Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΞΥΝΙΔΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΟΛ

Eπίθεση κατά του Κώστα Μητρόπουλου, δημοσιογράφου των «Νέων» εξεπέλυσε μέσω του προσωπικού του μπλογκ ο Αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, με αφορμή σχόλιό του στη σημερινή στήλη του στην εφημερίδα.

Ο κ. Ξυνίδης, μάλιστα, άφησε αιχμές κατά του Mega, αφού δεν ανέφερε την παρουσία του σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ, όπου έδωσε το παρών ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Ξυνίδη όπως δημοσιεύεται στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«Ευχαριστώ τον κ. Μητρόπουλο, δημοσιογράφο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, για την αφιέρωση του μονόστηλού του- μεταξύ των άλλων- και στο πρόσωπό μου σήμερα (ΤΑ ΝΕΑ 06/12/2011).

Καταρχήν το λαχματζούν δεν έχει καμιά σχέση με την Ξάνθη. Το μάθαμε στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια από την κοσμοπολίτικη Αθήνα που αρέσκεται σε εξωτικές κουζίνες. Δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχει το λαχματζούν με το περιεχόμενο του κειμένου του.

Προφανώς θα πρέπει να ρωτήσω την κυρία Κέζα, επίσης δημοσιογράφο του ΔΟΛ (βλέπε σχόλιό της στο Βήμα 05/12/’11), μήπως και πρόκειται για σεξιστικού τύπου αναφορά. Και όλοι μαζί να ρωτήσουν τον κ. Παπαχρήστο, συντάκτη των Νέων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, περί σεξισμού και κοινωνικοπολιτικού savoir-vivre, όταν στον εντευκτήριο της Βουλής, παρουσία πολλών βουλευτών, την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας αποκαθήλωσης Παπανδρέου, μου έθεσε την ερώτηση (σημειωτέον ότι δεν έχουμε μεταξύ μας γνωριμία, πλην της συμπαρουσίας μας σε εκπομπές και χώρους πολιτικής) «ποιος νομίζεις ότι είσαι;». Κατόπιν προτροπής μου, απάντησε ο ίδιος. Αν δεν θυμάται τι απάντησε, πείτε μου κ. Μητρόπουλε και κ. Κέζα, να ανακοινώσω εγώ την απάντησή του.

Νομίζω όμως ότι το μονόστηλο του κ. Μητρόπουλου γράφτηκε μόνο και μόνο για να μας θυμίσει ότι «στο Υπουργικό, που έγινε εκείνη την ημέρα, ο Μιχάλης δεν έβρισκε ούτε ένα επιχείρημα κατά του δημοψηφίσματος, ενώ ο Ξυνίδης πήγε να πατάξει όλους εκείνους -και, κυρίως, τον Γιάννη Ραγκούση- που εξέφρασαν επιφυλάξεις για το εγχείρημα». Το λάβαμε το μήνυμα κ. Μητρόπουλε. Δεν σας υπόσχομαι όμως ότι θα είμαι πιο προσεκτικός.

Στο τέλος ο κ. Μητρόπουλος συμπεραίνει ότι «οι ελιγμοί των μεγάλων έχουν ως αποτέλεσμα το μπέρδεμα-αλλά και τον εκνευρισμό- των άλλων». Λίγο πιο πάνω αναφέρει: «Υπαρχηγός του Βενιζέλου στους δύσκολους καιρούς, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πλέον αντίπαλός του». Γιατί μας θυμίζει ποιός ήταν υπαρχηγός ποιού; Τελικά ποιός είναι ο εκνευρισμένος;

Ακόμη : Χθες παρευρέθηκα επί τρεις ώρες στην πράγματι ιδιαίτερα σοβαρή εκδήλωση της ΕΣΕΕ που αφορούσε την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ελληνικού Εμπορίου για το έτος 2011.

Στο ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κανάλι MEGA (μεγαλομέτοχος του οποίου είναι ο ΔΟΛ) στο εισαγωγικό κείμενο η κ. Τρέμη ανέφερε την παρουσία του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα. Στη δε παράθεση αποσπασμάτων από τις ομιλίες παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Σαμαρά, του κ. Γεωργιάδη (σημειωτέον ότι χαιρέτισε για λογαριασμό του κ. Καρατζαφέρη και όχι ως αρμόδιος υπουργός), του κ. Τσίπρα και του κ. Οικονόμου, εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Για τον κάθε τηλεθεατή που παρακολούθησε το ρεπορτάζ, δεν παρευρέθηκα καν στην εκδήλωση. Και δεν το αναφέρω από προσωπική αγωνία προβολής, την οποία απέδειξα εδώ και δύο χρόνια ότι δεν διαθέτω. Το αναφέρω γιατί προσήλθα, προσφωνήθηκα από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ και μίλησα ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Προφανώς όμως όλα αυτά δεν είχαν καμιά σημασία και ας παρουσίαζε την εκδήλωση δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ του MEGA.

ΥΓ1. Σας παρακαλώ πολύ, αν μπορείτε να προβάλλετε κάθε μέρα τη συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην εκπομπή MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. Όχι! Όχι! δεν καταλάβατε. Δεν είναι μπηχτή στον Χρυσοχοίδη. ΖΟΟΜ στον κ. Αναγνωστάκη να κάνετε, για να βγάζει ο κόσμος τα συμπεράσματά του. Όσοι το έχουν παρακολουθήσει αντιλαμβάνονται.

ΥΓ2. Συγγνώμη αν ενοχλώ με τον grottesco τρόπο μου, την καλή κοινωνία, που δεν πάσχει από σεξισμό, πολιτικό αμοραλισμό και παραγοντισμό».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου