Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ για την απόφαση του Α. Σαμαρά να συμμετάσχει με πολιτικά πρόσωπα στη νέα Κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, μεταξύ των συνεργατών του κ. Σαμαρά επικράτησε ένταση, καθώς οι Φαήλος Κρανιδιώτης και Γιώργος Μουρούτης οι οποίοι διαφωνούν με τη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στην κυβέρνηση, διαφώνησαν με τους Χρύσανθο Λαζαρίδη, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Κώστα Αρβανιτόπουλου οι οποίοι τάσσονται υπέρ της συμμετοχής.

Ήδη, με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μαρκόπουλου, διακινείται κείμενο υπογραφών μεταξύ των βουλευτών, με αίτημα να μην προχωρήσει η ΝΔ σε καμιά μορφή συγκυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Μαρκόπουλος ήταν ο πρώτος υποστηρικτής του Α. Σαμαρά στην διεκδίκηση της Προεδρίας το 2009. Ο ίδιος, λέει για την πρωτοβουλία που πήρε ότι στη ΝΔ υπάρχουν πολλές τάσεις και ότι η άποψη για μη συγκυβέρνηση έχει μεγάλο ρεύμα.

Κατά της συμμετοχής στελεχών της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση τάχθηκε (Vima.fm) και ο Γ. Μανώλης, επίσης υποστηρικτής του Α. Σαμαρά.

Ούτως ή άλλως την πρόθεση να καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση έχει εκφράσει ο Πάνος Καμμένος. Ανάλογες σκέψεις κάνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές Σερρών Θεοφ. Λεονταρίδης και Αν. Καριπίδης.

Την ίδια ώρα στη Συγγρού φτάνουν πολλά μηνύματα διαμαρτυρίας από τη βάση.

Δεκάδες πρόεδροι ΝΟΔΕ μεταφέρουν τη διαφωνία των στελεχών από όλη την Ελλάδα με την προοπτική συγκυβέρνησης. Κάποιοι μάλιστα φτάνουν μέχρι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μεταφέρουν τη διαφωνία τους.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου