Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Πάτρα: Διευθύντρια Τράπεζας έπαιζε στο Χρηματιστήριο με τα λεφτά των άλλων!

Επί τρία χρόνια διευθύντρια τράπεζας στην Πάτρα έπαιζε στο Χρηματιστήριο με τα λεφτά των πελατών της, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν το παραμικρό. Οι 14 άτυχοι πελάτες έχασαν τα χρήματά τους, ενώ η τράπεζα αναγκάστηκε να τους πληρώσει αποζημίωση 366.000 ευρώ...


Για την δράση της η διευθύντρια καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από τη Δικαιοσύνη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Η πρώην προϊσταμένη προώθησης επενδυτικών προϊόντων, υποκαταστήματος τράπεζας της Πάτρας είχε κατηγορηθεί πως την περίοδο 1999 - 2001 τοποθετούσε κεφάλαια πελατών της τράπεζας σε μετοχές στο Χρηματιστήριο χωρίς οι εκείνοι να έχουν συναινέσει.

Ο γενικός δείκτης έπεσε και οι πελάτες έχασαν τα κεφάλαιά τους που ούτε καν γνώριζαν που είχαν επενδυθεί. Η πρώην διευθύντρια σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρενέβαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας και άλλαζε τις μόνιμες διευθύνσεις κατοικίας των πελατών της. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες δεν ενημερώνονταν για την πραγματική πορεία των επενδύσεών τους.

Και τα όποια έγγραφα αποστέλλονταν, προωθούνταν.. στο υποκατάστημα. Η ίδια στην απολογία της δήλωσε πως οι πελάτες της έδιναν προφορικά εντολές και γνώριζαν τις κινήσεις της.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 5 έτη φυλάκιση, όμως το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου