Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Η αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί εντοπισμού καταχραστών των κονδυλίων της ΕΥΠ και κατασκόπων που πουλούσαν πληροφορίες προκάλεσε την αντίδραση δύο στελεχών και κορυφαίων συνδικαλιστών της υπηρεσίας, οι οποίοι τελούν υπό δίωξη.

Ο ένας κατηγορείται για κατοχή απόρρητων εγγράφων και ο δεύτερος για διακίνηση υπηρεσιακών εγγράφων μέσω e-mail, αρνούνται ωστόσο και οι δύο τις κατηγορίες και τις αποδίδουν σε "πολιτικοσυνδικαλιστικό πόλεμο εντός και εκτός της υπηρεσίας".

"Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αμφισβητούμε και να λέμε ότι ήταν ξέφραγο αμπέλι και ότι υπάρχουν κυκλώματα τα οποία δραστηριοποιούνται εδώ και εκεί. Βεβαίως και υπάρχουν κυκλώματα, τα οποία όμως έχουν πάει στη Δικαιοσύνη.

Και έχουν πάει ακριβώς γιατί η διοίκηση τους η σημερινή, με την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης μας τα έστειλε στη Δικαιοσύνη. Και τα έστειλε στη Δικαιοσύνη για διαφορετικούς λόγους. Κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται το χρήμα της ΕΥΠ από τη μία πλευρά και κυκλώματα τα οποία πουλούσαν πληροφορίες. Στο πλαίσιο της κατασκοπίας όμως. Και γι’ αυτό αυτή τη στιγμή δικάζονται για λόγους κατασκοπίας", ανέφερε ο Χρήστος Παπουτσής στη Βουλή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews.gr η υπόθεση του Κ.Α. έχει φτάσει στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου η κακουργηματική κατηγορία που είχε αρχικά έγινε πλημμέλημα της "κατοχής απορρήτων εγγράφων", ενώ η υπόθεση του Θ.Χ. βρίσκεται ακόμη στην Ανάκριση.

Ο Κ.Α. ήταν για δύο δεκαετίες στέλεχος της Κατασκοπείας επικεφαλής των επιχειρήσεων και τα έγγραφα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είχαν βρεθεί σε ντουλάπια του γραφείου την εποχή που παρέδιδε στον αντικατάσταση του, μετά το "φάγωμά" του και μάλιστα εν τη απουσία του, γεγονός που σύμφωνα με την υπεράσπισή του αποδεικνύει ότι ούτε κατείχε παράνομα έγγραφα, ούτε πολύ περισσότερο επρόκειτο να τα διαθέσει σε κάποιον, έτσι ώστε να στέκει η κατηγορία της κατασκοπίας.

"Ωστόσο από την ως άνω καθ´ όλα παράνομη ενέργειά του (δηλαδή της κατοχής απορρήτων) δεν μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι επιδίωκε να διαθέσει αυτά περαιτέρω καθιστώντας αυτά προσιτά σε τρίτα πρόσωπα κατά τρόπο ώστε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους ή κάποιου από τους συμμάχους του, ούτε από την κυρία ανάκριση προέκυψε κάποια έστω αμυδρή ένδειξη πρός τούτο", αναφέρει χαρακτηριστικά το Δικαστικό Βούλευμα.

"Αυτό το σημείο αλήθεια πως και διέλαθε της προσοχής του κ. υπουργού ώστε να μην εκτεθεί κατ´ αυτόν τρόπο στη Βουλή;", διερωτώνται οι συνήγοροι των δύο πρακτόρων.

Ο Χ.Θ. υπήρξε επί πολλά έτη στέλεχος της Αντικατασκοπείας επικεφαλής της ειδικής ομάδας επιχειρήσεων που συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκάλυψη και διερεύνηση σημαντικών υποθέσεων την τελευταία δεκαετία και κατηγορήθηκε ότι από υπολογιστή του Τμήματός του -που ήταν όμως σε κοινή χρήση- εστάλησαν κάποια e-mail στο εξωτερικό.

Έτσι μετά την ομιλία του Χρήστου Παπουτσή στην Βουλή και οι δύο "πράκτορες" της Ε.Υ.Π. έδωσαν εντολή στο δικηγόρο τους Ανδρέα Πάτση, να καταθέσει αγωγές και να υποβάλλει μηνύσεις εναντίον του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αφού, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες τους, "δεν κατηγορούνται ότι πουλούσαν απόρρητα έγγραφα και ούτε "δικάζονται", αφού η υπόθεση ειδικά του Θ.Χ. δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ενώπιον του Ανακριτή και είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό ο υπουργός από βήματος μάλιστα της Βουλής να προδικάζει υποθέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου