Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ" ...

Τον μεγαλύτερο οφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου, τον «βασιλιά της φοροδιαφυγής» που είναι Νο 1 στη λίστα που έστειλε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Πρόκειται για λογιστή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος με την μέθοδο των εικονικών τιμολογίων έφτασε να χρωστά το ποσό των 636 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και να βρίσκεται στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης ...504 ετών!

Ο λογιστής, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών αποκαλύπτει στην εφημερίδα ότι στις πρώτες 15 θέσεις της λίστας Βενιζέλου με τους πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα βρίσκονται παλιοί γνώριμοι του από το κύκλωμα που συμμετείχε με συνολικές οφειλές περί τα 2,5 δισ. Ευρώ.

Έχει επίσης ενδιαφέρον και η αποκάλυψη του ότι πολλοί εφοριακοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα αν και αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν διώχθηκαν αλλά παρέμειναν στις θέσεις τους και πήραν και προαγωγή.

Πηγή iefimerida.gr

ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΥΖΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ...

Κυλικείο σε σχολείο του Αγρινίου βρέθηκε, έπειτα από έλεγχο, να έχει στα ράφια του μπύρες και ούζα, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο, από το Τμήμα Εμπορίου, αλλά και τον ΕΦΕΤ.

Μετά τις καταλήψεις συνεχίζονται οι έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία της περιοχής, με τα πρώτα πρόστιμα να έχουν επιβληθεί και ενώ είχαν ήδη προηγουμένως γίνει συστάσεις.

Σε κυλικείο Γυμνασίου του Αγρίνιου, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ για έλλειψη τιμοκαταλόγου και διάθεση προϊόντων (κρουασάν, σοκολάτες, πίτσες κλπ) που απαγορεύεται η διάθεση τους. Το αξιοσημείωτο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στον πρώτο έλεγχο που είχε γίνει, βρέθηκε το κυλικείο να έχει μπύρες και ούζα!

Για τις ίδιες παραβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε πρόστιμο και από τον ΕΦΕΤ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Διεύθυνση του σχολείου, φαίνεται πως δεν ασχολήθηκε και... ιδιαίτερα και σαφώς έχει ευθύνες.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, αλλά αυτό που τονίζεται είναι πως και οι Διευθύνσεις των σχολείων, έχουν σαφώς ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των κυλικείων και καλούνται να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή.

Πηγή: agriniopress.gr/Νewpost

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Turkish Airlines ΘΕΜΑ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Το θέμα της χορηγικής συμφωνίας της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας με την Turkish Airlines "σηκώνει" ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ επισημαίνει τα εξής:

Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ότι η ΚΑΕ Καβάλας, που αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ ανδρών, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την «Turkish Airlines», δηλαδή την Κρατική Αεροπορική Εταιρεία της Τουρκίας, η οποία αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα χορηγού της ομάδος.

Κατόπιν όλων αυτών, o γαλάζιος βουλευτής ρωτά τον Σταύρο Λαμπρινίδη.

1.Ενημερώθηκε το ΥΠΕΞ για τη συνεργασία αυτή, πριν υπογραφεί το σχετικό συμβόλαιο;


2.Αν ενημερώθηκε το ΥΠΕΞ για την συγκεκριμένη υπόθεση, υπήρξαν κάποιες ενέργειες στις οποίες προέβη;


3.Γενικότερα και ανεξάρτητα προς την συγκεκριμένη περίπτωση, έχει ζητήσει το ΥΠΕΞ να ενημερώνεται για οικονομικές συναλλαγές και δοσοληψίες, που μπορεί να σχετίζονται και με θέματα Εθνικής ασφάλειας της χώρας μας; Έχει συγκροτηθεί κάποια επιτροπή αρμοδίων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία;

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Την ατάκα της ημέρας είπε στη Βουλή ο Τηλέμαχος Χυτήρης, σχολιάζοντας τα ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου, με τη Λούκα Κατσέλη και τη Βάσω Παπανδρέου, ενόψει της πολυαναμενόμενης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. Χυτήρης, αναφερόμενος στις συναντήσεις είπε χαρακτηριστικά: «Τελικά, ο πιο εύκολος δρόμος για να δει κανείς τον πρωθυπουργό είναι ένας: Να του πει ότι δεν ψηφίζει»!

Δείχνει τον δρόμο προς μελλοντικούς διαφωνούντες ο έμπειρος βουλευτής...


newpost.gr

ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ : ... Η ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ

Η Σοφία Γιαννακά δήλωσε πως σήμερα για τελευταία φορά οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν τέτοια μέτρα.
"Δεν θα ξαναμπούμε ούτε στην Επιτροπή, ούτε στην Ολομέλεια για... να ψηφίσουμε τέτοιου είδους μέτρα".
Στην ερώτηση που της έκαναν στο πρωινό του MEGA για το πως είδε την συμπεριφορά Παπανδρέου απέναντι στο Σαμαρά, απάντησε λακωνικά "με ξάφνιασε".
Τι άλλο να πει η γυναίκα...

nonews.news

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΕΟΥΝ ...ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Στον «πυρετό» των τροπολογιών κινείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στη Βουλή διακινούνται πολλά κείμενα με τροπολίες στο πολυνομοσχέδιο σε σημείο που ο ένας βουλευτής να ζητάει από τον άλλον να... ανταλλάξουν υπογραφές.

Ένα από τα κείμενα που διακινούνται από ομάδα νεοεκλογέντων βουλευτών με πρωτοβουλία των κ. Θεοδωρίδη και Κουτμερίδη αναφέρει ότι πρέπει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για να εξασφαλιστεί η έκτη δόση και αφού γίνει η Σύνοδος Κορυφής η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι μέσα από το φορολoγικό νομοσχέδιο θα υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης και η κατανομή των βαρών θα γίνει δικαιότερη.

Ένα δεύτερο κείμενο αφορά στην απελευθέρωση των ταξί με αίτημα να υπάρξουν πληθυσμιακά κριτήρια.
newpost.gr

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

«Άδειασε» τον εαυτό της η Βάσω και ψηφίζει το άρθρο 37
Στροφή 180 μοιρών έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, δηλώνοντας πως θα υπερψηφίσει τελικά το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου.
Οπως είπε από το βήμα της Βουλής, έλαβε την απόφαση μετά από συνομιλία με τον πρωθυπουργό, που της είπε πως η 6η δόση δεν θα εκταμιευθεί αν έστω και ένα άρθρο δεν έχει λάβει την έγκριση της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου της ζήτησε να του δώσει την ευκαιρία να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους την Κυριακή.

"Είναι η τελευταία φορά" είπε η Βάσω Παπανδρέου και ζήτησε την επόμενη ημέρα να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες επισήμαίνοντας ότι "δεν πάει άλλο η χώρα είναι σε κατάρρευση". Εκανε λόγο για νομοσχέδιο άγριας λιτότητας που στέλνει το λογαριασμό στους συνήθεις ύποπτους και αποδιαρθρώνει πλήρως την αγορά εργασίας και συμπλήρωσε ότι καταρρέει η Ευρώπη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.
enet.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

TA "XΩΝΟΥΝ" ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ...

Νέο μέτωπο στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Μετά τα... αντάρτικα για το πολυνομοσχέδιο, ξεκίνησε πριν από λίγο ένας νέος κύκλος έντασης μεα αφορμή αυτή την φορά τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα έξω από το Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, ομάδα κυβερνητικών βουλευτών, τα χώνουν -ακόμη και αυτή την στιγμή που μιλάμε- άγρια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το χάος που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καταλογίζοντάς του σοβατότατες ευθύνες. «Αποτύχατε πάλι. Δεν θα μπορούμε να πάμε σπίτια μας» είπε ένας απ' αυτούς στον Χρήστο Παπουτσή. «Όσους αρχηγούς κι αλλάξεις πάντα η ίδια ανικανότητα θα υπάρχει» πρόσθεσε κάποιος άλλος, αναφερόμενος στην αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.

parapolitika.gr

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πολύ φτιαγμένος ήταν χθες το βράδυ ο Σαμαράς μετά το ραντεβού με τον Παπανδρέου και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες , τηλεφωνούσε παντού σε Ευρώπη και Αμερική , για να πληροφορηθεί τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα της χρεοκοπίας.

Στα τηλέφωνα που έκανε ,σύμφωνα με πηγές του parapolitika.gr , του «βγήκαν» όλοι και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού οι οποίοι του ανέφεραν πολλά ακόμη για τη μυστική διπλωματία του Παπανδρέου αυτό το διάστημα.

«Έμαθε τόσα ακόμη που εξεπλάγη και ο ίδιος από το μέγεθος του πανικού στο οποίο βρίσκεται ο πρωθυπουργός» επεσήμανε στο parapolitika.gr στενός συνεργάτης του.


parapolitika.gr

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΦΥΛΑΓΕ ΤΣΙΛΙΕΣ ΣΕ ΛΗΣΤΕΣ...

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν συγκροτήσει εδώ και τρεις μήνες, σπείρα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Ειδικότερα, στις 11 Οκτωβρίου στην Εκάλη, χρησιμοποιώντας βαριοπούλα ακινητοποίησαν 75χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσαν τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ διάφορα έγγραφα και κάρτες τραπεζών.

Επίσης, στις 14 Οκτωβρίου στο Μοσχάτο, με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν 66χρονο ημεδαπό και με χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά Ι.Χ. αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 7.895 ευρώ, ένα περίστροφο, κινητά τηλέφωνα, μία μοτοσικλέτα, καθώς και μπουφάν – κράνη, που φορούσαν στην πρώτη ληστεία.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 37χρονος Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ethnos.gr

N.Y.T . : Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ως παράδειγμα συνέχισης φαινομένων ευνοιοκρατίας και που οδηγούν στη διόγκωση του δημόσιου τομέα, παρά τις περικοπές και τη δύσκολη προσπάθεια «συμμαζέματός» του, χρησιμοποιούν οι New York Times, την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε σχετικό άρθρο που είχαν δημοσιεύσει την Τρίτη.

Στην τελευταία του παράγραφο, το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας καταλήγει, συμπεραίνοντας ότι είναι αμφίβολο, το αν η ελληνική πελατειακή κουλτούρα της ευνοιοκρατίας θα μπορέσει να εξαλειφθεί, προσθέτοντας ότι «για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, πρότεινε τον διορισμό 150 νέων υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, του υπουργείου της, αλλά η κριτική των Μέσων Ενημέρωσης ματαίωσαν την κίνηση αυτή. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι εκπρόσωπος της κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι τα κονδύλια των προσλήψεων θα προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έπειτα από αναθεώρηση του προϋπολογισμού δεν προχώρησαν.

Σίγουρα δεν είναι και το πλέον τιμητικό, για την υπουργό Παιδείας το να χρησιμοποιείται, σε μία από τις κορυφαίες εφημερίδες του κόσμου, ως παράδειγμα προς... αποφυγή, που δεν πτοείται από την υπάρχουσα δύσκολη συγκυρία, συνεχίζοντας τις «παραδοσιακές πρακτικές» που κατά μεγάλο ποσοστό έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.


Β.Β.


newpost.gr

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

"ΕΣΤΗΣΕ" Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ...

Περίπου δύο ώρες «έστησε» ο Γιώργος Παπανδρέου τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι περίμεναν απο τις 4 το μεσημέρι να ακούσουν την ομιλία του πρωθυπουργού στην «πράσινη» ΚΟ.

Πληροφορίες ανεφέρουν ότι κ. Παπανδρέου ήταν αποφασισμένος για αυτή την καθυστέρηση προκειμένου η ομιλία του να... πέσει κοντά στη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να μην μπορεί κανείς βουλευτής να πάρει τον λόγο, μετά το τέλος της ομιλίας του και να λήξει στο... άψε, σβήσε η συνεδρίαση της ΚΟ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες το βράδυ έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου πληροφορίες ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ετοίμαζαν... κατσάδα ή ακόμα και αντάρτικο στον Γ.Παπανδρέου, με αποτέλεσμα σήμερα να τους «κόψει» τον αέρα...

parapolitika.gr

"ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ" ΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν στη συνέλευση των υπαλλήλων της Βουλής, τη μεγαλύτερη που έγινε τα τελευταία χρόνια καθώς σε αυτή συμμετείχαν πάνω από πεντακόσιοι εργαζόμενοι.

Το ΠΑΣΟΚικό προεδρείο απέδρασε προκειμένου να μη ληφθεί απόφαση για απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη μόνο που οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα να κλείσουν τα γραφεία της Βουλής αύριο και μεθαύριο.Η συντριβή που υπέστησαν οι πράσινοι συνδικαλιστές και πρωτοφανής είναι και πρωτόγνωρη στα ιστορικά χρονικά.

parapolitika.gr

ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.

2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.

3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα...

4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. ... ...

6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.

8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.

11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Τηλεφωνική ατέλεια.

14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

15. Δωρεάν διόδια.

16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

... ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Άφαντος είναι ο Καστανίδης εδώ και τρεις ημέρες βλέποντας ότι οι απειλές του κατά των υπαλλήλων καθαριότητας όχι μόνο δεν πέρασαν αλλά τους εξόργισαν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα το κάθε σκουπιδιάρικο ιδιωτικής εταιρείας να συνοδεύεται από μια διμοιρία ΜΑΤ για να μαζέψει δυο - τρεις κάδους!

Αντί λοιπόν να βγει και να ζητήσει συγγνώμη για αυτό που προκάλεσε , εξαφανίστηκε από προσώπου γης και ετοιμάζει τροπολογία για την κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων και την ανάθεση τους σε ιδιωτικές εταιρείες!

Μόνο που ένας τέτοιος νόμος είναι αντισυνταγματικός και ήδη ο Βενιζέλος τον έχει ενημερώσει ότι αν προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια «θα σε κυνηγάνε μέχρι να εγκαταλείψεις τον μάταιο τούτο κόσμο»!
apospasma.gr

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Έντονη ήταν η αντίδραση συγκεντρωμένων πολιτών κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη σε τελετή για τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ν. Μανδηλαρά στο Γαλάτσι. Οι εμφανώς αγανακτισμένοι πολίτες εξέφραζαν την αντίθεση τους σε κάθε κυβερνητική απόφαση και φώναζαν «Τα παιδιά μας δεν έχουν σχολεία και εσείς υπογράφετε Μνημόνια». «Λεηλατείται η ζωή μου. Πάρε το μικρόφωνο και πες μου, που έχω άδικο» επαναλάμβανε ένας αγανακτισμένος.


Ο κ. Κακλαμάνης μετά τη λήξη της τελετής προσπάθησε να φύγει από την πλατεία. Ωστόσο οι συγκεντρωμένοι τον πλησίασαν και του φώναζαν θα πεινάσει ο λαός.

Τότε ο κύριος Κακλαμάνης τους απάντησε: «Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Να σας απαντήσω; Μου επιτρέπετε; Εάν νομίζετε ότι εσείς οι πέντε άνθρωποι, θα έχετε στα κανάλια το βράδυ...» προκαλώντας την ακόμη πιο έντονη αντίδραση των πολιτών οι οποίοι τον διέκοψαν και άρχισαν να του φωνάζουν «Εσύ βγαίνεις στα κανάλια».

Ο κύριος Κακλαμάνης συνέχισε επαναλαμβάνοντας είναι «ντροπή σας. Αυτή είναι η δημοκρατία σας. Ντροπή σας».

newpost.gr

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ

Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός των άλλων σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Όσοι συνομιλούν μαζί του, παραδέχονται ότι «πρόκειται για έναν άλλο Γιώργο». Ο Παπανδρέου, εδώ και μέρες σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης, γεγονός, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι επίδοξοι για την διαδοχή του. Ο βασικός λόγος που μέχρι σήμερα, δεν έχει εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, έχει να κάνει με την οικογένεια του.

Τόσο η μητέρα του Μαργαρίτα, όσο και τα αδέρφια του Αντρίκος και Νίκος, θεωρούν ότι η φυγή θα κόστιζε στην συνολικότερη ιστορική διαδρομή των Παπανδρέου. Καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν ότι προ ημερών πραγματοποιήθηκε οικογενειακή μάζωξη στο Καστρί, όπου η Μαργαρίτα και τα δύο αδέρφια του Γιώργου, έθεσαν «κόκκινες γραμμές» στον Γιώργο.

parapolitika.gr

ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ ;

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού υπο τον Γιώργο Φλωρίδη έχει ήδη ξεκινήσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, με ότι αυτό θα σημάνει για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, λέγετα ότι ο πρώην υπουργός έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή στο νέο κόμμα και παλιών στελεχών της ΝΔ, εκτός αυτών του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φλωρίδης αποφάσισε το καλοκαίρι να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, την παραμονή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης στον οποίο προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, συμβιβαζόμενος ουσιαστικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ομάδα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έθεταν ανοιχτά θέμα ηγεσίας.

Από εκείνη την περίοδο, ο Γιώργος Φλωρίδης έχει μιλήσει πολλές φορές δημοσίως για την αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλίας, που θα υπερβαίνει τα σημερινά κόμματα και θα καλύπτει τον «ενδιάμεσο χώρο», ανάμεσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Νέα Δημοκρατία.



parapolitika.gr

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ταυτίζουν την κίνηση των τριών υπουργών του ΠΑΣΟΚ με την αντίστοιχη των τεσσάρων πριν από δεκαπέντε χρόνια κατά του Α. Παπανδρέου (Βάσω, Σημίτης, Αυγερινός και Πάγκαλος) που είχε οδηγήσει τον «Σημιταρά» στην πρωθυπουργία.

Αυτά βλέπει τώρα ο γιος και αγχώνεται μήπως έχει την ίδια τύχη με τον πατέρα. Πλέον όμως είναι αργά αφού το μέτωπο έχει συγκροτηθεί και δεν είναι μόνο ένα. Πρόκειται για το δεύτερο μέτωπο καθώς το πρώτο αφορά τη συμμαχία του Βενιζέλου με τον Ρέππα.

Δ.Γ.

parapolitika.gr

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ...ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Θυμάμαι, τον Πάρι Κουκουλόπουλο, να μιλάει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το βράδυ της Παρασκευής. Γεμάτο σιγουριά, να ανακοινώνει ότι τα σκουπίδια, θα έχουν μαζευτεί από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως τη Δευτέρα (σήμερα).
Θυμάμαι, να τον ρωτούν έκπληκτοι πως μπορεί να γίνει αυτό. Και τον θυμάμαι να απαντάει γεμάτος αυτοπεποίθηση ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Με ανάγκασε να πάρω τηλέφωνο σε κυβερνητικό στέλεχος για να μάθω πως θα γινόταν το... θαύμα- ήταν τόση η σιγουριά του. Η απάντηση ήταν ότι ο Κουκουλόπουλος λέει... και ότι η αποκομιδή δεν μπορεί να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Σήμερα, με τα σκουπίδια στους δρόμους, ελήφθη η απόφαση να αναλάβει ο στρατός. Και ο Κουκουλόπουλος παραμένει ατάραχος στη θέση του, ως νεόκοπος λογοκόπος.
Σημάδια των (δύσκολων) καιρών...
newpost.gr

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Μέλη της Ομοσπονδίας ΠΟΕ ΟΤΑ αποδοκίμασαν τον υφυπουργό Εσωτρικών όταν τον είδαν ξαφνικά μπροστά τους στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Κολωνακίου. Ο υφυπουργός εσωτερικών ήρθε αντιμέτωπος με μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, οι οποίοι άρχισαν να του φωνάζουν.

Στο ίδιο σημείο νωρίτερα άγνωστοι παρά λίγο να έρθουν στα χέρια με οδηγούς ιδιωτικής εταιρείας που συλλέγει τα απορρίματα και γι' αυτό το λόγο υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία στην περιοχή.



newpost.gr

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Έντονα αποδοκιμάστηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, στην Κατερίνη όπου παραβρέθηκαν για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.


Παρά το γεγονός ότι δεν πέρασαν από την κεντρική λεωφόρο της πόλης και το ότι η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη, οι δύο βουλευτές δεν απέφυγαν τα γιουχαϊσματα και τις αποδοκιμασίες.

Οι πολίτες που ήταν κοντά στην εξέδρα αποδοκίμαζαν συνεχώς τους βουλευτές κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την παρέλαση, και τελικά φυγαδεύτηκαν από την αστυνομία από το πίσω μέρος της εξέδρας.

Την ίδια στιγμή, οι μαθητές των Λυκείων έστρεψαν το κεφάλι τους στην αντίθετη πλευρά καθώς παρήλαυναν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.


newpost.gr

"ΓΙΟΥΧΑ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΛΚΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στην πόλη της Βέροιας η οποία γιορτάζει την 99η επέτειο της απελευθέρωσής της.


Μερίδα αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής, προσπάθησε να φτάσει στην εξέδρα όπου βρισκόταν οι επίσημοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Ακολούθησε επέμβαση της αστυνομίας, η οποία εμπόδισε τους αγανακτισμένους να φτάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν οι επίσημοι.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των επισήμων βρισκόταν και ο Υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας, ο οποίος παρακολουθούσε τις αντιδράσεις των πολιτών.

parapolitika.gr

ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΕΝΔΩΣΕΙ ...

Από τη μια μεριά έχει αυτούς στο κόμμα του που θέλουν πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση, από την άλλη έχει τους …συναινετικούς, από μια τριτη βρίσκεται αντιμέτωπος με το ΕΛΚ που τον πιέζει να ενδώσει στην εξόντωση της χώρας στηρίζοντας τώρα την κυβέρνηση και παραπέρα βλέπει και τον Παπανδρέου να λέει ότι η Ν.Δ. έπρεπε να δεχτεί τη συγκυβέρνηση αυτή την ώρα!

Κατ’ αρχήν ο Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συνεργάζεται με εγκληματίες που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι.

Κατά δεύτερον ότι δεν ανέχεται τις ακραίες φωνές των συνδικαλιστών που μπορεί να οδηγήσουν σε πλήρη διάλυση τις δομές του κράτους και να παραδώσουν τη χώρα στην απόλυτη αναρχία.

Όσον αφορά τον Παπανδρέου δίνει την εξής απάντηση:

«Αφού τα λέει όλα αυτά δεξιά κι αριστερά γιατί δεν τολμά να με πάρει τηλέφωνο;». Πιθανόν γιατί δεν έχει καταφέρει να συγκαλέσει οικογενειακό συμβούλιο ή ακόμη πιθανότερο είναι να έχει συγκαλέσει και να μη θέλει με τίποτα η οικογένεια να παραιτηθεί.
parapolitika.gr

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΛΚΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Μόλις χθες το βράδυ περιήλθε στο parapolitika.gr η πληροφορία ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των απεργιών την εβδομάδα που έρχεται γίνεται στο Μαξίμου με επικεφαλής τον υφυπουργό Τύπου Άγγελο Τόλκα.

Ο συγκεκριμένος αναφέρει ότι η Αστυνομία θα πρέπει να παρεμβαίνει σε όσα υπουργεία και υπηρεσίες γίνονται καταλήψεις, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος των υπαλλήλων που θέλουν να εργαστούν!

Δηλαδή εισηγείται στην Αστυνομία να δημιουργήσει διαφορετικά πεδία μαχών σε εκατό σημεία μες στην Αθήνα! Καλά, ο Αθανασάκης πώς του επιτρέπει να λέει τέτοια πράγματα;

parapolitika.gr

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Θυμάστε που την περασμένη Τετάρτη ο Ιγνατίου του Mega ανέφερε ότι ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να πάει στην Αμερική αυτή τη βδομάδα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ραντεβού με τη Λαγκάρντ του ΔΝΤ κλείστηκε για την Πέμπτη ενώ είναι περίπου σίγουρο ότι θα δει την επομένη τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Σίγουρο όμως δεν είναι αν θα καταφέρει να πετάξει στην Αμερική γι΄ αυτό και δεν βγάζει άχνα. Πριν από ένα μήνα πήγε να φύγει για Ουάσιγκτον και τον γύρισε πίσω ο Βενιζέλος ένεκα των νέων οικονομικών μέτρων.

Τώρα βλέπει ότι επίκειται κοινωνική εξέγερση και φοβάται ότι μπορεί όταν επιστρέψει να μη βρει την καρέκλα του στο Μαξίμου. Άσε που κατά άλλες πληροφορίες, παράλληλα με τις μηχανές του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ζεσταίνονται και εκείνες του ελικοπτέρου της διαφυγής.

parapolitika.gr