Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η «ροζ» ατζέντα των μαστροπών

Μαρτυρίες που σοκάρουν, λεπτομερέστατη καταγραφή των στοιχείων των πελατών, των οδηγών αλλά και των εκδιδόμενων γυναικών καθώς και πλήρης περιγραφή του τρόπου δράσης του αδίστακτου κυκλώματος σωματεμπόρων περιέχονται στη δικογραφία των 15 συλληφθέντων-μελών του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος που δρούσε στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.

Δύο 24ωρα πριν από την προκαθορισμένη απολογία των 15 κατηγορούμενων στην 32η τακτική ανακρίτρια, η zougla.gr δημοσιεύει το απόρρητο υλικό με την ατζέντα, τα προκαθορισμένα ραντεβού αλλά και τις συγκεκαλυμμένες ροζ αγγελίες που δημοσιεύονταν σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.

Ως εγκέφαλοι του κυκλώματος εμφανίζονται να είναι ο Γιώργος Γαβαλάκης και η Ζωή Δαμασκού. Κατά το κατηγορητήριο, συντόνιζαν τη λειτουργία της «επιχείρησης», δημοσίευαν τις αγγελίες στον ημερήσιο Τύπο, κανόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού και εισέπρατταν το σύνολο των «πορνικών εσόδων από τα ραντεβού που πραγματοποιούσαν οι γυναίκες την προηγούμενη ημέρα».

Ενεργό ρόλο στην οργάνωση είχαν και τα δύο παιδιά της Δαμασκού. Ο μουσικός παραγωγός Αθανάσιος Νίκας, ο οποίος -κατά την αστυνομία- απασχολούνταν ως «οδηγός» των εκδιδομένων γυναικών και η Ελένη Νίκα, η οποία εργαζόταν ως… τηλεφωνήτρια. Συνδετικός κρίκος του κυκλώματος ήταν ο Ζαούρ Μουσταφαγέφ, ο οποίος έφερνε στη χώρα μας τις αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια κρατούσε παράνομα, ενώ τον ρόλο του «ταμία» είχε επωμιστεί ο Χαράλαμπος Παλαιολόγος (ιδιωτικός υπάλληλος).

Παράλληλα, ως οδηγοί απασχολούνταν οι: Γιώργος Παπαδάκης (οδηγός ταξί), Αναστάσιος Αθανασάκος (συνταξιούχος), Γιώργος Μαθιουλάκης (συνταξιούχος), Ευάγγελος Παρασκευόπουλος (εργάτης), Νεκτάριος Βουγιούκας (συνταξιούχος), Σύλβιος Μαργαρίτης, Δημήτρης Κολάσης και Αρκαντί Καλατιάν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και δύο αλλοδαπές εκδιδόμενες, ενώ απελευθερώθηκε και μία 27χρονη γυναίκα από τη Ρωσία.

Οι «ροζ» ατζέντες

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, όταν στην Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος περιήλθαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος. Πληροφορίες από την Ελλάδα αλλά και από την Ιντερπόλ Μόσχας ανέφεραν ότι «μέλη της οργάνωσης εντοπίζουν αλλοδαπές γυναίκες στο εξωτερικό και, εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη θέση τους και τη δεινή τους οικονομική κατάσταση, τις πείθουν να έλθουν στη χώρα μας, προκειμένου να εργασθούν. Στη συνέχεια, μέσω γραφείων ερωτικών ραντεβού, που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τις αποστέλλουν σε ερωτικά ραντεβού σε οικίες και ξενοδοχεία, μέσω ροζ αγγελιών στον ημερήσιο Τύπο, παρακρατώντας το σύνολο ή το μέρος των πορνικών τους εσόδων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στους αστυνομικούς, το συγκεκριμένο «γραφείο ερωτικών ραντεβού» ήταν από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, λειτουργούσε σε 24ωρη βάση και απασχολούσε 15 οδηγούς καθώς και περισσότερες από 20 γυναίκες.

Αρχικά, στο στόχαστρο των Αρχών μπήκαν οι κινήσεις των Γαβαλάκη και Δαμασκού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η φυσική παρακολούθηση των μελών του κυκλώματος που προηγήθηκε των συλλήψεων διήρκεσε από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου του 2011.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν οι «ροζ» ατζέντες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα δύο «αρχηγεία» της οργάνωσης. Καταγράφονται λεπτομερώς τα στοιχεία τόσο των εκδιδόμενων γυναικών όσο και των οδηγών που σε καθημερινή βάση τις μετέφεραν στα προκαθορισμένα ραντεβού. Επίσης αναφέρονται οι ακριβείς ώρες «εργασίας» των αλλοδαπών γυναικών, τα ρεπό τους αλλά και τα προβλήματα γυναικολογικής φύσεως που μπορεί να αντιμετώπιζαν.

Δείτε τις σημειώσεις με τα «ραντεβού» της οργάνωσης




Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός θύματος

Απλά συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 27χρονης γυναίκας από τη Ρωσία, η οποία ήρθε στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον και, χωρίς να το καταλάβει, μπλέχτηκε στα δίχτυα του κυκλώματος.

«Μέσα του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2010 με παρέλαβε με ένα όχημα σκούρου χρώματος ο Mustafayen Zaur από το λιμάνι του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τον ρώτησα αν θα με βοηθούσε να βρω εργασία και αυτός μου είπε ότι φυσικά και θα με βοηθούσε» κατέθεσε η μάρτυρας και συνέχισε: «Μου είπε ότι πρέπει να πάω στη Θεσσαλονίκη για να δουλέψω για κάποιον ''Νόντα'', που είχε γραφείο. Εκεί ο ''Νόντας'' μού είπε ότι η δουλεία που θα κάνω θα είναι να πηγαίνω σε ερωτικά ραντεβού με άνδρες, τα οποία θα κανονίζονταν μέσω του γραφείου που έχει αυτός. Τις πρώτες μέρες ο ‘’Νόντας’’ με βίασε και μάλιστα προσπάθησα να τον σταματήσω, παρακαλώντας τον και λέγοντάς του να σταματήσει. Προσπάθησα και να αντιδράσω, αλλά δυστυχώς, επειδή ήταν πολύ δυνατός και προφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών που έπαιρνε, δεν κατάφερα να αποτρέψω τον βιασμό».

Ύστερα από τρεις εβδομάδες κόλασης που έζησε, όπως λέει, στη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε πίσω στην Αθήνα και στον Zaur.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010 ήρθε ο «Δημήτρης», ο οποίος θα τη βοηθούσε να βγάλει γρήγορα τα χαρτιά της κοπέλας. «Μου είπε ότι μπορούσε να μου βγάλει ένα χαρτί αυτός, το οποίο θα ήταν το καλύτερο και το πιο νόμιμο που μπορώ να έχω και μάλιστα θα μπορέσω να βγάλω και άδεια εργασίας, η οποία όμως θα ισχύει μόνο για την Κρήτη. Για να βγάλει όμως το χαρτί αυτό, επειδή ήμουν μόνη στην Ελλάδα, χωρίς χρήματα και χωρίς δουλειά, και επειδή δεν γνώριζα κανέναν, θα έπρεπε να δουλέψω ως πόρνη για λογαριασμό του στα μπουρδέλα με τα οποία συνεργαζόταν για να μαζέψω τα χρήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Όμως, ο «Δημήτρης» έδινε και οδηγίες, σε περίπτωση που η αστυνομία έκανε έφοδο στους οίκους ανοχής. «Αν σε κάποια περίπτωση με συλλάμβανε η αστυνομία, είχε δικηγόρους και το πολύ σε δύο ημέρες θα ήμουν ελεύθερη, αλλά δεν θα έπρεπε να αναφέρω τίποτα για αυτόν και τα μπουρδέλα του. Εγώ κατάλαβα ότι δεν είχα άλλη επιλογή και δεν μπορούσα να ξεφύγω και έτσι αναγκάστηκα να δουλέψω στα μπουρδέλα στην οδό Αγκύρας και Διδύμου» προσθέτει η ίδια.

Έπειτα από έναν μήνα και αφού είχε περάσει και από οίκο ανοχής στην Κρήτη, η άτυχη Ρωσίδα το σκάει και πηγαίνει στο σπίτι του Zaur, ο οποίος της έδωσε το τηλέφωνο ενός φίλου του με το όνομα «Ντίμα»(Κολάσης Δημήτρης).

«Εγώ, μην έχοντας άλλη επιλογή, τηλεφώνησα και μίλησα με τον ''Ντίμα'', ο οποίος μου είπε ότι δουλεύει σε ένα μεγάλο γραφείο, το οποίο λειτουργεί πολλά χρόνια και έχει πολλούς οδηγούς και πολλές κοπέλες» δηλώνει.

«Το κάθε ραντεβού κοστίζει από 80 έως 120 ευρώ, από τα οποία εγώ θα κρατάω τα 30, ο οδηγός 20 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα είναι για γραφείο. Επειδή δεν είχα άλλη επιλογή, φοβόμουν και ήθελα να μαζέψω έστω τα χρήματα που χρειάζονται για να βγάλω εισιτήριο για να γυρίσω στη Ρωσία, ξεκίνησα από ανάγκη πριν ενάμιση μήνα περίπου να εργάζομαι στο γραφείο που είναι οδηγός ο ''Ντίμα''» καταλήγει.

Ομολόγησε ο «ταμίας»

Αποκαλυπτικός για τον τρόπο δράσης της οργάνωσης εμφανίστηκε στην προανακριτική απολογία του ο «ταμίας» του κυκλώματος, Χαράλαμπος Παλαιολόγος. Επεσήμανε ότι γνώρισε τον Γαβαλάκη και τη Δαμασκό πριν από περίπου ένα χρόνο και δέχθηκε να δουλέψει για εκείνους, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα βιοπορισμού. Δουλειά του ήταν να παίρνει τις εισπράξεις από τους οδηγούς και να τους τις μεταφέρει. «Κάθε μέρα πήγαινα από 600 έως 800 ευρώ, καθώς η δουλειά πήγαινε καλά» κατέθεσε, επισημαίνοντας ότι αρχικά και ο ίδιος εισέπραττε 200 ευρώ την εβδομάδα.

Δείτε τι κατέθεσε




Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαίνοντα ρόλο στον «επικοινωνιακό» τομέα έπαιζε και ένας πολύ γνωστός διαφημιστής, ο οποίος μάλιστα μεσολάβησε για καταχωρήσεις στην εφημερίδα «Espresso».

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, κ. Παναγιώτη Βλάσση, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ανεξάρτητα από την ηθική προσέγγιση της υπόθεσης, είμαστε υποχρεωμένοι να την προσεγγίσουμε νομικά. Από τη δικογραφική πραγματικότητα δεν διασταυρώνεται το βαρύ κατηγορητήριο που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αβίαστα και ελεύθερα συμμετείχαν στο "γραφείο συνοδών", χωρίς οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συμπεριφορά που να δικαιολογεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για υπόθεση "καταναγκαστικής πορνείας". Ας μη μας διαφεύγει ότι υφίσταται και η άλλη πλευρά, αυτής της "οικιοθελούς πορνείας". Βάσιμα ευελπιστούμε ότι στη δικαστική πορεία της υπόθεσης οι κατηγορίες θα "αποδοθούν" σε πλημμεληματικό χαρακτήρα»


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου