Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο κ. ΨΥΧΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ...ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ;

Ποια είναι αλήθεια τα μηνύματα που ήθελε να περάσει ο κ. Ψυχάρης στην οικογένεια Παπανδρέου αλλά και προσωπικά στον ίδιο τον «τότε Πρωθυπουργό» όπως αποκαλεί στο αφήγημα του στο «ΒΗΜΑ», τον κ. Παπανδρέου;

«Είναι φυσικά µια φάρσα – αυτό συμβαίνει όταν µε σάπια καλαμπόκια μαγειρεύεις σε ιδιωτικά αεροπλάνα και χάνεις την επαφή µε την πραγματικότητα. Τέλος πάντων...»

Αυτή η φράση με την οποία ο εκδότης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» αρχίζει το θέμα του μπορεί να ξενίζει πολλούς γιατί είναι λογικό να αναρωτηθούν ποια σχέση έχουν τα «χαλασμένα καλαμπόκια» και τα ιδιωτικά αεροπλάνα με τα όσα συνέβησαν μεταξύ του «τότε Πρωθυπουργού» και του κ. Ψυχάρη;

Μα είναι ξεκάθαρο για όσους θυμούνται. Για όσους ξέχασαν υπενθυμίζουμε ότι πριν τον Γιουνκέρ (αρχές Ιουνίου το 2001), ο Πρωθυπουργός είχε βρεθεί ινκόγκνιτο στο Λονδίνο όπου- όμως, απαθανατίστηκε να τρώει σούσι στο πανάκριβο ρεστοράν Zuma.


Συνδαιτυμόνας του ήταν ο επιχειρηματίας Ντόρης Μαργέλλος, επιχειρηματίας ο οποίος κάποτε αποκαλούνταν και... καλαμποκάνθρωπος, λόγω της εμπλοκής του μαζί με τους Αποστολόπουλο και Αθανασόπουλο στην περιβόητη υπόθεση ελληνοποίησης γιουγκοσλαβικού- αν δεν μας απατά η μνήμη μας- καλαμποκιού για να εισπράττουμε τις επιδοτήσεις.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε πλήρως την πληροφορία: Μαζί με τον Γ. Παπανδρέου, στο Zuma είναι ο Θεόδωρος (Ντόρης) Μαργέλλος, φίλος από τα χρόνια της πρώτης (τους) νιότης.


Ο κ. Μαργέλλος, είχε επιστρέψει επιχειρηματικά στην Ελλάδα πριν καμιά δεκαριά χρόνια, είχε κάνει «λονδρέζικο» το εστιατόριο «48» στην Αρματολών και Κλεφτών πίσω από το γήπεδο της Αλεξάνδρας και πραγματοποίησε μια απόπειρα να μπει στον τύπο ως χρηματοδότης της City Press στα πρώτα της βήματα.
Οι γνωρίζοντας λένε ότι συνεχίζει να έχει ανοικτή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, έχοντας ένα ρόλο άτυπου οικονομικού συμβούλου.

Προσφάτως επανήλθε στην επικαιρότητα, όταν ο Καμένος (19.05.2011) τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος και η εταιρεία του αγόρασαν ασφάλιστρο κινδύνου επί ελληνικού ομολόγου.

Ο κ. Μαργέλλος χαρακτήρισε τον βουλευτή της ΝΔ «κοινό συκοφάντη», τόνισε πως θα προσφύγει στην δικαιοσύνη και δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η IJ PARTNERS SA ποτέ δεν προέβη σε οποιαδήποτε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ κάποιο από τα στελέχη της δεν αγόρασε CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ δεν αγόρασε CDS για λογαριασμό πελατών της. Ποτέ δεν συμβούλευσε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων», ενώ «ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαργέλλος, έχει επανειλημμένως και δημοσίως λάβει θέση υπέρ της άμεσης κατάργησης των ακαλύπτων CDS».

Αυτό εννοεί λοιπόν ο κ. Ψυχάρης με την φράση του δικαιώνοντας έτσι και το κ. Πάνο Καμένο τον οποίο ο ίδιος και συνεργάτες του είχαν πολλές φορές λοιδορήσει στο παρελθόν για τις αποκαλύψεις του σχετικά με την οικογένεια Παπανδρέου!

Αλλά ο εκδότης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το πολιτικό σύστημα μέρος του οποίου ωστόσο είναι και ίδιος. Τα ίδια είχαν συμβεί με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, τον κ. Κώστα Σημίτη αλλά και τον κ. Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα ο κ. Καραμανλής σε φιλική συζήτηση που είχε την παραμονή των εκλογών του 2007 όταν ρωτήθηκε γιατί εν τέλει δεν μπορεί να βρει μια φόρμουλα συνεργασίας με τον κ. Ψυχάρη είχε πει χαμογελώντας: «Μα δεν είναι ότι θέλει να ακουστεί η γνώμη του, η άποψη του. Αλλά φαίνεται ότι θέλει να συγκυβερνήσει. Ε, εγώ αυτά δεν τα κάνω… Καλύτερα να φύγω!»

Τέλος έχει αξία να επισημανθεί ότι ενώ ο κ. Ψυχάρης γνώριζε όλα όσα σήμερα γράφει εδώ και καιρό γιατί άραγε δεν τα έβγαζε στην φόρα; Μήπως αλήθεια θεωρούσε ότι κρατάει άσσο στο μανίκι του; Γιατί για τον καλό της ενημέρωσης και της κοινής γνώμης σίγουρα δεν το έκανε!

Πάνος Ρασσιάς
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου