Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

SMS Καρατζαφέρη για τους ...μαϊντανούς

«Φρένο» στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των στελεχών του ΛΑΟΣ, που τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιάσει τις παρουσίες τους στα «παράθυρα», αποφάσισε να βάλει ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.


Το SMS που εστάλη από τον κ. Καρατζαφέρη ήταν απλό και περιεκτικό:

«Είναι ώρα για δουλειά και όχι για τηλεοπτικές εμφανίσεις. Στα κανάλια θα βγαίνετε μόνο για να παρουσιάσετε και να υπερασπιστείτε το κυβερνητικό σας έργο».

Αυτό το μήνυμα έλαβαν στα κινητά τους οι τέσσερις υπουργοί και υφυπουργοί του κόμματος, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Γεωργίου και Αστέριος Ροντούλης.

Υπό τον φόβο ότι η υπερβολική έκθεση στη δημοσιότητα και μάλιστα για δημοσιεύματα όπως οι πινακίδες με πολυτονικό στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη θα δημιουργήσει απώλειες ψηφοφόρων, ο κ. Καρατζαφέρης χτύπησε το χέρι στο τραπέζι- ή καλύτερα στο κινητό- και επέπληξε τους υπουργούς του.

Το ερώτημα, βέβαια παραμένει εάν ο κ. Καρατζαφέρης θα δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα αφού τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει μία γύρα από πολλά τηλεοπτικά παράθυρα.

Άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο ίδιος «Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια».

Λέτε ο κ. Καρατζαφέρης να δοκιμάζει τις αντοχές του Άδωνι μακριά από την τηλεόραση; Ή να φοβάται τον Βορίδη;

newpost.gr

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΕΝ ... ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΙ

Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από τους βουλευτές της τρικομματικής κυβερνητικής συνεργασίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ο προϋπολογισμός της Βουλής για το έτος 2012, που περιλαμβάνει συνολικές πιστώσεις 170,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι μειωμένες κατά 27 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παρά το γεγονός ότι έγιναν περικοπές, αυτές αφορούν κυρίως τους μισθούς, υπαλλήλων και μισθωμάτων και άλλων δαπανών, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αποδοχές των βουλευτών έμειναν σχεδόν ανέγγιχτες.

Συγκεκριμένα για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, την ώρα που το ποσό το 2011 ήταν 36 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά:

*Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011.

*Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ (όσα και το 2011)

*Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ (για το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ)

*Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ, (39.400 ευρώ λιγότερα από πέρσι)

*Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ (όσο και το 2011)

*Έξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ (μειωμένα κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)

*Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011)

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τον προϋπολογισμού, διευκρινίζοντας ότι η στάση τους δεν έχει να κάνει με την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την διαφάνεια των κονδυλίων του, αλλά με την αντιλαϊκή μνημονιακή λογική από την οποία διαπνέεται. Παράλληλα, τα δύο κόμματα δεν ενέκριναν τον απολογισμό για το έτος 2010, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αιχμή σε ότι αφορά την χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Βουλής.

Τα παράπονα των βουλευτών

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κριτική, ιδιαίτερα από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, που δέχεται η Βουλή και οι βουλευτές, κάνοντας λόγο για σκόπιμη και άδικη στοχοποίηση που οδηγεί στην υποβάθμιση του κορυφαίου αυτού θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος.

"Βασικός γνώμονας και κύριος στόχος του νέου προϋπολογισμού είναι η ουσιαστική συμβολή μας στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας", ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, σημειώνοντας παράλληλα ότι "η συνολική μείωση τα τρία τελευταία χρόνια αντιστοιχεί σε 51 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε ποσοστό 23,03%".

"Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι ισχυρίζονται ότι οι βουλευτές εμπλέκονται στη πολιτική για να γίνουν πλούσιοι. Κανείς βουλευτής δεν γίνεται εύπορος. Το μεράκι της συμμετοχής είναι το έναυσμα τους. Η συμμετοχή είναι μια συναρπαστική πορεία, αρκεί να έχει αρχές, κανόνες, ηθική και σεβασμό στους πολίτες", συμπλήρωσε. Όπως εξήγησε, "οι πραγματικές αμοιβές των βουλευτών από το 2010 μέχρι και τον νέο προϋπολογισμό μειώθηκαν πάνω από 40% σε ετήσια βάση", ενώ "με το ενιαίο μισθολόγιο καταργούνται για τους υπαλλήλους της Βουλής, όπως στο υπόλοιπο δημόσιο, τα επιδόματα, πλην του επιδόματος επίτευξης στόχων".

Αναφερόμενη στη περιστολή των δαπανών που προβλέπεται στον προϋπολογισμό, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου έκανε λόγο για απόφαση σωστή που στέλνει το κατάλληλο μήνυμα αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή.

"Ο προϋπολογισμός κινείται σωστά. Η μείωση στην αποζημίωση των βουλευτών ήταν η μεγαλύτερη που έγινε. Το διακύβευμα για τον πολίτη είναι αν αυτός που τον εκπροσωπεί θα είναι ανεξάρτητος ή θα είναι μια Βουλή των ολίγων", ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, μεταξύ άλλων, επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για καταργηθεί το προνόμιο των βουλευτών να έχουν δύο συντάξεις, ενώ υποστήριξε ότι η συζήτηση που γίνεται για τις αποδοχές των υπαλλήλων είναι αποπροσανατολιστική και χρησιμοποιείται σαν όπλο για να περάσουν σκληρά μέτρα.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης άφησε αιχμές για τα μέσα ενημέρωσης, στα οποία, όπως είπε, υπάρχει σιγή για τη δραστική μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του να ενισχύονται με διάφορες παροχές οι ευρωβουλευτές. "Δεν μπορεί να χτυπιέται "η τελευταία τρύπα του ζουρνά" που είναι οι βουλευτές. Στους ευρωβουλευτές που είναι μέσα στα λούσα, το Ευρωκοινοβούλιο δίνει 17.500 ευρώ για να προσλαμβάνουν όσους συνεργάτες θέλουν. Γιατί τους δίνει η χρεοκοπημένη Ελλάδα άλλους πέντε;", αναρωτήθηκε.

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας υπογράμμισε ότι οι δραστικές περικοπές στο προϋπολογισμό του 2012 της Βουλής δεν γίνονται μετά από συζήτηση ή εξορθολογισμό για την άρση των ανισοτήτων, αλλά μέσα στο φορτισμένο κλίμα της μνημονιακής πολιτικής.





news247.gr

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ

Μίκα Κοντορούση -------

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής περίπου 150 άτομα έξω από το δημαρχείο Χολαργού, στο αμφιθέατρο του οποίου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη, του εκπροσώπου Τύπου του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη και του Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής Μπάμπη Καραθάνου.

Οι συγκεντρωμένοι επεφύλασσαν θερμή υποδοχή στον νέο υφυπουργό. Οι δημότες δηλώνουν πλέον αγανακτισμένοι από τα χαράτσια, τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και θεώρησαν τουλάχιστον "ειρωνική" την παρουσία των πολιτικών στην περιοχή τους, προκειμένου να δώσουν ομιλία για την προοπτική της χώρας και την οικονομική της εξέλιξη.

Έτσι η ομάδα πολιτών "Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού - Παπάγου", αποπειράθηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα "Προτάσεις για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, ενημέρωση για τα επιτεύγματα του ΛΑΟΣ".

Ένταση προκλήθηκε όταν δυνάμεις της αστυνομίας θέλησαν να κρατήσουν σε απόσταση τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους, δεν ανέχτηκαν τη στάση της αστυνομίας και με συνθήματα, αλλά και φωνές προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Η ανακοίνωση των κατοίκων, όπως δημοσιεύτηκε σε blogs, έχει ως εξής:

"Στο σβέρκο μας κάθισε για τα καλά μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον πρώην υποδιευθυντή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρώην πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας και μέχρι πρότινος άμισθο οικονομικό σύμβουλο του Γ.Παπανδρέου, μέλος της ευρωπαϊκής Goldman Sachs. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, ΣΕΒ και όλα τα ΜΜΕ συμφώνησαν ότι ήρθε για το καλό μας.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία και -προκλητικά- μια μέρα μετά τη 17 Νοέμβρη, το ΛΑΟΣ οργανώνει εκδήλωση στο Δημαρχείο Χολαργού με ομιλητές τους Αϊβαλιώτη Κων/νο, Γεωργιάδη Άδωνη, Καραθάνο Μπάμπη με θέμα: "Προτάσεις για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, ενημέρωση για τα επιτεύγματα του ΛΑ.Ο.Σ".

Σαν κάτοικοι αποφασίσαμε να την ματαιώσουμε και να δηλώσουμε σε όλους του τόνους πως είναι ανεπιθύμητοι.

Να την ματαιώσουμε, γιατί το ΛΑΟΣ είναι άμεσα υπεύθυνο για την μείωση των μισθών και των συντάξεων, τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα χαράτσια, τα μνημόνια, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, τη διαρκή υποτίμηση της ζωής μας. Ας μην ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ιδέα του προέδρου του ΛΑΟΣ η προσφυγή στο ΔΝΤ.

Να την ματαιώσουμε, γιατί το ΛΑΟΣ είναι άμεσα υπεύθυνο για τα ρατσιστικά πογκρόμ, τον κουκουλονόμο, τη σκλήρυνση της κατασταλτικής πολιτικής, τους τρομονόμους, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

(...) Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να κάνει πίσω. Αν νικήσουν θα δουλεύουμε σα σκλάβοι σε "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες" και θα ζούμε σα δουλοπάροικοι.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική και οικονομική ελίτ. Ενάντια στην Τρόϊκα και το πολιτικό προσωπικό της. Με δυναμικές απεργίες και διαδηλώσεις, με τη στοχοποίηση όσων ευθύνονται για την εξαθλίωσή μας, με την οργάνωση της κοινωνικής στάσης πληρωμών (σε νοσοκομεία, εφορίες, ΔΕΗ, τράπεζες, διόδια κλπ), με τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους που πρέπει να ξεπηδήσουν σε κάθε γειτονιά, με τα ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια.



news247.gr

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

"Πόλεμος" Φαήλου Κρανιδιώτη - Κυριάκου Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση κατά του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, συμβούλου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντάς τον όψιμο αγωνιστή του κόμματος.

Μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ. Μητσοτάκης δηλωσε με αιχμηρό ύφος: «Εχει αγωνιστεί έως τώρα για τον Οτσαλάν και για τον Αραφάτ, αλλά όχι για τη Ν.Δ.».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν μπορεί ο κ. Κρανιδιώτης να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές ενώ σχολιάζοντας ότι ο κ. Κρανιδώτης θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές, απάντησε: «Δεν το γνωρίζω».

Ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο στελεχών της ΝΔ άρχισε την Πέμπτη με τον Φαήλο Κρανιδιώτη να επισημαίνει, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ότι «οι φιλελεύθεροι είναι μειοψηφία μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μάλιστα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης υπερασπίστηκε την στάση του Πάνου Καμμένου ο οποίος καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με απόφαση του κ. Σαμαρά.
newpost.gr

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝ ΤΖΟΥΜΑΚΑ

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΠΑΣΠ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η παράταξη της ΠΑΣΠ προσκάλεσε συμβολικά τον Στέφανο Τζουμάκα καθώς ήταν μέλος της Σ.Ε του Πολυτεχνείου και πρόεδρος της ΕΦΕΕ .

Η παρουσία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την οργή αναρχικών και φοιτητών αριστερών παρατάξεων, που πραγματοποιούσαν εκδήλωση την ίδια ώρα.

Ο κ. Τζουμάκας προπηλακίστηκε, ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ φοιτητών.
Η εκδήλωση διεκόπη και ο Στέφανος Τζουμάκας φυγαδεύτηκε εν μέσω υβριστικών συνθημάτων.

Τρία μέλη της ΠΑΣΠ, δύο φοιτήτριες και ένας φοιτητής, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Corfupress.com, ο κ. Τζουμάκας αρνήθηκε να σχολιάσει το επεισόδιο, ωστόσο υπέδειξε ως υπεύθυνους τους πολιτικούς χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

newpost.gr

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Mε μηνύσεις απειλεί τον Καμμένο ο Παπακωνσταντίνου εάν δεν ανακαλέσει

Επιστολή προς Πάνο Καμμένο, έστειλε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με την οποία του ζητά να ανακαλέσει τις αναφορές που έκανε από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός εργαζόταν στο παρελθόν στην Goldman Sachs.

Ο υπουργός κάνει λόγο για προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης, για την οποία όπως αναφέρει υπάρχουν ποινικές συνέπειες, ενώ επαναλαμβάνει ότι τα όσα ελέχθησαν από τον κ. Καμμένο ανήκουν περισσότερο σε περιθωριακά blogs, παρά στην αίθουσα της Βουλής.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Παπακωνσταντίνου:

Στην ομιλία σας στη Βουλή την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, πέρα των άλλων που είπατε, αναφέρατε για εμένα ότι δήθεν εργάστηκα στην Goldman Sachs. Η ακριβής φράση σας ήταν «μιλάει για το τρίπτυχο Σαρκοζί, Ντράγκι, Μόντι, το δίκτυο της Goldman Sachs στην Ευρώπη. Σε αυτή την εταιρεία βέβαια εργαζόταν και ο κ. Παπακωνσταντίνου παλαιότερα».

Όπως είπα και στη Βουλή, όλοι αντιλαμβάνονται ότι όλα όσα είπατε ανήκουν περισσότερο σε περιθωριακά blogs, παρά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Όμως, επειδή για όλα υπάρχει και ένα όριο, σας ζητώ δημόσια δήλωση ανάκλησης όσων αναφέρατε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων για δήθεν εργασία μου στην Goldman Sachs, δεδομένου ότι συνιστούν προφανή προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης εκ μέρους σας για την οποία υπάρχουν και ποινικές συνέπειες εκ του νόμου. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ
Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Πηγή: skai.gr

Το πρώτο διαζύγιο στην Ελλάδα εξ αιτίας του facebook

Στο διαζύγιο οδηγήθηκε ένα ζευγάρι λόγω του κρυφού λογαριασμού που διατηρούσε η σύζυγος στο Facebook. Σύμφωνα με την Espresso ο σύζυγος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου στο δικαστήριο και δικαιώθηκε, λόγω της δημιουργίας προφίλ της συζύγου στο Facebook χωρίς την έγκριση του άντρα της.

Ο 40χρονος πληροφορήθηκε την ύπαρξη του λογαριασμού μέσω ενός συναδέλφου του που του είπε ότι συνομιλεί στο Facebook με μια γυναίκα που οι φωτογραφίες της μοιάζουν με την γυναίκα του. Στην αίτηση διαζυγίου, μετά από οκτώ χρόνια γάμου, ο σύζυγος γράφει ότι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στο εργασιακό του περιβάλλον

«Έκπληκτος διαπίστωσα ότι ήταν ή ίδια η γυναίκα μου που παρουσιαζόταν με το προφίλ της ελεύθερης για να ξεφύγει από την πλήξη που της προκαλούσαν οι συζυγικές υποχρεώσεις», όπως λέει ο ίδιος στην αίτηση διαζυγίου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το πρώτο διαζύγιο στην Ελλάδα που- επίσημα τουλάχιστον- οφείλεται στο Facebook.



Πηγή: Espresso

Γνωστός εκδότης φοβάται μην συλληφθεί για χρέη προς το δημόσιο

Οι «διώκτες της διαφθοράς», Γρ. Πεπόνης- εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος και ο αναπληρωτής του Σπ. Μουζακίτης, λέγεται ότι έχουν στα χέρια τους λίστα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, που ξεπερνά τα 3.500 ονόματα. Αυτοί εκδίδουν τα εντάλματα και στη συνέχεια, η νεοσύστατη Οικονομική Αστυνομία, αναλαμβάνει να εντοπίσει και να συλλάβει τους Πετζετάκηδες και τους Bodyline. Η είδηση τώρα:
Στη λίστα των μπαταχτσήδων και των λοιπών λαμόγιων, όπως κυκλοφορεί ευρέως στη δημοσιογραφική πιάτσα, βρίσκεται και ένας εκδότης, με συμφέροντα και στα ηλεκτρονικά μέσα. Αυτός λοιπόν ο εκδότης, έμαθε τα νέα και περίπου πήγε να λιποθυμήσει. Σήκωσε λοιπόν γη και ουρανό για να μάθει αν έχει εκδοθεί ένταλμα στο όνομά του, για να πάρει τα… μέτρα του.

Μάλιστα, επειδή (ίσως) δεν έχει και τόση εμπιστοσύνη στους δημοσιογράφους που δουλεύουν στα δικά του μέσα- όχι ότι δεν είναι καλοί αλλά γιατί θα φοβάται αν θα τον προστατεύσουν, άρχισε να τηλεφωνεί σε άλλους εκδότες και να ρωτάει αν γνωρίζουν κάτι σχετικό. Ταυτοχρόνως, άρχισε το ρεπορτάζ και από άλλους δημοσιογράφους- η είδηση βλέπετε είναι καυτή.

Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά κάτι μου λέει ότι ο περί ου ο λόγος εκδότης δεν πρέπει να το δέσει και κόμπο…
ΧΡΑΝ
newpost.gr

Σοκάρει η διαφήμιση γνωστής εταιρείας με τα φιλιά ηγετών στο στόμα

Προκλητική καμπάνια λάνσαρε η ιταλική εταιρεία ρούχων Benetton, παρουσιάζοντας τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' να φιλιέται στο στόμα με τον ιμάμη του Αλ 'Αζχαρ στο Κάιρο. Ήδη οι αντιδράσεις από το Βατικανό είναι έντονες.


Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε «διαβήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Αγίου Πατέρα».

«Πρόκειται για μια σοβαρή έλλειψη σεβασμού προς τον Πάπα, αποτελεί προσβολή για τα συναισθήματα των πιστών, μια σαφή απόδειξη του πώς μπορούν να παραβιαστούν σε μια διαφήμιση, οι θεμελιώδεις κανόνες του σεβασμού προς ένα πρόσωπο για να προσελκύσει την προσοχή μέσω της πρόκλησης» σημείωσε το Βατικανό.

Μία ακόμη διαφήμιση της Benetton δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να φιλάει στο στόμα τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζίντα. Η καμπάνια περιλαμβάνει επίσης ένα «φανταστικό» φιλί μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και της Άγγελας Μέρκελ.


newpost.gr

Ο Πετσάλνικος μιλούσε και οι βουλευτές ...έπιναν καφέ

Ο πρόεδρος της Βουλής και παρολίγον πρωθυπουργός, Φίλιππος Πετσάλνικος, (έπειτα από σωρεία αντιδράσεων απετράπη τελικά η εν λόγω ατυχής πρωθυπουργία) ανέβηκε στο βήμα της βουλής για την καθιερωμένη ομιλία των βουλευτών λίγο πριν την διαδικασία ψηφοφορίας εμπιστοσύνης και στο περιστύλιο επικρατούσε... το αδιαχώρητο.

Τα 2/3 των βουλευτών την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της Βουλής προτίμησαν να στήσουν πηγαδάκια για πολιτικό κουτσομπολιό στο εντευκτήριο πίνοντας τον καφέ τους ή στο περιστύλιο της βουλής καπνίζοντας ένα τσιγάρο μετά την δικιά τους ομιλία- πού χρόνος για τα λεγόμενα Πετσάλνικου.

Πού να γινόταν και πρωθυπουργός...

Α.Γ.
newpost.gr

ΧΡρησιμοποιούν ως καύσιμο τα ... ανθρώπινα απορρίμματα

Ζυγίζει 85 κιλά, έχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα 72 χιλιόμετρα την ώρα.

Υπάρχει ενσωματωμένο στερεοφωνικό και στέλνει μηνύματα στα ιαπωνικά μέσω φωτισμού LED.

Η μηχανή λειτουργεί με οικιακά και ζωικά βιολογικά απορρίμματα, τα οποία παράγουν περιβαλλοντικά φιλικό βιοαέριο που αποθηκεύεται σε ειδικές δεξαμενές στο πίσω μέρος, ενώ το κάθισμα του οδηγού της Toilet Bike Neo μοιάζει με... τουαλέτα.

Η «Μοτοσυκλέτα-τουαλέτα» Neo που κατασκεύασε η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ειδών υγιεινής Toto, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια διαδρομή 1400 χιλιομέτρων στην Ιαπωνία.

Όπως διαβάζουμε στο EcoNews, η Toto προχώρησε στο εγχείρημα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της να περικόψει τις εκπομπές αερίων κατά 50% ως το 2017 και η μοτοσυκλέτα δεν διατίθεται προς πώληση...

newsit.gr

Λιμενικοί του Παπουτσή, πήγαν να συλλάβουν συναδέλφους τους του Ναυτιλίας...

Ένα απίστευτο αλαλούμ ζήσαμε χθες με τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας! Υπάλληλοι του Λιμενικού που υπάγονται στον Χ.Παπουτσή επιχείρησαν να διώξουν απ'τα γραφεία εργαζόμενους για τη Ναυτιλία.


Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μία το μεσημέρι κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη με τους ναυτεργάτες στον πρώτο όροφο του υπουργείου.

Ξαφνικά ακούστηκαν φωνές σε όλο το κτίριο. Την ίδια ώρα, στον τρίτο όροφο του κτιρίου λιμενικοί επιχειρούσαν να βγάλουν μέσα από τα γραφεία τους πολιτικούς υπαλλήλους, που ανήκουν στο άλλο υπουργείο, αλλά και συναδέλφους τους καθώς υπάρχουν λιμενικοί που εργάζονται υπό τον κ. Χρυσοχοίδη με αποσπάσεις.

Κάποιοι λιμενικοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πουν αν δεν βγείτε από τα γραφεία σας θα συλληφθείτε. Φώναζαν "μόνο ο 1ος και ο 2ος ανήκει στο Ναυτιλίας, οι υπόλοιποι όροφοι ανήκουν στο Λιμενικό".

Οι λιμενικοί είπαν ότι ακολουθούν συγκεκριμένες εντολές. Ωστόσο, δεν έφτασαν στο σημείο να περαστούν χειροπέδες σε κάποιον από τους υπαλλήλους.

Το ίδιο σκηνικό, επαναλήφθηκε όμως και τρεις ώρες αργότερα και ενώ ήταν στο κτιριο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.


newsit.gr

Επίθεση Πωλυζωγόπουλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ευθύνες στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στην κυβέρνησή του για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας επιρρίπτει ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και σημερινός πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Σε επιστολή του, με την ιδιότητά του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο κ. Πολυζωγόπουλος υποστηρίζει ότι με την πολιτική που εφάρμοσε ο κ.Παπανδρέου συνέβαλε ώστε να ξεχαστούν, όπως αναφέρει, οι ευθύνες της ΝΔ, την περίοδο 2004-2009, "για την κατάντια της χώρας".
Ο κ. Πολυζωγόπουλος υποστηρίζει ότι αυτή η εξέλιξη μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά "χρειαζόταν πολιτικός σχεδιασμός, στιβαρή ηγεσία, συλλογική κοινωνική και πολιτική ευθύνη και κυρίως πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες".
Χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα "αρνητικό έως και επικίνδυνο για τη χώρα" και προσθέτει ότι αυτό "δεν στερείται πατρότητας", καθώς και ότι "φθάνει η ώρα ενός συνολικού απολογισμού και καταλογισμού ευθυνών σε αυτούς που τις έχουν. Και κυρίως στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ".
Εκφράζει επίσης τη διαφωνία του με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, μέσω της οποίας "απενοχοποιείται η ακροδεξιά", κάτι που θεωρεί πολιτικό ατόπημα που βαρύνει τον κ. Παπανδρέου.
ethnos.gr

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Καψής, Στάγκος, Φελέκης, Καρζής "παίζουν" για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι κάτι σαν «Παμπούκης» του Λουκά Παπαδήμου και όχι κάτι σαν «Μόσιαλος». Εξ ου και ο Πρωθυπουργός, τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετήσει εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης.

Αυτή τη στιγμή, είναι άγνωστο αν ο εκπρόσωπος Τύπου θα καταλάβει θέση υπουργού ή υφυπουργού. Ωστόσο, ήδη, ακούγονται 4 ονόματα δημοσιογράφων.

Παντελής Καψής: Υπήρξε επί μακρόν διευθυντής στα ΝΕΑ και στη συνέχεια διευθυντής στο ΒΗΜΑ, όπου και παραμένει ως αρθρογράφος. Διατηρεί καλές σχέσεις με όλες σχεδόν τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ, τις σχέσεις του με τη ΝΔ δεν θα τις λέγαμε και άριστες. Το όνομά του είχε ακουστεί και στις τελευταίες εκλογές, για μια από τις θέσεις επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Άγγελος Στάγκος: Έχει θητεύσει σε πολλές διευθυντικές θέσεις εφημερίδων, προερχόμενος από το πολιτικό και διπλωματικό ρεπορτάζ. Υπήρξε (επί Σημίτη) και πρόεδρος της ΕΡΤ. ‘Ηταν ένας από τους ιδρυτές της εφημερίδας «Ποντίκι». Σήμερα είναι σύμβουλος έκδοσης στην Καθημερινή.

Νίκος Φελέκης: Μέχρι πρότινος εκδότης- διευθυντής της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή». Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γ. Παπανδρέου και το «όλον ΠΑΣΟΚ». Τακτικός συνομιλητής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και η σύζυγός του- ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά. Έχει γραφτεί ότι είναι και εκ των λογογράφων του Γ. Παπανδρέου.

Φοίβος Καρζής: Πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, με μεγάλη προϋπηρεσία σε εφημερίδες και ραδιόφωνα. Όταν ο κ. Παπαδήμος ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ήταν εκπρόσωπος τύπου της Ελλάδας στο Eurogroup. Σήμερα εργάζεται στο Γραφείο Τύπου της Euro bank και σχολιαστής του Αθήνα 9,84.

Είχε ακουστεί και το όνομα του Κώστα Καλλίτση (πρώην διευθυντής στην Ημερησία και το Έθνος, διευθυντής σύνταξης στην Καθημερινή και σήμερα διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Εθνικής Τράπεζας) αλλά ίδιος μιλώντας στο Newpost το διέψευσε κατηγορηματικά.

Στην περίπτωση που δεν επιλεγεί τελικά δημοσιογράφος, για τη θέση του porte parole ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.



newpost.gr

Βάρτζελη και Ελενόπουλος παραμένουν στο Μαξίμου

Πηγαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κάλεσε για να τον βοηθήσει μια παλιά του συνεργάτιδα στην τράπεζα, η οποία και ανέλαβε τα χρέη της ιδιαιτέρας γραμματέως.

Οι υπόλοιποι συνεργάτες αναμένονται, αλλά το Μαξίμου δεν έχει μετατραπεί σε κτίριο- φάντασμα. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν. Προς το παρόν, ο νέος πρωθυπουργός αρκείται στο να εξυπηρετείται από τους συνεργάτες του… παλιού. Ο Γιώργος βλέπετε, με τον διακαή πόθο που είχε για να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας, εκτός από το I pad, του παρέδωσε τα πάντα και τους… πάντες. Έτσι, στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει η Ρεγγίνα Βάρτζελη, επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας για την υποστήριξη του έργου του Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού.

Η κυρία Βάρτζελη, γνωρίζει όλα τα κυβερνητικά «μονοπάτια» και αντικειμενικά θα βοηθήσει τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας, για όσο χρονικό διάστημα οι Λ. Παπαδήμος και Γ. Παπανδρέου το θελήσουν. Στο Μαξίμου όμως, μεταξύ άλλων, παραμένει και ο Γιώργος Ελενόπουλος, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου, μιας και το επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού αναζητείται.


Αλέξης Παλαιολόγος

newpost.gr

Ενοχλημένος ο Μαρκόπουλος από τον Παπαδήμο

Την ενόχλησή του για την προσωρινή απουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από την αίθουσα της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος.

O κ. Μαρκόπουλος ιδιαίτερα εκνευρισμένος στην ομιλία του ζήτησε αυστηρό προγραμματισμό του χρονοδιαγράμματος των εκλογών από τον Λουκά Παπαδήμο.

newpost.gr

Με στυλ και μπλοκάκι αλά Σημίτη, ο Παπαδήμος ...

Συνήθειες σαν του παλιού στενού του συνεργάτη και πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, φαίνεται ότι έχει υιοθετήσει ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο νέος πρωθυπουργός έφτασε στη Βουλή, όχι με το νέο του i-pad όπως θα έκανε ο κ. Παπανδρέου, αλλά με ένα ολοκαίνουργιο κόκκινο μπλοκ σημειώσεων που παραπέμπει στο... περιβόητο «μπλοκάκι του πρωθυπουργού» που καθιερώθηκε επί Σημίτη.

Ο κ. Παπαδήμος μόλις ξεκίνησαν οι ομιλίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, άνοιξε το κόκκινο μπλοκάκι που είχε μαζί του και το γέμισε με σημειώσεις.


newpost.gr

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Αστυνομία έχει πληροφόρηση για εγκλήματα , αλλά τα εξετάζει μετά την ... τέλεσή τους

Κι όμως όπως λένε οι αστυνομικοί πολλές έχουν πληροφορίες για εγκλήματα όμως τα στοιχεία από την ΕΥΠ αξιοποιούνται μόνο...κατόπιν εορτής!
Η ΕΛΑΣ μπορεί να γνωρίζει προκαταβολικά επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, αλλά δεν κατορθώνει να τις αποτρέψει, είτε λόγω «διαφοράς φάσης» είτε διότι... χάνεται στη μετάφραση.

Οι αξιωματικοί πληροφορούνται καθημερινά, μέσω του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, επιθέσεις που σχεδιάζουν μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Όμως δεν προλαβαίνουν να τις αποτρέψουν...πάντα!

Αιτία η καθυστέρηση στην ενημέρωση των αρμοδίων αστυνομικών ή άλλοτε στην αποκρυπτογράφηση των διαλόγων μεταξύ των κακοποιών.

Σε πρόσφατες υποθέσεις που έχει εξιχνιάσει η Ασφάλεια Αττικής, όπως η μεγάλη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με λεία 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά και η ληστεία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, με λεία 404.000 ευρώ, διαπιστώνεται ότι στους δικαστικούς φακέλους έχουν ενταχθεί συνομιλίες των δραστών που είχαν υποκλαπεί, οι οποίες μιλούν για τις επικείμενες ληστείες.

Κι όμως η ΕΛΑΣ δεν τις πρόλαβε.

Σύμφωνα με το “Βήμα” η φαινομενική «αδράνεια», σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έχει την εξήγησή της. «Πράγματι, από την αρχική ανάγνωση των δικογραφιών φαίνεται να ξέρουμε για επιθέσεις, τις οποίες δεν αποτρέπουμε. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετική», αναφέρουν. Οπως σημειώνουν οι ίδιοι αξιωματικοί «δεν είναι θέμα αμέλειας αλλά διαδικασιών».

Και εξηγούν: «Οταν μαγνητοφωνούνται από το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ οι διάλογοι κακοποιών μεσολαβεί ένα διάστημα περισσότερων από τέσσερις με πέντε ημέρες, μέχρις ότου σταλούν τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα από τον 15ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου βρίσκεται η έδρα του ''κοριού'' της ΕΥΠ, στις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν ζητήσει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Μερικές ημέρες ακόμη χάνονται στην ανάγνωση και την αποκρυπτογράφηση των στιχομυθιών μεταξύ των κακοποιών, οι οποίοι τις περισσότερες φορές μιλούν κωδικοποιημένα».

Η καθυστέρηση φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη όταν γίνεται παρακολούθηση Αλβανών και γενικότερα αλλοδαπών κακοποιών.

Οπως λένε τα ίδια στελέχη της ΕΛΑΣ «σε αυτή την περίπτωση μεσολαβεί κι άλλος χρόνος προκειμένου να γίνει... μετάφραση των διαλόγων μεταξύ των υπόπτων».
Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση της ληστείας στον Δικηγορικό Σύλλογο, όπου οι δράστες ήταν αλβανικής υπηκοότητας.
«Πολλές φορές παρουσιάζονται κι άλλα προβλήματα» παρατηρούν οι αστυνομικοί. «Ορισμένες φορές οι παρακολουθούμενοι μιλούν αναλυτικά μεν για τις επικείμενες επιθέσεις τους, όμως από την ακρόαση δεν προκύπτει το κρισιμότερο: ποιος είναι ο στόχος».

Στις υποκλοπές για την υπόθεση του Δικηγορικού Συλλόγου, για παράδειγμα, «ακούγαμε για μια ληστεία σε ιατρείο και μια αρπαγή συσκευών. Δεν μπορούσαμε φυσικά να καταλάβουμε περί ποιου ιατρείου μιλούσαν. Μόνο ότι έχει ένα περίπτερο κοντά σε αυτό. Το ταυτίσαμε, με βάση αυτό το στοιχείο, μόνον αφού είχε γίνει η ληστεία».
Δεν είναι αυτά τα μοναδικά εμπόδια σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Οπως λένε οι αξιωματικοί «μπορεί η υπόθεση να μπλέκεται ανάμεσα στις υπηρεσίες και στους αστυνομικούς που χειρίζονται διάφορους φακέλους. Για παράδειγμα αναφορές για τη ληστεία στο αεροδρόμιο υπήρχαν σε σχετική στιχομυθία ατόμων που ήταν υπό παρακολούθηση για υπόθεση δράσης νονών της νύκτας. Τους παρακολουθούσε το Τμήμα Εκβιαστών της ΕΛΑΣ.

Τότε υπήρχαν αναφορές για μια «δουλειά» στο αεροδρόμιο, δηλαδή τη ληστεία στην Alpha Bank. Κανείς δεν κατάλαβε τι εννοούσαν και μόνο χάρις στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού από την Δίωξη Εκβιαστών ειδοποίησαν έστω και εκ των υστέρων τους συναδέλφους τους από το Τμήμα Διαρρηκτών ότι έχουν στοιχεία για την συγκεκριμένη ληστεία στην τράπεζα του αεροδρομίου.

Έτσι εξιχνιάστηκε η συγκεκριμένη ληστεία».

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, σε δύο περιπτώσεις, εξαιτίας των παρακολουθήσεων συνομιλιών για την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου, πρόλαβαν και απέτρεψαν εγκληματικές επιθέσεις εναντίον δύο ιδιωτών.
newsit.gr

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ... ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ... ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ετοιμάζονται διαμαρτυρίες επειδή ο Αδωνις δεν θα επισκεφθεί την Λέσβο

Πολύ παρασκήνιο για το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης παρέθεσαν τα μέσα. Να προσθέσουμε μόνο το διάλογο για τον τομέα της Ναυτιλίας μεταξύ Καρατζαφέρη και ΓΑΠ:

Ρώτησε ο Παπαδήμας μέσω ΓΑΠ :«κανέναν μυστήριο από τους δικούς σου για τη Ναυτιλία δώνεις»

«Άδωνις», απάντησε αυθόρμητα ο αγαπημένος των σοσιαλιστών στη Γαλλία.

Η ιστορία όταν θα ασχοληθεί με την Κυβέρνηση Παπαδήμα, θα μιλήσει για συγκυβέρνηση «Άδωνι και Γεωργιάδη». Ο πολυτάλαντος Υπουργός δεν καλύπτεται από το αντικείμενο της Ναυτιλίας και ήδη ασχολείται και με τη νησιωτική πολιτική:

«Έχω σκοπό να γυρίσω τις επόμενες ημέρες όλα τα νησιά από το Καστελόριζο μέχρι τη Γαύδο“, είπε και ελάλησε: “θα προσπαθήσω να λύσω από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί”.

Μετά τη δήλωση, έπιασαν έντεκα μποφόρ και αποκλείστηκαν όλα τα νησιά…

Αν από το Καστελόριζο βάλεις πλώρη για Γαύδο, συναντάς μόνο τη Χρυσή νότια της Ιεράπετρας, το γνωστό και ως Γαϊδουρονήσι. Μια ταβέρνα έχει και κάτι περίεργους, μόνο πνευματικές αναζητήσεις έχουν. Το Καστελόριζο θέλει να διώξει τη ρετσινιά του ΓΑΠ και στη Γαύδο θέλουν να αλλάξουν τον χαρακτηρισμό «το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης» με το βορειότερο της Αφρικής…


Αφού πήρε ο Άδωνις Υπουργείο, η Σκάρλετ εκδηλώθηκε (παπαράτσι Balafara Hunter)

Ας μη σταθούμε όμως εκεί. Πρόκειται για λεκτικό σφάλμα λόγω αυξημένου αισθήματος ευθύνης του Υπουργού και προκειμένου να συμβάλουμε στο έργο του παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια αιτήματα των νησιωτικών περιοχών:

Στη Λήμνο θέλουν τουρίστριες, στη Μύκονο άλλον ένα πελεκάνο κάβα, στη Σαντορίνη εξέδρες τύπου Μαρακανά για να βλέπουν το ηλιοβασίλεμα, τα Ίμια θέλουν να μάθουν που ανήκουν, η Ρω ψάχνει κυρά, η Τήνος θαύμα και η Αμοργός έλατα. Η Δήλος αναζητά την αρχαία της αίγλη, οι Παριανοί θέλουν να φύγουν από την Αθηναϊκή συμμαχία και μαζί με τη Νάξο συστήσουν το ανεξάρτητο κράτος της «Παροναξίας». Η Κέρκυρα θέλει να απαλλαγεί από τον έλεγχο της μητρόπολης-Κορίνθου, οι Παξοί θέλουν χιονοδρομικό κέντρο και η Ιθάκη να μην την πρήζουν άλλο με τον Καβάφη.

Τα Κύθηρα θέλουν κάποιος επιτέλους να τα βρει, η Δοκός θέλει κατσίκια, η Σύρος νέους εφοπλιστές και η Σαμοθράκη όργια. Στη Λέσβο καλύτερα να μην πάει και στη Χίο έχει μόνο να ολοκληρώσει την καταστροφή.

Του επισημαίνουμε μόνο την ιδιάζουσα περίπτωση της Τήλου και τις εξορύξεις της Μήλου που ίσως του φάνε μία μέρα παραπάνω.

Αφού σαρώσει όλη τη νησιωτική Ελλάδα, μπορεί να ασχοληθεί και με τα αυθαίρετα στο Λαγονήσι, τα χάμστερ στο Ποντικονήσι και με την υπό ανέγερση παραλία στο Καρπενήσι.

Στο τέλος της εκπληκτικής του πορείας στο Υπερυπουργείο της Δραπετσώνας, στον κατάλογο των ελληνικών νησιών θα έχει προστεθεί η Ίμβρος, η Τένεδος, η Ίμπιζα και η Ιρλανδία.

Τότε ο Καρατζαφέρης ως λογικός άνθρωπος θα του παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος, σε πανηγυρική τελετή στα θερινά ανάκτορα Τατοΐου.

Άμεση συνέπεια θα είναι να αλλάξει το πολίτευμα της χώρας σε κληρονομική μοναρχία. Έτσι θα ξεκινήσει η ένδοξη αυτοκρατορική περίοδος των Αδωνιδών στη χώρα…
antinews.gr

Μπεγλίτης : Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιγχνίδι με δημοσιγράφους delivery boys ...

Σε καταγγελίες- που αναμένεται να προκαλέσουν ντόμινο αντιδράσεων- για συμφέροντα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία πολέμησε προέβη ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.


«Έσπασα υποσυστήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΥΠΕΘΑ, υποσυστήματα από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

«Δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα υποσυστήματα που λειτουργούν οριζόντια. Ήθελα να βάλω πόθεν έσχες για την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα και αυτό τους ταρακούνησε. Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιχνίδι με δημοσιογράφους "delivery boys". Ορισμένοι δημοσιογράφοι έγιναν διαμεσολαβητές συμφερόντων με περιοδικά ιλουστρασιόν. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω» υπογράμμισε.

Ο κ. Μπεγλίτης επέκρινε το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Λουκά Παπαδήμο, δηλώνοντας ότι περίμενε ένα σχήμα περισσότερο ευέλικτο και λιγότερο δυσκίνητο.

Διευκρίνισε πάντως ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα λόγω της συμμετοχής
στελεχών του ΛΑΟΣ σε αυτή.

Για τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έκανε λόγο για «σουρεαλιστικό σχήμα που προκαλεί προβληματισμούς για το μέλλον, και θα προκαλέσει εσωτερικές αντιφάσεις και εκρήξεις».

«Μετά τη λυσσαλέα επίθεση της Ακροδεξιάς, βλέπουμε να σπεύδουν οι προστάτιδες δυνάμεις να σπεύσουν στο ΥΠΕΘΑ για να προστατέψουν τον πελατειακό τους χώρο» δήλωσε.

Όσον αφορά δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ περί πραξικοπήματος ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για γελοιότητες. «Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πιστές στη νομιμότητα. Η λυσσαλέα επίθεση είχε συγκεκριμένες στοχεύσεις επειδή πάγωσα τις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες. Σε γαλλικά κυπατζίδικα γραφεία αυτές οι κατασκευές, λύσσαξαν τα ΜΜΕ της Γαλλίας, γιατί χαλούσε το προφίλ του Σαρκοζί» τόνισε.

Δεν πυροβολώ τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρόσθεσε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντικατάστασής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Το μείζον είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών που πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
newpost.gr

Το Ελληνικό δημόσιο δημιουργεί επιτροπές για τα ...τσιμπούρια των αστυνομικών σκύλων και για την εύρεση του ...καλύτερου χαρτιού υγείας...

Τελικά, το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί... μια χαρά! Επιτροπές για να επιβλέπουν τα τσιμπούρια των αστυνομικών σκύλων, επιτροπές για να βρουν το καλύτερο χαρτί υγείας...

Το ελληνικό... δαιμόνιο στο ελληνικό δημόσιο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά. Μόνο μια ματιά να ρίξει κανείς στις επιτροπές που δημιουργούνται για... ψύλλου πήδημα, θα καταλάβει!

Αναμφίβολα οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι είναι ένα «όπλο» στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Τι γίνεται όμως όταν πιάνουν τσιμπούρια; Απλό, συστήνεται Επιτροπή για να προσέχει τους σκύλους!

Τρεις αστυφύλακες (όχι κτηνίατροι) ανέλαβαν τη δύσκολη αποστολή της «μηνιαίας εξέτασης και της θεραπείας αποπαρασιτισμού του αστυνομικού σκύλου DAK», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα ΝΕΑ. Τι είχαν να κάνουν οι τρεις αστυφύλακες; Να παρατηρούν και να καταγράφουν την έξοδο των παρασίτων! Και η αποστολή τους πήρε... παράταση αρκετές φορές μέχρι να εξαφανιστούν τα τσιμπούρια του DAK...

Στη Ρόδο, για τον έλεγχο των αιματολογικών εξετάσεων της Gina συστήθηκε άλλη Επιτροπή, ενώ στη Μυτιλήνη, σκύλος αγνώστων λοιπών στοιχείων «απαίτησε» να συσταθεί τριμελής Επιτροπή για την αγορά των φαρμάκων του!

Υπάρχει και πιο σοβαρό έργο για μια επιτροπή: να ψάξει και να βρει το πιο σωστό χαρτί υγείας. Στο ΙΚΑ στη Σιάτιστα τρεις υπάλληλοι έφτιαξαν μια Επιτροπή με αποκλειστικό έργο «την αναζήτηση προσφορών από το ελεύθερο εμπόριο για την προμήθεια χαρτιού υγείας και επαγγελματικού χαρτιού υγείας»... Και μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής είχαν την εντολή να μη σταματήσουν αν δεν τελειώσει το έργο της!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας αποφάσισε συστήσει τριμελή επιτροπή για να βρει τα κατάλληλα... εδέσματα «για τη διοργάνωση μικρής δεξίωσης κατά τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου». Ο Άγιος Αρτέμιος είναι ο προστάτης της ΕΛ.ΑΣ. γι’ αυτό ίσως και περιορισμοί για το είδος και το κόστος των εν λόγω εδεσμάτων δεν τέθηκαν!

Πόσοι υπάλληλοι χρειάζονται για να σταλεί ένας φάκελος με κούριερ; Τρεις είναι η απάντηση! Συνέβη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιο συγκεκριμένα στο 6ο τμήμα κοινοτικών προγραμμάτων και δημοσίων επενδύσεων. Εκεί, φτιάχτηκε μια τριμελής Επιτροπή για να ελέγξει αν όντως να δαπανηθούν 9,85€ για την αποστολή ενός φακέλου!
newsit.gr

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ

Η αδυναμία του μικρότερου παιδιού της οικογένειας Νιάρχου, Θεόδωρου δε φαίνεται να είναι ούτε τα κοσμικά πάρτι, ούτε οι εκδηλώσεις αλλά το... surf. Ο Θεόδωρος Νιάρχος βρίσκεται συχνά στις παραλίες της Χαβάη, όπου η οικογένειά του διατηρεί εξοχικό και δαμάζει τα κύματα με την σανίδα του!

Ο Θεόδωρος , ο μικρότερος αδερφός της Ευγενίας και του Σταύρου ασχολείται επαγγελματικά με το surf, ενώ έχει καταφέρει να διασχίσει με απόλυτη επιτυχία το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο κύμα παγκοσμίως.

Ο εγγονός του ιδρυτή της μεγάλης ναυτιλιακής οικογένειας, έχοντας μόνο ως όπλο τη σανίδα του κατάφερε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο κύμα που εμφανίζεται μόνο στην παραλία της Χαβάης και φτάνει τα 37 μέτρα. Το εν λόγω κύμα που παρομοιάζεται με τα σαγόνια του καρχαρία έχει ταχύτητα 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Η αγάπη του Θεόδωρου για τον αθλητισμό δε σταματάει στο surf αλλά και σε άλλα αθλήματα αφού ο πλούσιος κληρονόμος έχει αδυναμία και στο skateboard! Γι αυτό και όταν δεν βρίσκεται στη θάλασσα καβαλάει το πατίνι και αρχίζει τις εντυπωσιακές φιγούρες.



Τα δύο αδέρφια του, τον καμαρώνουν ενώ και ο Σταύρος Νιάρχος όπως είναι γνωστό έχει επίσης μεγάλη αδυναμία στο surf.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ...

Είναι απολύτως βέβαιο όπως ισχυρίζονται κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ ότι λίαν συντόμως θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο κ. Παπανδρέου ωστόσο έχει αρχίσει να κάνει τις κινήσεις του και ενδεχομένως να δούμε μια συμφωνία σε εσωκομματικό πεδίο με τον κ. Βενιζέλο στην παρούσα τουλάχιστον φάση.

Το παραπολιτικό σχόλιο στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σχετικά με τις αποφάσεις τις οποίος πρόκειται να λάβει ο κ. Παπανδρέου σχετικά με το μέλλον του αλλά και ποιοι είναι οι συνομιλητές του προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις προθέσεις του.

Παραθέτουμε το σχόλιο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»:

"Το ζεϊμπέκικο είναι χορός μοναχικός. Αυτός είναι κανόνας. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιχειρήσει να μια δυο φορές να τον χορέψει. Έχουν δημοσιευτεί μάλιστα και φωτογραφίες ωστόσο δεν επρόκειτο για χορό αλλά για τσίρκο. Γιατί όταν τον είδαμε να χορεύει διαπιστώσαμε μια απίστευτη αντίθεση στην φιλοσοφία του ζεϊμπέκικου. Χόρευε χαρούμενος και εν μέσω διαφόρων τύπων. Το ζεϊμπέκικο όμως είναι η απόλυτη σημειολογία της ήττας. Τώρα λοιπόν έφτασε η στιγμή να δούμε τον Γιώργο να το κάνει επιτέλους σωστά.

Προσωπικός φίλος του πρώην Πρωθυπουργού, τον οποίο συνάντησα μετά τα γεγονότα, μου έλεγε ότι λίαν συντόμως θα υπάρξουν αποκαλύψεις εκ μέρους του κ. Παπανδρέου και κάποια ζητήματα θα μπουν στην θέση τους. Δεν μου είπε ωστόσο πως θα γίνει αυτό αλλά και ποια είναι αυτά τα κρίσιμα- υποτίθεται- ζητήματα. Αλλά δεν σας κρύβω ότι εμπιστεύομαι απολύτως αυτό το πρόσωπο γιατί διατηρεί πολλά χρόνια φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια και δεν έχουμε ποτέ δει το όνομα του στον Τύπο. Κατάφερε να μείνει στο παρασκήνιο.

Τώρα σε ότι αφορά τα όσα τις συνέβησαν τις τελευταίες μέρες μου είπε κάποια σημαντικά- κατά την γνώμη μου- πράγματα τα οποία και σας τα μεταφέρω χωρίς καμία απολύτως επιφύλαξη!

Όταν ο κ. Παπανδρέου έφτασε σε αδιέξοδο αποφάσισε-λέει ο στενός του φίλος- να οργανώσει οικογενειακό συμβούλιο. Όλη η οικογένεια παρούσα. Ο Νίκος Παπανδρέου ήταν ο εισηγητής και εξήγησε με επιχειρήματα ότι δεν είναι δυνατόν να παραιτηθεί έτσι απλά ο Γιώργος. Επέμεινε στην άποψη του και βρήκε πρόθυμο συμπαραστάτη τον Αντρίκο. Και αυτός ανέλυσε την θέση του υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια χειρονομία θα ήταν ταπεινωτική. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου αλλά και η Άντα Παπανδρέου, οι οποίες προσέγγισαν το ζήτημα περισσότερο από την ανθρώπινη πλευρά του. Μάλιστα η μητέρα του Πρωθυπουργού ζήτησε να γίνουν κινήσεις ώστε να μην προσβληθεί το όνομα της οικογένειας και να προστατευθεί ο Γιώργος.

Ο πρώην Πρωθυπουργός αφού άκουσε όλες τις απόψεις, τους εξήγησε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα και ότι για μια ακόμα φορά τον στρίμωξε το κόμμα παρά την νομιμοφροσύνη την οποία επιδείκνυε ο κ. Καρχιμάκης αλλά και ιστορικά στελέχη. «Αναβίωσε το μπλοκ του Σημίτη» φέρεται να είπε και ζήτησε να μιλήσουν και να ακούσει προτάσεις για το πώς θα φύγει και όχι πως θα μπορούσε να παραμείνει. Τελικά βρέθηκε η φόρμουλα αλλά στο μεταξύ συμφώνησαν να μην αφήσει με τίποτα την ηγεσία του κόμματος.

Στην συνέχεια ο κ. Παπανδρέου μίλησε με δυο-τρεις καλούς φίλους τους οποίους εμπιστεύεται χρόνια τώρα και ζήτησε την γνώμη τους. Και αυτοί- πάντα κατά την διήγηση του φίλου του πρώην Πρωθυπουργού-συμφώνησαν να προχωρήσει σε μια τύπου ηρωική έξοδο από την τραγωδία που ζούσε το τελευταίο διάστημα.

Ο Νίκος Παπανδρέου ανέλαβε την -χειρουργικού τύπου- διευθέτηση του θέματος. Αρωγός του στην προσπάθεια ο κ. Νίκος Αθανασάκης ο οποίος και έμπιστος είναι αλλά και γιατί κρίθηκε ότι γνωρίζει καλά την δουλειά.

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει η συνέχεια της ιστορίας αφού το αφήγημα το οποίο σας παρέθεσα δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει σχέδιο και για τις επόμενες τακτικές κινήσεις του κ. Παπανδρέου με στρατηγικό στόχο την παραμονή του αφ’ ενός στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αφ’ εταίρου στην αποκατάσταση του ονόματος του.

Η συνέχεια επί της… οθόνης!

newpost.gr

ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ;

Δυο Κυριακάτικες εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα ρεπορτάζ ότι διώχνουν τον Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ. Real News και Παρόν, δημοσιεύουν έχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο που θα διώξουν τον Παπανδρέου και από το ΠΑΣΟΚ. Τι λέει το δικό...
μας ρεπορτάζ; Ότι πράγματι θέλουν να διώξουν τον Παπανδρέου από πρόεδρο του κόμματος. Ο ίδιος, όμως, δεν πρόκειται να φύγει. Και τελικά δεν θα φύγει γιατί ακόμα ελέγχει απόλυτα το κόμμα σε όλα τα επίπεδα...
Fimotro.blogspt.com

Από τον "καταλληλότερο" Παπανδρέου, ...πέσαμε στον "καταλληλότερο" Παπαδήμο

Σε εξέλιξη η προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να αγιοποιήσουν τον Παπαδήμο παρουσιάζοντάς τον ως τη μόνη αξιόπιστη πολιτική πρόταση των ημερών αυτών. Ακόμα και η Καθημερινή της Κυριακής, αρχίζει και μπαίνει στον χορό της αγιοποίησης του νέου πρωθυπουργού. Πλησιάζει η μέρα που θα έρθει δημοσκόπηση στην...

οποία ο Λ. Παπαδήμος θα είναι με διαφορά ο καταλληλότερος πρωθυπουργός


fimotro.blogspot.com

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ;

- Κύμα αμφισβήτησης κατά Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ
- Στο 11,9% το σοσιαλιστικό κόμμα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
- Επικρατέστεροι διάδοχοι Βενιζέλος και Λοβέρδος


Έντονη αμφισβήτηση δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει μάλιστα και των εκλογών που πλησιάζουν, καθώς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού έχει φθαρεί τόσο από την πολιτική που επέβαλε το πρόγραμμα δανεισμού και η τρόικα, όσο και από τις επιλογές του – κυρίως αυτή του δημοψηφίσματος – που αναστάτωσε πολίτες και αγορές και έβαλε για πρώτη φορά στο τραπέζι ανοιχτά θέμα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την Real News, το 58,3% ζητεί την αποχώρηση Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος, με επικρατέστερους διαδόχους τον Ευ. Βενιζέλο και τον Αν. Λοβέρδο.

Στη δημοσκόπηση αυτή το ΠΑΣΟΚ κονταροχτυπιέται με το ΚΚΕ καθώς πέφτει στο 11,9%. Η ΝΔ βρίσκεται στο 21,8%, το ΚΚΕ στο 9,5%, ο ΛΑΟΣ στο 6,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7,6% η Δημοκρατική Αριστερά στο 6,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,8%, οι Οικολόγοι στο 2,8% και το Άρμα Πολιτών στο 1,3%.

Οι πρωτοβουλίες των πράσινων βουλευτών δίνουν και παίρνουν, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, η επιλογή Πετσάλνικου προκάλεσε έντονες τριβές. Για την ακρίβεια ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον τότε πρωθυπουργό σύμφωνα με το ρεπορτάζ: "Θα φύγεις νύχτα. Τα διέλυσες όλα. Εγώ δεν μπαίνω σε κυβέρνηση υπό τον Πετσάλνικο".


newsit.gr