Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Μας δανείζουν για να αγοράζουμε τα πράγματά τους»

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ Weekly» και αναφέρθηκε στη φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου, «Μαζί τα φάγαμε».

«Θεωρώ κατάφωρα ψέματα όλες αυτές τις απόψεις του τύπου “Μαζί τα φάγαμε”. Ακούω συνέχεια για τα Καγιέν στους δρόμους. Οι Έλληνες μόνο έχουν Καγιέν; Στη Ρώμη, στη Γερμανία με τι κυκλοφορούν με τρίκυκλα; Ή μας τα χάρισαν και δεν το κατάλαβα; Μας δανείζουν για να αγοράσουμε τα πράγματά τους. Με τρελαίνει ότι επικρατεί η άποψη ότι οι Έλληνες είναι ο χειρότερος λαός της γης, ενώ οι Γερμανοί που έκαναν δύο παγκόσμιους πολέμους και έναν οικονομικό είναι ωραίοι και μάγκες» είπε ο τραγουδιστής.

M.LAGANA

Προκλητικές σπατάλες στη Βουλή!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με 500.000 συνανθρώπους μας να έχουν μηδενικό εισόδημα, είναι -αν μην τι άλλο- προκλητικές οι δαπάνες της Βουλής των Ελλήνων για το έτος 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και αποκάλυψε η ραδιοφωνική εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του Zougla Radio τα έξοδα του ελληνικού Κοινοβουλίου έφτασαν στα 197.888.564,33 ευρώ. Ναι καλά διαβάσατε…

Άλλο ο σεβασμός των θεσμών και την κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και άλλο η καταγραφή των εξόδων και ο προβληματισμός που προκαλούν τα ιλιγγιώδη ποσά. Διαβάστε και αξιολογήστε μόνοι σας τις αμοιβές και τα προνόμια που έχουν οι βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών. Πολιτών που πληρώνουν τη «κρίση», ζουν στην ανέχεια και βλέπουν μισθούς και συντάξεις να εξαϋλώνονται.

Οι αμοιβές των βουλευτών

Οι αποζημιώσεις των βουλευτών για το έτος 2010 ανήλθαν στα 21.853.627 ευρώ, δηλαδή 72.845 ευρώ πήρε έκαστος. Όμως δεν σταματούν εκεί οι αποζημιώσεις. Υπάρχει και αυτή των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής που ανέρχεται στα 5.374.248 ευρώ.

Ύστερα αρχίζουν τα «προνόμια» των εκλεγμένων από τον ελληνικό λαό. Το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών στοίχισε 8.920.681 ευρώ. Υπάρχει και η οικογενειακή παροχή που δίνεται στους βουλευτές, η οποία έφτασε τις 200.271 ευρώ. Όσο για έξοδα κίνησης, αυτά στοίχισαν μόνο 1.778.623 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που δόθηκε, δηλαδή, στους Έλληνες βουλευτές για την προηγούμενη χρονιά ήταν 38.127.450 ευρώ. 'Έκαστος εισέπραξε (μαζί με τα μπόνους) το ποσό των 127.091 ευρώ. Περίφημα!

Πόσα χρήματα πήραν οι υπάλληλοι της Βουλής

Οι υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων, αν και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους (εμφανίζονται να είναι από 1.000 μέχρι και 1.300), αμείφθηκαν για το 2010 με το συνολικό ποσό των 36.110.125 ευρώ. Αλλά τα έσοδά τους δεν τελειώνουν εδώ αφού 47.115.331 ευρώ ήταν οι αποζημιώσεις τους για υπερωρίες, για απασχόλησή τους, πέραν του ωραρίου τους σε γραφεία βουλευτών και άλλες λοιπές παροχές.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι εκτός από τους μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής, πληρώνονται και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και ειδικών κατηγοριών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο δημόσιος προϋπολογισμός να επιβαρύνεται με 19.154.654 ευρώ. Μάλλον υπάρχει μεγάλος φόρτο εργασίας στο Κοινοβούλιο και δεν φτάνουν οι μόνιμοι… Αλλιώς δεν εξηγείται…

Οι διάφορες προμήθειες και επιχορηγήσεις

Η συνέχεια της λίστας φέρει στην επιφάνεια αδιευκρίνιστες πληρωμές της Βουλής σε διάφορους τομείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μεταβιβαστικές πληρωμές που έφτασαν στα 15.804.656 ευρώ ή τα 33.279.043 ευρώ σε πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες. Ενώ επιχορηγήσεις με προορισμό νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού δικαίου ανέρχονται στα 3.736.00 ευρώ. Τέλος υπάρχει και η επιχορήγηση σε λοιπούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης που έφτασε στα 8.365.522 ευρώ.


http://www.zougla.gr

ΓΙΟΥΧΑΡΊΣΤΗΚΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

Έντονα αποδοκίμασε τον υπουργό Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πλήθος αγανακτισμένων ξενοδόχων σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της π΄ρωτης γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) που λαμβάνει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δέχτηκε λεκτικές επιθέσεις από ξενοδόχους οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που κατά καιρούς πλήττουν τον κλάδο με το πρόσφατο ειδικό τέλος της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η αγανάκτηση είναι διάχυτη στον κλάδο λόγω των επιβαρύνσεων που έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε δυσχερή θέση.

Παρά τις αντιδράσεις, ο υπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό το οποίο προβλέπει και την πλήρη άρση του καμποτάζ, ενώ πρόσθεσε ότι στα 500 εκατ. ευρώ, κονδύλια που προβλέπονται για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα ενταχθούν και τουριστικές επιχειρήσεις.
newpost.gr

Λιάνη: "Δεν πλήρωσα το χαράτσι και δεν θα το πληρώσω"

"Δεν πλήρωσα ούτε έκτακτη εισφορά, ούτε το χαράτσι της ΔΕΗ. Μου ήρθε χαράτσι για τα σπίτια -που έχουν μείνει απούλητα- 20.000 ευρώ.
Νομίζετε ότι έχω τη δυνατότητα να πληρώσω αυτό το νούμερο; Έχω μια σύνταξη που είναι γύρω στα 1.500 ευρώ και το χαράτσι ήταν 20.000 ευρώ. Έχω εγώ τη δυνατότητα σήμερα να το πληρώσω;" είπε η Δήμητρα Λιάνη στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη.
Όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση της μεζονέτας της και τον πλειστηριασμό, η ίδια απάντησε: "Το θέμα τακτοποιήθηκε και δεν νομίζω να το αφήσω το πράγμα να... σουρθεί άλλο. Βρήκα κάποια χρήματα και το σταμάτησα".

Εξομολογήθηκε: "Βοήθησα πάρα πολύ κόσμο και δεν με βοήθησε κανείς. Δεν πειράζει όμως. Με πόνεσε πολύ, αλλά θα το ξαναέκανα".

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΣΩΤΗΡΕΣ"



ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ... Μία πόλη κοιμάται στους δρόμους.

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των αστέγων στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα. Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες. Πολύ περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων.



Είναι ο Παναγιώτης, ο Λεωνίδας, ο Λάμπρος. Ανθρωποι του μεροκάματου. Κάποιοι με σπουδές, άλλοι με οικογένεια. Ελληνες "νοικοκυραίοι" που έμεναν στο νοίκι, ή πλήρωναν στεγαστικό. Η κρίση και η ανεργία τούς χτύπησε αλύπητα. Σήμερα είναι οι "νεο-άστεγοι". Η νέα γενιά του δρόμου...


"Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα καταντήσω έτσι. Εχω κλάψει πολύ. Ειδικά στην αρχή, όταν κοιμόμουν σε παγκάκι στο Σύνταγμα. Είδες πώς τα φέρνει η ζωή"; Συναντάμε τον 47χρονο Λεωνίδα στον ξενώνα αστέγων της ΜΚΟ "Κλίμακα". Πριν απολυθεί, δούλευε στην οικοδομή σε συνεργείο 60 ατόμων. "Μείναμε όλοι χωρίς δουλειά". Εφτασε να μην μπορεί να πληρώσει το νοίκι του, 280 ευρώ για ένα δυάρι στην Καλλιθέα. Οι γονείς του έχουν πεθάνει. Δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει κάνει οικογένεια. "Ευτυχώς τελικά. Το να βρεθείς άστεγος με αυτή την κρίση δεν είναι δύσκολο. Αν ζεις μόνο με το μεροκάματο και το χάσεις, τι θα κάνεις;".
Ο Λεωνίδας έχει δίκιο. Οι εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων φορέων είναι αποθαρρυντικές. Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων, Γιώργος Αποστολόπουλος, κάνει λόγο για αύξηση 15% των αστέγων και των πεινασμένων σε σχέση με πέρσι και ενδείξεις για μεγαλύτερο κύμα τους τελευταίους μήνες, ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Η ΜΚΟ "Κλίμακα" λέει πως η αυξητική τάση του πληθυσμού των αστέγων κυμαίνεται από 20% ως 25%. Οι άνθρωποι της "Κλίμακας", που ασχολούνται πολλά χρόνια με τους άστεγους, εκτιμούν πως σε όλη την Ελλάδα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια, ξενώνες κ.λπ. είναι περίπου 20.000, ενώ πολλοί περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ολοι, πάντως, οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν πως εκτός από ποσοτική η διαφορά πια είναι και ποιοτική.


Το προφίλ των νέων αστέγων αλλάζει. Ανθρωποι που μέχρι χθες κάλυπταν έστω και οριακά τις ανάγκες τους, εξαιτίας της κρίσης βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο.
Το προφίλ τους
"Αλλάζει το προφίλ των ανθρώπων που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης. Ανθρωποι που μέχρι τώρα μπορούσαν, έστω και με δυσκολία, να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση λόγω ανεργίας, χαμηλών ή ανύπαρκτων εισοδημάτων και αδυναμία στήριξης από την οικογένεια. Πρόκειται για άτομα παραγωγικών ηλικιών, νέοι με μισθούς 500 ευρώ, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν από τη σύνταξη.
Σε σύγκριση με τον παραδοσιακό πληθυσμό των αστέγων έχουν μέτριο ως υψηλό μορφωτικό επίπεδο, δεν παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, εξαρτήσεις ή προβλήματα παραβατικότητας", σημειώνουν οι ειδικοί της "Κλίμακας". Αλλά και ο κ. Αποστολόπουλος βλέπει στο Ιδρυμα Αστέγων νέους και ανθρώπους που ήταν κάποτε επιχειρηματίες να ζουν στην εξαθλίωση. "Εμφανίζονται με καμπαρντίνες, ακόμη και με λάπτοπ στο χέρι και ζητούν φαγητό και στέγη"...


Το ίδιο νυχτερινό σκηνικό. Μια κουβέρτα, ένα πρόχειρο στρωσίδι και μια γωνία σε έναν δρόμο για χιλιάδες ανθρώπων πού δεν έχουν που να στεγαστούν
Αυτό που θυμούνται οι νεο-άστεγοι είναι η πρώτη νύχτα στον δρόμο. Ο Λεωνίδας γύριζε σαν τρελός. "Μετά από πολλές ημέρες αϋπνίας, με πήρε ο ύπνος σε ένα παγκάκι στο Σύνταγμα. Οταν άνοιξα τα μάτια μου, ο κόσμος με κοιτούσε. Μου ήρθε μια ντροπή"...
Οι δρόμοι της απελπισίας
Εκαναν κρεβάτι τους το παγκάκι και το αυτοκίνητο
Οι ιστορίες των "νεο-αστέγων" μοιάζουν μεταξύ τους. Είναι ιστορίες ανεργίας, από ανθρώπους που εξαθλιώθηκαν μαζί με την κατάρρευση της οικοδομής και των άλλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.


Ο Παναγιώτης περιγράφει την πρώτη του νύχτα στον δρόμο. Μία λέξη: φόβος
Ο 55χρονος Λάμπρος ήταν εργολάβος οικοδομικών εργασιών. Είχε σπίτι στο Κερατσίνι, αλλά το πούλησε για να σώσει τη γυναίκα του, που έπασχε από καρκίνο. Τα τελευταία 11 χρόνια μένανε στο νοίκι, σε ένα τεσσάρι στη Νίκαια. Από το 2008 οι δουλειές μειώθηκαν σημαντικά. Το 2009 η γυναίκα του κατέληξε και ο ίδιος δυσκολευόταν ήδη να πληρώσει τα 600 ευρώ του ενοικίου. Πέρσι τον Νοέμβρη νοίκιασε μια γκαρσονιέρα με 150 ευρώ.
"Ούτε αυτά δεν μπορούσα να πληρώσω. Εφτασα να μην έχω λεφτά ούτε για καφέ". Από τον περασμένο Φλεβάρη είναι άστεγος. Στην αρχή κοιμόταν στο αυτοκίνητό του. "Ντρεπόμουνα τον κόσμο στη γειτονιά και πάρκαρα σε απόμερα μέρη, όπως στο δάσος Χαϊδαρίου. Αλλά φοβήθηκα. Βρήκα ένα στενό στο Μεταξουργείο και έμεινα εκεί δυο μήνες. Σηκωνόμουν στις έξι το πρωί για να μη με βλέπουν". Τον συναντάμε στον ξενώνα της "Κλίμακας". "Εβλεπα τους αστέγους και τους λυπόμουν. Δεν το φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα πως θα βρεθώ κι εγώ στον δρόμο"...


Βρήκα ένα στενό στο Μεταξουργείο και έμεινα εκεί δύο μήνες. Σηκωνόμουν στις έξι το πρωί για να μη με βλέπουν, διηγείται ο Λάμπρος
Ο 46χρονος Γιάννης κοιμάται σε ένα Αουντι, που μένει παρκαρισμένο στην Κωνσταντινουπόλεως. "Εχω φοβηθεί πολλές φορές. Ερχονται διάφοροι, κλωτσάνε τις πόρτες". Μέχρι πέρσι νοίκιαζε τριάρι στον Κολωνό. Δούλευε ως ηλεκτρολόγος σε συνεργεία που έπαιρναν μεγάλα έργα και αργότερα ως οδηγός. Από το 2008 είναι στην ανεργία.
"Ο παπάς της ενορίας μας είχε γράψει πολύτεκνους και παίρναμε πέντε μερίδες φαγητό από το συσσίτιο. Τρώγαμε τις τρεις το μεσημέρι και τις δυο το βράδυ". Η γυναίκα του, λέει, τον εγκατέλειψε μαζί με τον γιο του τον Οκτώβριο του 2008, "επειδή δεν έφερνα χρήματα στο σπίτι". Πήγε σε εκκλησία στα Σεπόλια και ζήτησε βοήθεια. Ντρέπονταν στη δική του γειτονιά. Οι πιστοί έκαναν έρανο και πλήρωσε τα νοίκια που χρωστούσε. Στρίμωξε τα πράγματα και τη μοτοσικλέτα του ανάμεσα σε τέσσερα κόντρα πλακέ, στην πυλωτή ενός φίλου του και βγήκε στον δρόμο.


Το να βρεθείς άστεγος με αυτή την κρίση δεν είναι δύσκολο. Αν ζεις μόνο με το μεροκάματο και το χάσεις, τι θα κάνεις;, λέει ο Λεωνίδας
"Στον δρόμο γνώρισα ανθρώπους που μου πρότειναν να μπουκάρουμε σε μαγαζιά, να μου δώσουν όπλο, ναρκωτικά. Δεν είχα ποτέ τέτοιες συναναστροφές. Ημουν οικογενειάρχης. Εγώ δουλειά ζητάω. Δεν είμαι κλέφτης"...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Από το Λονδίνο στους δρόμους της Αθήνας
Ο 45χρονος Παναγιώτης έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Hertfordshire στο Λονδίνο. Γύρισε στην Ελλάδα και αδυνατώντας να βρει θέση στο αντικείμενό του, δούλευε ως μάγειρας και αργότερα ως πωλητής σε εταιρεία ηλεκτρικών ειδών. Το 2006 πήρε ένα σπίτι 70 τ.μ. στα Ανω Πατήσια με δάνειο. Το 2008 έχασε τη δουλειά του. "Εκτός από 4ωρα σε τηλεφωνικά κέντρα, δεν έβρισκα τίποτε άλλο".
Οι δόσεις του δανείου άρχισαν να καθυστερούν. Κάποια στιγμή σταμάτησε και το επίδομα ανεργίας. Στις αρχές του 2010, έπειτα από πολλές απλήρωτες δόσεις, η τράπεζα του πήρε το σπίτι. "Το πρώτο διάστημα κοιμόμουν σε φίλους και μετά σε ένα εγκαταλελειμμένο στα Ανω Πατήσια". Οι γονείς του έχουν πεθάνει. Τα δύο αδέλφια του έχουν τις οικογένειές τους και τα δικά τους οικονομικά προβλήματα. Πώς ήταν η πρώτη νύχτα του στον δρόμο; "Γεμάτη φόβο. Δεν πρόκειται ποτέ να την ξεχάσω". Σήμερα κοιμάται σε ξενώνα αστέγων. "Το να κοιμάσαι στον δρόμο είναι σαν ζωντανός θάνατος. Γίνεσαι άγριο θηρίο".
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ
ΦΩΤΟ: ΓΡ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Αντα Αλαμάνου
Υπεύθυνη Κέντρου Στήριξης Αστέγων της ΜΚΟ "Κλίμακα", Κωνσταντινουπόλεως 30, Κεραμεικός, 2103410462.

Η φτώχεια εξαπλώνεται
"Το φάσμα της φτώχειας εξαπλώνεται και το πρόβλημα των αστέγων είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Οι σημερινοί νεο-άστεγοι είχαν ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής. Δεν περίμεναν ότι θα αντιμετώπιζαν ακραία προβλήματα επιβίωσης. Η τεράστια αλλαγή τούς προκαλεί σοκ. Συχνά αποκρύπτουν την κατάστασή τους από την οικογένειά τους, επειδή ντρέπονται, ή για να μη γίνονται βάρος. Δεν συμφέρει ούτε το κράτος ούτε την κοινωνία να υπάρχουν άνθρωποι στο περιθώριο. Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα μόνο με φιλανθρωπία. Το δικαίωμα στη στέγη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.
ΠΗΓΗ;ΕΘΝΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:M.LAGANA

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ INTERNET !

Δωρεάν ή φθηνότερους τρόπους επικοινωνίας αναζητούν οι Έλληνες, επιχειρώντας να περικόψουν τα έξοδά τους εν μέσω της εντεινόμενης ύφεσης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και πιο συχνά να επικοινωνούν μέσω υπηρεσιών διαδικτυακής τηλεφωνίας όπως το...

Skype ή κοινωνικών δικτύων όπως το facebook, ελαττώνοντας τη χρήση του σταθερού ή κινητού τηλεφώνου.

Η έρευνα διεξήχθη από το IBM Institute for Business Value σε δείγμα 13.000 πολιτών από 24 χώρες.

Τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι καταναλωτές δίνουν όλο και μεγαλύτερη έμφαση στο κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, δεν παραμένουν πιστοί σε μία συγκεκριμένη εταιρεία και αξιοποιούν περισσότερο το Ίντερνετ για την επικοινωνία τους.

«Ψαλιδίζουν» τις δαπάνες οι Έλληνες

Στην Ελλάδα, οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι εξαιτίας της κρίσης χρέους και δηλώνουν ότι θα περικόψουν τις δαπάνες τους στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, το 61% των ερωτηθέντων αναμένεται να μειώσει τις δαπάνες χρήσης κινητού τηλεφώνου, το 52% τις δαπάνες σταθερής τηλεφωνίας και το 53% τις δαπάνες ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω φορητών συσκευών (κινητά ή ταμπλέτες).

Πολλοί καταναλωτές δηλώνουν ότι στο εξής θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, όπως είναι η φωνητική επικοινωνία μέσω IP (προγράμματα όπως το Skype), αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα του Ίντερνετ (facebook, twitter κ.λπ.). Όσοι, μάλιστα, χρησιμοποιούν ήδη αυτές τις υπηρεσίες εμφανίζονται αποφασισμένοι να αυξήσουν τη χρήση τους.

Βασικό μέσο επικοινωνίας τα social media

Η κοινωνική δικτύωση έχει εξελιχθεί σε βασικό μέσο επικοινωνίας για τους περισσότερους έλληνες καταναλωτές.

Το 87% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα social media σε εβδομαδιαία βάση. Μάλιστα, το 84% των καταναλωτών κάτω των 25 ετών μπαίνει καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα και επικοινωνεί με τους ψηφιακούς του «φίλους».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι Έλληνες - κυρίως μικρότερων ηλικιών - επιλέγουν να επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσω μηνυμάτων στο facebook και όχι μέσω SMS από το κινητό τους τηλέφωνο.

Παράλληλα, παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στην παρακολούθηση και στο «κατέβασμα» βίντεο από το Διαδίκτυο – πολλοί ερμηνεύουν το φαινόμενο ως στροφή των καταναλωτών στη δωρεάν ψυχαγωγία. Το 46% των ερωτηθέντων βλέπει καθημερινά βίντεο σε ιστότοπους όπως το YouTube.

«Η ζήτηση για εφαρμογές με υψηλές απαιτήσεις σε bandwidth θα εξακολουθήσει να αυξάνεται στην Ελλάδα», δήλωσε ο Σταύρος Λιάκος, επικεφαλής του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών του Τομέα Παροχής Υπηρεσιών της ΙΒΜ Ελλάς.

Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες από τους παρόχους

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την ποιότητα των υπηρεσιών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην Ελλάδα.

Το 33% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συχνά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις από κινητό τηλέφωνο και το 12% ότι παρουσιάζονται διακοπές στη διάρκεια μιας συνομιλίας μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το 50% συχνά δεν μπορεί να συνδεθεί στο Ίντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου και, αφού συνδεθεί, ο ένας στους πέντε συχνά αποσυνδέεται απροειδοποίητα.

Το 19% δήλωσε ότι τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να κατανοήσει τις χρεώσεις που εμφανίζονται στο λογαριασμό που λαμβάνει, ενώ το 17% πιστεύει ότι τις περισσότερες φορές οι χρεώσεις είναι ανακριβείς.

Ωστόσο, το 35% των καταναλωτών δεν καλεί τον πάροχό του για να υποβάλει παράπονα. Αυτό συμβαίνει διότι το 27% δεν πιστεύει ότι τα παράπονα θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα, ενώ το 26% θεωρεί ότι θα υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία εάν προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του παρόχου.

Ωστόσο, οι περισσότεροι καταναλωτές (ποσοστό 89%) επιλέγουν να ενημερώσουν τους οικείους τους (φίλους ή συγγενείς) σχετικά με τα παράπονα που έχουν από τον πάροχό τους.

Τέλος τα σεξουαλικά υπονοούμενα μέσω SMS!

Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε βρίσει τους φίλους σας μέσω ενός γραπτού μηνύματος είτε για πλάκα είτε γιατί το εννοείτε..!

Και πόσες άλλες δεν έχετε στείλει ή λάβει sms με… σεξουαλικά υπονοούμενα!



Στο Πακιστάν λοιπόν κομμένα αυτά…

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της χώρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, εξέδωσε λίστα με 1019 φράσεις στην αγγλική γλώσσα και 589 στα Urdu, την τοπική διάλεκτο, οι οποίες απαγορεύονται και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν θα πρέπει να τις επιτρέπουν.

Η λίστα περιέχει περισσότερες από 50 φράσεις που περιέχουν τη λέξη «fuck», ενώ 17 έχουν το συνθετικό «butt».

Λόγος όπως ισχυρίζεται η Αρχή είναι να μην αλλοιωθούν τα ήθη των νέων μέσα από την χρήση κινητής τηλεφωνίας.

ΠΗΓΗ: mediagate.gr

Πάτρα: Διευθύντρια Τράπεζας έπαιζε στο Χρηματιστήριο με τα λεφτά των άλλων!

Επί τρία χρόνια διευθύντρια τράπεζας στην Πάτρα έπαιζε στο Χρηματιστήριο με τα λεφτά των πελατών της, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν το παραμικρό. Οι 14 άτυχοι πελάτες έχασαν τα χρήματά τους, ενώ η τράπεζα αναγκάστηκε να τους πληρώσει αποζημίωση 366.000 ευρώ...


Για την δράση της η διευθύντρια καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από τη Δικαιοσύνη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Η πρώην προϊσταμένη προώθησης επενδυτικών προϊόντων, υποκαταστήματος τράπεζας της Πάτρας είχε κατηγορηθεί πως την περίοδο 1999 - 2001 τοποθετούσε κεφάλαια πελατών της τράπεζας σε μετοχές στο Χρηματιστήριο χωρίς οι εκείνοι να έχουν συναινέσει.

Ο γενικός δείκτης έπεσε και οι πελάτες έχασαν τα κεφάλαιά τους που ούτε καν γνώριζαν που είχαν επενδυθεί. Η πρώην διευθύντρια σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρενέβαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας και άλλαζε τις μόνιμες διευθύνσεις κατοικίας των πελατών της. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες δεν ενημερώνονταν για την πραγματική πορεία των επενδύσεών τους.

Και τα όποια έγγραφα αποστέλλονταν, προωθούνταν.. στο υποκατάστημα. Η ίδια στην απολογία της δήλωσε πως οι πελάτες της έδιναν προφορικά εντολές και γνώριζαν τις κινήσεις της.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 5 έτη φυλάκιση, όμως το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
http://www.thebest.gr/

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΕΗ ΣΕ ... ΔΕΗ

"Σουρεάλ" καταστάσεις με φόντο την απειλούμενη διακοπή παροχής ρεύματος, στους καταναλωτές που αδυνατούν ή αποφασίζουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος στα ακίνητα.

O ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπου στεγάζεται το εκδοτήριο της ΔΕΗ, Γ. Αλαϊάδης, είναι αποφασισμένος, να μην πληρώσει το "χαράτσι", εάν και εφόσον κοπεί το ρεύμα έστω και σε έναν καταναλωτή.

Προφανώς, σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρεία θα είναι αναγκασμένη να εκδώσει εντολή διακοπής ρεύματος και για το κτίριο, όπου στεγάζονται τα κεντρικά της.

"Αν η ΔΕΗ κόψει την παροχή ρεύματος σε οποιονδήποτε καταναλωτή που αυτό μπορεί να είναι απόρροια από την οικονομική του αδυναμία ή αντίσταση σε αυτό το μέτρο, τότε δεν θα το πληρώσω και εγώ το ειδικό τέλος, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να πρέπει να κόψει το ρεύμα στη μισθώτρια εταιρεία που είναι η ΔΕΗ", είπε χαρακτηριστικά.
Εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών πάντως, η διακοπή έχει πάρει ολιγοήμερη παράταση έως ότου διευκρινιστούν τα κριτήρια εξαίρεσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στο ενδιάμεσο ωστόσο, οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν την α' δόση, ανεξάρτητα από το εάν έχει υπολογιστεί λανθασμένα και να αξιώσουν εκ των υστέρων, την διόρθωση των όποιων λαθών.

Από την άλλη μεριά, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ καταβάλλουν προσπάθειες ακύρωσης του νόμου, που χαρακτηρίζουν "κατάπτυστο", ενώ και ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ δήλωσε χθες, πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε καταναλωτή, που έχει πληρώσει για να το έχει.

Με άλλα λόγια, το πλαίσιο γύρω από το οποίο αποφασίστηκε η επιβολή του - καθ΄ ομολογία Συνταγματολόγων - αντισυνταγματικού νέου τέλους επί των ακινήτων, στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια και μένει να δούμε, εάν όντως εφαρμοστεί στην πράξη.

Χαράτσι σε στάβλους και πτηνοτροφεία

Ο νόμος μπορεί να εξαιρεί από το νέο τέλος ακινήτων τα κτίσματα γεωργικής και πτηνοτροφικής χρήσης, ωστόσο καλούνται να το πληρώσουν και ιδιοκτήτες στάβλων.

Ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστ. Ροντούλης, δήλωσε πως δεκάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα, παραλαμβάνουν λογαριασμούς με ενσωματωμένο τέλος για αγροτικά κτίσματα, αν και ο νόμος τα εξαιρεί.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις παραγωγού που καλείται να πληρώσει για το πτηνοτροφείο του 26.558 ευρώ, αλλά και ιδιοκτήτη κτίσματος δηλωμένου ως γεωργικής αποθήκης για σιτηρά, που καλείται να πληρώσει τέλος 3.240 ευρώ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Η απάντηση που πήραν οι εν λόγω αγρότες από τη ΔΕΗ, όταν ανέφεραν το "λάθος", ήταν σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη ίδια με εκείνη που πήραν και δεκάδες άλλοι, στους οποίους εστάλη το νέο τέλος, μετά από λανθασμένο υπολογισμό, δηλαδή "πληρώστε τώρα και διορθώνεται το λάθος αργότερα".

Ίσως όμως δεν πρέπει να προξενεί τόσο μεγάλη εντύπωση η επιβολή του νέου τέλους και σε στάβλους, αν αναλογιστεί κανείς, ότι επιβλήθηκε σε σεισμοπαθείς του νομού Γρεβενών, που μένουν σε κοντέινερ τα τελευταία 16 χρόνια, μετά τη σεισμική δόνηση των 6,6 ρίχτερ που ισοπέδωσε τα σπίτια τους, το Μάιο του 1995
newpost.gr

Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχθηκαν τον Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη

Λίγες μέρες μετά την «πολιορκία» στο δημαρχείο Χολαργού, δύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη, που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η πρώτη «απόδρασή» του έγινε όταν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε, αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.

Η δεύτερη «απόδραση» έγινε λίγο αργότερα όταν οι διαδηλωτές έμαθαν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» όπoυ έδινε συνέντευξη.

Γρήγορα λοιπόν συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του σταθμού και περίμεναν τον υφυπουργό με άγριες διαθέσεις και συνθήματα.

Η αστυνομία κατέστρωσε νέο σχέδιο και κατάφερε να φυγαδεύσει για δεύτερη φορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς όμως να γλυτώσει και πάλι από τις ριπές των αυγών και των πορτοκαλιών.




Πηγή: lesvosnews.gr

Παιδόφιλοι εντοπίζουν τα θύματά τους με GPS!

Νέες τεχνικές έχουν ανακαλύψει οι απανταχού παιδόφιλοι, για να ανακαλύψουν τα πιθανά θύματά τους με βοηθό την τεχνολογία.

Νέο τέχνασμα για να εντοπίζουν τα πιθανά τους θύματα ανακάλυψαν παιδόφιλοι, γεγονός που κρούει για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου. Μέσα από τεχνολογίες του τύπου "βρες ένα φίλο" σε ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης, όπως το Facebook ανιχνεύουν την ακριβή θέση των ανήλικων θυμάτων τους.


Τα ανυποψίαστα παιδιά που αναρτούν την τοποθεσία τους στο κοινωνικό δίκτυο, δίνουν στους σεξουαλικούς δράστες την δυνατότητα μέσω του λογισμικού δορυφορικής πλοήγησης (satnav) να ανακαλύψουν την θέση τους με διαφορά μόλις μερικών μέτρων.

Ταυτόχρονα, με την ίδια τεχνολογία μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακούς χάρτες που παρουσιάζουν αναλυτικά τους ενδεχόμενους στόχους τους.

Γι αυτό το διαδικτυακό Κέντρο εκμετάλλευσης παιδιών και διαδικτυακής προστασίας προειδοποιεί τους μικρούς χρήστες του διαδικτύου.

Πρέπει να ενεργοποιούν τις ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου και να αποσύρουν οποιονδήποτε δεν γνωρίζουν ή εμπιστεύονται από τις επαφές τους, για να αποφύγουν οποιονδήποτε κίνδυνο εντοπισμού.

Εντοπισμός μέσω smartphones

Μαζί με την πρόοδο της τεχνολογίας, λοιπόν, αυξάνονται και οι παγίδες που στήνουν οι παιδόφιλοι στα νεαρά θύματά τους. Έτσι, ακόμα μία νέα τεχνική τους θέλει να στέλνουν στα μικρά παιδιά smartphones, τα οποία έχουν ήδη ενεργοποιημένα παγκόσμια προγράμματα εντοπισμού.

"Αδύναμοι νέοι έχουν γίνει στόχοι των παιδόφιλων, οι οποίοι τους πριμοδοτούν με μία συσκευή τηλεφώνου. Η τεχνολογία τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο ως συσκευή εντοπισμού", αναφέρει εκπρόσωπος του διαδικτυακού κέντρου.


MAIRH LAGANA

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εξέδιδε τη 12χρονη κόρη της με αντάλλαγμα βότκα και καφέδες!

Τον ηλικιωμένο είχαν συλλάβει αστυνομικοί στο πάρκινγκ του Βενιζελείου, παραμονή Πρωτοχρονιάς και μάλιστα με τα παντελόνια κατεβασμένα.
Ο ισχυρισμός ότι του έπεσε το παντελόνι επειδή ήταν ...μεγάλο, δεν έπεισε το Δικαστικό Συμβούλιο. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου παραπέμπονται να δικαστούν επίσης η μητέρα και η αδερφή της ανήλικης, οι οποίες σύμφωνα με το βούλευμα είχαν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και μάλιστα φέρονται να «θυσίαζαν» το κοριτσάκι για ένα μπουκάλι βότκα, μερικούς καφέδες και λίγα ευρώ.
Είναι ανατριχιαστικό ότι το παιδί, παρά τα όσα τραγικά βίωσε, δεν έπαψε στιγμή να ζητάει τη μητέρα του, να εκφράζει την αγάπη του και να ζει με το φόβο ότι δεν θα την ξαναδεί.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο 67χρονος - ο οποίος δηλώνει νομοταγής οικογενειάρχης - φέρεται να είχε οδηγήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές το κοριτσάκι σε ερημικές τοποθεσίες, με τις «ευλογίες» της μητέρας και της αδερφής του.
Η υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός γείτονα αστυνομικού, ο οποίος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ενώ δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, αποφάσισε να ακολουθήσει με το αυτοκίνητο του το όχημα του 67χρονου, στο οποίο μόλις είχε επιβιβαστεί το κοριτσάκι. Στην κατάθεση του είχε αναφέρει:
«Τους ακολούθησα και κατά την πορεία τους, αυτός σταμάτησε σε ένα οπωροπωλείο και αγόρασε κάποια πράγματα. Επίσης σταμάτησε και σε ένα σούπερ-μάρκετ. Στην συνέχεια μπήκαν στο πάρκινγκ του Βενιζελείου. Πάρκαρε το φορτηγάκι στο τέρμα του χώρου. Ήταν ερημικός με πλήρες σκοτάδι. Τότε κάλεσα μέσω του κέντρου Άμεσης Δράσης το περιπολικό της Ασφάλειας.
Μαζί με τους συναδέλφους μου πλησιάσαμε το όχημα. Ο οδηγός του φορτηγού μόλις είδε τα φώτα των οχημάτων μας, έβαλε αμέσως μπροστά το φορτηγάκι του και προσπάθησε να φύγει. Τότε τον μπλοκάραμε με τα αυτοκίνητα μας. Κατεβήκαμε φωνάζοντας «Αστυνομία».
Ανοίξαμε την πόρτα του οδηγού και κατεβάσαμε τον οδηγό τραβώντας τον κάτω.
Διαπιστώσαμε ότι το παντελόνι του ήταν ξεκούμπωτο καθώς μόλις βγήκε, έπεσε στους αστραγάλους του. Αυτός αμέσως δήλωσε ότι θα είναι συνεργάσιμος, ότι «θα μας τα πει όλα» και συγχρόνως μούντζωνε το πρόσωπο του. Το κοριτσάκι αναστατώθηκε και έβαλε τα κλάματα».
Ο 67χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι απλώς βοηθούσε την οικογένεια επειδή την λυπόταν και ότι το κοριτσάκι τον ακολουθούσε στα ψώνια.
Ισχυρίστηκε ότι την είχε φιλήσει μία και μοναδική φορά στο μέτωπο από στοργική διάθεση.
Για τη μητέρα της 12χρονης, η οποία κρατείται στις φυλακές Νεαπόλεως, το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπέμπει σε δίκη για την κακουργηματική κατηγορία της προαγωγής στην πορνεία της ανήλικης και αναφέρει σε σχέση με την συμπεριφορά της ότι επέδειξε κυνικότητα, ψυχρότητα και αναλγησία όταν παρέδιδε τη θυγατέρα της έναντι υλικών ανταλλαγμάτων στον ηλικιωμένο.
Πηγή: Cretalive

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΧΡΕΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗ 250 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ !

Ανοίγει ο δρόμος διαγραφής χρεών, καθώς το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης δικαίωσε δανειολήπτη που χρωστούσε 300.000 ευρώ σε τράπεζες. Έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων και επικαλέστηκε δυσκολία αποπληρωμής

Τη διαγραφή χρέους 250.000 ευρώ σε δανειολήπτη από το Ηράκλειο Κρήτης αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.
Πιο συγκεκριμένα, ο δανειολήπτης διατηρούσε
σημαντικό χρέος, ύψους συνολικά 300.000 ευρώ σε διάφορες τράπεζες. Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεση του, το τελευταίο διάστημα εμφάνιζε αδυναμία αποπληρωμής της τεράστιας οφειλής.
Ο ίδιος προέβη στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Ν.3869/2010 και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνεια του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτηση του, αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή, τον απάλλαξε από το μεγάλο βραχνά του χρέους των 250.000 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζών και τα όσα αυτές προέβαλλαν.
Με την απόφαση του, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου διέγραψε το χρέος των 250.000 ευρώ, καλώντας τον δανειολήπτη, να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, δηλαδή τα 50.000 όπως αυτός είχε άλλωστε αιτηθεί.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Κρήτης, νοιώθει δικαιωμένη και καλεί τους καταναλωτές - δανειολήπτες της Κρήτης, να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 και να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών

http://news247.gr/

Παναγιωτακόπουλος : κυβέρνηση - οπερέτα Παπαδήμου ...

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και του τέως πρωθυπουργού, Γιώργο Παπανδρέου, εξαπέλυσε με ανακοινωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ. Με τίτλο «από το ΛΑΟΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία καταλήξαμε στο ΛΑ.Ο.Σ – ΠΑ.ΣΟ.Κ συγκυβέρνηση» με αφορμή ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιωτακόπουλος, στην ανακοινωσή του επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση εκτελεί εντολές της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για αδιαφορία στα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα.

Όπως αναφέρεται:


«Χωρίς καμία αλλαγή συνεχίζεται η προσπάθεια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση – οπερέτα του κ. Παπαδήμου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το οικονομικό σχέδιο της παρούσας Κυβέρνησης, κατ’ εντολή των δανειστών και της Γερμανικής Κυβέρνησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λιγότερες απώλειες για τις μεγάλες τράπεζες, επιστροφή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων στη δεκαετία του ’60 και πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. Η Ελλάδα και το μέλλον της υποθηκεύεται και οι εργαζόμενοι προσφέρονται ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των ολοένα και πιο απαιτητικών δανειστών, που σκυλεύουν το πτώμα μιας χώρας και ενός περήφανου λαού.

Ανεργία, απολύσεις, ετσιθελική απώλεια εργασιακών κεκτημένων, εργασιακός μεσαίωνας, συντάξεις κουτσουρεμένες, μισθοί πείνας και επιπλέον χαράτσια, εισφορές και ληστρικές αποφάσεις ακολουθούν το κλίμα ευφορίας που καλλιέργησαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων της χώρας, που έχουν πλέον το δικό τους άνθρωπο επικεφαλής μιας περίεργης και χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση κυβέρνησης.

Η συμμετοχή για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση της ακροδεξιάς σε αυτή αποτελεί μια ακόμη προσβολή για τα δημοκρατικά πιστεύω των Ελλήνων πολιτών και είναι αναμφισβήτητα κατάφορη παραβίαση της εντολής του λαού, όπως εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις αδύναμο να παρέμβει. Η ηγετική ομάδα που με ευθύνη της οδήγησε τα πράγματα σε συνταγματική εκτροπή, όχι μόνο σιωπά υλοποιώντας υποταγμένη τις απαιτήσεις των ξένων δυναστών μας, αλλά καταπατά και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του κινήματος, λες και είναι χωράφι της!

Είναι απίστευτο αλλά ότι συμβαίνει στη χώρα και ότι συμβαίνει στο κίνημα δεν έχει συζητηθεί πουθενά. Τα κεντρικά του όργανα παραμένουν στον πάγο, οι οργανώσεις του διαλύονται, τα μέλη και τα στελέχη του απομακρύνονται απογοητευμένα και οργισμένα για τη συνεχιζόμενη προδοσία των οραμάτων τους.

Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια, ο πρόεδρος του αδυνατεί να κατανοήσει την εξέλιξη των πραγμάτων. Αντί να απευθυνθεί στο ίδιο του το κόμμα προτιμά συζητήσεις με στελέχη, δίνοντας την εικόνα μιας «διαπραγμάτευσης» για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ πέρα και έξω από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Αγνοώντας το μέγεθος του προβλήματος, χωρίς ο ίδιος να έχει αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του, δίνει το δικαίωμα στους ανυπομονούντες υποψήφιους αρχηγούς να ξεδιπλώσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Την ίδια όμως στιγμή αρνείται πεισματικά να απευθυνθεί στα επίσημα όργανα του κινήματος».
newpost.gr

Ο Παπαδήμος " διέγραψε" το υπουργικό συμβούλιο από το twitter

Ενα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο νέος πρωθυπουργός λίγα 24ωρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν να εκκαθαρίσει τον επίσημο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter από τις διαδικτυακές προτιμήσεις του προκατόχου του.


Ανφόλοου έφαγαν λίγο μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης τόσο ο Σταύρος Λαμπρινίδης (@SJLambri nidis) και ο Α. Τόλκας (@atolkas), που έμειναν εκτός κυβέρνησης, όσο και οι Ε. Βενιζέλος (@EVenizelos), Θ. Πάγκαλος (@tpangalos), Μ. Χρυσοχοΐδης (@chrisochoidis), Α. Διαμαντοπούλου (@adiamantopoulou), Α. Λοβέρδος (εις διπλούν ως @a_loverdos και @aloverdos), Χ. Παπουτσής (@Ch_Papoutsis), Γ. Παπακωνσταντίνου (@gpapak) καθώς και οι από καιρό πρώην υφυπουργοί Α. Νταλάρα (@anna dalara) και Γ. Πανάρετος (@J_Panaretos).

Από τη σφαγή των accounts παραδόξως γλίτωσαν η Μ. Δαμανάκη (@damanaki) και ο Σπ. Βούγιας (@vougias), που εξακολούθησαν να φιγουράρουν στη λίστα με τους λίγους και εκλεκτούς: τον Χ. Βαν Ρομπάι (@euHvR), τους πρωθυπουργούς Ισραήλ (@IsraeliPM) και Μ. Βρετανίας (@Number10gov), το Κρεμλίνο (@KremlinRussia_Ε) τον Λευκό Οίκο (@whitehou se) κ.ά. Δεν ξέρουμε αν είναι παρηγοριά για τους κομμένους ότι τους κρατάει στη λίστα ο @PrimeministrGR, ο -αναφερόμενος από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ως ψεύτικος- λογαριασμός που ξεφύτρωσε μαζί με την αναγγελία του ονόματος του Λ. Παπαδήμου.

Βέβαια όταν μιλάμε για πολιτικούς, λίγη σημασία έχει το ποιος ακολουθεί ποιον. Αφενός γιατί τους λογαριασμούς τους σε Twitter και Facebook τους διαχειρίζονται συνήθως υπάλληλοι/συνεργάτες, που απλώς πετάνε λινκ σε επίσημες ανακοινώσεις και δελτία τύπου. Αφετέρου γιατί κατά κανόνα είναι πιο πληκτικοί κι από τα εταιρικά accounts. Σπανιότατα δε απαντούν σε άλλους χρήστες, πόσο μάλλον μεταξύ τους. Μια από τις ανέλπιστες στιγμές που εντοπίσαμε ψήγματα αντίδρασης που προκάλεσε ένας πολιτικός σε άλλον ήταν την περασμένη Δευτέρα όταν ο @a_loverdos πόσταρε «Ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα, που αφορά τον Ελληνα φορολογούμενο, τον Ελληνα πολίτη» και ο @Stefanos Manos που απάντησε «Πράγματι. Αυξάνεται συνεχώς η φορολογική επιβάρυνση».

Οπως εύκολα συμπεραίνει κανείς, οι έλληνες πολιτικοί αντιλαμβάνονται το Twitter ως άλλη μια πλατφόρμα επίδειξης αυταρέσκειας ή σαν ψηφιακή ντουντούκα για τη συνήθη μονόδρομη και αφ' υψηλού επαφή τους με τον κόσμο. Ορισμένοι, μάλιστα, δείχνουν να απέχουν μερικά έτη φωτός ακόμη πιο μακριά από την κουλτούρα του Διαδικτύου, αφού ακολουθούν μηδέν χρήστες. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο @Adonis Georgiadis που όχι μόνο αγνοεί τους υπολοίπους αλλά γράφει και όπως μιλάει: με κεφαλαίους χαρακτήρες (αντίστοιχους της υστερίας στον προφορικό λόγο).

Νέοι όροι

Unfollow

«Ανφόλoου». Όταν ένας χρήστης του Twitter παύει να ακολουθεί (follow) έναν άλλο χρήστη, συνεπώς δεν βλέπει πια τις αναρτήσεις του.


Πηγή: Eλευθεροτυπία

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ...

Σεισμοπαθείς τριών οικισμών στα Γρεβενά καλούνται να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ενώ μένουν σε κοντέινερ, μετά το σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995.

Σύμφωνα με το star-fm.gr, τη συμπαράσταση του Δήμου ζητούν οι σεισμοπαθείς των τριών σεισμόπληκτων οικισμών Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσολάκκου, καθώς ο γολγοθάς τους συνεχίζεται.

Μάλιστα, στους σεισμόπληκτους του νομού Γρεβενών είχε δοθεί η υπόσχεση στεγαστικών δανείων για την ανέγερση νέων κατοικιών, πλην όμως μέχρι σήμερα ούτε το 5% των σεισμοπλήκτων δεν έχουν πάρει δάνειο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το χαράτσι καλούνται να πληρώσουν μέχρι και οι σεισμοπαθείς που έχουν μετατρέψει τις αποθήκες και τους στάβλους σε κατοικήσιμο χώρο, καθώς εδώ και 16 χρόνια δεν έχει προχωρήσει η μετεγκατάσταση των τριών αυτών οικισμών στη θέση «Πατώματα».

Ο δήμος Γρεβενών θα αποστείλει μάλιστα εξώδικο προς τη ΔΕΗ για να μη χρεώνει το τέλος ακινήτων στα κοντέινερ των σεισμοπαθών των τριών σεισμόπληκτων οικισμών.

Στην ενέργεια αυτή, προβαίνει ο δήμος, όπως τόνισε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο γενικός γραμματέας του δήμου Γρεβενών, Ανδρέας Τόσκας, μετά την έκκληση σεισμοπαθών των οικισμών αυτών.

"Αυτή η ενέργεια καταδεικνύει στη μεγαλοπρέπειά της, την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζεται η όλη ιστορία του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών, Ανδρέας Τόσκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σεισμόπληκτοι, όταν έλαβαν τους λογαριασμούς, έκπληκτοι διαπίστωσαν να αναγράφονται τα τετραγωνικά των κοντέινερ που 17 χρόνια τώρα θεωρούνται ως πρώτη τους κατοικία.

news247.gr

Γνωστός ηθοποιός σε κύκλωμα μεταφοράς χασiς στην Ελλάδα

Σοκ προκαλεί η είδηση που θέλει γνωστό ηθοποιό της ελληνικής showbiz να εμπλέκεται σε διακίνηση μεγάλης ποσότητας χασίς στην Ελλάδα.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις άντρες, ένας εκ των οποίων είναι γνωστός ηθοποιός που έχει παίξει σε ελληνική σειρά στο παρελθόν και είχε σχέση με γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές συνέλαβαν τρεις άντρες που μετέφεραν τεράστιες ποσότητες χασίς με νταλίκα από το εξωτερικό. Η νταλίκα είχε ιρλανδικές πινακίδες και ήρθε πριν από δύο ημέρες στην Ελλάδα μέσω Ιταλίας, φόρτωσε πορτοκάλια στην Άρτα και πήγε σε αποθήκη του Ασπρόπυργου. Εκεί οι αρχές βρήκαν 120 κιλά χασίς, ενώ συνολικά η ποσότητα που βρέθηκε -και σε άλλες αποθήκες και φορτηγά- ανέρχεται σε 246 κιλά!

Ανάμεσα στους τρεις άντρες που συνέλαβε η Αστυνομία είναι ο γνωστός ηθοποιός που πριν από ένα χρόνο είχε συλληφθεί στην Καραϊβική. Όσο για τους άλλους δυο, πρόκειται για έναν 36χρονο Ιρλανδό, που οδηγούσε την νταλίκα κι έναν Έλληνα, ο οποίος είναι ενοικιαστής ψυγείων και φορτηγών.



πηγή: newsit.gr

Financial Times :Ο Βενιζέλος είναι ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών στην ευρωζώνη

«Ενεργητικός και φιλόδοξος αν και απέτυχε να ''κληρονομήσει'' τη θέση του Παπανδρέου με μηδενική αδυναμία στα οικονομικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες».

Με αυτό τον χαρακτηρισμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος τερματίζει τελευταίος στην 19η θέση της λίστας των καλύτερων υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με τους ''FT'' αν και επί Βενιζέλου πέρασαν σκληροί νόμοι μέχρι στιγμής έχουν εφαρμοστεί ελάχιστες μεταρρυθμίσεις ενώ όπως σημειώνει η εφημερίδα ο κ. Βενιζέλος έχασε απο νωρίς το στόιχημα όταν προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε πετύχει ο προκάτοχός του στο υπουργείο Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η εφημερίδα σημειώνει ως έναν επιπλέον λόγο που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατατάσσεται στην τελευταία θέση της λίστας των υπουργών στην Ευρωζώνη τις καθυστερήσεις στη συλλογή των εσόδων αλλά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα με αποτελέσμα οι αρχικοί στόχοι για το έλλειμμα του προϋπολογισμού να σημειώνουν απόκλιση περίπου 1,5-2 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ.

Πρώτος στη φετινή κατάταξη των FT βρέθηκε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Anders Borg. Η εφημερίδα του αποδίδει εύσημα για το ότι εντόπισε έγκαιρα την ανάγκη ενίσχυση των τραπεζών και ότι συμβούλεψε με τακτ τους Ευρωπαίους να πάρουν τα μαθήματά τους από την τραπεζική κρίση της Σουηδίας, κατά τη δεκαετία του 1990. Η οικονομία του Borg αναπτύχθηκε εξαιρετικά καλά το 2011, εν μέρει λόγω των παλαιότερων μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής σύνεσης. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης έρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.


newpost.gr

Eπίδομα τριτέκνων θα λαμβάνει ο διαζευγμένος πατέρας !!!

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ότι πατέρας διαζευγμένος δικαιούται να λαμβάνει πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, ανεξάρτητα από το ότι η πρώην σύζυγος του καταβάλει διατροφή.

Σύμφωνα με την 371/2011 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σε αίτημα της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας πατέρας διαζευγμένος που έχει αναλάβει την επιμέλεια και των τριών, όλων εντός γάμου, παιδιών του με την ίδια σύζυγο, δικαιούται της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας, ανεξαρτήτως του ότι η πρώην σύζυγος και μητέρα των παιδιών συμβάλει στο κόστος διαβίωσης αυτών με την καταβολή μηναίου χρηματικού ποσού στον πατέρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ανάληψη της επιμέλειας των τριών παιδιών έγινε σύμφωνα με ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέβαλαν οι γονείς και οι σύζυγοι για αίτημα συναινετικού διαζυγίου. Στο ίδιο συμφωνητικό εμφαίνεται και η συμφωνία των γονέων για υπόσχεση συμμετοχής στο κόστος διαβίωσης με την καταβολή από την μητέρα μηναία χρηματικού ποσού στον πατέρα.



πηγή: in.gr

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ο Κακλαμάνης θεωρεί ... φελλούς (πάμπολλα από) τα στελέχη που συναντά ο Παπανδρέου...

Μεγαλύτερη κακία από αυτή που είπε σήμερα ο Απόστολος Κακλαμάνης δεν έχει ειπωθεί εδώ και χρόνια στο ΠΑΣΟΚ.


Ο «Νέστορας» του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας στη ΝΕΤ fm, εξέφρασε τη διαφωνία του για τις συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου με πολλά από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Εσείς οι δημοσιογράφοι ξέρετε πως κατασκευάζονται πρόσωπα… Γνωρίζοντας επί 40 χρόνια την πολιτική ζωή, πάμπολλους εξ αυτών τους θεωρώ… φελλούς!»
Θα είχε μια αξία, ο Απ. Κακλαμάνης, να ονομάτιζε αυτούς που θεωρεί φελλούς. Ακόμα και για τον απλούστερο λόγο: Να μην αναγκαστούμε να βάλουμε κάτω τον κατάλογο και να ψάχνουμε με κίνδυνο να οδηγηθούμε και σε λάθος φελλούς και συμπεράσματα.

newpost.gr

Ο Γεωργιάδης ... δεν φεύγει από το υπουργείο...

Συνέχεια στον απίστευτο καβγά που έχει στηθεί στον Πειραιά δίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τη Ναυτιλία, βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. ΄Αδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το κτίριο στην Ακτή Βασιλειάδη και να μετακομίσει σε κτίριο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο κέντρο του Πειραιά, όπως αποφάσισαν εν απουσία του οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής και Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αποδίδει την άρνησή του να μετακομίσει στο κόστος που θα απαιτηθεί για τη μετακόμιση, υπενθυμίζοντας στους δύο υπουργούς του ΠAΣΟΚ ότι στο Λονδίνο συναντήθηκε με Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι προέβαλαν ένα και μόνον αίτημα: Την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας: «Οσο δεν δημιουργείται αυτόνομο υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας δεν πρόκειται να υψώνουν ελληνική σημαία στα πλοία τους, μου είπαν οι εφοπλιστές», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο «Βήμα».

Αναφερόμενος στην απόφαση των δύο υπουργών να τον μετακομίσουν ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο είπε: «Το κτίριο της οδού Γρ. Λαμπράκη, που μου λένε να μετακομίσω, ανήκει στο ΝΑΤ. Το κράτος έως τώρα είχε αρνηθεί, από το 1997, να ανανεώσει τη σύμβαση μισθώσεως διότι χρήζει πολυδάπανων επιδιορθώσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσθηκε η μεταφορά των υπηρεσιών Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη. Και αυτό έγινε για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε ανθρώπινες συνθήκες. Για τη μετακόμιση από το κτίριο της οδού Γρ. Λαμπράκη στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη χρειάσθηκαν να δαπανηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ποιος θα πληρώσει πάλι σε καιρό κρίσεως;»

Ίσως, την ώρα που η χώρα καίγεται, να είναι ο πρώτος καβγάς ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης (τριμερούς συνεργασίας) αν και οι ηγεσίες των κομμάτων που την στηρίζουν αποφεύγουν να πάρουν θέση σ΄ ένα ασήμαντο γεγονός που άναψε όμως τα αίματα στον Πειραιά και επεκτάθηκε και ανάμεσα στους υπαλλήλους δύο υπουργείων.


Οι κκ. Χρυσοχοϊδης και Παπουτσής συμφώνησαν τη Δευτέρα στη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης που σχετίζονται με τη Ναυτιλία σε δυο παλιά κτίρια του πρώην ΥΕΝ στο κέντρο του Πειραιά. Ενημέρωσαν μάλιστα και τον Κ. Γεωργιάδη, στο Λονδίνο, ο οποίος έκανε λόγο για «υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας». Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γεωργιάδης είχε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Παπουτσή για το θέμα της στέγασης των γραφείων των υπηρεσιών Ναυτιλίας και αρνείτο να μετακομίσει σε άλλο κτίριο.


Πηγή: tovima.gr

Μαθητής έβγαλε όπλο στον καθηγητή του...

Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας στα σχολεία ανά την επικράτεια με οργισμένος μαθητές να επιτίθενται σε καθηγητές!

Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας του ΕΠΑΛ Αγίου Κήρυκα στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομική έρευνα, ο καθηγητής έκανε παρατήρηση στον μαθητή και εκείνος ατάραχος έβγαλε… όπλο! Φυσικά το μάθημα διακόπηκε και στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο…

Ήδη στην αστυνομία έχουν καταθέσει ο καθηγητής, ο διευθυντής του σχολείου και εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου. Εντός της ημέρας θα κληθεί να λογοδοτήσει και ο ανήλικος μαθητής.

newsbomb.gr

Μπεγλίτης : Το πρωϊ στο "κλαρί", το βράδυ στο "μαντρί" ...

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές που είχε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη του Κινήματος, στο γραφείο του στην Βουλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε και συζήτησε με τους Θ. Πάγκαλο, Π. Ευθυμίου, Χ. Καστανίδη, Π. Μπεγλίτη και Α. Κακλαμάνη για την ανάγκη στήριξης της νέας κυβέρνησης ώστε να εκταμιευτεί η έκτη δόση.

Η είδηση, όμως, είναι άλλη...

Ανάμεσα στους συνομιλητές του κ. Παπανδρέου ήταν και ο Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος σήμερα το πρωί είχε εκφράσει ανοικτά την αντίθεσή του για την πρωτοβουλία του τέως πρωθυπουργού να έχει επαφές με στελέχη του κόμματος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βιάστηκε να κάνει τις συναντήσεις με τα ηγετικά στελέχη, και μάλιστα υποστήριξε ότι του θύμισε «συναντήσεις καπεταναίων με οπλαρχηγούς άλλων εποχών».

Φαίνεται ότι, ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπουργός Άμυνας, δεν έχασε την επαφή του με τα... όπλα, αλλά αφού «πυροβόλησε» κατά ριπάς και βγήκε στο αντάρτικο (ή στο κλαρί όπως 'λέγαν στα χρόνια της κλεφτουριάς), επέστρεψε τελικά στο φιλικό, για αυτόν, «μαντρί», συναντώμενος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...


newpost.gr

Η βόλτα Σαμαρά - Αβραμόπουλου




EUROKINISSI // ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΝΤΑΣ ------Ξαφνιάστηκαν χθες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κηφισιάς, βλέποντας τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να τα λένε, περπατώντας στον δρόμο. Πρωί, βλέπετε δεν ήταν για να κάνουν τζόκινγκ. Ήταν η ώρα που σκοτείνιαζε.


Φυσικά, οι Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχουν πολλά να πούνε και πρώτα απ όλα το θέμα της περίφημης υπογραφής που ζητάνε οι ευρωπαίοι για την απελευθέρωση της 6ης δόσης. Διπλωμάτης ο δεύτερος, ίσως κάτι να έμαθε, κάτι να έπιασε το αυτί του. Δεύτερο πιθανό θέμα, οι φιλελεύθεροι της ΝΔ που σήκωσαν παντιέρα και ανάγκασαν τον Σαμαρά να επιβάλλει σιωπητήριο.

Το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν μετέχει πλέον στην ΚΟ της ΝΔ, δεν συνιστά λόγο να βρίσκονται (περίπου) στα κρυφά, έστω και αν ο κ. Σαμαράς θέλει να κρατάει κάποιες αποστάσεις από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ούτε το ενδεχόμενο να συζητούσαν για τον ένα χρόνο της Δημοκρατικής Συμμαχίας ακούγεται λογικό.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ο Αβραμόπουλος κρατάει στο δεξί του χέρι ένα φάκελο και στο άλλο το κινητό του τηλέφωνο. Μυστήριο…


newpost.gr

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Επανήλθε ο Βαρβιτσιώτης ...

Στα όσα είχε πει στα τέλη της περασμένης εβδομάδας επανήλθε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης!

Ο βουλευτής της ΝΔ, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαρας απηύθυνε σκληρή προειδοποίηση προς όλους, αυτός μέσα από το κανάλι ενα, του Πειραιά,άφηνε νέες αιχμές για τον Φαήλο Κρανιδιώτη :
" Έθεσα ένα απλό ζήτημα: ότι δεν μπορεί κάποιοι να εκφέρουν πολιτικό λόγο και να λένε ότι «εκφράζω τη ΝΔ ή εκφράζω το τι θα κάνει η παράταξη» χωρίς να έχουν πολιτική θέση σε αυτήν. Το «φίλος του Αντώνη Σαμαρά» δεν είναι πολιτική ιδιότητα, μπορεί να είναι τίτλος τιμής για αυτούς που είναι φίλοι του αλλά δεν είναι πολιτική ιδιότητα οπότε ας είναι πιο προσεκτικοί..."

parapolitika.gr

..."Θαυμάσιος πολιτικός λόγος" από τον Γιακουμάτο ...

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά... Δείτε τί είπε το μεσημέρι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος για τον Φαήλο Κρανιδιώτη αλλά και για τους αρουραίους της Ν.Δ....

«Γίναμε θεατές ενός έργου που λέει «εδώ καράβια βουλιάζουν και χάνονται και τα σκαφάκια τα μικρά αρμενίζουνε». Ή το λέει καλύτερα ο λαός «πέντε πουλάκια κάθονταν στου Κίτσου το κεφάλι». Εγώ δεν λέω ονόματα. Εγώ δεν ξέρω κανέναν Φαήλο, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι έχω μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, έχουμε κόμματα που είναι σε επείγουσα ανάγκη και τα παιδάκια παίζουνε, η παιδική χαρά παίζει. Ο λαός έχει εξοργιστεί, μας έχει καταμαρτυρήσει 40 χρόνων αμέλειες, εμείς καθόμαστε λοιπόν και παίζουμε. Ο ένας παίζει το…μην το πω και ο άλλος παίζει το…μην το πω. Εδώ είναι η ώρα του χρέους και της ευθύνης. Χρέος προς την πατρίδα και ευθύνη προς το έθνος. Κι εσείς μου λέτε τώρα πέντε πουλάκια κάθονταν».

Αν φοβάται να πάρει θέση:

«Ποιόν να φοβάμαι; Πριν τρεις μήνες στην κοινοβουλευτική ομάδα είχα πει επί λέξει δημόσια στον κο Σαμαρά «μάζεψε τους αρουραίους, τα ποντίκια τα έμμισθα που έχεις κοντά σου διότι εγώ είμαι λύκος, δεν είμαι ποντικός». Δεν φοβάμαι κανέναν αλλά αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να φάει ο λαός τη γαλοπούλα του με την 6η δόση και να αρχίσουν να ψήνουν το αρνί για το Πάσχα»
parapolitika.gr

"Media και πολιτική : ποιός ρυθμίζει ποιόν"

Εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής,με θέμα "media και πολιτική:ποιος ρυθμίζει ποιον" και με την διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, Μαριάννα Πυργιώτη, να καλεί πλήθος συναδέλφων της, δημοσιογράφων!

Ετσι στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ η Σοφία Βούλτεψη, ο Τάσος Τέλλογλου, ο Σταύρος Λυγερός, ο Γιώργος Χαρβαλιάς με συντονιστή τον Πάνο Αμυρά, διευθυντή του Ελεύθερου Τύπου, ενώ στο δεύτερο μέρος, στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν ο Νίκος Χατζηνικολάου με τον Γιώργο Κύρτσο και τον Παύλο Τσίμα!

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βαγγέλης Μειμαράκης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και καλεσμένοι ήταν ακόμα οι Σίμος Κεδίκογλου και Διονύσης Χιόνης (Καθηγητής Οικονομικών) και στο δεύτερο μέρος ο Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο Δημήτρης Παδημούλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι ανέλυσαν την σχέση της πολιτικής με τα media..

parapolitika.gr

Καρατζαφέρης : "Ποιός τον ξέρει , ποιός τον εμπιστεύεται τον Παπαδήμο;"

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης έχει επαναλάβει ότι είχε προτείνει στον Καραμανλή για πρωθυπουργό τον Γ. Παπαδήμο, καμαρώνοντας για την πρότασή του.

Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι στηρίζει τη νέα κυβέρνηση και τον Λ. Παπαδήμο δείχνοντας το δάχτυλο στα άλλα κόμματα που δεν τον άκουσαν και έφτασε η χώρα σε αυτή τη κατάσταση.

Ωστόσο φαίνεται πως ξεχνά τι έλεγε στις 15 Ιουνίου του 2011 όπου δήλωνε στο δελτίο του Μέγκα για τον Λ. Παπαδήμο "Μα ποιος τον ξέρει, ποιος τον γνωρίζει ποιος εμπιστεύεται το ανάστημα που έχει;", λέγοντας πως θέλει για πρωθυπουργό τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Τη μια στιγμή μιλάει απαξιωτικά για το πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου ενώ σήμερα "μαλώνει" όσους δεν τον θέλουν στη κυβέρνηση.

news247.gr