Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

"ΚΙΝΗΜΑ ΕΠΤΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ" ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ... LIFESTYLE STARS ΜΕ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ...

Μια νέα κίνηση εκδηλώθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά από ομάδα υφυπουργών και ενός αναπληρωτή υπουργού, με κείμενο που ανάρτησαν χθες, σχεδόν ταυτοχρόνως στις προσωπικές τους ιστοσελίδες.

Πρόκειται για τους κ. Πεταλωτή, Ξυνίδη, Μωραίτη, Όθωνα, Δριβελέγκα, Μπόλαρη και Αηδόνη, οι οποίοι συνυπογράφουν το κάτωθι κείμενο:

«Μέχρι (…ή για) να σώσουμε τη χώρα ή να αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά «δευτερεύοντα» και πεζά πράγματα, όπως είναι π.χ η ανάληψη ΑΜΕΣΑ διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ό,τι αφορά την κατάτμηση εκείνων των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί κάποιος, αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι, lifestyle star, δεν έχει ή δεν του συνεισφέρουν «ανιδιοτελώς» πακτωλό χρημάτων;»

Δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσει κανείς την στόχευση των «7» μιας και ουδείς εκλέγεται σε κάποια από τις μεγάλες περιφέρειες που θα σπάσουν αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Ούτε και οι ίδιοι δίνουν περισσότερες εξηγήσεις.

Μια λογική εξήγηση είναι ότι στρέφονται εναντίον κάποιων εκ των δελφίνων οι οποίοι εκλέγονται σε μεγάλες περιφέρειες, σκεπτόμενοι ότι αν αυτές (οι περιφέρειες) σπάσουν, θα αποδυναμωθούν και δεν θα έχουν την ευχέρεια να βοηθήσουν κάποιους «συνοδοιπόρους» βουλευτές να εκλεγούν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι «7» θα ξαναχτυπήσουν. Ίσως όταν δρομολογηθούν οι διαδικασίες αλλαγών στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου