Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ... ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

Τη γνώμη των πιο στενών του προσώπων φαίνεται ότι αναζητά ο Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει των αποφάσεων που θα πρέπει να λάβει για το πολιτικό του μέλλον, αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την ιστορία του.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», πέραν των συσκέψεων στην Ιπποκράτους και το γραφείο του στη Βουλή με στενούς του συνεργάτες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο τέως πρωθυπουργός οργανώνει συναντήσεις στο σπίτι του στο Καστρί ή σε σπίτια φιλικών προσώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Κυρίως όμως, ο κ. Παπανδρέου συζητά με τα μέλη της οικογένειάς του, τη γνώμη των οποίων υπολογίζει. Πρόσωπα που γνωρίζουν τις συζητήσεις αναφέρουν ότι ο τέως πρωθυπουργός προς το παρόν ακούει τους συνομιλητές του και αποφεύγει να δώσει το στίγμα των προθέσεών του, ακόμη και στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Αλλά και μεταξύ των μελών της οικογένειάς του φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Η σύζυγός του, Άντα, εκτιμά ότι θα πρέπει να σταματήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ενώ υποστηρίζει ότι η κατάσταση τον καταπονεί και τον φθείρει.

Χωρίς κατασταλαγμένη άποψη φέρονται τα αδέλφια του, Νίκος και Αντρίκος, που σε κάθε περίπτωση προτάσσουν την ανάγκη να προστατευτεί το όνομα Παπανδρέου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι πιο κοντά στο σενάριο της αποχώρησης, ενώ ο Νίκος εισηγείται την παραμονή του στην αρχηγία του κόμματος και προτείνει στον αδελφό του να αντιμετωπίσει δυναμικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Στα πλαίσια των συζητήσεων που πραγματοποιεί ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι λίγοι αυτοί που υπενθυμίζουν ότι όταν συζητούσε το ενδεχόμενο παραίτησής του, στο γραφείο του στη Βουλή έσπευσαν τα δύο αδέλφια του. Μάλιστα, η παρέμβαση του Νίκου Παπανδρέου, που τόνισε στον τότε πρωθυπουργό ότι «ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται», ήταν καταλυτική...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου