Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κιλκίς: Ανατριχιαστικά βίντεο παιδικής πορνογραφίας και προτροπές για βιασμούς ανηλίκων!

Συγκλονισμένοι ακόμα και οι αστυνομικοί από τις σκηνές που αντίκρισαν στα βίντεο - Ένας από τους συλληφθέντες, ανέβαζε σε ιστοσελίδα συμβουλών προς γονείς, προτροπές για βιασμούς ανηλίκων...


Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο στο Κιλκίς (10-12-2011), με τη σύλληψη ενός 45χρονου κατοίκου της περιοχής, για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ανάλογες δικογραφίες σχηματίσθηκαν και σε βάρος δύο ακόμη Ελλήνων, ηλικίας 39 και 17 ετών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα.

 Όλα ξεκίνησαν από διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός χρηστών, σε ολόκληρη τη χώρα, προμηθεύτηκε πλήθος αρχείων με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σε έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν οι δράστες και οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα.

 Στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και 3 laptop. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν για εργαστηριακή διερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστούν και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία κατά την οποία αναρτήθηκαν.

 Επίσης, από την έρευνα που διενεργήθηκε στο φορητό υπολογιστή του 45χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικού πορνογραφικού υλικού πρωτοφανούς σκληρότητας, τα οποία στάλθηκαν σε διεθνή βάση ανάλυσης για περαιτέρω διερεύνηση.

 Όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος κατηγορούμενος δημοσίευε στην ιστοσελίδα συμβουλών προς γονείς (www.parents.gr) προτροπές για βιασμούς ανηλίκων, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία και αντιδράσεις πολλών χρηστών του διαδικτύου, κυρίως γονέων.

 MAIRI LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου