου επί του πολιτικού συστήματος. Στο μέλλον, οι ψίθυροι, ενδεχομένως να μετατραπούν σε φωνές. Ίδωμεν. Το βέβαιο είναι ότι στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές- κοντός ψαλμός αλληλούια, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.

Τα κόμματα που τον στήριξαν όμως θα λογοδοτήσουν…
newpost.gr

ΠΩΣ ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ

Μετά το πλήθος αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν από πολλά στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, ακυρώθηκε τελικά η υποψηφιότητα Πετσάλνικου για πρωθυπουργό της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.

Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου, στο διάγγελμα του λίγο πριν το προγραμματισμένο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, είχε «φωτογραφίσει» τον πρόεδρο της Βουλής, ως το νέο πρωθυπουργό, οι αντιρρήσεις είχαν αρχίσει πολυ νωρίτερα.


Από τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι ζήτησαν στη θέση του πρωθυπουργού να τοποθετηθεί πρόσωπο με υψηλό κύρος.


Ο υπουργός ΜεταφορώνΓιάννης Ραγκούσης τόνισε στο Βήμα 99,5 ότι «η χώρα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό υψηλών προδιαγραφών κι όχι τον κοινό χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων».


Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπουργός Παιδείας, η οποία επεσήμανε ότι «η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία», τη στιγμή που «οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».


Παράλληλα, ενστάσεις υπήρξαν και από «γαλάζια» στελέχη. Κάποιοι (και όχι λίγοι) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν στην επιλογή αυτή και διατύπωσαν σε κάθε ευκαιρία τις αντιρρήσεις τους.


Μάλιστα θεώρησαν ότι «η ηγεσία του κόμματος η οποία είχε επιτυχώς κινηθεί να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία ο κ. Παπανδρέου δεν θα έπρεπε να επιτρέψει την τοποθέτηση στην θέση του Πρωθυπουργού ενός στην κυριολεξία δημιουργήματος του κ. Παπανδρέου!»


Το απόγευμα αρκετοί από αυτούς τους βουλευτές, στη Βουλή πλέον, εξέφρασαν με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή τους στην πρωθυπουργοποίηση του Φίλιππου Πετσάλνικου.


Οριστικό τέλος στην υποψηφιότητα έδωσε η αναβολή του πολιτικού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και η επανεμφάνιση της λύσης Παπαδήμου για τη νέα κυβέρνηση.

newpost.gr

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Χθες είχαμε στο ΠΑΣΟΚ, αντιδράσεις υπουργών και στελεχών για την επιλογή του Φ. Πετσάλνικου στη θέση του Πρωθυπουργού. Και αργά το βράδυ, μόλις έγινε γνωστό ότι η πλάστιγγα γέρνει προς την μεριά του Λ. Παπαδήμου- το Μέγαρο Μαξίμου δέχθηκε τους τρεις όρους που έθεσε, εκδηλώθηκαν ανάλογες αντιδράσεις και για αυτή την επιλογή.


Όσοι αντέδρασαν για τον Πετσάλνικο, τόσοι- πιθανά και περισσότεροι, αντιδρούν για τον Παπαδήμο. Και αν στον Πρόεδρο της Βουλής χρέωναν ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα που απαιτείται αυτή τη δύσκολη στιγμή, στον διεθνή τραπεζίτη χρεώνουν ότι είναι στενότατα συνδεδεμένος με το τραπεζικό σύστημα στο οποίο έκανε καριέρα.

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η επιλογή Παπαδήμου αποτελεί «ήττα του πολιτικού συστήματος» από το «σύστημα της οικονομικής διαπλοκής» που «έδωσε λυσσαλέα μάχη για να τον επιβάλλει». Τα μηνύματα δυσαρέσκειας έχουν φτάσει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Ιπποκράτους, αλλά πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπ όψιν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπουργών, προκειμένου να αποφευχθεί η κυοφορούμενη νέα εσωκομματική σύγκρουση, ο Γ. Παπανδρέου έχει μια και μοναδική λύση: Να μπορέσει να χωρέσει στη «θεσμική επιλογή» για την οποία ο ίδιος μίλησε χθες και την φωτογραφία του Ευ. Βενιζέλου, ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών. Έστω και αν όλοι κατάλαβαν ότι η αποστροφή του λόγου του φωτογράφιζε καθαρά τον Φ. Πετσάλνικο.

Αν δεν γίνει αυτό, οι αντιδράσεις θα είναι θυελλώδεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, κάποιοι θα αρνηθούν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση Παπαδήμου και αρκετοί θα σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ... ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ

Πόρτα έφαγε - μία τουλάχιστον γνωρίζουμε εμείς - ο στενός συνεργάτης του υπό παραίτηση Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος έκανε τα σχετικά τηλέφωνα - πριν τελειώσει η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο - σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Πετσάλνικου.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτών των τηλεφωνικών επαφών άρχισαν τα όργανα και συγκεκριμένα οι… στρατιωτικές μπάντες, καθώς όπως μαθαίνουμε ο μέχρι χτες υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να συμμετέχει στην όποια νέα κυβέρνηση.

Ο Μπεγλίτης τα πήρε στο κρανίο όταν, όπως μαθαίνουμε, του τηλεφώνησε ο Ν. Αθανασάκης για να τον ενημερώσει πως στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οι καραμπόλες της νέας κυβέρνησης έστελναν τον Π. Μπεγλίτη στο Ανάπτυξης, ως αναπληρωτή υπουργό. Ο Πάνος, ευχαρίστησε και ενημέρωσε το στενό συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου ότι… δε θα πάρει τίποτε από την όποια νέα κυβέρνηση.


topontiki.gr

ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
Τελευταία προσπάθεια του Ε. Βενιζέλου να "κόψει" την επιλογή του Φ. Πετσάλνικου βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Βουλευτές και στελέχη του κλίματός του, προσπαθούν να βρουν τον Παπανδρέου για να του διαμαρτυρηθούν για την επιλογή αυτή. Ο...
Παπανδρέου όμως δεν βρίσκεται πουθενά! Και τα παράπονα μεταφέρονται στον Αθανασάκη που του λέει ότι επιλογή "κλείδωσε". Τώρα κατάλαβαν ότι ο Βενιζέλος χάνει το παιχνίδι και προσπαθούν να αντιδράσουν. Με αυτές τις εξελίξεις μην αποκλείεται τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο να δημιουργεί νέο κόμμα.
fimotro.blogspot.com

ΣΑΡΚΟΖΙ : Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ

«Τρελό» και «καταθλιπτικό» χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί τον Γιώργο Παπανδρέου σε κατ'ιδίαν συνομιλία του με τον Μπάρακ Ομπάμα στις Κάννες λίγο πριν ξεκινήσει η επίσημη συνέντευξη Τύπου των δύο αρχηγών κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20. Οι Ομπάμα και Σαρκοζί είχαν ήδη καταδικάσει την απόφαση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος χαρακτηρίζοντας την ένα «τεράστιο, τεράστιο λάθος»


Τη Δευτέρα είχε διαρρεύσει από το γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Arret Sur l' image οι δηλώσεις Σαρκοζί για τον Ισραηλινό ομολογό του Μπένζαμιν Νετανιάχου τον οποίο χαρακτήριζε «ψεύτη».


newpost.gr

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ για την απόφαση του Α. Σαμαρά να συμμετάσχει με πολιτικά πρόσωπα στη νέα Κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, μεταξύ των συνεργατών του κ. Σαμαρά επικράτησε ένταση, καθώς οι Φαήλος Κρανιδιώτης και Γιώργος Μουρούτης οι οποίοι διαφωνούν με τη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στην κυβέρνηση, διαφώνησαν με τους Χρύσανθο Λαζαρίδη, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Κώστα Αρβανιτόπουλου οι οποίοι τάσσονται υπέρ της συμμετοχής.

Ήδη, με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μαρκόπουλου, διακινείται κείμενο υπογραφών μεταξύ των βουλευτών, με αίτημα να μην προχωρήσει η ΝΔ σε καμιά μορφή συγκυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Μαρκόπουλος ήταν ο πρώτος υποστηρικτής του Α. Σαμαρά στην διεκδίκηση της Προεδρίας το 2009. Ο ίδιος, λέει για την πρωτοβουλία που πήρε ότι στη ΝΔ υπάρχουν πολλές τάσεις και ότι η άποψη για μη συγκυβέρνηση έχει μεγάλο ρεύμα.

Κατά της συμμετοχής στελεχών της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση τάχθηκε (Vima.fm) και ο Γ. Μανώλης, επίσης υποστηρικτής του Α. Σαμαρά.

Ούτως ή άλλως την πρόθεση να καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση έχει εκφράσει ο Πάνος Καμμένος. Ανάλογες σκέψεις κάνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές Σερρών Θεοφ. Λεονταρίδης και Αν. Καριπίδης.

Την ίδια ώρα στη Συγγρού φτάνουν πολλά μηνύματα διαμαρτυρίας από τη βάση.

Δεκάδες πρόεδροι ΝΟΔΕ μεταφέρουν τη διαφωνία των στελεχών από όλη την Ελλάδα με την προοπτική συγκυβέρνησης. Κάποιοι μάλιστα φτάνουν μέχρι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μεταφέρουν τη διαφωνία τους.
newpost.gr

ΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση φαίνεται πως κατέληξε τελικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης. «Το θέμα του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει άμεσα. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι «στη νέα κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και πολιτικά στελέχη».


Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες στη νέα κυβέρνηση είναι πιθανό να συμμετάσχουν οι Σταύρος Δήμας, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο οικονομολόγος Γιάννης Μουρμούρας, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.


Νωρίτερα, με παρέμβασή του στο τηλεοπτικό κανάλι ANT1, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι «δεν αποτελεί θέσφατο» η τοποθέτηση στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «το σημαντικό είναι να τελειώνουμε γρήγορα για να διευκολυνθεί η υπόθεση».

Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση, αλλά για μεταβατική κυβέρνηση που θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή εκλογών».

Από τη πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, τόνισε ότι «εμείς θα την στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Δεν παίζουμε».

«Σε κάθε εθνική προσπάθεια είναι σωστό να μετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Αυτό προϋποθέτει ότι συμφωνούν απόλυτα στο σκοπό και είναι χρήσιμοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.


Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε αρχικά αρνηθεί τη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που αποτελούσε μία εκ των βασικών διαφωνιών με την κυβέρνηση.





newpost.gr

ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ , ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ...

Σοκάρει η δήλωση του προέδρου του ΤΕΙ Λαμίας, Σταύρου Καρκάνη: «Μου είπαν φοιτητές ότι είχαν να φάνε δύο ημέρες...». Η δήλωση αυτή έγινε μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να περικόψει τα κονδύλια που χορηγούσε αποκλειστικά για τη σίτιση των σπουδαστών στη Φοιτητική Λέσχη.


Η απόφαση προβλέπει ότι από τους περίπου 2.500 σπουδαστές που τρώνε στη Λέσχη πρέπει ο αριθμός αυτός να μειωθεί κατά 1.000-1.200 σπουδαστές με καθαρά κριτήρια οικονομικής οικογενειακής κατάστασης. Τον κ. Καρκάνη επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου σπουδαστών και του ζήτησε να αντληθούν κονδύλια από άλλους λογαριασμούς, ώστε να μη μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών που θα σιτίζονται στο φοιτητικό εστιατόριο.

«Δυστυχώς, ενώ έχουμε χρήματα δεν μπορούμε να μεταφέρουμε κάποιο ποσό για να το δώσουμε στον επιχειρηματία που λειτουργεί το εστιατόριό μας», είπε ο πρόεδρος του ΤΕΙ στην Ελευθεροτυπία.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο, έστω και μισό, ορισμένοι σπουδαστές παρακάλεσαν τον εστιάτορα να μειώσει την ποσότητα κάθε μερίδας ώστε να βγαίνουν περισσότερες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λαμίας, αναμένεται η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μην επιμείνει σε αυτή τη σκληρή δημοσιονομική τακτική και να διαθέσει τα απαιτούμενα χρήματα ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά περίπτωση σπουδαστή που δεν θα έχει έστω ένα πιάτο φαγητού στη Λέσχη του.




Πηγή: Eλευθεροτυπία

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Η επικοινωνιακή πολιτική, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Συγγρού, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη σύσκεψη κλήθηκαν και οι αποκαλούμενοι «μεσαιοχωρίτες» και δύο «καραμανλικοί», οι οποίοι θα μετέχουν και στην «ομάδα κρούσης» της ΝΔ.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη μετείχαν οι Α. Λυκουρέντζος- γραμματέας του κόμματος, Γ. Μιχελάκης, Χρ. Λαζαρίδης, Κ. Μπούρας, Κ. Αρβανιτόπουλος (στενοί συνεργάτες του Σαμαρά), οι Ν. Δένδιας, Κ. Μαρκόπουλος, Χρ. Ζώης, Χρ. Σταϊκούρας, Μ. Κεφαλογιάννης, οι «μεσαιοχωρίτες» (όπως αποκαλούνται οι οπαδοί του μεσαίου χώρου) Α. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Κυρ. Μητσοτάκης και Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, αλλά και οι «καραμανλικοί» Πρ. Παυλόπουλος και Ευ. Αντώναρος.

Ο Πρ. Παυλόπουλος ήρθε πιο κοντά στην ηγετική ομάδα της ΝΔ τις τελευταίες μέρες, που τέθηκε θέμα συναντήσεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ερμηνειών του Συντάγματος.

Ο Ευ. Αντώναρος, αν και άτυπος port parole του Κώστα Καραμανλή, είχε έρθει πολύ κοντά με τους «μεσαιοχωρίτες».

Η συστράτευση όλων αυτών, καταδεικνύει ότι ο Α. Σαμαράς έχει αποφασίσει ότι «ουδείς περισσεύει» στην προσπάθεια εκλαΐκευσης της πολιτικής της ΝΔ να στηρίξει κυβέρνηση συναίνεσης παρά την αντιμνημονιακή της πολιτική, αλλά και στον δρόμο προς τις κάλπες που ακολουθεί.
newpost.gr

H ... ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ...

Ούτε καν στους τρεις πρώτους δεν τον είχε ο Σαμαράς για να αναλάβει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων. Ο εκ Λονδίνου προερχόμενος διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά πως έχει καπαρώσει το Υπουργείο Οικονομικών. Το κουστούμι του νέου τσάρου όμως...
φαίνεται πως δε θα το φορέσει..εύκολα. Λαζαρίδης, Σταικούρας, Σταμάτης και... βλέπουμε!...
Α ρε Νότη...



fimotro

"ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ" : ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ REALITY ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ...

Νέο προκλητικό ριάλιτι, που θα αποτυπώνει τις δυσκολίες της ελληνικής πραγματικότητας, κάνει πρεμιέρα σήμερα το βράδυ στο βρετανικό κανάλι Channel 4. Το νέο σόου με τίτλο «Go Greek for a week» θα παρουσιάζει...
τρεις διαφορετικές ιστορίες με κύριο θέμα την δύσκολη ελληνική πραγματικότητα αλλά και το πως οδηγηθήκε η χώρα σε αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ιστορία μία 54χρονηβρετανίδα κομμώτρια θα βιώσει την πραγματικότητα της Ελληνίδας «ομολόγου» της η οποία συνταξιοδοτείται από τα 53 της χρόνια, με το 90% του τελευταίου μισθού, μαζί με σεφ, σερβιτόρους καθώς και άλλα 600 επαγγέλματα τα οποία θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά.
Ένας οδηγός λεωφορείου, επίσης, θα επωφεληθεί των ελληνικών συνθηκών εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό, και παίρνει πλειάδα επιδομάτων, όπως π.χ έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.
Και τέλος ένας βρετανός γιατρός χαίρεται να ανακαλύπτει πώς με το να πληρώνει το φόρο εισοδήματος κατά τον «ελληνικό τρόπο», όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μπορεί να μεταμορφώνει το διαθέσιμο εισόδημά του.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου του καναλιού, κατά την διάρκεια της εκπομπής θα υπάρχουν ειδικοί που θα σχολιάζουν την φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα, που οδήγησαν τη χώρα μας στο χάος.
fimotro.blogspot.com

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ - ΠΑΜΠΟΥΚΗ

Το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 24 ώρες πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης, γύρω από το ίδιο τραπέζι, βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρώην υπουργός Χάρης Παμπούκης.

Δεν γνωρίζουμε τι ψάρια φάγανε, όπως δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συζήτησαν. Δεν χρειάζονται όμως και μαντικές ικανότητες για να πει κανείς ότι τα ψάρια ήταν φρέσκα και το «μενού» η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.


Ο Ευ. Βενιζέλος- λέγεται, είχε πάρει το μήνυμα ότι θα «έπαιζε» για επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας και έκανε… διερευνητικές επαφές.

Συνομιλία με τον Γ. Καρατζαφέρη είχε και την Παρασκευή, στην Βουλή- ήταν η ημέρα που φούντωσαν η φημολογία για κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ- Ντόρας- Φ. Κουβέλη, φημολογία που στη συνέχεια διαψεύστηκε.

ΥΓ: Μην αναρωτηθείτε τι γύρευε στον μυστικό δείπνο ο Χάρης Παμπούκης. Ο πρώην υπουργός διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βενιζέλο, αλλά και με τον Καρατζαφέρη. Με τον δεύτερο μάλιστα, είχε παρασκηνιακές επαφές και πριν ένα χρόνο, τις παραμονές των δημοτικών εκλογών.
newpost.gr

ΟΙ ΓΝΩΣΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ...

Mέχρι χθες όλοι στον ΛΑΟΣ, μεταξύ των οποίων και ο Αϊβαλιώτης είχαν ξελαρυγγιαστεί να φωνάζουν υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Έλεγαν μάλιστα ότι στην κυβέρνηση αυτή πρέπει να μπει και η Νέα Δημοκρατία. Από χθες το βράδυ που τους...
αγνόησε εντελώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την έκαναν γυριστή. Αρχίζουν και μιλάνε για συγκυβέρνηση μόνο του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. και λένε ότι δεν μπορούν να μπουν μέσα σε αυτή, λες και τους κάλεσε κανένας! Για γέλια η κατάσταση...
newpost.gr

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ...

Το χάνει τις τελευταίες ώρες το παιχνίδι ο Βενιζέλος. Επί της ουσίας από χθες το έχασε, όταν περίμενε να αναφέρει το όνομά του ο πρωθυπουργός, αλλά ο Παπανδρέου απέφυγε να το πει για να μην δεσμευθεί για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Αλλού όμως είναι το... θέμα. Ο "Νέστορας" του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη από τα ΜΜΕ και τις εφημερίδες που "παίζουν" τον Βενιζέλο ως τον επόμενο πρωθυπουργό. Ποιον προτείνει για μεταβατική λύση στην περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή με τον Σαμαρά; Τον Αντώνη Λιβάνη για να επανέλθει το κόμμα στα χέρια των Παπανδρεϊκών!...


fimotro.blogspot.com